Dodaj do ulubionych

MÓJ DOM - różanka

21.10.04, 22:06
Czy ktos kupil u nich mieszkanie przy Obornickiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Analityk Re: MÓJ DOM - różanka IP: *.deitermann.pl / *.deitermann.pl 22.10.04, 08:21
      Ja ;) i nawet przed majem ;))))))))

• Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 22.10.04, 10:39
      ja też
      Pozdrawiam
    • Gość: renka Re: MÓJ DOM - różanka IP: 80.51.95.* 22.10.04, 19:17
      Hej!Witajcie przyszli sąsiedzi,ja też kupiłam tam mieszkanko i czekam
      niecierpliwie na pomyślne zakończenie bo jakas dziwna atmosferka się tworzy
      wokół tego dewelopera.Napiszcie może ktoś wie konkretnie kiedy bedzie
      zakończona budowa?Czy ktoś z Was był na terenie budowy? Pozdrawiam
      • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 23.10.04, 19:40
        No wlasnie, atmosfera dziwna, mozna stwierzdic nieprzyjemna.
        Zmiana prezesa po tak dlugim czasie jak wszystko wygawalo sie ok...
        Budowa wyglada w porzadku. Przejezdam tamtedy codziennie wiec obserwuje. Juz
        koncza malowac, ale nie wiem jak z wykonczeniem w srodku.
        Moze bedziemy sasiadami:)
      • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 25.10.04, 08:00
        Witam
        Ja tm sie nie przejmuje jakąs dziwną atmosferą tym bardzije ze prezesów było
        dwóch wiec to nie jest tak, ze zostało bezprezesowie:)
        Bylismy w srodku gdzies w sierpniu i sa porobione tylki na scianach i sufitach,
        a wtedy nawet wylewki betonowe w tej czesci blizej zaułku. Powstawiane tez były
        juz wszystkie drzwi do klatek. W mieszkaniach juz zrobione instalacje wodne i
        elektryczne (w wiekszosci), a jak bylam w sobote (ale juz tylko na zewnatrz) to
        trzech panów tak sie uwijalo w moim mieszkaniu, ze mam pewne podejrzenie ze
        zakladali juz kalaryfery (ale to niestety tylko podejrzenie, bo glupio bylo
        krzyczec i sie ich pytac:)
        Na zewnatrz (oprocz tej czesci najblizej drogi) juz w zasadzie wszedzie
        pomalowane, a i wewnatrz juz praca ruszyla. Postawione juz sa kosze, a droga
        dookola prawie wyrównana i czesci naroznikowe nawet wylozone kostka:).
        W ogole to jak bylismy w sobote to taka jakas radasc nas naszla, bo jak sie
        widzi ze ktos cos robi to czlowiek sobie mysla: zdaza, a moze nawet nas
        zaskocza przedterminowym oddzaniem:) (pewnie nie bo teraz wczesniej niz
        zamierzali oddawaja na krzykach).
        W kazdym badz razie tez czekamy z niecierpliwoscia na klucze do swojego M:)
        Pozdrawiam
        • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 27.10.04, 16:44
          To bardzo pocieszajce co piszesz i jakos lzej na sercu. A w ktorej czesci albo
          klatce bedziesz mieszkac- moze sie okaze, ze w moejj tez juz pracuja ostro?
          • Gość: renka Re: MÓJ DOM - różanka IP: 80.51.95.* 27.10.04, 21:42
            Witajcie przyszli sąsiedzi !Myślę że Fircyk ma rację że nienalezy tak bardzo
            się przejmować problemami dewelopera nie mniej jednak trzeba się przyglądać
            poczynaniom MD.Dzięki za informacje o tym co widzieliście na budowie.Ja
            mieszkam w tej chwili poza Wroclawiem i nie mam kiedy tam jezdzić.Mam nadzieję
            że będziemy utrzymywać ze sobą kontakt zanim jeszcze otrzymamy
            klucze.Pozdrawiam wszystkich serdecznie !PS. Jestem z klatki F
            • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 27.10.04, 22:34
              Czesc! My tez mieszkamy poza Wroclawiem, ale od strony północnej więc straamy
              sie oglądać budowe czesto, nigdy jednak nie bylismy w srodku. Nie wiedzialam,
              ze jest taka mozliwosc.
              Przyszla sasiadka z klatki E.
              • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 28.10.04, 08:28
                Witam
                to jabyscie potrzebowali jakis informacji o tym co nowego to sluze, bo my
                mieszkamy we Wrocalawiu i co jakies dwa tygodnie w tramwaj i w okolice budynku:)
                Co do tej mozliwosi wejscia do srodka, to coz.... jestesmy wyjatkowo
                wymagajacymi klientami (czyt. upierdliwymi:) i pewnie dla swietego spokoju nas
                tam oprowadzili:)
                My bedziemy mieszkac w klatce L, a Wy szczesciarze to pewnie jako pierwsi
                klucze bedziecie dostawac bo wlasnie od tamtej strony (od klatek h,g,f,e)
                zaczeli wykanczanie najszybciej. To wlasnie w ktorejs z tych klatek ogladalismy
                wylewki betonowe na podlogach, bo wtedy w naszym przyszlym jeszcze ich nie bylo.
                A i teraz zaczeli tynkowac od srodka i to wlasnie te klatki, w ktorych
                bedziecie mieszkac:)

Pozdrawiam

Fircyk

P.S.
                Kolejna wyprawa w okolice (bo juz chyba nie wpuszczaja na budowe) w nastepny
                weekend:)
                • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 28.10.04, 17:25
                  Hej!
                  Wlasnie dzis dowiedzielismy sie, ze odbior miedzy 10-22 grudnia zaplanowali dla
                  nas. Juz nie mozemy sie doczekac. Wiesz czekamy na to juz od sierpnia zeszlego
                  roku- to kawal czasu. mam tylko nadzieje, ze wszystko bedzie ok i obedzie sie
                  bez poprawek, choc to rzadkosc.
                  Mieszkalismy kiedys w budynku na Prusa budownaym przez Moj Dom i tam bylo
                  niesttey zle powykaczane. Wszytsko popekane, a znajomym nawet sufit sie
                  zawalil. Zarzekalis ie, ze tu bedzie inna jakos iliczymy na to. Pozdrawiam
                  • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 29.10.04, 07:15
                    No tak, jak od sierpnia tamtego roku to faktycznie sie naczekaliscie juz dosc:)
                    My dopiero od maja czekamy (a w zasadzie od 1 czerwca:) i pewnie bedziemy
                    czekac na odbior troche dluzej jak Wy:)
                    No to jak juz wiecie ze odbieracie miedzy 10 a 22 grudnia to juz chyba nie ma
                    co pisac jak wyglada posuwanie sie budowy:)
                    Rzecz jasna jak to tylko mozliwe napisz prosze czy jeszcze sie z Wami do
                    odbiorów kontaktowali i jezeli tak to w jakich sprawach, cobysmy nie byli
                    zaskoczeniu:)
                    Ja tam wierze ze w nasych mieszkaniach bedzie wszystko ok (co prawda po wejsciu
                    do srodka mielismy dwie zasadnicze uwagi juz na wstepie - pewnie tez to
                    bedziecie przerabiac, chyba ze u Was w mieszkaniu wszystko bedzie ok:).
                    Mam nadzieje ze sie odezwiecie jeszcze i post nie umrze:)
                    Pozdrawiam
                    Fircyk
                    • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 29.10.04, 10:43
                      Czesc!
                      Oczywiscie napiszemy jak tylko cos bedziemy wiedziec. Na rzie to kontakt byl z
                      naszej strony. Zalezy nam bardzo aby odebrac w tym roku jeszce wiec chcialabym
                      sie zapisac jak nawczesniej aby w razie poprawek zdazyc.
                      Piszesz o dwoch uwagach, ktore mieliscie na wstepie. Czy mozesz powiedziec
                      jakie?
                      Z moich obserwacji przy odbiorze mieszkan przez znajomych wynika, ze prawie
                      zawsze sa jakies usterki. Ale tak to juz bywa.
                      POdziwiam Cie za Twoj optymizm. Ale wiesz to sie udziela. I dobrze.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 29.10.04, 13:28
                        No i dobrze, ma sie udzielać:)

Dopiero teraz przeczytałam maila od Ciebie, a jakis czas temu zadzwonil do mnie
                        mąż i powiedzial ze wlasnie dzwonil do goscia co to sie sprzedaza zajmuje i
                        dowiedzial sie ze my tez jakos tak w okolicach 20 grudnia mozemy oczekiwac
                        odbioru:)Faaajjjnie:)

Wiesz co do poprawek, to nawet jak beda jakis drobne (a nie zakladam jakis
                        wiekszych:) -znow ten moj optymizm:), to oczywiscie zakladam ze beda to
                        naprawiali nabierzaco i juz nawet po odbiorze.

A w ogole to na co zwracac uwage jak ie odbiera mieszkanie?... trza by sie bylo
                        zastanowic:)

A co to tych dwoch rzeczy co to zauwazylismy, to byla wystajaca ze sciany i jak
                        dla nas zbyt wysoko rura odprowadzająca do pralki, i umieszczenie wodomierzy w
                        kuchni w dosc dziwnym miejscum (jedynym, w ktorym w mojej przyszlej kuchni
                        moznaby bylo postawic lodowke:). No ale lodówka bedzie stala w innym miejscu, a
                        rura zostanie obudowana:))

Pozdrawiam i jak juz moze wczesniej sie zastanowicie na co zwracac uwage to sie
                        podzielcie prosze:)

Pozdrawiam
                        Fircyk
                        • wkat Re: MÓJ DOM - różanka 29.10.04, 15:16
                          Witka,
                          my także kupiliśmy chatę na Obornickiej 77, klatka F.

Żona juz była w środku i jest zadowolona, ja się dopiero wybieram.
                          Ci panikujący - nie ma co panikować :-)))

Fajnie byłoby odebrać jak najwczśniej, i pytanie do tych co mają jakiś termin
                          odbioru. W jakiej klatce będziecie mieszkać?? Może klatka F się załapie na ten
                          termin :-))))

Pozdr.
                          WK
                          • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 29.10.04, 16:09
                            My bedziemy mieszkac w klatce E i podano nam ten termin miedzy 10-22 grudnia
                            wstepnie. Wiec pewnie w Waszej bedzie podobnie. Najlepiej zadzwonic i zapytac.
                            Pozdrawiam
                        • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 29.10.04, 16:17
                          ok popytam znajomych na co zwracac szcegolna uwage, w ostatnim czasie sporo
                          osob kupowalo mieszkania, a tylko my czekamy tak dlugo na odbior. Bo wybor padl
                          na Moj Dom i ta lokalizacja nam pasowala. Chociaz jak my kupowalismy i to tak
                          dawno,a nie bylo jeszcze nawet fundamentow, to tam juz prawie nie bylo
                          mieszkan. Zostaly tylko resztki. Nasze tez bylo sprzedane tylko ktos nie dostal
                          kredytu i rozwiazal umowe. Mieliscie szcescie, ze w klatce L jescze byly wolne
                          w tym roku.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 02.11.04, 09:23
                            Witam:)

Wiesz co, cos mi nie gra z tym ze jak Wy kupowaliscie to juz mieszkan nie bylo,
                            bo jak my wybieralismy to jeszcze bylo ich dosc duzo, z tym, ze byc moze chodzi
                            tu o jakies fajne mieszkania trzypokojowe:)
                            Faktycznie mielismy sczescie ze bylo jeszcze mieszkanie ktore w 100% nam
                            przyadlo do gustu:) Prawde powiedziawszy odwiedzilismy chyba wszystkich
                            mozliwych developerów i ten uklad, rozklad i w ogole (no oprocz ceny dosc
                            wysokiej w porownaniu z innymi) to nam najbardziej wlasnie Moj Dom przypasowal.
                            Teraz tez sa jeszcze wolne mieszkania (w kazdym badz razie byly:), z tym ze
                            ceny podskoczyly tak do gory ze oj:)
                            W kazdym badz razie klatka L bedzie nasza klatka:) i juz byc moze od swiat
                            Bozego Narodzenia:)
                            Pozdrawiam:)
                            • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 02.11.04, 16:50
                              nie wiem, tak nam powiedzieli i tak wygladalo tez na ich stronie w internecie.
                              Chodzilo nam o dwa pokoje - tylko dwa niestety:)
                              Ale tez nam sie podoba zwlascza to, ze mamy dosc duzy 22 m. pokoj i to jest ok.
                              kuchnia niesttey jest zbyt mala, ale coz.
                              a wiesz jakie sa teraz ceny? nam wyszlo ok 2750 za m2.

pozdrawiam
                              • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 03.11.04, 09:47
                                Witam
                                Mam cały plik z cenami z października, a ze ceny za metr sa rozne (w zaleznosci
                                od metrazu) to jak chcesz to podaj maila to wyslę Ci na maila plik z cenami.
                                Ten plik sobie sama utowrzylam z danych jakie sa umieszczone na stronie
                                internetowej (tabelaofert bodajrze).
                                Nasze miszkanko duze nie jest, ale mamy nadzieje z niego zrobic bardzo
                                przytulne, a co:)Fajny macie ten pokoj dzienny, my mamy jakies 17 metrow tego
                                pokoju, no i musi nam wystarczyc:)

Pozdrawiam
                                • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 03.11.04, 15:23
                                  Czesc
                                  moj adres: bari99@gazeta.pl
                                  Jak mi przeslesz bede wdzieczna
                                  a widzilam wczoraj Twoja klatke, ladnie pomalowana wyglada:))
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 04.11.04, 14:28
                                    no mam nadzieje ze ladnie te nasze pomalowane klatki wygladac beda:)
                                    A w zwiazku z odbiorem to mam nadzieje ze zauwazylas tego posta na forum
                                    dotyczacego odbioru. A co do naszego developera to przeciez nie bedzie zadnych
                                    usterek wiec chyba nie ma co nawet czytac::))

Pozdrawiam

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=17166618
                                    • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 04.11.04, 15:57
                                      Dzieki za maila, no to widze, ze ladnie ceny poszly w gore, a Wam udalo sie
                                      kupic jescze po nizszych cenach?
                                      • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 05.11.04, 08:39
                                        No wlasnie nie za bardzo, bo kupowalismy w maju, wiec raz Vat a po drugie
                                        daleko zaawansowane prace (jak wybieralismy mieszkanie to molismy juz sobie
                                        pochodzic po tych mieszkaniach a nie tylko ogladacich projekty:).
                                        Ale jak mus to mus i mieszkanie kupione, co prawda kredyt nas zzera, ale gramy
                                        w lotto wiec moze go w koncu kiedys pokonamy:)))
                                        I tak, nasze mieszkanie poszlo w gore ponad 20 000 w ciagu 5 miesiecy (niezle
                                        nie?:) Wasze to pewnie juz wogole skoczylo:) Moge wiedziec jaki macie metraz?

Pozdrawiam
                                        • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 06.11.04, 22:12
                                          Witaj!
                                          Nasz metraz to 50,2m2 + loggia 7m2
                                          i tez zzrerajacy kredyt,ale teraz przynajmniej splacamy wslane, wczesniej
                                          wynajmowlaismy i to przestalo miec sens.
                                          Pozdrawiamy
                                          • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 08.11.04, 12:21
                                            Witam
                                            No powod zakupu mieszkania podobny, pewnie u wiekszosci nabywajacych mieszkanie
                                            tez taki wlasnie zawazyl:)
                                            My juz sie nie mozemy doczekac jak ostatni raz pojdziemy placic za wynajem
                                            mieszkania i oznajmimy ze sie wyprowadzamy:) (a mielismy juz taki maly
                                            falstarcik jakis rok temu, wiec mamy wprawe:))
                                            Duze to wasze mieszkanie jak na dwupokojowe:) A i fajne, widzialam na rzucie:)
                                            Pozdrawiamy
                                            • bari99 Re: MÓJ DOM - różanka 09.11.04, 12:41
                                              Czesc
                                              wyslalam Ci wczoraj maila.
                                              wiesz dzisiaja tez z nimi rozmawialam, juz sa terminy odania przypisane, mozna
                                              sie tez dowiedziec o kwoty waloryzacji
                                              • Gość: Fircyk Re: MÓJ DOM - różanka IP: 193.30.160.* 09.11.04, 13:55
                                                Dzieki za maila, nie powiem ze nie byl dla mnie zaskoczeniem:)
                                                Rzecz jasna odpisalam:)

Ciekawe jaka data widnije przy naszym mieszkanku?:)

A i jakby tego posta jeszcze ktos czytal to:
                                                Wczoraj w wiadomosciach wroclawskich podali, ze MD jest na 12 miejscu w
                                                ogólnopolskim rankingu developerów:) Jest to najwyzsze miejsce wroclawskich
                                                developerów:)

Pozdrawim serdecznie
    • Gość: ekolog Re: MÓJ DOM - różanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 15:59
      Różanka to taka mała rybka i jest pod ścisłą ochroną:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka