Gość: mila IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.12.04, 15:21 Witam Jak długo czekaliscie na akty notarialne po odbiorze mieszkania? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzysiek Re: Budotex-pytanie do mieszkańców IP: *.prosys.wroc.pl / *.prosys.wroc.pl 10.12.04, 07:15 Równiez mnie to interesuje, oraz też chciałbym wiedzieć: - jak wygląda obmiar powykonawczy czy z regóły są dopłaty (większa powierzchnia), - czy Budotex ma swojego notariusza (czy jest on drogi), czy mozna wybrac swojego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Budotex-pytanie do mieszkańców IP: *.quantum.com.pl 10.12.04, 09:01 Dokument z pomiaru powykonawczego dostajesz do podpisania w momencie odbioru mieszkania. U mnie roznica byla na drugim miejscu po przecinku, Budotex zwrocil mi jakies grosze wyliczone na podstawie roznicy. Notariusze to klika, podobnie jak aptekarze. Wszyscy wroclawscy notariusze sa umowieni zeby golic klientow po stawkach maksymalnych, zeby nie robic sobie wzajemnie konkurencji. Budotex ma swojego notariusza, a poza tym deweloperzy niechetnie godza sie na sporzadzenie aktu przez innego rejenta poniewaz jest to zwiazane z udostnieniem strasznej ilosci papierow, itp. Poczucie przyzwoitoisci notariusza Budotexu nakazywaloby, moim zdaniem mimo wszystko, dac klientom jakis rabat chocby ze wzgledu ze dostaje takich aktow do sporzadzenia na raz ok. 70. A jak jest w rzeczywistosci tego nie wiem, bo wciaz czekam na akt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot99 Re: Budotex-pytanie do mieszkańców IP: *.komputerowe.com 11.12.04, 23:10 obmiar mieszkania okej sprawdzalem jestem geodeta :) kase zwrocili i to nie mala ja mialem roznice przed przecinkiem niestety :( wolalbym doplacic do wiekszego akt notarialny po okolo 7 miechach od odebrania mieszkania ale juz nie pamietam napewno krocej niz 10 miechow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Budotex-pytanie do mieszkańców IP: *.komputerowe.com 11.12.04, 23:18 Faktycznie przed przecinkiem na minus to nie za ciekawie. Szczegolnie gdy tej powierzchni brakuje np. w i tak malej lazience. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Budotex-pytanie do mieszkańców IP: *.swidnica.mm.pl 12.12.04, 01:13 Rozmawialem niedawno w Budotexie na temat rozbieznosci miedzy planowana a pozniej mierzona faktyczna powierzchnia mieszkan i sami sie przyznali ze w przeszlosci mieli z tym spore problemy. Mam znajoma, ktora mieszka w jednym z pierwszych budynkow i o ile pamietam wykonawca wyczarowal jej ponad 10% dodatkowej powierzchni. Teraz ponoc roznice sa minimalne, ale jestem ciekawy co na to ci, ktorzy odbierali mieszkania w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Budotex-pytanie do mieszkańców IP: *.komputerowe.com 12.12.04, 22:37 Ja odebralem w tym roku i roznice w metrazu mialem wlasnie na drugim miejscu po przecinku. Ale nie watpie, ze to dzielo przypadku, gdyz odnosze wrazenie jakby robole robili bez zadnego nadzoru - jak im sie uda tak jest. Mogliby chociaz dopilnowac zeby smierdziele nie lali na sciany w budowanych mieszkaniach - widac to z okien. Teraz nie mam juz watpiwosci czym byla mokra plama na scianie mojej lazienki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Budotex-pytanie do mieszkańców IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 20.12.04, 13:22 Witam! Trzy lata temu kupilem mieszknie od Budotexu, na akt notarailny czeka sie jakis czas bo budynek musi przejsc jakas procedure. Oddany byl w Lipcu, akty w Grudniu. (Walbrzyska 9-15). Jesli chodzi o notariusza to oczywiscia maja swojego "typa" - Bohdan Borzemski, nie liczylbym na znizki czy mozliwosc wziecia swojego. Wszystcy wiemy ze notariuszy nalezaloby wyslac do komor gazowych. Gosc zgarnia jakies 100-200tys za jeden budynek i gowno robi! Nalezy czytac uwaznie kazde zdanie a raczej tego co tam nie ma. W moim zabraklo dokladnej powierzchni czesci wspolnej budynku. Mialy byc cztery lokale uzytkowe jest piec!? Ten jeden sie urodzil z piwnic i jest ale nie mam pojecia skad sie wzial i czyj jest. Pomyslalem ze sprawdze co to mialo byc za pomieszczenia ale jak sprawdzic jesli akt notarialny mowi tylko jaka jest calokowita powierzchania uzytkowa! Powodzenia, ps. To niesamowite jak Budotex nie uczy sie na wlasnych bledach. W budynkach na Walbrzyskiej 29 spdal tynk chyba 6 lat temu a teraz spada na Cukrowej. Moj blok widze teraz to i tak im wyszedl. Tylko byl grzyb i marznace sciany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otek Re: Budotex-pytanie do mieszkańców IP: *.wroclaw.sa.gov.pl 20.12.04, 13:26 My odebralismy mieszkanie w listopadzie 2003r. (Cukrowa 14-16) a akty noatarialne byly w marcu 2004r., Budotex mial swoja notariusz p. Simone Krukowska, przychodzilo sie na umówiowna godzine, i akty byly juz gotowe, tylko zaplacic, podpisac i do domu:)) Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś