Dodaj do ulubionych

ceny mieszkan we Wrocławiu spadają?

IP: *.41.113.131.sub.mbb.three.co.uk 21.09.10, 19:36
Czytałam ostatnio kilka artykułów stwierdzających że ceny mieszkań we Wrocławiu bardzo spadły. Co o tym myslicie? Czy udało wam się kupic dobre mieszkanie w dobrej cenie i mozecie podać jakies szczegoly? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • spad_ukp Re: ceny mieszkan we Wrocławiu spadają? 21.09.10, 21:07
      Na pewno spadły ceny domów, ale spadku cen w mieszkaniach nie zanotowałem.
      • Gość: Kuba Re: ceny mieszkan we Wrocławiu spadają? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.10, 10:06
        Ceny mieszkań we Wrocławiu spadły o ok 10 % względem tego , co obserwowaliśmy na rynku wiosną tego roku. Jeśli chodzi o rynek wtórny , to sprzedający stworzyli sobie sytuację , gdzie wszyscy chcą zrobić interes życia i po kilkumiesięcznym okresie wystawiania mieszkania , dochodzi do sprzedaży za cenę 15% niższą nią zakładali. Wystawiana wtedy oferta jawi się kupującym jako okazja i dochodzi do kupna...Średnie ceny nieruchomości przedstawiane w różnych tabelach , statystykach , itd, rzadko odnoszą się do cen transakcyjnych , czyli realnych , za które lokale są sprzedawane. Reasumując , duża podaż mieszkań deweloperskich ( zapytajcie w biurach sprzedaży jaki upust oferują deweloperzy, chociażby taki gigant jak Archicom ) z napompowanymi cenami plus ciągle zwiększająca się podaż z rynku wtórnego powodują , że ceny powoli spadają. Informacja ta jest jednak "skrywana".
        • szpiro atal zielona etiuda 15.10.10, 14:27
          Osiedle eleganckie na Wyscigowej.Jaka jest tam cena metra kwadratowego?
          Czy 10 000 za metr to cena wygorowana.Maja tam pustostany.
          • Gość: ... Re: atal zielona etiuda IP: *.as.kn.pl 15.10.10, 15:35
            na psim polu kiełczowie i podobnych dziurach bo ziemia tańsza
            we wroc z tego co widze to chyba wzrosły
            • Gość: Kuba Re: atal zielona etiuda IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.10, 16:12
              To oczywiste , że cena działki jest główną wytyczną późniejszej ceny metra mieszkania , ale pytanie dotyczyło ruchów wrocławskich cen, a nie porównywania lokalizacji. Jeśli już jesteśmy przy temacie tzw "dziur" , to ceny na tym rynku ( możemy mówić o pewnym segmencie nieruchomości podmiejskich ) są względnie stabilne z kilku powodów : niskich cen wyjściowych , więc ciężko o odczuwalne wahania , małej podaży , rynek jest względnie młody , inwestycje , które powstają to średnio 14 mieszkań , a sprzedaż takiej ilości lokali wybudowanie,sprzedaż ( kolejność dowolna ) i oddanie zamyka się w granicach rok-półtora ( rynek w tym czasie nie przeżywa drastycznych zmian ).
              • Gość: ... Re: atal zielona etiuda IP: *.as.kn.pl 16.10.10, 14:51
                nie ma co się oszukiwać i trzeba wprost powiedzieć , że cena mieszkań będzie nadal wzrastać , może juz nie tak gwałtownie jak w ostatnich latach ale trend jest jeden
                kupowałem po 1800 zł wówczas nie było to tanio
                kupowałem po 3200 zł było podobnie tzn było bardzo drogo
                kupowałem po 6000 zł wydawało się tanie
                teraz rozglądam się po czymś w okolicach 10 000 zł ale interesuje mnie dłuższy horyzont oraz wyższy standart i jest problem ...
                • liuzzi Re: atal zielona etiuda 16.10.10, 15:04
                  nie popisuj się swoim bogactwem. A co do cen, to raczej gacie spadają a nie ceny.
                  • Gość: ... Re: atal zielona etiuda IP: *.as.kn.pl 16.10.10, 15:29
                    śmieszne ale nie jestem bogaty
                    tylko sprytny

pzdr
                    • maksym-and-more Re: atal zielona etiuda 16.10.10, 17:10
                      lepiej sie nie chwal na forum jaki to jestes sprytny czy bogaty bo ktoś o ksywie bela czy liuzzi(to chyba jeden pies) cie zjedza z zazdrosci.
                      • Gość: Bela Re: atal zielona etiuda IP: *.wroclaw.mm.pl 16.10.10, 20:04
                        sprytny? mendowaty raczej
                        • maksym-and-more Re: atal zielona etiuda 17.10.10, 11:23
                          aleś ty pusta dziewucho
                          • Gość: Bela Re: atal zielona etiuda IP: *.wroclaw.mm.pl 17.10.10, 11:32
                            pusty to jestes ty buraku, pokaż gdzie ci spada? no gdzie? nie zauważyłam żadnych spadków chłopcze.
                            • maksym-and-more Re: atal zielona etiuda 17.10.10, 12:12
                              za tępa jesteś żeby z toba dyskutować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka