oldpiernik 21.07.04, 08:07 i mam roz...regulowany system w komputerze świński świrus od: nerka11@op.pl temat: Re: załącznik: Cool_MP3.com nie otwierajcie tej przesyłki ten bandyta psuje komputer eeeech OLDNIEDOŚĆOSTROŻNY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena_gd Re: chwila nieuwagi... 21.07.04, 09:29 ale to z pewnością niecelowa działalność nerki;)) to wirusy samonośne łobuzy:( Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: chwila nieuwagi... 21.07.04, 10:06 nie znam się, mam niezły pasztet skaner nie umie tego usunąć...:( Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: chwila nieuwagi... 21.07.04, 10:12 Cieplej mi sie zrobilo, gdy pomyslalam, ze Old_gdzies_daleko boryka sie z problemami podobnymi do moich :)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: chwila nieuwagi... 21.07.04, 10:14 no dzięki, she! hehehe mnie się robi gorrrąco! heh Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Niby taki Small, a... 21.07.04, 10:16 Moj sie nazywa Trojan.Downloader.Small.Jc A Twoj??? Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Niby taki Small, a... 21.07.04, 10:33 mój bydlak to WORM_BAGLE.GEN-1 jesli masz problemy z domowym sprzętem wejdź na stronę firmy mks i zaladuj sobie skaner antywirusowy online to jest dość skuteczny skaner z w miarę dobrą aktualizacją bazy wirusów i silnika OLDWŚCIEKLIK Odpowiedz Link Zgłoś
malenstffo_she Re: Niby taki Small, a... 21.07.04, 10:35 oldpiernik napisał: > to jest dość skuteczny skaner > z w miarę dobrą aktualizacją bazy wirusów i silnika taaaaaaaaaaaaaaaaaa znalazl mi wirus, nazwal go a nie ma jego opisu w bazie poza tym, ze prosty w uzyciu - zero zalet Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Niby taki Small, a... 21.07.04, 10:37 hahaha to jest nic, ja dostałam wirusa z adresu: pomoc@gazeta.pl :-))))))))) oczywiście skaner gazetowy guzik daje. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Niby taki Small, a... 21.07.04, 11:01 no, nie wiem, u mnie ten skaner online-owy domowy sprzęt wyczyścił bez zacięć niektóre kopie wirusa dały się zabić dopiero po skasowaniu pliku źródła, ale jako amator, niewiele się na tym znam zresztą, korzystam z niego regularnie i nie mam kłopotów służbowy sprzęt, to już całkiem inna historia :( OLDKILLER ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Niby taki Small, a... 21.07.04, 11:02 jeszcze jedno po cholerę mi opis, kiedy potrafię dziada zabić :) Odpowiedz Link Zgłoś
fuihui usmiechnij sie;) 21.07.04, 11:46 Old, zalozyc go mozna prosciej, www.wirusy.onet.pl------> tam sobie tek skaner zakladasz. Ale to tylko mirror, byle miec jakas ochrone. Sek w tym, ze powiniennec miec takze jakis skaner rezydentny (bedacy stale na Twym komputerze, a nie importowany ze strony). Wtedy bedziesz bezpieczniejszy. Jesli masz robala wstretnego (a takim ten Twoj worm jest), to tylko siedem razy powiniennes dziekowac Najwyzszemu, ze skaner mks go wylapal (nie jest to skanowanie doglebne, bez heurystyki itp). Czyli Twoj robal nie wlazl daleko i do tego jest do usuniecia. Zatem...do dziela. Usmiechu Oldzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: usmiechnij sie;) 21.07.04, 12:03 usmiecham się kwaśno skaner już go nie widzi jednak po zalogowaniu pojawia się nowy plik z kopią robala eech niech się tym zajmie fachowiec, ja wymiękam wysłąłem zgłoszenie do "służb" teraz tylko czekanie pozostało choremu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fuihui Re: usmiechnij sie;) 21.07.04, 12:24 To jest wlasnie skaner plaski mks'a. Wez na ambit,Oldzie, zaloz jakis normalny program antywirusowy na swym komputerze (tylko, wybierz taki, ktory nie koliduje z czyms - co juz Ci na dysku dziala) i przepusc calosc. A mks'em sie mozna pobawic, a nie robic z niego podstawe bezpieczenstwa antywirusowego. Sluzby oczywiscie stwierdza jedno: "wie pan, ja bym to wszystko skasowac radzil..." Miales dane - nie masz danych. I jak tu sie nie usmiechnac?:)) fuihui Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: usmiechnij sie;) 21.07.04, 13:51 uśmiecham się znad OFFICE SCAN NT ten jest oficjalny i bardzo dobry i drogi i... g.. widzi pniękna sprawa dzięki za wsparcie OLDESPERAT Ps. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 she, sprawdź to: 21.07.04, 13:10 www.microsoft.com/poland/security/virus/download_ject.mspx Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 oraz to: 21.07.04, 13:15 www.symantec.com/avcenter/venc/data/download.ject.html www.symantec.com/avcenter/venc/data/download.smallweb.html www.symantec.com/avcenter/venc/data/download.smallweb.kit.html oczywiście nie musisz używać nortona, możesz usunąć dowolnym Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaa ku przestrodze;) 21.07.04, 12:08 Podejrzane pliki: -których temat rozpoczyna się od Re: -temat po angielsku (no chyba, że spodziewacie się akurat takich;) -z załącznikiem, od nieznanych osób, załącznik zazwyczaj nie jest duży pozdrawiam:) mili Odpowiedz Link Zgłoś
fuihui Re: ku przestrodze;) 21.07.04, 12:26 A nie prosciej po prostu nie otwierac listow, ktorych adrest nie jest nam znany? Zreszta, ludzie sami sa sobie winni. Jest jeden sposob (najlepszy), aby uniknac podobnych przepalow z poczta. NIE UZYWAC PROGRAMOW POCZTOWYCH. Tyle, ze wszyscy tak kochaja Eudory, Opery, Outlooki i inne cholerstwo z masa dziur. A nie chce im sie sprawdzac dynamicznie poczty na serwerach, majacych dobre skanery pocztowe. Kochajmy Microsoft;) fuihui Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: ku przestrodze;) 21.07.04, 12:28 milusiaa napisała: > Podejrzane pliki: > -których temat rozpoczyna się od Re: > -temat po angielsku (no chyba, że spodziewacie się akurat takich;) > -z załącznikiem, od nieznanych osób, załącznik zazwyczaj nie jest duży > > pozdrawiam:) > mili Milusia, załącznik się zgadza, temet maila też, ale to nie jest tak, że to od nieznajomych :-) Ja akurat znam większość osób, z których adresów wysłał się wirus :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: ku przestrodze;) 21.07.04, 12:32 no to, to... a mnie się rzeczywiście nie chciało sprawdzić na serwerze i mam... fui, to mi wlazło wprost z przeglądarki, bo szkoda było czasu jestem durniem... ot co Odpowiedz Link Zgłoś
fuihui Re: ku przestrodze;) 21.07.04, 13:03 Bo to wlazi czesto wprost z przegladarki znajdujac sobie miejsce na Twoim dysku:) Taki malutki wirusek, niby nic, a trojanik przebrzydly. Sprawdza sie powiedzenie, ze "mala rzecz...":)) Probowales zainstalowac sobie jakiegos zone alarma? Albo ad-aware? fuihui Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: ku przestrodze;) 21.07.04, 13:13 "użytkownik nie posiada wystarczających uprawnień" hehehe... już się nie martwię nawet java nie chodzi mi z czatem, bo serwer nie puszcza czegoś tam bez hasła a hasła nie znam niech żyje administrator mojej sieci... dzieki temu nie trace czasu na głupstwa po prostu wydajnie pracuję przynajmniej mi się tak wydaje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fuihui Re: ku przestrodze;) 21.07.04, 14:02 To zainstaluj sobie jave microsoftu albo sun'a. Obie niezle. Zwal na administratora, ze Ci nie dziala:))))) I jak sie tu nie usmiechnac? fuihui Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: ku przestrodze;) 21.07.04, 14:05 jeśli admin poblokował porty to może sobie zwalić cokolwiek na kogokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik remedium 21.07.04, 15:01 mam windows XP w katalogu C/WINDOWS/system32 rezyduje plik winxp.exe i mnoży się po każdym logowaniu z dopiskiem open po rozszerzeniu po zmianie kropki na podkreślnik :o) przestał i juz nie blokuje skanerów a jednak skanery nie widzą źródła zakażenia!!! OLDSPOKOJNIEJSZYNIECO Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: remedium 21.07.04, 16:01 wywal go jeszcze z rejestru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: remedium 21.07.04, 21:51 dzięki za wskazówki edycja rejestru to też jeszce wielkie nieznane przestrzenie :) wrócę rano po więcej ;)) OLDŚPIOCH Odpowiedz Link Zgłoś
mafik Re: remedium 21.07.04, 21:55 Z mojego konta też się takie mailiki dostaje, wiem bo na konto mafik@gazeta.pl, przychodzi czasem przesyłka "Re: coś tam po angielsku" z adresu... mafik@gazeta.pl Piękna robota! Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: remedium 22.07.04, 09:09 wojtek33 napisał: > wywal go jeszcze z rejestru > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run > HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run no i wywaliłem ten z drugiej linijki na tropie z pierwszej wroga nie znalazłem dzięki jeszcze raz OLD:)) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: ku przestrodze;) 22.07.04, 22:54 oldpiernik napisał: > dzieki temu nie trace czasu na głupstwa > po prostu wydajnie pracuję > przynajmniej mi się tak wydaje ;) Że co, proszę? To jak w takim razie wygląda, jak pracujesz niewydajnie? Tylko 45 postów dziennie?:) Gdybym ja była pracodawcą, zablokowałabym pracownikom wejście na czaty i fora (pewnie się nie da, nie znam się, i dlatego nie jestem pracodawcą:) P. S. To jedyny post z tego wątku napisany językiem dla mnie zrozumiałym. Myślałam, że trojan to całkiem co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaa Re: ku przestrodze;) 21.07.04, 22:23 Ori:) Ja też znam...hehe...chciałam raczej napisać, że w wiekszości przypadkó to maile od nicków nam nieznanych. Im częśćiej buszujemy i zostawiamy nasze adresy na stronkach, tym więcej SPAMU oraz wirusów dostaniemy... są na to specjalne programy, wiadomo;) Poza tym, wirus ma to do siebie, że jest "lotny";) hyhy Nie otwierać załączników zatem! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nerka1 Re: chwila nieuwagi... 21.07.04, 22:48 Old jak moglem wysłać Ci wirusa i to jeszcze specjalnie skoro nie znam nawet Twojego maila a nawet z sobą nie rozmawialiśmy nigdy na czacie.Słyszalem że te mendy same się dopinają do załączników o czym nie wiesz i leci dalej, a kto użył mojego adresu to nie mam pojęcia. Pozdrawiam nerka11 (bo tą poczte mam w onecie z tąd te 11) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: chwila nieuwagi... 22.07.04, 08:59 przykre, nie miałem zamiaru nikogo urazić swoją drogą, do mnie ta poczta wracała jak bumerang zgadzam się z mafikiem zgrabnie spreparowana zaraza wszystkich trafionych z mojej poczty proszę też o wyrozumiałość administratorów serwera pocztowego proszę... sami wiecie OLDPOGODNYBARDZIEJNIŻWCZORAJ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: chwila nieuwagi... 22.07.04, 09:10 Oldi, wyczyść kompa i nie daj się więcej nabrać. I nie przepraszaj, większość tych maili nie była od Ciebie, a zaryzykowałbym twierdzenie, że dużej części odbiorców te maile wysłały ich własne wirusy ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś