Dodaj do ulubionych

kodeks operatora

IP: 217.153.98.* 12.12.02, 16:21
Kodeks Operatora

Operatorzy muszą przestrzegać Kodeksu Operatora

Kodeks postępowania operatora:

1. Pierwsze przykazanie operatora to życzliwość. Pamiętaj to tylko czat - to
w gruncie rzeczy nieszkodliwa zabawa, nie warta angażowania prawdziwych
emocji. Nie daj się im ponieść - bądź zawsze miły i uprzejmy.
2. Czaty tematyczne służą rozmowie na dany temat ale ... nie narzucaj go!
Postaraj się tak kierować rozmową by choć czasem powrócić do tematu
przewodniego, ale jesli nie jest to możliwe, to nie zmuszaj nikogo do
rozmowy na zadany temat.
3. Znaj czat jak własną kieszeń. Nie daj się prosić o pomoc, tylko sam ją
proponuj - operator jest przewodnikiem dla innych użytkowników! Liczymy na
Ciebie!
4. Nie okazuj otwarcie swojej władzy i nie przechwalaj się nią. Władza na
czacie to rzecz nabyta. Można ją szybko stracić. Nie walcz z innymi
operatorami. Traktuj czatujących jak braci (siostry) - bądź wyrozumiały.
5. Dbaj o słabszych - nie pozwalaj na wyzwiska i obrzucanie innych błotem.
Po to tu jesteś.
6. Każdemu się zdarza czasem naśmiecić. Ale "zalewanie" czata (floodowanie)
jest szkodliwe! Bądź twardy wobec takich użytkowników!
7. Bądź szybki, ale w rozmowie, nie w wyrzucaniu. Zacznij od upomnienia, by
dopiero potem wyrzucać. Zabraniaj wstępu do pokoju (banuj) na samym końcu.
8. Nie bądź pochopny w wyrzucaniu i banowaniu. Każdy ma prawo do błędu.
Jeżeli ktoś prosi Cię o odblokowanie nicka (pozwolenia na powrót do pokoju) -
daj mu szansę.
9. Bądź jak starsza siostra / starszy brat!
10. Możesz przestać być opem. Pamiętaj, że zwracamy uwagę na to, co robią
operatorzy. Nie będziemy pobłażać
· Wyrzucaniu i banowaniu użytkowników bez próby mediacji
· Wojnom opów
· Wywyższaniu się nad innych czatujących
· Wykorzystywaniu własnej pozycji do flirtów, do przeszkadzania innym w
prowadzeniu swobodnej rozmowy
· Odrzucaniu próśb innych o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: polucjant Re: kodeks operatora IP: 213.25.143.* 12.12.02, 16:47
      Z policyjnej kartoteki:

dnia 12.12.2002 o godz.16:28 uzytkownik "ania@" wszedl/la na forum www.gazeta.pl
      Na nieszczescie uzytkownik pil/a produkt coca-cola.
      Uzytkownik wszedl na watek uzytkownika k2
      Uzytkownik sie zakrztusil w/w coca-cola

Nie bylo w poblizu zadnego ludzia i uzytkownik padl trupem.
    • dj Re: kodeks operatora 12.12.02, 17:13
      > Operatorzy muszą przestrzegać Kodeksu Operatora

Operatorzy zobowiązują się do trzymania się pewnych zasad o których są
      informowani, gdy otrzymują uprawnienia. Kodeks, który podesłałeś nie jest
      obowiązujący, co nie zmienia faktu, że to co tam napisałeś jest generalnie
      słuszne.

Pozdrowienia, dj
      • Gość: k2 Re: kodeks operatora IP: 217.153.98.* 12.12.02, 17:19
        Jezeli onet moze posiadac kodeks dostepny dla wszystkich to czego obawia sie
        gazeta????????????????.

pozdrawiam k2
        • Gość: wojtek31 Re: kodeks operatora IP: *.tpnet.pl / 217.96.18.* 12.12.02, 17:27
          Gość portalu: k2 napisał(a):

> Jezeli onet moze posiadac kodeks dostepny dla wszystkich to czego obawia sie
          > gazeta????????????????.
          >

Jeżeli onet Tobie lepiej pasuje to nie widzę problemu
          • Gość: agni_me Re: kodeks operatora IP: proxy / 194.201.32.* 12.12.02, 18:10
            Gość portalu: wojtek31 napisał(a):

> Gość portalu: k2 napisał(a):
            >
            > > Jezeli onet moze posiadac kodeks dostepny dla wszystkich to czego obawia s
            > ie
            > > gazeta????????????????.
            > >
            >
            > Jeżeli onet Tobie lepiej pasuje to nie widzę problemu

???????????????? wojtek, a może przeczytaj swoje wpisy w wątku o opach...
            czy to ty domagałeś się zasad jasnych, czy to jakiś klon się podszywał????
            aaaaa rozumiem, autor wątku nie ten, trochę szkoda.....
            pozdrawiam
            agni_me
      • Gość: Jot Re: kodeks operatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 17:21
        nikt w slusznosc nie watpi, zas........pytanie na klawiature sie cisnie,
        czy.....owe zasady, skoro sluszne....sa przestrzegane?

Jot, pelen watpliwosci jednak
        • Gość: k2 Re: kodeks operatora IP: 217.153.98.* 12.12.02, 17:24
          Jo wlasnie teraz iskierka sie wysmiewa z tego na wszystko hi hi(wiec znasz juz
          odpowiedz zasady sa po to zeby je lamac)
          • nescaa Re: kodeks operatora 12.12.02, 17:29
            A zeby wszystkich pogodzic proponuje by obie strony ( op i zwykly uzytkownik
            czatu) dostosowali sie do zasad :)) oko za oko zab za zab hehe:))
          • Gość: Jot Re: kodeks operatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 17:31

> Jo wlasnie teraz iskierka sie wysmiewa z tego na wszystko hi hi(wiec znasz
            juz
            > odpowiedz zasady sa po to zeby je lamac)

to do mnie bylo, przepraszam? ech, czy ja wygladam na ksiazke skarg i wnioskow?

