Dodaj do ulubionych

WPB Dożynkowa

26.11.13, 12:24
Witam, WPB rusza z kolejnymi inwestycjami w obrębie ulic Dożynkowa, Jutrzenki. Mam pytanko do obecnych mieszkańców, jak się mieszka? Czy warto kupić mieszkanie? Czy wiedzą Państwo coś więcej na temat planowanej drogi tuż za blokami? pozdrawiam Kosma
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: WPB Dożynkowa IP: *.static.tvk.wroc.pl 04.12.13, 13:20
      Hallo, nikt z Dożynkowej tu nie zagląda?
    • Gość: Jerzy Re: WPB Dożynkowa IP: 78.9.6.* 12.05.14, 23:10
      Co to ma wspólnego z inwestycją na Dożynkowej? Proszę nie oczerniać dobrego dewelopera. Jestem mieszkańcem i nie mam do WPB żadnych zastrzeżeń.
      • Gość: Piotr Re: WPB Dożynkowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.14, 08:41
        Ale ja mam zastrzeżenia i będę o tym pisać ku przestrodze przyszłych klientów.
        Ciekawe jakby Pan się czuł od 3 lat jeżdząc taką drogą przynajmniej 2 razy dziennie i rozwalając sobie zawieszenie nowego auta??? Kto mi odda kasę za mechanika? WPB??
        Jakbym wiedział, że nie będzie drogi przez tyle czasu to NIE KUPIŁBYM TAM MIESZKANIA OD WPB!
        • 82qwerty Re: WPB Dożynkowa 12.06.14, 00:22
          z tego co wiem w budowie jest drugi etap osiedla, ktorego budowa ma byc zakończona pod koniec 2014. Ja bym poczekalł z osądami dopiero do momentu ukonczenia rowniez tego etapu. Po co budowac droge jesli wciaz jezdzaz tam koparki i ciezki sprzet
        • 82qwerty Re: WPB Dożynkowa 24.06.14, 00:24
          i jeszcze tylko dodam, ze ma powstać 88 nowych mieszkań w ramach rozynkowej II :)
          • remoskolhasos Re: WPB Dożynkowa 06.07.14, 22:03
            czytalem nie dawno o tej inwestycji jako ze spodobal mi sie dosc pierwszy jej etap. drugi sie buduje fajnie domyka calosc. czytalem ze pod koniec 2014 maja zamykac calosc...niby jeszcze troche maja, wiec nie wiem jak to wyjdzie w praktyce
            • 82qwerty Re: WPB Dożynkowa 10.07.14, 22:54
              ja zawsze akurat jestem za tym ze by jak najwieksza ilosc budynków byla powtarzalna. Na dozynkowej tak zrobili. trzyma to się dzieki temu jakiegos tam ladu urbanistycznego.
              • kosma.kosma Re: WPB Dożynkowa 13.07.14, 11:16
                Miałam na myśli drogę w mpzp łączącą karmelkową z pętlą na przyjaźni a przebiegającą tuż za blokami WPB. Znając zadłużenie Wrocławia pewnie nigdy nie powstanie a przy szybko rozwijającej się zabudowie przydałaby się tam ta droga. Pocieszające jest to, że istnieją te rezerwy drogowe w mpzp, na Ołatszynie np. nawet już rezerw nie ma a buduje się na potęgę.
                • remoskolhasos Re: WPB Dożynkowa 14.07.14, 22:00
                  musisz wierzyc w takiim razie ;) wiesz z drogami jest tak, że poczekaj tylko na wybory :P:P dobra nie będę już upolityczniał dyskusji. W kazdym razie mysle, ze droga w koncu powstanie. moi rodzice tez na swoim osiedlu w Kielcach czekali chyba 5 lat na dojazdową. Ale powstała :)
                  • 82qwerty Re: WPB Dożynkowa 21.07.14, 23:41
                    też tak myśle i równiez uspokajam siebie i innych. Droga jak jest w planie miejscowym przewidziana to w końcu powstanie :)
                    • highonfire Re: WPB Dożynkowa 25.07.14, 12:02
                      widziałem, ze na tarasach Dozynkowej II etapu maja rozkładac trawę z rolek :O wow. może jeszcze leżaki będa wypozyczać.
                      • highonfire Re: WPB Dożynkowa 28.07.14, 21:40
                        dobra nie bede zartował więcej. Trzeba trzymać poziom dyskusji bez niepotrzebnego rozkojarzania się ;) to jeszcze w ramach uzupełnienia tylko powiem, że tam gdzie nie bedzie trawy tam będzie stadarodowo gres. płytki gresowe.
                        • remoskolhasos Re: WPB Dożynkowa 30.07.14, 20:59
                          Grees na tarasach to raczej standard, ale dobrze że nie ma np paneli drewnianych bo znając nasze warunki klimatyczne to pewnie po roku byłyby do wymiany. static4.investmap.pl/g/24/24/116504.big.jpg fotka z budowy
                          • bulma123 Re: WPB Dożynkowa 17.08.14, 14:43
                            Każde mieszkanie ma dostęp do tarasu/balkonu?
                            • 82qwerty Re: WPB Dożynkowa 27.08.14, 16:45
                              tak dokładnie, każde ma taras bądź balkon :)
                              • bulma123 Re: WPB Dożynkowa 16.09.14, 15:34
                                super :) Podoba mi się ta inwestycja, szczególnie pasuje mi lokalizacja - Klecina to spokojne osiedle i dobrze z niego dojechać do miasta. widziałam też zdjęcia Dożynkowej, że dużo przestrzeni jest przy osiedlu
                                • 82qwerty Re: WPB Dożynkowa 27.09.14, 20:03
                                  może kiedyś się skuszą o kolejny etap :P Wiecie może czy mają być jakieś dni otwarte na 2 etapie?
                                  • ashley50 Re: WPB Dożynkowa 29.09.14, 23:16
                                    Widziałam informacje, że w tę sobotę (4.10) w godz.10-16
                                    • 82qwerty Re: WPB Dożynkowa 15.10.14, 22:46
                                      Zakończono już udowę inwestycji :) Teraz wydają mieszkania tym, którzy kupili. Niewiele wolnych zostało
                                      • veyron_85 Re: WPB Dożynkowa 28.10.14, 23:29
                                        aktualnie wprowadzona jest promocja, która pozwala na uzyskanie dopłaty w ramach MDM
                                        • ashley50 Re: WPB Dożynkowa 29.10.14, 10:16
                                          tutaj informacji trochę o Dożynkowej
                                          • songok3 Re: WPB Dożynkowa 09.11.14, 17:39
                                            Jak wygląda sprawa z dojazdem? Ulica Jutrzenki jest gruntowa, ma się to zmienić?
                                            • kosma.kosma Re: WPB Dożynkowa 13.11.14, 14:45
                                              Ul. Jutrzenki jest właśnie w budowie, co prawda odcinek tylko do bloków.
                                              • songok3 Re: WPB Dożynkowa 18.11.14, 10:01
                                                To świetna wiadomość :D Mam rozumieć, że to odcinek do osiedla Dożynkowa?
                                                • kosma.kosma Re: WPB Dożynkowa 23.11.14, 14:23
                                                  Tak to odcinek do osiedla Dożynkowa.
                                                  • 82qwerty Re: WPB Dożynkowa 26.11.14, 09:49
                                                    świetna nowina! Idealnie na zimową pluchę, już mieszkańcy Dożynkowej nie będą musieli się martwić. A wykończenia otoczenia Dożynkowej można się spodziewać na wiosnę, teraz już nic się nie przyjmie w takie zimno
                                          • kormo4 Re: WPB Dożynkowa 04.12.14, 20:55
                                            witam,jakie powierzchnie lokali uslugowych i czy sa jeszcze wolne?
                                            • veyron_85 Re: WPB Dożynkowa 23.12.14, 00:25
                                              Na tej stronie znajdziesz informacje na ten temat. 2 lokale na Dożynkowej I 39,4 m2. i 36,2 m2
                                              • kormo4 Re: WPB Dożynkowa 27.12.14, 18:01
                                                dziękuję za info, ale one dotyczą jedynie Dożynkowej I, co z Dozynkową II?
                                                • songok3 Re: WPB Dożynkowa 29.12.14, 16:42
                                                  Czytałem gdzieś, że też są jeszcze wolne, ale to juz musisz popytać u dewelopera
    • zyga1988 Re: WPB Dożynkowa 15.03.16, 22:28
      Witam,
      zarezerwowałem wstępnie mieszkanie na Jutrzenki II, ale mam wątpliwości związane z hałasem od przelatujących samolotów. Czy jest to odczuwalne w mieszkaniach ?
      Druga sprawa, to czy udało się komuś zejść z ceny podanej przez developera ? Mi zaproponowali tylko 40zl taniej na metrze i twierdzą, że nic więcej dać nie mogą.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka