Gość: qqłka IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 12:03 miłe łosie może ktoś ma jakiś pomysł aby oduczyć tych którzy tok bezmyślnie niszczą przyrodę i narażją nas wszystkich na ogromne koszty związane z interwecjami SP?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chytry_lis Re: wypalanie traw 17.04.03, 12:16 Gość portalu: qqłka napisał(a): > miłe łosie > może ktoś ma jakiś pomysł aby oduczyć tych którzy tok bezmyślnie niszczą > przyrodę i narażją nas wszystkich na ogromne koszty związane z interwecjami > SP?? Trzeba przemyślnie wypalić wszystkie trawy i wtedy bezmyślnie nie ędzie już co podpalać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzulw Re: wypalanie traw IP: *.sd.sd.cox.net 17.04.03, 17:27 chytry_lis napisała: > > Trzeba przemyślnie wypalić wszystkie trawy i wtedy bezmyślnie nie ędzie już co > podpalać. chytre! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqłka Re: wypalanie traw IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 12:17 zapomniała dopisac mój pomysł na zwalczanie:))) a może by tak złapanego delikwęta przypalać w czoło niedopałkiem papierosa???? czy zbyt drastyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
fred75 Re: wypalanie traw 17.04.03, 12:24 Ququłka ty nieraz nawet coś mądrego napiszesz, a ja myslałem że ty tępa jesteś do kwadratu i tylko rżnięcia słów gięcia ci po głowie chodzą:)) Wypalanie traw jest głupotą, wszak wśród tych traw żyją małe stworzonka które giną przez tępote ludzką. Ja bym takiego delikwenta nie przypalał papierosem, tylko bym mu upie....lił ręce, mhh ... i nogi:))) ...life is brutal and full of zasadzkas !!! Fred-Wred Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzulw Re: wypalanie traw IP: *.sd.sd.cox.net 17.04.03, 17:27 Gość portalu: qqłka napisał(a): > zapomniała dopisac mój pomysł na zwalczanie:))) > a może by tak złapanego delikwęta przypalać w czoło niedopałkiem papierosa???? > czy zbyt drastyczne? corko saddama! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jothakam Re: wypalanie traw 17.04.03, 12:48 aleście się nabrali, miłe łosie kuka pisze o maryśce, a sp to słoneczny patrol (por. "wilki" moja bejbi: ...wypalimy całą trawę... za gawlińskim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: wypalanie traw IP: *.stacje.agora.pl 17.04.03, 16:17 joth, no popatrz popatrz, a mnei zaćmiło i myślałam, że to o „zwyczajnym” wypalaniu ;-)))) takie hipisowskie wypalanie to ja też poproszę :)))) może być po świętach :-)))) hip(is)ek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka.od.smoka Re: wypalanie traw IP: 217.20.192.* 17.04.03, 23:17 nic wymyslac nie trzeba. wypalanie traw jest juz dawno zabronione i grozi za to kara (jakas tam grzywna, czy inny mandat), problem w egzekwowaniu. bo co z tego, ze kara jest, jak nikt jej nie wykonuje? (z malymi wyjatkami) Odpowiedz Link Zgłoś
jothakam Re: wypalanie traw 18.04.03, 08:30 moje zdanie, całkiem serio w sprawie wypalania traw, wycinania lasów butelek plastikowych itd. jest takie, że nie jestesmy w stanie zaszkodzić ziemi, tylko i wyłącznie SOBIE - stracić to co mamy. ratujmy planetę? raczej samych siebie, bo ona sobie i tak poradzi, z nami czy bez nas. nawet jesli jakaś katastrofa by sie zdarzyła, to co? zycie na ziemi zamrze na ile - na 100 000 lat? na milion? potem sie odrodzi, bez nas oczywiscie ale cóż to jest wobec wieku naszej ziemi ;))))) dinozaury żyły na ziemi ponad 200 000 000 lat, człowiek zaledwie 50 000. (slady pierwszych osad ludzkich pochodzą sprzed ok. 27 000 lat - europa śr. wsch.) to zaledwie chwila... jesli wiek ziemi porównać do jednej doby, człowiek pojawił się o 23.55 jacy my jestesmy malutcy :)))))) joth`paschalny Odpowiedz Link Zgłoś
chytry_lis Re: wypalanie traw 18.04.03, 13:55 > dinozaury żyły na ziemi ponad 200 000 000 lat, > człowiek zaledwie 50 000. (slady pierwszych osad ludzkich > pochodzą sprzed ok. 27 000 lat - europa śr. wsch.) > to zaledwie chwila... Ale dinozaury - o ile mi wiadomo - nie paliły trawki, wiec powyzdychały z braku dobrego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
jothakam Re: wypalanie traw 18.04.03, 14:04 chytry_lis napisała: > Ale dinozaury - o ile mi wiadomo - nie paliły trawki, wiec powyzdychały z braku > dobrego humoru. bynajmniej! wypaliły całą trawę i wtedy powyzdychały ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chytry_lis Re: wypalanie traw IP: *.stacje.agora.pl 18.04.03, 15:01 jothakam napisał: > wypaliły całą trawę i wtedy powyzdychały > ;-)))) Tak też mogło być. Niemniej nie podważa to moejj hipotezy, że powyzdychały z braku trawy. Odpowiedz Link Zgłoś
feministka0.75 a ja powaznie!!!1 19.04.03, 09:54 Na ODWYK takiego. A to dla tego ze: 1. Łatwiej wyegzekwowac. Jak takiemu bezrobotnemu przywalic kare? 2. To jest prawdziwe uzaleznienie!!! Znam takiego powaznego pana - nie pije nie pali, przykladny maz, ojciec, dziadek - a przychodzi wiosna to wpada w taki amok, ze nie upilnujesz. Ogien ma swoja magiczna sile - obserwowaliscie kiedys dzieci przy ognisku? 3. Aspekt psychologiczny. Są to osoby najcześciej z małych środowisk prowincjonalnych i głupio bedzie sie przyznac takiemu - "a no na spotkanie Anonimowych Podpalaczy jade" ("musze sie stawic do specjalisty bo z moja glowa cos nie tak") Pozdrawiam Fem3/4 Odpowiedz Link Zgłoś