Jot, zdecydowanie nie ksiazkowy
      • Gość: agni_me Re: kodeks operatora IP: proxy / 194.201.32.* 12.12.02, 18:23
        dj napisał:

> > Operatorzy muszą przestrzegać Kodeksu Operatora
        >
        > Operatorzy zobowiązują się do trzymania się pewnych zasad o których są
        > informowani, gdy otrzymują uprawnienia. Kodeks, który podesłałeś nie jest
        > obowiązujący, co nie zmienia faktu, że to co tam napisałeś jest generalnie
        > słuszne.
        >
        > Pozdrowienia, dj

dj, co do tego, że TEN kodeks tu nie obowiązuje nikt nie ma najmniejszych
        wątpliwości, widać to na co dzień.
        Za to >pewne zasady< to ulubione hasło administratorów czata GW. Czy gdzieś są
        one dostępne dla mas? Czy możemy poznać swoje prawa? Czy możemy wierzyć, że
        ktoś czyta nasze wnioski i zechce na nie odpowiedzieć? Czy dyskusje, w których
        bierze udział kilkadziesiąt osób można traktować poważnie, a nie zbyć zdaniem
        > wielki brat obserwuje< jak to miało miejsce ostatnio przy dyskusji o opach?
        Czy ankieta na temat dostępności naszych IP dla opów miała się zakończyć tym,
        że wciąż jeszcze radośnie i głośno zdarza się opom komentować, kto >z kond<
        klika???
        ech czasem trudno mi uwierzyć, że nie jesteś bootem:-)))
        agni_me

• dj Re: kodeks operatora 12.12.02, 19:31
          Gość portalu: agni_me napisał(a):

> dj, co do tego, że TEN kodeks tu nie obowiązuje nikt nie ma najmniejszych
          > wątpliwości, widać to na co dzień.

W ciągu ostatniego roku dostałem może dwie skargi na operatorów. Zostały
          wyjaśnione. Jeśli są jakies problemy proszę o maile i wielokrotnie o nie
          prosiłem. Adres znacie. Czytam wszystkie, nie zawsze odpisuję. Nie jestem
          botem :-)

> Za to >pewne zasady< to ulubione hasło administratorów czata GW. Czy gdzieś
          > są one dostępne dla mas? Czy możemy poznać swoje prawa? Czy możemy wierzyć,
          > że ktoś czyta nasze wnioski i zechce na nie odpowiedzieć? Czy dyskusje, w
          > których bierze udział kilkadziesiąt osób można traktować poważnie, a nie zbyć
          > zdaniem > wielki brat obserwuje< jak to miało miejsce ostatnio przy dyskusji
          > o opach?

Czytam to co jest pisane na forum o czacie, ale na wszystkie wnioski nie jestem
          w stanie odpowiedzieć, co nie znaczy że nie bierzemy ich pod uwagę. Tak przy
          okazji. Oto ostatnie wątki z forum o czacie:

• Studio kresy ;-) (8) hera_ 12.12.02, 19:02
          • Do Nonstopa :) (19) orissa 12.12.02, 18:40
          • czatowo-choinkowe spotkanie (Poznan choc nie ... (18) Gość: kormoran_zje
          • kodeks operatora (11) Gość: k2 12.12.02, 18:23
          • prawda o ktorej sie nie mowi (30) maciek_k2 12.12.02, 17:04
          • nie i juz (7) sirius1 12.12.02, 16:19
          • urodziny MAVE (14) ewka5 12.12.02, 16:00
          • czy K2 ma jakieś kompleksy a może dlaczego K2... (9) maciek_k2 12.12.02,
          • tylko dla pań ;-) (24) calindra 12.12.02, 15:27
          • właściwie to chyba tylko Nonstopa to zaintere... (32) Gość: Anais.Anais
          • Ściana Płaczu (30) _soso_ 12.12.02, 14:00
          • Czy iskierka jest sexi?Wypowiadajcie sie pano... (26) maciek_k2
          • dlaczego tak się dzieje, że... (6) Gość: kresska_67 12.12.02, 09:49
          • gdy się człowiek robi starszy... (1) anth 12.12.02, 08:49
          • Dlaczego mężczyźni to tchórze? (26) orissa 12.12.02, 00:47

Czasami naprawdę ciężko znaleźć w których wątkach są wnioski
          racjonalizatorskie :-) Większość to jakieś dyskusje między Wami, dotyczące
          imprez, osób, spotkań. I bardzo dobrze, bo forum jest przede wszystkim po to,
          ale nie wymagaj ode mnie, żebym pisał czy nonstop jest sexi :-)

> Czy ankieta na temat dostępności naszych IP dla opów miała się zakończyć tym,
          > że wciąż jeszcze radośnie i głośno zdarza się opom komentować, kto skąd
          > klika???

Poproszę o dowody takiej działalności jakiegokolwiek operatora a natychmiast
          straci prawa. Ankieta była po to, żeby się zorientować na temat zdania
          użytkoników. Wyniki można było poniekąd przewidzieć. Jest tylko taki problem,
          że operator *musi* widzieć IP osoby która ewentualnie wyrzuca (co nie jest
          zakazane, jeśli ktoś klnie, notorycznie przeszkadza, wysyła reklamy to należy
          go blokować, choć ja zawsze doradzam przede wszystkim używanie
          klawisza "ignoruj"). Dlaczego musi? Bo musi sprawdzić czy zakładając bana nie
          banuje czasem np. jakieś podsieci TPSA, blokując tym samym dostęp większej
          ilości użytkowników. To samo w momencie zdejmowania bana. Applet nie pamięta
          nicka, zresztą sam nick nie jest żadna identyfikacją tylko właśnie adres. I
          tylko mając adres można bana zdjąć.

Operator, który podaje informacje o adresach IP nie powinien mieć praw.

> ech czasem trudno mi uwierzyć, że nie jesteś bootem:-)))

Botem :-) Czasami jestem ;-)

Pozdrowienia, dj
          • Gość: agni_me Re: kodeks operatora IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.02, 21:14
            dj,
            cieszy mnie Twoje poczucie humoru, ale nieco martwi brak konkretów i sposób
            odpowiadania na pytania.
            Nigdy się nie skarżyłam na opów, i nie zamierzam tego robić. Na co dzień widać
            głównie, że opów nie ma. Ci, którzy są, sprawdzają się świetnie w roli
            strażników porządku. Mało tego, kilku z nich darze wielką sympatią i szacunkiem.
            Nie odpowiedziałeś na pytania dotyczące >pewnych zasad<, ale powoli zaczynam
            rozumieć, że ich nie ma. Może warto więc pomyśleć o tym, żeby były nie tylko
            dla wtajemniczonych?
            Wątek o opach ostatnio był jeden, i znależć go doprawdy nie powinno przekraczać
            twoich możliwości, zwłaszcza że tak ślicznie się zaznaczyłeś tym czerwonym
            dzinksem. Jeśli miałbyś trudności chętnie ci pomogę w odnalezieniu go.
            Nie wymagam odpowiedzi na pytanie czy non jest sexi, ale chciałabym się
            dowiedzieć na przykład, jakie są kryteria w przyznawaniu uprawnień operatora i
            sądząc z ilości wpisów nie ja jedna.
            Mam w nosie czy op widzi moje IP i rozumiem dlaczego powinien, ale komentowanie
            tegoż IP uważam za nadużywanie władzy. Jestem przekonana, że gdyby wszyscy
            wiedzieli, że opom nie wolno czynić takich komentarzy, każdy op też by o tym
            pamiętał, ale tu wracamy do >pewnych zasad< i ich braku...
            Nie zamierzam dostarczać Ci żadnych dowodów na nikogo, zupełnie nie o to mi
            chodzi, za to gdybyś TY zechciał dostarczyć więcej danych na temat >zasad<,
            byłabym ogromnie wdzięczna. Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź, a gdyby była
            jeszcze bardziej przemyślana, uczyniłbyś mnie prawdziwie szczęśliwą.
            Pozdrawiam
            agni_me_i_oczy_migdałowe
            • nonstop Re: kodeks operatora 13.12.02, 10:15
              No i jak zwykle to non jest winien...
              :-)))
            • dj Re: kodeks operatora 13.12.02, 13:58

najpierw:

> Nigdy się nie skarżyłam na opów, i nie zamierzam tego robić.

potem:

> Mam w nosie czy op widzi moje IP i rozumiem dlaczego powinien, ale
              > komentowanie tegoż IP uważam za nadużywanie władzy.

Jak się zdecydujesz na poważna dyskusję o problemach (w tym zdecydujesz się na
              to czy skarżysz się na operatorów czy nie - patrz wyżej na to co cytuję),
              przestaniesz docinać osobowo to podyskutujemy. Jeśli zaś zamierzasz toczyć
              dyskusję w znanym i na forum i nie tylko stylu "komu by tu dziś dokopać" to Ci
              od razu mówię: ja w takich dyskusjach udziału nie brałem, nie biorę i brał nie
              będę.
              • Gość: agni_me Re: kodeks operatora IP: proxy / 194.201.32.* 13.12.02, 14:59
                dj napisał:

> Gość portalu: agni_me napisał(a):
                >
                > najpierw:
                >
                > > Nigdy się nie skarżyłam na opów, i nie zamierzam tego robić.
                >
                > potem:
                >
                > > Mam w nosie czy op widzi moje IP i rozumiem dlaczego powinien, ale
                > > komentowanie tegoż IP uważam za nadużywanie władzy.
                >
                > Jak się zdecydujesz na poważna dyskusję o problemach (w tym zdecydujesz się
                na
                > to czy skarżysz się na operatorów czy nie - patrz wyżej na to co cytuję),
                > przestaniesz docinać osobowo to podyskutujemy. Jeśli zaś zamierzasz toczyć
                > dyskusję w znanym i na forum i nie tylko stylu "komu by tu dziś dokopać" to
                Ci
                > od razu mówię: ja w takich dyskusjach udziału nie brałem, nie biorę i brał
                nie
                > będę.

dj,

na poważną dyskusję zdecydowałam się od razu, zadając Ci szereg pytań, na które
                odpowiedziałeś z wrodzonym Ci, jak sądze, poczuciem humoru.

Zauważenie, że ktoś, bez najmniejszej sugestii kto, nadużywa wiedzy nie jest
                skarżeniem w moim pojęciu, między innymi dlatego użyłam słowa >uważam<, które
                sugeruje dzielenie się wrażeniami. Jest pewna różnica w treści pomiędzy
                zdaniami >a piotruś pali papierosy< i >widziałam, że niektórzy palą i uważam,
                że nie powinni tego robić< , nie sądzisz dj????

O tym, że odpowiedzieć mogłeś od razu świadczy wątek poniżej ... ten do Morsa,
                ale wybrałeś inną drogę i pozostawie bez komentarza jaką.

Nie wiem, gdzie znalazłes w moim poście coś, co Cię skłoniło do napisania
                o docinaniu osobowym, ale nie wydaje mi się to teraz ważne.

Ważne jest to, że po nowym roku ma się coś zmienić na lepsze. Czego sobie i
                innym czatownikom życze. A Tobie czego życzyć, dj?

Co prawda zgodziłeś się w łaskawości swojej kontynuować dyskusję, jeśli
                przywołana przez Ciebie do porządku zmienię postawę, ale ja zdecydowanie wolę
                inny sposób prowadzenia dyskusji. Taki od początku merytoryczny. Jeśli
                więc ....., to możemy podyskutować, a jeśli zaś zamierzasz dyskutować w ten sam
                sposób, to, że Cię zacytuję "to Ci
                > od razu mówię: ja w takich dyskusjach udziału nie brałem, nie biorę i brał
                nie
                > będę."
                Pozdrawiam i życzę owocnej pracy nad zmianami, tymi co to po nowym roku.

agni_me

• Gość: smok_telesfor Re: kodeks operatora IP: 62.65.141.* 13.12.02, 18:16
                jaki wrazliwy, prosze prosze
          • calindra Re: ja na chwilkę tylko 13.12.02, 10:08
            ja nie na temat dwa słowa...
            skoro dj moje wątki czyta, to teraz go muszę do listy dołączyć, bo się obrazi,
            że go pominęłam :)))
      • Gość: acro Re: kodeks operatora IP: *.icpnet.pl 12.12.02, 20:48
        dj napisał:

> > Operatorzy muszą przestrzegać Kodeksu Operatora
        >
        > Operatorzy zobowiązują się do trzymania się pewnych zasad o których są
        > informowani, gdy otrzymują uprawnienia. Kodeks, który podesłałeś nie jest
        > obowiązujący, co nie zmienia faktu, że to co tam napisałeś jest generalnie
        > słuszne.
        >
        > Pozdrowienia, dj

zaraz zaraz czegos tu nie rozmumiem.........
        skoro na tym portalu kodeks operatora
        jest brany za nic to sie pytam
        czy netykieta tez na tym portalu
        jest rzecza zbedna.....?

pozdrawiam acro

ps "pewnych zasad o ktorych sa informowani" dj
        buha ha ha ha ha ha .:-))))))))))))
    • pwrzes Re: kodeks operatora 12.12.02, 19:39

> 3. Znaj czat jak własną kieszeń. Nie daj się prosić o pomoc, tylko sam ją
      > proponuj - operator jest przewodnikiem dla innych użytkowników! Liczymy na
      > Ciebie!

k2 ja tylko tak w kwestii formalnej - jak mnie ktos nie poprosi o pomoc to skąd
      mam wiedziec, ze ją ten ktos potrzebuje ?

Mors
      • orissa Re: kodeks operatora 12.12.02, 19:42
        Mors, może się zapiszemy na kurs jasnowidztwa?;)
        • Gość: Jot Re: kodeks operatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 19:48
          orissa napisała:

> Mors, może się zapiszemy na kurs jasnowidztwa?;)

a nie ma innych.....kursow? doksztaltow? szkoda..........

Jot, co to zaluje bardzo
        • Gość: smok_telesfor Re: kodeks operatora IP: 62.65.141.* 13.12.02, 18:18
          i prosze bardzo, jasny przyklad jak to jeden z opow ma w dupie innych
          uzytkownikow i dodatkowo jakie to jest dlan smieszne.

smok_telesfor

ps. nie dziwie sie ze musi zmienic dane osobowe
      • dj Re: kodeks operatora 12.12.02, 20:02
        pwrzes napisał:

> k2 ja tylko tak w kwestii formalnej - jak mnie ktos nie poprosi o pomoc to
        > skąd mam wiedziec, ze ją ten ktos potrzebuje ?

Założ, że każdy jej potrzebuje i problem masz z głowy ;-) Najlepiej wchodząc na
        czat zamiast tradycyjnego "hej" mów od razu "witam, czy ktoś ma jakiś
        problem?" :-)

Pozdrowienia, dj
        • maciek_k2 Re: kodeks operatora 12.12.02, 21:10
          Prawda, Szatanie , jesteś tylko Durniem
          I nie odróżniasz Ludzi od Odzieży:
          Dziewicą każda kurwa kiedyś była,
          Ale nie zmienisz Czystą w zwykłą kurwę.

Mimo, że jesteś Czczony pod Imieniem Boga:
          Jezusa i Jehowy , to jesteś jedynie
          Synem Poranka wśród mijania Nocy
          I snem zagubionego pod Zboczem Wędrowca.

• Gość: agni_me Re: kodeks operatora IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.02, 21:28
            Maciek !!!!! nie wiem, co brałeś, ale nie bierz tego więcej!!! dobrze Ci radzę
            twoja_ciotka_agni_me
            Ps. za moich czasów, po trawce, to się najwyżej śmiechawkę miało
            • Gość: olek_ Re: kodeks operatora IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 17:35

> Ps. za moich czasów, po trawce, to się najwyżej śmiechawkę miało

nieee agni Ty nie mozesz byc taka stara
          • Gość: Mors k2 zastanow sie co chcesz osiagnac i jak IP: *.acn.waw.pl 13.12.02, 07:46
            k2, czy ty sie dobrze czujesz ? Wlasnie takimi wulgarnymi postami powodujesz ze
            twoje slowa o kodeksach, o zachowaniu etc zaczne olewac bo widzisz w czyims oku
            zdzblo a w swoim belki nie mozesz dojrzec. Jak na razie IMHO prowadzisz swoja
            prywatna wojenke z jednym z opow probujac zaslaniac sie dobrem ogolu.

Mors
            • gregorij Re: k2 zastanow sie co chcesz osiagnac i jak 13.12.02, 09:32
              Trafnie Mors, bardzo trafnie. Może to jest po prostu wojna dla wojny? Żeby
              zaistnieć czy co???
              Gregorij
              • Gość: k2 Re: k2 zastanow sie co chcesz osiagnac i jak IP: 217.153.98.* 13.12.02, 10:25
                Mors mialem juz tu nic nie pisac i po tym poscie tak zrobie ale jeszcze cos
                napisze .Wczoraj wchodzac do pokoju wszystko przeczytalem rozmowe o "naradzie
                opow "ktora niby sie odbyla.Mag spytala sie iskierki co postanowiliscie bo jej
                nie bylo ,na to iskierka rzekla byl dj troche posmialismy sie ze mors to fajna
                blondynka i takie tam .Wiec nadziei ze tu sie cos zmieni to ja nie mam zadnej.
                Morsie zauwazyles ze tutaj nikt nie ma pretnsji do Ciebie ,skana,mag,mrjedi...
                Ale jak mowilem zastanow sie czy warto za kogos skoczyc w ogien ?
                • Gość: Mors Re: k2 zastanow sie co chcesz osiagnac i jak IP: 217.11.133.* 13.12.02, 11:23

>.Wczoraj wchodzac do pokoju wszystko przeczytalem rozmowe o "naradzie
                  > opow "ktora niby sie odbyla.Mag spytala sie iskierki co postanowiliscie bo
                  jej
                  > nie bylo ,na to iskierka rzekla byl dj troche posmialismy sie ze mors to
                  fajna
                  > blondynka i takie tam .

k2 nic o zadnej "naradzie opow" nie bylo, ja nic o niej nie wiem, co za pomysl
                  z 'narada' ? Jakas paranoja czy co ?. Co do tego, ze "mors to śloczna
                  blondynka" to cytat z nonstopa, ktory powedrowal do topica - normalna rozmowa,
                  jakie sam prowadzisz na czacie.

>Wiec nadziei ze tu sie cos zmieni to ja nie mam zadnej.

Zmienic to mozesz, tylko zamiast krzyczec i pisac wulgarne czy chamskie posty
                  zrob cos konkretnego.

> Morsie zauwazyles ze tutaj nikt nie ma pretnsji do
                  Ciebie ,skana,mag,mrjedi...

<mode offtopic on>
                  E, lista spoleczna gotowych do rozprawienia sie ze mna jest dluga :-)
                  <mode offtopic off>

k2 nie mam ochoty za nikim skakac w ogien, ale jak na razie to caly czas jest
                  wojna paru osob z jednym (?) opem. Nie wiem gdzie lezy prawda k2, ale powtorze
                  za dj-em. Uwazasz, ze cos nie tak to:

1.robisz zrzut ekranu z tego momentu,
                  2.do jpg-a
                  3.mail do dj-a.

Masz dowod i juz. I nie pisz ze nie chcesz donosic na nikogo ( agni tak pisala
                  wyzej - nie rozumiem tego podejscia) tylko zrob to i niech to robi kazdy, kto
                  ma jakies zarzuty do naszej dzialalnosci - to nie bedzie donos a krytyka, do
                  ktorej masz prawo i ktora w taki sposob mozesz potwierdzic dowodami.

Pozdrawiam

Mors
          • nonstop Re: kodeks operatora 13.12.02, 10:18
            W ostatniej linijce chyba miało być "pod zboczkiem"?
            • Gość: ja Re: kodeks operatora IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.02, 10:48
              k2 chyba ma pretensje nie tylko do opow , ale do calego swiata , ten typ juz
              tak ma i nikt i nic juz go nie zmieni , oprocz tego ze zaczniemy go
              ignorowac !!! Dosc juz na forum naublizal !!! klaniam sie normalnym , a tych
              nienormalnych omijam wielkim kolem ! Pozdrawiam .
        • Gość: smok_telesfor Re: kodeks operatora IP: 62.65.141.* 13.12.02, 18:21
          alez masz poczucie humoru, w dyskusji z agni go za bardzo nie okazywales, oj
          nie lubimy jak sie nas krytykuje, oj nie

smok_telesfor

• Gość: suchiii Re: kodeks operatora IP: 213.17.165.* 12.12.02, 21:43
      panie jak u mnie dechii wiezły to cała krystyna w oknach stoiała. a ja na to
      uuuuu dechii wiezuuu. bo wypili trohii berbeluchii z pod poduchiiii
    • Gość: agni_me ostatni raz spróbuję.... IP: proxy / 194.201.32.* 13.12.02, 12:08
      To może ja w punktach, bo drukiem nie śmię.......

1) nie mam zarzutów do pracy opów, które skłaniałyby mnie do skarg, nie tocze z
      nimi wojen, nie prowadze wojny dla wojny, popularność czatowego raroga w
      zupełności mi wystarcza;

2)uważam, że na stronie z której się wchodzi do poszczególnych pokoi czata
      powinny być linki do :
      netykiety
      uprawnień i zasad, które obowiązują opów
      informacja o tym, do kogo zwracać się z uwagami,
      może także ściąga jak zrobić zrzut z ekranu;

3)uważam, że opów powinno być widać i że kolor czerwony nosić powinni dumnie;

4)uważam, ze opów powinno być więcej, choć na bogów nie jestem w stanie
      zrozumieć, że opem chce ktoś być i że nie są to biedacy z łapanki, bowiem co
      się naużerają to ich;

5)nie potrzebuje kodeksu na kształt onetowego, zwłaszcza, że onet jest miejscem
      tragicznym, nie potrzebuję siostry iskierki i brata morsa, wystarczy mi iski i
      mors, których znam;

6)odpowiedź dj, że są >pewne zasady< zupełnie mnie nie satysfakcjonuje, zawsze
      może napisać >prawo to ja<, ale jeśli istnieją jakieś, to chciałabym wiedzieć
      jakie, a jeśli nie mogę tego wiedzieć..... chcę wiedzieć dlaczego!!!!!

ech nawet nie mogę napisać, że sobie a muzom to wszystko .....

Do zobaczenia mili, przy następnej rozmowie, że ktoś flooduje, a tu opa żadnego.
      Życzę wam na te chwile wiele cierpliwości i szerokiego uśmiechu.

agni_me

ps. jeszcze trochę i pobiję ireo w długości wypowiedzi

• Gość: Mors To ja odpowiem w czesci chociaz. IP: 217.11.133.* 13.12.02, 13:18
        Witam :-)

> nimi wojen, nie prowadze wojny dla wojny, popularność czatowego raroga w
        > zupełności mi wystarcza;

Na poczatek offtopicznie: co to znaczy byc czatowym rarogiem, odpowiedz moze
        przyjsc mailem lub na privie.

> 2)uważam, że na stronie z której się wchodzi do poszczególnych pokoi czata
        > powinny być linki do :
        > netykiety
        > uprawnień i zasad, które obowiązują opów
        > informacja o tym, do kogo zwracać się z uwagami,
        > może także ściąga jak zrobić zrzut z ekranu;

Kiedys byla druga strona czatu, i tam z tego co pamietam byl link do netykiety
        (teraz wiem ze jest na glownej stronie forum) - niestety co sie stalo z tamta
        strona to ja juz poprosze dj-a o odpowiedz rowniez.

> 3)uważam, że opów powinno być widać i że kolor czerwony nosić powinni dumnie;

Z tym czerwonym to trudna sprawa, zauwazylem ze on ma jakas moc przyciagania i
        otwiera mi sie n okienek z privami typu skad klikasz etc. Lepszym sposobem IMHO
        jest lista operatorow (jaka drzewiej byla) i kazdy bedzie mial mozliwosc, w
        razie problemow, odnalezienia operatora.

> tragicznym, nie potrzebuję siostry iskierki i brata morsa, wystarczy mi iski
        i
        > mors, których znam;

uff :-)

punkt 6 nie do mnie wiec nic nie powiem

> Życzę wam na te chwile wiele cierpliwości i szerokiego uśmiechu.

To sie usmiecham :-)

Mors
        • dj Re: To ja odpowiem w czesci chociaz. 13.12.02, 14:07
          Gość portalu: Mors napisał(a):

> Kiedys byla druga strona czatu, i tam z tego co pamietam byl link do
          > netykiety (teraz wiem ze jest na glownej stronie forum) - niestety co sie
          > stalo z tamta strona to ja juz poprosze dj-a o odpowiedz rowniez.

Strona wróci wraz ze zmianami w calym serwisie czat, które są zaplanowane na
          początek przyszłego roku.

> Z tym czerwonym to trudna sprawa, zauwazylem ze on ma jakas moc przyciagania
          > i otwiera mi sie n okienek z privami typu skad klikasz etc. Lepszym sposobem
          > IMHO jest lista operatorow (jaka drzewiej byla) i kazdy bedzie mial
          > mozliwosc, w razie problemow, odnalezienia operatora.

Dziwne to trochę Mors, bo ja zawsze siedzę na czerwono i żadnej mocy
          (przyciągania) nie odczuwam :-) Zgadzam się z postulatem, że operator powinien
          siedzieć na czerwono, ale do niczego Was (obecnych operatorów nie zmuszam).

Odpowiadając poza tym na tematy poruszone w tym w wątku: wszystkie rzeczy typu
          netykieta, lista operatorów, zasady otrzymywania uprawnień operatora itp. itd.
          pojawia się na początku nowego roku po zmianach w serwisie.

Pozdrowienia, dj
      • Gość: sirius Re: ostatni raz spróbuję.... IP: *.a.001.pth.iprimus.net.au 13.12.02, 14:22
        ladnie i madrze napisalas, naprawde, i jeszcze te kolory,
        czemu ktos na czarno ubrany sie mnie pyta "skad masz ten niebieski"
        dlaczego tak jest ze ten ma a ten nie ma, ja czasem nie wiem skad go mam,
        i moze by tak rozdawac je bardziej rozrzutnie i nie tylko tym ktorzy sa
        dluzej, albo znajomi, albo ich bardziej lubie...
        • Gość: Mors Re: ostatni raz spróbuję.... IP: 217.11.133.* 13.12.02, 14:34
          dlatego sirius wychodze z zzalozenia - nie malowac, nikt wtedy nie ma o nic
          pretensji :-)

Mors
          • Gość: sirius Re: ostatni raz spróbuję.... IP: *.a.001.pth.iprimus.net.au 13.12.02, 14:43
            przyznam sie ze mam sentyment do kolorow, i byloby taaaak czarno
            gdyby wszyscy byli tacy sami, jak kruki zima, moze mozna cos
            zmienic, zeby wilk byl syty i owca cala? Moze interfejs, nie wiem
            jakis pomysl?
      • runek Re: ostatni raz spróbuję.... 13.12.02, 14:30
        agni zmieniłaś się :)
        Nie wiem jak mam to rozumieć.
        Wzbudziłaś się? Ty stara wymiataczka ?
        Internet to śmietnik - tu nigdy nie będzie porządku.
        Życzę spokoju i żeby cię nie skanowali,nie floodowali i nie samespadeowali :)
        • Gość: sirius Re: ostatni raz spróbuję.... IP: *.a.001.pth.iprimus.net.au 13.12.02, 15:09
          a tak w ogole macku to mogles od razu powiedziec o co ci
          chodzi, bez inwektyw (ha ha wczoraj poznalem nowe slowo:)
          a nie ublizac nikomu... pamietam gdy zaczalem fakowac zostalem
          przez iskre teleportowany w jakies dziwne nieznane miejsce:))
          ale nie mam jakos zalu...
          szkoda ze straciles przez swoje posty i dobrze ze dobra_ciotka_agni
          ma cierpliwosc:)
          • runek Re: ostatni raz spróbuję.... 13.12.02, 15:24
            hmm :) sirius :) Nie miałeś w szkole teorii grafów ? Dopisałeś się w złym
            miejscu tego drzewa.
            Ja mam na imię Marcin i nigdy i nigdzie nie przeklinam.
            • Gość: sirius Re: ostatni raz spróbuję.... IP: *.pth0411.pth.iprimus.net.au 16.12.02, 13:33
              uczyl Marcin Marcina...
              Sirius tez Marcin
        • Gość: asgni_me Re: ostatni raz spróbuję.... IP: proxy / 194.201.32.* 13.12.02, 15:14
          runiu to ty nie wiesz?! przecież, to wszystko tylko po to, żebym zawsze miała
          kolorek !!!
          Poza tym grudzień ponury, zimno strasznie, same wątki o tym kto sexi, a kto
          nie, wchodzisz na forum w każdym wątku te same nicki, patrz a tu mamy dj ...
          czerwony wprowadził spore urozmaicenie kolorystyczne, ciemne kolory mimo, że
          dominują, to nie tak przygnębiająco.
          agni_me_i_oczy_migdałowe
      • ireo Re: ostatni raz spróbuję.... 16.12.02, 17:30
        jeszcze trochę i pobiję ireo w długości wypowiedzi

- no tak, i znowu wszystko na mnie.
        a przecież to wszystko przez nonstopa...
        a woglle to o sso chosi?
        • Gość: agni_me Re: ostatni raz spróbuję.... IP: proxy / 194.201.32.* 16.12.02, 17:58
          ireo napisał:

> Gość portalu: agni_me napisał(a):
          > jeszcze trochę i pobiję ireo w długości wypowiedzi
          >
          >
          > - no tak, i znowu wszystko na mnie.
          > a przecież to wszystko przez nonstopa...
          > a woglle to o sso chosi?
          Ireo,
          Wybacz mi tę jakże dwuznaczną i obciążającą Cię winą za wszystko uwagę. Wybacz.
          Więcej nie będę. Racja wielka , to non wszystko ( ale co?) :-)))
          A i nie staraj się zrozumieć, długi post czatowy zapewne odebrał Ci umiejętność
          odczytywania moich bełkotliwych wypowiedzi :-)))
          Pozdrawiam serdecznie i obiecuję więcej Cię nie bić :-)))))
          oczy_migdałowe vel agni_me zależy co kto lubi, jeszcze moga być
          oczy_migdałowe_agni_me ale to doprawdy chyba za wiele byś mógł znieść :-))))
    • she1961_lodz A bo to ludzie same sobie winne som... 16.12.02, 08:08
      ...nie czytajom uważnie tylko skarzom i poope zawracajom Didrzejowi.
      Kodeks operatora jak sam nazwa wskazuje jest kodeksem opa a zwykly uzytkownik
      ma swojom netykiete do poczytania i od tego powinien zaczac ze se jom sciagnie
      do czirajtera wydrukuje w duzo egzemplarzach i porozwiesza gdzie popadnie raz
      nawet powinien se glosno przeczytac tak zeby go dyktafon uslyszal i wlozyc
      se do uokmena i sluchac w srodku masowej komunikacji miejskiej coby utrwalac
      mozna sie przy tym gibac udawajac ze sie Kultu dla naprzykladu slucha jak kto
      nie ma moge wyslac ja sie z tej netykiety dowiedzialam ze ortografia to jest
      prywatna sprawa czatownika i jeszcze paru fajnych rzeczy sie dowiedzialam co to
      niektore akceptuje a innych nijak nie moge i jusz!
      Kolejny raz jak na gazete weszlam to sobie liste opow sciaglam i se
      wydrukowalam w kilka egzemplarzy i czytalam se az mi sie no_co_opem_nie_jest
      przestal mylic ze skankarem scancarem scankarem skancarem qrka jasna!
      co_opem_jest wkrotce tez postaralam sie o zdjecia opow i se powiesilam tez
      oprocz didrzeja bo nikt nie chcial przyslac oraz misterdrzedaja bo on chyba
      wtedy opem nie byl i sie z tych zdjec dowiedzialam ze makabra to sliczna
      kobitka a nie macabryczny man oraz takze samo mag_!
      Didrzeju drogi Ty nie wierz tym wszystkim plotkom co to je kompleksowi ludzie
      rozsiewajom Twoi operatorzy som OK zawsze pomogom nawet jak sie ich nie prosi w
      lot odgadujom dziwne problemy zwyklych czatouzytkownikow
      ach te nicki w kolorze tuszu na rzesach albo w barwach aktualnie posiadanej na
      poopie bielizny Ty didrzeju tym zlym ludziom nie wierz opy som jak swiatlo w
      tunelu jak oaza na pustyni jak zimne piwo po calym dniu czatowania jak kostka
      lodu w upalne lato jak kaloryfer w zimie nigdy zaden z nich nie odmowil mi
      pomocy nawet jak o goopoty calkiem goopie pytalam zawsze zyczliwi zawsze za
      lapke poprowadzom.
      Ty, Didrzej, dumny z nich badz!
      A kodeks operatora?
      A po co jemu wiecej niz te dwa powszechne punkty z ktorych drugi konczy sie
      znanym stwierdzeniem: "...to patrz punkt pierweszy"?

She_ze _swiatecznymi_zyczeniami
    • marian.kowalski Re: kodeks operatora 16.12.02, 08:27
      Droga Intrygantko......
      Wypracowanie weekendowe masz zaliczone!
      Kto Ci robił korektę?/ w niedzielę! / jest bezbłędna.
      Czekam na cdn.
      Pozdrawiam Cię Sheherezado :-))))))))
      m.k.
      • she1961_lodz ach marian... 16.12.02, 08:38
        ... to incydent byl i sie nie powtorzy

she_ashamed
    • Gość: ewka Re: kodeks operatora IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 16.12.02, 08:49
      dlaczego nic z tego nie rozumiem?????? jestem tepa? buuuuuuu. cicho! nie
      odpowiadac! sama sobie odpowiem. ewka_tępa
    • cwi Re: kodeks operatora 16.12.02, 12:38
      W rozwoju kazdej wspólnoty są rozmaite etapy. Jednym z nich jest spisanie
      prawa. Przed tym etapem prawo istnieje jako tradycja, jako kultura, jako
      naturalny sposob odnoszenia sie wzajemnie do siebie. I nastaje moment, kiedy
      niektorzy poprzez swoje zachowanie, poprzez wypowiedziane slowa, uczynione
      gesty sami plasuja się poza daną wspólnotą, okreslona wlasnie takimi a nie
      innymi granicami kulturowymi. No i powstaje problem. One nie czuja
      przekroczenia pewnych norm, a jednak spotyka je ostracyzm. Wiec postuluje sie
      wowczas spisanie takiego porzadku prawnego. Dotyczy to chyba wszystkich
      wspolnot, ktore powstaly i trwaly wystarczajaco dlugo w historii tego swiata.

Na ogol uwaza sie, ze nic lepszego dotychczas nie wymyslono od spisu prawa,
      czyli ustanowienia prawa na miejsce tradycji, kultury i szacunku opartego na
      samoocenie krytycznej.... sumieniu powiedzieliby wierzący.

Ja nie jestem pewien. A nawet mam wrażenie, że rozpisywanie konkretnych punktow
      prawa dla bywalcow lub opow nie ma większego sensu... Albo ktos umie zachowac
      sie kulturalnie i rozumie zasady przebywania w pokoju, albo nie... i zadne
      prawo go tego nie nauczy. To sie nazywa obycie i na brak nie ma rady. Niestety.
      Gdyz wszystkiego sie i tak nie przewidzi w takim prawie i predzej czy pozniej
      bedzie trzeba zamiescic wyznacznik "...w szczegolnosci" ktory i tak otworzy
      dalsze doprecyzowanie...

Ja nie jestem prawnikiem, wiec nie opieram swojego pobytu w pokoju na prawie..
      na jakis kodeksach czy netykietach. Nawet nie chce mi sie poznac tych
      paragrafikow. Tak samo jak przychodze do kogos, tez nie pytam sie jakie
      obowiazuja prawa. To sie powinno czuc. Nie namawiam wiec do normowania
      zachowania, w szczegolnosci zachowania ludzi, ktorzy sa tu anonimowo. To byloby
      zbyt latwe. A zatem za malo przydatne do czegokolwiek. W sytuacjach skrajnych
      doprowadziloby do zachwiania pewnej rownowagi sil dosrodkowych i odsrodkowych.

Pozdrawiam wszystkich czatownikow dobrej woli i wszystkich osob pilnujacych
      objawow wszelkich woli ... i swawoli.

Cwi
      • Gość: agni_me Re: kodeks operatora IP: proxy / 194.201.32.* 16.12.02, 15:53
        och cwi,
        ślicznie napisane i mądre bardzo. Ale świat składa się z różnych ludzi, także
        takich, którzy zasad potrzebują. Sama świadomość, że zasady są, że można się na
        nie powołać zwiększa poczucie mojego bezpieczeństwa. Mam zresztą niepokojąco
        głębokie wrażenie, że takich osób jest bardzo wiele. Nie chce wnikać jakie
        ułomności rozumu, wychowania, czy też charakteru powodują we mnie te potrzebę,
        ale ona jest.
        Nie potrzebuję szczegółowego kodeksu, nie chcę wiedzieć ilu wulgaryzmów trzeba
        by zostać zbanowanym, ani ile razy op musi ostrzec zanim stanie się rzecz
        straszna i kogoś wyprosi za drzwi. Bywają jednak sytuacje konfliktowe i wtedy
        bardzo brakuje choćby zarysu tego, kto za co odpowiada, komu co wolno i
        dlaczego tak, a nie inaczej. Jednym słowem brak obycia. Można nad tym ubolewać,
        można także dać mnie i mnie podobnym to, o co proszą .... zwłaszcza, że >pewne
        zasady< już są.

oczy_migdałowe_bardzo_mało_prawnicze

• runek Re: kodeks operatora 16.12.02, 16:02
          wariatka :)
          słońce świeci,ptaszki śpiewają a ta ciągle swoje :)
          • Gość: agni_me_wariatka Re: kodeks operatora IP: proxy / 194.201.32.* 16.12.02, 16:16
            runek napisał:

> wariatka :)
            > słońce świeci,ptaszki śpiewają a ta ciągle swoje :)

runeczku jak ja my Cie lubimy, znaczy agni Cie lubi, ale me troszke mniej, a
            oczy migdałowe to się tylko patrzą, one Cie wcale nie lubią, i jeszcze sobie
            popatrze jak słońce śpiewa i ptaszki świecą .... ooo zobacz właśnie jeden leci
            i świeci i śpiewa znaczy słonecznik chyba jakiś :-)
            agni_i_me_ale_oczy_gdzieś_się_schowały
            • pwrzes [ot]Re: kodeks operatora 16.12.02, 16:37
              agni jakie slonce swieci o 16:16 ? :-)

Mors
              • Gość: agni_me [ot]Re: kodeks operatora IP: proxy / 194.201.32.* 16.12.02, 17:05
                pwrzes napisał:

> agni jakie slonce swieci o 16:16 ? :-)
                >
                > Mors

popatrze jak słońce śpiewa i ptaszki świecą ....

Mors czy ty czytać nie potrafisz??? !!!
                Słońce ŚPIEWA a nie świeci :-) a 16:16 jest równie dobrą porą na śpiewy
                słoneczne jak każda inna, za wyjątkiem 13:036 bo wtedy słońce robi sobie
                płukanie gardła :-))

• rena_gd [ot]Re: kodeks operatora 16.12.02, 18:12
                pwrzes napisał:

> agni jakie slonce swieci o 16:16 ? :-)
                >
                > Mors

czatowe... czatowe....
          • Gość: smok_telesfor Re: kodeks operatora IP: 62.65.141.* 16.12.02, 18:05
            runek, bardziej by ci pasowalo pytanie w stylu
            "czy sa tu jakies w miare stukniete wariatki"

smok_telesfor

ps. a tak nawiasem to wariatka :-) oznacza wesola wariatke, czy tez moze
            stwierdzenie "wariatka" z usmiechem na ustach? Zadne z powyzszych nie pasuje
            jednak do agni, moim skromnym zdaniem, przynajmniej na razie, he he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka