senne_marzenie Re: Kołysanki - potrzebne 16.03.03, 16:34 "Kołysanka" Śpij, już śpij. Przyszła pora snów. Tysiąc gwiazd na niebie świeci, Złotem błyszczy nów. Otwórz do snów złote wrota - Tam jest bajek świat: Smok trójgłowy, piękny książę I ukryty skarb. Może, gdy się zbudzisz rankiem, Spełnią się twe sny Książę z tym bajkowym skarbem Stanie u twych drzwi. Smok trójgłowy was poniesie Poprzez jawy świat I już zawsze żyć będziecie Jak się żyje w snach. Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: Kołysanki - potrzebne 16.03.03, 16:38 kołysanka wieczorem chcę wsunąć się pod kołdrę twoich rzęs ogrzej mnie raz jeszcze i jeszcz raz na każdy centymetr ciała przypadnie jedna łza by zmyć ze mnie całe zmęczenie i pustkę Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: Kołysanki - potrzebne 16.03.03, 16:42 Kołysanka dla Krzysia Śpiący maleńki - broń go dobry Boże bezradny uśmiech skrywa drgnienie lęku tuli spłoszone trzepotliwe rzęsy w sen się zanurza po szyję broń go o Boże przed wszystkimi dniami co spętać zechcą jeszcze nie zdobyte przed smugą cienia co odbiera radość przed bezkolorem obroń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Kołysanki - potrzebne IP: *.pai.net.pl 17.03.03, 09:42 Włodzimierz Słobodnik "Kołysanka" Tatuś ma dziurawe buty. Zaśnij. Sa to buty-bałamuty. Zaśnij. Spójrz - latarnie krzywo płoną. Zaśnij. Noc ma twarz ciemnozieloną. Zaśnij. Jesteś maly, świat jest duży. Zaśnij. Noc ma zapach czarnej róży. Zaśnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Kołysanki - potrzebne IP: *.pai.net.pl 17.03.03, 09:43 Anatol Stern "Kołysanka" Moja córeczka w tym domku mieszka, o modrym zmierzchu śpi w tym orzeszku. Oczko prawe, śpij! Trzepocze rączkami - kłania się mamie, nóżkami swemi kłania się ziemi. Oczko lewe, śpij! Oczy jej wiąże snu złota trawa, nad nią księżyc - niania nababa. Oba oczka śpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Kołysanki - potrzebne IP: *.pai.net.pl 17.03.03, 09:43 Joanna Salamon "Wykolysanka" Moj glaskany, kolysany. Wykolyskam cie do oczek wesolutkich jak potoczek. Wykolysze, wykolyskam, juz ci oczko siwe blyska. Malenki, synenki. Wykolyskam, wyglaskam, od paluszka do noska; naskiego, gorskiego. Wyglaskam, wymusze, od wloskow do uszek, tatusinych, mamusinych. Moj syneczek-kolebeczek, czerwona buzka jak u tatuska. Ludzie, ludzie, nie gadajcie, synka mi nie przebudzajcie. Moj syneczek spije, ja mu gwiazdko wije. Ze snow. Ze slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Kto pamieta...? IP: *.pai.net.pl 17.03.03, 09:44 Moze ktos pamieta, czyje to... Ja to chyba na jakiejs YAP-ie slyszalam, a potem to z najcudnego wykonania mojego licealnego kolegi Michala K. Nie utrzymuje z nim zadnego kontaktu (chociaz kto to moze wiedziec - czat... sorry - swiat jest taki maly, prawda, Margit?). Ale tego jego aksamitnego glosu wyspiewujacego przy autogitaroakompaniamencie najcudne_pod_sloncem_teksty (takze na dobranoc) nie da sie zapomniec. "Chyba juz mozna isc spac Dzis pewnie nic sie nie zdarzy Chyba juz mozna sie polozyc Marzen na jutro trzeba Namarzyc Takie lozko - a jaka fajna rzecz To byl niezly pomysl z tym lozkiem Zeby sobie zycie poprawic To wystarczy Poprawic Poduszke..." (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Kołysanki - potrzebne IP: *.pai.net.pl 17.03.03, 09:44 J. Dzierzak "Przemijanie" Dzien kolejny minal, dzien co nic nie przyniosl. Jeszcze sie nie skonczyl, a nowy juz wyrosl... Tyle dni minelo, tyle marzen, Tylu ludzi przeszlo, tyle zdarzen, Tyle marzen sennych sie nie spelnilo, Tyle dobrych gwiazd ubylo... Tyle slow powiedzial, slow, co nic nie znacza, moze kogos urazil, czyjes oczy placza... Tyle dni minelo.... Znowu czasu mijanie, znowu minal dzien, komu przyniosl radosc, komu smutek zen... Tyle dni minelo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter.Steele Re: Kołysanki - potrzebne IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 18:06 idzie niebo ciamna noca ma w fartuszku pelno gwiazd gwiazdki blyszcza i migoca az wyjrzaly ptaszki z gniazd jak wyjrzaly, zobaczyly to nie chcialy dalej spac kaprysily, grymasily zeby im po jednej dac gwiazdki nie sa do zabawy bo by nocka byla zla hej, uslyszal kot kulawy cicho badzcie, a,a,a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Kołysanki - potrzebne IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 01:27 kołysanki potrzebne ... jak oczka przewiewne.. kołysanki potrzebne... by ulożyć je spać. zaśnij moja krolewno,zaśnij tylko napewno nie błądź już po przestworzach, ale biegnij już spać. wody ,lasy ,doliny... dla miłej dzieciny, wypłynęły ,powstały...rankiem będą czekać. Słonko już za gorami..karmi oczka piosnkami, promyczek zielony....ranną rosą skoszony promyczek nadziei,Twe serduszko rozweseli. rano gdy powstaniesz ... słoneczko na niebie... z uśmiechem będzie.. czekało na Ciebie . Zaśnij już dziecino,zaśnij słodka malino, utul oczka zmęczone,przytul włoski kręcone, niech krolewicz na koniu przybędzie w Twych snach. (na melodię ludową):-) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Kołysanki - potrzebne IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 01:27 kołysanki potrzebne ... jak oczka przewiewne.. kołysanki potrzebne... by ulożyć je spać. zaśnij moja krolewno,zaśnij tylko napewno nie błądź już po przestworzach, ale biegnij już spać. wody ,lasy ,doliny... dla miłej dzieciny, wypłynęły ,powstały...rankiem będą czekać. Słonko już za gorami..karmi oczka piosnkami, promyczek nadziei,Twe serduszko rozweseli. rano gdy powstaniesz ... słoneczko na niebie... z uśmiechem będzie.. czekało na Ciebie . Zaśnij już dziecino,zaśnij słodka malino, utul oczka zmęczone,przytul włoski kręcone, niech krolewicz na koniu przybędzie w Twych snach. (na melodię ludową):-) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
brytyjka Re: Kołysanki - potrzebne 01.04.03, 13:34 Rozsnuł księżyc promienie i rozwarła już noc swe ramiona nad Twoim snem Zaśnij, zaśnij Maleńka, oczka zmęczone zmruż. Ja przed koszmarem obronię Cię Niechaj dobry sen ukołysze Cię on lekarstwem jest na każdy ból Gorejący krzak snu ognisty ptak sprawi sen, że będziesz żyć jak król mmm... Późno już, miasto śpi W światła lamp biją ćmy, pomyśl sobie, jutro jest tuż nie bój się swej przyszłości, nie oglądaj się wstecz przeszłość kiedyś i tak okryje kurz Niechaj dobry sen ukołysze Cię on lekarstwem jest na każdy ból gorejący krzak snu ognisty ptak sprawi sen, że będziesz żyć jak król mmm... Ciech Ci noc ześle spokój, śnij o gwiazdach, o śnie, w którym kiedyś spotkałem Cię rankiem spojrzę Ci w oczy w dwa jeziora bez dna by powiedzieć: Popatrz, to ja! Niechaj dobry sen ukołysze Cię on lekarstwem jest na każdy ból gorejący krzak snu ognisty ptak sprawi sen, że będziesz żyć jak król mmm.... jak król.... spokojnych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś