ki_nga 30.10.06, 15:40 Pilnie poszukuję wiersza Zugmunta Herberta,"Szachy".Z góry dziękuje i czekam niecierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ki_nga Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 15:42 oczywiście Zbigniewa...PRZEPRASZAM :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 19:09 Radzę udać się do miejsca ongiś nazywanego biblioteką. Ponoć jeszcze jakieś tu i ówdzie się ostały. Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 20:09 Zaskoczę Cię,sama na to wpadłam...nadal bardzo prosze...monice_04 już podziękuję :P Odpowiedz Link Zgłoś
j.oker Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 21:19 poezja.interklasa.pl/index.php?akcja=wierszeznanych&kto=Herbert&ak=pokaz Odpowiedz Link Zgłoś
ramon1 Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 21:23 herbert.wiersze.v24.pl/ ...albo tu..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 23:02 Również,dziękuję...też nie ma tego wiersza:(,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 23:00 Dziękuję j.oker'ku:-),niestety nie ma tam tego wiersza:(...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_elmin Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 22:08 Kinguś. Jam podziękował dawno temu ;). Co do biblioteki z owego postu - jako, że nie pozwalają mi czegoś sensownie doradzić (ew. błysnąć erudycją - wiadomo, ich boli, ja mam zbyt duży ubaw), po prostu będę dzisiaj dr Jeckyllem i przemilczę. I zostaw bo się uwalasz ;). Odpowiedz Link Zgłoś
ramon1 Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 13:04 ksiegarnia.wysylkowa.pl/index.php?c=8&nr=535544&PHPSESSID=1162295976a586259f764 ..moze tu, jak kupisz, cos bedzie ...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Proszę o pomoc... 30.10.06, 22:10 Kinuś, miło Cię widzieć...:) ale pomocy nie udzielę... z powodu wielkiej niewiedzy w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
ramon1 Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 08:15 zbigniew-herbert.com/ ...moze tu, ale...wiersza pt. Szachy...nie znalazlem ...pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 11:05 No właśnie,nigdzie nie ma...liczyłam na to ,że może Ktoś w swoich prywatnych zbiorach...niestety,chyba sie nie uda :(...jeszcze raz dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
los_slepy Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 11:45 wiesz kinga poswiecilem wczoraj pare godzin by ten wiersz wydlubac. z poczatku z checi niesienia pomocy, a nastepnie ze zwyklego zacietrzewienia: "jak to czegos brakuje w internecie?". no i brakuje albo zabraklo mi jeszcze 5 min. :)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ki_nga Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 11:53 Uśmiecham się:-)myślę,że "5 min" też by nie pomogło...Wiersza chyba nie znajdziemy,ale świadomość,że tyle osób chce pomóc bardzo poprawiła mi nastrój:- )...serdeczne dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
hania37 Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 13:50 Ja też "zacietrzewiłam się" i dokopałam się do informacji,że nie ma możliwości publikowania większości wierszy Herberta w internecie ze względu na prawa autorskie.Z tego co pamiętam,to ten wiersz był w ostatnim tomiku wierszy (niestety,nie pamiętam tytułu tego zbiorku, ale myślę,że to akurat nie problem:-)).Może spróbuj poszukać na allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 13:56 Przyznaję, że wątek Kingi i dla mnie stał się swego rodzaju wyzwaniem. Wczoraj zaczęłam od netu, potem domowa biblioteczka (dzis mi sie jeszcze urodzil pomysl, w ktorej antologii moge znalezc, wieczorem zajrze), dzis biblioteka szkolna, kolezanki polonistki :))) I wszystko na nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
los_slepy Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 23:28 to odnośnie braków w internecie oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
sza.raczek Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 14:45 hania37 napisała: >Z tego co pamiętam,to ten wiersz był w ostatnim tomiku wierszy > (niestety,nie pamiętam tytułu tego zbiorku, ale myślę,że to akurat nie > problem:-)). "Epilog burzy"? Odpowiedz Link Zgłoś
szumuszu Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 22:17 sza.raczek napisała: > > Z tego co pamiętam,to ten wiersz był w ostatnim tomiku wierszy > > (niestety,nie pamiętam tytułu tego zbiorku, ale myślę,że to akurat nie > > problem:-)). "Epilog burzy"? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
szumuszu Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 22:18 szumuszu napisał: > > > Z tego co pamiętam,to ten wiersz był w ostatnim tomiku wierszy > > > (niestety,nie pamiętam tytułu tego zbiorku, ale myślę,że to akurat > > > nie problem:-)). "Epilog burzy"? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nononr1 Re: Proszę o pomoc... 31.10.06, 14:56 nie znam tego goscia... jak go spotkam to przekaże! Odpowiedz Link Zgłoś