Dodaj do ulubionych

Szeregówki S-Domu - droga

IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.11, 12:04
www.facebook.com/BukowaDroga - bez komentarza, że coś takiego jeszcze sprzedają klientom. Na stronach dewelopera było tak ładnie, że prawie bym się zainteresował www.sdom.pl/galeria.html
Obserwuj wątek
    • Gość: JJJ Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.internetia.net.pl 07.11.11, 21:19
      www.youtube.com/watch?v=ZQEfhw4t0SY
      • Gość: szukający domu Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:43
        Mam pytanie, jeśli dobrze zrozumiałem to wygląda na to, że developer obiecał wam w umowach drogę ( jak rozumiem z kostki, asfalt itp.) a macie gruntową? Jakies przegiecie i nie za bardzo chce mi sie wierzyc. Myslę nad zakupem domku w tej okolicy i pytajac sie tego developera nie mowili nic o "stalej" drodze, tylko taka jaka jest. W waszym etapie było inaczej?
        • Gość: mieszkaniec Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: 83.1.135.* 12.11.11, 11:53
          Oczywiście, że deweloper nie obiecywał kostki czy asfaltu ale sprzedając całościowy produkt pt. "Osiedle wiosenne" powinno zadbać się o to aby na tym osiedlu dało się żyć. Tymczasem nie da się. Gigantyczne kałuże, błoto i jedno wielkie bagno nie umożliwia normalnego funkcjonowania. Wyprofilowanie drogi, zrobienie odpływu i zasypanie tego jakimś materiałem, po którym da się przejść to naprawdę nie są duże koszty. Ale po co, lepiej sprzedać i niech mieszkańcy się martwią. Wzrastająca konkurencja i coraz mniejszy popyt sprawią, że niebawem takie oferty znikną z rynku. I całe szczęście.
          • Gość: szukający domu Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 13:10
            Trochę racji masz i trochę nie ( jak to w życiu :) Porównując oferty ta wydaje się być atrakcyjna cenowo ale coś za coś. Domyślam się aby uzyskać sensowną cenę, deweloper musi z czegoś zrezygnować (ten zrezygnował akurat z budowy drogi, inny dał gorsze materiały itp.) Wiadomo, że nie sprzedadzą po niżej kosztów ( nie po to przecież budują) a ostra konkurecja na rynku sprawia, że marże deweloperów są małe ( tak przynajmniej wynika z publikacji i informacji ze spółek giełdowych - zawsze to jakiś wyznacznik). Oczywiście można samemu budować, wtedy tematu nie ma. Ja natomiast nie jestem "psychicznie" na to gotowy i wolę komuś za to zapłacić. Dla mnie ta oferta jest warta rozważenia mimo braku drogi, gdyż przeglądając konkurencję mają niektóre gorsze materiały, mniejsze działki, jest droga ale za to drożej.
            • Gość: wiosenna Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 11:56

całkowicie odradzam zakup nieruchomości przy ulicy bukowej w kielczowie, droga to tylko część problemów, niestety cała reszta dużo gorsza, nie polecam kupować domu od s-domu lepiej kupić coś w okolicy, mieszkam na wiosennej ale mój znajomy mieszka na osiedlu wiosennym i jak mi mówi jakie maja kłopoty z deweloperem po prostu koszmar,
              • Gość: sss Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 12:08
                kupujcie domy w vienie i u innych deweloperów w okolicy, tam domy się sprzedaju u s-domu nie o czymś to świadczy
                • Gość: kiełczowianin Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 12:09

polecam Kiełczów odradzam s-dom
                  • Gość: fanka s-domu Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 10:50

mieszkam na bukowej i szczerze mówiąc droga aż tak bardzo nie przeszkadza można sobie kupic kalosze i jest ok poza tym Pan Mariusz jest bardzo przystoiny i rekompensuje tym wszystkie niedociągnięcia s-domu, polecam szeregówki na bukowej, śpieszcie się bo domów nie starczy dla wszystkich a ja kupie jeszcze jeden bądź dwa
                    • Gość: bukowianin Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 10:19
                      o widzę że komuś na żarty się zbiera, a to nie oto na tym forum chodzi, tak naprawdę za domy zapłaciliśmy dużo pieniędzy a jakość jest mizerna, jasne budowano szybko, budowa masówka wiele domów na raz to i błędy są, ale wiele tych usterek to czyste zaniedbania a wręcz lekceważenie klienta, a tak naprawdę jak siecos sprzedaje to trzeba za to wziąć odpowiedzialność, a firma s-dom chce tylko sprzedać i tyle, reszta ich nie interesuje
                      • Gość: gość Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 09:01
                        byłem wczoraj na Kiełczowie oglądać rożne inwestycje przyznam szczerze, że w mojej ocenie ta ulica znaczy droga bukowa jest jedną z najgorszych w kielczowie, wielkie kałuże woda stoi wszędzie bloto, koszmar może i inne ulice też są drogami gruntowymi ale jakoś inaczej to wygląda, takie kałuże tylko na bukowej, ulica lipowa tez jest gruntowa, podejrzewam że jeździ tamnetdy więcej samochodow bo to droga wylotowa na wrocławska ale jakos inaczej to wygląda, osiedla dalej w kierunku kościoła też maja lepszy dojazd
                        • Gość: mieszkaniec Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 09:32
                          mieszkam na bukowej i widze kolejny moim zdaniem ważny punkt, inne drogi to drogi gminne, gmina chcęc nie chcąc musi o nie dbać i w jakimś czasie zrobić z niach drogi asfaltowe bądź z kostki, natomiast bukowa jest naszą własnością, próbowaliśmy przekazać ją do gminy bez żadnego rezultatu, oni mają swoje drogi i nie chcą dodatkowych ulic, dla nas właściwie ta droga to tylko kłopot jak sami jej nie zrobimy to nie będziemy mieli, gmina domaga się tylko podatku od drogi i na tym koniec, musimy sami zadbac o własność jaką jest droga bukowa, a to nie łatwe, bo nie każdego stać aby wydać koło 20 tyś na drogę a to prawie takie koszty, moim zdaniem deweloper powinien od początku robić drogę wtedy koszty drogi były by wkomponowane w cene domu i łatwiej byłom by je przyjąć poza tym domy nie musiały by być droższe patrząc na ceny skoro początkowa cena s-somu była koło 500000 a teraz od wielu miesięcy niekończące się promocje i nic
                          • Gość: mieszkaniec Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 10:17

taka prawda nasza droga nasz problem a znając s-dom to będzie chciał i na drodze zarobić, dlatego dopóki s-dom ma jeszcze udzialy w drodze to ciężko będzie się dogadać, oczywiście deweloper też by chciał mieć ładna drogę bo lepiej się domy sprzedadzą ale najlepiej bez żadnej inwestycji
                            • Gość: kontek Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 10:14
                              chciałem kupic dom na bukowej ale tyle złych opinii ze w miare oprzytomniałem, tyle opinii to nie może być przypadek chyba z tym deweloperem coś jet nie tak
                              • Gość: meszkaniec Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.156.114.103.mortin.pl 08.10.13, 22:18
                                mieszkam na bukowej juz 2 lata, sąsiedzi super, okolica fajnaa, droga straszna, ale deweloper to porażka, nie ma co kupować od s-domu bo ten deweloper jest nieuczciwy, moim zdaniem trzeba obserwować uważnie ro co sie dzieje bo juz krążą słuchy że deweloper ogłosi upadłość zmieni nazwę i bedzie dalej sprzedawał niedoróbki bez gwarancji
                • Gość: Magda Re: Szeregówki S-Domu - droga IP: *.man.tk-internet.pl 22.10.13, 16:01
                  Potwierdzam, sama kupiłam mieszkanie od Vienny na Modrzewiowej, a znajomi mieszkają już kilka lat na Sportowej i również są zadowoleni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka