bari99 21.10.04, 22:06 Czy ktos kupil u nich mieszkanie przy Obornickiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Analityk Re: MÓJ DOM - różanka IP: *.deitermann.pl / *.deitermann.pl 22.10.04, 08:21 Ja ;) i nawet przed majem ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 22.10.04, 10:39 ja też Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: MÓJ DOM - różanka IP: 80.51.95.* 22.10.04, 19:17 Hej!Witajcie przyszli sąsiedzi,ja też kupiłam tam mieszkanko i czekam niecierpliwie na pomyślne zakończenie bo jakas dziwna atmosferka się tworzy wokół tego dewelopera.Napiszcie może ktoś wie konkretnie kiedy bedzie zakończona budowa?Czy ktoś z Was był na terenie budowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 23.10.04, 19:40 No wlasnie, atmosfera dziwna, mozna stwierzdic nieprzyjemna. Zmiana prezesa po tak dlugim czasie jak wszystko wygawalo sie ok... Budowa wyglada w porzadku. Przejezdam tamtedy codziennie wiec obserwuje. Juz koncza malowac, ale nie wiem jak z wykonczeniem w srodku. Moze bedziemy sasiadami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 25.10.04, 08:00 Witam Ja tm sie nie przejmuje jakąs dziwną atmosferą tym bardzije ze prezesów było dwóch wiec to nie jest tak, ze zostało bezprezesowie:) Bylismy w srodku gdzies w sierpniu i sa porobione tylki na scianach i sufitach, a wtedy nawet wylewki betonowe w tej czesci blizej zaułku. Powstawiane tez były juz wszystkie drzwi do klatek. W mieszkaniach juz zrobione instalacje wodne i elektryczne (w wiekszosci), a jak bylam w sobote (ale juz tylko na zewnatrz) to trzech panów tak sie uwijalo w moim mieszkaniu, ze mam pewne podejrzenie ze zakladali juz kalaryfery (ale to niestety tylko podejrzenie, bo glupio bylo krzyczec i sie ich pytac:) Na zewnatrz (oprocz tej czesci najblizej drogi) juz w zasadzie wszedzie pomalowane, a i wewnatrz juz praca ruszyla. Postawione juz sa kosze, a droga dookola prawie wyrównana i czesci naroznikowe nawet wylozone kostka:). W ogole to jak bylismy w sobote to taka jakas radasc nas naszla, bo jak sie widzi ze ktos cos robi to czlowiek sobie mysla: zdaza, a moze nawet nas zaskocza przedterminowym oddzaniem:) (pewnie nie bo teraz wczesniej niz zamierzali oddawaja na krzykach). W kazdym badz razie tez czekamy z niecierpliwoscia na klucze do swojego M:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 27.10.04, 16:44 To bardzo pocieszajce co piszesz i jakos lzej na sercu. A w ktorej czesci albo klatce bedziesz mieszkac- moze sie okaze, ze w moejj tez juz pracuja ostro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: MÓJ DOM - różanka IP: 80.51.95.* 27.10.04, 21:42 Witajcie przyszli sąsiedzi !Myślę że Fircyk ma rację że nienalezy tak bardzo się przejmować problemami dewelopera nie mniej jednak trzeba się przyglądać poczynaniom MD.Dzięki za informacje o tym co widzieliście na budowie.Ja mieszkam w tej chwili poza Wroclawiem i nie mam kiedy tam jezdzić.Mam nadzieję że będziemy utrzymywać ze sobą kontakt zanim jeszcze otrzymamy klucze.Pozdrawiam wszystkich serdecznie !PS. Jestem z klatki F Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 27.10.04, 22:34 Czesc! My tez mieszkamy poza Wroclawiem, ale od strony północnej więc straamy sie oglądać budowe czesto, nigdy jednak nie bylismy w srodku. Nie wiedzialam, ze jest taka mozliwosc. Przyszla sasiadka z klatki E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 28.10.04, 08:28 Witam to jabyscie potrzebowali jakis informacji o tym co nowego to sluze, bo my mieszkamy we Wrocalawiu i co jakies dwa tygodnie w tramwaj i w okolice budynku:) Co do tej mozliwosi wejscia do srodka, to coz.... jestesmy wyjatkowo wymagajacymi klientami (czyt. upierdliwymi:) i pewnie dla swietego spokoju nas tam oprowadzili:) My bedziemy mieszkac w klatce L, a Wy szczesciarze to pewnie jako pierwsi klucze bedziecie dostawac bo wlasnie od tamtej strony (od klatek h,g,f,e) zaczeli wykanczanie najszybciej. To wlasnie w ktorejs z tych klatek ogladalismy wylewki betonowe na podlogach, bo wtedy w naszym przyszlym jeszcze ich nie bylo. A i teraz zaczeli tynkowac od srodka i to wlasnie te klatki, w ktorych bedziecie mieszkac:) Pozdrawiam Fircyk P.S. Kolejna wyprawa w okolice (bo juz chyba nie wpuszczaja na budowe) w nastepny weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 28.10.04, 17:25 Hej! Wlasnie dzis dowiedzielismy sie, ze odbior miedzy 10-22 grudnia zaplanowali dla nas. Juz nie mozemy sie doczekac. Wiesz czekamy na to juz od sierpnia zeszlego roku- to kawal czasu. mam tylko nadzieje, ze wszystko bedzie ok i obedzie sie bez poprawek, choc to rzadkosc. Mieszkalismy kiedys w budynku na Prusa budownaym przez Moj Dom i tam bylo niesttey zle powykaczane. Wszytsko popekane, a znajomym nawet sufit sie zawalil. Zarzekalis ie, ze tu bedzie inna jakos iliczymy na to. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 29.10.04, 07:15 No tak, jak od sierpnia tamtego roku to faktycznie sie naczekaliscie juz dosc:) My dopiero od maja czekamy (a w zasadzie od 1 czerwca:) i pewnie bedziemy czekac na odbior troche dluzej jak Wy:) No to jak juz wiecie ze odbieracie miedzy 10 a 22 grudnia to juz chyba nie ma co pisac jak wyglada posuwanie sie budowy:) Rzecz jasna jak to tylko mozliwe napisz prosze czy jeszcze sie z Wami do odbiorów kontaktowali i jezeli tak to w jakich sprawach, cobysmy nie byli zaskoczeniu:) Ja tam wierze ze w nasych mieszkaniach bedzie wszystko ok (co prawda po wejsciu do srodka mielismy dwie zasadnicze uwagi juz na wstepie - pewnie tez to bedziecie przerabiac, chyba ze u Was w mieszkaniu wszystko bedzie ok:). Mam nadzieje ze sie odezwiecie jeszcze i post nie umrze:) Pozdrawiam Fircyk Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 29.10.04, 10:43 Czesc! Oczywiscie napiszemy jak tylko cos bedziemy wiedziec. Na rzie to kontakt byl z naszej strony. Zalezy nam bardzo aby odebrac w tym roku jeszce wiec chcialabym sie zapisac jak nawczesniej aby w razie poprawek zdazyc. Piszesz o dwoch uwagach, ktore mieliscie na wstepie. Czy mozesz powiedziec jakie? Z moich obserwacji przy odbiorze mieszkan przez znajomych wynika, ze prawie zawsze sa jakies usterki. Ale tak to juz bywa. POdziwiam Cie za Twoj optymizm. Ale wiesz to sie udziela. I dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 29.10.04, 13:28 No i dobrze, ma sie udzielać:) Dopiero teraz przeczytałam maila od Ciebie, a jakis czas temu zadzwonil do mnie mąż i powiedzial ze wlasnie dzwonil do goscia co to sie sprzedaza zajmuje i dowiedzial sie ze my tez jakos tak w okolicach 20 grudnia mozemy oczekiwac odbioru:)Faaajjjnie:) Wiesz co do poprawek, to nawet jak beda jakis drobne (a nie zakladam jakis wiekszych:) -znow ten moj optymizm:), to oczywiscie zakladam ze beda to naprawiali nabierzaco i juz nawet po odbiorze. A w ogole to na co zwracac uwage jak ie odbiera mieszkanie?... trza by sie bylo zastanowic:) A co to tych dwoch rzeczy co to zauwazylismy, to byla wystajaca ze sciany i jak dla nas zbyt wysoko rura odprowadzająca do pralki, i umieszczenie wodomierzy w kuchni w dosc dziwnym miejscum (jedynym, w ktorym w mojej przyszlej kuchni moznaby bylo postawic lodowke:). No ale lodówka bedzie stala w innym miejscu, a rura zostanie obudowana:)) Pozdrawiam i jak juz moze wczesniej sie zastanowicie na co zwracac uwage to sie podzielcie prosze:) Pozdrawiam Fircyk Odpowiedz Link Zgłoś
wkat Re: MÓJ DOM - różanka 29.10.04, 15:16 Witka, my także kupiliśmy chatę na Obornickiej 77, klatka F. Żona juz była w środku i jest zadowolona, ja się dopiero wybieram. Ci panikujący - nie ma co panikować :-))) Fajnie byłoby odebrać jak najwczśniej, i pytanie do tych co mają jakiś termin odbioru. W jakiej klatce będziecie mieszkać?? Może klatka F się załapie na ten termin :-)))) Pozdr. WK Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 29.10.04, 16:09 My bedziemy mieszkac w klatce E i podano nam ten termin miedzy 10-22 grudnia wstepnie. Wiec pewnie w Waszej bedzie podobnie. Najlepiej zadzwonic i zapytac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 29.10.04, 16:17 ok popytam znajomych na co zwracac szcegolna uwage, w ostatnim czasie sporo osob kupowalo mieszkania, a tylko my czekamy tak dlugo na odbior. Bo wybor padl na Moj Dom i ta lokalizacja nam pasowala. Chociaz jak my kupowalismy i to tak dawno,a nie bylo jeszcze nawet fundamentow, to tam juz prawie nie bylo mieszkan. Zostaly tylko resztki. Nasze tez bylo sprzedane tylko ktos nie dostal kredytu i rozwiazal umowe. Mieliscie szcescie, ze w klatce L jescze byly wolne w tym roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 02.11.04, 09:23 Witam:) Wiesz co, cos mi nie gra z tym ze jak Wy kupowaliscie to juz mieszkan nie bylo, bo jak my wybieralismy to jeszcze bylo ich dosc duzo, z tym, ze byc moze chodzi tu o jakies fajne mieszkania trzypokojowe:) Faktycznie mielismy sczescie ze bylo jeszcze mieszkanie ktore w 100% nam przyadlo do gustu:) Prawde powiedziawszy odwiedzilismy chyba wszystkich mozliwych developerów i ten uklad, rozklad i w ogole (no oprocz ceny dosc wysokiej w porownaniu z innymi) to nam najbardziej wlasnie Moj Dom przypasowal. Teraz tez sa jeszcze wolne mieszkania (w kazdym badz razie byly:), z tym ze ceny podskoczyly tak do gory ze oj:) W kazdym badz razie klatka L bedzie nasza klatka:) i juz byc moze od swiat Bozego Narodzenia:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 02.11.04, 16:50 nie wiem, tak nam powiedzieli i tak wygladalo tez na ich stronie w internecie. Chodzilo nam o dwa pokoje - tylko dwa niestety:) Ale tez nam sie podoba zwlascza to, ze mamy dosc duzy 22 m. pokoj i to jest ok. kuchnia niesttey jest zbyt mala, ale coz. a wiesz jakie sa teraz ceny? nam wyszlo ok 2750 za m2. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 03.11.04, 09:47 Witam Mam cały plik z cenami z października, a ze ceny za metr sa rozne (w zaleznosci od metrazu) to jak chcesz to podaj maila to wyslę Ci na maila plik z cenami. Ten plik sobie sama utowrzylam z danych jakie sa umieszczone na stronie internetowej (tabelaofert bodajrze). Nasze miszkanko duze nie jest, ale mamy nadzieje z niego zrobic bardzo przytulne, a co:)Fajny macie ten pokoj dzienny, my mamy jakies 17 metrow tego pokoju, no i musi nam wystarczyc:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 03.11.04, 15:23 Czesc moj adres: bari99@gazeta.pl Jak mi przeslesz bede wdzieczna a widzilam wczoraj Twoja klatke, ladnie pomalowana wyglada:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 04.11.04, 14:28 no mam nadzieje ze ladnie te nasze pomalowane klatki wygladac beda:) A w zwiazku z odbiorem to mam nadzieje ze zauwazylas tego posta na forum dotyczacego odbioru. A co do naszego developera to przeciez nie bedzie zadnych usterek wiec chyba nie ma co nawet czytac::)) Pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=17166618 Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 04.11.04, 15:57 Dzieki za maila, no to widze, ze ladnie ceny poszly w gore, a Wam udalo sie kupic jescze po nizszych cenach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 05.11.04, 08:39 No wlasnie nie za bardzo, bo kupowalismy w maju, wiec raz Vat a po drugie daleko zaawansowane prace (jak wybieralismy mieszkanie to molismy juz sobie pochodzic po tych mieszkaniach a nie tylko ogladacich projekty:). Ale jak mus to mus i mieszkanie kupione, co prawda kredyt nas zzera, ale gramy w lotto wiec moze go w koncu kiedys pokonamy:))) I tak, nasze mieszkanie poszlo w gore ponad 20 000 w ciagu 5 miesiecy (niezle nie?:) Wasze to pewnie juz wogole skoczylo:) Moge wiedziec jaki macie metraz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 06.11.04, 22:12 Witaj! Nasz metraz to 50,2m2 + loggia 7m2 i tez zzrerajacy kredyt,ale teraz przynajmniej splacamy wslane, wczesniej wynajmowlaismy i to przestalo miec sens. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 08.11.04, 12:21 Witam No powod zakupu mieszkania podobny, pewnie u wiekszosci nabywajacych mieszkanie tez taki wlasnie zawazyl:) My juz sie nie mozemy doczekac jak ostatni raz pojdziemy placic za wynajem mieszkania i oznajmimy ze sie wyprowadzamy:) (a mielismy juz taki maly falstarcik jakis rok temu, wiec mamy wprawe:)) Duze to wasze mieszkanie jak na dwupokojowe:) A i fajne, widzialam na rzucie:) Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 09.11.04, 12:41 Czesc wyslalam Ci wczoraj maila. wiesz dzisiaja tez z nimi rozmawialam, juz sa terminy odania przypisane, mozna sie tez dowiedziec o kwoty waloryzacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 09.11.04, 13:55 Dzieki za maila, nie powiem ze nie byl dla mnie zaskoczeniem:) Rzecz jasna odpisalam:) Ciekawe jaka data widnije przy naszym mieszkanku?:) A i jakby tego posta jeszcze ktos czytal to: Wczoraj w wiadomosciach wroclawskich podali, ze MD jest na 12 miejscu w ogólnopolskim rankingu developerów:) Jest to najwyzsze miejsce wroclawskich developerów:) Pozdrawim serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: MÓJ DOM - różanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 15:59 Różanka to taka mała rybka i jest pod ścisłą ochroną:) Odpowiedz Link Zgłoś