Dodaj do ulubionych

osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit

22.06.10, 12:01
chciałabym ostrzec szukających mieszkania lub szeregówki przed kupnem ich w
ww. inwestycji. Również poszukuję własnego lokum i trafiłam na tą inwestycję.
Na początku byłam zainteresowana, dość ciekawa okolica i blisko wrocławia i
przede wszystkim cena. Jednak projekt mnie trochę zniechęcił - brak garaży
przy szeregówkach i tylko zaplanowane jedno miejsce postojowe, a przecież to
jest wieś więc będą co najmniej dwa samochody. Ale pomyslałam nie można mieć
wszystkiego więc zainteresowałam się dalej i tu zaczęły się "schody". Na
początku sprzedawca mówił że spółka dpi malachit jest właścicielem ziemi i
wystąpiła o pozwolenie na budowę. Gdy sprawdziłam na www.wrosip.pl tą działkę
(podawany jest tam nr księgi wieczystej) i później w księdze wieczystej
on-line okazało się że właścicielami jest ktoś inny i na dodatek już jest
obciążony grunt dużym kredytem. Nie wygląda to dobrze i bezpiecznie. Gdy
wypytałam o właściciela (pytała w okolicach inwestycji), okazało się że pan
nie cieszy się dobra opinią i prowadzi dziwne interesy... więc pomimo ceny
zrezygnowałam i szukam dalej. Lepszy trochę wyższa cena ale sprawdzony
deweloper...
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.10, 13:28
      mogę polecić "Willa na Agrestowej II" w Kiełczowie, tam jest
      wszystko ok:)
      • Gość: ja Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 14:09
        Potwierdzam - jak na razie wszystko OK i bezproblemowo
        • hyczka Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit 22.06.10, 17:06
          dzięki za namiary na inne, pewniejsze inwestycje :) może tam znajdę coś dla siebie
      • Gość: obiektywny Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.10, 09:02
        watek ten wyglada mi na czarny PR ze strony konkurentów DPI Malachit. Firme te znam jako projektanta i nie moge powiedziec zlego slowa - zawsze jest terminowo, rzetelnie i uczciwie, a w kazdej porblematyczej kwestii latwo o porozumienie. Przy najblizszej okazji okazji zapytam wlascieli o kwestie osiedla i postaram sie przedlozyc ich odpowiedz. Niemniej jednak nie bal bym sie robienia interesow z nimi.
      • Gość: klient Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: 91.113.203.* 30.03.11, 19:50
        budowa rosnie, wszytko jak obiecywano. niepochlebne komentarze to chyba robota konkurencji.
    • Gość: zadowolony Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 23:58
      bardzo dziwi mnie ta opinia. znajomy kupil dom w poprzedniej inwestycji DPI Malachit w Domaszczynie i wszystko bylo ok oraz polecal tego dewelopera. Sam teraz tez szukam mieszkania w okolicach Wroclawia i nie ukrywam, ze tez jestem zainteresowany ta inwestycja. Właściciela gruntu nie znam, wiec sie nie wypowiem w temacie, ale w DPI nikt nie ukrywal, ze obecnie sa na etapie uzyskiwania pozwolen, robienia podzialow oraz przenoszenia wlasnosci. Wiec albo Pani rozmawiala z niekompetenta osoba, albo cos przeinaczyla, bo moje doswiadczenia z rozmow (rozmawialem z Panem Danielem) sa nieco inne. pozdrawiam.
    • Gość: janek 123 Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 16:09
      Rowniez podzielam pozytywna opinie na temat DPI Malachit. Wkrotce mam podpisac z nimi umowe i bardzo sobie cenilem sobie szczerosc w relacjach. Po lekturze tego watku zapytalem o co chodzi, po czym pokazal mii stos dokumentow wyjasniajacych te sprawie i zapewnili, ze jest juz umowne zobowiazanie do przenisienia wlasnosci (obecnym jej wlascicielem jest jeden ze wspolnikow spolki, ktora buduje osiedle), a kwestia zwolnienia z hipoteki potrwa jeszcze max 1-2 msce. ja jestem spokojny i na 99% wplace zaliczke. przyznam, ze niepokoj byl, ale wyglada to wszystko rozsadnie, szczegolnie ze to juz ich kolejna inwestycja.
    • Gość: Karola Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 14:45
      Jestem zdziwiniona poprzednia opinią. Rozmawiałam z przedstawicielem firmy i właścicielem i nie stwierdzam żadnych niejasnych spraw. Firma jest właścicielem gruntów, na których będzie realizowany pierwszy etap osiedla oraz posiadają pozwolenie na budowe. Rzetelnie przedstawiono mi ofertę na targach w ubiegły weekend. W tygodniu byłam w biurze developera aby poznać bliżej firmę. Przedstawiono mi dokumenty od strony prawnej. Nie miałam żadnych zastrzeżeń.
      P.S podoba mi się, że firma oprócz wybudowania osielda zrobi drogę osiedlową z parkingami.
      • Gość: klient Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: 41.250.84.* 30.09.10, 14:25
        potwierdzam - wzszystko jest ok. zgodnie z obietnica jest juz pozwolenie na budowe; firma jest takze wlascicielem gruntu na ktorym nie ma obecnie zadnej hipoteki. jak dla mnie pozytyw i polecam innym - firma godna zaufania.
    • Gość: kris Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.as.kn.pl 21.09.10, 21:09
      Ja już zarezerwowałem jakiś czas temu, a wtedy sprawa własności gruntów była w toku. Powiem szczerze, że miło byłem zaskoczony, bo informowano mnie na bieżąco o zdobywanych dokumentach i pozwoleniach. Trwało to tyle ile założono w umowie rezerwacyjnej, a nawet krócej. Póki co nie żałuję i niebawem podpisuję przedwstępną.
      • Gość: marbel Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 11:19
        Przygladałem sie tej ofercie na targach i z ciekawosci pojechalem ostatnio na teren budowy i musze przyznac ze praca wre:) Z tego co mowili wtedy własciciele ( jak to bedzie wygladac czasowo) to wszystko sie zgadza i wszystkie prace sa robione w terminie, wiec chyba zainteresowani tak jak i ja nie musza sie martwic;)
      • rbobo Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit 03.06.11, 11:44
        Z żoną jesteśmy już po podpisaniu umowy przedwstępnej i poszukujemy osób które, zdecydowały się na zakup.Nasze mieszkanie jest w tym budynku wielorodzinnym szukam kontaktu z innymi właścicielami z tego budynku. Czekam na odpowiedzi na watek.
        • Gość: pyzia Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.11, 10:13
          Witamy Sąsiadów:) Zapraszam na priv kacperrs@wp.pl
        • Gość: Nadya Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.play-internet.pl 02.01.13, 10:48
          Witam,
          Poszukuję osób które już posiadają mieszkania w Wilczycach przy ul. Magnoliowej. Jesteśmy na etapie rozmów i chcielibyśmy uzyskać więcej informacji od właścicieli mieszkań, kontakt nady125@wp.pl.
          Pozdrawiam serdecznie:)
          • Gość: Nadya Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.play-internet.pl 02.01.13, 10:49
            Błąd w mailu, powinno być nadya125@wp.pl. :)
    • dar-ty Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit 15.01.11, 21:54
      Witam
      czy ktoś zdecydował się na mieszkanie/szergówkę w tym osiedlu?
      Ceny są całkiem interesujące, miejsce bardzo mi się podoba (oczywiście to poza Wrocławiem, ale cóż robiić;-))) spokój, sklepy bliziutko, autobus (rzadko...). Podoba mi się to osiedle też jako projekt architektoniczny.
      Ktoś zaryzykował?
      • Gość: Bela Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.11, 00:03
        przestań spamować śmieciu developerski.
        • dar-ty DO BELLI 16.01.11, 21:18
          Gość portalu: Bela napisał(a):

> przestań spamować śmieciu developerski.

SŁUCHAM??????
          to chyba jakiś żart
          nikt mnie jeszcze tak nie nazwał, widzę, że faktycznie wchodzenie na fora gazetowe to strata czasu
          poza tym, Bella, przejrzałam trochę wątków na tym forum, i w wielu miejscach regularnie podkopujesz ludziom dołki, nie wiem co tobą kieruje
          • Gość: Bela Re: DO BELLI IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.11, 22:00
            zadne dołki, tropię po prostu wpisy developerów, naganianie na kupno. Co, nie ma chętnych i musisz tak oszukiwać?
            • dar-ty Re: DO BELLI 16.01.11, 22:16
              ale dlaczego zakładasz że ja też jestem sprzedawcą/developerem? na jakiej podstawie?!
              bo szukam informacji o osiedlu, na którym być może kupię mieszkanie?!
              to jest sprowadzanie dyskusji do poziomu zero
              zresztą tu nie ma żadnej dyskusji, są wpisy zainteresowych (nielicznych), wpisy developerów (z którymi tak nieudolnie walczysz, choć słusznie) oraz Wielce z Siebie Zadowolnych Tępicieli Developerów, takich jak ty
              gdybym była developerem, na pewno bym ci nie odpowiedziała
              • Gość: Bela Re: DO BELLI IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.11, 21:50
                co, zatkało kakao, developerku:)?
              • Gość: ZT Re: DO BELLI IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.11, 00:12
                "Bela" to znany na forach deweloperów troll (prowokator), wyzywa i robi szambo w prawie każdym wątku. Nie dokarmiać, to sam pójdzie gdzie indziej.
    • Gość: cebit147 Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.171.196.244.static.crowley.pl 26.01.11, 09:41
      Internet C-BIT

Z przyjemnością informujemy, że budowa naszego masztu jak i montaż anten zakończyła się sukcesem. Internet oferujemy już w całej okolicy na terenie gminy Czernica. Zapraszamy do umawiania się na montaże. Wszelkie informacje dostępne pod numerem telefonu 784027310 lub mailowo: internet@cebit.pl

WWW.NET.CEBIT.PL
    • Gość: madzia Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 07:39
      naszczęście w pore posłuchałam
      • Gość: Oliwia Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.11, 13:32
        dla zainteresowanych:)
        śledziałam ten wątek, bo jestem zainteresowania kupnem mieszkania własnie od tego developera. Wątek wzbudził we mnie mieszane uczucia, nie zbyt pozytywne jednak postanowiłam się nie poddawać:)
        Żeby sie nie rozpisywać:
        po kontrolach bankowych, dwóch rzeczoznawców(ogólnie:bardzo dobrej jakości materiały,solidne wykonywanie prac), opinii na rynku o developerze, opinii bankowej jestesmy szczesliwymi posiadaczami własnego niemałego mieszkanka, na wsi:):) praca wre a postepy na budowie widac z dnia na dzień.

Przykro, ze ludzie robią taka nagonke z tego co widać bezpodstawnie, chyba faktycznie niezdrowa konkurencja wtrąciła się w ten watek.
        • Gość: :)) Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.11, 22:55
          Konkurencja nie śpi...
      • Gość: Hania Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 10:51
        Rusza drugi etap Piecowic - lokale z ogródkami lub dwupoziomowe. Może tam???
        • Gość: Nik Re: Osiedle Siechnice, Developer- Malahit IP: *.play-internet.pl 17.01.12, 14:43
          Witam, czy ktoś ma wiedzę na temat tego osiedla, jak układa się współpraca z w/w deweloperem?
          Myślę o zakupie tam mieszkania ale developer działa na zasadzie wpłać 100% i dopiero buduje.
          • Gość: Gustlik Re: Osiedle Siechnice, Developer- Malahit IP: 91.90.161.* 17.01.12, 16:18
            nie kupuj tam, zawsze bedziesz w korkach a jak przyjdzie woda, zaleje pierwsza. I cały ten syf z elektrowni i promieniowanie od góry, pełnej polimetali cieżkich. Zapomnij o Siechnicach.
          • Gość: GRETA Re: Osiedle Siechnice, Developer- Malahit IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.12, 00:03
            Tak, Wiem coś na ten temat. Deweloper wiarygodny, sprawdzony i polecany. Oddali jedno osiedle w domaszczynie - bez zarzutów, klienci b zadowoleni. to że wpałać 100% i buduj to wogule jakis blef!!! Nie wiem z jakiej reki masz takie info. Oni placili w transzach za kazdy zrealizowany etap! Zreszta jaki bank da ci kase w 100 % i nie bedzie sprawdzał wykonanych prac... wkońcu to kasa banku!!!!
            • Gość: terazpolska Re: Osiedle Siechnice, Developer- Malahit IP: *.180.241.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.12, 08:39
              Czy ktoś wie jak cenowo wyglada ta inwestycja w wilczycach?
              • Gość: gustlik Re: Osiedle Siechnice, Developer- Malahit IP: *.e-wro.net.pl 07.02.12, 21:38
                tu sa ceny: www.dpimalachit.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=68 szczgoly najlepiej dopytac osobiscie, ale wyglada naprwade dobrze. na korzysc projektu przemawia takze bardzo dobra jakosc wykonania, sporo lepsza w mojej ocenie niz podobnych projektow.
                • Gość: Terazpolska Re: Osiedle Siechnice, Developer- Malahit IP: *.180.241.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.12, 23:10
                  Witam, a czy może ktoś orientuje się w innych inwestycjach w okolicach Kielczowa??
    • Gość: R Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: 213.231.192.* 03.09.12, 11:13
      A ja polecam, developer "powyżej przeciętnego" poziomu obsługi, komunikatywny i elastyczny.
      miejsce fajne, cisza i spokój, do miasta blisko, komunikacja autobusowa "pod nosem"
      szkoły blisko
      ładne osiedle :)
      • Gość: kielczowianka Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.158.216.222.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 19:31
        Na Kielczowie zerknij sobie na ładne i stosunkowo tanie inwestycje na Agrestowej i Południowej
    • Gość: P Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 15.06.13, 11:18
      UWAGA! Stanowczo odradzam tego 'dewelopera'. Budowy prowadzone sa po PRLowsku - brak na nich kierowników budów z prawdziwego zdarzenia, a w ich miejsce siedzą studenci za najniższą krajową. Goscie nie maja pojecia o budownictwie, przez co non stop na mieszkaniach są awarie. Brak drenaży, przełamania na chodnikach na SRODKU posesji, a w ziemi zakopane jest wszystko: palety, dachowki, cale bloczki SILKI i co tylko do glowy przychodzi. Brak inspektora BHP na budowie. Brak zewnetrznego Inspektora nadzoru - budowa prowadzona niezgodnie ze sztuka. Brak porzadnego projektu (instalacje w skali 1:500!), w ktorym profile nie sa zgodne z PZT. Calosc budowy 'na oko' i z podejsciem 'to sie wytnie'. Krzywe tynki, brak folii pod posadzka w lazienkach, folia na dachach przykladana styropianem, a dzialki w szeregowkach roznia sie szerokoscia nawet o 30cm! Absolutnie odradzam - kto uwierzy ze za 8zl/h bez umowy buduja fachowcy?
      • Gość: Malachit Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 11:31
        Informacje zawarte w poście anonimowego autora "GOŚĆ" są pomówieniami i są niezgodne z rzeczywistością. W razie wątpliwości i pytań zapraszamy do siedziby firmy.
      • Gość: Malachit Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 11:35
        Informacje zawarte w poście anonimowego autora GOŚĆ:P są pomówieniami i są niezgodne z rzeczywistością. W razie wątpliwości i pytań zapraszamy do siedziby firmy.
        • Gość: angry Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.10.13, 19:36
          no niestety smutna prawda...
          a było tak pięknie
          • Gość: olo Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: 217.97.131.* 31.03.14, 14:59
            generalnie syf. Wystarczy spojrzec na chodniki i wykonczenie przed budynkiem. A jak zglaszaja klienci inne usterki to prezes tejze syfiastej spolki podobno radzi klientom aby sobie szli z tym do sadu ... Kto w dzisiejszych czasach tak prowadzi firme ? Tylko buraki i wsioki ktorzy robia po kosztach. Generalnie nie radze aby czegokolwiek z ta firma zalatwiac.
            • Gość: prym Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: *.120.127.219.telemedia.pl 14.04.14, 11:13
              dokładnie , nedzny ten deweloper - jak ktoś chce mieć problemy z mieszkaniem ,gwarancją i innymi żeczami to będzie je miał z tym pseudo deweloperem, nie odpowiadają na pisma ludzi traktują zdawkowo i mówią proszę iść do sądu,słoma z butów wychodzi ,
              budują kolejne ośedla - LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ ZANIM PODEJMIECIĘ DECYZJĘ BO TO NĘDZA I GWARANTOWANY PROBLEM
      • Gość: GOSTEK Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit IP: 78.11.29.* 15.05.14, 03:52
        Wszystko zgodne ze stanem faktycznym.Tylko stawki są wyższe.
        • binior1234 Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit 30.06.15, 16:17
          Po targach budowlanych chcialam z mezem zobaczyc jak sie prezentuja te budynki wielorodzinne ktore DPI Malachit chce wybudowac na koncu ulicy Magnoliowej - osiedle to nazywane jest: Kielczow - Wilczyce III....
          To co tam zastalismy przeszlo nasze oczekiwania a mianowicie:
          1. Istnieja tam juz szeregowe mieszkania - jest ich ok 20, wybudowane przez tego samego dewelopera. Jak pytalismy mieszkancow jak oceniaja swojego dewelopera i czy rekomenduja kupno mieszkan w budynkach wielorodzinnych ktore maja tam powstac - to wiekszosc ludzi powiedziala nam ze czuja sie oszukani bo przy zakupie tych szeregow co maja DPI Malachit nie uprzedzal ich ze maja tam powstac kolejne bloki. Twierdzil wrecz ze to bedzie mila, spokojna, zielona i piekna okolica... Pochlebne te wypowiedzi rowniez nie byly - wrecz przeciwnie - bardzo negatywny ton w stosunku do tej firmy mozna bylo wyczuc z rozmow.
          2. Droga ktora tam jest przed budynkami - podobno szybko zrobili ja aby przed targami byla gotowa - efekt mozna zobaczyc na wlasne oczy - krzywa i konczy sie gdzies na koncu i zaczyna tez po kilkudziesieciu metrach - widac golym okiem ze zrobiona szybko i byle jak.
          3. Co nas tez uderzylo to liczba samochodow - na tej drodze ktora juz tam jest to jest parking jak w centrum handlowym - a jeszcze maja tam powstac domy wielorodzinne ???
          Cale osiedle ktore juz jest oraz te nowe domy Kielczow - Wilczyce III - pokazalo nam ze jest to typowy polski deweloper ktory na 1 metrze kwadratowym dzialki chcialby upchnac najlepiej kilkadziesiat mieszkan aby miec jak najwiekszy zysk nie zwazajac na komfort zycia ludzi ktorzy pozniej tam zamieszkaja.
          Tak wiec generalnie mowimy firmie DPI Malachit - dziekujemy ale nie skorzystamy.
          W okolicy jest pelno nowych inwestycji za te same pieniadze ktore sie wlasnie rozpoczynaja - tam poszukamy.
          • qazxswedc28 Re: osiedle kiełczów-wilczyce dpi malachit 06.07.15, 23:21
            Tak to prawda ze firma DPI klamie ! Kupujac segment w szeregu na ul. Magnoliowej firma ta twierdzila ze nic więcej tam nie planują nawet makieta domow była tylko dla naszych szeregow. „Nic więcej tam nie planujemy” tak twierdzil prezes tejze spolki. Na stronie DPI Malachit do dzisiaj sa same pochlebne wypowiedzi o naszym osiedlu - no i wizualizacja pokazujaca piękne zielone tereny dookoła. Takie oto bajeczne cytaty sa na stronie spolki: „Niewielkie kameralne osiedle skladac się będzie z 22 budynkow jednorodzinnych…. Najblizsze otoczenie osiedla to tereny przeznaczone pod zabudowę jednorodzinna, jak również tereny zieleni.”
            deweloper.dpimalachit.pl/inwestycja/osiedle-kielczow-wilczyce/opis_inwestycji.html
            Wszystko to podane przez DPI było kłamstwem aby tylko przyciagnac klientów. Osiedle może i byłoby kameralne gdyby nie to co planowane jest dalej przez Szanownego Pana Prezesa.
            Otoz na końcu ul Magnoliowej – planowane jest kolejne osiedle – Etap 3 - tym razem 36 mieszkan. Tutaj uwaga firma ponownie mami klientów pięknymi frazesami: „Nowopowstające osiedle spełni oczekiwania osób poszukujących komfortu, spokoju oraz lubijących wypoczynek na łonie natury. Najbliższe otoczenie osiedla to obszary zieleni oraz tereny przeznaczone pod zabudowę jednorodzinną.”
            deweloper.dpimalachit.pl/inwestycja/osiedle-nowe-wilczyce/opis_inwestycji.html
            Jeśli wg Pana Prezesa spokojna i piekna okolica to 66 rodzin mieszkających na tak malej ulicy to nic tylko pomyslowosci należy mu pogratulować – a każdego kto chce tam kupic mieszkanie wzywam aby zastanowil się 5 razy – bo to nie będzie spokojna i piekna okolica tylko jedno wielkie parkowisko aut !
            Jeśli prosto liczyc 66 mieszkan * 1,5 samochodu na rodzine = 99 aut jezdzacych codziennie po Magnoliowej – czy nadal jest spokojnie i pieknie ? A liczba ta będzie znacznie wieksza bo dzisiaj większość rodzin ma 2 samochody.
            Dzisiaj spolka już umiescila informacje o sprzedaży mieszkan do Etapu 3 – potencjalnych klientów ponownie oszukuje mowiac ze jeszcze nie sprzedaje bo czeka na pozwolenie na budowę – co jest kolejnym kłamstwem – bo nie czeka na pozwolenie na budowę tylko posiedzenie sadu – które ma odbyc się 7/07/2015 w sprawie tych mieszkan – okoliczni mieszkancy podali sprawę do sadu protestując na tak wielkie zageszczenie budynkow – oby ten Malachit przegral !
            Ale to jeszcze nie koniec tej pieknej zabudowy bo mamy Etap 1 i Etap 3 – a gdzie podzial się etap 2 ?
            No jakżeby miał Malachit informować klientów z Etapu 3 ze planowane jest kolejne 27 mieszkan naprzeciw naszych szeregow ! Tego na stronie jeszcze nie podali ale zapewne niebawem pojawi się w sprzedaży Etap 2.
            Tak wiec czy milym i kameralnym jest osiedle z kompletem 93 rodzin na tak malej ulicy ? To daje grubo ponad 100 samochodow jezdzacych codziennie w obie strony – nie licząc wekendow gdzie zaczna pojawiać się goście, rodzina.

Przestrzegam każdego kto planuje zakup na tej ulicy mieszkani od spolki DPI Malachit – zostaliśmy wszyscy wkręceni w matactwa Pana Prezesa. Tylko brak rozbudowy o kolejne etapy może sprawić ze będzie to mila i spokojna okolica – nie chcemy tu kolejnych blokow !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka