Dodaj do ulubionych

ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!

07.01.02, 13:57
Patrze... i widze ... tylu dobrych, kochanych ludzi - walczą ze sobą - ja
przecieram oczy ze zdumienia. Nie wiem gdzie zgubiliście sens tego wszystkiego.
Zapomnieliscie już o tym jaka jest idea tego czata? - jest bardzo prosta
szukamy tam przyjaciół - nie wrogów - wiec gdzie się podziali... teraz walczą
ze sobą nie wiem po co i o co... Zapomnieli ile razy ktoś podał im reke i
wysłuchał - ile razy śmieli się razem ... ile razy byli dla siebie jedyni i
niepowtarzalni... gdzie się zgubiliście? Ten czat ma problemy nie dlatego , że
z nim coś jest nie tak - to coś się w nas pozmieniało... radze wszystkim sobie
przypomnieć jak to było... jak było kiedyś... bo nie w czacie jest problem
tylko w nas samych... i w naszym podejściu... do innych ludzi.
Obserwuj wątek
    • gepard1 Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.02, 14:22
      Jest to fakt niezaprzeczalny ze bylo inaczej!
      A najlepsze zmiany na czacie nastepuja wtedy kiedy pozytwnie sie zmienia
      nastawienie samych uzytkownikow czata. krotko reasumujac: aby cos zmienic
      nalezy zmienic swoje podejscie do uzytkownikow czata.
      I idealem jest tak zmienic aby nie byc zwyklym szarym czlowieczkiem zgadzajacym
      sie na to co sie dzieje tylko probowac zmienic na lepsze!.Wiem ze sa rozni
      ludzie w zwiazku z czym tez sa rozne wypowiedzi na czacie i nie zawsze da sie
      lubic wszystkich, tacy jestesmy niestety.
      Ale pozostawiajac to bez odzewu czy checi zmiany w sobie oraz na czacie
      powoduje stagnacje i marazm w rozwoju duchowo-czatowym, jezeli chodzi o ten
      aspekt spoleczny.
      W zwiazku z powyzszym walczmy o to by bylo lapiej! Badzmy naprawde ludzmi z
      krwi i kosci a nie durnymi maszynkami.
      Pozdrawiam bardzo serdecznie))))))
    • zielka Re: ZAPOMNIELIS´CIE!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.02, 14:50
      Moi drodzy, jejku, naprawde to tak powaznie wyglada? Idea tego watku, jak mowi
      Sija, to przypomniec nam, ze sie lubimy... A ze ja nic za bardzo nie mam do
      powiedzenia, jeno ze w istocie, bardzo Was lubie... hm.
      klaniam sie.
      i nie krzyczcie na operatorow, to zwykle przecie dobrzy ludzie sa, jakie macie
      moi drodzy inne ambicje tutaj, niz gadanie ze soba? zadne chyba mam nadzieje,
      wiec nie ma o co walk toczyc. Sa inne wojny, fajniejsze (nb. szukam kogos kto
      chcialby ze mna do Izraela jechac. J'attends la guerre, jak mawial Ben)
    • mario Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.02, 15:20
      Sija - wielkie dzieki za rozpoczecie tego watku.
      To przykre, ze niektorzy zapomnieli, ze to MY - UZYTKOWNICY tworzymy atmosfere
      tego miejsca, gdzie sie spotykamy. I od tego, jak my wszyscy bedziemy sie
      zachowywac, zalezy tez to, jak sie bedziemy w tym miejscu czuc.

Czuje sie troche wywolany do tablicy przez dyskusje nt. roli operatorow na
      czacie. Powiem tylko tyle: czasami skuteczniejsze od naszej interwencji jest
      zwrocenie uwagi osobie, ktora zachowuje sie niewlasciwie, przez samych
      uzytkownikow. Czesto zdarza sie, ze osoby, ktore przychodza do nas po raz
      pierwszy nie maja pojecia, ze w tym miejscy nie krzyczymy, nie przeklinamy itp.
      W wiekszosci wypadkow wystarczy im o tym po prostu powiedziec. I wiedziec o tym
      winni zarowno administratorzy, jak i wszyscy uzytkownicy.

Druga rzecz: uslyszalem ostatnio zdanie, ze Gazecie zalezy na tym, by liczba
      uzytkownikow byla jak najwieksza, zas nam - uzytkownikom - aby nas bylo jak
      najmniej. Trudno o wiekszy nonsens. Mysle, ze wszystkim nam zalezy, zeby sie w
      swoim towarzystwie dobrze czuc - bez wzgledu, jak wielu nas bedzie. Nie ma
      szans przetrwania zadna spolecznosc, ktora zamyka sie na nowych ludzi. Wazne,
      zebysmy o tym pamietali.

Hawk.
      Mario
    • Gość: pinokio- Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.02, 21:42
      nie zapomnialam i nie chce zapomniec, stalismy sie naprawde grupa dobrych
      przyjaciol, czujemy sie razem dobrze...jednak i wsrod kumpli zdarzaja sie male
      zgrzyty, jedyny sposob by je rozjasnic to rozmowa, dialog...badzmy tacy jak do
      tej pory..tego zycze sobie i Wam:-))))
      pinok
      feainne

• sija Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.02, 22:36
        :-) Ciesze się, że tak piszesz:-))))))) bardzo a nawet bardzo bardzo.... ale...
        sa ludzie, którzy zapomnieli - i trzeba im o tym przypomniec:-))))))))
        • mimika Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.02, 12:16
          he he sija... a to dziwne swoja droga, ze trzeba komus przypominac o sympatii..
          wg. mnie to jest albo jej nie ma...i szczerze moowiac, przy takiej ilosci
          osoob, watkoow i zazylosci jakos nie wierze w wypisanie na sztandarze: "no
          przeciez sie lubimy"...

a zreszta, ja chyba i tak nei wiem o co chodzi, to moze juz przestane sie
          wymadrzac;) ja tam lubie sie z wami pobawic i podroczyc czasem;)

mimika
    • nonstop Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.02, 09:15
      No tak, czytam i swoim oczom nie wierzę.
      Skąd ten dziwny dryf ostatnio?
      Czy to tylko cypisek sprowokował falę wyrzutów, czy jednak coś tkwiło w głębi,
      niczym niezauważalna na środku oceanu fala tsunami?
      Przecież jesteśmy razem od kilku lub kilkunastu miesięcy i raczej wszystko było
      dobrze!
      Może trochę zaślepiony jestem jednak...
      :-))))
      Czyżby tym którym przestało się u nas podobać, po prostu się znudziło
      czatowanie?
      Różnie może być...
      Mam jednak nadzieję, ze jeszcze sobie będziemy rozmawiać!
      ;-)))
      Pozdrawiam!

• sija Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.02, 12:26
      :-) No cóż... ja też nie jestem na czacie od wczoraj... Nie jestem w stanie
      niczego zmienić ale chodziło mi o to aby szczególnie Ci, którzy toczą ze sobą
      bezsensowne wojny - zatrzymali się na chwilę i zadali sobie pytanie po co -
      całkowiecie się z Wami zgadzam.... ale idea tego wątku byla bardzo prosta...
      jeżeli ktoś ją błednie zinterpretował - to już nie moja wina:-)
      • Gość: annaud Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.251.* 11.01.02, 09:29
        sija???? czy coś się stało????

To przykre. Ale pamiętaj że zawsze można na czacie znaleźć kogoś ciekawego,
        mądrego i lubiącego innych. Nienawiść niektórych zaślepiła???. Zignorować ich.
        To najlepszy sposób. Nic bardziej nie wykańcza nienawidzących jak totalne
        ignorowanie ich prowokacji i wyzwisk.

Maciej W.
    • itsme Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.02, 18:16
      Wlasciwie mialam nie wlaczac sie do tej dyskusji, ale nie wytrzymalam ;)
      Mozna wlasciwie juz ja podsumowac : jak mowi pierwsze prawo psychologii ,
      ludzie som rozne :) A glupoty i chamstwa i nie wypleni sie nigdy, wiec po co
      sie denerwowac? Wystarczy zignorowac, takie jest moje zdanie.
      Pozdrawiam wszystkich :)
      • gabriel Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 10.01.02, 17:49
        W imieniu Frontu Wyzwolenia Piłeczek Golfowych.

Bywam na tym czacie już prawie rok i przez ten cały czas nie zdażyła się taka awantura jak teraz.
        Należy więc sobie zadać pytanie o co toczy się gra? A gra toczy się o urażoną "dumę i honor" jednego
        z użytkowników. Cudzysłów jest tu jak najbardziej wskazany jak można się obrażać o taką głupotę.
        Pomińmy samą sprawę obrażania się, ale wchodzenia na chat pod innym nickiem i wylewanie pomyj
        na wszystkich innych użytkowników to nie jest zachowanie na poziomie,albo jest ,ale na poziomie
        dzieciaka z podstawówki który dopiero co dorawał się do komputera i chce wwszystkim pokazać jaki
        on jest ura bura.
        Powiadam wam bracia i siostry, miejcie w "głebokim poważniu" takich ludzi. JAatam moż jestem
        idealista ale wierzę że na chatcie moęż panować zgoda i pożądek, a tym którzy chcą doprowadzić do
        rozrób powiedzmy stanowcze nie.
        Nie po to przychodzę tu by patrzeć jak ludzie obrzucają się błotem, tego mamy dosć na około, gdzie
        człowiek nie spojrzy to jeden drugiemu nogę podstawia. Wszystkich którzy maja zamiar to robić
        pożegnajmy już przed wejsciem.

Z frontowym pozdrowieniem.
        Murph.
    • Gość: Medi2002 Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dex.tpnet.pl 14.01.02, 16:02
      Po prostu usmiechajmy sie do siebiei bedzie od rau inaczej:)
      Medi
    • Gość: SKÓRA Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wshe.lodz.pl 23.01.02, 09:04
      Masz rację,ludzie są po to by żyć razem,szukać przyjaciół.Każdy dąży do tego
      aby stworzyć swoją imitację wielkiej indywidualności,oszukując własne ja. Tak
      na prawdę każdy nasz czyn jest rozpaczliwym poszukiwaniem po prostu drugiego
      człowieka.Wielką głupotą jest mówienie że jednostka potrafi żyć samodzielnie.Na
      czacie szukamy "siebie" nawzajem, wszak taki jest jego cel.
      • Gość: Medi2002 Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dex.tpnet.pl 24.01.02, 08:26
        Oczywiscie oprocz usmiechu potrzebne sa takze szczere intencje poznania
        ciekawych nowych ludzi:) Pozdrawiam
        Medi2002
    • Gość: sija Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tkb.net.pl 04.02.02, 17:12
      Mhhhh kiedy to pisałam wydawało mi się, że osoby, do których to było skierowane
      zatrzymają się na chwilkę i coś się zmieni na lesze - nie chodzi o to że wróci -
      ale bedzie inaczej, lepiej - nie jestem rozczarowana - chyba nawet cieszy mnie
      to, że wszyscy zaczynją się interesowac sprawami czatu... teraz widze, że jest
      wielu ludzi takich jak ja którzy widza sens:-)))) sens przyjaźni wirtualnej i
      nei tylko - cieszy mnie to bardzo - pozdrawiam Was kochani:-))))) Fajnie, że
      jest ktoś kto chce - kto chce aby było dobrze:-))))) bo życie jest piekne i
      zbyt krótkie aby walczyć z wiatrakami:-))))) cmooooooooooooooooooook
    • galeria_ac_art Re: ZAPOMNIELIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!! 04.02.02, 21:09
      Nie lubię, bo chcą bym nielubił. Np. niecierpię S.L.D. ( 666 ). Odwiedź:
      www.republika.pl/galeria_ac_art/ i zerknij na podstronę Galeria słowa.
      Pozatym wszystkich kocham. HEJ !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka