Dodaj do ulubionych

Verity Rosa

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.10, 20:29
Witam,
bardzo proszę o podzielenie się informacjami/uwagami nt inwestycji Verity
Rosa, ul. Blacharska. Zdaję sobie sprawę że cena może trochę odstraszać
(9-10tys/m ) ale czy znacie może inne powody dla których te mieszkania się
dość słabo sprzedają? kwestia umowy? własności gruntu? może coś innego?
z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: BMA Re: Verity Rosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 20:43
      Tylko i wyłącznie cena. Chociaż nie jest taka zła 79500-7900/mkw jak na taką
      lokalizacje rewelacja (obok budują drożej - patrz ul. Saperów 10-15tys/mkw).
      Prędzej czy później sprzedadzą
      • artur.mak Re: Verity Rosa 20.04.10, 15:56
        Witam! Verity Rosa – też niedawno interesowałem się tą inwestycją. BMA chyba
        złapał(e)aś się na chwyt marketing firmy :), bo ceny to mają od 7500 do 10000,
        przy czym 7500 to pojedyncze mieszkania na parterze, które okresowo pojawia się
        w tej „promocyjnej cenie”. Większość mieszkań jest w cenie 9000 – 10000. Druga
        sprawa - Sperów (Rezydencja Borek – Profit Development) to nie jest sąsiedztwo
        Blacharskiej – to już inna okolica, co do standardu to też inwestycja o klasę
        wyższa, ceny natomiast to od 9800 do 12000. W bezpośrednim sąsiedztwem (działka
        obok :) ) Verity Rosa jest za to inna inwestycja Profitu – Mój Grabiszynek,
        gdzie ceny są dużo niższe - 5900 do 7600. W dalszym sąsiedztwie są też
        inwestycje I2 - też tańsze niż Verity, bo 7200 - 7800 oraz Archicom -
        porównywalna cena do Verity bo 8000 - 9500. Czyli na początek jak widać
        problemem jest kwestia ceny, w mojej ocenie nieadekwatnej do tego co oferują.
        Druga sprawa to sam deweloper – to tak naprawdę jego pierwsza inwestycja we
        Wrocławiu. Osobiście nie miałem ochoty na empiryczne sprawdzenie jak działa u
        nich serwis gwarancyjny w okresie rękojmi, jak wyglądają kwestie zarządzania
        budynkami itp. :) W okolicy jest wielu deweloperów sprawdzonych i spokojnie
        można wybrać z ich oferty. Oczywiście kiedyś to sprzedadzą, ale chyba nie za szybko.
        • Gość: BMA Re: Verity Rosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 21:36
          Rezydencja Borek na Saperów może nie jest w bezpośrednim sąsiedztwie
          Blacharskiej, ale bardzo niedaleko (od górki skarbowców rzut beretem). Wiem, bo
          mieszkam w okolicy. Co do standardu, to nie będę się wypowiadał. Budynek mieści
          się na działce dawnego domku jednorodzinnego, nie ma żadnego podwórka, nie ma na
          nic miejsca, a cena zabójcza. Co do Verity Rosa, to tam jest plac zabaw! Całość
          ogrodzona, a nie otwarta przestrzeń, jak w nowej inwestycji Profit Development.
          Poza tym, mimo ceny, nie kupiłbym w Proficie, ponieważ budują z rakotwórczych
          materiałów budowlanych (patrz ich osiedle na bielanach). Chyba korzystniej
          wychodzi w tej okolicy I2 Dewelopment, ale ich budynki nie słyną z solidnego
          wykonania, chociaż osiedle wygląda całkiem przyzwoicie.
          • artur.mak Re: Verity Rosa 21.04.10, 11:45
            BMA - ja w okolicy nie mieszkam, ale dokładnie objechałem ją rowerem jak
            decydowałem od kogo kupić mieszkanie.
            Powiem Ci tak - Ogrody Grabiszyńskie i Ogrody Hallera są też rzut beretem od
            Blacharskiej a to już i tak inna bajka. Lokalizacja to bardzo indywidualna
            sprawa - jeden lubi ogórki a inny ogrodnika córki :)
            Dziwi mnie tylko jednostronność Twojej wypowiedzi. Pomijasz rzeczy ważne jak
            standard wykończenia a odnosisz się do kwestii marginalnej jaką jest plac zabaw.
            Do tego stawiasz mocne zarzuty (rozumiem, że masz dowody??) i podajesz
            nieprawdziwe informacje przez co porównanie jest nierzetelne. Dlaczego tak
            twierdze, bo:
            1. Na Saperów wystarczy zajrzeć na stronę dev by wiedzieć, że będzie altana i
            ogród dla mieszkańców - pewnie nie duży, ale będzie.
            2. Co do inwestycji PD na blacharskiej to będzie zamknięta i wyposażona w
            monitoring - też wystarczy zadzwonić do dev by wiedzieć :)
            3. Jeśli chodzi o to "kto z czego słynie" to każdy dev we Wrocławiu ma coś na
            sumieniu - chyba tylko ten co nic nie zrobił ma nieskazitelną opinię :) Do tego
            obraz kształtowany na forach nie koniecznie odzwierciedla rzeczywistość. Zauważ,
            że wypowiadają się tylko osoby niezadowolone.

BMA w ten sposób wracamy do pytania wyjściowego: skoro Verity jest takie dobre,
            to dlaczego sprzedają 1 mieszkanie miesięcznie? - w tym tempie potrwa to jeszcze
            4 lata :)

Osobiście każdemu życzę trafnych wyborów i zadowolenia z dokonanego zakupu!
            • Gość: Baza Re: Verity Rosa IP: 80.50.137.* 22.04.10, 10:34
              Jestem na etapie negocjowania umowy, ceny rzeczywiście trochę wysokie, standard
              podwyższony, jedyny problem to dość dziwne umowy (uzależniają odbiór inwestycji
              i pozwolenie na użytkowanie od wykończenia mieszkań, a co jak nie sprzedadzą
              wszystkich) i niedoświadczeni sprzedawcy. Dodatkowo są bardzo mało elastyczni
              (na tym etapie)i wymagają wpłacenia 100% ceny dwa tygodnie przed odbiorem
              mieszkania (nie podpisaniem aktu notarialnego).

Z plusów dla mnie to lokalizacja i to że praktycznie już można zacząć wykańczać.

Z ciekawych alternatyw zastanawiałem się nad:

Apartamenty Dąbie (niestety ceny wyższe ale położenie chyba najlepsze w
              Wrocławiu a standard wykończenia o wiele lepszy)

Zieloną Etiudę (mocno zjechali z ceny i mieszkanie 80m2 z garażem i komórką
              poniżej 800tyś mają (a to ceny wyjściowe, 10% rabat jest możliwy), wykończenie
              na bardzo wysokim poziomie, baseny, siłownie, ogólnie w stylu "Bulionerów";)
              tyle że czynsz 11zł za m2)

Pozdrawiam

• Gość: Bela Re: Verity Rosa IP: *.wroclaw.mm.pl 23.04.10, 15:45
                widze ze trwa wzajemne oszczuwanie sie developerow, ktorzy piszą w
                wątkach niby jako mieszkancy albo kupcy:))) Verity Rosa jest za
                droga, po prostu. To jedyny powod.
                • Gość: Michal_217 Re: Verity Rosa IP: *.eurociber.es 04.03.11, 10:29
                  z tym jedynym powodem to bym polemizowal... sugeruje ekspertyze budowlana przed potencjalnym zakupem...moze byc wiele niespodzianek...NIE POLECAM!!
            • Gość: BMA Re: Verity Rosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 18:21
              Dla jednych plac zabaw jest marginalny (zapewne jesteś sam i nie masz dzieci),
              dla innych to ważny punkt inwestycji.
              Co do Saperów, to... przecież tam nie ma miejsca na cokolwiek, żaden ogród! Tam
              wcześniej stał domek jednorodzinny, a teraz na tej małej działce stawiają blok
              mieszkalny! Co do samego developera PD, to polecam
              interwencja.interia.pl/news?inf=1221811
              ODRADZAM ZAKUPY U PROFIT DEVELOPMENT! Ale Wasz wybór, Wasze zdrowie. Cena to nie
              wszystko.
              • Gość: Bela Re: Verity Rosa IP: *.wroclaw.mm.pl 24.04.10, 16:11
                a ty jakiego developera reprezentujesz BMA? Nawet jak zalozyli zly
                material, to mają nauczke i teraz na pewno dają dobre materiały.
                • Gość: E Re: Verity Rosa IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.10, 18:19
                  Bardzo dziękuję za wszystkie posty. Co do innych wymienionych inwestycji to moje
                  skromne spostrzeżenia są następujące:
                  - Ogrody Hallera - owszem standard wykończenia bardzo fajny ale za blisko
                  Hallera i tej bocznicy kolejowej ( ponoć jest to towarowa obwodnica wrocławia
                  także raczej nie można pomijać jej istnienia .
                  - rezydencja Borek - standard super, ale ok 10-11tys/m, mała działka no i można
                  mieć pod oknem przystanek autobusowy :)
                  - I2 ceny fajne ale chociażby: parter i Ip to za nisko a II i III piętra są
                  dwupoziomowe - nie każdy lubi bieganie po schodach...
                  No i znajdź tu kompromis między jakością a ceną :)
                  pozdrawiam
                  • Gość: E Re: Verity Rosa IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.10, 18:28
                    przepraszam, w I2 na IIp. są mieszkania jednopoziomowe ale zostały same małe tj
                    do 52m
                  • artur.mak Re: Verity Rosa 25.04.10, 13:41
                    Masz jeszcze do dyspozycji inwestycje Profitu - Mój Grabiszynek oraz Ogrody
                    Grabiszyńskie - Stellar, albo przenieść się za górkę skarbowców - Krzycka 92,
                    Willa Zygzak itd.
                    • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 11:09
                      Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
                      od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
                      www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
                      lub skontaktuj się telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48
                      Firma "Techbau"
                      • Gość: Bela Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 08.05.10, 11:55
                        NIE KORZYSTAJCIE Z USLUG TECHBAU. To natrętni spamerzy.
                      • Gość: krzak Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.11, 20:28
                        Polecam TECHBAU - bardzo profesjonalne podejście do odbiorów
                    • kad-ru Re: Verity Rosa 08.05.10, 21:28
                      Odradzam serdecznie kupowanie mieszkania w PD. Kto nie wierzy, ze jest źle niech
                      się przejdzie na ich inwestycje i porozmawia z ludźmi, którzy tam mieszkają.
                      Wszystko tanim kosztem, na Dzielnicowej założyli za mało wydajny kocioł grzewczy
                      , brak planów instalacji grzewczej, elektrycznej itd. Koszmar!
                      • yeetii Re: Verity Rosa 11.05.10, 10:27
                        Nie ma takiej możliwości, aby nie było planów instalacji. Projekt instalacji
                        musiał być w projekcie budowlanym. Co więcej nikt nie wyda pozwolenia na
                        użytkowanie bez sprawdzenia instalacji. Oczywiście inspektor nie sprawdza, czy
                        instalacja grzewcza ma wystarczającą moc, czy nie. Sprawdza tylko zgodność
                        wykonania z projektem. Projektant natomiast odpowiada przed deweloperem za
                        prawidłowe zaprojektowanie instalacji. Natomiast deweloper odpowiada przed
                        klientami. Tyle teorii :)
                        Pytanie co PD ma zamiar z tym zrobić? Jest gwarancja wiec muszą to naprawić.
                        Pytanie tylko jak? Wymienią piec? Rozbudują piec?
                  • Gość: nie-fanka Re: Verity Rosa IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.10, 09:15
                    Rezydencja Borek przy Saperów została chyba pomylona z inwestycja przy ul.
                    Sowiej. Po Saperów nie jeździ i nie będzie jeździł nigdy autobus, więc nie ma
                    się co martwić przystankiem. Rzeczywiście na tej działce stała kiedyś
                    poniemiecka duża willa, ale do niej dołączony był duży ogród. Ponieważ nowy dom
                    powstaje w kształcie litery L, miejsce na plac zabaw i strefę zieloną będzie.
                    Żeby nie było, że jestem w zmowie z PD, chcę zaznaczyć, że nie jestem fanką tej
                    inwestycji, tylko mieszkam w sąsiedztwie i lubię rzetelne opinie.
                    • Gość: Bela Re: Verity Rosa IP: *.wroclaw.mm.pl 29.08.10, 09:53
                      jestes związana z PD, po co kłamiesz?
                      • Gość: nie -fanka Re: Verity Rosa IP: 78.8.136.* 30.08.10, 11:17
                        Zupełnie nie rozumiem dlaczego tak napisałaś? Przecież mnie nie znasz.
                        To,że napisałam tak jak jest nie znaczy ,że jestem związana z PD. Tym bardziej,
                        że przez tę budowę mamy na ulicy wiele niedogodności. Może jestem naiwna, ale
                        zawsze gdy piszę na forach mam nadzieję,że kontaktuję się z ludźmi poważnymi a
                        nie pieniaczami. Szkoda, bo po takich sformułowaniach jak Twoje odchodzi ochota
                        do wchodzenia na forum. Miłego dnia.
                      • Gość: rosnan Re: Verity Rosa IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.11, 20:30
                        a ty śmierdzisz
            • Gość: klient PD Re: Verity Rosa IP: 79.110.192.* 13.05.10, 21:56
              artur.mak napisał:
              > Do tego stawiasz mocne zarzuty (rozumiem, że masz dowody??)

Ja mam dowody!

i podajesz
              > nieprawdziwe informacje przez co porównanie jest nierzetelne. Dlaczego tak
              twierdze, bo:

> 2. Co do inwestycji PD na blacharskiej to będzie zamknięta i wyposażona w
              monitoring - też wystarczy zadzwonić do dev by wiedzieć :)

Jasne, jasne. Nasze osiedle też miało być z monitoringiem. W ofercie handlowej
              był, w ustach dewelopera był, a nie ma go w rzeczywistości do dzisiaj.

> 3. Jeśli chodzi o to "kto z czego słynie" to każdy dev we Wrocławiu ma coś na
              > sumieniu - chyba tylko ten co nic nie zrobił ma nieskazitelną opinię :) Do tego
              > obraz kształtowany na forach nie koniecznie odzwierciedla rzeczywistość.
              Zauważ, że wypowiadają się tylko osoby niezadowolone.

Tak, gdyby deweloper truł twoją rodzinę, zapewne nadal peany byś śpiewał na jego
              cześć. No to do wiadomości - w 100% prawdą jest, że PD użył do izolacji
              przeciwwilgociowej zabronionego do stosowania wewnątrz pomieszczeń środka,
              niebezpiecznego środka (!!!) (opinia ITB, po zbadaniu próbki betonu).
              W 100% prawdą jest, że wykonał całą posadzkę niezgodnie z projektem budowlanym i
              Prawem Budowlanym (dowód - decyzja PINB)
    • Gość: ewa Re: Verity Rosa IP: *.wapgw.era.pl 04.08.10, 00:13
      Ogladalam z mezem pierwsza inwestycje Verity i niestety doszlismy do
      wnioskow, iz za te cene oprocz lokalizacji niczego wielkiego nie
      oferuja. Obsluga bardzo dziwna a wrecz arogancka (mam na mysli pana
      ktory chyba jest kierownikiem budowy). Ogladalismy garaze, a wlasciwie
      miejsca parkingowe z pseudo komorkami lokatorskimi wykonanymi z blachy
      falistej, ktore sprawiaja wrazenie jakbh sie mialy przewrocic. Poza tym
      pierwsza rzecz na ktora sie zwraca uwage schodzac do garazy do ogromny
      smrod wilgoci i odpadajacy ze scian tynk. Slyszelismy rowniez
      informacje o pekajacych scianach i przeciekajcych taras co mozna
      zaobserwowac. Wystarczy sie tam wybrac po deszczu albo w trakcie
      deszczu. Maz moj pracuje w branzy budowlanej i byl mocno rozczarowany
      tym zo zobaczyl. Co do cen to faktycznie realnie trzeba liczyc 9 tys.
      Za metr. Ostatecznie zrezygnowalismy ale Wy moze podejmiecie inna
      decyzje.

• Gość: Anka Re: Verity Rosa IP: 188.33.14.* 27.08.10, 21:22
        Też zauważyłam pęknięte ściany w salonie, nierówne w łazience, źle
        wykończone sufity na balkonie. Prawdopodobnie usterki te poprawią.
        Jak dla mnie mieszkania do 50 m w ogóle nie są ustawne. A co do dzielnicy to też
        żadna rewelacja. Trudny dojazd. Uważam że cena jest zdecydowanie za wysoka.
        Wprawdzie ładne są klatki schodowe i ciche windy ale czy za to mamy tyle płacić.
        • Gość: Bela Re: Verity Rosa IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.10, 20:46
          bylam pod ogrodzeniem, robociarze mowili, ze do zimy nie zdążą.
        • Gość: gosc Re: Verity Rosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 15:53
          Widac ze Verity zaczyna zalezec na sprzedazy mieszkan bo porzadnie schodza z ceny. Mozna juz wynegocjowac kwote nizsza niz 7500 za metr kw (wliczajac w to cene komorki i miejsca postojowego w garazu). Jezeli komukolwiek z Was powiedzieli ze nie moga zejsc ponizej tej kwoty, nie dajcie sie nabrac. Badzcie twardymi negocjatorami :) Trzymam kciuki za powodzenie. Pozdrawiam
          • ron5 Re: Verity Rosa 20.06.11, 16:06
            wg mnie minusem Verity Rosa,I2 Racławicka,Impresio i Mój Grabiszynek są lądujące w pobliżu samoloty i hałas od nich.
            Czy nikt z Was nie bierze tego fakyu pod uwagę w ocenie tych inwestycji i ich cen?
            Już nie mówię o inwestycjach na Wietrznej,Róży Wiatrów i t p bo tam te samoloty latają nad budynkami dokładnie.
            • Gość: Bea Re: Verity Rosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 15:09
              Tam wszystko sie wali i przecieka - wystarczy pojechać i sobie popatrzeć !
              • Gość: mieszkaniec vr Re: Verity Rosa IP: *.static.korbank.pl 26.06.11, 12:45
                jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć czegoś na temat osiedla verity rosa to ja jako mieszkaniec mogę podzielić się swoimi spostrzeżeniami.. sami szukaliśmy jakichkolwiek informacji na forach przed kupnem ale niestety wówczas to była pierwsza inwestycja mieszkaniowa verity i nic nie znaleźliśmy. obecnie mamy nauczkę za to, że zaufaliśmy..hehe
                nic nie wygląda tak jak być powinno... projekt oprócz tego, że najeżony błędami został wielokrotnie odchudzony już w trakcie budowy.. standard może miał być podwyższony ale poprzestano na granitowych posadzkach dla efektu:
                tyle, co udało się nam dowiedzieć, bo ciężko określić ile tych niespodzianek jeszcze wyjdzie...
                okna tarasowe miały być przesuwane - są otwierane
                miało być odwodnienie linowe na tarasach - jest jedynie spadek na zewnątrz - na głowy sąsiadów z parteru - bo już na rynnach zaoszczędzono
                rynny miały być podgrzewane - bo są stalowe - ale zaoszczędzono-więc popękały i powstała masa przecieków
                blacha użyta to izolacji nie tylko została źle położona to z oszczędności kupiono taką...zwykłą, która nie spełniła swojej roli już w pierwszym roku użytkowania
                miały być indywidualne węzły cieplne - zrezygnowano w trakcie - żeby było taniej .. teraz mamy potyczki z deweloperem o ogrzewanie
                windy mają ściany z jakieś laminowanej ohydnej płyty nie pasującej do granitowych posadzek
                drzwi pierwszych mieszkańców mają wizjery - reszta już jest bez..hehe
                w garażu podziemnym ściany i słupy pomalowane są na biało - mamy sobie sami pomalować w pasy
                i wiele innych...
                także radzę wziąć rzeczoznawcę zanim zdecydują się Państwo zapłacić takie kwoty z ten "podwyższony standard"
                • Gość: VR Re: Verity Rosa IP: *.banesto.es 06.07.11, 11:03
                  Niestety pomijajac zmiany projektowe ciagle wychodza "drobne" usterki - woda sie leje, bo zacieki to pewien juz standard - walczymy o nie od roku...posadzka nadaje sie do polozenia glownie do linoleum...tarasy..nie wiem czy cos moze opisac ten balagan...
                  ODRADZAM!!!!
                  • Gość: mieszkanka Re: Verity Rosa IP: *.static.korbank.pl 13.07.11, 16:09
                    NIE POLECAM!!!
                    KUPIŁAM, ZAPŁACIŁAM ZA DUŻO - CENA NIE ADEKWATNA DO JAKOŚCI, MIESZKANIA PO PROSTU "ŁADNIE OPAKOWANE" I NIC POZA TYM. PO ODBIORZE, CHOĆ ODBIERAŁAM MIESZKANIE KILKA RAZY (PEŁNO WAD I USTEREK) ZAMIAST WYKAŃCZAĆ MIESZKANIE TO ROBIŁAM GENERALNY REMONT. TYNK Z FARBĄ ODPADŁ! POSADZKA O ILE MOŻNA TO W OGÓLE NAZWAĆ POSADZKĄ DO WYMIANY (Z TEGO CO WIEM TERAZ WYMIENIAJĄ NOWYM KLIENTOM JASTRYCH - CZYM RÓWNIEŻ POTWIERDZAJĄ ZŁĄ JAKOŚĆ POSADZKI W MIESZKANIACH) PĘKAJĄ ŚCIANY W MIESZKANIACH, WODA PRZECIEKA DOSTAJE SIĘ DOSŁOWNIE WSZĘDZIE! W GARAŻU CIEKNIE Z SUFITU! NIEKTÓRZY MAJĄ JUŻ "GRZYB" NA ŚCIANIE. MIESZKANIE TUTAJ TO KOSZMAR, CIĄGŁE REMONTY (DEVELOPER NAPRAWIA "EWENTUALNE" WADY NA WSZYSTKICH TARASACH W POSTACI NIESZCZELNOŚCI PŁYTY TARASOWEJ I NIE TYLKO!!!)
                    WYSTARCZY PRZEJŚĆ SIĘ PO SĄSIADACH I PO PROSTU POPYTAĆ.
                    W TYM ROKU CHCIAŁABYM SIĘ POZBYĆ "BUBLA" KTÓREGO ZAKUPIŁAM I MAM NADZIEJĘ ŻE UDA MI SIĘ JE SPRZEDAĆ - NIE ZAMIERZAM NAWET ZAROBIĆ NA NIM - PO PROSTU BYLE BY POSZŁO...NAWET Z MAŁĄ STRATĄ.
                    OD POCZĄTKU OBSŁUGIWAŁO MNIE W TEJ FIRMIE OK. 10 OSÓB - NIESTETY NIE PRACUJĄ JUŻ ŁĄCZNIE Z KIEROWNIKIEM BUDOWY CZY INSPEKTOREM...
                    JEDNYM SŁOWEM - ODDAŁABY WSZYSTKO ABY COFNĄĆ CZAS.
                    MIESZKANKA VERITY ROSA.
                    • Gość: Mieszkaniec v.rosa Re: Verity Rosa IP: *.static.korbank.pl 20.07.11, 22:00
                      Przyłączam się do opinii. Ja bardzo żałuję decyzji o wyborze tego dewelopera. Miejsce jest piękne ale bubel jakich mało na rynku. Takie są skutki cięcia kosztów budowy, które później skutkują masą niedoróbek i wad. I co z tego, że teraz muszą w ramach rękojmi wszystko naprawić jak my żyjemy od roku na placu budowy? Wiele usterek nie zostało tkniętych do dziś a minął już rok od oddania osiedla. O wszystko trzeba walczyć. Wielu nabywców mieszkań walczy już w sądzie. Najgorsze jest podejście do mieszkańców. Brak poszanowania tego, że my tam żyjemy, mamy dzieci. Brak uczciwego podejścia do kwestii naprawy wad i przede wszystkim brak jakiejkolwiek rekompensaty. Też chętnie pozbyłabym sie tego nieudanego zakupu ale kto mi zapłaci teraz tyle za ten bubel??
                      • Gość: YKS Re: Verity Rosa IP: *.play-internet.pl 16.10.11, 09:10
                        Witam.
                        Byłabym zainteresowana mieszkaniem w tej lokalizacji ale przeraża mnie słabe wykonanie
                        i ilość poważnych usterek - zwłaszcza zacieki na ścianach i stan elewacji.
                        Może ktoś z mieszkańców napisać jak wygląda aktualna sytuacja z ich usuwaniem i respektowaniem rękojmi ?.
                        Czy budynek wymaga osuszania bo w piwnicy i garażach widziałam wszędzie jakby grzyb lub odparzenia tynku?.
                        Czy można przymusić jakoś dewelopera do ich usunięcia ?
                        Z góry dziękuję za odpowiedź.
                        • Gość: Mieszkaniec v.rosa Re: Verity Rosa IP: *.static.korbank.pl 16.10.11, 20:59
                          Z wilgocią w piwnicach jest problem i to chyba duży, bo deweloper nie robi nic aby to usunąć. Od roku wnioskujemy o zajęcie sie tą sprawą w ramach rękojmi... Proszę zapytać dewelopera dlaczego przez rok czasu nic z tym nie zrobił (na pewno w budynkach A). Sami się chętnie dowiemy..
                        • Gość: mieszkaniec Re: Verity Rosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 08:41
                          Wtam
                          Robią te poprawki powolutku ,wydaje mi się że problemem nie jest czy da się to poprawić bo da np.(tarasy są ok- kbudynek C).Myślę ze problemem jest jak rozmawiałem zrobotnikami że Verity na materiałach nie oszczędza ale pracowników to chce mieć za darmo i co chwilę na osiedlu nowa ekipa budowlana jedni zrzucają na drugich ,brak ciagłości .A i profesionalność Pani Anety ma dużo do życzenia .
                          • Gość: Mieszkaniec v.rosa Re: Verity Rosa IP: *.static.korbank.pl 22.10.11, 21:29
                            Fakt, że od ponad roku nikt palcem nie kiwnął w sprawie wilgoci przy szybie windy to faktycznie powolutku... Gratuluje optymizmu, bo tym tempem, to prędzej nam ucieknie rękojmia niż naprawią cokolwiek poza tarasami. Fakt, iż przez półtora roku mieliśmy permanentny remont na tarasie, który cztery razy skuwano i poprawiano to faktycznie dowód na to, że deweloper "nie oszczędza" na materiałach. Nie dość, że projekt i wykonanie były do bani, to izolacje i obróbka blacharska to było kompletne dno. Teraz użyto lepszych materiałów ale dlaczego pierwotnie użyto takiego chłamu? A wg szanownego sąsiada fakt, iż obnażone zostały takie ilości błędów przy okazji remontu tarasów nie dowodzi, że nie możemy mieć żadnej pewności, czy pozostałe części budynku są wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną?
                    • Gość: mieszkaniec Re: Verity Rosa IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 11:29
                      ja się zraziłem do tego dewelopera, i wad jakie są w mieszkaniu, tarasie i garażu. Ale jedyny plus jest taki że dostało się w styczniu odszkodowanie dobre to niż nic.
                      • Gość: klient Verity Rosa Re: Verity Rosa IP: *.static.korbank.pl 12.04.12, 12:08
                        ciekawa jestem kto napisał o odszkodowaniu???
                        ściany pękają w mieszkaniach, developer robi oględziny po czym nic więcej się nie dzieje
                        nie odpowiada na pisma od wspólnoty ani od maile od mieszkańców - totalna olewka swoich klientów
                        spotkałam różnych deweloperów w swoim życiu, ale z "CZYMŚ TAKIM" spotkałam się pierwszy raz w życiu i mam nadzieję że ostatni - jedno wielkie szambo!

• Gość: Oluś Re: Verity Rosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 09:13
                          Myśle że same mieszkania jak i osiedle sa ok .
                          Na samym poczatku było rzeczywiście nie wesoło ,
                          ale teraz...
                          sa usteri ale mozna się z deweloperem dogadać :)
                          • Gość: mieszkaniec Re: Verity Rosa IP: *.play-internet.pl 24.04.12, 15:21
                            jestem tego samego zdania, można się z deweloperem dogadać jest ok.
                            • Gość: saviolka Re: Verity Rosa IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.13, 08:18
                              Zastanawiam sie nad zakupem w tej lokalizacji - podasz jakis kontakt do siebie?
                • Gość: saviolka Re: Verity Rosa IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.13, 18:38
                  Podasz mi jakis kontakt do siebie - chcialbym kupic tam mieszkanie ale mam watpliwosci po tym co tu wyczytalem
                  • Gość: tox Re: Verity Rosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.13, 12:51
                    Proponuje popytać o opinie na miejscu na osiedlu mieszkańców .
                  • Gość: Groch Re: Verity Rosa IP: *.centertel.pl 28.11.13, 11:38
                    To chyba jakaś nagonka ze strony konkurencji. Sam mieszkam od półtora roku na tym osiedlu i uważam ze był to strzał w dziesiątkę. Bezpiecznie zielono komfortowo.nie słyszałem o jakaś poważniejszych usterkach. Jeśli ktoś szuka dziury w całym to zadowolony nigdy nie bedzie a drobne usterki są u wszystkich deweloperów.pozdr
                • Gość: saaviolka Re: Verity Rosa IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.13, 06:35
                  Hej chcialbym kupic mieszkanie i szukam kontaktu do mieszkancow - podasz kontakt do siebie?
    • Gość: optimus Re: Verity Rosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 11:17
      Powoli ale bardzo powoli sie poprawiają .
      • Gość: tommylee Re: Verity Rosa IP: *.internetia.net.pl 26.08.12, 19:52
        ile dziś tam kosztuje m2?
        • Gość: edmond Re: Verity Rosa IP: *.play-internet.pl 30.10.12, 16:24
          Uwaga !!!
          Przed kupnem sprawdź pękające płyty w garażu .
          Leci z nich woda ( sufit widać gołym okiem)
          • Gość: Ewa Re: Verity Rosa IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.12, 10:46
            Witam, może ktoś z Państwa podać jaki jest koszt utrzymania m2 mieszkania w tej inwestycji?
            Czy zrobiono coś z grzybem (wilgocią) w garażach i czy po opisywanych wyżej poprawkach
            są jakieś problemy z przeciekającym stropem - zwłaszcza na ostatniej kondygnacji ?
            Z góry dziękuję za odpowiedź.
            • Gość: ducio Re: Verity Rosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.12, 11:14
              Co do kosztów to wychudzi 8,7zł zm2 al coś czuje że będzie więcej szykują n się naprawy prze wspólnotę. .
              Poprawek brak .
              Cieknie woda w garażu a przed kupnem mieszkania na ostatnim piętrze proponuję zobaczyć jak został wykonany dach ( uszczelniony taśmą klejącą widać gołym okiem)
    • ada-92 Pytanie 02.06.14, 18:40
      Witam,
      jestem zainteresowana mieszkaniem na Blacharskiej dew. Verity Rosa. Czy nadal są problemy z usterkami w inwestycji? tzn. przeciekający dach, grzyb w garażu, balkony. Podobno komórki lokatorskie są wykonane z blachy (nie murowane). Jak to się sprawdza na co dzień? Czy zimą mieszkania są ciepłe?
      • ra.dzio Re: Pytanie 02.09.14, 01:14
        U mnie w mieszkaniu obkrusza się sufit w salonie (nade mną nikt jeszcze nie mieszka) - niestety nie mam już gwarancji!!! To niemożliwe żeby jeszcze osiadały fundamenty?!
        Po poprzedniej zimie na budynku pojawiły się pęknięcia tam gdzie są belki podtrzymujące taras - a na elewacji budynku szczeliny.
        Na tarasie ciekną rynny odkąd ekipa coś poprawiała na górze. Teraz pada więc problem wrócił.
        My podjęliśmy decyzję o wyprowadzeniu się stąd.
        To co tutaj jest to w tej chwili już chyba wady konstrukcyjne, które powstały z usterek w inwestycji. Cztery lata temu Verity powinna zrobić remont kapitalny, a nie tylko łatać niedoróbki!
        ...o ile da się to jeszcze naprawić?! To o co się pytasz, to "pierdoły" tu są naruszone elementy konstrukcyjne!
        • ada-92 Re: Pytanie 08.10.14, 19:32
          Dziękuję za odpowiedź (choć niestety złe wieści). Niestety ciągle myslę o mieszkaniu, bardzo odpowiada mi rozład mieszkań w Verity. Rozsądek każe jednak z tego się wycofać. Dodatkowo pracownicy biura sprzedaży zachowują się conajmniej dziwnie, w ogóle nie są zainteresowani potencjalnym klientem i sprzedażą.
          Bralismy pod uwagę mieszkanie na ostatnim piętrze co budziło nasze obawy. Tereaz jedynie wzrosły. Jeżeli w budynku dzieją się rzeczy opisane poniżej fundusz remontowy z pewnością wzrośnie.
          • costerco Re: Pytanie 24.01.15, 15:53
            Ada-92 czy interesowałaś się mieszkaniem 81 m2 w tej inwestycji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka