Gość: oli IP: *.internetia.net.pl 04.11.11, 21:19 co sadzicie o ofercie? calkiem przyjazne ceny. www.inwestgrupa.pl/aktualna-oferta/nowy-m%C4%99d%C5%82%C3%B3w/oferta domki tez ładne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Basia Re: mędłów domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 23:11 Ostatnio widziałam tą ofertę na targach. Cały czas się zastanawiam, ale jestem bliżej podjęcia decyzji na tak. Zainteresowana jestem tym 70 m2. Byłam w Mędłowie i zaskoczył mnie szybki dojazd. Ale jestem ciekawa innych opinii zanim podejmę decyzję na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzyk Re: mędłów domy IP: *.204.127.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.11, 00:27 po co naganiacie, smierdziele developerki? Nikt na tej zapyziałej wsi nie chce kupować waszych tanich domów, budowanych dziadowsko, byle przetrwały okres rękojmi... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rejent Re: mędłów domy IP: *.man.tk-internet.pl 08.11.11, 20:00 Muzyk ma racje....w Medłowie to psy d,,,,,szczekają tak daleko i komunikacja marna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: mędłów domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 12:59 Typowa polska mentalność, jad, żółć i obrzucanie błotem miejsca i oferty, której się nie zna... Opowiadanie bzdur, na które nie ma się dowodów. Jeśli dla kogoś poza miastem psy d..... szczekają to niech nie robi problemu i nie uzewnętrznia swoich frustracji na forach tylko szuka inwestycji we Wrocławiu...Wiele osób marzy o własnym domku za Wrocławiem a ta oferta przez swoją niską cenę jest w stanie te marzenia spełnić...Dlatego człowieku odpuść sobie i pozwól ludziom cieszyć się ich wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
milka.2012 Re: mędłów domy 10.01.12, 10:05 Dzień dobry! Też jestem zainteresowany tymi segmentami, ale mam kilka pytań, bo byłem we wsi i rozmawiałem z mieszkańcami. I okazało si, że: 1. jest tam wysoki poziom wód gruntowych i mieszkańcy Piastowskiego Mędłowa mają problem z wilgocią, a jak ktoś ma piwnicę to woda w niej stoi przez cały rok; 2. jak będzie przebiegał dojazd do osiedla, bo Morelowe już ma szlaban, a Piastowskie też zamierza się zamknąć, a wjazd do wsi jest jeden. Jak policzę ilu ludzi rano będzie stamtąd wyjeżdżać (już są tam trzy spore osiedla, co prawda w większości niezamieszkane, ale...); 3. gaz z butli - gdzie staną te butle, bo sieciowy to pieśń przyszłości, a na Morelowym stoją bezpośrednio przy domach - szczególna ozdoba i bezpieczeństwo; 4. ścieki - mieszkańcy mieli problem z oczyszczalnią i woda stała w toaletach przez kilka miesięcy; Jak ktoś zna odpowiedź niech się odzywa, ale bez ściemniania, bo nie o to chodzi. zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chetny Re: mędłów domy IP: *.xdsl.centertel.pl 10.01.12, 10:40 odpowiedz? - bardzo prosze. KUPOWAC!! Oczywiście prześmiewczo :) Gratuluje wnikliwosci w weryfikowaniu deweloperskich czarów sprzedażowych. Odpowiedż jest prosta, przy takich utrudnianiach lub tez marketingowo po dewelopersku, specyfice architektury otoczenia, to tego nie da sie w przyszlosci nie odczuwac jako negatyw. Dzis można na to przymknac oko, ale to i tak zawsze bedzie dokuczalo. Niestety mało jest oferta bez wad w normalnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestgrupa Re: mędłów domy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 16:34 Dzień dobry. W imieniu Spółki Inwestgrupa Sp. z o.o. pragniemy ustosunkować się do zadanych pytań: Ad.1 W miejscowości Mędłów, na działkach na których realizowaliśmy i planujemy realizację dalszych Inwestycji nie było problemów z wysokością wód gruntowych. Po zadaszeniu budynków nigdy nie było wody w kondygnacji podziemnej, ponieważ podczas realizacji stosowany był nienasiąkliwy beton B20, który nie przepuszcza wody. Zapraszamy bezpośrednio na inwestycję „Piastowski Mędłów” gdzie będą mogli Państwo w obecności naszego pracownika przekonać się osobiście, że nie istnieje taki problem. Poza tym realizowane przez naszą Spółkę szeregi nie są podpiwniczane także nie ma mowy o takiej sytuacji. ad.2 Również dojazd do Osiedla Nowy Mędłow jest niezagrożony i możliwy na kilka sposobów. Od ulicy Dębowej i Akacjowej. Natomiast mieszkańcy Piastowskiego Mędłowa nie mogą zamknąć dojazdu, ponieważ okalające osiedle ulice (Żernicka, Mieszka I, Piastów Śląskich i Dębowa) są gminne. Jak Państwo widzą także w tym przypadku nie ma mowy o takiej sytuacji. ad.3 Nie będzie butli gazu przy budynkach. Ogrzewanie szeregów będzie gazem płynnym, z parku butli firmy Gaspol znajdującego się po lewej stronie ul. Długopolskiej, do momentu wpięcia Osiedla do sieci gazu ziemnego. Według pozyskanych przez Spółkę informacji gaz ziemny powinien zostać doprowadzony do Mędłowa w III Kw.2013r. ad.4 Ostatnią poruszoną kwestią są ścieki. Jest to ewidentne pomówienie. Tutaj również nie było problemów z funkcjonalnością. W najbliższych planach infrastruktura ściekowa wraz z przepompownią i oczyszczalnią zostaną przekazane gminie. W przypadku dalszych pytań zapraszamy do siedziby Spółki przy ul. Szewskiej 10 we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: mędłów domy IP: 193.59.75.* 15.01.12, 10:56 Niesamowite, jak można pisać takie głupoty na forum. Jeśli ktoś pisze, że Mędłów to zadupie, to chyba nigdy tam nie był. Oglądałem Brzozowe Nadolice, chodziłem po blokach Piastowskiego Mędłowa i zdecydowałem się na zakup szeregu. Niech każdy wybiera to, co mu pasuje. Można mieć swoje zdanie, ale posty typowo obraźliwe i niczym nie poparte pewnie pisze konkurencja Inwestgrupy. Z deweloperem, zanim podjęliśmy decyzję, rozmawialiśmy przeszło godzinę i jakoś nie uchylał się od odpowiedzi na zadawane pytania. I co ważne: nie koloryzował. Wg mnie plusy to: + fajne domy z ogrodem w dobrej cenie (pamiętając, że kawalerka 35 mkw. we Wrocławiu to 200-250 tys.) + bliskość Wrocławia (4 km do granic miasta) + dojazd dwiema drogami wylotowymi z Wrocławia (brak korków, a byliśmy tam ze 100 razy zanim podjęliśmy decyzję o zakupie i nigdy nie stałem w korku dłużej niż 3 minuty na Borowskiej) + bliskość obwodnicy która przejdzie przed Biestrzykowem + bliskość autrostradowego węzła Krajków + dwa autobusy podmiejskie co 30 minut z/do Wrocławia + fajna wieś, bo sami młodzi ludzie w niej mieszkają, czyli jeszcze im się chce coś robić dla ogółu :) + bardzo sympatyczne i kontaktowe sąsiedztwo (piastowski mędłów), średnia wieku tak na oko 35 lat :) + przyszłościowe, bo poniemieckie domy są w zaniku, a miejscowość szybko się rozwija + bardzo konkretny sołtys Pan Marian. + drogi w pobliżu osiedla są gminne (więc nikt niczego nie zamknie, a i ul. Główna ma być po zakończeniu budynków Piastowskiego Mędłowa utwardzona - czyli pewnie przyszły rok) + w najbliższym czasie powstanie pawilon usługowy m.in. ze sklepem spożywczym + w tym roku powstanie chodnik do przystanku autobusowego, a wiem też, że jak będzie więcej chętnych na konkretne godziny, to autobus może wjechać do wsi. + wszystkie potrzebne media, m.in. szybki internet + drogi na osiedlu utwardzone i oświetlone (co dla mnie jest dużym plusem) + sołtys stara się, żeby powstała świetlica i plac zabaw, bo małych dzieci w mędłowie dostatek + do Żurawiny 2 km + w Żurawinie sklep Dino (wszystko jest), przedszkola, szkoła podstawowa, gimnazjum, warsztaty samochodowe, poczta, urząd gminy, etc. + przy węźle autostradowym w Wojkowicach fajna przychodnia lekarska i stacja benzynowa (i stadnina koni). + najbliższy sklep jest chyba w Suchym Dworze (do końca i w prawo) - dobrze zaopatrzony - wczoraj robiliśmy tam zakupy. W tygodniu czynny od 7 do 20. + Taksówki z Wrocławia: stawki podmiejskie, z rozmów ze znajomym taryfiarzami - kurs wyjdzie ok. 40-50 zł, więc jak dla mnie bez dramatu. Minusy: - gdy pada i jest ciemno, to droga z Wrocławia dłuży się w nieskończoność (no i fotoradar za Biestrzykowem). - gdy wiatr wieje od autostrady szum bywa uciążliwy (przynajmniej dla mnie) - gdy wieje i pada, to szumi jeszcze bardziej - widok słupów energetycznych działa przygnębiająco na żonę :) - dojazd w dużej części po błocie (umytym autem do Mędłowa się nie wybieram) - obecnie nie można dość piechotą na przystanek, no chyba, że w kaloszach. - nie ma gdzie wyjść na spacer, bo dookoła błoto i pola - zbyt mało miejsc parkingowych - większość szeregów bez garaży, co tylko nasili w/w problem - jakaś rudera z czerwonym busem przy skręcie na osiedle (wiem, czepiam się) - brak reklam na drogach dojazdowych do osiedla, znajomi nie mogli znaleźć i krytykowali, że w ten sposób się nie sprzedaje - szkoda, że droga do Turowa jest nieutwardzona - przejeżdżający w pobliżu pociąg (co godzinę), ale praktycznie go nie słychać i z perspektywy szeregówek nie widać, - niekończący się plac budowy Piastowskiego Mędłowa - trudno będzie ściągnąć opiekunkę do dzieci z Wrocławia (ale nie mamy dzieci). Więcej plusów i minusów nie pamiętam, bo wybaczcie, nie spisywałem sobie tego nigdy wcześniej. Wg nas plusy przeważyły, stąd decyzja o zakupie. Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruk Re: mędłów domy IP: *.218.146.194.generacja.pl 15.01.12, 12:03 Z plusów wiele to prawda. Umytym autem też wole tam nie jechać bo zaraz jest nieumyte. Szybki internet jest bez problemu (radiowy to shit ale deweloper załatwił kablowy), w korkach się nie stoi, nowy garb na drodze dojazdowej przeszkadza, fotoradar też przeszkadza. Jak ktoś nie jest miastowy to jest to dużo lepsza miejscówka jak jelcz czy nadolice. W mojej ocenie jest blisko. Może dlatego, że ja zawsze byłem w tej strony miasta. Brakuje sklepu całodobowego, postoju taksówek, przystanku pod domem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagusia Re: mędłów domy IP: 156.17.100.* 27.01.14, 09:48 Dobre sobie : nie maja problemów z poziomem wód gruntowych - ha ha ha . Zanim kupicie coś w tym miejscu skorzystajcie z zaproszenia i pojedźcie do mędłowa po deszczach i pooglądajcie sobie jak to wyglada. Straż pożarna wypompowuje wodę z piwnic w blokach ( tuż obok), "oczyszczalnia ścieków" ( po sąsiedzku) wybija swoje zasoby na drogę - zresztą tą którą macie "niezagrożony" dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: mędłów domy IP: *.honeywell.com 17.01.12, 10:08 Witam, Też jestem zainteresowany kupnem domku. Czy ktoś ma jakieś info na temat dewelopera tzn. solidność, problemy, wszelkie informacje mogące wpłynąć na zakup? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Re: mędłów domy IP: 91.90.161.* 17.01.12, 16:13 zadupie straszliwe. I nie ma zycia, zero. Cały wolny czas spędzisz gościu na dojazdach, dowożeniu, odwożeniu, przywożeniu. Masz w dzien wolny czas w miescie, do domu nie pójdziesz, nie pojedziesz na godzinę do Mędłowa. Dzieci? na lekcje, do szkółki, na zajęcia pozalekcyjne, do znajomych, na tenisa, na angielski, wszędzie będziesz z tego swojego domku na zadupiu jezdził, jezdził i woził woził i woził i całe lato tam spędzisz, bo się bedziesz bał, że okradną a na ochronę pożałujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: mędłów domy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.12, 16:43 I znowu dziwny twór się odezwał. Znowu takie same wpisy jak w innych tematach domów poza miastem. Zapewniam Cię, że jestem dorosła i wiem czego chcę. Szybciej dojeżdżam do Mędłowa niż do domu na Wałbrzyskiej. I nie boję się, ze dziecko wyjdzie z bramy i zaraz potrąci je auto. A przyznaj się czy dziecko wszędzie puszczasz samo, czy je tak wozisz tylko, że w korkach ulicznych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Re: mędłów domy IP: 91.90.161.* 17.01.12, 17:18 chłopak ma 12 lat i jezdzi po miescie sam. Córka ma 8 więc ją wożę ale po mieście, nie zawsze muszę brać auto itd. A ty chcesz chować dzieciaka pod lasem, no to potem niemota wyrośnie, będzie sie bał miasta. A wozić go bedziesz wszędzie. Dzieciak jak ma swoje lata już, nie usiedzi w domku pod lasem,. zanudzi sie. dzieciaki chcą aktywności, do miasta, do ludzi, do miejsc, gdzie można coś robić. I co zrobisz? będziesz codziennie zachodzić w głowę jak zorganizować sobie czas i tak będziesz na rzęsach działać. Non stop w logistycznym amoku. Daj spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: mędłów domy IP: 193.59.75.* 17.01.12, 19:40 Gustlik, ale w jakim celu Ty to piszesz? Rozumiem, z treści wypowiedzi, że zakup domu w Mędłowie jest poza zasięgiem twoich zainteresowań. Zastanawiam się, czy udzielasz się na kilkudziesięciu forach dotyczących budów na przedmieściach Wrocławia, tylko dlatego, żeby ktoś ŻYCIOWEGO błędu nie popełnił? :D Doceniam, doceniam, ale nie podzielam opinii kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: mędłów domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 20:55 Gustlik, pamiętaj też o tym, że o takich domach myślą też ludzie starsi, którzy chcą wyrwać się z miasta i nie widzieć na budynkach graffiti malowane przez MIEJSKIE NIEMOTY!!! Tak jak napisał Piotr, dziękuję za troskę, swoje napisałeś i prośbę mam żebyś nie zaśmiecał wątku. Drugą opcją jest to, że jesteś przedstawicielem konkurencji i dlatego na kilkunastu forach się udzielasz z tym samym tekstem, bo wątpię żebyś tak się o ogół troszczył!!! :D Piotr - dziękuję za plusy i minusy oferty. Własnie takie rzeczowe wpisy powinny się pojawia, bo coś wnoszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: mędłów domy IP: 195.177.83.* 21.01.12, 08:31 Ja również jestem zainteresowana kupnem szeregu. Boję sie jednak jakości wykonania tych domków, czy ktoś wie kto jest podwykonawcą, jaką prezentuje solidność i jakość. Myślę, że bedziemy sąsiadami:))) A do Gustlika powiem tylko tyle, że z Mędłowa będę miała 5km bliżej np na basen na ślężna niz mam dzisiaj:) kombinujecie juz z projektami i szczegółami czy narazie rozważacie. Jakieś rady? Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: mędłów domy IP: *.internetia.net.pl 21.01.12, 10:31 Po dwóch tygodniach dochodzenia mam już kilka sprawdzonych informacji na temat inwestycji. W razie pytań może coś będę mógł pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozbawiony Re: mędłów domy IP: *.147.82.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.01.12, 15:39 domek, domek, za wszelką cene, domek, bo znajomi mają, bo prestiż, bo sie dorobiłem i trzeba sie pokazać, ze mam. A potem w domkach oszczedzają, kredyt wysoki, koszty codziennych dojazdów wysokie, bo komunikacja miejska nie dochodzi, trzeba benzyne spalac. No to domków nie ogrzewają, zimno jak w psiarni ale domek jest, wazne, ze mozna sie pochwalic, mam dom, nie jakies tam mieszkanie. Z miasta w swoim wyobrazeniu robią jakies monstrum, pełne bazgrołow, smrodu, chuliganow, dzieci zagrozone na ulicy. Trzeba jakos samemu sobie zracjonalizować swoj wybór. Ale w miescie pracują, zalatwiaja sprawy, są w ogole z miasta. Wiec codziennie do tego miasta tam i z powrotem, a w domku wieczorem, tylko po to, aby sie zwalic na lozko. No i wakacje.. jakie wakacje, domku trzeba pilnowac, bo okradną, chyba, ze tesciowie sie zgodza pomieszkać jak nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlog Re: mędłów domy 22.01.12, 15:40 Witam wszystkich Podobnie jak dla większości inwestycja w Mędłowie wydaje mi się bardzo interesująca. Poniżej przesyłam linka na forum gdzie (jak i tutaj inwestor jest aktywny) a być może i pojawią się istotne informację odnośnie osiedla, lub gdzie będziemy mogli wymieniać się opiniami, spostrzeżeniami lub pomysłami :) forum.investmap.pl/post131745.html#p131745 Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozbawiony Re: mędłów domy IP: *.147.82.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.01.12, 15:48 Jakiej większosci??? na jaką wiekszosc sie powołujesz chłopie? Nie zartuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Re: mędłów domy IP: 91.90.161.* 23.01.12, 10:49 Rozbawiony niezle teksty:)) ale pelna racja. Odpowiedz Link Zgłoś
milka.2012 Re: mędłów domy 01.02.12, 12:51 Kilka słów komentarza do domów w Mędłowie. Wiadomości z pierwszej ręki, bo sam tu mieszkam. Osobiście, kilka lat temu, gdy rozpoczęła się inwestycja w Piastowski Mędłów, powiadomiłem nadzór budowlany, że niezabezpieczona budowa grozi wypadkiem. A dlaczego? A dlatego, że w wykopanych dołach pod garaże stało kilka metrów wody, z której wystawały druty zbrojenia. A dzieci, ciekawe świata latały wokoło. Mój starszy na szczęście zgubił tylko kalosz, ale nie wpadł. Więc jeśli ktoś twierdzi, że nie ma wysokiego poziomu wód gruntowych to raczej się myli i niech dopyta znajomego geologa. A woda w piwnicy, jak stała tak stoi. :( A przy okazji bezpieczeństwa. To jest bardzo fajna wieś, w większości młodzi mieszkańcy, ale to nie oznacza, że nie ma zagrożeń. Ostatnio najbardziej dokucza nieodpowiedzialność kierowców. W całej wsi obowiązuje ograniczenie do 30 km/h. I co? Niestety wielu nowych mieszkańców ma w nosie ten znak i pędzi. Ostatnio uciekłem spod kół komuś z "piastowskiego", nawet się nie obejrzał. Stałem wciśnięty w płot i zastanawiałem się, co by było gdyby zamiast mnie psa wyprowadzało moje dziecko. Z przykrością stwierdzam, że to nie jest jedyny taki przykład, nie mówiąc o notorycznie łamiących zakaz wjazdu na niektóre ulice ciężarówkach deweloperów. Cieszę się, że wieś się rozwija, że będzie sklep (choć słuchy o tym krążą od kilku lat i na mój rozum tylko brak wiedzy matematycznej może usprawiedliwiać taka inwestycję), że chodnik (marzenie), że oświetlenie (też marzenie). Martwi mnie natomiast ludzka nieodpowiedzialność, przejawiająca się choćby w rajdowaniu po wsi, czy puszczaniu psów samopas. Tyle. A jeśli ktoś naprawdę chce wiedzieć, jak się tu żyje niech przyjedzie na któreś wiejskie zebranie lub zapyta mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raider Re: mędłów domy IP: *.180.140.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.12, 22:28 ojej a miało byc tak spokojnie a tam rajdy po wsi:)) no ale sklep będzie. Z częsciami do rajdówek:))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: mędłów domy IP: *.dibre.com.pl 02.02.12, 10:04 hhah:) niedowartościowani dorobkiewicze, koooooniecznie muszą mieć domek:) za wszelką cenę. Komedia. Potem oszczędzają, nie ogrzewając tych domków i na wakacje nie wyjadą, jak nie znajdą kogoś, kto bedzie mieszkał w tym domku podczas ich wyjazdu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderro Re: mędłów domy IP: 192.100.112.* 02.02.12, 10:37 Ale co Was to tak boli? Chcą to mają, a czy ciepło to już nie Wasza sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: mędłów domy IP: *.dibre.com.pl 02.02.12, 11:36 bo nam szkoda tych pustaków i ich dzieci, skazanych na izolacje od miasta i jego form aktywnosci, jak treningi, spotkania, kultura, koledzy i kolezanki, kino itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuła Re: mędłów domy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.12, 22:33 Kamil... martw się o swoje dzieci, bo mając takiego tępaka za ojca niewiele w życiu osiągną... oczywiście jeśli z niego przykład brać będą... "Pustaki" chcą się izolować we własnych domkach, od takiej zazdrosnej hołoty, która z nienawiścią obserwuje sąsiada, jego nowego, lepszego "od mojego"... Jestem 28 letnim pustakiem, który jest zainteresowany domkiem w Mędłowie i ku Twojemu rozczarowaniu i rozżaleniu nie będę odizolowany od miasta, nie będę narzekał na brak rozrywki bądź kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mędłów domy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.12, 11:52 Milka.2012 wcześniej piszesz w wątku, że jesteś zainteresowany, a teraz nagle, że info z pierwszej ręki, bo tam mieszkasz. Chyba konkurencja nie sprawdziła co napisała wcześniej !!!!!! hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don chychłot Re: mędłów domy IP: *.promax.media.pl 04.02.12, 15:56 Heheh - punkt dla Ciebie! Najpierw pozornie niewygodne pytania na które potem udzielono odpowiedzi która sprawia że całość nabiera pięknych odcieni. Rzygać się chce, kiedyś reklamy były tylko na polsacie, a teraz wszędzie, nawet tam gdzie człowiek się nie spodziewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boombastic Re: mędłów domy IP: *.218.146.194.generacja.pl 04.02.12, 20:41 nie zmienia faktu, że miejscówka lepsza niż radwanice. Dojazd ludzki, zjazd na autostradę (płatną) z kilometr albo dwa dalej. A dalej to możesz AOW zajechać gdzie chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwek Re: mędłów domy IP: *.promax.media.pl 05.02.12, 11:03 Bzdura, do zjazdu na AOW jest 8km, jadąc przez Żurawinę. Albo 5km jadąc przez Turów - tylko kiedy ostatni raz tamtędy jechałem to nie było tam asfaltu - może teraz się to zmieniło. Porównanie do Radwanic jest jak porównywanie leśnicy do kątów wrocławskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parodia Re: mędłów domy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.12, 10:37 Malka.2012 jesteś śmieszny! ! Na innym forum pytasz jak się mieszka na Piastowskim Mędłowie, a tu taj piszesz, że jesteś mieszkańcem tego osiedla!!! Zapomniałeś chyba co i gdzie piszesz :)))))) Rozumiem, ze pracujesz w konkurencji i macie marną sprzedaż, ale jak już próbujesz kogoś zniechęcić to wykaż się odrobiną inteligencji i sprawdź co wcześniej pisałeś głąbie!!!!! Współczuję twojemu pracodawcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milka.2012 Re: mędłów domy 07.02.12, 21:36 Ojojoj, jacy wnikliwi detektywi ... :) I jeszcze na dodatek co niektórzy mają problem z ortografią... A nie przyszło Państwu do głowy, że aby czegoś się dowiedzieć od deweloperów, to należy włożyć kij w mrowisko. Skutek był co prawda marny, bo większość z Państwa skutecznie mija się z sednem wątku, jakim są domy w Mędłowie, zajmując się osobistymi wycieczkami. A szkoda, bo jak Państwo widzą, można jednak czasami przeczytać opinię dewelopera, cenną nawet jeśli został postawiony pod ścianą. A z mojego tu pisania uzyskałem parę cennych informacji, choć mogło być lepiej, gdyby Państwo stanęli na wysokości zadania. Cóż zmarnował się potencjał. A na koniec: jakoś żaden deweloper nie zaprzeczył, ani nawet się nie oburzył, kiedy przypomniałem fakty sprzed kilku lat (kilka metrów wody w wykopach). Czyż to nie jest bardziej zastanawiające niż moje intencje? No, trudno zaprzeczać, gdy pozostaje to w pamięci mieszkańców. Zbyt dobrej pamięci, na nieszczęście niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadashi Re: mędłów domy IP: *.180.241.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.12, 09:28 Logiczne ze na forach są barany od konkurencji i smaruja notorycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderro Re: mędłów domy IP: 192.100.112.* 08.02.12, 10:58 Całe agencje od PR-u są do tego zatrudniane, gdzie nie jeden matoł z domu, tylko cała banda specjalistów od takich rzeczy główkuje w trudniejszych przypadkach jak w temacie na forum z dołka wybrnąć. Tak jest było i będzie - kiedyś reklamy były tylko w TV, teraz są nawet tam gdzie nikt się nie spodziewa - bo tam są najskuteczniejsze! Pozostaje tylko własny zdrowy rozsądek. Prawda jest taka że Mędłów jest tani dlatego że jest daleko. Nie jest to dom - tylko domy wielorodzinne/bliźniaki z małymi działkami. Jeśli ktoś potrafi ogarniać ludzi i rzeczywistość - wybuduje taniej/lepiej/więcej (w zależności od sprytu i wiedzy). Jeżeli nie chce mu się/nie umie pozostaje zakup. Jak dla mnie jest to coś co łączy cechy domku i mieszkania - prawie domek tak daleko jak zwykły domek i sąsiedzi za ścianą, grzanie kosztuje jak w zwykłym domku. Z drugiej strony jest komu kwadrat zostawić pod opieką bo jacyś sąsiedzi w miarę bezpieczni są. Sprawdzić czy tam nie zalewa i czy da się tam dojechać samochodem osobowym, developer czy nie nagrabił sobie (zawsze to może być jego pierwsza zpartaczona budowa) i czy jest w miarę bezpieczny i decyzje podjąć. Ja bym wolał w tej cenie mieszkanie z dobrym dojazdem, albo zacząć się powoli budować na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymedlow Re: mędłów domy 20.02.12, 09:33 Witam, Dla nowych właścicieli domów w Nowym Mędłowie stworzyłem zamknięte forum. Zapraszam sąsiadów. forum.gazeta.pl/forum/f,176814,Nowy_Medlow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: mędłów domy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.08.12, 21:56 Witam, też jestem zainteresowana kupnem segmentu, tez pytam tu i tam o różne ciekawe rzeczy z tym miejscem związane i jedno, co mnie zaniepokoiło poki co, to to, ze działki pod "lokalem" mają współwłasność z sąsiadem obok. Da sie cos z tym zrobić prawnie? nie wyobrażam sobie sytuacji, żebym musiała pytać sąsiada o zgode na "posadzenie drzewa" w ogrodzie, a juz takie takie sytuacje tez nam niestety. Będę zobowiązana za wszelkie info w sprawie Mędłowa. Nie omieszkam dopytac w różnych miejscach o tej rzekomej wilgoci- plusy i minusy wskazane w podjęciu decyzji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: mędłów domy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.08.12, 21:57 Witam, też jestem zainteresowana kupnem segmentu, tez pytam tu i tam o różne ciekawe rzeczy z tym miejscem związane i jedno, co mnie zaniepokoiło poki co, to to, ze działki pod "lokalem" mają współwłasność z sąsiadem obok. Da sie cos z tym zrobić prawnie? nie wyobrażam sobie sytuacji, żebym musiała pytać sąsiada o zgode na "posadzenie drzewa" w ogrodzie, a juz takie takie sytuacje tez nam niestety. Będę zobowiązana za wszelkie info w sprawie Mędłowa. Nie omieszkam dopytac w różnych miejscach o tej rzekomej wilgoci- plusy i minusy wskazane w podjęciu decyzji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: mędłów domy IP: *.internetunion.pl 15.03.14, 21:59 Witam jak się obecnie mieszka w Mędłowie ? Czy warto kupić tam domek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: mędłów domy IP: *.internetunion.pl 16.03.14, 21:54 Dzięki Alek za odpowiedź, a czy ktoś z Was tam mieszka i mógłby się szczerze wypowiedzieć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ib2010 Re: mędłów domy 22.04.14, 10:11 Ja mieszkam. Wpisy o zalanych garażach nie mają nic wspólnego z wodami gruntowymi. Nie ma dojazdu przez żadną zalaną drogę. Nie wiem skąd ma wiadomości ten ktoś z postów poniżej. Mieszka się fajnie, cisza, spokój, nie martwię się, że dziecko wyjdzie z domu i zaraz potrąci je auto. Zgadzam się, że trzeba dojechać do Wrocławia, ale to jest 5 minut autem i tylko tym się różni od mieszkających np. na Ołtaszynie. Odpowiedz Link Zgłoś
irushka Re: mędłów domy 11.07.15, 12:20 Czy tylko ja mam problemy z zasięgiem w Mędłowie??? Kupiłem niedawno tam dom i do szału doprowadza mnie rozmawianie przez telefon. Po kilku sekundach rozmowy głos zanika i koniec. Jestem w Orange - zgłaszałem już problem i dostałem lakoniczną odpowiedź, że znany jest im ten problem ale nie wiedzą, kiedy go rozwiążą. Czy wiecie coś na ten temat? Czy inne sieci też mają tam problemy? A może jest jakieś inne rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś