wichrowe_wzgorza 18.12.05, 04:18 prawie odwieczne pytanie, prawie odwieczny dylemat ( nie moralny) forma czy terśćjest najistotniejsza? Przede mna tysiące pewnie zadaały to pytanie, ale ja zadawam je Tutaj.... Forma, teśc? co? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryszq Re: forma, czy treśc? 18.12.05, 07:19 wichrowe_wzgorza napisała: > prawie odwieczne pytanie, prawie odwieczny dylemat ( nie moralny) > forma czy terśćjest najistotniejsza? Przede mna tysiące pewnie zadaały to > pytanie, ale ja zadawam je Tutaj.... > Forma, teśc? co? A może teściowa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: forma, czy treśc? 18.12.05, 10:53 Forma zimna i bezduszna,treść-iwość życiem tętniąca. Treść,zdecydowanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: forma, czy treśc? 18.12.05, 12:25 rownowaga miedzy jednym i drugim jest najwazniejsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
malenstffo_she Re: forma, czy treśc? 18.12.05, 12:39 Mnie się zawsze wydawało, że treść... Ale uczą nas ostatnio, że na nowej maturze forma. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: forma, czy treśc? 18.12.05, 13:39 forma poprawna to będą: cztery testy? form.aa.linka Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaa Re: forma, czy treśc? 18.12.05, 14:12 forma bywa wyrazem treści a treść czasem nie ma sensu bez formy w tym cały jest ambaras, żeby forma była treściwa, a treść - foremna ;) grafo_manka Odpowiedz Link Zgłoś
poprawnyinaczej juz Ci muvie :) 18.12.05, 14:31 wichrowe_wzgorza napisała: > prawie odwieczne pytanie, prawie odwieczny dylemat ( nie moralny) > forma czy terśćjest najistotniejsza? Przede mna tysiące pewnie zadaały to > pytanie, ale ja zadawam je Tutaj.... > Forma, teśc? co? > :) Biorac pod uwage godzine o ktorej piszesz, to widac, ze i dla Ciebie tresc :) Ale tak powaznie i z wyzyn mojego doswiadczenia: Wazne jest i jedno i drugie. Lecz ok. 2/3 "waznosci" kazdego dokonania przynalezy tresci, zas 1/3 formie. Odpowiedz Link Zgłoś
czeski.trener Re:forma 18.12.05, 17:12 wolę formę wypełniacz zawsze się znajdzie (niekoniecznie ketchup) Odpowiedz Link Zgłoś
lesniczy_z_lasu Re:forma 18.12.05, 17:22 Dzisiaj usłyszałem, że dzieciom w szkołach podawane sa do roztrzygniecia takie oto dylematy: Pełznie do Wisły, od swej, jamy smok wawelski. Przez trawe 40 metrów, po piasku 25 metrów. Ile wody wypje ów smok, kiedy dotrze do rzeki? Mamy tu oczywiscie wiele problemów. Ale istotny jest także i ten: - treść, czy forma? Odpowiedz Link Zgłoś
mgielkapsotnab Re:forma 19.12.05, 13:44 a jakas predkosc???kilka zaleznosci??? -smoki sa takie.......hmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
elsevier Re:to w Wiśle jest woda? 19.12.05, 21:48 To jest teoretyczne założenie. Jakieś warunki brzegowe nalezy wszak przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
rohasek Re: forma, czy treśc? 19.12.05, 23:07 w temacie ;) zagaił trzydziestolatek: "kawał fajnej dupy z Ciebie" zagaił pięćdziesięciolatek: "Bóg miał natchnienie kiedy Cię stworzył" forma różna - a czy treść ta sama? Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka2 Re: forma, czy treśc? 20.12.05, 00:03 Dla mnie juz tylko tresc:( Forma przekazania tresci -mniej wazna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: forma, czy treśc? 20.12.05, 14:25 Dla niektórych mądrych osób stad forma jest najważniejsza, i pisza głupoty bez znaczenia ale za to pilnują gramatyki. Inni zaś przepisują słowniki w ramach konkursu " Pokaż ignorancje na jaką cie stać", dla mnie zas najważniejsza jest tresć. Bo jedna taka kolezanka(sic!) na zlocie nie położyła swojego wspaniałego syna wcześnie spać i ktos mógłby pomyslec że taka forma wychowania jest potworna. Jednakze ja sie przekonałam ze owa mama (bardzo fajna) wspaniale wychowała swojego syna wiec tresc jest jak najbardziej ok. Z życzeniami dla tejze mamy - autorki postu notabene - duzo zdrowia i ciepła w matczynym sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
iizaa Re: forma, czy treśc? 21.12.05, 19:47 Najgorsze kiedy i forma, i treść zostawiają wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś