rena_gd 27.07.04, 19:07 Lucuś, cieszę się z Tobą:) wiadomo:) i gratuluję dobrej roboty:) chociaż następnym razem podeślę zamiast Ciebie jakiegoś pewniaka:) Buziaczki dla rodzinki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brucee Re: Luckyman jest lucky:) 27.07.04, 20:11 Dzieki rena za życzenia, a ten pewniak to na pewno dziewczynki potrafi robić? ;)))Za kare wysle, Ci zdjecie Kubusia Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Luckyman jest lucky:) 27.07.04, 21:42 orissa napisała: > Gratulacje :-) to i ja serdeczności dla całej Rodzinki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
brucee Re: Luckyman jest lucky:) 27.07.04, 21:47 Dzieki za zyczenia wszystkim tu sie wpisującym;))) Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek1 Re: Luckyman jest lucky:) 27.07.04, 21:59 brucce--lee, to i ja sie dokładam do życzeń, wszystkiego dobrego. ćwicze, shotokan Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Luckyman jest lucky:) 27.07.04, 23:44 widziałam zdjęcia, Kubuś śliczny... po powrocie do domku proszę o fotki rodzinki w komplecie:) buziaczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Luckyman jest lucky:) 27.07.04, 23:49 rena_gd napisała: > widziałam zdjęcia, Kubuś śliczny... po powrocie do domku proszę o fotki > rodzinki w komplecie:) buziaczki:) A mi wredny nie przysłał! się każdy z osobna ma prosić czy jak?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 00:07 według planu pewnego.. dokładnie na spotkaniu omówionego.. urodziło się coś malutkiego.. takie milutkie.. takie ładniutkie... będzie bardzo kochaniutkie:)))) całej szczęśliwej rodzince...wszystkiego dobrego..:)))) a..tu: dla Kubusia Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 00:12 ..troszkę się czasowo spóźniłam z życzeniami..dopiero do domku wróciłam..:( pozdrawiam..wszystkie rodzinki.. nad morzem..:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 00:29 urszulka_ma napisała: > ..troszkę się czasowo spóźniłam z życzeniami..dopiero do domku wróciłam..:( > > pozdrawiam..wszystkie rodzinki.. > nad morzem..:))))) Urszulko :-)))))) (Lucky sorry że się wpycham w Twój wątek), po południu odbieram zdjęcia z Malborka, zeskanuję i będę wysyłać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 00:36 orissa napisała: > Urszulko :-)))))) (Lucky sorry że się wpycham w Twój wątek), > po południu odbieram zdjęcia z Malborka, zeskanuję i będę wysyłać :-) Orisso..mam nadzieje..że dolecą do mnie też..:))) obsmarowałam Was troszkę..w wątku o kawie..:) dziękuję serdecznie..za wspólną biesiadę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 00:49 urszulka_ma napisała: > Orisso..mam nadzieje..że dolecą do mnie też..:))) Przede wszystkim do Ciebie, jesteś na większości fotek :-) > obsmarowałam Was troszkę..w wątku o kawie..:) Ślicznie obsmarowałaś :-)))) > dziękuję serdecznie..za wspólną biesiadę:))) I ja dziękuję, cieszę się, że mogłam z Wami spędzić ten dzień. A tyłek mnie już nie boli po tym zręcznym wykolegowaniu mnie z ławki przez juniora hahahahah ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 01:20 orissa napisała: > Przede wszystkim do Ciebie, jesteś na większości fotek :-) > Orissko..ciii..nie wołaj tak głośno..bo się wszyscy dowiedzą.. a prosiłam Renę..żeby nas obie w to koryto nie pakowała:))) > A tyłek mnie już nie boli po tym zręcznym wykolegowaniu mnie z ławki przez juniora hahahahah ;-) to dobrze:)..a serce jest w całości..?:)..ach..te strzały rycerskie..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 01:34 a my tu z Orissą ..gadu gadu nocą.. a maleństwo..powinno spać..ciiiiii jeszcze raz.. wszystkiego najlepszego dla szczęśliwego taty..:) Odpowiedz Link Zgłoś
myszy_i_ludzie Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 09:33 lucek :-) gratulacje :)))) i zyczenia siedmiu spelnionych marzen dla kubusia :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brucee Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 20:50 Czytałem znowu wszystko, i znowu dzieki za zyczenia ;)))Jak na razie mały Kuba walczy z bilirubina, ale da radę NAPEWNO;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrahere Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 21:06 brucee napisał: > Czytałem znowu wszystko, i znowu dzieki za zyczenia ;)))Jak na razie mały Kuba > walczy z bilirubina, ale da radę NAPEWNO;)))) Jak kazdy noworodek, Kubus ma zoltaczke. Za pare dni Mu przejdzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Gratulacje i dygresja na temat 28.07.04, 21:32 Oczywiście najpierw Wieeeeelkieee Gratulacje dla Mamy Kubusia, Taty Kubusia Siostry bądź Brata Kubusia (przepraszam, niezorientowanam), oraz, oczywiście Kubusia Himself!!! A skoro tak nam się tu ojcorzyńsko zrobiło, to mały komentarz do tego, co abstrahere napisała: > Jak kazdy noworodek, Kubus ma zoltaczke. Za pare dni Mu przejdzie;) Otóż nie każdy. Powszechna żółtaczka, spowodowana rozpadem bilirubiny, to "wymysł" ostatnich kilkudziesięciu lat, o genezie jatrogennej, tj. szpitalnej. Przypuszcza się, że spowodowana jest: - zbyt małą podażą płynu, tj. mleka matki, gdy np. dziecko z jakichś względów zostanie zbyt późno (po porodzie) przystawione do piersi i następnie nie jest karmione tak często, jak mogłoby (oddzielenie dziecka od matki z jakichśtam względów); - zbyt wysoką temperaturą panującą na oddziałach poporodowych, co razem daje efekt względnego zagęszczenia krwi i szybszego rozpadu krwinek (w skrócie). Hipoteza ta powstała po zauważeniu faktu, że dzieci urodzone w domu oraz przystawiane bardzo często i zaraz po porodzie tylko wyjątkowo mają ową tzw. "fizjologiczną" żółtaczkę. To oczywiście tylko dygresja. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Kuby i Jego Rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
szmaragdooka Re: Luckyman jest lucky:) 28.07.04, 22:03 A może teraz replay? ;-) Wszystkiego najdobrego dla Kuby :-) ... i Mamusi i Tatusia oczywiście senna_orchidea Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra Re: Luckyman jest lucky:) 29.07.04, 19:21 lucku kochany! Ja to się obudziłam oczywiście ostatnia, no ale uwzględniając moje osławione problemy motoryzacyjne, kazdy zrozumie... Słuchaj strasznie się cieszę z powodu narodziń maleństwa! No normalnie jestem dumna, że znam takiego dzielnego tatusia jak ty! Buziaczki dla całej luckowej rodzinki! Ale się ten męski pierwiastek u was rozpanoszył, hihihi... Twardziel widać z ciebie! trzymajcie się! - saha_ Odpowiedz Link Zgłoś
brucee Re: Kolejny raz dzieki bardzo, za życzenia ;))) 29.07.04, 20:48 Żółtaczka nie jest niestety tylko fizjologiczną, ale jest nastepstwem "konfliktu grup krwi, mojej i zony", istniał nawet moment w którym brano pod uwage nawet i przetaczanie krwi, ale juz chyba jest dobrze. ;))) Ps. A mały Kuba tylko śpi i śpi, cfaniaczek;))) Odpowiedz Link Zgłoś
binka Re: Luckyman jest lucky:) 30.07.04, 13:14 i ja goraco i serdecynie gratuluje Twojej rodzinie i Tobie sciski Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Luckyman jest lucky:) 02.08.04, 11:10 no i co z tą bilirubiną przebrzydłą, rodzinka już w domu w komplecie?? (proszę o info tutaj, bo jakoś ostatnio czat mi nie po drodze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
brucee Re: Luckyman jest lucky:) 02.08.04, 21:44 Cześc rena, a siedzi on sobie jeszcze pod tymi lampami, i Kubusia naświetlają. Podobno około 10 doby organizm sam zaczyna walkę, a to juz jest 8 doba.Mam nadzieje, że wyjdzie niedługo .A żonka juz w domu, wreszcie cos dobrego jadłem, bo ostatnio to ...marnie było;))) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Luckyman jest lucky:) 03.08.04, 22:41 czyli to już 9 doba... będzie dobrze:) trzymamy kciuki:) Całuski dla domowników:) Odpowiedz Link Zgłoś
szumuszu Re: Luckyman jest lucky:) 03.08.04, 01:25 się zdecydowanie do życzeń ciejos dołącza by pociecha z pociechy była jak się patrzy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grajur Re: Luckyman jest lucky:) 03.08.04, 07:26 Lucky, wszystkiego najlepszego!!! No i szybkiego powrotu do domku małego Kubusia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś