Dodaj do ulubionych

Wawel na horyzoncie

09.10.02, 10:37
Kochani:)
Podczas naszego zlociku pojawilo sie pytanie: gdzie i kiedy nastepny? Wtedy
przypomnialo mi sie miejsce podobne do naszego uroczego
pensjonaciku "Szafran". Jest to przytulny motelik polozony w poblizu C.K.
Miasta Krakowa. Ma 70 miejsc noclegowych w 33 pokojach dwuosobowych ( +
apartamenty)Kazdy pokoj ma lazienke, telewizor i telefon. Na parterze
znajduje sie obszerna restauracja z parkietem do harcow i swawoli, obok bar!
Parking pomiesci spokojnie 50 samochodow. Do centrum Krakowa jest ok.10 km.
W okolicy mnostwo wartych odwiedzenia miejsc z Ojcowem i zamkiem w Pieskowej
Skale na czele. I rzecz wazna: ceny! 2- osobowy pokoj kosztuje tam 99zl/doba
( bez sniadania - zestaw sniadaniowy 10 zl). Przyzwoity obiad to wydatek
15 - 20 zl. Mysle, ze przy rezerwacji wiekszosci pokoi mozna byloby sie
nieco potargowac:))

Co do terminu -proponuje jakis marcowy weekend, gdy zaswieci juz wiosenne
sloneczko, a wszyscy otrzasniemy sie z zimowego marazmu.

Kochani, potraktujcie moja wypowiedz jako luzny pomysl - jestem bardzo
ciekawy Waszego zdania.

Z blogoslawienstwem sw. Czata

Janek
Obserwuj wątek
    • nasza_maggie Re: Wawel na horyzoncie 09.10.02, 12:26
      Janie jestem za! tylko bardzo prosze o infooooooooo:)))))))))))))))))SZUPER!

Maggie:)
    • Gość: aras Re: Wawel na horyzoncie IP: *.espol.com.pl 09.10.02, 12:29
      A nie można szybciej ???? Czekać aż do marca ?? :-(((
      Pozdrawiam.
      • Gość: smok_telesfor Re: Wawel na horyzoncie IP: 217.20.199.* 09.10.02, 13:14
        Popieram w 100%, zarowno miejsce jak i arasa
        • orissa Re: Wawel na horyzoncie 09.10.02, 15:48
          jakis czas temu zastawialysmy sie z Ewka czy moze zorganizowac sylwestra
          wspolnie, Ewcia duzo opowiadala o fajnym miejscu - miejscowosc Zdunowice, ale
          chyba przez ten brak netu wylecialo jej to z glowy...
          A co do Krakowa...echh zawsze te zloty sa jak najdalej ode mnie aja nie mam
          mozliwosci jechac przez cala Polske, wiec nie bede sie wypowiadac w tym temacie.
          Pozdrawiam cieplutko :))
          • rena_pierwsza Kaszubski Sylwester 09.10.02, 16:42
            Iski... dodaj, że ta miejscowość - Zdunowice - jest na Kaszubach... blisko
            nas.. hihi. Może w końcu Gdańsk się będzie bawił sylwestrowo.
            Pozdrawiam
            Ewcia... pobudka.. odliczamy dni do Nowego Roku..
            Rena
          • Gość: aras Re: Wawel na horyzoncie IP: *.espol.com.pl 09.10.02, 16:48
            Te iskra :-)) , nie marudź, tylko za organizacje się bierz. Tylko tym oto
            sposobem, zlot odbędzie się w miejscu przez Ciebie wybranym, no i dogodnym
            :-))))
            Pozdrawiam.
            • Gość: smok_telesfor Re: Wawel na horyzoncie IP: *.adsl.ddn-ddn-131-010.netstream.ch 09.10.02, 17:50
              i znowu musze poprzec arasa!
              gdansku, bierz sprawy w swoje rece!
              dla mnie szczerze mowiac wszedzie daleko, 500km w te czy we wte wsio ryba,
              i tak bede
              • orissa Re: Wawel na horyzoncie 09.10.02, 17:59
                Ale mnie wrobiliscie haha ;)))) a to miala wszystko Ewka sie dowiedziec.
                No nic, dzwonie do tego pensjonatu i sie pytam.
                • orissa Re: Wawel na horyzoncie 09.10.02, 18:22
                  Nikt nie odbiera telefonu wiec sprobuje jutro rano. Narazie podaje informacje
                  ogolne:)

Pensjonat "Baryla" polozony jest w samym sercu Szwajcarii Kaszubskiej, wsrod
                  lasow i jezior. W okolicy znajduja sie rowniez Kregi Kamienne i kurhany z z I w
                  naszej ery.
                  Wlasciciele - panstwo Basia i Adam Hapka polecaja przede wszystkim szerokie
                  mozliwosci wszechstronnego wypoczynku oraz domowe jedzenie i rodzinna atmosfere.

Na zainteresowanych czekaja 42 miejsca noclegowe, w tym:
                  4 pokoje 2 osobowe, dzielonych na dwie częsci z tarasem
                  3 pokoje 3 osobowe, dzielone z tarasem
                  1 apartament 2 osobowy, 2 pokojowy
                  1 pokój z balkonem
                  2 pokoje 4 osobowe
                  W pokojach znajduje sie lazienka, WC, radio i TV. (szkoda ze nie komputer i net
                  hihi)
                  W Baryle znajduje sie rowniez restauracja z barem, w sali kominkowej zas
                  bilard, TV satelitarna i video. Jest rowniez mozliwosc korzystania z sauny,
                  boiska do siatki, placu zabaw, rowerow, stolu do tenisa i jazdy konnej. Jest
                  tez zadaszone miejsce biesiadne (np do grilowania). Zima sa rowniez
                  organizowane kuligi.
                  Cennik na dzien dzisiejszy: od 24zl za dobe hotelowa od osoby. Ceny sa do
                  negocjacji przy grupach oraz 20% znizki na atrakcje dla gosci hotelowych.

Na dzis nic wiecej nie moge powiedziec niestety.
                  Buziaki dla tych co mnie wrobili:)))
                  Ewka ratuj !!!!!!!!
                  Ela.
                  • Gość: aras Re: Wawel na horyzoncie IP: *.espol.com.pl 09.10.02, 18:25
                    Iskra , proponuję założyć osobny wątek :-))))
                    Bo Jan , może się w#$%^%$% :-)))))
                    • Gość: smok_telesfor Re: Wawel na horyzoncie IP: *.adsl.ddn-ddn-131-010.netstream.ch 09.10.02, 20:17
                      ja tam bede i w krakowie i w szwajcarii (wyjatkowo kaszubskiej)

jesli chodzi o osobny watek to tez popieram arasa, ale jan sie i tak nie wkurzy,
                      on wezmie kamere i przyjedzie
                      • lampka_nie_winna Re: Wawel na horyzoncie 09.10.02, 20:39
                        Gadu, rozumiem, ze mowiac "ja bede" miales na mysli: ja tam biore smokowska i
                        lampiona i bede...
                        Jak tu sie oprzec smokowi pod Wawelem... a jak nie odwiedzic tej dla mnie
                        idealnej Szwajcarii (jam Flachland_Indianer!)... Jakby sie tutaj zdecydowac?
                        Moze jednak nie bede wybierala i sladem sasiada zza miedzy, tzn. autem Jego,
                        pojde, tzn. pojade?
                        lampie_z_oslona;)
                        • Gość: smok_telesfor Re: Wawel na horyzoncie IP: 217.20.199.* 10.10.02, 00:36
                          nic dodac nic ujac
    • Gość: ania@ Re: Wawel na horyzoncie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 01:20
      Dolaczam sie z cala swa stanowczoscia! Czy moge sie na to pisac?
      Kocham Krakow jak kazdy to wie i ja moge juz sie stamtad nie wyprowadzac jak
      przyjade, wiec wez to Janiku pod uwage:))

nozne buziaki bardzo sennej ani
      (ale jeszcze jestem przytomna,odpowiadam za to co pisze):)))

• Gość: smok_telesfor Re: Wawel na horyzoncie IP: 80.238.132.* 12.10.02, 16:22
      Janie, jak dla mnie masz zielone światło, termin i miejsce jak
      najodpowiedniejsze (z góry zaznaczam, że jest to moje prywatne zdanie i
      jeśli się ktoś z nim nie zgadza ma do tego prawo - sorry musiałem to
      napisać pomny doświadczeń z innego wątku)

smok_telesfor
      • Gość: nusta Re: Wawel na horyzoncie IP: *.zigzag.pl 12.10.02, 21:36
        hurraa!!! smok wyraził zgodę!!! Janie, zabieraj się do organizacji, masz
        zielone światło, póki co Gdańsk ma czerwone :((((
        • rena_pierwsza Re: Wawel na horyzoncie 13.10.02, 02:50
          Gość portalu: nusta napisał(a):

> hurraa!!! smok wyraził zgodę!!! Janie, zabieraj się do organizacji, masz
          > zielone światło, póki co Gdańsk ma czerwone :((((

Nusteczko, wiesz, że ja lubię łamać przepisy... nawet drogowe... a jeden jedyny
          raz na czerwonym świetle... to chyba małe uchybienie... Policja nie czyta
          forum...
          Pozdrawiam
          rena
    • jazzik Re: Wawel na horyzoncie 12.10.02, 22:45
      jan_serdeczny napisał:

> Kochani:)
      > Podczas naszego zlociku pojawilo sie pytanie: gdzie i kiedy nastepny? Wtedy
      > przypomnialo mi sie miejsce podobne do naszego uroczego
      > pensjonaciku "Szafran". Jest to przytulny motelik polozony w poblizu C.K.
      > Miasta Krakowa. Ma 70 miejsc noclegowych w 33 pokojach dwuosobowych ( +
      > apartamenty)Kazdy pokoj ma lazienke, telewizor i telefon. Na parterze
      > znajduje sie obszerna restauracja z parkietem do harcow i swawoli, obok bar!
      > Parking pomiesci spokojnie 50 samochodow. Do centrum Krakowa jest ok.10 km.
      > W okolicy mnostwo wartych odwiedzenia miejsc z Ojcowem i zamkiem w Pieskowej
      > Skale na czele. I rzecz wazna: ceny! 2- osobowy pokoj kosztuje tam 99zl/doba
      > ( bez sniadania - zestaw sniadaniowy 10 zl). Przyzwoity obiad to wydatek
      > 15 - 20 zl. Mysle, ze przy rezerwacji wiekszosci pokoi mozna byloby sie
      > nieco potargowac:))
      >
      > Co do terminu -proponuje jakis marcowy weekend, gdy zaswieci juz wiosenne
      > sloneczko, a wszyscy otrzasniemy sie z zimowego marazmu.
      >
      > Kochani, potraktujcie moja wypowiedz jako luzny pomysl - jestem bardzo
      > ciekawy Waszego zdania.
      >
      > Z blogoslawienstwem sw. Czata
      >
      > Janek

Wszystko co mam na ten temat do powiedzenia to to, ze jesli juz wstystkie drogi
      nie wioda do Rzymu to wioda one do ... Krakowa. Czy sie wszyscy tam wiosna
      spotkamy zapisane jest w gwiazdach ale ze staran dolozymy aby tak sie stalo
      pewnym byc powinno!
    • Gość: borsuk Re: Wawel na horyzoncie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 23:28
      jaaaasne :) byle do wiosny .. przedni pomysł Janie Serce.Termin obojętny jak
      dla mnie :) borsuk
    • Gość: borsuk Re: Wawel na horyzoncie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 10:41
      o już jeden dzień mniej do spotkania w Krakowie ... miło :) pozdrawiam was ,
      że hej :) borsuk
      • Gość: elka.od.smoka Re: Wawel na horyzoncie IP: 217.20.199.* 19.10.02, 19:30
        moim zdaniem wiosna, to jak najbardziej odpowiednia pora roku na zlot, szkoda
        tylko, ze przed nia musi byc zima :-).
        w kazdym razie postaramy sie przybyc gromadnie, to znaczy lampke ze soba
        zabierajac, no i jazzika po drodze zgarniemy, wiec juz sie nie wywinie hihihi
        pozdrowienia smocze :-)
    • Gość: ewka Re: Wawel na horyzoncie IP: *.chelmnet.pl / 192.168.120.* / *.chelmnet.pl 20.10.02, 11:01
      Drodzy i umilowani zrzeszeni w Stowarzyszeniu po wezwaniem sw. Czata, wole swa
      chcialam oglosic w dwoch sprawach: krakowskiej i gdanskiej (kaszubskiej). Wola
      jest na TAK oczywiscie. Otoz - jak wiadomo Gdansk i Krakow na dwoch odleglych
      krancach kraju leza, zatem az sie prosi jakis interwal czasu w przypadku tychze
      spotkan ustalic. Moze Jasienka zupelnie Sercowego propozycje zachowac marcowa,
      z rodzeniem sie wiosny polaczona, natomiast gdanskie okolice (Zdunowice ok.60-
      70 km sa od Gdanska) w rozkwicie wiosny ustalic (albo blizej lata?). Isk
      orientowala sie na temat sylwestra w Zdunowicach, ale skucha - miejsc juz niet.
      Ewentualnie mozna rozpatrzec sprawe ferii zimowych dzieciecych (to dla tych
      szczegolnie, co w posiadaniu dzieciakow sa) i polaczyc przyjemne z pozytecznym
      (Migo, Bigo - co wy na to?). Gdybyscie Stowarzyszeni zechcieli wypowiedziec
      sie, zdaniem swoim podzielic, byloby milo i ciekawosc bylaby zaspokojona. O
      wyrazenie zdania prosze slicznie, nie o opinie, bo -dla przypomnienia- opinia
      zawiera czynnik emocjonalny, a z nim ostroznie warto byloby postepowac i starac
      sie jednak nie platac w emocjach, choc one wazne niezwykle w tym naszym zyciu
      jednym i drugim, tym i tym, czyli realnym i tutejszym. Z utesknieniem czekam na
      zdan okreslenie. Nic tu sztywnego (poza łaczem-kłączem - hahaaha), ot,
      propozycja jakas tam, choc moze warto byloby ja jako nowy watek zalozyc, nie
      wiem (choc Jasienku, moze warto byloby Gdansk do Krakowa i odwrotnie zblizac).
      Serdecznosci wielkie i wszelkie.
      ewka_z_kłączem_i_z_gotowoscia_do_orgazmu_zlotowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka