Dodaj do ulubionych

Nord House

IP: *.aster.pl 10.05.12, 08:59
Na Krzykach ma powstać nowe osiedle, co o nim sądzicie? Doszły was jakieś słuchy? Mieszkam niedaleko i chętnie zmieniłbym lokum, ale czy to będzie warte swojej ceny?Jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: cez Re: Nord House IP: *.zone6.bethere.co.uk 10.05.12, 09:24
      na jakich krzykach???chyba na psim polu
    • Gość: cez Re: Nord House IP: *.zone6.bethere.co.uk 10.05.12, 09:32
      nord house jest budowany przez gant'a na psim polu, na krzykach maja inwestycje solarisa wrecz z kosmicznymi cenami jesli dobrze pamiętam to ok 7000pln w góre jak na odległość od centrum kraniec racławickiej to dosyc odwazny ruch. Gant w niedługim czasie planuje do oddania ogromną liczbę mieszkań we Wrocławiu czy bedą na nie chętni czas pokaże.
      • Gość: gosc Re: Nord House IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.12, 09:43
        To pewnie o Solarisa chodziło. Ceny faktycznie mają ok. 7 tys. (są tańsze i są droższe) ale jak zawsze trzeba negocjować, negocjować i jeszcze raz negocjować.
        • Gość: Adrian Solaris IP: *.aster.pl 13.05.12, 19:28
          Tak chodziło mi o Solarisa sorry pomyliłem:) To jeżeli chodzi o negocjacje, to ile mogą zejść z ceny?
          • Gość: krzywa sosna Re: Solaris IP: *.internetia.net.pl 13.05.12, 21:58
            To zależy od Twoich zdolności negocjatorskich i zainteresowania klientów. Jak wpadniesz z worem gotówki i dobrą bajerą to możesz dużo zdziałać.
            • Gość: mieszkanka Re: Solaris IP: *.debnet.pl 14.05.12, 12:42
              Zależy jakie mieszkanie wybierzesz, zawsze możesz zejść z ceny pod argumentem kiepskiego widoku, braku balkonu czy takich innych spraw. Czy będą chcieli bardzo zejść z ceny to faktycznie zależy też czy mają duże zainteresowanie mieszkaniami..
              • Gość: Adrian Re: Solaris IP: *.aster.pl 14.05.12, 18:36
                Ja bym chciał akurat mieszkanie z ogródkiem, póki co jeszcze nie nikt nie kupił, więc sądzę że negocjować można jak już zostanie kilka, ale znowu pewnie te mniej atrakcyjne... hmm ciężka sprawa
                • Gość: krzywa sosna Re: Solaris IP: *.internetia.net.pl 14.05.12, 20:54
                  To na wszelki wypadek nie negocjuj...

Chłopie ogarnij się, za 7K to się mieszkania w Warszawie teraz kupuje! Średnia cena dla Wrocka to jakieś 5.2K, więc o czym my tu rozmawiamy!
                  • Gość: Daro Re: Solaris IP: 194.251.119.* 14.05.12, 21:12
                    W sumie te rejony należą niestety do jednych z droższych we Wrocławiu. Z drugiej strony nie możemy się sugerować też ceną średnią dla danego miasta, bo ona nic nie mówi o cenach w poszczególnych lokalizacjach. Nie możemy przecież porównywać cen np. na starym mieście do średniej do odchyłka w tym przypadku jest ogromna.
                    • Gość: mieszkanka Re: Solaris IP: *.debnet.pl 15.05.12, 11:32
                      Dokładnie tak, na cenę mieszkania składa się wiele czynników, lokalizacja przede wszystkim ale jeszcze standard wykończenia, otoczenie, zagospodarowanie całego osiedla.
                      • Gość: Adrian Re: Solaris IP: *.aster.pl 15.05.12, 15:15
                        Tam jest od 6tyś za metr, a nie 7, a poza tym dobra lokalizacja, cena też wyższa ze względu na park, i spory teren osiedla, więc sądzę, że ciężko porównywać z innymi inwestycjami, a co do Warszawy to tak są za ok 9tyś za m2 i więcej więc bez porównania.
                        • Gość: bądźmy rozsądni Re: Solaris IP: *.internetia.net.pl 15.05.12, 16:53
                          Skoro twierdzisz że to dobra cena, to po co o nią pytasz? Tylko pamiętaj że dzisiaj umawiasz się na cenę, a mieszkanie dostaniesz najwcześniej za półtora roku (IV kw 2013). Przy obecnym trendzie panującym na rynku jedyne co jest pewne to że ceny będą jeszcze spadać - tylko nie wiadomo do ilu i do kiedy.

Czy to dobra lokalizacja? Moim zdaniem średnia - dobra to jest Grabiszyńska, Hallera, a nie koniec Racławickiej która jest drogą ślepą. W zasadzie to jest Fabryczna, a nie Krzyki (Krzyki są po drugiej stronie Racławickiej) ale nazwa Krzyki sprzedaje się lepiej!

Tutaj masz wątek o tym:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,72,134405054,134405054,Tysiac_nowych_mieszkan_i_prywatny_park_na_Krzykach.html
                          I nie daj się zmainpulować jakimś "parkiem" (0,8h) czy innymi pierdołami. Za to można dopłacić 1000zł, ale nie na metrze tylko na całości.

Spory teren osiedla - przecież tam ma być 1000 mieszkań!!! Niech na jedno mieszkanie przypada jeden samochód i niech jeździ codziennie (bo mpk tam nie zagląda). Przecież to będzie taka masakra że się w głowie nie mieści!

Może żebyś uzmysłowił sobie wymiar kary:
                          pl.wikipedia.org/wiki/Superjednostka
                          To jest superjednostka - mieszkań ma 762 - to ~3/4 z tego co chce tam wybudować gant. I ten "park" będzie dla nich wszystkich. Co roku park będzie coraz wyżej, z racji psich goowien z których się po czasie będzie składał.

Ale co tam, jest skwer i 6K za metr za dwa lata - szybko bo wykupią!
                          • Gość: Adrian Re: Solaris IP: *.aster.pl 17.05.12, 17:38
                            Pytam bo chciałem znać opinię innych, co do mieszkania wiem że na nie trzeba czekać i na to akurat jestem przygotowany. Lokalizacja jak dla mnie ok, bo mieszkam niedaleko:) No nie wiem jeszcze mam czas do zastanowienia, ale szczerze mówiąc ten park przemawia do żony:) Ale zobaczę, póki co nie mam nic innego na oku.
                            • Gość: bądźmy rozsądni Re: Solaris IP: *.internetia.net.pl 17.05.12, 19:06
                              To zabierz żonę na Wittigowo w szczycie roku. Jest tam miejsca dla prawie 2300 studentów. To moim zdaniem dobra liczba ludzi na 1000 mieszkań.
                              Następnie - wyobraźcie sobie że wszyscy Ci studenci mają do dyspozycji park wielkości porównywalnej z boiskiem piłkarskim (które ma dokładnie 7140m2).

Żeby było jasne - nie mam żadnego interesu w tym czy mieszkanie kupisz czy nie, ale widzę że dałeś się złapać na haczyk developera w postaci złudzenia "prywatnego parku", gdzie będzie 70 drzew (czyli 1 drzewo na 14 mieszkań!).

Prawda jest taka że jak ktoś stawia osiedle na 1000 mieszkań to powinien być prawnie zobowiązany do zapewnienia niezbędnych warunków dojazdowych, odpowiedniej przestrzeni itp. To co tam powstanie to będzie koszmar na końcu ślepej drogi.

Życzę rozsądnej decyzji ;)
                              • Gość: mieszkanka Re: Solaris IP: *.debnet.pl 18.05.12, 11:38
                                Teraz niestety takie osiedla się buduje.. Okolicy dobrze nie znam, ale na pewno jeśli chodzi o park to jest to jakaś wartość dodana. Na rynku sporo podobnych osiedli ale bez parku za taką samą cenę.
                                • Gość: Adrian Re: Solaris IP: *.aster.pl 20.05.12, 11:51
                                  Szczerze mówiąc bardzo mi się te wizualizacje podobają, ale jeszcze zobacze, bo nie chce przepłacać.
                                  • Gość: Wiwi Re: Solaris IP: *.tvn.pl 19.06.12, 14:28
                                    Kiedy oddają to osiedle, można liczyć na jakieś promocje?
                                    • Gość: gość Re: Solaris IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.12, 15:53
                                      Pierwszy etap jakoś pod koniec następnego roku. Z tego co się orientowałem to opóźnień deweloper nie miewa. A promocji trzeba szukać na ich stronie internetowej, bo często się coś pojawia.
                                      • Gość: żółwik Re: Solaris IP: *.aster.pl 21.06.12, 18:55
                                        Teraz jest promocja na 10 mieszkań, niektóre po 10% aż do 16% ale wszystkich nie pokazują trzeba do nich napisać wtedy wysyłaja ofertę, niestety promocja do końca czerwca:/
                                  • Gość: mw Re: Solaris IP: 213.231.192.* 03.07.12, 10:47
                                    szkoda tylko, że to teren zalewowy :/
                                    • Gość: gość Re: Solaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 08:02
                                      a rzeczywiście są problemy w bankach, żeby załatwić kredyt mieszkaniowy na solaris?
    • Gość: gość Re: Nord House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 01:17
      park parkiem ale rozejrzyj się przede wszystkim czy nie ma w pobliżu limii wysokiego napięcia, zwłaszcza przy obecnie budowanym etapie, poza tym słyszałem że tam bardzo nisko przelatuja samoloty na wrocławskie lotnisko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka