the_idiot 13.12.06, 12:37 Przyjmę każdy atak na dowolnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_idiot Re: Ring 13.12.06, 17:43 bachantka napisała: biała broń? pistolety? Pani... jeśli prawdziwe imię Twe - Hermina, herbu Wilk Stepowy, to nie spocznę póki Cię gołymi rękoma na łopatki nie rozłożę... Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka Re: Ring 13.12.06, 23:14 "Uniosła nieco w szklance jedną z brunatnofioletowych orchidei o zielonych żyłkach, na chwilę pochyliła nad nią twarz i wpatrywała się w kwiat:" (H.H.,"Ws") -Zdumiewa mnie twoja śmiałość cny rycerzu;) i twój optymizm;) jak zawsze zamierzam pozostać na widowni, pytanie o broń było czysto techniczne, lecz jeśli chcesz mnie wyzwać na pojedynek wiedz, że walka na ringu z przyczyn estetycznych nie wchodzi w grę... Magnolia Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 14.12.06, 07:39 Pani... (klękając na prawe kolano) wybacz proszę... „Jakże mam nie być wilkiem stepowym i obdartym pustelnikiem, skoro żyję w świecie, którego celów nie podzielam, którego radości są mi wszystkie - obce. Nie mogę długo siedzieć w teatrze ani w kinie. Zaledwie mogę przeczytać gazetę, rzadziej współczesną książkę. (...). I w rzeczy samej, jeśli ten świat ma rację, jeśli ma rację ta muzyka kawiarniana, jeśli mają rację te masowe przyjemności i ci ludzie zamerykanizowani, tak niewiele wymagający, w takim razie ja nie mam racji, ja jestem szaleńcem, prawdziwym wilkiem stepowym, jak siebie często nazywałem, zbłąkanym w obcym i niezrozumiałym świecie zwierzęciem, które już nie znajdzie ani ojczyzny, ani powietrza...” Technicznie rzecz biorąc... Pozdrawiam;) P.S. „Jak na ten dzisiejszy, prosty, wygodny świat, zadowalający się byle czym, masz za dużo pretensji i jesteś zbyt głodna. Ten świat cię wypluwa, dla niego masz o jeden wymiar za dużo. Kto chce dziś żyć i cieszyć się życiem, nie powinien być takim człowiekiem jak ty i ja. Kto żąda zamiast brzdąkania - muzyki, zamiast zadowolenia - radości, zamiast pieniędzy - duszy, zamiast masowej produkcji - prawdziwej pracy, a zamiast zabawek - prawdziwej namiętności, dla takiego człowieka ten śliczny świat nie jest ojczyzną.” (H.H.,"Ws") Sylwester Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka Re: Ring 14.12.06, 13:37 "(...) obrzuciła mnie teraz dziwnym spojrzeniem, pełnym rozbawienia, szyderstwa, szelmostwa, koleżeństwa, a jednocześnie pełnym troski, wiedzy i niezgłębionej powagi (...) - Czy wiesz, że my oboje jesteśmy dziećmi diabła?" (H.H, Ws) Wybaczam;) Odpowiedz Link Zgłoś
jarl_elmin Satan's Glory And Justice For All 14.12.06, 16:38 > - Czy wiesz, że my oboje jesteśmy dziećmi diabła?" Nooo, ja na pewno - wiadomo :). Praise Shaitan, Azazel, Demogorgon, Moloch, Sir_Elmin, Astaroth, Mastema! -- "Something new can't erase... 666 They call him the beast" Mercyful Fate "Satan's Fall" Odpowiedz Link Zgłoś
magol Re: Ring 13.12.06, 14:06 cytat: "Domagam się pokojowych koncepcji lub szermierki słownej według zasad postępowania honorowego." Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 13.12.06, 17:47 Magol, przyjacielu (pozwól, że tak się do Cibie zwrócę)... czasami żałuję, że nie jesteś moim adwersarzem;) Fechtowanie słowami z Tobą byłoby wielką przyjemnością i nie lada wyzwaniem a tak... rozglądam się za prawdziwymi trollami, bonki z nudów zbijam... Gdybyś jednak miał ochotę, proponuję w tak zwanym „międzyczasie” sparing: ja będę trollem_srollem a Ty hmm... na ten przykład zagrasz jakiegoś el_idiotę. I niech Cię nie zmyli moja starcza postura... hyhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
magol Re: Ring 13.12.06, 22:00 walka to nie moja specjalność the_ (czy gdybym teraz rozwodził sie nad Twym prologiem, podniosłbym rękawicę? czy gdybym ją podniosł i jako narcyz kontynuował sparing wiedziałbyś, że to podstęp? czy pozwoliłbyś na nazwanie się twoim przyjacielem wiedząc, że podstawową zasadą walki jest dobre rozpoznanie i czy to właśnie nie przyjaciel najlepiej tego dokonuje? czy świadomość finty w fincie czasem wewnątrz finty nie przysłania nam obrazu świata?) the_ usiądźmy na tej o tam ławeczce i pooglądajmy jak to inni robią:) Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 14.12.06, 08:11 Magol... wygrałeś. Nie możemy udawać, że walczymy, w dodatku nie będąc sobą. Poza tym rozumiem obawy jakie niesie za sobą etykieta „przyjaciel idioty”;) Wiesz... w Realu „walka i zabijanie” to moje naturalne środowisko. Rozpoznanie, podstęp, eliminacja... Finta w fincie – tak, zachodzę się czasami od tyłu; zjadam własny ogon ale może dzięki temu żyję, myślę, widzę ... może się odnajdę;) Będzie mi miło w Twoim towarzystwie na ławeczce. Inni są tacy fascynujący;) Odpowiedz Link Zgłoś
magol Re: Ring 14.12.06, 10:21 Czy tak w milczeniu siedzieć będziemy? Mnie jest dwóch. Fascynować widokiem może się jeden – pozwól, więc by ten drugi stanął tu obok i za Konsultanta zimnego posłużył, albowiem nie mamią go gwiazdy, błyskotki, cuda. (Ten drugi szepnął: Popatrz - mija wciąż ludzi i ludzie ją mijają, i nic się nie zmieni póki wzrok jej liczy brukowe kamienie w codziennej drodze.) On kształtuje moje „ja” w zarodku. [przyjacielem go nie nazwę, bo czasem bym go udusił (przyjaciół się nie dusi prawda?)]. --- Bez atu gra. Odpowiedz Link Zgłoś
los_slepy Re: Ring 14.12.06, 12:12 Patrz: Zmęczony wróż Dogonić chciał Co uciekło już I po co za to się brał? Zsapany tak Akeicu wspak Śladów bez liku Ma na liczniku. (Szum-bam, szum-bam Zamiast czystego tam-tam.) Wiem co odpowie za kilka chwil: „niestraszny mi taki wilk”. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Ring 29.12.06, 17:28 slepy los dlugi nos wlosy w skos raczy wspak. Z dluga droga zboczyc w prawa. lub tez lewa noga kamien toczyc.. ludzom na pokuszenie kaa.maryla Odpowiedz Link Zgłoś
magol Re: Ring 15.12.06, 09:21 "Staniesz się lepszym, grając z lepszym przeciwnikiem" (Podstawy szachów - 1883) Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 15.12.06, 10:05 Mam nadzieję, że autorem nie jest Czerwony Kapturek ;) Nie przeżył bym tego... Odpowiedz Link Zgłoś
magol Re: Ring 15.12.06, 12:15 czerwony nie czerwony faktem jest, że nie wiem kto to napisał. pion jest Twój - jeśli Ty wiesz :D --- moja Królowa ma czerwony ale nie kapturek. Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 15.12.06, 14:37 Pion się nie liczy kiedy poziom łapie (w tym przypadku wysoki;) --- Moja Królowa ma czerwony nie tylko kapturek (a i ten - nie tylko czerwony). Hmm... jeżeli tak, to król na GI. Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 15.12.06, 17:58 Eeeeno, eno... dwoje na jednego? Koniem?! To jest poniżej pasa. --- She... nie mogę grać w te klocki – moja Królowa trzyma mnie w szachu;) Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: Ring 15.12.06, 18:09 the_idiot napisał: > She... moja Królowa trzyma mnie w szachu;) szach królowej? Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 15.12.06, 19:09 Hmm... roszada? Zależy mi na Królowej... Nihil difficile amanti esse puto. --- Szach – paź? Gra na śmierć i życie... Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: Ring 16.12.06, 18:55 Proponuję zakończyć ten czeski film: „Pat i Mat”. Paź Królowej Odpowiedz Link Zgłoś
magol Re: Ring 17.12.06, 17:23 zapatrzony w nadmiary czerwieni - zagapiłem się. Czyżby zależało nam na tej samej królowej? --- jakia księżniczka taki książe, jaka mysz taki Myszkin może w Durnia zagaramy (z matematyką u mnie coraz gorzej)? Odpowiedz Link Zgłoś
magol Re: Ring 17.12.06, 17:07 Wyznając zasadę zachowania energii (po co stać, kiedy można siedzieć, po co siedzieć, gdy można leżeć) mój punkt widzenia to żabia perspektywa. Czy TU poziom od punktu widzenia zależny jest? --- jaka królowa - taki król. (w tysiąca grywałem z dziadkami. Zamelduję teraz 40) Studený surovec Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 17.12.06, 19:20 A je to! Přesto válet zmydli počtářa. --- Ja z ojcem grałem w durnia. Dzisiaj gram w to z synem. Historia lubi się powtarzać;) Odpowiedz Link Zgłoś
zosl Re: Ring 13.12.06, 16:43 pięścią!!! to do poprzednika, który ma wszędzie coś do powiedzenia.(( Ad rem..a, historyczny pojedynek na miny?? Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 13.12.06, 17:53 zosl napisała: Ad rem..a, historyczny pojedynek na miny?? Zofio:) Jak zwykle trafia Pani prosto w moje serce. Przy podziale ról proszę uwzględnić możliwość rezerwacji dla mnie min Miętusa. Z wielkim zaciekawieniem i drżeniem oczekuję na ruch Syfona... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: W ontariana. 13.12.06, 18:12 the_idiot napisał: > ...pfff* a fee! gacie ci sie zabrudzily i po udach pocieklo idz sie umyc Odpowiedz Link Zgłoś
jarl_elmin Re: Ring 13.12.06, 22:21 Walki toczą się na innych polach - na razie. U Was, relatywna cisza i spokój :). Mogę sędziować z toporem w prawicy - jakby co. Dobiję przegranego, a jego łeb przyozdobi szczyt tegorocznej choinki :). Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot ;) 14.12.06, 08:31 Może chociaż Ty Elmin... mała gierka, malusieńka... Ja będę bonkiem a Ty sobą co? Plizzz... „Walki toczą się na innych polach - na razie. U Was, relatywna cisza i spokój :).” Czasami jest mi smutno i nikt mnie nie rozumie... ”Mogę sędziować z toporem w prawicy - jakby co. Dobiję przegranego, a jego łeb przyozdobi szczyt tegorocznej choinki :).” Wtedy zamieniam się w ontka i puszczam bonki na FOCZU --- "Bonk jaki jest każdy widzi" Odpowiedz Link Zgłoś
sir_elmin hmmm ;) 14.12.06, 11:39 To ja wołam przyjacielskiego Spider - mana z sąsiedztwa - i co? i co? Chcesz się ze mną bić....... czy napić? Przymusu niby nie ma ;). Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: hmmm ;) 14.12.06, 11:51 Nie dałeś się sprowokować... heh... Twoje zdrowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Ring, ring... 14.12.06, 13:47 -Halo, słucham! -Przepraszam, pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Stuk, stuk... 14.12.06, 18:14 - Obywatel Old_piernik? Polucja. Był telefon z pogróżkami... ktoś chce komuś przydzwonić. Jakbyście coś usłyszeli to dajcie znać do centrali, my was uratujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Stuk, stuk... 15.12.06, 08:15 -Panie oficjerze, to nie o mnie papier. -Pan patrzy, przecież to na inne nazwisko. (Do siebie: Może i przydzawonią, chłopie, ale nie w tym kościele.) ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Stuk, stuk... 15.12.06, 10:02 - To nie Pan? - Nie, to ja. - Hmm..., bardzo Pana przepraszam. Byłem pewien, że to ten stary piernik;) - Nie, nie jestem idiotą. -- salut Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Trzask... 16.12.06, 10:23 - No tak, nie pierwsza taka pomyłka. Zamykając drzwi - Kochanie, znów jakiś biedak wziął mnie za starego piernika. Powinienem coś z tym zrobić. - Popatrz, powszechne szkolnictwo, a urzędnicy nadal nie rozróżniają "s" od "o". - O s.... . Przepraszam, chyba się zeźliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Trzask... 16.12.06, 18:53 - SŁYSZAŁEM!!! – w stronę zamkniętych drzwi. - Jedź – do kierowcy – to nie on. - ? - Pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka "Ring" pewnego kupca 17.12.06, 13:58 -"Gdybyś wiedziała, komu dałem pierścień, Gdybyś wiedziała,za kogom dał pierścień, Gdybyś wiedziała,ze co dałem pierścień, Z jaką niechęcią odstąpiłem pierścień, Gdy nie chciał przyjąć nic, tylko ten pierścień, Wiem, że by zaraz gniewy twe ostygły..."(W.S. Kw) -Wyjdź, wyjdź, nic nie usprawiedliwia oddania mojej biżuterii, ach precz łajdaku! Nie, stój. Przynieś szpady, musze cię niestety zabić. Idioto! Szpady, szpady! nie pogrzebacz.... ech....zaraz się popłaczę. Nie mogę walczyć w tych warunkach. M. Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: "Ring" pewnego kupca 17.12.06, 19:09 „Kto mnie wybierze, musi wszystko, co ma, na szalę rzucić. Jeśli cię cenić, jak sama siebie cenisz, To zasłużyłaś na wiele.” (...) „Nerissa: Chcesz byśmy miały coś męskiego w sobie?” /W. S. K. w./ Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka Re: "Ring" pewnego kupca 18.12.06, 22:32 Pokaż mi swoją prawdziwą twarz, twarz którą miałeś zanim przyszli na świat twoi rodzice. (mz) Mag Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: ... (W.S. W.h.on.) ? :0) 19.12.06, 08:45 "Lepszy jest żywot, który się nie lęka Śmierci, niż życie w nieustającej trwodze. Krew za krew i czarka za czarkę, Pośpiech za pośpiech i miarka za miarkę. Myśli czynami nie są, a zamiary To tylko myśli." /W.S.M.z.m/ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka W.S, O. 19.12.06, 14:09 "Mów do mnie jak do własnych myśli." (W.S., "O") Mag Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: W.S, O. 20.12.06, 19:07 „Pęd wyobraźni szalonym go robi. Jest coś zgniłego w tym królestwie duńskim. (..;) Mózgu mój, wymyśl coś... (...) ... znać bowiem drugich dokładnie, to jest znać samego siebie. Sumienie jest mi drugim przeciwnikiem. Reszta jest milczeniem.” /W.H. „H”/ Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: W.S, O. 21.12.06, 07:21 "Smak strachu - już go prawie zapomniałem. ...wizje krwawych rzezi Zadomowiły się w moim umyśle I nie wstrząsają mną. Jutro - i jutro - i jutro - i jutro: Tak życie pełznie z dnia w następny dzień Aż do ostatniej zgłoski w księdze czasu; A każde wczoraj zostaje za nami Niby ogarek, co przyświecał głupcom W drodze ku prochom śmierci Zgaśnij, zgaśnij, Nietrwała świeczko! Życie jest jedynie Przelotnym cieniem; żałosnym aktorem, Co przez godzinę puszy się i miota Na scenie, po czym znika; opowieścią Idioty, pełną wrzasku i wściekłość, A nie znacząca nic. Jeżeli konać - to śmiercią żołnierza." /W.S. "M"/ Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka Re: W.S, O. 21.12.06, 13:41 Zabiłeś mi ćwieka....więc może tak: "Często z trwogą nienawiść się rodzi. Pokój trawiony długą bezczynnością, Często w chorobę popada i pragnie uleczyć siebie, Jakimś innym wstrząsem" W.S. AiK i: "Jeśli chodzi o mnie, wolałabym umrzeć raczej niż na klęczkach żyć przed kimkolwiek. Ludzie są niekiedy panami siebie. Jeśli upadamy nisko, nie wińmy gwiazd. Wińmy siebie samych. Któż jest dość mocny, by nie dał się zniszczyć? (...) Życie, znużone więzieniem tego świata, znajdzie siłę dość wielką, by zniszczyć siebie. Ci, którzy szybko chcą rozniecić ogień, wpierw palą słomę. Każdy niewolnik ma w ręku klucz do własnego więzienia." W.S. JC Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Tylko dla Herminy: 22.12.06, 07:30 gnosis.art.pl/iluminatornia/sztuka_o_inspiracji/paul_gauguin/gauguin_wizja_po_kazaniu.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka Re: Tylko dla Herminy: 27.12.06, 13:33 czy to propozycja remisu? "-I znalazłem ją, bo jej szukałem. -Co? Pan jej szukał? -Wydawało mi się, że powinna tu być." (A.C.D. "Sg") Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: Tylko dla Herminy: 27.12.06, 23:08 Tak. "Ten wielki wrak ludzki świadczył o niespodziewanej a morderczej burzy, szalejącej z dala od nas na wielkim oceanie życia. (...) Na kołnierzyku i koszuli widoczne były ślady brudu, pozostałości po długiej podróży." /A.C.D. "Z m l"/ Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka raczej W.S., B. oldzie 19.12.06, 13:54 "W taki przedziwny labirynt nikt z ludzi Dotąd nie wstąpił. Kryje się w tym więcej, Niż zdoła zawrzeć porządek natury. Wypełnić wszystkie luki w naszej wiedzy Mogłaby tylko wyrocznia." (W.S. "B") ukłony dla ogrodnika;) Magnolia Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik przepraszam, sekundant rzuca ręcznik... 20.12.06, 08:19 ("K.o" tenże) ;0) OLDNOCKNIĘTYDOWN Ps. Za sprawą luk w edukacji i nie tylko... :0) Odpowiedz Link Zgłoś
bachantka Re: przepraszam, sekundant rzuca ręcznik... 20.12.06, 13:53 Drogi szefie;) Liczyłam raczej na P.Z. tegoż. Jesli urazilam, przepraszam;))) Ukłony w załączniku jak zawsze;) Magnolia Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik nie śmiałem tak śmiało, lecz zgoda :0) 20.12.06, 14:35 OLDPOSKROMINY ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
the_idiot Re: Ring 10.01.07, 07:24 Ponieważ mnie odcięli... pozdrawiam wszystkich z Reala;) Odpowiedz Link Zgłoś