isabelchen 30.03.07, 22:41 stwórzmy listę naszych cech Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isabelchen b. często brak własnego zdania, uleganie 30.03.07, 22:43 manipulacji innych ludzi, brak zdecydowania, niekonsekwencja, wieczne niezadowolenie z siebie, negatywny obraz siebie, nadwrażliwość, nerwowość Odpowiedz Link
splendor2 Re: cechy DDR 31.03.07, 21:21 -samodzielność -otwarcie -życzliwość -chętne pomaganie innym -nieumiejętność wyrażania głębszych uczuć(przyjazni, miłości), bo sympatię i życzliwość wyrażam Odpowiedz Link
isabelchen Re: cechy DDR 31.03.07, 21:47 zapomniałam o tych dobrych cechach - pierwsze cztery odnoszą się również do mnie Odpowiedz Link
kolczatka Re: cechy DDR 07.04.07, 17:10 Jak dla mnie nie ma czegoś takiego jak wspólne cechy DDR. Każdy z nas jest indywidualnością i każdego z nas taka sytuacja życiowa zraniła inaczej. Doszukiwanie się wspólnych cech osobowościowych jest, moim skromnym zdaniem, nadużyciem. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: cechy DDR 07.04.07, 17:11 kolczatka napisała: > Każdy z nas jest indywidualnością Chyba chciałabyś być tak postrzegana Odpowiedz Link
kalina81 Re: cechy DDR 09.04.07, 21:41 Ja pie%&^%$%^ chyba się zapytam, czy moi rodzce na pewno się rozwiedli Och Wy biedne, biedne dzieci rozwiedzionych rodziców Cechy wyżej opisane są wynikiem większych, lub mniejszych błędów wychowawczych zrobionych przez rodziców, niekoniecznie rozwiedzionych. Ale się jednak dopiszę -otwartość -optymizm -tolerancja -umiejętność wyrażania uczuć (wszelkich uczuć) -wysokie poczucie własnej wartości -asertywność -konsekwencja w dążeniu do celu -umiejętność tworzenia dojrzałych związków itp Odpowiedz Link
skiela1 Re: cechy DDR 10.04.07, 00:35 kalina81 napisała: > Cechy wyżej opisane są wynikiem większych, lub mniejszych błędów wychowawczych > zrobionych przez rodziców, niekoniecznie rozwiedzionych. Jestes psychologiem? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: cechy DDR 10.04.07, 23:02 skiela1 napisała: > Jestes psychologiem? Ty zawsze wiesz jak mnie rozbawić Odpowiedz Link
skiela1 Re: cechy DDR 10.04.07, 23:44 sibeliuss napisał: > > Ty zawsze wiesz jak mnie rozbawić W nawyk mi weszlo. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: cechy DDR 10.04.07, 22:59 kalina81 napisała: > Ja pie%&^%$%^ chyba się zapytam, czy moi rodzce na pewno się rozwiedli Zapytaj też dlaczego wpoili Ci tupet. > Och Wy biedne, biedne dzieci rozwiedzionych rodziców > Cechy wyżej opisane są wynikiem większych, lub mniejszych błędów wychowawczych > zrobionych przez rodziców, niekoniecznie rozwiedzionych. > Ale się jednak dopiszę > -otwartość > -optymizm > -tolerancja > -umiejętność wyrażania uczuć (wszelkich uczuć) > -wysokie poczucie własnej wartości > -asertywność > -konsekwencja w dążeniu do celu > -umiejętność tworzenia dojrzałych związków > itp Pominęłaś kilka innych cech. Weszłaś tu z butami, nie jesteś subtelna i asertywna. Asertywność to nie jest bezczelne walenie prawdy między oczy i zgniatanie kogoś delikatniejszego od siebie. Mylisz poczucie własnej wartości z pychą, a zamiast konsekwencji w osiąganiu celów masz chyba na myśli marsz po trupach. Wszystkie uczucia można wyrazić słowami - tylko po co niektóre sprawy nazywać po imieniu? Zdecydowanie pomyliłaś fora. Póki co dziękuję Ci za ten wpis i nie oczekuję innych. Odpowiedz Link
kalina81 Re: cechy DDR 11.04.07, 00:04 a wcale nie mam zamiaru tworzyc kolejnych faktycznie otwieranie oczu widelcem nie ma większego sensu, a konstruktywna dyskusja zachwyconych pogrążaniem się w rozpaczy ludzi nie przewiduje wtrętów osób o innych zapatrywaniach. Otrzepuję zatem buty ze szlamu i podążam dalej swą drogą bawcie się dobrze pozdrawiam serdecznie kalina tupeciara Odpowiedz Link
decymka Re: cechy DDR 12.04.07, 14:39 niecierpliwość mega nie ufność naiwność zawsze chęć zrozumienia i pomocy każdemu. Odpowiedz Link
cyrkonka Re: cechy DDR 23.05.07, 03:28 dokładnie wiem czego nie chce a nie mam pojęcia czego chcę Odpowiedz Link
lavinka Re: cechy DDR 25.05.07, 20:53 Nieufność. Często kłopoty z nawiązywaniem trwałych pozytywnych relacji z innymi ludźmi. A co do reszty to chyba zależy od tego jak przebiegał rozwój dziecka, jaki miało kontakt z rodzicami przed i po rozwodzie. Za dużo czynników by szufladkować. lav Odpowiedz Link