agnes22192 13.02.13, 11:53 hej wie kto jaką witamine kupić dla 5 latka jakiej firmy w jakiej postaci i jak tabletki to czy można rozpuścić je w malej ilości wody? Najlepiej jakby to polski producent u nas w aptece. Dziecko autystyczne. Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katgaj1 Re: witamina b6 14.02.13, 10:30 polecam tą www.witaminowaoaza.pl/p/2,suplementy-diety/63,vitamin-b-6-50-mg-hypoallergenic/ z Kirkmana nie zawiera sztucznych dodatków i uczulających dupereli ale lepiej żeby na to spojrzał NASZ MISTRZ MARIAN Odpowiedz Link
agnes22192 Re: witamina b6 14.02.13, 10:39 no właśnie chodzi mi o nasze polskie bo zabardzo nie mam jak zamawiać z zza granicy. Wystarczy zwykła z apteki b coplex np. Polfarma? Odpowiedz Link
katgaj1 Re: witamina b6 14.02.13, 11:48 Chciałabym Ci pomóc ale aż tak się nie znam Wiem tylko że nasze dzieci muszą mieć witaminy naturalne a nie syntetyczne, bo te im szkodza Może którys z bardziej doświadczonych rodziców zajrzy tutaj i poleci coś konkretnego i dostępnego w aptekach ja moge się tylko obiema rękoma podpisać pod Kirkmanem No i jest juz dostępny w wielu polskich sklepach i na allegro Odpowiedz Link
anuszkaa Re: witamina b6 14.02.13, 13:16 Proszę, powiedzcie mi drogie mamy, jakie działanie ma wit. B6 u naszych dzieci? Czytałam, ze nadmiar moze być toksyczny. Jakie dawki są terapeutyczne? Odpowiedz Link
katgaj1 Re: witamina b6 14.02.13, 13:30 wklejam cytat "W obydwu badaniach dzieci wystąpiły znaczne korzyści z użycia witaminy B6. Pojawił się lepszy kontakt wzrokowy, mniej zachowań samostymulacyjnych, więcej mowy i ogólnie dzieci stały się bardziej normalne, chociaż nie były kompletnie wyleczone. " podobno b6 ma też silny związek z metabolizmem, zachwiania w tej dziedzinie powodują dużo zachowań autystycznych ale wiadomo że na każde dziecko działa coś innego każdy musi próbować Odpowiedz Link
agnes22192 Re: witamina b6 14.02.13, 14:45 gdzieś było w poście i nawet to marian pisał o dawce witaminy b6 ja podaje magnez plus b6 oraz b comlex. Odpowiedz Link
anuszkaa Re: witamina b6 15.02.13, 22:23 Dzięki za odpowiedz. ChelaMg+B6 firmy Olimp wystarczy? Moje dziecko ma stareotypie ruchowe. Podaję jedną kapsułkę. Odpowiedz Link
kasia080178 Re: witamina b6 02.04.13, 15:04 córkA bierze magnefar 2x dziennie po pół tabletki, rozkruszam i wsypuje do soku lub herbatki.córka tez ma takie jakby stereotypie ruchowe ,nie ma autyzmu , jak narazie nie widze zeby to cos pomagało Odpowiedz Link