janekw27 28.05.10, 16:41 Mieszkanie 2 pokojowe na Krzykach .34 mkw. Widna kuchnia.Nowe okna,podłogi.Okolice Ronda.Rynek wtórny.Zadbana klatka schodowa.Czy cena 7000 za mkw.jest rynkowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpiro dwupokojowe 34 m. 28.05.10, 16:47 moja kawalerka w Szwecji ma 65 metrow.Ciekawe za ile sprzedaz. Podejrzewam ze maks 6000 zl za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: dwupokojowe 34 m. 28.05.10, 18:38 Ważne czy mieszkanie wymaga remontu, z którego jest roku, w jakim budynku, które piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.10, 18:59 na dzis jest rynkowa, za dwa, trzy lata bedzie za wysoka. Krzyki bedą taniec, dzielnica kiedyś najlepsza, dzis staje sie najgorszą powoli. Inwestycji masa, dom na domu, coraz większe korki. Miasto przenosi sie na zachód i północ. Krzyki to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PELLA Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.range86-159.btcentralplus.com 28.05.10, 19:32 Krzyki to porazka??? pisze to ktos kto nie ma pojecia o zyciu we WRO, Krzyki to zawsze bedzie najbardziej prestizowa dzielnica, korki sa w calym Wroclawiu, dom na domie rowniez, bo miasto sie rozrasta, i prosze sie robic siary z polnoca Wroclawia, to dopiero porazka, same stare budownictwo, masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: dwupokojowe 34 m. 29.05.10, 00:03 Jak będzie kiedyś nie wiadomo. fakt jest faktem, ze teraz najtaniej jest na północnym wschodzie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielanczyk Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.bluel.net 29.05.10, 00:15 Teraz mieszkam w domu na Bielanach. Kilka lat mieszkałem w okolicy parku południowego na krzykach. Jak cztam takie wypociny jak ta bella to śmiać mi się chce. Północ i zachód ma być lepsza niż Krzyki ??????????????/ Z kim ty się na rozum zamieniłaś ??? Widawa , Ratyń, Pracze, Leśnica i inne syfy mają się do Borka (tam mieszkałem), Partynic, Ołtaszyna, Wojszyc jak TATA, GUANGMOTORS, LADA, DACIA do Mercedesa, Audi , Lexusa , Infiniti. Kobieto myśl a potem pisz. Dziadostwo - to dziadostwo. Prestiż - to prestiż. I tego nie zmienisz. Podejrzewam, że mieszkasz na jednym z tych gównianych północno- zachodnich osiedli: Gądów, Złotniki czy Kozanów. Do tego co podałem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.wroclaw.mm.pl 29.05.10, 11:21 Po co ta agresja? Zachód i Połnoc miasta to największe w miescie tereny. Nie podpieraj się blokowiskami Gądowa czy Nowego Dworu. To tylko część zachodu. Tak samo jak Różanka jest tylko częscią północy. Krzyki, jak napisałam, BYŁY najlepszą dzielnicą miasta ale zaczęli tam budować wszyscy. Teraz to już jest dramat: ani centymetra wolnego miejsca, zakorkowane osiedla, ładne nowe domy ale podstawione jeden obok drugiego, sąsiedzi mogą sobie do garnków zaglądać albo podawac ręce przez balkony. Korki coraz większe: rano nie da się wyjechać ze Zwycieskiej na przykład czy innych ulic. Potworny ruch na Bielany, a będzie gorzej, jak zabudują centrum południowe i Sky Tower. Przybędzie parę tysięcy ludzi i samochodów. Pomysł na zamieszkanie na Krzykach to teraz pomysł fatalny. Tymczasem zachód ma ogromne tereny i przestrzenie. Wspaniałe Maślice, Stabłowice, teren do Złotnik. Najbliżej stamtąd będzie do Obwodnicy Austostradowej, do środmiejskiej, wielkie pętle szybkiego tramwaju przy stadionie, szerokie drogi dojazdowe do centrum, dwu i trzypasmowe. I warunki zabudowy: nie przewidujące na dużym obszarze bloków wyższych niż trzy piętra. Masa zieleni, łąki i lasy: las Mokrzański, las Osobowicki, dolina Bystrzycy, parki, jak park marszowicki itd. Pólnoc, dotąd zaniedbana, teraz jak przetną ją dwie obwodnice, zyska nowoczesne i szybkie połączenia. Są już tam Karłowice, urocze i spokojne, będą nowe tereny pod zabudowe w stronę Świniar itd. Nikt normalny nie myśli już o Krzykach. Życie płynie do przodu i świat się zmienia, niezależnie od tego, ile byście nie pyskowali. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: dwupokojowe 34 m. 30.05.10, 14:24 Mieszkam na Klecinie w mieszkaniu z ogródkiem, w szeregówce dwulokalowej. Nikomu nie zaglądam do okien, ani nikt mi. Cisza, spokój, sąsiedzi nawet kury mają ;) Korki? Nie uświadczam ;) Jeżdżę Krzycką, Racławicką lub przez Oporów, rzadko Karkonoską. To moje drugie mieszkanie na Klecinie. Dla mnie lepszej lokalizacji nie ma :) Wszędzie blisko - do pracy, do centrum, do sklepów, autostrada A4. Nie lubię hałasu, blokowisk, wieżowców. Wolę ciszę, spokój i mieć wszedzie blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: dwupokojowe 34 m. 30.05.10, 14:27 A kto kupuje mieszania czy domy na Stabłowicach, Maślicach, Leśnicy, Psim Polu itd? Wiadomo, ten, którego nie stać na Krzyki :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyBielańczyk Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 13:35 A mieszkać na Bielanach, to dopiero syfioza. Najprawdopodobniej trzeba być bezmózgiem aby wybrać Bielany na miejsce zamieszkania. Syf! P.S. Przypomnienie dla niejakiego "Bielanczyka": III Prawo dynamiki Newtona (zasada akcji i reakcji) Jeżeli ciało A działa na ciało B pewną siłą, to ciało B działa na ciało A siłą o takiej samej wartości takim samym kierunku, lecz przeciwnym zwrocie. Siły te nie równoważą się, ponieważ mają różne punkty przyłożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHA Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.range86-159.btcentralplus.com 29.05.10, 17:21 Krzyki moi drodzy zawsze beda prestizem, czy ktos tego zazdrosci czy nie, na oltaszynie, partynicach czy bielanach osiedlaja sie nowobogaccy mlodzi ludzie, ktozy raczej na stowe nie chcieli by mieszkac na zlotnikach czy psim polu, tam glownie meliniarze i biedacy, a wlasnie na krzykach bogaci ludzie, ja mieszkam na osobowicach i uwazam ze zle zrobilam kupujac mieszkanie wlasnie tutaj a nie na poludniu, no ale coz CCC pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.wroclaw.mm.pl 29.05.10, 18:27 co ty bredzisz? komedia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gi Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.range86-159.btcentralplus.com 29.05.10, 19:32 A ja mieszkam w centrum wrocka, ale z checia przenioslabym sie wlasnie na krzyki, kogokolwiek ze znajomych nie pytam, kazdy chce mieszkac na krzykach, tak jak i ja, bo ktora dzielnica jest lepsza niz KRZYKI? nie ma sobie rownych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dwupokojowe 34 m. IP: *.wroclaw.mm.pl 30.05.10, 12:36 BYŁA najlepsza. teraz jest piekłem, zapchanym samochodami, inwestycjami, osiedlami, gdzie nie masz centymetra luzu. Dom na domu, zero prywatności. Zakorkowane wyjazdy, zakorkowane wyloty na Bielany, tranzyt wlewający się do miasta itd. Nie kpijcie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa2000 jak Krzyki to polecam IP: *.e-wro.net.pl 02.06.10, 13:56 prestiżowy Brochów, Bieńkowice lub super nowobogackie osiedla na Jagodnie. Najlepszym miejscem we Wrocławiu jest Grabiszynek, ale tam podaż jest bardzo ograniczona niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGOR Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-159.btcentralplus.com 30.05.10, 12:22 ja mieszkam na krzykach od urodzenia, jestem zadowolony i innej dzielnicy sobie nie wyobrazam,pozdrawiam, ale cena za metr 7 tys to za duzo, okolo 6 tys jest realna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Realna cena na Krzykach IP: *.lanet.net.pl 30.05.10, 12:49 A powiedzcie mi ile trzeba zapłacic za mieszkanie 3- pokojowe ok 65m na gaju okolice ulic jableczna orzechowa lub krynicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert Re: Realna cena na Krzykach IP: *.ip59.fastwebnet.it 30.05.10, 19:04 to przeciez prawie 2tys euro za metr wychodzi.jestem w totalnym szoku.za ta cene mozna kupic nowe mieszkanie w mediolanie i lub uzywane w kazdym niemieckim miescie z wyjatkiem monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 30.05.10, 20:48 zaczadzeni Krzykami jednak płacą, potem zaglądają sobie nawzajem do okien, i sterczą w korkach non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Realna cena na Krzykach IP: 90.156.110.* 30.05.10, 21:07 Krzyki to tak rozległa i różnorodna dzielnica, że każdy kto jednoznacznie utożsamia ją z prestiżem, albo twierdzi, że to piekło na ziemi, po prostu pieprzy głupoty. Wszystko zależy od konkretnej lokalizacji. Są miejsca naprawdę ciekawe, jak i takie gdzie rzeczywiście blok stoi na bloku. Korki wcale nie są większe niż w innych częściach Wrocławia, ale jak ktoś ma z góry założoną tezę, to nic dziwnego, że będzie wypisywał dyrdymały. Co do cen, to te (na szczęście) wyznacza wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Bela 30.05.10, 22:01 Mieszkałaś kiedyś na Krzykach? Bo wypowiadasz się,anie bardzo wiesz o czym. Krzyki to równiez Brochów,Gaj i nie mam na mysli tych dzielnic, tylko np. Borek, Klecinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Bela IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 00:29 Bela nie osmieszaj sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Bela IP: *.wroclaw.mm.pl 31.05.10, 10:06 a rozwiniesz tę myśl? ilość inwestycji na Krzykach przeraża, tam już nowy dom stoi na nowym domu. Prytwaności, przestrzeni zero. Wychodzisz na balkon, widzisz sąsiadów pod nosem, można sobie rękę podać. Ulic nie przybywa ale przybywa samochodów. Korkuje się rano, korkuje sie po pracy. Smród, spaliny. Zbudują Sky Tower i centrum południowe, dojdzie kolejne parę tysięcy ludzi i aut na Powstańcow i Karkonoskiej. Nikt rozsądny nie kupuje już na Krzykach. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Bela 31.05.10, 10:53 To chyba nie przeczytałaś, co napisałam poniżej - mam ogródek, nikomu z sąsiadów w okna nie zaglądam. Cisza, spokój. przy głównych ulicach w mieście zawsze sa spaliny, ale kto mieszka przy głównych? I korków nie widuję. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy_bx Re: Bela 31.05.10, 11:33 wtrące się: masz ogródek, ok, ale Krzyki to nie tylko twoja uliczka z ogródkiem. To również... Trójkat bermudzki, tak, tak, to również obrzydliwe i zarobaczone blokowiska koło Kruczej, Powstańcow, Zaporoskiej itd. Prawda? To równiez zapchane do granic rozsądku Ołtaszyn i rejony Partynic, gdzie budowa stoi na budowie a ludzie żyją jak w mrowisku. Prawda? To również wylot na Bielany, tranzyt na autostradę, masa starych ulic z dziurawą kostką itd. Nie, nie Krzyki JUZ nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antos Re: Bela IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 11:43 jasne kochani!! teraz to tylko Lesnica i okolice!!! tam korkow brak;)))) znajomi mieszkajacy na Krzykach kupili domek na wsi za Lesnica-po pol roku mieszkania, placza i szukaja jakiegos frajera ktory to od nich odkupi! a oni chca wrocic na poludnie -rozgladaja sie za domem w Bielanach,Wysokiej,Biestrzykowie-tylko ze tam ceny min. 2 takie jak gdzie indziej,jednak jesli kogos stac to warto.Zreszta, popatrzcie jakie auta smigaja po Oltaszynie i Wysokiej a jakie w innych czesciach miasta,to sie od razu rzuca w oczy.Prawda jest taka, ze Ci co maja kase z jakichs wzgledow wybieraja poludnie i tyle.i co tu dywagowac...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAbi Re: Bela IP: *.range86-159.btcentralplus.com 31.05.10, 12:35 A powiedzcie gdzie osiedlaja sie najbogatsi ludzie z wrocka? bielany, krzyki ,wysoka, tylko tam kupuja apartamenty lub domki, nie wierze, ze ktorykolwiek z nich chcialby mieszkac za lesnica, a wiem co najbardziej boli belle i jej podobnych, to ze na lesnicy nie ma zadnych nowych inwestycji, typu sky tower, centra handlowe, a w korkach w godzinach szczytu stoi sie ze 2 godziny, wiem bo moja kuzynka mieszka na sredzkiej i jest zalamana..... pozdrawiam zazdrosniczkow.glowa do gory i wam sie kiedys powiedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwp Re: Bela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 08:45 Faktycznie, Krzyki to miara powodzenia społecznego. Buahahahaha, jak trzeba być żałosnym żeby w ogóle tak myśleć. Zapytaj się Billa Gatesa czy chciałby mieszkać we Wrocławiu na Krzykach, a potem dalej podniecaj się swoją nieruchomością. To już lepiej chyba dowartościowywać się samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Bela IP: *.wroclaw.mm.pl 01.06.10, 19:01 najbogatsi ludzie z Wrocka czyli kto? Bo ja znam wielu najbogatszych, co osiedlają się w Ramiszowie, za Zakrzowem. Policzymy ilu i gdzie mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa2000 Re: Bela IP: *.e-wro.net.pl 02.06.10, 13:59 Wysoka to dopiero wieś, pseudo prestiż w pseudo apartamentowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Bela 31.05.10, 13:57 Ty umiesz czytać? przeciez napisalam, ze krzyki to Brochów, gaj itd. i nie mam na mysli tych dzielnic, tylko Borek, Klecina, czyli te "lepsze" Krzyki. A wylot na Bielany i autostradę to duży plus :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Bela IP: *.wroclaw.mm.pl 31.05.10, 18:21 naprawde smieszni jesteście. Za rok będzie obwodnica autrostradowa, którą na Bielany dojedziesz ze Złotnik, Maślic czy Leśnicy w 5 minut, zamiast stać w korku na Powstanców i Karkonoskiej. Koło stadionu będzie wielka pętla: autobusy na całe miasto, szybki tramwaj, krzyżówka Kosmonautów i Obwodnicy. Bliżej centrum masz most MIllenijny i skoczysz nim do Zmigrodzkiej i Sobieskiego w 10 minut. Koło stadionu będzie wielka galeria handlowa, a przecież na zachodzie jest już Magnolia. No i najważniejsze: nie ma i nie będzie tam wieżowców, i wysokich budynków, tylko niska zabudowa, przestrzeń i zieleń. Spokój o kwadrans drogi od Rynku. Dajcie spokój z tymi Krzykami i mieszkaniem sobie nawzajem na głowie. Osiedle na osiedlu a wokoło osiedla, auto na aucie, balkon zachodzi na balkon. Życie jak w koreańskiej komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Beli Re: Bela IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 21:21 Ciesze sie wraz z Toba;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Realna cena na Krzykach IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.10, 19:11 No i co z tego? To jest Wrocław. Przyzwyczajaj się biedaku do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Realna cena na Krzykach IP: 83.1.81.* 01.06.10, 09:42 cena między 6 a 7 tyś w zależności od tego jaki stan nowe/używane... Mówię o rejonie Borek/Partynice/Klecina...... A co do tego czy była jest to dobra okolica to kwestia gustu, pracuję na Psiaku i tutaj rano i po pracy też są takie same korki jak na krzykach... Dlaczego lubię mieszkać na Krzykach: bliskość autostrady, bardzo dobra komunikacja (4 linie tramwajowe, autobusy) Bliskoś Auchan (jest relatywnie najtaniej ) Parki: dla estetów Południowy dla purystów Kleciński No i Grabiszynek w zasięgu... Dla mnie kiedyś minusem były samoloty, ale po 3latach nie zwracam już zupełnie na to uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
czepialska Re: Realna cena na Krzykach 01.06.10, 09:59 Krzyki, Wysoka, Bialany - jak dla mnie - są przeludnione i mocno przereklamowane. Pisząc "Krzyki" mam na myśli okolice Parku Południowego, Gaj, Wojszyce... Dojazd do "prestiżowego" Ołtaszyna czy Wysokiej to koszmar. Najprawdopodobniej osiedla te zostały przeznaczone pod komunikację powietrzną :) Klecina, Partynice - zabudowane po ostatnią piędź ziemi. A Bielany, cóż dla mnie to tylko skupisko hipermarketów. Dla innych może być wymarzonym miejscem do mieszkania... A cena? Cóż, to wartość zmienna, zależna od popytu... Na pewno w Internecie są dostępne dane dotyczące cen transakcyjnych w danej okolicy. Sama nawet z tego korzystałam przy sprzedaży starego i kupnie nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Realna cena na Krzykach IP: *.lanet.net.pl 01.06.10, 16:54 Witam ponawiam pytanie : ile trzeba zapłacić za mieszkanie 3 pokojowe ok65 m na gaju krynicka,orzechowa,jableczna Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Bela 01.06.10, 18:34 Dla ciebie stadion to plus? To powodzenia życzę ;) Mecze, zamieszki... Owszem, Ołtaszyn ma kiepski dojazd, ale Krzyki to nie tylko Ołtaszyn, a ciekawe gdzie te wiezowce, bo jakoś ich tutaj nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Bela IP: *.wroclaw.mm.pl 01.06.10, 18:59 jakie zamieszki?? od wielu lat we Wrocławiu nie ma żadnych zamieszek, poza tym stadion to też imprezy, koncerty, knajpy, centrym handlowe, rozrywkowe, sportowe i swietne połączenia komunikacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Bela 01.06.10, 19:02 Gość portalu: Bela napisał(a): > jakie zamieszki?? od wielu lat we Wrocławiu nie ma żadnych > zamieszek Tak? a to ciekawe. To pogadaj z jakims policjantem, to się dowiesz ciekawych rzeczy ;) a te imprezy, centra, knajpy, komunikację to my na Krzykach już dawno mamy ;P a zanim wam to wszystko wybudują, to kilka lat w plecy, ze świetnymi dojazdami,remontami dróg, korkami. Odpowiedz Link Zgłoś
liuzzi Re: Bela 01.06.10, 19:31 tak? co macie na Krzykach i gdzie? no ciekawe:) widzisz, w 2012 roku wszystko już bedzie i bedzie jeszcze najważniejsze: idealny dojazd do centrum, idealny wyjazd na północ i na południe z miasta oraz przestrzen, wolne przestrzenie a nie dom na domu i balkon na balkonie oraz dziurawe ulice z niemieckiej kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael Re: Bela IP: *.range86-159.btcentralplus.com 01.06.10, 19:04 nie ma zamieszek bo nie ma prawdziwego stadionu, ale jak go zbuduja to szczerze wspolczuje sasiadom-kibice,nietrzezwi ludzie,halas, rozruby, to zdecydowanie nie dla mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at oczywiście to inny stadion, ale zamieszki i owszem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.10, 20:03 wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,3781691.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: oczywiście to inny stadion, ale zamieszki i o IP: *.wroclaw.mm.pl 01.06.10, 21:33 Artykuł sprzed 4 lat. teraz sie to nie zdarza już. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: oczywiście to inny stadion, ale zamieszki i o 01.06.10, 23:32 > Artykuł sprzed 4 lat. teraz sie to nie zdarza już. Powtarzam - pogadaj z policjantami, a dowiesz się ciekawych rzeczy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Realna cena na Krzykach IP: *.e-wro.net.pl 02.06.10, 14:03 W zależności od stanu mieszkania, piętra, ambicji sprzedającego rozpiętość może być duża od od 290 do 360 tys. Generalnie cena bliżej 5000 a nawet mniej za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
janekw27 Re: Realna cena na Krzykach 04.06.10, 13:24 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Umowa podpisana .Mieszkanie sprzedane.Cena ponad 6900 za mkw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASKA Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 04.06.10, 15:19 w takim razie gratuluje, to pokazuje dokladnie ze KRZYKI rzadza hihi, to najlepsza i najbardziej oblegana dzielnica przez mlodych, wkoncu to prestiz i marzenie ( moje takze, ale chyba sie nie spelni) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.10, 18:01 najlepsza i oblegana? żartujesz? oblegana dlatego, ze tam jest NAJWIECEJ NOWYCH INWESTYCJI. A jest najwiecej, dlatego, ze największe obszary mają tam Miejscowy Plan Zagospodarowania, podczas gdy wielkie części innych dzielnic planu nie mają albo jest niekompletny. Ale ponieważ aż tyle się na Krzykach buduje, robi się coraz ciaśniej. Co oznacza, ze dom stawiany jest przy innym domu, balkony wychodza na inne balkony i zero prywatnosci. Plus rosnące korki, bo ulic jest wciąż tyle samo. Rozumiesz to? Obawiam się, ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Realna cena na Krzykach IP: *.swidnica.mm.pl 04.06.10, 18:29 Bela, powtarzasz się i jak zwykle przesadzasz. Do tego twoja naiwność jest rozbrajająca. Jak sądzisz jak długo te dzielnice, gdzie teraz jest tak dużo miejsca będą zachęcać swoją przestrzenią? Bardzo szybko tam również zabudują blok na bloku, bo niby dlaczego tak miałoby się nie stać. Pamiętam jak jeszcze niedawno było w okolicach Skarbowców czy Wietrznej. Deweloperzy wykorzystują każdy kawałek przestrzeni i tak samo będzie na Maślicach i w innych dzielnicach. Korki? Jak myślisz co się stanie jak już się te dzielnice rozbudują? A co będzie jak w nowych dzielnicach powstaną galerie handlowe? Przjedź się kiedyś na Bielany w dzień świateczny kiedy galerie nie pracują. To najbardziej spokojna część miasta. Przejeżdzałem tam w czwartek i ruch był niemal zerowy. W dni świątecznie kiedy sklepy pracują jest tam ruch jak w każdy inny dzień. Przez wiele lat mieszkałem na Krzykach i teraz się wyprowadzam, ale nigdy nie miałem wrażenia, że jest tu ciaśniej lub że korki są większe niż gdzie indziej. Ale Bela jest ekspertem od wszystkiego, więc jak zwykle wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCELINO Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 04.06.10, 19:54 Bele zrzera zazdrosc, tak wlasnie zachowuje sie osoba ktora nie ma nic a chcialaby cokolwiek, a do krzykow jej niestety daleko, bo tam jest najdrozej, no ale coz marzenia nie zawsze sie spelniaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.10, 23:12 Nie zabudują Arku, nie zabudują, tak jak Krzyków. Z dwóch powodów: miejscpwy plan zagospodarowania tego rejonu miasta nie dopuszcza tam zabudowy wyższej jak trzy kondygnacje. Poza tym są tam spore tereny zielone, będące z rozmaitych powodów pod ochroną prawną, niemożliwe jest więc ich zabudowanie (np. dolina Bystrzycy park krajobrazowy, czy las Mokrzański albo Marszowicki, plus kilka parków albo tereny nad kolektorem ściekowym, biegnącym na Janówek (tam budować w ogóle nie wolno, wiec teren zostanie wolny i zielony). Mało macie argumentów, jedynie obelgi. Odpowiem na jedno: mieszkam w Odra Tower na Długiej, a mieszkania na Maślicach szukam jako lokaty kapitału, przewidując ze w najblizszych latach ten własnie teren najmocniej zyska na cenach. A wy się tłoczcie na Krzykach:) Powodzenia. I mniej bezmyślnej agresji, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Realna cena na Krzykach IP: *.swidnica.mm.pl 05.06.10, 00:09 Zabudują, zabudują, a to że plan nie dopuszcza zabudowy wyższej niż 3 kondygnacje nie ma tu nic do rzeczy. Mówimy o gęstości zabudowy, a nie jej wysokości. Co ci z tego że będziesz mieć teren zielone, skoro tam gdzie będzie zabudowa, też będzie blok na bloku. Na krzykach też są tereny zielone. A co do agresji, to przyganiał kocioł garnkowi. Akurat w wielu twoich postach Bela agresji nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Realna cena na Krzykach IP: *.lanet.net.pl 06.06.10, 21:39 ile kosztuje metr na krynickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMA Re: Realna cena na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 20:29 Bela zawsze będzie krytykować Krzyki, bo ją na to nie stać. Kupiła mieszkanie w GANCie na Stabłowicach i myśli, że zrobiła interes życia. Niestety tam nie będzie nawet drogi dojazdowej... Poza tym jak będzie wyglądać przez okno, to będzie mogła się przywitać za rękę z sąsiadem z wielkiego osiedla TBS po drugiej stronie. Tam to dopiero będzie blok na bloku. Ot całe Stabłowice i cała Bela. Pozdrawiam i POLECAM NIEZALEWOWE KRZYKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczoznawca Re: Realna cena na Krzykach IP: 94.254.236.* 05.06.10, 01:19 realna wartość metra obecnie na krzykach (okolice krzyckiej) a nie wysoka itp to rynek pierwotny 5 tys. a wtorny ale dobry standard to 7 tys., ceny powyzej nich oznaczaja w przyszlosci sprzedaz ze strata biorac pod uwage realna wartosc pieniadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Realna cena na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 19:52 Proszę mi napisać,gdzie mogę kupić - na Krzykach mieszkanie po 5000 za metr.Ja takich nie znajduję.Dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graza Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 05.06.10, 21:56 Na krzykach za 5 tys/m nie kupisz mieszkania bo to najdozsza dzielica, sama szukalam dla dziecka kawalerki i najnizsza cena jaka mi zaproponowali to 6.8, a moje dziecko sie uparlo na krzyki bo to prestiz, bezpieczenstwo, blisko do uczelni medycznej itp, ale coz stac mnie jak narazie na polnoc Wrocka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Realna cena na Krzykach IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.10, 22:25 Np mieszkania przy Łódzkiej i Działkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Realna cena na Krzykach IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.10, 22:25 I Energetycznej. Więcej na typowych portalach mieszkaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 06.06.10, 21:41 administrator wycina odpowiedzi w wątku, moje. Wyciął dwie i to dość ważne. To dziecinada, panie administratorze,żałosna. A Pana albo Panią można znaleźć bez problemu, wystarczy zapytać w Agorze kto zajmuje się zarządzaniem forum Developerzy Wrocław. I ja to zrobie. A skutki jakie będą, przekonasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUSTYNA Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 06.06.10, 21:57 Widze ze 'pani' belli to wszystko i wszyscy przeszkadzaja, och mausi miec pani zrypane zycie, pewnie stara, zgorzkniala panna ktora wszystkim zazdrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.10, 10:09 Ty Bela to chyba nie masz co robic!! nudzi ci sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magik Re: Realna cena na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 12:41 wtrące się, ale faktycznie wycinanie wypowiedzi to chamstwo. Manipulowanie dyskusją. Typowe dla Wyborczej. Sledziłem ten wątek i jej dwie wypowiedzi zniknęły. To chamstwo panie adminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Realna cena na Krzykach IP: 90.156.110.* 07.06.10, 19:01 A co tu śledzić w tym wątku. Dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. Czasami zaglądam na to forum, ale więcej tu trolowania niż sensownych wypowiedzi. A Beli oberwało się pewnie za całokształt. Wypowiada sie po kolei jak leci niemal w każdym wątku nic nie wnosząc do tematu, podnosząc jedynie ciśnienie innym. Raz na jakiś czas napisze coś w miarę sensownego, chyba tylko po to żeby zmylić admina. Do czasu jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 07.06.10, 19:43 Masz racje do czasu. Ustalilam juz kto odpowiada za to forum i zwroce się z pismem do Agory w celu wyjasnienia. Usuwać posty mozna jedynie wtedy, kiedy naruszają okreslone punkty regulaminu, a żaden mój nie naruszył nic. Zrozum Arku jedno: to kwestia zasad: dziś mnie wykasowali, jutro wykasują Tobie, pojutrze komuś innemu. Tutaj nie o nasz spor idzie, ale o szczeniactwo administratora. Widzisz, w ten spósób można manipulowac kazdą dyskusja, wycinając dowolne kawałki i wypowiedzi. pozdrawiam. PS. Podejrzewam ze sam administrator mieszka na Krzykach a jest to osoba stosunkowo młoda (podam jej nazwisko skoro tylko otrzymam odpowiedz od Agory). Narusza zasady bezstronności a więc i sens istnienia forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Realna cena na Krzykach IP: 90.156.110.* 07.06.10, 20:25 Nie, no proszę cię, nie rób z siebie uciemiężonej męczennicy walczącej o wolność wypowiedzi na forach. Jest takie powiedzenie o belce (nomen omen) w oku. W tym wypadku powinienem chyba napisać o beli w oku. Tylko jeden przykład z innego wątku: Użytkowniczka pisze: Hej, widze że bardzo podzielone zdania są na temat tego developera. Dziwne, kolezanka kupiła u nich szereg w Krępicach i nic nie mówiła, że coś nie tak. Nawet namiary mi dała na nich, że podobno w Lutyni mają budować szeregi. Jak to w końcu z nimi jest? Planujemy z mężem kupić coś koło Wrocławia i myślałam właśnie o Lutyni. I twoja błyskotliwa odpowiedź: z mężem?> a moze ty sama planujesz a biedak siedzi pod pantoflem? jaśnie pani wymyśliła sobie domek pod lasem? To forum za sprawą takich wypowiedzi staje się tak miałkie merytorycznie, że zamiast ścigać admina, proponuję zmienić sobie hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 07.06.10, 21:25 Bela to ewidentnie osoba nieszczesliwa, ktora probuje dogryzc kazdemu, piszac jakies dyrdymaly na forum, zeby uspic swoje nieudane zycie, znam doskonale taki typ czlowieka i szczerze wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 07.06.10, 21:56 No ale zobacz Arek:)) następny troll wyżej, który pisze o mnie:)) Przecież to jest klasyczny kanon: temat dotyczy cen mieszkań na Krzykach i wartości Krzyków jako dzielnicy a troll pisze o MNIE:) Oczywiście w tonie oceniającym. Ja używam wyłącznie argumentów: na tym polega dyskusja. W odpowiedzi troll pisze jednak nie o temacie ale o mnie. No nie widzisz tego:)))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Realna cena na Krzykach IP: 90.156.110.* 07.06.10, 22:10 Przepraszam, ale nie zamierzam być na tym forum arbitrem, ani obrońcą uciśnionych. A co miała twoja zacytowana wypowiedź wspólnego z tematem? Kto mieczem wojuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 07.06.10, 22:31 Areczku, widzisz, mechanizm jest prosty. Przez cale lata Krzyki istotnie były "pępkiem miasta". Spokojniej i milej było na Biskupinie co prawda ale jednak Krzyki dawały dużo przyjemnosci. Miasto było szare, ponure, niedoinwestowane więc tym bardziej Krzyki brylowały. Choć tak naprawdę mówiąc "Krzyki" myślało się o osiedlach na lewo i prawo od Powstańców, już za skrzyżowaniem z Hallera (a to przeciez tylko fragment dzielnicy). Jak się zaczął gospodarczy boom siłą rzeczy zaczęto inwestować na Krzykach: powstały piękne kameralne osiedla, cały czas było zielono,blisko też do autostrady i rozwijącego się centrum handlowego. Plus ciekawe parki, było miło. Jednak masa krytyczna z czasem zaczęła się ujawniać: ziemia była droga ale popyt na Krzyki wciąż był wysoki. Miasto zaczęło kręcić lody, sprzedając po kawałeczku ziemie pod budowy coraz drożej. Developer, żeby się oplacało, musial budować gęsto, ciasno. Ulic jednak nie budowano nowych a starych nie poszerzano. Okazało się, że Krzyki zaczynają się dławić. Domy budowano wciąż ładne ale stawiano je ściane w sciane z innymi domami, wszystko ściśnięte, bez grama prywatności czy przestrzeni. teraz żyjesz tam publicznie: na Twój balkon patrzy dziesiątki sąsiadów, okna patrzą w okna, ludzie żyją sobie na głowach. Wszędzie samochody, pozastawiane, klaustrofobiczne. Wielu ludzi jednak żyję wciąż tym krzyckim "patriotyzmem". Stąd tak własnie reagują w tym wątku: atakują, obrażają, piszą o tych, co krytykują Krzyki, ale nie piszą o istocie tematu. Typowa reakcja bezradnych: agresja, wypieranie, atak na rozmówce, wyśmiewanie innych dzielnic. Tymczasem miasto na południu osiągnęło juz wysoki poziom nasycenia. Ludzie też zaczynają cenić jednak choć minimum przestrzeni, docenią też szerokie nowe aleje, rozjazdy, połączenia komunikacyjne. Za siedem, osiem lat to zachód miasta stanie się miejscem najbardziej pożądanym a potem dołączy zaniedbane i ponure dziś północne rejony. Krzyki to gasnąca gwiazda. Oni tego jednak nie rozumieją, stąd ataki, kpina, szyderstwa. Spokojnie Arek:) czas wszystko zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa2000 Re: Realna cena na Krzykach IP: *.e-wro.net.pl 07.06.10, 23:46 Zgadzam się z Belą. Ostatnio jak bywałem na Deszczowej, Wietrznej, Skarbowców i company, to się przeraziłem: domy pobudowane balkon w balkon, chodniki bardziej zastawione autami niż na Gądowie, uliczki wąziutkie - dobre dla osiedla willowego a nie osiedla bloków mieszkalnych. Trochę lepiej chyba jest pod tym względem na Ferio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kermit Re: Realna cena na Krzykach IP: 195.187.134.* 08.06.10, 10:54 Też zgadzam się z tym, co piszą Bela i Fifa. Mam podobne zdanie. Krzyki to juz mitologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek T. Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 08.06.10, 16:43 to, ktora dzielnica bedzie najlepsza za 10 lat tego nikt nie wie, jak narazie sa to krzyki, kogokolwiek nie zapytasz to tak odpowiada, oprocz Beli, ktora chyba jest na bezrobotnym, bo non stop siedzi na necie i probuje dokuczyc innym, w kazdym watku o kazdej porze dnia i nocy jej wpiSy, czy to normalne? wez sie do roboty kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa200 Re: Realna cena na Krzykach IP: *.e-wro.net.pl 09.06.10, 12:25 Masz rację,dzisiaj ludzie odpowiadają, że Krzyki, ale są to odpowiedzi często bezrefleksyjne, oparte za zasłyszanej famie, Krzyków a nie opinie po głębokiej analizie. Trudno brać je poważnie i przytaczać jako argument w tej dyskusji. Osobiście nie twierdze,że Krzyki są do kitu, ale myślę ,że nie mają jakieś wielkiej przewagi jakościowej nad innymi dzielnicami, jak to próbują wmówić apologeci tej dzielnicy. Oczywiście są perełki na Krzykach, ale w Śródmieściu i na Fabrycznej też są takie super miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyy Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 08.06.10, 17:04 YYYYY zachod miasta to bedzie najlepsza dzielica ale ubaw, tam wlasnie przesiedlaja najwiekszych meliniazy, ktorych kamienice rozbieraja, smrod brud i ubostwo, wspolczuje! a jak komus nie podoba sie mrowisko ludzi, to niech przeniesie sie na wies, bo wrocek to duze miasto i w kazdym zakatku jest pelno ludzi, smiesza mnie wypowiedzi co poniektorych hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Realna cena na Krzykach IP: *.wroclaw.mm.pl 08.06.10, 21:23 a to co za bełkot??? gorzej ci, chłopie? Na Złotniki, Maslice, Stabłowice czy Muchobór przesiedlają meliniarzy:))? co za palant smieszny:)))) Classic Internet Troll:))) Masz ty ze trzy klasy podstawowki, synku:))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa2000 Re: Realna cena na Krzykach IP: *.e-wro.net.pl 09.06.10, 12:27 Przypływ nowych mieszkańców właśnie pomaga tym dzielnicom się odmelinować, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Realna cena na Krzykach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.10, 15:00 odezwał się trol numer dwa <LOL> chcesz sprzedać mieszanie w tamtym rejonie czy jak ża ciśniesz takie pierdoły, bo bezinteresownie nie wydaje mi się że warto robić z siebie taką kretynkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy gosc Re: Realna cena na Krzykach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 09.06.10, 15:45 czesc, ale to prawda, ja tez czytalem niedawno w necie ze beda ich przenosili w strone lesnicy, a do tego to sa najbardziej zagrozone tereny powodzia-maslice,kozanow itp, a krzykow nigdy nie zalalo wiec dziekuje bardzo po wode to moge pojechac nad morze. Odpowiedz Link Zgłoś
liuzzi Re: Realna cena na Krzykach 09.06.10, 17:39 Co za brednie o tej powodzi? Kiedy mialeś powódz we Wrocławiu? od stu lat raz, jeden raz, 13 lat temu. O czym ty gadasz zatem? Poza tym, jeśli już o zagrożeniach, to Wielka Wyspa, Biskupin i Sępolno są najbardziej zagrozone, na pewno nie Maślice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdasas Re: Realna cena na Krzykach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.10, 16:43 no co za idiotka.... temat brzmi realna cena na krzykach a nie charakterystyka kształtowanie się cen w przyszłości na Krzykach Albo chciałaś tam kupić a nie było Cię stać lub też chcesz sprzedać mieszkanie w wymienianych przez Ciebie dzielnicach stąd gorzkie żale i wylewanie swoich frustracji... Wybraliśmy z żoną Krzyki nie ze względu na prestiż tylko dlatego że nam się tam podoba+udało się kupić poniżej 6k za m2 mieszkanie o idealnie pasującym nam rozkładzie... Odpowiedz Link Zgłoś
liuzzi Re: Realna cena na Krzykach 09.06.10, 17:37 Wiesz, mieszkanie to nie worek ziemniaków. Kupujesz dziś i będziesz tam mieszkać albo całe życie albo kilka lub kilkanaście lat i jak zechcesz je sprzedać, moze sie okazać, ze sprzedasz taniej, niż kupiłeś:)) Mieszkanie o którym mowa jest w lokalizacji mocno fatalnej, okolice Ronda to największa syfnia na Krzykach, ruch, smród, poniemiecka kostka a więc hałas, mnóstwo starych gierkowskich bloków z prusakami w zsypach i młodzież w kapturach. Fuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Realna cena na Krzykach IP: 90.156.110.* 13.06.10, 19:23 A Bela na Pierwszą Damę. Wyprowadzi się do Warszawki, zamieszka w Pałacu Prezydenckim i wreszcie będzie szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Realna cena na Krzykach IP: *.chello.pl 21.06.10, 07:27 w listopadzie zeszłego roku kupiliśmy za lekko poniżej 6 na Partynicach, teraz wiem ze wołają trochę więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś