Dodaj do ulubionych

City Island

27.03.13, 17:42
Powstaje budynek przy Dmowskiego. Wcześniej nie rzucał się w oczy, a teraz już go dość widać. Ma mieć 7 kondygnacji. Z tego co znalazłam, to do wyboru są mniejsze i max ok 80m2 mieszkania. Całkiem ciekawie na wizualizacjach wygląda i sprawia niezłe wrażenie.
Interesuje mnie jedna rzecz, mianowicie, nie wiem do końca kto jest inwestorem. Niby wykonawcą jest firma Mota Engil, a nie znalazłam czy inwestorem też, (chyba tak?)
Tak czy siak, firma nie znana za bardzo we Wrocławiu, chyba że ja nie znam. nie widziałam innych inwestycji tutaj. Ktoś coś słyszał?
Obserwuj wątek
    • Gość: frank Re: City Island IP: *.box3.pl 27.03.13, 18:20
      fajnie to wygląda ale nie w tej lokalizacji.... z jednej strony stacja benzynowa, jakieś magazyny, ruchliwa ulica i zaraz za płotem kolejna budowa. "Apartamęty"
      • Gość: Worek Re: City Island IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 11:48
        Inwestorem i wykonawcą jest rzeczywiście Mota. Wybudowała kilka budynków we Wrocławiu (, no i buduje drogi. Ma jeszcze trochę inwestycji w innych miastach Polski. Tak piszą na swojej stronie. A co do City Island, to tak jak piszesz budynek niezły, w sensie nieźle wyglądający i buduje się szybko. Mieszkam w okolicy i wcale mi twoja opinia o stacji, czy ulicy nie rzutuje. Jak, ktoś chce mieszkać na wsi bez ruchu i zgiełku miasta to proszę bardzo dużo jest miejsc poza Wrocławiem tego typu. A jak się, ktoś decyduje na miasto to takie kwestie, też bierze pod uwagę. Dla mnie ta stacja jest zbawienna, niedaleko, całą dobę otwarta i jak coś potrzebuję w święta to mogę się tam udać i kupić.
    • komago Re: City Island 08.05.13, 13:50
      DNI OTWARTE

Dla bardziej zainteresowanych tym budynkiem jest propozycja organizowanych przez dewelopera Dni Otwartych w weekend 11-12 maj 2013r.
      Każdy, kto będzie chciał "otworzyć" swoje mieszkanko, obejrzeć widok z okna swojej sypialni lub chociażby odszukać to mieszkanie, które jest na prawdę dobrym miejscem tylko dla Niego. Będzie odpowiadało pod każdym względem wymaganiom i wszelkim "chciejstwom".
      W sobotę i niedziele przedstawiciele będą obecni i w pełni udzielą wszelkich informacji.

Przy takich okazjach jest chyba najlepsza możliwość coś obniżyć, uzyskać jakieś promocje, upusty. Wiele osób właśnie w taki sposób korzysta na wybranych inwestycjach.
      • tay2 Re: City Island 10.05.13, 16:56
        Polecam, sam wziałem dwa na wynajem.
        • Gość: Paweł Re: City Island IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 16:17
          Dostaliśmy właśnie w czasie Dni Otwartych interesująca ofertę na mieszkanie dwupokojowe. Pan z Notus'a obliczył nam zdolność kredytową i wybrał na prawdę dobry sposób finansowania naszego mieszkania.
          Pewnie ciężko byłoby nam wykończyć w wymarzony sposób, ale skorzystaliśmy z takiej opcji wykończenia mieszkania. Dostajemy zwrot pieniędzy od dewelopera za materiały i koszty wykończenia. W rzeczywistości bardzo ciekawa opcja.
          Podpisaliśmy umowę i cierpliwie czekamy na czas w którym będziemy mieć możliwość wkroczenia z ekipą ostatecznie realizująca wykończenie mieszkania.
          • Gość: Kaśka Re: City Island IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.14, 19:47
            Tak, tak

Znalazłam gdzieś na necie informację o tej inwestycji we Wrocławiu. Niezły budynek i na prawdę świetna lokalizacja. Teraz buduje się coraz więcej nowych "wieżowców" w tej części miasta.
            Cóż...
            Na tych stronach kilka ciekawych informacji i artykułów...
            investmap.pl/wiadomosci/wroclaw-apartamentowiec-city-island-gotowy-do-odbioru,94897.html

forum.investmap.pl/dolnoslaskie-mieszkania-domy-f67/apartamentowiec-city-island-t7528-200.html

Tekst linka
    • Gość: brama Re: City Island IP: *.centertel.pl 19.04.14, 01:46
      warto:))) szczegolnie, ze z jednej strony stacja benzynowa a z drugiej tuż, tuż, budują inny dom. Bedą sobie mogli podawać ręce przez okna:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka