Dodaj do ulubionych

Osiedle "Inova"

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.10, 20:48
Czy ktoś ma może jakieś informację na temat tej inwestycji. Okolice ul.
Jesionowej - dosyć ciekawa lokalizacja. W miarę cicho i łatwy dojazd do
centrum.

Z tego co się orientuję, to budowa od dawna nie mogła ruszyć, ale chyba
się coś zmieniło. Byłem jakieś 2 tyg na terenie, gdzie ma powstać
osiedle. Jest ochrona, nawet udało mi się zagadać i wejść na plac
budowy. Dopiero co zaczęli, ale sprzęt - koparki pracują.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Osiedle "Inova" IP: *.lanet.net.pl 24.07.10, 23:53
      Na początek mała korekta - "Innova". Strona www - www.osiedle-innova.com. Na
      razie nieaktualna niestety, ale chodzi głównie o podział mieszkań. Ja jestem po
      wstępnych rozmowach. Zawsze powtarzałem sobie, że nigdy nie kupię mieszkania na
      etapie "dziury w ziemi", ale teraz jestem praktycznie zdecydowany. Decyzję
      podjąłem głównie dlatego, że bardzo odpowiada mi ten region Wrocławia. Dodatkowo
      mnie interesowało kupno większego mieszkania, a niestety z informacji od
      dewelopera wiem, że największe mieszkania (89 m2) mają być podzielone na dwa
      mniejsze. Udało mi się wynegocjować, że jeśli się zdecyduje to wtedy dla mnie
      specjalnie jedno z mieszkań nie zostanie podzielone. W chwili obecnej czekam na
      wzór umowy i będę musiał niedługo podjąć wiążącą decyzję.
      Cena wyjściowa to w tej chwili 5900 m2 - negocjacje to już sprawa indywidualna
      jak zawsze. Miejsce postojowe w garażu 25000, komórki ok. 3100 za m2. Termin
      oddania to koniec przyszłego roku - przedstawiciel twierdzi, że finansowanie
      mają zapewnione na budowę tego budynku (sprawdziłem to i Polnord wyemitował
      obligacje na sfinansowanie m.in. tego projektu). Płatność w formie 10% do 45 dni
      od podpisania umowy, następnie kolejne 10% do 3 miesięcy od podpisania i kolejne
      10% do 6 miesięcy. Pozostałe 70% przed odbiorem kluczy. Umowę przedwstępną można
      podpisać w formie aktu notarialnego mi ja bym tą formę wybrał.
      Generalnie elewacja budynku mi się podoba, jako budowlaniec zawsze chwaliłem
      sobie projekty autorstwa pracowni APA HUBKA.
      Wykończenie to oczywiście standard deweloperski. Ogrzewanie z sieci miejskiej
      (duży plus).
      Dla mnie największym minusem jest póki co etap realizacji, mam pewne obawy przed
      kupowaniem mieszkania, gdzie na razie wylany jest jedynie "chudziak". Liczę
      jednak na to, że skoro Fadesa Prokom to spółka-córka giełdowego Polnordu to
      jakiegoś przekrętu nie będzie. No i niby ta płatność w systemie 10-20-30 i 70%.
      Sprzedaż mieszkań ma oficjalnie ruszyć lada dzień to i wtedy pewnie stronę
      zaktualizują.
      Póki co mogę podać link do forum o tej inwestycji.

forum.investmap.pl/viewtopic.php?f=3&t=2047
      Jeśli ktoś z forumowiczów ma więcej informacji na temat tej inwestycji to będę
      wdzięczny za kontakt.

monty@poczta.onet.pl
      • Gość: Ciekawy Re: Osiedle "Inova" IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.10, 21:56
        Można się w tej inwestycji na pewno przyczepić do jednego, dotrzymywanie terminów. Budowa miała ruszyć już dawno, jaki teraz deweloper podaje termin realizacji? Może się zdarzyć, że już po podpisaniu umowy budowa stanie i pieniądze się utopi w tym interesie, ale na pewno dużym plusem jest lokalizacja.

Oni już zaczęli sprzedaż mieszkań?, jak ostatnio dzwoniłem to jeszcze nie podpisywali umów. Orientujesz się jaka jest cena za m2 mniejszych mieszkań?
        • Gość: Michał Re: Osiedle "Inova" IP: *.lanet.net.pl 26.07.10, 20:47
          Nie wiem jak to było w 2008 i dlaczego wtedy budowa została wstrzymana (a raczej
          nie została rozpoczęta) i jak wyglądała sytuacja z osobami, które miały już
          umowy podpisane (jeśli takowe były). Zresztą to samo stało się na pobliskiej
          budowie DOM DEVELOPMENT (ptaszki ćwierkają, że ta budowa ruszy jeszcze w tym
          roku), ale mi osobiście lokalizacja osiedla Fadesy bardziej odpowiada. W chwili
          obecnej zapewniają, że oddanie pierwszego etapu (budynek B1.2) to koniec 2011.
          Sprzedaż mieszkań się jeszcze nie rozpoczęła, ale ma podobno ruszyć lada dzień i
          sam czekam na tą informacje. Odnośnie ceny to mi powiedziano, że cena jest taka
          sama bez znaczenia czy mieszkanie mniejsze, czy większe. Podano mi te 5900 -
          tutaj pewnie już wszystko zależy od indywidualnych zdolności negocjatorskich.
          Nie wiem z kim rozmawiałeś, ale jeśli chcesz to mogę Ci podać kontakt do osoby z
          którą ja rozmawiałem, ale raczej nie wypada podawać namiarów publicznie na forum
          - w razie czego pisz na adres, który podałem w pierwszym poście to Ci kontakt
          podeślę.

Pozdrawiam

Michał
          • Gość: Ciekawy Re: Osiedle "Inova" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 08:20
            Na razie gdziękuje za kontakt, będę dowiadywał się póki co
            normalnymi ścieżkami. Jednak na 99.9% nie jest tak w tej inwestycji,
            że cena za m2 jest stała bez względu na wielkość mieszkania, bo tak
            nie robi żaden deweloper. Straszna cisza panuje wokól tej budodowy,
            nawet tu na forum.
            • Gość: Michał Re: Osiedle "Inova" IP: *.lanet.net.pl 27.07.10, 21:40
              Mi ostatecznie zaproponowano cenę niższą od tej wyjściowej - fakt, faktem, że
              mnie interesuje mieszkanie o większym metrażu (wg wersji oficjalnej to cenę
              obniżono mi adekwatnie do powierzchni, którą straciliby gdyby dzielili to
              mieszkanie na dwa mniejsze - czyli o cenę metrażu korytarza).
              Przedstawiciel firmy zapewniał mnie, że oni mają taką politykę i że będą się tej
              ceny 5900 za m2 trzymali (ale wiadomo handlowiec zawsze będzie swoją "bajerkę"
              wciskał) i dla mnie zrobili wyjątek.
              Nie wiem co rozumiesz przez "normalne ścieżki", bo osoba o której pisałem
              powyżej to właśnie Pan który za kontakty z potencjalnymi klientami jest
              odpowiedzialny(przynajmniej na razie do czasu powstania biura sprzedaży).

Odnośnie małego zainteresowania inwestycją to prawda, sam długo szukałem czegoś
              w sieci o tym osiedlu - domyślam się, że wynika to z braku jakiegokolwiek
              nagłośnienia tej inwestycji. Pewnie jak ruszą ze sprzedażą to i jakieś reklamy
              się pojawią.

No cóż poczekamy, zobaczymy :)
              • Gość: Ciekawy Re: Osiedle "Inova" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.10, 08:28
                Normalna ściezka to dla mnie wykonanie telefonu, ktory jest ogólno
                dostępny tj widniejący na stronie internetowej dewelopera.

Jesli chodzi o samego dewelopera FADESA POLNORD POLSKA to jest już
                on trochę znany i to nie koniecznie z dobrej strony:

forum.gazeta.pl/forum/w,106,98769569,98769569,FADESA_Polnord_Polska_moja_historia.html
              • Gość: Duska Re: Osiedle "Inova" IP: *.elektrosat.pl 07.09.10, 13:29
                Witam
                Jestem zainteresowana kupnem mieszkania na osiedlu Innova. Czy ktoś juz kupił mieszkanie? A moze wie ktos cos na temat dewelopera?
                • Gość: Michał Re: Osiedle "Inova" IP: *.lanet.net.pl 07.09.10, 21:14
                  Cóż ja trochę już wiem na temat tej inwestycji. Kupić jeszcze nie kupiłem, ale praktycznie jestem już zdecydowany, czekam tylko na ostateczną wersję umowy przedwstępnej. W razie pytań proszę pisać na mój mail, który podałem w moim pierwszym poście- mogę będę mógł udzielić odpowiedzi na jakieś Twoje pytania.
                  • Gość: hugo Re: Osiedle "Inova" IP: 217.153.64.* 08.09.10, 06:57
                    gdzie dokładnie jest ta inwestycja ?
                    obok czego że sie tak wyraże bo że nyska to wiem
                    • Gość: Michał Re: Osiedle "Inova" IP: *.lanet.net.pl 10.09.10, 23:20
                      forum.investmap.pl/viewtopic.php?f=3&t=2047
                      Tam jest mapka z pokazaną lokalizacją
                      • Gość: tyr Re: Osiedle "Inova" IP: *.as.kn.pl 11.09.10, 07:52
                        niezłą cena za niezłą lokalizację
                        zaraz ma ruszyc sprzedaż bud II
                        hmm ciekawa oferta właściwie
                        • Gość: duska Re: Osiedle "Inova" IP: 87.99.9.* 09.01.11, 16:04
                          Orientujecie sie jak idzie sprzedaz mieszkań? mam wrażenie ze ani nie idzie im budowa ani sprzedaz
                          • Gość: Bela Re: Osiedle "Inova" IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.11, 20:08
                            moze byc niewypał tak samo jak było z sol de levante.
                            • Gość: Michał Re: Osiedle "Inova" IP: 87.99.19.* 09.01.11, 23:24
                              Z tego co ja wiem, to sprzedaż idzie wręcz nadzwyczaj dobrze - no chyba, że przedstawiciele Fadesy dobrze ściemniają. W każdym razie w pierwszym budynku większość mieszkań już sprzedano - zostały te największe. Ruszyła budowa drugiego budynku i sprzedaż mieszkań w tym budynku chyba też (ale pewnie nie jestem, tylko reklamy w radiu słyszałem).
                              Wiem, też że chcą ruszyć lada chwila z trzecim budynkiem - tylko nie od Pięknej tylko tym razem od strony budynku Neo24 (nie wiem jaka to ulica). Tylko na 3 budynku ma być inna firma wykonawcza niż na pierwszych dwóch. Sprzedażą zajmuje się Home Broker.
                              Żeby uniknąć nieporozumień - nie jestem pracownikiem dewelopera, tylko kupiłem mieszkanie w pierwszym budynku, więc moje zainteresowanie tematem jest chyba zrozumiałe :)

Pozdrawiam
                              • Gość: Bela Re: Osiedle "Inova" IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.11, 12:28
                                wiemy wiemy, nie jestes pracownikiem developera:) takie praktyki stosują tylko developerzy z Bielan i z Kiełczowa, czyli z najgorszych możliwych lokalizacji. Nie mają wyjścia, to naganiają:)
                              • Gość: Małagosia Re: Osiedle "Inova" IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.11, 11:46
                                Witam,
                                My podpisaliśmy miesiąc temu umowę na mieszkanie na parterze z ogródkami:)
                                Byliśmy już dwa razy na budowie i idzie szybko i dość dokładnie a uwierzcie mi nie jedno już widzieliśmy we Wrocławiu:(
                                co do umowy, oczywiście mieliśmy zastrzeżenia, na niektóre deweloper się zgodził....
                                odbiór ma być niby luty/marzec 2012....zobaczymy
                                Ogólnie polecamy osiedle:) szukaliśmy długo....bardzo długo......
                                Piszcie proszę czy ktoś kupił mieszkanie i będziemy sąsiadami....także można by się poznać
                                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka