Dodaj do ulubionych

HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1"

IP: *.wroclaw.tpsa.pl 22.03.04, 08:07
na przełomie lipca i sierpnia chce wybrac sie na wycieczke po Europie
zatrzymujac sie na odpoczynek w tanich hoteleach typu "Etap" -"Formula" . Jak
jest w tym czasie z miejscami czy trzeba wczesniej rezerwowac ???Jak ktos ma
doswiadczenie prosze o informacje .dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Dswiadczony Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" IP: *.isw.intel.com / *.isw.intel.com 22.03.04, 10:51
      Bardzo duzo zalezy od atrakcyjnosci miejscowosci gdzie chcesz nocowac - np.
      Paryz jest oblegany. Najlepiej zarezerwowac jak najszybciej - pamietaj, ze
      rezerwacje nic nie kosztuja i tylko trzeba zrezygnowac zodpowiednio przed jej
      terminem. Ja zawsze rezerwuje jak tylko znam trase przejazdu, czasem nawet
      dwie, w jednym miescie, lub niedaleko siebie (i odmawiam pozniej
      te ktore po zastanowieniu mniej pasuja). Zdecydowanie polecam ETAPy (drozsze,
      ale roche spokojniejsze towarzystwo sie tam zatrzymuje i mozna lepiej
      odpoczac :->).
    • orchidea27 Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" 23.03.04, 06:36
      Rezerwacji możesz dokonać przez internet. Bardzo fajna rzecz od niedawna. Można
      wtedy przyjechac nawet wtedy, gdy w recepcji nikogo nie ma. Szczegóły na
      stronie www.hotelformule1.com/formule1/index.html
      Pozdrawiam
    • orchidea27 Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" 23.03.04, 06:40
      Aha ... polecam St Denis. Sa tam dwa hotele Formuły 1. W pobliżu jest stacja
      metra i bezproblemowo dociera się do każdego miejsca w Paryży. Samochodem
      trudno się po paryżu jeździ, no i trzeba szukać miejsca do zaparkowania.
    • Gość: Arica Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" IP: *.chello.pl 27.04.04, 15:42
      Podrzucę ten temat, moze ktos jeszcze coś napisze.
      Interesuje mnie przede wszystkim porównanie Etapu z Formula w Paryzu.

Jak to jest z rezerwacja przez net? Bez opłat? Na stronie etapu chyba tylko na
      max.4 noce można zarezerwowac.
      • Gość: Fredzio Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 29.04.04, 16:17
        Rezerwacja przez net jest dwojaka: normalna, wtedy rezerwuja ci pokój do godz.
        19.00, a potem mogą anulować, ale jeżeli podasz numer karty bankowej, to masz
        gwarantowaną: wtedy trzymają dla ciebie pokój do rana i jeżeli nie przyjedziesz
        potrącają z karty za nocleg. Odwołać można rezewację do godz.19.00 przez net
        lub telefon/fax: trzeba podać numer rezerwacji. Rezerwacja bez opłat. Wszystkie
        F 1 (pokoje bez łazienki)i Etap są identyczne, czasem różnią się sposobem
        obsługi zamków szyfrowych lub jedne mają a inne nie -umywalkę w WC. Korzystam z
        F 1 od lat i już je polubiłem.
        • aseretka Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" 04.05.04, 17:09
          Potwierdzam to, co napisał Fredzio. My też korzystamy od 10 lat z F! lub z
          Etapu. Rezerwacja z kartą daje gwarancje, ze nocleg na ciebie czeka. Można
          otworzyć drzwi za pomoca karty kredytowej nawet przybywając w środku nocy ( to
          ważne, bo recepcja czynna jest bodajże do 21 czy 22 ). Korzystaliśmy już z
          takiej formy, choć za pierwszym razem były obawy. Ale nigdy nie było kłopotu.
          • Gość: WItek Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" IP: 157.25.31.* 05.05.04, 09:18
            Czy mogłabyś podać adres strony "Etapu"? Nigdzie nie mogę go znaleźć.
            Dzięki!
            • Gość: podróżniczka Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" IP: 212.51.203.* 05.05.04, 10:12
              www.etaphotel.com/etaphotel/index.html
              • vojager29 Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" 05.05.04, 10:22
                male uzupelnienie:
                hotele ETAP nie reprezentuja sie we wszystkich krajach unii
                ETAP ma lazienki z prysznicem i umywalka we wszystkich pokojach
                recepcja otwarte do 22
                sniadanie nie jest w cenie

wazne: latem i w weekendy trzeba rezerwowac aby byc pewnym, np. ostatniego
                tygodnia w wiedniu nie bylo wolnych pokoi w srodku tygodnia
                • Gość: Jackowski Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" IP: *.ae.poznan.pl 05.05.04, 12:21
                  POTWIERDZAM zagrożenie brakiem miejsc w letnie weekendy. W poprzednim roku
                  wykoncypowałem sobie, że jeśli zjadę zjazdem z Autostrady, przy którym są trzy
                  motele różnych sieci, to na pewno znajdą się wolne miejsca. Była sobota, ok.
                  19:00. Wszezie autokary z emerytami (i nie tylko) i nigdzie wolnych miejsc.
                  Więc jeśli podróż przypada w letni weekend mogą być kłopoty.
                  • Gość: WItek Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" IP: 157.25.31.* 05.05.04, 14:22
                    A nie wicie, czy tego typu hotele są na Sycylii (lub podobne cenowo i
                    warunkami)?
                    • Gość: eve Re: HOTELE "ETAP" i "FORMULA 1" IP: 212.14.8.* 05.05.04, 15:01
                      W ogóle we Włoszech jest sytuacja nieciekawa jeżeli chodzi o sieć tego typu
                      tanich Hoteli .Mam katalogi wszelkich tego rodzaju firm i nietety nic.Zresztą z
                      moich podróży po Włoszech wiem że zawsze jest problem z noclegami
                      tranzytowymi/w rozsądnych cenowo granicach./
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka