Gość: Badacz Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: *.acn.waw.pl 02.02.09, 13:35 Zaraz, zaraz... Jak to szło? Oddajcie co cesarskie cesarzowi? Tylko nie moge sobie przypomnieć, który z liberałów to powiedział. Jeśli gros wypowiadających się z oburzeniem o zawieszeniu tej pani to naprawdę chrześcijanie, to róznica między nimi a islamistami zaczyna być niedostrzegalna, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.98.221.87.dynamic.jazztel.es 02.02.09, 18:21 > Jeśli gros wypowiadających się z oburzeniem o zawieszeniu tej pani to naprawdę > chrześcijanie, to róznica między nimi a islamistami zaczyna być > niedostrzegalna, niestety. 100 % Strzał w dziesiątkę :D Odpowiedz Link Zgłoś
jablkoweczka Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 19:13 Ten sam liberał mówił: "Błogosławieni jesteście, gdy (ludzie) wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w niebie. Tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami." Więc czytam ten artykuł i te wypowiedzi i się cieszę. Wszak tę pielęgniarkę i każdego kto się do Jezusa przyznaje tu w tej dyskusji wielu nieświadomie błogosławi. I nie ma co pałać oburzeniem, forumowi pseudochrześcijanie. Raczej cieszcie się, że nadchodzą dla wierzących ciężkie czasy! Tak ma być! Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny brawo dla szacunku prawa dla pacjentów w WB 02.02.09, 13:36 niby niewinny gest pielęgniarki sprawa jest jednak głębsza. brytyjczycy traktują wszystkie religie równo na terenie wysp, jest prawo równosci dla wszystkich poglądów, przekonań, sytuacja w jakiej znalazla sie pacjentka, ból ,cierpienie, samotnoś, brak rodziny, może spowodować że jest ona w stanie pod wpływem emocji stać sie w swojej ostatniej być może chwili życia ofiara kazdej ideologii którą zaoferuje jej osoba opiekujaca się, obojetnie czy islamu, buddyzmu, czy katolicyzmu, wszystkie te systemy bazuja na słabości emocjonalnej czy fizycznej człowieka, dlatego laickie prawo UK chroni ludzi przed wykorzystywaniem ludzkiego cierpienia przez grupy czy sekty religijne katolicy lubią robić z siebie ofiary mamy tu kolejny przykład inna sprawa że ta pielegniarka miała gdzies uczucia pacjentów i ich wiarę niekoniecznie katolicką i pewnie proponowala modlitwy i nawracała wszystkich czy tego chcieli czy nie, tego typu mesjasze z reguły mają coś popsute w interpretowaniu rzeczywistości... inna sprawa że K Katolicki ma sie za pośrednika i łacznika miedzy Bogiem a nami ..... kompletna bzdura, a raczej sposób na utrzymanie topniejacego stada owiec w ryzach.... kto chce być owcą niech więc będzie, ale nie wszyscy (95%polaków???)będziemy bekać tak jak one, mimo że sie nam to narzuca np. w sprawie In Vitro chcieli czy nie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton UK zawdzięcza chrześcijaństwu całą kulturę - IP: *.katowice.pl 02.02.09, 13:38 zobaczymy jak koziojebcy przejmą tam władzę, jak wszyscy będą grzecznie na komendę dupę do Proroka wystawiać i szmaty na głowach nosić ;-) i w lepiankach mieszkać. Zatęsknią wtedy za "strasznym" chrześcijaństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: UK zawdzięcza chrześcijaństwu całą kulturę - 02.02.09, 13:50 UK zawdziecz kulturą Cesarstwu Rzymskiemu , katolicyzm byl okresem ciemnoty.... dopiero zerwanie anglii z KK i watykanem otworzylo drogę dla potęgi Anglii poczytaj troche , a nie głoś propagandy zauważ że im wiecej katoli w społeczeństwach europy tym jest wiecej alkoholików i biedaków a w opluwanych przez KK konsumpcyjnych zgniłych krajach Zachodniej europy ludzie cieszą się wzajemnym szacunkiem i zdrowiem , patrz na fakty , nie bój sie piekła, żyj dobrze czlowieku bo ci mózg wyprano Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: UK zawdzięcza chrześcijaństwu całą kulturę - 02.02.09, 16:04 prochmarny napisał: > poczytaj troche , a nie głoś propagandy No właśnie :) Napisałeś: > zauważ że im wiecej katoli w społeczeństwach europy tym jest wiecej > alkoholików i biedaków www.api.or.at/akis/kurzinfo/intkons/intkons.htm Tabelki na tej stronie ujmują konsumcję alkoholu w różnych krajach Europy w rozbiciu na piwo, wino, napoje wysokoprocentowe, a ostatnia tabelka na tej stronie ujmuje wszystkie razem. Jak zauważysz, o ile Ci ateistyczna propaganda mózgu do cna nie wyżarła, spożycie alkoholu nie ma nic wspólnego z dominującą w danym kraju religią. Najbardziej w Europie laickie Czechy mają bardzo mocną pozycję we wszystkich konkurencjach, z wyjątkiem wina. Ale to przypisałbym raczej ich warunkom klimatycznym, niż niechęci do biblii. W statystyce nie ujęto w ogóle kraju, w którym alkohol staje się już nie tylko problemem społecznym, ale demograficznych - Rosji, której mało katolicka ludność degeneruje się w zastraszającym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny re:pseudonaukowiec DACH 02.02.09, 17:56 nie wiem czy wiesz ale wysokość spożycia alkoholu i kultura picia nie ma nic wspólnego z alkoholizmem, a to że jestes Katolem czuć po Knajackim obrażaniu ad persona niemcy i czesi nie piją by sie upić i nie widac tam pijanych ludzi ciesze sie że czesi gardzą instytucją kościoła i ich piwo ma mała zawartość alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: re:pseudonaukowiec DACH 02.02.09, 20:37 prochmarny napisał: > a to że jestes Katolem czuć po Knajackim obrażaniu ad persona Masz na myśli to: "Jak zauważysz, o ile Ci ateistyczna propaganda mózgu do cna nie wyżarła," ? to ściagnąłem od jednego ateisty, z którym kiedyś próbowałem rozmawiać. W oryginale było: "... o ile Ci katolicka propaganda mózgu do cna nie wyżarła, Ale może to był tylko głeboko zamaskowany katolik. :) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Są narody które dojrzewają szybciej (Anglicy) oraz 02.02.09, 16:24 takie, które dojrzewają później i do tych niestety my się zaliczamy.:( Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Ktoś sobie może nie życzyć modlitwy. 02.02.09, 13:40 I trzeba to uszanować. Pilęgniarka może i miała dobre intencje, ale skoro ktos nie chce? Powiedziała: "Nie rozumiem, jak oferta pomodlenia się za kogoś może sprawić mu przykrość. Wydaje mi się, że to miły gest. Chciałam dać pacjentce nadzieję, że jej sytuacja może jeszcze ulec zmianie". Ok. Ale ktoś niewierzący może to odebrać jako atak, przez pielęgniarkę przemawia lekka pycha. Gdyby powiedziała tak: czy chciałaby pani abym się za nią pomodliła? To zupełnie inne podejście. Niestety nie którzy nie widzą tej subtelnej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brandon Re: Ktoś sobie może nie życzyć modlitwy. IP: *.dabnet.pl 02.02.09, 14:06 Po pierwsze, nie wiesz 'jak' padła ta propozycja, nie sądzę, żeby 'przemawiała przez nią pycha'. Po drugie, jakie to ma znaczenie? Nie życzę sobie - mówię nie, odczep się albo jeszcze inaczej, ale pod żadnym pozorem nie jest to powód do zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Nie wiem, dlatego spekuluje. 02.02.09, 14:14 Piszę na podstawie tego co piszą, czyż nie tak komentuje się artykuł. Tp szpital ją zwolnił, bo pewno zdarzało się to nie piewszy raz. Ile razy można słyszeć odczep się i mieć to gdzieś. To jest właśnie lekka pycha o której mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Ktoś sobie może nie życzyć modlitwy. IP: *.98.221.87.dynamic.jazztel.es 02.02.09, 18:18 cyt. z arykułu: "już wcześniej bywała zawieszana w obowiązkach za naruszanie "kodeksu równości" Co moim zdaniem upoważnia służby jak najbardziej do zwolnienia skoro nie był to pierwszy raz czyż nie? Przy okazji. Tam prawo jest inaczej zbudowanie niż w polsce i na to również trzeba uwagę zwrócić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin skrajna głupota IP: 213.17.140.* 02.02.09, 13:41 sprawa nawet mnie, ateistę poruszyła, brytolom się już całkiem pojebało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bran To już lekka przesada IP: *.dabnet.pl 02.02.09, 13:45 Jestem niewierzący, ale jednak większość ludzi wierzy w jakiegoś boga. Czy to chrześcijanie, czy muzułmanie czy też inne religie, nawet marginalne. Oferta pomodlenia się za kogoś, nawet innej religii czy nie wierzącego nie powinna stanowić problemu, bo jest wyrazem współczucia czy troski. Jest też wyrazem religijności osoby, która chce się pomodlić. Czy już nie można mieć prawa do okazywania jej? Może wkrótce będzie tak, że nie będzie można się przyznawać do żadnych swoich przekonań, czy to religijnych, czy politycznych, bo będzie to dyskryminacja. Dla zobrazowania może pójść jeszcze dalej i np. zakazać chodzenia w szalikach klubowych, bo obraża się uczucia obcych kiboli. Dla niektórych piłka to też religia. No prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastor Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: 212.182.27.* 02.02.09, 13:47 Nie powinni jej wywalać z pracy. Praca pielęgniarki jest już modlitwą. Opieka na chorymi... księża też biora kasę za modlitwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joachim mierzwa Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.4web.pl 02.02.09, 14:38 oczywiście że księża biorą kasę za modlitwę - to chyba nie jest dla nikogo zaskoczeniem. a co do owej pielegniarki - jeśli chciala sie pomodlic - mogła to zrobić nie afirmując sie głośno ze swoim zamiarem. ktoś wspomnial wcześniej o lekkiej pysze. i to jest wlasnie to - zamiast modlic sie za kogoś nie mówiąc o tym - osoba ta oznajmia głośno że oto zamierza sie modlic. po co to ? Odpowiedz Link Zgłoś
metanoja hańba prześladowcom, chwała prześladowanym 02.02.09, 13:50 Jezus powiedział: "Błogosławieni jesteście, gdy wam złorzeczyć i prześladować was będą i kłamliwie mówić na was wszelkie zło ze względu na mnie! Radujcie i weselcie się, albowiem zapłata wasza obfita jest w niebie; tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami" (Mateusza 5:11-12) www.drzewozycia.org Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: hańba prześladowcom, chwała prześladowanym 02.02.09, 13:53 lepiej pomysl w ten sposób o wszystkich prześladowanych przez Koscół Katolicki ludziach, przekonaniach i instytucjach, cała chierarchia kościoła została zbdowana na podbojach krwi i cierpieniu , biednych ale lepiej zakryc oczka i klepac regulki....pomyśl samodzielnie fanatyczko oprawców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Cycu, diabeł cię opętał i włóczy cię po gnoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:20 twoja przedmówczyni nie mówiła o żadnych Kościele ale cytowała Jezusa, Syna Boga Żywego. Poczekaj aż przybędzie muzułman, wtedy dobiorą się i do ciebie obskurancki sekciarzu ateistyczny! Mój Bóg Światowid mówi: wszystkich którzy są obskuranckimi sekciarzami ateistycznymi, zboczeńcami i zwyrodnialcami należy zgładzić. Tepy palancie, obskurancie obyś co prędzej się przekręcił, a po śmierci czekaja cię kotły z wrzącą smołą i diabły z rozżażonymi do czerwoności widłami na któe będą cię obskurancie nabijać! I tak całą wieczność! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Cycu, diabeł cię opętał i włóczy cię po gnoju 02.02.09, 15:15 Gość portalu: Dodo napisał(a): > twoja przedmówczyni nie mówiła o żadnych Kościele ale cytowała > Jezusa, Syna Boga Żywego. > Poczekaj aż przybędzie muzułman, wtedy dobiorą się i do ciebie > obskurancki sekciarzu ateistyczny! > Mój Bóg Światowid mówi: wszystkich którzy są obskuranckimi > sekciarzami ateistycznymi, zboczeńcami i zwyrodnialcami należy > zgładzić. > Tepy palancie, obskurancie obyś co prędzej się przekręcił, a po > śmierci czekaja cię kotły z wrzącą smołą i diabły z rozżażonymi do > czerwoności widłami na któe będą cię obskurancie nabijać! I tak całą > wieczność! A jęki i narzekania nagrywa sie na płyty i odsyła do nieba gwoli uciechy sprawiedliwych(J. Haszek, "Przygody dobrego wojaka Szwejka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_edek Re: Cycu, diabeł cię opętał i włóczy cię po gnoju IP: *.sandomierz.pilicka.pl 02.02.09, 16:09 Niech żyje chrześcijańskie miłosierdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Cycu, diabeł cię opętał i włóczy cię po gnoju 02.02.09, 16:24 Gość portalu: Dodo napisał(a): > twoja przedmówczyni nie mówiła o żadnych Kościele ale cytowała > Jezusa, Syna Boga Żywego. > Poczekaj aż przybędzie muzułman, wtedy dobiorą się i do ciebie > obskurancki sekciarzu ateistyczny! > Mój Bóg Światowid mówi: wszystkich którzy są obskuranckimi > sekciarzami ateistycznymi, zboczeńcami i zwyrodnialcami należy > zgładzić. > Tepy palancie, obskurancie obyś co prędzej się przekręcił, a po > śmierci czekaja cię kotły z wrzącą smołą i diabły z rozżażonymi do > czerwoności widłami na któe będą cię obskurancie nabijać! I tak całą > wieczność! słowa boga żywego...chmm.. spisane przez ludzi niestety...ale chyba nie stosowane przez katolików ani faszystów tak jak ty..jestes tego skrajnym przykładem słoma ci z glanów wystaje wszechpolaku....zasmarkany chyba ci sie coś ulało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: Cycu, diabeł cię opętał i włóczy cię po gnoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 16:54 Obskurancki sekciarzu wszechpolacy to prawie taka sama sekta jak ty. Nie podoba ci się modlitwa to zacznie ci sie podobać muzułmański dynamit obskurancie! Do piekła satanisto, ale już! Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny re;dodo - podobiństwo do doda przypadkowe? 02.02.09, 18:03 piekłem i muzułmanami kosciół stara się duszyczki karmić, ty też srasz w pory, tacy jak ty pierwsi dezerterują.... dużo szczekasz....ratlerku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfs owszem owszem IP: 86.43.65.* 02.02.09, 14:40 ale nie mial na mysli katolikow. oni z Jezusem nie maja nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: hańba prześladowcom, chwała prześladowanym 02.02.09, 15:32 zacznij sie leczyc i pomodl o rozum, zeby zrozumiec co tu jest napisane: [...]"nie wolno im wykorzystywać zawodowej pozycji do promowania idei nie związanych ze zdrowiem".[...] metanoja napisał: > Jezus powiedział: > "Błogosławieni jesteście, gdy wam złorzeczyć i prześladować was będą i > kłamliwie mówić na was wszelkie zło ze względu na mnie! > Radujcie i weselcie się, albowiem zapłata wasza obfita jest w niebie; tak > bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami" (Mateusza 5:11-12) > www.drzewozycia.org Odpowiedz Link Zgłoś
krysich Re: hańba prześladowcom, chwała prześladowanym 02.02.09, 16:21 W renomowanym warszawskim szpitalu, podczas reanimacji pielęgniarka anestezjologiczna pomagająca mi przywrócić pacjenta do życia zmyła się po księdza zamiast przygotować zapotrzebowanie na krew i zorganizować transport pacjenta na salę operacyjną. Bywa i tak. Tą miałam ochotę utłuc. To w Anglii to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_0 Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... 02.02.09, 13:51 Zgadzam się w zupełności ze stanowiskiem dyrekcji szpitala. Bo to się zwykle tak zaczyna; najpierw wymuszą zezwolenie na modlitwy, następnie jeden pokoik na kapliczkę, w dalszej perspektywie klecha zacznie decydować, co ma lub nie ma robić dyrektor szpitala i ani się Angole obejrzą jak biskup będzie decydował za dyrektora o statusie szpitala. Jak w Katolandzie. Gnać czarnych gdzie tylko się pokażą Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Bydlo ma dostep do internetu 02.02.09, 13:57 Bydlo ma dostep do internetu, jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.aster.pl 02.02.09, 15:05 Tak kobieta równie dobrze mogła pacjentce nie mówić, że się za nią pomodli - to był jej jedyny błąd. Nie popadajmy w paranoję z tymi daleko idącymi wnioskami. Ta nasza "wolność" zaczyna nam dość krępować ręce. Jestem chrześcijanką, a nie pogardziłabym modlitwą Buddysty. I każdy uznałby, że z jego strony to miły gest, choć w to nie wierzymy. Trochę, jak to się ładnie mówi, toleracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za IP: *.botany.gu.se 02.02.09, 15:53 Zapewniam, ze wiekszasc tych modlacych sie za innych nie ma nic wspolnego z "klechami". Poza tym zapominasz, ze wiekszasc chrzescijan nie jest katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 13:54 Paranoja! To już sie robi głupie. Moze niedługo beda zabraniac katolikom w ogóle wchodzić do szpitala??? Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 13:57 jasne pobecz sie.... pomysl ... katolicy chca zabronić ludziom wszystkigo czego sami nie chcą robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSoL Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: *.polsat.net.pl 02.02.09, 13:54 Uważam że religia to zabobon z którym trzeba walczyć i domena ludzi słabych psychicznie ale TO jest jakiś absurd ... co ona złego zrobiła ? Obowiązki wykonywała, to co pacjentowi zaszkodzi że sie pomodliła ? UK rzeczywiście zamienia się w jakąś parodię państwa Odpowiedz Link Zgłoś
kamkow1 Paranoja... 02.02.09, 13:56 Jestem ateistą, ale to jest dla mnie paranoja. Nie wiem komu ma to przeszkadzać, i czemu niby należy teraz wyrzucić tą kobietę. Oczywiście wyznawcy Allaha zaraz podnieśliby larum o nietolerancję (i mieliby rację, chrześcijanka powinna zrobić to samo) i sprawa by się rozmyła. Ech, głupia, głupia poprawność polityczna (czasem wręcz żałosna). Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Paranoja? 02.02.09, 15:40 kamkow1 napisał: > Jestem ateistą, ale to jest dla mnie paranoja. Nie wydaje mi sie, ze jestes ateista. Jestes raczej kims, komu wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tovaxman Pielęgniarka straci pracę.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 13:57 Nie jestem chrzescijaninem i ogolnie wiele mi sie w tej religii (a raczej wyznawcach) nie podoba, no ale to jest juz lekka przesada, babka od 25 lat sie modli za ludzi i fajnie, bo tak naprawde to nikt nie wie ktora religia ma racje a takie modly moga sie czasem przydac;p a tak serio, przeciez sie nie narzucala zaproponowala, to nie jest "propagowanie idei osobistych", no ale mieszkalem w londynie prawie 4 lata i przywyklem do ich smiesznych glupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: 217.96.16.* 02.02.09, 13:57 W Europie wyraźnie dochodzimy do ściany. Przecież ta pielęgniarka nie kazała się pacjentce modlić. Tylko obiecała jej modlitwę. Co w tym złego? Bardzo jestem ciekaw, dlaczego jej propozycja została w tej informacji określona jako dziwna. Co w tym dziwnego, że człowiek wierzący chce ofiarować drugiemu dar, jaki ma. Naturalnie, nie ma obowiązku przyjmowania darów. Ale żeby za to ktoś miał tracić pracę, to naprawdę przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... IP: 94.254.166.* 02.02.09, 13:58 Wolałbym aby moja kuracja nie koniecznie polegała na modleniu się o mnie. Drażnią mnie nie tylko chrzescijannie, ale w równym stopniu wszystkie religie. Choć przyznam że ostatnio w Polsce strach otworzyć lodówkę. Czerwoni wchodzili im po palcu żeby się nie narażać, czarni bo są czarni. Polski prezydent zachowuje się w stosunku do izraelitów w sposób w jaki ja bym sobie tego nie zyczył. Tu maja mieszkać moje wnuki więc fajnie by było zeby to był piekny kraj. Piękny dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron trzymam kciuki IP: *.desy.de 02.02.09, 13:59 za Pana, usmiechnela sie zyczliwie sasiadka, widzac, ze ide na egzamin. Ale to przeciez ohydna zabobonna baba, narzucajaca sie ze swoimi gusalmi. Moze nalezaloby wezwac policje? Odpowiedz Link Zgłoś
giulianov Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa... 02.02.09, 14:02 jestem ateistką ale na łożu śmierci zapewne nie będzie mi przeszkadzać że komuś całkiem obcemu zależy na mnie. myślę że uznałabym że to miły (gest pod warunkiem że pielęgniarka by chciała się modlić za mnie a nie ze mną). głupia poprawność polityczna wypaczająca ludzkie dobre intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek Politpoprawnosc to nie glupota, to dogmat IP: *.unassigned.ntelos.net 02.02.09, 14:21 Jak wszystkie komunofaszystowskie zabobony, politpoprawnosc i szpiclowanie obywateli nalezy do kanonu wiary najglupszej sekty swiata - jateizmu. Wiara w przymus, donos, terror i cenzure jako narzedzia zaprowadzenia szczesliwej utopii socjalistycznego raju to objaw zbiorowego amoku, znanego z przykladow jak III rzesza, sowiecki sojuz, Zimbabwe i samobojcza komuna Jones'a. Szczegolnym przypadkiem doktryny jateizmu jest zoologiczna nienawisc do cywilizacji, chrzescijanstwa, mycia zebow i podcierania zadka. Dlatego najlatwiej poznac jateiste podchodzac od wiatru. Byle nie za blisko, bo smrod o mdlosci przyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Intencja IP: *.customer.teliacarrier.com 02.02.09, 14:07 Jeśli ktoś nie widzi INTENCJI w takiej propozycji, to znaczy że ma umysł powierzchowny i nieutalentowany. Pielęgniarka nie starała się zapisać staruszki do swojej sekty, nawracać, wyłudzić na tacę itd. Czyli, kolejny absurd w świecie Politycznej Poprawności. Jeśli ktoś chce się pomodlić za mnie - bardzo proszę i z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Intencja 02.02.09, 14:16 tu nie o intencje chodzi. Może jej dyro przesadza, ale mogła się delikatnie zapytać, czy jest z "naszej" mafii :D Odp. negująca równała by się z przypadkowym odcięciem/odpadnięciem rurek i innych :D Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Intencja 02.02.09, 14:31 jesteś telepatą? ja też nie mam nic przeciw modlitwie fanatyka ale jestem zdrowy i tego świadomy, chodzi o przestrzeganie zasady - zadnej religii jesli pacjent sam o to nie poprosi,,,a może poprosić ksiedza, ta pani zlamala zasady które sama podpisala, obojetne jest to czy jest kaotoliczką czy buddystką,,, jak bedziesz nalozu smierci i prjakiś pielegniaż bedzie ci mamrotał buddyjskie om i przewracala mlynkiem to jak sie poczujesz????????? zawolasz ksiedza by go przegnal.... tak samo czula sie ta pacjentka może ateistka albo protestantka... zrozum wiec zzże jest to dobra zasada i tylko o to w ym chodzi by nie narzuca ć niczego pacjentowi i on ma do tego prawo, a jak zechce to sam poprosi....... Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny ta pani podpisała deklarację 02.02.09, 14:19 że nie bedzie wykorzystywać swojej pozycji.... nie rozumiemy tego bo w polsce ciągle Kosciół i katolicy lamią nasze prawa niby niewinny gest pielęgniarki sprawa jest jednak głębsza. brytyjczycy traktują wszystkie religie równo na terenie wysp, jest prawo równosci dla wszystkich poglądów, przekonań, sytuacja w jakiej znalazla sie pacjentka, ból ,cierpienie, samotnoś, brak rodziny, może spowodować że jest ona w stanie pod wpływem emocji stać sie w swojej ostatniej być może chwili życia ofiara kazdej ideologii którą zaoferuje jej osoba opiekujaca się, obojetnie czy islamu, buddyzmu, czy katolicyzmu, wszystkie te systemy bazuja na słabości emocjonalnej czy fizycznej człowieka, dlatego laickie prawo UK chroni ludzi przed wykorzystywaniem ludzkiego cierpienia przez grupy czy sekty religijne katolicy lubią robić z siebie ofiary mamy tu kolejny przykład inna sprawa że ta pielegniarka miała gdzies uczucia pacjentów i ich wiarę niekoniecznie katolicką i pewnie proponowala modlitwy i nawracała wszystkich czy tego chcieli czy nie, tego typu mesjasze z reguły mają coś popsute w interpretowaniu rzeczywistości... inna sprawa że K Katolicki ma sie za pośrednika i łacznika miedzy Bogiem a nami ..... kompletna bzdura, a raczej sposób na utrzymanie topniejacego stada owiec w ryzach.... kto chce być owcą niech więc będzie, ale nie wszyscy (95%polaków???)będziemy bekać tak jak one, mimo że sie nam to narzuca np. w sprawie In Vitro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lux Marketing Katolicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:20 Nikt jej nie broni modlić się za pacjentkę, szpital, cały świat. Ale chodzenie i opowiadanie że się będę za ciebie modlić to już jest marketing. Pewnie liczyła na datek po wyzdrowieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny ta pielegniarka podpisała deklarację 02.02.09, 14:23 że swoim zachowaniem nie będzie narzucać swojej ideologii ani wykorzystywaać cierpienia i trudnej sytuacji pcjentów do jej szerzenia my Polacy tego nie rozumiemy bo jesteśmy przyzwyczajeni do łamania naszych praw przez państwo i Kościół Katolicki niby niewinny gest pielęgniarki sprawa jest jednak głębsza. brytyjczycy traktują wszystkie religie równo na terenie wysp, jest prawo równosci dla wszystkich poglądów, przekonań, sytuacja w jakiej znalazla sie pacjentka, ból ,cierpienie, samotnoś, brak rodziny, może spowodować że jest ona w stanie pod wpływem emocji stać sie w swojej ostatniej być może chwili życia ofiara kazdej ideologii którą zaoferuje jej osoba opiekujaca się, obojetnie czy islamu, buddyzmu, czy katolicyzmu, wszystkie te systemy bazuja na słabości emocjonalnej czy fizycznej człowieka, dlatego laickie prawo UK chroni ludzi przed wykorzystywaniem ludzkiego cierpienia przez grupy czy sekty religijne katolicy lubią robić z siebie ofiary mamy tu kolejny przykład inna sprawa że ta pielegniarka miała gdzies uczucia pacjentów i ich wiarę niekoniecznie katolicką i pewnie proponowala modlitwy i nawracała wszystkich czy tego chcieli czy nie, tego typu mesjasze z reguły mają coś popsute w interpretowaniu rzeczywistości... inna sprawa że K Katolicki ma sie za pośrednika i łacznika miedzy Bogiem a nami ..... kompletna bzdura, a raczej sposób na utrzymanie topniejacego stada owiec w ryzach.... kto chce być owcą niech więc będzie, ale nie wszyscy (95%polaków???)będziemy bekać tak jak one, mimo że sie nam to narzuca np. w sprawie In Vitro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepek Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za pa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:27 Trzeba jednak wziąć pod uwagę to, ze modlitwa może zaszkodzić pacjentowi i być przeszkodą w wyzdrowieniu.Leżałem nie tak dawno w szpitalu i sala była regularnie nachodzona przez oszusta w czarnym stroju, który oferował natrętnie swoje usługi: czy ktoś potrzebuje modlitwy? - pytał niby anielsko-słodkim głosem. Mimo że za każdym razem słyszał głośne "nieeeee!!!!", nachodził nas regularnie. Strasznie to nas wytrącało z równowagi, a skargi do personelu nie odnosiły żadnego skutku, bo jak mi powiedziała pielęgniarka: a kto mu zwróci uwagę, kiedy ordynator radiomaryjny? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Pielęgniarka straci pracę, bo modliła się za 02.02.09, 14:53 o qr, współczuję, bo oni naprawdę mogą o zawał przyprawić, nic tak nie wqr jak ta czarno sukienna zaraza, niszczy ten kraj od 1000 lat, i ciągle chce więcej i więcej i chorych, chorzy są najlepsi bo zostawiają spadki.. a dobremu uśmiechniętemu słudze bożemu (facetowi w sukni) to aż niewypada nie dać echhhhhhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa200 gdyby zaoferowała dopicie , byłaby premia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:28 Gdyby zaczełą babcie namawiać na eutanazję ,to pewnie by dostała premię a tak ma szczęście ze do pierdla nie pójdzie. Brytole kręca sobie niezła pętle na szyji. Niedługo muzułmanie pokażą im gdzie miejsce dumnego brytola Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: gdyby zaoferowała dopicie , byłaby premia 02.02.09, 14:33 gdybyśmy my, Polacy, mieli takie podejście i takie prawo i taką gospodarkę, to chyba bym się nawrócił. A tak śmieję się z takich oczarowanych KK jak ty w głos!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny to prawo które dotyczy wszystkich religii 02.02.09, 14:41 nie tylko katolickiej wiec niech Katolicy nie rozdzierają szat bo to przypomina płacz faceta który pobił przed chwila żonę prawo w angli jest neutralne i wynika z wielonarodowości wielosystemowości religijnej Królestwa, a Londyn jest centrum cywilizacji które przyciaga wyznawcóe wszystkich religii ze wzgledu własnie na te neutralnośc Katole nie jestescie jedyna religia na ziemi!!!!!! jesteście jedyną religią która lubi robić z siebie meczenników na pokaz!!!! jestescie obłudni i lubicie wykorzystywac cierpienie dla szerzenia propagandy i robienia przyczółkow KK na przyszłość, powodem misji w biednych krajach nie jest litość i dobroć tylko swiadomość że tam będzie kwitła cywilizacja za kilkadziesąt lub wiecej lat!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny to prawo dotyczy wszystkich religii katole! 02.02.09, 14:43 nie tylko katolickiej wiec niech Katolicy nie rozdzierają szat bo to przypomina płacz faceta który pobił przed chwila żonę prawo w angli jest neutralne i wynika z wielonarodowości wielosystemowości religijnej Królestwa, a Londyn jest centrum cywilizacji które przyciaga wyznawcóe wszystkich religii ze wzgledu własnie na te neutralnośc Katole nie jestescie jedyna religia na ziemi!!!!!! jesteście jedyną religią która lubi robić z siebie meczenników na pokaz!!!! jestescie obłudni i lubicie wykorzystywac cierpienie dla szerzenia propagandy i robienia przyczółkow KK na przyszłość, powodem misji w biednych krajach nie jest litość i dobroć tylko swiadomość że tam będzie kwitła cywilizacja za kilkadziesąt lub wiecej lat!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś