Dodaj do ulubionych

WroDomBud Deweloper - Stanisławowska

19.12.04, 14:48
Witam,
Czy ktoś już ma jakieś doświadczenia z tym deweloperem? Ja mam zamiar
podpisać z nimi umowę i nie wiem jak reaguja na tzw."negocjacje ceny"?
Wdzięcznybyłbym za jakiekolwiek informacje na temat WroDomBudu i ich
realizacji-niestety na internecie nie ma zbyt wiele informacji na ich temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: P Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:00
      Bylem swego czasu mocno zainteresownay ta inwestycja. W koncu jednak
      zdecydowalem sie na inna, ale mam jak najbardziej dobre wsponienie jezeli
      chodzi o kontakty z ta firma. Naprawde mozna pojsc i spokojnie pogadac z
      ludzmi, ktorzy podejmuja decyzje. Pani w biurze tez jest spox. Jezeli chodzi o
      negocjacje cen to jak najbardziej trzeba probowac. Nam udalo sie na dzien dobry
      urwać 5%, ale to bylo w pazdzierniku nie wiem jak teraz, w koncu inwestycja juz
      sie sporo posunela od tego czasu do przodu, a wtedy bylo niewiele wiecej poza
      dziura w ziemi. Wtedy inwestycja byla czysta jak lza, zero hipotek itp. rzeczy.
      W bankach sprawdzalem i tez maja tam dobra opinia. Umowa przedwstepna jaka
      oferuja do podpisania jest moim zdaniem jedna z lepszych jaka mozna uzyskac u
      wroclawskich deweloperow. Pamietam, ze równiez w umowie zmienialem tresc
      niektorych punktow bez wiekszych problemow. Jednym slowem idzie sie dogadac.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia.
      • hardyralf Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 20.12.04, 13:59
        Jeśli można wiedzieć; co spowodowało zmiane decyzji?
        • Gość: P Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:37
          Nie przyczynil sie do tego deweloper w najmniejszym stopniu. Bralismy pod uwage
          dwie inwestycje przy wyborze i po ciezkich przemysleniach zdecydowalismy sie na
          troche wieksze mieszkanie na Partynicach, budowane przez spoldzielnie
          mieszkaniowa. Oferty byly zblizone. Wybralismy to ktore chyba bedzie nam
          bardziej odpowiadało. Nie miało to nic wspólnego z tym, że coś nam sie wydawało
          podejrzane we Wrodombudzie itp. To tak jakby wybierac miedzy samochodami, jeden
          woli Forda, drugi Toyote. Kazdy musi ocenic co mu bardziej pasuje. Niektorzy
          np. nie chca nawet slyszec o kupowaniu mieszkania od spoldzielni.Rozterki
          pozostały nawet do dzis, ale niestety kiedys trzeba bylo w koncu zdecydowac i
          tyle. Czy byl to dobry wybór to się okaże jak stana oba budynki.
          Jedyne co, to na Stanislawowskiej obawialismy sie troche halasu od ulicy,
          ktora jest teraz zamknieta i spokojna. W rzeczywistości troche samochodow
          jednak tam jezdzi. Na minus tez mozna zaliczyc znikoma ilosc miejsca do
          parkowania przy budynku pod chmurka, a w okolicy nie ma tez za bardzo gdzie
          postawic drugiego autka. Pozostaje tylko miejsce garazowe i okoliczne uliczki.
          • hardyralf Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 21.12.04, 14:38
            Mam podobne doświadczenia z Aw-bud Deweloper-em. Bardzo podobało mi się
            mieszkanie na Motylkowej, ale w końcu zrezygnowałem, głównie przez niekorzystną
            umowę i niejasną przeszłość firmy. Całkiem przypadkowo odkryłem,że budynki na
            Motylkowej i Stanisławowskiej były projektowane w tym samym biurze projektowym.
            Pozdrawiam
    • Gość: były Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 11.01.05, 22:04
      Jeżeli to firma córka WROBUD to gratuluje??????????
      • hardyralf Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 12.01.05, 17:21
        Bardzo zagadkowo, może jakies szczegóły?
        • art.decor Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 13.01.05, 12:23
          Drogi Hardyralfie!!
          Czy moglibysmy pogadac na temat Motylkowej?Tez strasznie spodobala mi sie ta
          inwestycja ...nawet zarezerwowalam tam mieszkanie ale ostatnio cene podniesli
          do 3317za metr co daje mi 30tys wiecej za lokum ktore sobie wybralam....i
          naprawde nie wiem co robic...
          Gdyby jeszcze budowa szła im dobrze ale jak na razie stoja ...nawet nie
          zadaszyli budynkow ktore podobno maja oddawac w marcu choc jest to nierealne...
          Pisales ze umowa jest niekorzystna?Nie znam sie na tym kompletnie...chcialam
          podpisac ja u notariusza...mozesz szerzej wyjasnic na czym polega jej błedy?
          Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie!!
          PS.Napisz moze na co sie teraz zdecydowales..ja mysle o Dom-Invescie-
          Zwycieskiej i Wysokiej (ale nie tej we Wsi Wysoka tylko jeszcze na terenie
          koszar wojskowych)
          • hardyralf Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 14.01.05, 16:00
            Decyzja padła na WroDomBud przy ul. Stanisławowskiej
            www.wrodombud.info/ .
            Uchybień w umowie było sporo, według znajomej Pani adwokat, która zna się na
            temacie. Wiekszość uchybień dotyczyła braku konkretnych terminów umownych oraz
            sprzedaży "przydomowych ogródków" bez odpowiednich praw własności,
            niekorzystnego zapisu o terminie zwrotu wkładu w przypadku rezygnacji z umowy i
            kilku innych, których ciężko mi sobie w tej chwili przypomnieć. Ostateczna
            umowa zazwyczaj różni sie nieznacznie od wzorów prezentowanych przez wielu
            deweloperów. Jeżeli chcesz sie zorientować co powinna zawierać umowa polecam
            artykuł www.rzeczpospolita.pl/Print/prawo/doc/Mieszkania/miesz2.html .
            Gorąco polecam podpisanie umowy wstępnej w formie aktu notarialnego,
            szczególnie jeżeli kupuje sie mieszkanie w fazie "dziury w ziemi".

Pozdrawiam,
            Ralf Hardy
    • daruch2 Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 25.01.05, 15:15
      pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców Stanisławowskiej!
      czy możecie mi powiedzieć co można u nich wynecjowć, jestem zainteresowany
      kupnem u nich chatki. czy wiecie może jaka jest pewność na to że odbierzecie
      mieszkanie w kwietniu?
      Daruch
      • Gość: Jurgen Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.02.05, 11:03
        Czołem! Czy ktoś kupił w ostatnim czasie mieszkanie przy Stanisławowskiej ?
        Jestem ciekaw jak wygląda sytuacja z negocjowaniem ceny...
        Inwestycja wydaje się interesująca, fatalnie wygląda jednak sytuacja z miejscami
        parkingowymi poza garażem i jeszcze na dodatek ten śmiesznu pawilon usługowy
        przed budynkiem. Trochę za mała ta działka... Pozdrawiam i prosze o kontakt
        nabywców mieszkania i zainteresowanych ta inwestycją.
        Jurgen.
        • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: 83.238.128.* 03.02.05, 19:23
          Aktualnie jestem w trakcie zalatwiania kredytu. Wynegocjowałem około 3,7%
          zniżki. Mnie tam się podoba inwestycja. Wiem, że mało miejsca na trawniki itd.
          ale niedaleko jest nowy park. Cicha okolica, niedaleko działki i wogóle.
          Aśmieszny pawilon przyda się w pobliży nie ma sklepów. Przyszli mieszkańcy -
          odezwijcie się!

Pozdrawiam
          • Gość: Jurgen Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.02.05, 23:28
            Dzięki za odzew Ravi! Jak się zdecyduję na tę chałupkę to dam znak-sygnał...
          • Gość: P Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:15
            Teraz cicha, bo Stanisławowska zamknieta. Ja interesowałem sie ta inwestycja
            jeszcze jak była otwarta to tak cicho nie było jak teraz. Ale chyba do
            zniesienia.
    • Gość: Marek Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.magma-net.pl 04.02.05, 17:36
      Mieszkam od ponad roku na osiedlu Muchobór Wielki (ul. Marka Hłaski).
      Pamiętając jak ruchliwa była (i będzie po położeniu kanalizacji) ul. Stanisławowska, radzę się zastanowić czy faktycznie atrakcyjnym miejscem na swoje lokum jest właśnie ta ulica.
      • Gość: niezdecydowana Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.02.05, 18:37
        Zrobiłam rezerwację w klace B nr 3 i ciągle sie zastanawiam. Czy ktoś z was wie
        ile może kosztować miesięcznie własne ogrzewanie gazowe?
        • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.05, 18:49
          Próbowałem wyciągnąć od dewelopera ile w sezonie wyjdzie czynsz... zapewnił
          mnie ze około 300 zł ale nie mówił tego na 100%

Pozdrawiam
          • Gość: Jurgen Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.02.05, 10:29
            Witam! Jestem ciekaw co składa się na te 300 zł czynszu.
            Znajoma mieszkająca na parterze (37 m2 nad piwnicą), w starym budownictwie,
            mieszkanie nie jest zbyt szczelne płaci co miesiąc za takie same ogrzewanie -
            jak przy Stanisławowskiej - ok. 120-150 zł. Kolega zaś w miarę nowym bloku ok 70
            m2 płaci 250-280 co m-c. Oczywiście są to opłaty w sezonie zimowym razem z
            ciepłą wodą.
            • Gość: Jurgen Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.02.05, 10:48
              RaVi, napisz: ile będzie Cię kosztował notariusz i jakie mieszkanie wybrałeś?
              Jestem ciekaw, czy ktoś z kupujących ma samochód z instalacja gazową i gdzie go
              zamierza parkować?
              • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.05, 11:54
                Na razie podpisałem umowę rezerwacyjną, ale taką, która gwarantuje mi kwotę za
                którą kupię to mieszkanko - więc z notariuszem nie miałem jeszcze doczynienia.
                Aktualnie jestem w trakcie negocjacji z bankiem (kredyt). Niestety nie wiem co
                pod 300 zł czynszu się kryje. Po prostu zapytałem o przwidywane koszta w
                sezonie grzewczym. A mieszkanko wybrałem w klatce C na pierwszym piętrze nr 6 -
                także dosyć daleko od ulicy:)
      • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.05, 18:47
        Powiem tak mieszkam na Muchoborze Wielkim od dwóch lat przy ulicy Tyrmanda, tuż
        przy torowisku - jak dotąd nie narzekam na chałas dobiegający od
        przejerzdżających pociągów. Stanisławowska zostanie wyremontowana, ruch wróci
        do poprzedniego stanu, ale wole mieszkać przy ulicy niż przy pętli tramwajowej,
        która ma powstać w okolicach Trawowej i Hłaski. Zresztą kierowcy jadąc ulicą
        Krzemieniecką wybiorą skrót jakim się teraz jeździ objezdżając wykopy i nie
        będą jeżdzić na około.

Pozdrawiam
        • andik2 Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 27.02.05, 15:01
          Zamierzam kupić mieszkanie właśnie na Trawowej (nowa inwestycja Atal-u).
          Przerażają mnie informacje dotyczące pętli tramwajowej. Skąd je masz?

Pozdrawiam
          • Gość: Kamelia Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.03.05, 21:57
            Witaj Andik

Czy może zdecydowałeś/aś się już na zakup mieszkania przy Trawowej?
            Ja tez się zastanawiam nad zakupem tam mieszkania.

• Gość: miszka Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.magma / *.magma-net.pl 06.02.05, 15:01
      Witam wszystkich mieszkancow!
      Kupilam mieszkanie na Stanislawowskiej w segmencie B na samej górze. Nie boje
      sie halasu od ulicy, poniewaz mieszkam na Muchoborze juz 20 lat i jest naprawde
      spokojnie!!! Martwia mnie jednak przekazniki telefoni komorkowej w poblizu!!!!
      co wy na to????
      Pozdrawiam
      • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.teta.com.pl 07.02.05, 08:54
        JA też na początku miałem objekcję na ten temat - ale tak sobie pomyślałem
        niektórzy maja w blokach na dachach i żyją:D

Pozdrawiam
      • hardyralf WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 52 - Forum 14.02.05, 23:48
        Miszka,
        Witam pierwszego sasiada i zapraszam Ciebie oraz innych mieszkanców do wspólnej
        edycji forum na stronie webplus.hostings.pl/comp/forum/index.php?
        idm=2691 , które wlasnie zalozylem.

Pozdrowienia,

Hardy
    • Gość: as Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:52
      Dlaczego nie dzoała ich strona internetowa

ww.wrodombud.pl
      • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.teta.com.pl 08.02.05, 16:21
        Bo ich strona to www.wrodombud.info :)
        • Gość: as Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:00
          dzieki, ale psikus :)
        • Gość: as Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:08
          Ogrzewanie może kosztowć 300 zł latem czy zimą? Pytałam w firmie o czynsz, to
          za część wspolną przewidują max. 1,80 zł/m2.

• Gość: Jurgen Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.02.05, 19:04
            Mi też mówili o kwocie 1,80 za m2, (oświetlenie, śmieci,jakiś podatek, szambo,
            czy co tam jest itp.) A za ogrzewania płacisz tylko zimą, jest piec i ile
            zużyjesz gazu tyle płacisz... Miejmy nadzieję, że mieszkania będą tak ciepłe jak
            zapowiada deweloper.
            • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.teta.com.pl 09.02.05, 09:26
              Dokładnie chodziło mi o 300 zł w seconie grzewczym:)

Pozdrawiam

• phoenix76 Do Raviego i HardyRalpha 09.02.05, 18:05
              Gratuluję podjęcia decyzji, ja nie mogę sie zdecydować od września. Czy wiecie
              ile może tam kosztować roczny podatek od gruntu?
              • Gość: miszka Re: Do Raviego i HardyRalpha IP: *.magma / *.magma-net.pl 09.02.05, 19:59
                Dzien dobry
                Tu jeszcze raz Miszka.
                jaki znowu roczny podatek za grunt????
            • Gość: asia Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:30
              dopytuje, bo latem piec grzeje wodę :)
            • Gość: as Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:33
              Czy ktoś z Was dokonywał może zmiany w projekcie? Rozważam zakup mieszkania
              50,3 m2 i nie specjalnie podoba mi sie projekt kuchni w pokoju dziennym. jesli
              się zdecyduje, to chcialabym coś zmienic...
              • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.teta.com.pl 10.02.05, 09:21
                Widziałem jak ktoś zostawił u dewelopera jakiś swój projekt takowego
                mieszkanka. Zamiast pokoju koło łazienki jest kuchnia i powiekszyli sobie
                łazienkę. Mają teraz 2 pokoje i kuchnie. Ja osobiście będę przemieszczał
                troszkę ścianki - najmniejszy pokój zrobir jeszcze mniejszy (pokój do pracy) i
                w łazience będę robił dodatkową wnękę. Jak chcecie to mogę wysłać - taki mój
                przykładowy projekcik. Znaczy się w bmp lub jpg. Tylko dajcie mi namiary:)

Pozdrawiam
                • Gość: asia Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:43
                  Ja poproszę: ombra@wp.pl
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Jurgen Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 13.02.05, 16:59
                    Ludziska! A co myślita o rzeczce Kasina, płynącej na tyłach działki? Będą
                    komarki, czy nie?
                    • hardyralf Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 14.02.05, 11:38
                      Miasto nie psiknie to pewnie bedą, no chyba że nie lubią fal w paśmie GSM.
                      • Gość: Jurgen Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 14.02.05, 16:09
                        A to dobre !
                        • hardyralf Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 15.02.05, 00:21
                          Witam kolejnego sasiada i zapraszam Ciebie oraz innych mieszkanców do wspólnej
                          edycji forum na stronie webplus.hostings.pl/comp/forum/index.php?idm=2691 ,
                          które wlasnie zalozylem.

Pozdrowienia,

Hardy

• Gość: miszka Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.magma / *.magma-net.pl 26.02.05, 15:31
    • Gość: IiI Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.crowley.pl 02.03.05, 23:33
      Witam przyszłych sąsiadów
      Właśnie podpisaliśmy umowę na kupno mieszkania na 2 piętrze w klatce D.
      Nie znamy tej okolicy ale mamy nadzieję, że nie będzie tam zbyt głośno po tym
      jak ulica zostanie otwarta. Jeśli chodzi o koszty ogrzewania to nasza ciotka,
      która ogrzewa gazówką mieszkanie 50m płaci ok 150zł miesięcznie w zimie (ale do
      tej pory było jeszcze względnie ciepło).
      • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.teta.com.pl 03.03.05, 09:55
        Witam sąsiada,

Proponuję przenieść się na nasze forum:
        webplus.hostings.pl/comp/forum/index.php?idm=2691

Pozdrawiam
        • hardyralf Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 04.03.05, 15:14
          Forum dostepne jest tez pod adresem stanislawowska52.friko.pl (troche
          łatwiejszy do zapamietania)
          Pozdrawiam,
          Hardy
          • Gość: RaV Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska IP: *.teta.com.pl 28.04.05, 09:08
            Forum zostało zablokowane:(
            • 73bogdan Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 28.04.05, 17:40
              Cześć!
              Przed chwilą wróciłem z "oględzin" budynku. Bierzemy pod uwagę zakup mieszkania
              w segmencie "C", klatka "E". Czy macie zastrzeżenia do budowy i developera? To
              bardzo cenne teraz dla mnie informacje...

Do RaV - sądząc po adresie, z którego piszesz pracujemy w tej samej firmie. :)
              Mógłbyś się ze mną skontaktować? Jestem Bogdan z IT.

Pozdrowienia!
              Bogdan

• hardyralf Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 01.05.05, 19:45
              Po krótkiej przerwie technicznej forum działa ponownie pod adresem
              www.stanislawowska52.friko.pl
              Pozdrawiam
              Hardy
              • igi.wr Re: WroDomBud Deweloper - Stanisławowska 02.05.05, 11:36
                Hej, ja jestem mieszkancem M. Wielkiego od urodzenia:) Mieszkam przy ulicy
                Stanislawowskiej, moge udzielic info dotyczacych osiedla. Moim zdaniem ci,
                ktorzy zdecydowali sie na zakup mieszkania na muchoborze nie beda zalowali :)
                pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka