Dodaj do ulubionych

Słoneczne Groblice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 16:31
Poszukuję domu w okolicach Wrocławia w zabudowie szeregowej. Ostatnio w radio usłyszałam reklamę nowej inwestycji "Słoneczne Groblice". W zasadzie o samej inwestycji wiele informacji można uzyskać na stronie internetowej, ale chciałam zapytać czy wie ktoś cokolwiek o deweloperze, czy można mu zaufać, czy można się z nim dogadać, bo ceny rzeczywiście ma dość atrakcyjne.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 13.11.09, 17:25
      no super atrakcyjne, prawie pol banki za skosy w odleglosci 10km od GRANICY
      wroclawia
      • Gość: Ja Re: Słoneczne Groblice IP: 78.8.141.* 17.11.09, 18:50
        nie kazdemu odpowiada mieszkanie w zatloczonym Wrocławiu, a jesli chodzi o ceny chyba slabo jestes zorientowany w cenach proponowanych przez innych deweloperow
    • orion_5 Re: Słoneczne Groblice 19.11.09, 08:40
      Gość portalu: Ewa napisał(a):
      > Ostatnio w radio usłyszałam reklamę nowej inwestycji "Słoneczne
      > Groblice". (...) chciałam zapytać czy wie ktoś cokolwiek o
      > deweloperze, czy można mu zaufać, czy można się z nim dogadać, bo
      > ceny rzeczywiście ma dość atrakcyjne.

Zapraszam Cię na forum mieszkańców gminy Święta Katarzyna:
      forum.siechnice.pl/viewforum.php?f=71
      Spotkasz tam ludzi, którzy już wybrali to osiedle. Będziesz miała informacje z pierwszej ręki.

--
      Pozdrawiam,
      Orion
      forum.siechnice.pl/
      • Gość: pomocnik Re: Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.09, 12:07
        Współpracowałam z tym deweloperem wiele razy przy jego poprzednich inwestycjach.
        Są na prawdę godni polecenia. Sumienni, dopasowują się do Klienta i nie robią
        większych problemów. Na prawdę Polecam!!
    • Gość: ja Re: Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 08:12
      osiedle wygląda całkiem niezle,ceny sensowne.widziałem wybudowane
      orzez nich osiedle w Iwinach-bardzo ładne.Rozmawiałem z mieszkańcami
      ogólnie zadowoleni,deweloper normalny można się bez problemu
      dogadać.A tak wogóle to mało informacji na forum o deweloperze as-
      hajto.Cały czas się zastanawiam nad kupnem szeregu w
      Groblicach.Jeżeli ktoś ma wiecej informacji na ich temat to będę
      wdzięczny.
      • Gość: ruda Re: Słoneczne Groblice IP: *.elektrosat.pl 17.09.10, 02:29
        Deweloper naprawde jest godny polecenia. Ja też pytałam ludzi, którzy mieszkaja u niego u Iwinach i chwalą go... twierdzą, że jest bardzo otwarty na pomysły, nie robi problemów, jest konkretny, bardzo sumienny. My kupiliśmy lokum w Słonecznych groblicach i jesteśmy ogromnie zadowoleni z współpracy z Panem Hajto. Mamy doświadczenia z innymi deweloperami i to jest niebo, a ziemia. As-Hajto to naprawdę sumienny deweloper więc szczerze polecam.
        • Gość: Dominik Re: Słoneczne Groblice IP: *.bluel.net 23.09.10, 17:35
          Byłem oglądałem i tak mnie zastanawia- na lewo od inwestycji podmokła łąka z roślinnością bagienną (trzcina itp.) czy to nie jest teren zalewowy, Orda niedaleko? Bardzo małe działki to chyba nie to czego szukałem
          • Gość: dds Re: Słoneczne Groblice IP: 66.90.73.* 01.10.10, 10:12
            ???? Deweloper naprawde jest godny polecenia ????
            z tym bym uważał - poszukaj informacji o nim.
            Żaden deweloper nie jest uczciwy.

Widziałem te inwestycje - uważajcie ludzie co odbieracie. Szczegolnie ściany i dachy....
            tam pracują ludzie z przypadku...
          • Gość: adolf (dymsza) Re: Słoneczne Groblice IP: *.e-wro.net.pl 01.10.10, 10:33
            Byłem parę lat temu zainteresowany kupnem mieszkania w Groblicach u tego developera. Zrezygnowałem po odwiedzeniu wydziały geodezji i kartografii - wybierz się tam (ul Dobrzyńska) i poproś (albo sobie kup...) mapę terenów zalewowych tych okolic. Jako bonus dokup sobie mapę poziomu wód gruntowych. Zapłacisz może 50zł ale pozbędziesz się złudzeń. Osiedle fajne, mieszkania fajne, ale wody gruntowe bardzo wysoko (co nie znaczy, że nie można budować) i co gorsze - w razie powodzi to tam będzie bardzo kiepsko. W zasadzie powinni do mieszkania dorzucać ponton gratis. Oczywiście piszę o tych osiedlach które powstały na lewo od drogi na Oławę (jadąc z Wrocławia). Ten sam problem co Groblice ma Jarzębinowe osiedle - woda stojąca na polu 50m od budynków, i brak podpiwniczenia skutecznie mnie zniechęciły.
            • Gość: Maxi Re: Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 13:02
              40 procent wrocławia ma ten problem z wodami i powodzią, ale co z tego? Ile miałes kolego powodzi we Wrocławiu przez 100 lat? dwie. jedna w 1928 chyba, druga w 1997.
              • Gość: adolf(dymsza) Re: Słoneczne Groblice IP: *.e-wro.net.pl 01.10.10, 15:34
                Z tym, że obecnie Wrocław (poza Kozanowem) jest dość dobrze chroniony wałami, i tutaj ochrona będzie się poprawiać a nie pogarszać. Po drugie jak ktoś płaci 250-500tys za mieszkanie/dom, a często na kredyt to powinien rozważyć wszystkie "za i przeciw". Ostatnia duża powódź wiadomo -97, ale jak było w te wakacje? Psim swędem wrocławski węzeł wodny wytrzymał przepływ - a i tak tylko dzięki zalaniu polderów w Trestnie i skierowaniu wody do koryta Widawy. A gdyby padało tydzień dłużej to po 13 latach była by powtórka. Zatem to nie jest nieprawdopodobne. Zgrzewa mi to czy mieszkańcy Groblic, i Jarzębinowego Os. będą sobie wpław docierać do domów przy każdej większej wodzie. Developerzy kupili tam grunty, bo z powodu bliskości terenów zalewowych i stanu wód gruntowych były tanie jak barszcz. I mają teraz niezłą przebitkę. A to, że silka chłonie wodę jak głupia to już detal.
                Komuś relatywnie niska cena może kompensować większe zagrożenie powodzią. Mi nie kompensowała i szukałem gdzie indziej. Szkoda bo mieszkania były fajne (Groblice I i II etap) cena też nie tragiczna, (obsuwy developera litościwie przemilczę) ale realne ryzyko zalania domu postawionego z silki (zapytajcie fachowców co to oznacza...) mnie odstraszyło.
                Ale jak komuś to pasuje - jego pieniądze, jego życie, jego sprawa - każdy jest dorosły.
                • Gość: lokator Re: Słoneczne Groblice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 19:26
                  dobrze nie sprawdziłeś i opowiadasz bzdury wybierz się ponownie do urzędu i sprawdz to jeszcze raz.Kupilem mieszkanie na osiedlu Słoneczne Groblice i sprawdziłem dość dobrze sytuację powodziową na tym terenie bo miałem podobne obawy te tereny na których to osiedle jest budowane nigdy nie były zalane są kilka metrów wyżej od drogi tej głównej w Groblicach-sprawdz sobie rzędne terenu na wrosipie i mapę zalewową tych terenów.Co do dewelopera wydaje się ok. ale życie pokaże tym bardziej że kupiłem na dość wczesnym etapie budowy więc ryzyko jest no ale skusiła mnie cena i mam nadzieję że nie wtopiłem.A co do wód gruntowych to większość wrocławskich i podwrocławskich terenów ma wysoko wody gruntowe kwestia jak deweloper będzie budował ja zażądałem pełnej dokumentacji zanim podjąłem decyzję i zweryfikowałem ją ze znajomym który się na tym zna byłem równierz kilka razy na budowie i w jego opini deweloper buduje dość solidnie.Każdy dokonyje jakiś wyborów które na daną chwile wydają się najlepsze -czas je zweryfikuje.
                  pozdrawiam.
                  • Gość: Bela Re: Słoneczne Groblice IP: *.wroclaw.mm.pl 13.02.11, 19:28
                    Arek w innym forum, napisał:
                    Witam
                    Mieszkam w Kiełczowie o 5 lat w domku jednorodzinnym i muszę przyznać, że jest to najbardziej zaniedbana okolica w całym regionie. Brak infrastruktury, drogi , a raczej trzęsawiska z błota jest to element zapewniony przez Gminę. Gmina w ogóle nie wywiązuje się ze swoich obowiązków dot. m.in. zapewnienia możliwości komunikacji po drogach gminnych.
                    Jeżeli ktoś nie podjął decyzji i się wacha to stanowczo odradzam zakup nieruchomości na bagnach w Kiełczowie.
                    • Gość: aniyafm Re: Słoneczne Groblice IP: *.internetia.net.pl 05.05.11, 21:26
                      Pod tym linkiem znajduje się obszerna galeria z budowy osiedla "Słoneczne Groblice"
                      investmap.pl/galeria/groblice-osiedle-sloneczne-groblice/
                      • Gość: mieszko Re: Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.12, 14:50
                        Pod tym linkiem z kolei świeże opinie od mieszkańców po odbiorach drugiego etapu, wygląda na to że już wszystko w porządku, bo od stycznia nagonka całkowicie ustała, są tam nawet jakieś nowe zdjęcia:
                        forum.investmap.pl/post163784.html#p163784
                        • Gość: interesant Re: Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.12, 15:16
                          Promocja 3500 zł za metr była do końca września, ktoś wie czy teraz ceny podnieśli czy przedłużą promocję?
                          • Gość: m.rio Re: Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.12, 14:02
                            tak, jest nowa promocja 3549 za metr czyli dalej działa w Rodzinie na swoim:) i kolejne domki oddają
                            • Gość: baj Re: Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.12, 15:16
                              A kolejne są w stanie zerowym ale mają być oddane już za rok bodajże
    • Gość: beznadziejny Re: Słoneczne Groblice - Internet IP: *.216.146.194.generacja.pl 13.06.11, 17:59
      forum.siechnice.pl/viewtopic.php?t=4041
      10 km od Wrocławia i bez internetu bo deweloper ma fanaberie nie pozwolić wykonać przyłącza internetu i kablówki. Ja bym odradzał.
      • Gość: gość Re: Słoneczne Groblice - Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 08:38
        Na tym terenie jest bardzo dobrze działający inyternrt bezprzewodowy mi to w zupełności wystarcza a kablówka mi po co mam cyfrę +
        • Gość: Gustlik Re: Słoneczne Groblice - Internet IP: 91.90.161.* 14.06.11, 11:16
          super, ze masz cyfrę. jedyna rozrywka na takim zadupiu. zidiociejesz już kompletnie. czytasz coś w ogole? czy tylko cyfra? bywasz gdzies? czy tylko telewizja?
          • Gość: gość Re: Słoneczne Groblice - Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 13:34
            no ty to masz rozrywki w mieście -obserwacja przez swoje okno zuli pijących w bramach
      • Gość: klient Re: Słoneczne Groblice - Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 18:23
        Twierdzisz z deweloper odmówił ci ułożenia kabla i dlatego teraz odreagowujesz na forum.Ta twoja firemka generacja .pl ma zero profesjonalizmu i kultury biznesowej.Zastanawiam się co by było gdybyś ułożyl ten swój kabelek a potem nasza wspolnota zrezygnowała z waszych usług,do czego byście się posunęli próbując wymusić na nas współpracę z wami.Macie świetne sposoby na zmuszanie firm i ludzi aby podpisywali z wami umowy.Rozumiem że pali się w gaciach -nie wytrzymujecie konkuręcji.Żałosna z was firemka.Dzięki bogu że wam odmówili.
        Info do przyszłych sąsiadów.Jakiś czs temu rozmawiałem z deweloperem i podobno dogadują się z TP -moloch ale na pewno bardziej profesjonalny niż jakiś kogucik telekomunikacyjny generacja .pl
        • Gość: beznadziejny [...] IP: *.216.146.194.generacja.pl 15.06.11, 09:08
          Treść postu jest niedostępna.
          • Gość: hehe Re: Słoneczne Groblice - Internet IP: *.lan.bermudy.net 06.07.11, 15:21
            Co za bzdury wypisujesz kolego
            • Gość: beznadziejny [...] IP: *.216.146.194.generacja.pl 11.02.12, 15:38
              Treść postu jest niedostępna.
    • Gość: gosc Re: Słoneczne Groblice IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 13.06.11, 19:13
      polecam portal na stronie www.egloo.pl jest tam masa ogłoszeń wrocławskich deweloperów
    • anula5550 Re: Słoneczne Groblice 17.02.12, 15:39
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
      • Gość: grobliczanin Re: Słoneczne Groblice IP: *.204.12.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.12, 17:33
        To aż tak złe tam jest?
        • Gość: różniebywa Re: Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.12, 13:33
          Jedni mają gorsze zdanie, drudzy lepsze ale to tak jak ze wszystkimi deweloperami, zawsze są jakieś poprawki do wykonania, nawet u największych, poczytajcie sobie opinie o archicomie;) a za taką cenę to okazja a podobno już wszystko jest w porządku wg komentarzy ostatnich
    • kata526 Re: Słoneczne Groblice 22.05.12, 14:29
      Jak dla mnie wszystko jest już ok, wiele inwestycji od różnych deweloperów się opóźnia ale ważne że są robione poprawki
    • Gość: groblice Re: Słoneczne Groblice IP: *.play-internet.pl 08.08.12, 20:25
      Przejeżdżam często obok tej inwestycji i znam ekipy tam pracujące .nigdy nie narzekali na właściciela
      • Gość: jem w macu Re: Słoneczne Groblice IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.12, 11:12
        nie ma co narzekać, można podjechać samemu i sprawdzić i porównać etapy jakie są oddane z tymi co są teraz kończone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka