radik woda 03.10.05, 14:04 Byłem dzisiaj na Krupniczej. W sprawie terminu zakończenia budowy to rzeczywiście Geo wygrało. Pani z Geo powiedziała, ze woda w kranach juz dzisiaj jest, ale jeszcze zadzwoni na budowę, a potem oddzwoni do mnie. Zapyta tez co z kluczem od bramy. Podobno próba ogrzeania już była robiona. Niestety nie będę już dzisiaj na necie i nie będe mógł napisać czego się dowiedziałem. Mozecie do mnie jednak dzwonić. Nr komórki podam wam w mailu. A jutro mam kolejną próbę odbioru. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: woda IP: *.nat.tvk.wroc.pl 03.10.05, 17:00 WODA JEST!!!! wracam włśnie ze Złotnik, płytkarz podpiął się kranikem bez żadnych problemów! Więc prosiłbym o nie sianie paniki wśród lokatorów!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2 Re: woda IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 18:44 Panie Macieju! Po pierwsze: po tym wszystkim co nas spotkało ze strony GEO i wykonawcy to nie ma się co dziwić "panice", bo u nich to możliwe jest żeby były jeszcze problemy z wodą. Po drugie: zawór główny do budynku (prawdopodobnie) został odkręcony dziś rano a nikt przy przekazywaniu kluczy nie informował, że wody nie ma lub że (tylko) zakręcone są zawory przy wodomierzach. A co do zakończenia budowy i drogi: Nie wiem czy budowa została zakończona, ponieważ z tego co wiem to GEO nie odebrało jeszcze budynku od Budopolu, więc jeżeli formalnie jest to jeszcze plac budowy to nie ma się co gorączkować o drogę: danie ludziom kluczy nie jest jednoznaczne z zakończeniem prac budowlanych. Chcieliśmy klucze, to zrobili nam łaskę i dali żebyśmy już mogli wykańczać, więc nie możemy narzekać że coś jeszcze jest do zrobienia, a tak jak już zauważyła Kasia, to dopóki nie będzie m.in. drogi to legalnie nie będzie można zamieszkać. A, że robili to przekazanie w idiotycznej formie (bez sprawdzenia CO, odebrania budynku itd itp), szybko i też dlatego, żeby uniknąć wypłat kar, to już nikogo - przynajmniej z tego forum - dziwić nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
matlik Re: woda 03.10.05, 23:38 Jesteś pewien, że budowa się jeszcze nie zakończyła ?? Z tego co informowali mnie w GEO, budowa juz jest zakończona (ale mogli kłamać - żeby kar nie płacić). Moim zdaniem GEO jest za cwane żeby przeciągnąć zakończenie umowy dłużej niż o 2 miesiace, przecież wtedy musieli płacić nam kary umowne. PS Podobno Próba CO jest już wykonana i od jutra na odbiorze bądą dawać komplet kluczy (inf nie sprawdzona). pzdr Marek Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: woda 04.10.05, 10:15 Pani Jadwiga niestety do mnie nie oddzwoniła, więc musiałem sam się pofatygować na Krupniczą. Pani zdawała się nie pamiętać, ze mial wykonać jaki telefon. ŻENADA Jak wiec umawiacie się z Geo na telefon radziłbym przypilnować Panią, aby zapisał to sobie drukowanymi literami. W każdym razie woda już jest, a CO jeszcze nia zakończyli sprawdzać. Klucze do bram dostaniemy później. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2 Re: woda IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.10.05, 21:19 Sprawa zakończenia budowy jest niejasna jak wszystko co związane z tą budową. W każdym razie GEO do zeszłego tygodnia budynku nie odebrało, a dzisiaj na pytanie czy budowa jest zakończona nasz mistrzu odpowiada, że nie wie co tam kierownik sobie wpisał... Z CO i kluczami to się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
malek11 Domofony! 04.10.05, 21:29 Zgłaszam kolejną pozycję do listy bubli: Unikatowy na skalę (nie wiem jak wielką) domofon na metalowej stopce w kolorze czarnym - krzyk mody 2005!!! No i dorzucę jeszcze daszek nad wejściem do klatki od podwórza montowany po rzekomym zakończeniu budowy, który to niby był a niby go nie było w projekcie, ale ostatecznie ktoś ubrał mocniejsze okulary i stwierdził, że jednak jest, więc być musi. Odpowiedz Link Zgłoś
barnog Re: Domofony! 05.10.05, 08:52 takiego badziewia jak ten domofon to jeszcze nie widziałem!!! wczoraj rozmawiałem z bossem elektryków(straszny buc) i spytałem czy on kiedyś widział taką kaszanę, powiedział że nie i to będzie pierwszy raz. Wczoraj z Zuzą to się tylko z tego smialiśmy, nie pozostało nic innego. Proponuję odbiór z zastrzeżeniem że nie chcemy takiego gniota. Dają juz komplet kluczy, nietety od bramy nie. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w walce z super firmą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curious elektryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 09:26 Możesz sprecyzować co zkasztanili? Zaczynam się irytować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2 Re: elektryka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.10.05, 12:25 Wyjaśnię w imieniu kolegi. Domofony zakładają elektrycy, stąd jego rozmowa z ich szefem na temat kaszany, czyli wspomnianego wcześniej domofonu na kurzej stopce:) Do elektryków tak do końca nie można mieć pretensji bo wiemy wszyscy, że ten projekt to jeden wielki bubel, więc jak zauważyliście wejście "piękne", oszklone (a po cholerę taka wielka witryna???!!!!) i nikt nie przewidział miejsca na domofony, a teraz trzeba kombinować. Porozmawiaj z szefem elektryków to dorzuci coś od siebie na temat za małych szachtów przez co miał problem ze skrzynkami. W bloku obok już tego błędu nie ma... polski budowlaniec uczy się na błędach a nie w szkole;) Odpowiedz Link Zgłoś
radik kilka spraw... 06.10.05, 13:38 Witam! Z powodów niezależnych ode mnie, ale jak najbardziej zależnych od Geo musiałem się przeprowadzić i teraz nie mam stałego dostępu do netu. Dlatego będę pisywał rzadziej. Przez ostatnie dni firma Geo doprowadzała minie jednak wielokrotnie do szewskiej pasji. Nie będę używał personaliów, ale i tak wiemy o kogo chodzi: 1. Udało mi się w końcu odebrać mieszkanie. A działo się to tak: 27.09 – pierwsza próba odbioru. Pan z Major Domus pokazuje mi komórkę lokatorską która okazuje się być zbyt mała. 30.09 – sprawa się wyjaśnia. Pokazano mi inną komórkę. Pani J. Mówi tylko: „no widzi Pan, no właśnie...” 1.10 – dzwonię do Pana z Major Domus, który mówi mi, że będzie we wtorek 4.10 na budowie cały czas do godziny 15. 3.10 – Odwiedzam biuro na Krupniczej. Rozmawiam z Panią J. nt wody, ogrzewania i usterek w moim mieszkaniu. Pani obiecuje się tym zająć i oddzwonić jeszcze tego samego dnia do mnie. 4.10 - Pani J. Nie oddzwoniła, wiec ponownie odwiedzam biuro. Pani J. Zachowuje się tek jakby żadnego telefonu nie miała wykonać i mówi, że woda OK. i o usterkach przypomniała. Jadę na budowę. Jestem tam o godzinie 14 i okazuje się, że Pana z Major Domus już nie ma, bo skończył o 11!!! Spotykam jednak w baraku Pan Dyrektora i mówię o całej sytuacji. Rozmowa wygląda tak: Dyrektor: kto Panu powiedział, że odbiory są do 15? Ja: Pan z Major Domus. Dyrektor: Aaaa bo to trzeba nam zgłaszać. Ja: Byłem u Państwa w biurze wczoraj i dzisiaj i mówiłem o tym. Później pytam o usterki zgłoszone podczas odbioru. Pan G. mówi, że powinienem był zgłosić to jemu. Pytam po co więc sporządzany jest protokół. Odpowiedzi nie uzyskuję. Sugeruję jedynie powieszenie tablicy rozdziału kompetencji, żebym na przyszłoś wiedział, bo trochę się w tym gubię. Po prostu Geo stosuje SPYCHOLOGIĘ, a Pana z Major Domus nikt nie traktuje z nich serio. Pan Dyrektor powiedział mi, że osobiście sprawdzi te usterki. Ponadto burknął cos o tym, ze teraz to z nami (klientami) trzeba ostrożnie, bo ich strasznie szczegółowo pilnujemy. Powiedziałem, ze termin odbioru nie jest niczym niezwykłym i mogli się lepiej do tego przygotować. W każdym razie Pan z Major Domus ma być następnego dnia od 8. 5.10 Czekam od ósmej. Major Domus przychodzi 8:20. Mówię, że chyba o mnie wczoraj zapomniał, a on, że nie tylko: „plany się zmieniły”. Dyrektor chyba nie odwiedził jednak mojego mieszkania, bo usterek nie poprawiono. Są to jednak na tyle drobne sprawy, że klucz odebrałem (ale tylko jeden i wciąż brak klucza od bramy) Podsumowując: ŻENADA. W czasie całej tej historii nikt z Geo się nawet nie zająknął i nie powiedział „przepraszam”. 2. DOMOFONY – ja to traktuje jako jakiś żart, bo słupki rzeczywiście wyglądają zabawnie. 3. Odpowiedź z Geo. Rozmawiałem dzisiaj z Piotrkiem na budowie i mówił mi, że Geo się do niczego nie poczuwa. Nie można tego tak zostawić, proponuję więc odpisać. Ja w każdym razie na pewno napiszę jeszcze coś od siebie w sprawie opisanej powyżej historii z odbiorem. 4. Internet W klatce pojawiły się ogłoszenia o necie w sieci osiedlowej. Szczegóły: Sieć: Ethernt 100Base-T (100Mbit/s) Transfer danych z internetu: 6144 kbit/s Sieć niezależna od telefonu. Instalacja 199 zł, abonament 42 zł Kontakt: Paweł Dobosz 349-34-52 lub 888-084-818 lub gg 4309687 lub pawel-dobosz@zlotniki.pl Jak będę wiedział coś więcej to napiszę. W każdym razie łącze b. szybkie i dosyć tanie. 5. AGD Planuję robić zakup sprzętu AGD w sklepie internetowym www.hoopla.pl lub www.megamedia.pl. Ceną są naprawdę niskie i niższe niż w Media Markt. Gdybyśmy złożyli zamówienie w kilka mieszkań to może dałoby się wynegocjować jeszcze jakiś rabat. Można napisać do obu firm i uzgodnić, że każdy kto zamawia sprzęt na adres naszego budynku dostanie jakiś % upustu w stosunku do cen w sklepie. Zachęcam do odwiedzenia stron. Napiszcie co o tym myślicie. Pozdrawiam lokatorów, a Firmie Geo jeśli nas czyta gratuluję tak dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: kilka spraw... 06.10.05, 16:01 Witam! Ja mieszkania nie odebrałem, bo mam ciągle jeszcze kilka dużych usterek (np. brak jednego grzejnika, który został... skradziony). Termin odbioru (z wstawionym grzejnikiem) mam dopiero w następny wtorek...:( Ale chciałem nawiązac do punktu 3 - odpowiedzi z GEO. Czy to oznacza, że dostaliśmy odpowiedź z Krakowa na nasz wspólny list? Jeżeli tak, to jestem bardzo ciekawy jego treści. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
martika1 Re: kilka spraw... 06.10.05, 21:32 Przypominam,że dla chętnych możemy wysłać treść pisma ( odpowiedź z GEO w Krakowie )mailem, dla niecierpliwych zaś pismo w streszczeniu znajduje się kilka postów niżej z dnia 04.10 mojego autorstwa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: kilka spraw... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:57 Witam :) Jak możecie przeslijcie mi treść pisma z GEO - czy to odpowiedź na nasz wspólny list? Mój e-mail: klpi@poczta.wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: kilka spraw odpowiedz z GEO Kraków IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 09.10.05, 11:24 Witam , również zwracam się z ogromną prosbą o wysłanie treści pisma z GEO Kraków ciekawe co z latarniami,drogą dojazdową? Odpowiedz Link Zgłoś
anetam11 elektryka... 10.10.05, 08:08 czy moge rowniez prosic o tresc pisma, ciekawa jestem jakich argumentów tym razem uzylo Geo. moj email anetam11@gazeta.pl. Nie wiem czy u was rowniez jest niezla jazda z elektryka??? Bo my mamy dyskoteke w mieszkaniu. Wlacznikiem z korytarza mozemy zapalic i wylaczyc swiatlo we wszystkich pomieszczeniach ;-). ale mysle ze to nie koniec naszych problemow, pewnie jeszcze nas czyms zaskocza... Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: kilka spraw... 10.10.05, 10:51 Ja także proszę o podesłanie listu na mail: i i r o n ( a t ) g a z e t a . p l Dzieki, Irek Odpowiedz Link Zgłoś
radik treść odpowiedzi na pismo Prezesa - propozycja 10.10.05, 12:27 Zamieszczam propozycję treści odpowiedzi na pismo Prezesa. Na budowie będe praktycznie codziennie, więc co jakiś czas przejdę się po mieszkaniach i zbiorę podpisy od chętnych. W tym tygodniu na necie juz raczej nie będe, więc jak ktoś ma inną propozycje treści pisma, może organizowac całą akcję od poczatku tj wydrukować i zebrac podpisy. pzdr Dziękujemy za tak szybką odpowiedź. Treść nadesłanego przez Pana pisma została przez nas szczegółowo przeanalizowana, tak więc już teraz chcielibyśmy przekazać Panu nasze sugestie i opinie. 1. Pierwszy fragment Pańskiej odpowiedzi można byłoby streścić w 4 słowach: Budopol – Dialog – grunty kurzawkowe. Już od dłuższego czasu słyszymy o w/w przyczynach niepowodzeń na budowie „Kosmonautów I”, dlatego nie widzimy konieczności ciągłego przypominania nam o tym. Znacznie łatwiej byłoby nam słuchać tych wytłumaczeń, gdybyśmy to my mogli także równie skutecznie powoływać się na wymienione trio nieszczęść chcąc przedłużyć umowy najmu mieszkań lub przesunąć po raz kolejny umówioną ekipę budowlaną. Temat ten prosimy więc uznać za zakończony. 2. Zarzut, że mieszkania nie są przygotowane do odbioru. Proszę nam wierzyć, że wielu z nas odebrało mieszkania tylko dlatego, że chcemy się w końcu wprowadzić, a nie tylko oglądać nasze mieszkania. Proszę odwiedzić naszą budowę z 2-metrową łatą tynkarską i sprawdzić czy wykonanie tynków jest zgodne z normami budowlanymi. Nierówności w tynkach umożliwiają jednak korzystanie z mieszkań, więc będąc pod presją czasu zdecydowaliśmy się na odbiór. Jednocześnie chcielibyśmy podziękować za szybką reakcję po naszych zgłoszeniach odnośnie zabrudzenia elewacji. Znaczna część tego typu usterek została już poprawiona. 3. Kontakt z klientami. Wytłumaczeniem dotyczącym tego punktu byliśmy najbardziej zaskoczeni. Nie wiemy czy mamy się więc cieszyć z faktu, że Państwo w ogóle odpowiadają nam na maile i że wewnętrzna procedura Firmy nie mówi o czternastu dniach na odpowiedź lecz tylko o siedmiu. Zawsze wydawało nam się, że w gospodarce rynkowej to klient, a nie usługodawca, ma najwięcej do powiedzenia w kwestii satysfakcji z obsługi. Być może Pani D. P. zbyt wysoko podniosła poprzeczkę, bo miała w zwyczaju odpowiadać na maile zwykle po upływie pół godziny. Jeśli jednak obie zatrudnione Panie mają zbyt wiele obowiązków, żeby regularnie obsługiwać pocztę elektroniczną, to radzimy zatrudnić kogoś do pomocy. 4. Droga Ten temat zasługuje na osobny punkt, gdyż w chwili obecnej jest to dla większości mieszkańców sprawa najważniejsza. W odpowiedzi na nasze pismo napisał Pan: Droga dojazdowa z uwagi na trwające następne etapy budowy będzie mogła być wykonana po ich zakończeniu, aby nie została zdewastowana przez ciężkie samochody obsługujące budowę. Tymczasem w umowach przedwstępnych jakie „Geo, Mieszkanie i Dom” Sp. z o.o. zawarła z nami, Firma zobowiązała się do: "XIV. (...) Wykonanie elementów urządzenia terenu w zakresie robót wymagających odpowiednich warunków atmosferycznych – tj. wykonanie dróg dojazdowych i urządzenie terenów zielonych – może nastąpić po zakończeniu budowy budynku w możliwie najkrótszym terminie w którym warunki atmosferyczne umożliwiać będą wykonanie tych robót zgodnie z wymaganą technologią." Pogodę mamy obecnie świetną, więc w zasadzie moglibyśmy bardzo stanowczo żądać wypełnienia tego zobowiązania już natychmiast. Rozumiemy jednak sytuację, ze Firma musi dokończyć II etap budowy, w związku z czym droga wykonana teraz, byłaby szybko zdewastowana i później Firma musiałaby wykonać jeszcze raz tę samą drogę "zgodnie z wymaganą technologią". Dlatego domagamy się jedynie poprawienia stanu obecnego tj. wyrównania i wysypania np. grysem. Takie tymczasowe rozwiązanie problemu będzie dla nas zadowalające. Obecnie przejazd samochodem z niskim zawieszeniem wiąże się każdorazowo z dużym ryzykiem uszkodzenia pojazdu. Piesi nie mają również łatwego życia – albo jest tam kilkucentymetrowa warstwa kurzu, albo przy deszczowej pogodzie jest tam po prostu błoto. Mamy nadzieję, że rozumie Pan konieczność działania w zaistniałej sytuacji. Liczymy więc na szybką i skuteczną reakcje Firmy. Łączymy wyrazy szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja żona Zofia Re: treść odpowiedzi na pismo Prezesa - propozycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:40 OK, tylko nie wiem czy Geo ma na myśli zniszczenie drogi budową drugiego etapu, czy drugiego i TRZECIEGO (realizacja maj 2007)?! Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: treść odpowiedzi na pismo Prezesa - propozycj 10.10.05, 12:45 to w zasadzie nie ma znaczenia, w umowie zapisali, ze maja droge zrobić niezwłocznie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
matlik Re: treść odpowiedzi na pismo Prezesa - propozycj 11.10.05, 00:55 Ja oczywiście tradycyjnie podpisuje się pod pismem. pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: treść odpowiedzi - DOMOFONY I BRAMY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 14:49 Pod treścią pisma się podpisuję uważam że jest ok, w środę będziemy na budowe koło 15.00 - 16.00. Mam jeszcze propozycję, aby do pisma dołączyć kwestie związane z domofonami. Nie chodzi mi już o sposób montażu a o jakość!!!!Nasze bramy po tej AKCJI są poprostu zniszczone!!! Nie wiem, czy widzieliście te popękane chodniki przed bramami, nierówne ułożenie bloczków. Poza tym bramy są ochlapane tynkiem i w ogóle wyglądają koszmarnie. Nic nie jest wyrównane!!! Więc proponuję , żeby to też poprawili!!! Co Wy na to??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 PO WIZYCIE NA OSIEDLU 10.10.05, 22:59 dziś wybrałam się na mały rekonesans na Wasze osiedle - doszedł mi teren spacerowy dla moich wycieczek z młodym w wózku. Kilka uwag - droga - no comments, uwaliłam się okrutnie a pogoda była dobra. Rada - róbcie fotki z datą ( przydadzą się w sądzie). I wciągnijcie media - może się Geo przestraszy. I egzekwujcie warunki umowy. Drugie spostrzeżenie - balkony - co za idiota kładł płytki? są na brzegach nie poprzycinane i wystają poza obrys posadzki po kilka cm. To na prawdę wygląda tragicznie i mam wrażenie że Geo robi sobie jaja ze swych klientów:-(( Poza tym: chyba dostatecznie dużo miejsc parkingowych - u nas na Złotym to jednak problem zaparkować po zmorku - ciasno! No i śliczny widok z okien od strony połudowej ( od Kosmonautów -dadzą się tramwaje we znaki). niestety ta budowa nie robiła ( i nie robi) dobrego wrażenia - dziś ( stojąc na placu zabaw na Złotym) byłam świadkiem zabawnych (ale nie dla przyszłych mieszkańców) scenek na budowie II etapu między jakąś Panią inżynier(?)a robotnikami. Moja rada jako prawnika - róbcie dokumentację fotograficzną usterek, najlepiej foto z datą. rękojmia na roboty budowlane jest na 3 lata i niestety może się zdarzyć, że mimo notarialnego zakupu nadal będziecie się z Geo męczyli. A tak a propos - gdzie będzie ten 3 etap????? pozdrawiam i życzę powodzenia - sąsiadka ze Złotego. ps. Firma internetowa Pawła Dobosza działa od 3 lat na Złotym i jest naprawdę ok. Przez te 3 lata nie bylo podwyżki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: PO WIZYCIE NA OSIEDLU IP: *.h / *.hdf.com.pl 11.10.05, 11:17 3 etap bedzie dobudowany do drugiego, bedzie szedl rownolegle do ul. Kosmonautow, w sumie II i III tap utworza cos w rodzaju takiego "haka" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: treść odpowiedzi - DOMOFONY I BRAMY 11.10.05, 12:58 Pisemko wydrukowałem w treści jaka jest na forum i mam już pod nim kilka podpisów. O domofony trzeba będzie też powlaczyć, ale może wystarczy intewencja na Krupniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza NOWA REKLAMA GEO !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:34 witam wszystkich:) tak z ciekawości zapytam, czy ktoś z was widział może dzisiejszą reklamę naszego GEO w Gazecie Wyborczej? Jeżeli nie, to dobrze bo szkoda nerwów. Zacytuję wam parę fragmentów – reklama puszczona została na całą płachtę !!!! Oto najlepsze kawałki - można boki zrywać!!! „Najważniejszy jest wybór właściwego partnera, który zagwarantuje nam wysoką jakość, atrakcyjną lokalizację i dobrą cenę… Wszystkie te warunki spełnia niewątpliwie firma „Geo, Mieszkanie i Dom”… Inwestycje „Grupy Deweloperskiej Geo” wyróżnia niebanalna architektura (z pewnością - mamy przecież niebanalne domofony ), która w połączeniu z wysoką jakością użytych materiałów budowlanych i wykończeniowych jest w stanie zaspokoić potrzeby najbardziej wymagających klientów (moim zdaniem to już bezczelność z ich strony!!!) Kolejne wersy tej farsy – UWAGA DLA OSÓB O MOCNYCH NERWACH !!!:) „Osiedla Zielone Ogrody – ul. Kosmonautów – przestrzeń wokół budynków jest zagospodarowana bardzo funkcjonalnie i nowocześnie – są tu eleganckie chodniki z ławeczkami i bezpieczny plac zabaw dla dzieci (COOOOOOOOO???- może za rok albo i dwa). Cały teren jest dobrze oświetlony (tak mamy latarnie w mieszkaniach), drogi dojazdowe i miejsca parkingowe estetycznie wykończone (aż brzuch mnie boli z nerwów). … Klienci „GEO” mogą liczyć na bardzo indywidualną i rzetelną obsługę. Profesjonalni przygotowani pracownicy mają świadomość, że uczestniczą w podejmowaniu jednej z najważniejszych decyzji w życiu klienta. Itd., itd. Co Wy na to? Polecam str. 8, Gazeta Wyborcza, dodatek Nieruchomości, 11.10.05r. Odpowiedz Link Zgłoś
martika1 Pytanko?! 12.10.05, 18:08 Czy ktoś coś wie na temat zwrotu kasy za drzwi i armaturę sanit.? Kiedy dostaniemy pieniądze ? Odpowiedz Link Zgłoś
barnog Re: Pytanko?! 13.10.05, 09:35 heloł!!!! mozesz podejsc do GEO i wypełnic formularz z nr konta na które konto mają ci przelac zwrot, jak tylko przyjdzie rozliczenie z krakowa od razu przeleją kase na wskazane konto, niestety kiedy to nastapi tego pani Jadwiga nie potrafiła określić :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetam11 Re: Pytanko?! 13.10.05, 12:57 my mamy pismo z geo ze do konca pazdziernika zostana pieniadze przelane Odpowiedz Link Zgłoś
barnog Re: Pytanko?! 15.10.05, 11:36 powiedź cos więcej o tym pisemku, zgadzały ci sie kwoty za wszystko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Licznik energii IP: 194.146.120.* 13.10.05, 09:58 Witam! Czy ktoś z Was nie ma jeszcze podłączonego licznika energii elektrycznej? Potrzebuję pana montera z zakładku energetycznego , co by mi plombę na bezpiecznikach założył. pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Droga dojazdowa IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 13.10.05, 22:05 Własnie dzisiaj uszkodziłem zawieszenie w samochodzie jak wiozłem kafelki do mieszkania na wjeżdzie w tą polną drogę do naszych miszkań Niech ich ....k !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikaa1 Re: Licznik energii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:38 coś uszkodziłam i spalił sie bezpiecznik i elektrycy musieli zerwac pląbę Pan z energrtyki tego nie założy należy zadzwonić do energii Pro zgłosić awarię i umówić się na założenie nowej plomby, oddając starą i dodatkowo to kosztuje. ja jeszcze togo nie zrobiłam chociaż mineę już chyba 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
radik warunki zakupu AGD 14.10.05, 14:59 Otrzymałem odpowiedź z megamedia.pl Poniżej treśc. Póki co nie odpowiadam jeszcze, bo czekam na to co powie hoopla.pl "Witam Proponujemy Państwu dodatkowy rabat od naszych cen, który będzie wahał się w okolicach 5%, ponieważ nie pracujemy na jednakowych marżach u wszystkich producentów. Mamy nadzieję, że będziemy bardzo atrakcyjnym oraz profesjonalnym dostawcą Państwa. Dodatkowo proponujemy transport gratis przy zamówieniach indywidualnych powyżej 3000 zł brutto oraz atrakcyjny cenowo nasz własny transport. Hasło jakie należy podawać za każdym razem przy negocjacjach i zamówieniach to "Osiedle Kosmonautów". W razie jakiś dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny. Pozdrawiam serdecznie Sobiesław Sowa Handlowiec - Megamedia.pl tel. 71/ 7872002 wew.42 email: sobieslaw.sowa@megamedia.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
itkovian Re: warunki zakupu AGD 15.10.05, 00:39 hello witam jako nowy w tym gronie. sasiad z klatki 210 czy jakos tak. ja apropo ofert sprzetu AGD. sam znalazlem jedno miejsce w samym wrocławiu gdzie ceny sprzetu nie sa zabojczo wysokie. porownalem sobie cene jednej wybranej kuchenki elektrycznej - sprawdzalem media markt ( cena ponizej krytyki ) megamedia.pl, hoopla.pl oraz wroclawska hurtownie Daria biorac pod uwage same ceny to hurtownia jako ze znajduje sie we wroclawiu i jest tanio - wyladowala na pierwszym miejscu - drugie hoopla.pl to jako alternatywa do zakupu przez net. zamierzam sie wybrac do tej hurtowni osobiscie zeby skonfrontowac dane rzeczywiste z ich oferta sieciowa ( posiadaja strone www ) pozdr. dla przyszlych sasiadow i sasiadek. Odpowiedz Link Zgłoś
itkovian Re: warunki zakupu AGD 15.10.05, 00:56 hello ups poprawka do posta wyzej. pomylilem kuchenki - drobne literki w druku przy tym samym typie i numerze kuchenki. czekam na odpowiedz hoopla.pl zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
barnog Sprawa kanalizacji :( 15.10.05, 08:30 Witam!!! Drodzy współtowarzysze niedoli :) czy wiecie coś na temat kanalizacji??? Jakie są postępy w zrobieniu tej ostatecznej. Gadałem wczoraj z sąsiadem i on sprawdzał to w Urzędzie i GEO nie ma jeszcze zgody na budowę kanalizacji, teraz jesteśmy podpieci pod kanalizację Złotniki. Proponuje przycisnąc GEO, Radik moze umieścisz zapis o kanalizacji w pismie, niech określą kiedy bedzie zrobiona kanalizacja ostateczna??? Cieszę sie ze na forum pojawiły się nowe twarze :) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: Sprawa kanalizacji :( 17.10.05, 14:11 Sprawy kanalizacji nie dorzucę, bo mam już 17 podpisów i musiałbym zbierac je od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiron Ulga remontowa IP: *.e-net.pl 15.10.05, 10:49 Witajcie, od poniedziałku startuję z remontem mieszkania i stąd moje pytanie: czy ktoś z Was dowiedział się już (ja próbowałem ostatnio telefonicznie, ale niestety bez skutku) jak interpretuje US Fabryczna (chyba pod tego będziemy podlegać) przepisy o uldze remontowej? Czy materiały możemy kupować już od momentu podpisania protokołu zdawczo-odbiorczego (słyszałem, że niektóre US uwzględniają dopiero moment podpisania aktu notarialnego)? Czy na fakturze należy podawać adres na ul. Kosmonautów? Pozdrawiam! Irek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Bez zmian IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 16.10.05, 21:20 Witam, ktoś kiedyś pisał że Geo bierze nas na przeczymanie z tymi fuszerkami i chyba miał rację latarnie jak stały w oknach tak stoją drogi jak nie robią to nie robią a my już z tym nic nie robimy interesujemy się sprzętem AGD itp.Ciekawe jak zimą i pózną jesienią będziemy chodzili naszą ukochaną drogą do tramwaju.Mam wrazenie ze słowa tej osoby która poruszyła ten temat się sprawdzają niestety interwencja jednej osoby lub kilku nic nie pomoże zastanówmy się głęboko jak dajemy się wykręcać !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matlik Re: Ulga remontowa 17.10.05, 00:44 Hejka Irek, podajesz adres pod którym jesteś aktualnie zameldowany. Rozliczasz się też w US odpowiednim do miejsca Twojego zameldowania. Wpisz w wyszukiwarce forum ulga remonotwa, znajdziesz kilka wątków. (link do jednego z nich zamieściłem jakiś czas temu na tym forum). Z tego co wiem faktury muszą być wystawione po odbiorze mieszkania, ale nie jestem pewnien. pozdr Marek Odpowiedz Link Zgłoś
iiron klucze do bram 17.10.05, 09:59 Witajcie, już myślałem, że przynajmniej przez najbliższy czas nie będzie zbyt wielu NOWYCH (o np. drodze trudno zapomnieć!) powodów do narzekania na GEO, a tu proszę... Wczoraj, korzystając z wolnego popołudnia, kupiłem sporo materiałów budowlanych i zawiozłem je do mieszkania. I tu niespodzianka: nie mogę wejść do klatki, bo brama zamknięta (niedziela, godzina ok. 19:30)! Stróże klucza nie mają (i w ogóle o niczym nie wiedzą), w mieszkaniach nikogo nie ma... Po prostu brak słów! Tylko dlaczego mnie to aż tak bardzo nie dziwi?! Pozdr, Irek PS. Tej drogi nie możemy im darować! Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: klucze do bram 17.10.05, 14:13 No właśnie co z kluczami wszyscy jakby o nich zapomnieli, moja brama jest cały czas otwarta, ale jak ją kiedyś zamkną to nie wejdę, dobrze że na parterze juz ktoś mieszka to moż mi otworzy, czy ktoś z Was rozmawaiał już z kimś z Geo o tej sprawie i z kim należy czy z Panem z zarządu budynku czy nadal Geo? Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: klucze do bram 17.10.05, 17:53 Mam juz klucz od bramy! Dostalem go dzisiaj na budowie od kierownika budowy. Na razie tylko jeden, ale dobre i to. W sprawie kluczy dzwonilem rano do pana zarzadcy, ale on kluczy nie dostal, gdyz geo z budopolem uzgodnilo, ze budopol bedzie mial klucze aby usuwac usterki. Do GEO tez dzwonilem. Mieli oddzwonic, ale oczywiscie tego nie zrobili... Pozdr, Irek Odpowiedz Link Zgłoś
barnog dewastacja domofonów 19.10.05, 07:30 Heloł!!!! Nie wiem czy wiecie ale nasze zaje.... domofony ostatnio były ostro wygięte, takze mysle ze czeka nas wymiana domofonów tak raz na rok, chyba ze jakiemus gowniarzowi tak bardzo sie spodoba ich wyrywanie, ze bedziemy je zmieniac cześciej np. raz na miesiąc. Musimy wymusić od GEO wymiane tego szajsu!!!! Jak tam wasze prace przy urządzaniu mieszkanek, praca wre :)??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: dewastacja domofonów 19.10.05, 09:35 W bramie 212 od niedzieli nie ma światła na korytarzu, a jak w pozostałych? Dzisiaj zgłosiłam awarię ale nie wiedzą kiedy to naprawią. Może inni lokatorzy też zgłoszą awarię to mieli by większą motywację. Wieczorem ożna sobie nogi połamać i zęby wybić jak się chodzi od kilku dni po ciemnej klatce schodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
radik geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) 19.10.05, 11:14 Oto moja ostatnia korespondencja mailowa z Geo: Mój mail do Geo > > 2. Proszę napisać mi jak i kiedy zostanie dokonane rozlicznie > > (biały montaż i zaliczka). > > > > 3. Proszę napisać mi także, a to interesuje mnie najbardziej, jak > > wygląda sprawa z kanalizacją i kiedy będzie podłączenie do > > kanalizacji docelowej. > > > > 4. W mojej klatce (13) nie działa oświetlenie na korytarzu, a ktoś > > juz próbował "siłować się" z domofonem w wyniku czego słupek > > domofonu został przekrzywiony. Czy moge liczyć na poprawienie tych > > usterek? > > > > Pzdr, Odpowiedź GEO: Dzień dobry, W odpowiedzi na Pana maila informuję co następuje: ad. 1 Numer kontaktowy do Pana został w naszej bazie zmieniony. ad. 2 Rozliczenie za biały montaż zostanie Państwu przedstawione do końca października (w tej chwili rozliczenie jest sprawdzane i zatwierdzane przez Kraków ). Jeśli chodzi o rozliczenie zaliczki to zgodnie zapisami łączącej nas umowy zaliczka ta zostanie rozliczona po zawiązaniu wspólnoty mieszkaniowej. ad. 3 Przyłączenie kanalizacji jest wykonane w 50% - do wykonania pozostało wpięcie do ul. Złotnickiej oraz prace pod poziomem wód gruntowych. ad. 4 Usterki zostały zgłoszone i zostaną usunięte. z pow. I ponownie moja odpowiedź Witam, Dziekuję za odpowiedź. Cieszy mnie to, że staracie się Państwo przestrzegać zapisów umowy ("Jeśli chodzi o rozliczenie zaliczki to zgodnie zapisami łączącej nas umowy zaliczka ta zostanie rozliczona po zawiązaniu wspólnoty mieszkaniowej."), bo dzięki temu wiem, że droga dojazdowa bedzie wykonana w najbliższych dniach zgodnie z zapisem pkt XIV umowy przedwstepnej i zgodnie z treścią reklamy z Gazety Wyborczej, gdzie jest mowa o estetycznie wykończonej drodze dojazdowej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
itkovian Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) 19.10.05, 14:41 witam ze tak powiem ladna puenta :) sam po rozmowie z rzeczonymi ludkami nie mam az tak optymistycznej wersji i zaczynam bac sie deszczow. a mieszkanie jesli chodzi o urzadzanie to rosnie w oczach. tyle ze regularnie trzeba zwalczac drobne i mniej drobne niedorobki. boje sie tylko o ludkow ktorzy mieszkaja po sasiedzku i nie rozpoczeli prac. oby nie stukali mi po nocach kiedy sie juz czlowiek wprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu_z Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) 19.10.05, 19:12 Drogi sąsiedzie! Być może należę do tych ludków, którzy zechcą zburzyć spokój już mieszkających. Radzę jednak uzbroić się w kolejną dawkę cierpliwości i przeczekać aż do świąt, w okolicy których powinniśmy (czyt. Geo) dostać pozwolenie na użytkowanie. Do tej pory mieszkamy na własną odpowiedzialność i w zasadzie nielegalnie (o czym już na tym forum pisaliśmy), tak więc nie można liczyć na przestrzeganie regulaminu i jeśli będzie taka potrzeba to niestety ale.... Co do drogi to przypuszczam, że rzecz ma się tak samo - ma być gotowe wszystko do uzyskania pozwolenia na użytkowanie i prawdopodobnie tak się stanie. Myślę oczywiście o poprawie istniejącej drogi a nie położeniu nowej. Jest to działanie o tyle logiczne, że w okresie zimowym prace na kolejnych etapach zapewne nie będą już tak intensywne a im później tym mniej (a może wcale) tych wielkich ciężarówek będzie jeździło po "tymczasowo ułożonej drodze". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 19.10.05, 21:28 Myślę że GEO ma nas głęboko w ? sprzedali mieszkania i tyle chyba jakieś pisemko do gazety można napisać.Zobaczycie że z naszymi problemami nic nie zrobią ( drogi,latarnie,brak swiatła na klatkach,brak kluczy od bram)piszemy prosimy a efektu brak.Muszę napisać ciekawostkę budopol jest wykonawcą AS Bau i tam dopiero są niezłe kpiny czekają na mieszkania od czerwca i końca nie widać!!! Z tego co rozumiem centrala Geo w Krakowie też ma to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
mirai Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) 20.10.05, 15:56 Budopol był rownież wykonawcą jednej z faz osiedla na Jagodnie. Tam też nie jest wesoło :( -- Mirai, pierwsza, jedyna, niepowtarzalna 12 latka no 1. on p.r.a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 23.10.05, 16:45 a propos umowy. Zapytałem Panią Z Biura o końcowy obmiar mojego mieszkania (Gdybym sam nie zapytał, to oczywiście nie raczyłyby mnie poinformowac jaki jest rzeczywisty metraż). I tu zagadka. Z moich obliczeń wynika, że mieszkanie zamiast 58,5 m2 ma niecałe 57. Pani twierdzi, że różnica wynosi 0,16 m2, a jak mi sie cos nie podoba, to mam przedstawic ekspertyzę rzeczoznawcy. :) Metr kosztował około 2500 PLN. Czy jeśli mieszkanie jest mniejsze niż w umowie, nawet o te marne 0,16 m2, mogę domga się zwrotu gotówki? Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) 23.10.05, 21:54 To bardzo ciekawy temat. Ja także mam wątpliwości co do rzeczywistego metrażu (oczywiście musiałem się o to dopytać). Wg pani z biura różnica jest minimalna. Mi wydaje się natomiast, że jest znaczna. Jednakże nasze wspaniałe umowy mówią tylko, że mieszkanie będzie miało OKOŁO iluś metrów. W dodatku podany na umowie metraż nie uwzględnia tynków. Co więcej, w przypadku mieszkań ze skosami jest jeszcze jedna niespodzianka: podany na umowie metraż obliczony jest wg starej normy, a obiar miał być wykonany wg nowej (z 1997r), co ma dodatkowy (ujemny) wpływ na rzeczywistą powierzchnię mieszkania. Cała sparawa jest bardzo zagmatwana. Panie w biurze odpowiadają, że oni sprzedają mieszkania na sztuki, a nie na metry... Po prostu całe GEO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) IP: 62.233.177.* 27.10.05, 10:46 Budopol to firma post komunistyczna powinni ich wywieżć na madagaskar do budowy namiotów banda debili mieszkaniec as-bau Odpowiedz Link Zgłoś
barnog internet !!! 20.10.05, 07:37 Witam!! Kto zakłada internet, czy wiecie cos na temat kablówki??? Od jutra maluje, mam urlopik :) i nie bede zagladał na forum, ale dyżury bedzie pełnić ZUZA. Jakby co to sie zreszta zgadamy, pamietajcie z wiadrami przy śmietniku , hehe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika1 Kto zakładał internet???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:36 Zgubiłam nr telefonu do tej osoby. Poratujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu_z Re: Kto zakładał internet???????? 20.10.05, 13:37 Jak się woli info z naszego forum to podaję namiary: Internet Union - Paweł Dobosz ul. Złotnicka 28 54-029 Wrocław 888 084 818 UWAGA: Abonament za dany miesiąc należy uregulować do dnia 22. poprzedniego miesiąca. Np. abonament za marzec uiścić należy do 22. lutego. Chociaz ta uwaga dotycząca płatności za abonament troche dziwna - płacić z takim wyprzedzeniem??? Poza tym za instalcję mamy ponieść koszt 199 zł??? to może jednak Vectra okaże się tańsza a równie dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikaa1 Re: Kto zakładał internet???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:51 A Vectra u nas też instaluje? Podajcie jakieś informacjie o parametrach? Czy ktoś założył już ten złotnicki internet? Jak on działa? Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: Kto zakładał internet???????? 20.10.05, 14:44 Opłata miesięczna jest ok, ale 199 zł za instalację to lekka przesada. Miejmy nadzieję, że w porę pojawi się jakaś konkurencja... Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: Kto zakładał internet???????? 21.10.05, 10:25 Witam! Może ktoś zająłby się sprawą porównania ofert dostawców netu. Ja obecnie dostęp do neta mam sporadycznie więc jedynie mogę podrzucić link z adresami wszystkich kablówek we Wrocławiu www.9477.pl/rozglosnie_radiowe_wroclaw.php W weekend może odwiedzę tego gościa ze Złotnik, to w poniedziałek napisze coś więcej o warunkach w sieci osiedlowej. Pismo do krakowskiego Geo zostało wysłane w poniedziałek, więc pozostaje cierpliwie czekac na odpowiedź i drogę oczywiście :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 Re: Kto zakładał internet???????? 21.10.05, 14:56 niestety na Złotnikach nie ma kablówek żadnych, za daleko od centrum chyba. jest (dla chcących) cyfra+ ale to nie dotyczy netu. Firma Pawła (większość mieszkańców Złotego jest z nim na ty) jest ok. Internet rzadko się zawiesza, parametry chyba dobre, ale ja się nie znam, na mój użytek całkowicie wystarcza. Nie odcina zbyt szybko w przypadku opóźnienia w zapłacie;-))))). Najlepiej przejdźdzcie się na nasze osiedle i popytajcie mieszkańców, tu większość ma net od niego. Jest jeszcze forum na stronie Złotników. ps. ja za instalację płaciłam 400 plm, 2 lata temu takie tu były ceny:-((( pozdrawiam ze Złotego. A. Odpowiedz Link Zgłoś
barnog NOTARIUSZ!!!!! 21.10.05, 17:26 Myśle ze warto popisać coś o notariuszach, macie jakies namiary??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:52 Egoista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2 Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.10.05, 23:45 Panie X. Podpisuje się pod postem lub nad tematem. W treści niech będzie treść:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: geo dotrzymuje postanowień umowy :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:18 Chodzi o to, ktoś ma obawy o swój spokój który mogą mu zakłócić inni jak już się wprowadzi bardzo egoistyczne podejście Odpowiedz Link Zgłoś
blanka30 I etap 80,55m2 23.10.05, 12:17 Proszę o kontakt posiadacza 80,55m2 z I-go etapu na mojego maila gazetowego. Bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Usterki?????? 24.10.05, 10:38 Miszkam od tygodnia, jest super, jednak są rzeczy które budzą moje obawy, poraz drugi w ciągu tygodnia wysiadło światło na klatkach i wokół budynku i to akurat w niedzielę. Mam też zastrzerzenia co do wody nie wiem czy zdarzyło się to innym, zaczynam urzywać ciepłej wody i w połowie ona zaczyna kapać. Zgłosiłam Winiarskiemu zwalał winę na zapowietrzone rury i małą przepustowość pieca. Ale coś mi się tu nie podoba, mała ptzepustowość pieca przy kilku zajętych mieszkaniach. Jeszcze jedno woda kończy się tylko wieczorami i rano, cały dzień jest bez zarzutu więc to chyba nie zapowietrzone rury? Czy ktoś z Was miał podobne spostrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: Usterki?????? 24.10.05, 11:29 ja wprawdzie jeszcze nie mieszkam, ale faktycznie majstrowie skarżyli się na ten problem. może lepiej porozmawiać o tym z naszym zarządcą? to on w naszym imieniu powinien wyjaśnić to z GEO. W przypadku GEO tylko oficjalna droga ma sens... Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 Uwaga na złodziei 25.10.05, 08:33 Przestrzegam - w tej okolicy to problem. Nasze osiedle (mieszkania i piwnice) okradli kilka razy na początku. Nie wstawaiajcie drogich sprzętów lub/i materiałów do pustego mieszkania. Te otwarte bramy tylko mogą zachęcić złodziei. Kradną najczęściej przed południem i z trafień wynikało, iż sobie obserwowali delikwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Ciepła woda 25.10.05, 12:53 Przed chwila rozmawiałam z winiarskim, do końca tygodnia sprawa dostawy ciepłej wody ma się wyjaśnić, jak nie to w poniedziałek znowu będę do niego dzwoniła a on bardzo tego nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
radik AGD raz jeszcze 25.10.05, 17:35 Dzwoniłem dzisiaj do megamedia.pl Warunki, które byłty wcześniej ustalone pozostaja w mocy: "Witam Proponujemy Państwu dodatkowy rabat od naszych cen, który będzie wahał się w okolicach 5%, ponieważ nie pracujemy na jednakowych marżach u wszystkich producentów. Mamy nadzieję, że będziemy bardzo atrakcyjnym oraz profesjonalnym dostawcą Państwa. Dodatkowo proponujemy transport gratis przy zamówieniach indywidualnych powyżej 3000 zł brutto oraz atrakcyjny cenowo nasz własny transport. Hasło jakie należy podawać za każdym razem przy negocjacjach i zamówieniach to "Osiedle Kosmonautów". W razie jakiś dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny. Pozdrawiam serdecznie Sobiesław Sowa Handlowiec - Megamedia.pl tel. 71/ 7872002 wew.42 email: sobieslaw.sowa@megamedia.pl" Jeśli jednak chcecie, aby wniesiono Wam sprzet, do zamówienia trzeba doliczyć 30 zł. Termin realizacji zamówienia to 3 dni robocze. www.megamedia.pl Przy zamówieniach koniecznie pamiętajcie o haśle "OSIEDLE KOSMONAUTÓW" Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: AGD raz jeszcze 25.10.05, 21:30 Dzięki radik za myślenie o sąsiadach. Ja mam od megamedia wycenę sprzed ponad miesiąca i ceny (po negocjacji) były o 200 zł wyższe niż u konkurencji ale odpadł koszt transportu (160 zł), więc wygrał Wrocław. Ciekawy tylko jestem czy dostanę ten rabat od już wynegocjowanych cen... Do mieszkańców: a co mamy w gniazdkach TV? czy możliwa jest instalacja anteny czy tylko kablówka (o ile nam ktoś podłączy) Pozdrawiam krzychu P.S. Wreszcie odebrałem klucze... jest jak jest a mieszkać gdzieś trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: AGD raz jeszcze 26.10.05, 10:30 W porównaniu z poprzednim miesiącem to ceny AGD trochę spadły, np kuchenka którą sobie upatrzyłem jest tańsza o 200 zł. Radzę więc negocjować od początku. Można już odbierać klucze od komórek lokatorskich i bram u p. Grzesia :) Odpowiedz Link Zgłoś
itkovian Re: AGD raz jeszcze 26.10.05, 17:42 witam tez rozpoczelem negocjacje z megamedia jest tylko jeden problemik. termin realizacji - pisane 3 dni moga sie przeciagnac. w moim przypadku juz dostalem zapowiedz ze nie mam szans w tym tygodniu na wybrany sprzet. wiec radze sie dopytywac o konkretne terminy realizacji zamowienia. no i male pytanko apropo ogrzewania - do osob ktore mieszkaja - jak to wyglada. sam jeszcze nie nocowalem ale podobno az tak pieknie cieplo nie jest. mam sie bac zimy czy poprostu nie wlaczono 100% mozliwosci ? zamierzam sie wprowadzac i jestem cieplolubny z zona :) Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Ogrzewanie i ciepła woda 27.10.05, 09:08 Grzać grzeją, z tym raczej nie ma problemów, są problemy z ciepłą wodą i dopóki większa liczba lokatorów nie zaczznie ich cisnąć, to wątpię czy cokolwiek z tym zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
barnog kiedy sie wprowadzacie???? 27.10.05, 19:00 Witam wszystkich!!! dorwałem sie do neciku wiec pytam sasiadów kiedy parapetówkie robimy??? my z zuza planujemy spac pierwszy raz z soboty na niedziele. a wy kiedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: kiedy sie wprowadzacie???? 27.10.05, 21:58 Hej! Wam i wszystkim innym, ktorzy już mieszkają lub wprowadzą się w najbliższym czasie zazdroszczę. U mnie narazie prostują ściany (hmmm... w zasadzie to powinni już zrobić, ale... może jednak jutro zrobią:[). Później zabieram się do roboty i być może na Mikołaja wypijemy parapetówę. Chosiaż bardzo chciałbym już mieszkać to narazie cieszę się, że nie muszę kilka razy dziennie przejeżdżać po tej coraz gorzej wyglądającej drodze (wczoraj widziałem wystające druty zbrojeniowe) i może wymusicie do tej pory poprawę elektryki i funkcjonowania kotłowni. Pozdrawiam krzych Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: kiedy sie wprowadzacie???? 28.10.05, 09:03 My mieszkamy już dwa tygodnie, naprawdę nie ma powodów do narzekań, no może poza drogą. Ciepła woda już jest w dużych ilościach i w domku jest bardzo cieplutko, bo grzeją. W tej chwili czekamy na mebelki. Proponuję parapetówkę balkonową będzie wesoło i każdy z każdym pogada. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
itkovian Re: kiedy sie wprowadzacie???? 02.11.05, 23:54 witam cos mi sie zdaje ze nastepny tydzien zaczne od pobudki na miejscu. podjelem decyzje ze te dwa miejsca w ktorych mi farba odlazi ze sciany nie powstrzymaja mnie. a co do drogi to dzis mnie panowie lekko zirytowali blokujac dojazd na dluzsza chwile. ja wiem ze costam poprawiaja ale kiepsko im to idzie i nie znosze patrzec jak jeden robi a reszta opiera sie o przyslowiowa "lopate". do zobaczenia sasiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: kiedy sie wprowadzacie???? IP: *.isp.pl 03.11.05, 07:52 a my już od dwóch dni miweszkamy!!! Tylko nie wiem co zrobić z kakloryferem w łazience. Bo nie grzeje, a odpowietrzanie nic nie daje. Macie jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: kiedy sie wprowadzacie???? 03.11.05, 08:44 Zgłosić do GEO, wszystko należy zgłaszać do nich z uporem maniaka, w końcu sprawę załatwią. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: kiedy sie wprowadzacie???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 11:24 Przede wszystkim gratuluję, że wreszcie doczekaliście się i po trudach i bojach (śledzę na bieżąco) zamieszkaliście w nowych mieszkankach :) Mi przyjdzie na to poczekać jeszcze dłuuuuugo (II etap), ale powoli planuję i marzę :) I właśnie mam problem, pomóżcie proszę: 1. Czy możliwe jest dowolne ustawienie armatury łazienkowej czy jest uzależnione od tego, gdzie są jakieś rury? (może śmieszne, ale nie znam się :)) 2. Czy grzejnik w łazience jest też w jakimś odgórnie ustalonym miejscu? Z góry dzięki za pomoc. Ach, jak ja Wam zazdroszczę, że to już :) Odpowiedz Link Zgłoś
anetam11 Re: kiedy sie wprowadzacie???? 04.11.05, 14:12 nie chcialabym straszyc ale drugi etap budowy jest rowniez wykonywany przez budopol a z tego co mi wiadomu (znajomi maja odebrac mieszkanie na osiedlu ASbau) to sa oni w bardzo kiepskiej sytuacji finansowej. wiec juz moze teraz lepiej sie dowiedziec czy czasami nie stanie sie tak ze w polowie budowy Geo nie bedzie musialo wybierac drugiego wykonawce a co za tym idzie pewnie wtedy wszystkie terminy napewno sie opoznia. to tak dla informacji bo juz uczulona jestem na ich niespodzianki........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: kiedy sie wprowadzacie???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 14:57 O kurcze.. :((( Dotychczas bałam się tylko tego, że spartaczą robotę, a tu się okazuje, że sytuacja moze wygladać duzo gorzej :( A cała kasa już poszła, no to teraz pozostaje się już chyba tylko modlić żeby dokończyli :( P.S. Nadal proszę o informacje jak to jest z tą łazienką. Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: kiedy sie wprowadzacie???? 06.11.05, 00:22 Gość portalu: sanity napisał(a): > 1. Czy możliwe jest dowolne ustawienie armatury łazienkowej czy jest > uzależnione od tego, gdzie są jakieś rury? (może śmieszne, ale nie znam się :)) cześć Sanity. też się własnie nad tym zastanawiam, bo wymyśliłam nowe ustawienie sprzętów w łazience. może ktoś nam coś doradzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z jeszcze raz o zmianach 12.11.05, 00:28 sanity & moboj: Ze zmianami to jest tak, że można zrobić dużo ale nie każdy pomysł będzie możliwy do realizacji. Jeżeli chodzi o łazienkę to przede wszystkim trzeba zorientować się gdzie jest pion kanalizacyjny i ustawić armaturę tak na logikę, żeby zachować niezbędne spadki od punktu do pionu. Przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na muszlę i wannę. Od muszli idzie fi 110 i nisko nad podłogą (w normalnym budynku takie rury też są schowane w stropie) dlatego odległość nie powinna przekraczać 1 m. U mnie pralka stoi w przeciwnym koncie niż pion, więc "fachowiec" instalator poleciał rurą po dwóch ścianach bo tak najprościej i najtaniej, i gdzieś mają to że każdy wprowadzając się pierwsze co musi zrobić to przerobić większość z instalacji. Przy rozmieszczaniu armatury można wziąć pod uwagę przesunięcie drzwi (kilka osób robiło to już po odbiorze, czyli na własny koszt). pamiętać przy tym trzeba, że trzeba uściślić też przesunięcie włączników światła i gniazdek (do pralki i przy umywalce). Z halogenami wpuszczanymi w GK radzę ostrożnie lub rozsądnego elektryka. Bardzo ważne!!!! Wszystkie wprowadzone zmiany trzeba samemu dopilnować! Jak już będą blisko ze ściankami znaleźć ekipę i porozmawiać, elektryków uczulić na poprawki i dopilnować instalatora żeby zrobił zgodnie ze sztuką a nie hasłem "...panu się może nie podobać, ale będzie działało" (przypuszczam, że za dobrze wykonaną robotę trzeba się będzie odwdzięczyć;) ). I tak wszystkiego się nie dopilnuje, ale zawsze to później mniej roboty lub wydanych pieniędzy na poprawki. Chyba, że...... w II i III etapie będą robić sami super fachowcy, którym będzie zależało na dobrej opinii u lokatorów, czego Wam życzę i pozdrawiam. krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
anetam11 kiedy spotkanie z zarządca 04.11.05, 14:07 witam, czy moze sie orientujecie jak bedzie wygladalo rozliczenie czynszu tzn. od kiedy ona nastapi??? i czy odbedzie sie jakies spotkanie z zarzadca?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 05.11.05, 15:35 A ja trochę z innej beki. Czy ktoś wie o TV w nszym budynku? Bo gniazda w ścianie nie działają, byłem przekonany, że jakaś zbiorcza antena z kilkoma programami to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 05.11.05, 18:06 Jak odbierałam mieszkanie to miało działac nic nie mówili o antenach. Najlepiej skontaktuj sie z GEO a jak to nie pomoże to z administratorem, w GEO dostaniesz nr telefonu. Jak coś będziesz wieział to daj znac ja jeszcze nie próbowalam uruchomić telewizora więc nie czuje problemu ale kiedys się pojawi. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
radik podpowiedzi brak :( 07.11.05, 11:39 odpowiedzi z geo jeszcze nie dostałem. Jak nie dostanę nic do końca tygodnia to napiszę do nich maila. Nie kupujcie w megamedia.pl chłodziarko-zamrazarki Bosch KGV 36650. Przywieziono mi jeden egzemplarz "na plecach", a w ten sposób lodówek transportować nie wolno. Odmówiłem odbioru i juz więcej nie zmawiałem lodówki w tej firmie, bo pewnie dostałbym ten sam egzemplarz, tylko przywieziony bardziej starannie. Istenieje jednak ryzyko, ze wcisną ten ezgemplarz komuś innemu. Dlatego przestrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: podpowiedzi brak :( 07.11.05, 11:40 w temcie miało być "odpowiedzi brak" :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
itkovian Re: podpowiedzi brak :( 07.11.05, 20:26 witam apropo megamedii-nadal potwierdza sie ich pikna terminowosc - jak na razie rzeczone 3-5dni dostawy wlasnie dzis zmienilo mi sie w dodatkowe 7 dni. denerwuja mnie i tyle. no i druga rzecz-nasz kochany administrator juz wyslal mi mila kopertke z rachunkiem za swoje uslugi. szybko - na cale szczescie jeszcze nie nalicza nam czynszu, tylko wywoz smieci, czyszczenie, utrzymanie trawnikow itp. nadal interesuje mnie wobec tego kiedy nasza gmina udzieli nam pozwolenia na zamieszkanie. i ostatnie tak dla rozweselenia: uruchomilem wczoraj telewizor: zamiast anteny ma w gniazdko wlozony klucz imbusowy 2 - odbieram TVP 1, 2 i 3 oraz polsat - w miare czysto, tv4 gorzej, tvn -> to goryle we mgle. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKAA1 Re: podpowiedzi brak :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 08:59 Zgoda na zamieszkanie będzie dopiero w drugiej połowie grudnia, ponieważ pewne osoby bardzo późno odebrały mieszkania, zależy to też od tego czy wszyscy zrobią konieczne wykończenia: podłogi, parapety, drzwi, schody... Jeśli nie to sprawa może się nadal ciągnąć. P.S. mam prośbe do wykańczających postarajcie się nie wiercić i pukać po 22.30 bo co niektórzy juz mieszkają i rano wcześnie wstają Odpowiedz Link Zgłoś
barnog zryczałtowana opłata za założenie KW ??? 08.11.05, 12:54 heloł!!! znajomy mi powiedział że od marca 2006 maja być wprowadzone zryczałtowane opłaty za załozenie księgi wieczystej(ok 300 PLN) czy ktoś z was o tym słyszał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Re: zryczałtowana opłata za założenie KW ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 13:15 200 zł bezwzględu na to jakie to mieszkanie, dlatego z aktem notarialnym opłaca się poczekać do marca. W GEO powiedzieli że akty będą prawdopodomnie w okolicach początku marca Odpowiedz Link Zgłoś
barnog Re: zryczałtowana opłata za założenie KW ??? 08.11.05, 13:21 dzieki,a nie orientujesz sie jaka opłata była do tej ppory tak mniej wiecej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Re: zryczałtowana opłata za założenie KW ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 13:30 Procentowa, za mieszkanie nowe o wartości 130 000 zapłaciłbyś około 2 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter kradzież prądu przez Budopol IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 09.11.05, 18:44 Myślę że każdy zauważył wykrzywiną latarnię przy bramie 212 i kabel który jest pociagnięty z w/w bramy do budowy II etapu. Przez nieszczęsny kabel idzie prąd na budowę II etapu za który płacimy wszyscy mieszkańcy jako część wspólna naliczana przez naszego zarządce. Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: kradzież prądu przez Budopol 10.11.05, 07:33 Słuszna uwaga. Zanim jednak zaczniemy się "awanturować" trzeba mieć peność, że rzeczywiście Budopol za ten prąd nie płaci. a pewnie nie płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kradzież prądu przez Budopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 07:58 to skandal ! czy nasz zarzadca zarzadza ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: kradzież prądu przez Budopol IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 10.11.05, 12:17 Na bank osobnego licznika nie mają !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kśka Re: kradzież prądu przez Budopol IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 10.11.05, 13:34 A może poprosimy kierownika budowy 2 etapu zeby nam pokazał ten licznik jestem ciekwa jego reakcji.(proponuję sobota) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonykapturek212 Re: kradzież prądu przez Budopol 11.11.05, 10:31 Ale z Was tumany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk czerwonykapturek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:06 Czy to Pan panie dyrektorze GEO? Sądząc z wypowiedzi i doświadczenia mam wrażenie, że chyba tak. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: kradzież prądu przez Budopol 12.11.05, 00:34 Jak tylko będzie jutro (dzisiaj) ktoś z kierownictwa to się zapytam i napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: kradzież prądu przez Budopol IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 13.11.05, 20:38 Myslę że ten czerwonykapturek to jakiś niezły KRETYN!!!!.Przecież my tylko przypuszczamy i mamy takie prawo po wszystkich przebojach z GEO i BUDOPOL wszystkiego można się spodziewać.(A tak swoją drogą sprawdziłem ten kabel i jest podpięty do tablicy administracyjnej całej bramy ale nie wiem czy ma jakiś osobny licznik wyglada że nie) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: kradzież prądu przez Budopol 13.11.05, 22:23 byłem, ale nic nie załatwiłem.... Budopol jest tak bardzo do przodu z pracami, że w soboty nie pracuje. Zapytam jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: kradzież prądu przez Budopol 15.11.05, 09:54 Do licznika bloku podłączona jest przepompownia, która (prawdopodobnie) pobiera mało prądu bo załącza się raz na jakiś czas, czyli wtedy jak nazbiera się woda i działa parę minut. Wg mnie nie jest to tak do końca dokładna informacja bo chodzi albo o przepompownię albo o pompy wypompowujące zbierającą się wodę na słynnych gruntach kurzawkowych. Sprawa ta załatwiona jest jak każda inna na naszej budowie - może się nie domyślą, może nie upomną, a informacji jak zawsze brak. Pozdrawiam krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: kradzież prądu przez Budopol IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 15.11.05, 22:43 No czyli dalej nas ściemniają.(jakaś przepompownia ,mało pradu) a my jestesmy dobrymi wujkami dla GEO I BUDOPOL JA MAM JUŻ DOSYĆ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lkc Re: kradzież prądu przez Budopol 16.11.05, 08:40 Wiecie co? Czytam to forum już od dawna, śledzę losy Waszej inwestycji i trzymam kciuki abyście w końcu szczęśliwie zaczęli mieszkać na swoim. Na dodatek codziennie przejeżdzam koło Waszego osiedla więc na bieżąco obserwuję postępy. Dopiero teraz nie wytrzymałam i piszę: Dlaczego dajecie sobie wleźć na głowę? Przecież prąd dla budowy powinien być podłączony z licznikiem a na dodatek za zgodą elektrowni - bo to jest inna taryfa i przeznaczenie. Inna sprawa - czy Wasz budynek jest już w końcu odebrany i oddany do zamieszkania? Bo jeżeli nie to pewnie też macie prąd budowlany (a taryfa jest zdaje się wyższa niż przy normalnym). GEO gra z Wami jak chce, uważam ze jedna porządna awantura powinna sprawę zakończyć. Spróbujcie też może zadzwonić do Energetyki i zapytać na jakich zasadach prąd czerpie budowa obok i jak nie będą wiedzieć - zgłoście kradzież - bo przecież podłączyli się na dziko do Waszych liczników. Wtedy dopiero będzie fajnie :-) ALe spieszcie się - bo niedługo ukończą prace. Pozdrawiam Złotniczanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikaa1 Re: kradzież prądu przez Budopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:16 Od kilku dni czytam o kradzieży prądu i jakoś nie zuważyłam żeby obchodziło to wszystkich, a raczej nieznaczną grupę lokatorów. Zdaję sobie sprawę z tego że nie wszyscy maja teraz dostę do netu, ale w sprawie kradzieży prądu należałoby zacząć działać. Z tego co udało mi się zobserwować dużo osób juz mieszka może znowu jakieś spotkanie pod śmietnikiem i ustalenie co z tym fantem zrobić. Grupa zawsze jesteśmy mocniejśi ni w pojedynkę, firma działa opieszale gdy zgłasza się cokolwiek samemu, jak będzie nas więcej będą musieli zająć jakieś stanowisko w tej sprawie. A co z drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 Re: kradzież prądu przez Budopol 16.11.05, 12:36 popieram! ja też czytam i kibicuję z sąsiedztwa:-) Ostatnio obserwowałam pod swoim blokiem pana z fajnej fury, który u nas zaparkował i poszedł na piechotkę na budowę -w kasku budowlanym:-) nie chciał niszczyć swoego drogiego audi A4 na wertepach... pozdr.A. Odpowiedz Link Zgłoś
lkc Re: kradzież prądu przez Budopol 16.11.05, 13:49 No i to też jest skandaliczne: macie mieszkania, budynek też juz skończony - a nie macie drogi. Skoro jej jakość powoduje, że uszkadzacie samochody - dlaczego nie obciążycie za to GEO? Jak urwiesz koło lub uszkodzisz zawieszenie na drodze publicznej - możesz domagać się odszkodowania od właściciela drogi, jeżeli udowodnisz ze stało się to w związku ze stanem nawierzchni. Może w ten sposób spróbujcie wpłynąć na GEO. Wydaje mi się też że do właściciela gruntu (a jest nim nadal GEO - bo nie macie jeszcze aktów) należy utrzymanie drogi dojazdowej w należytym stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 Re: kradzież prądu przez Budopol 16.11.05, 18:01 oczywiście, ale z pozwami o odszkodowanie poczekałabym do czasu uzyskania aktów notarialnych przenoszących własność. Ważne jest tylko dokumentowanie szkód i stanu drogi (foto, świadkowie, rachunki z napraw) dla celów dowodowych. A na bieżąco pozostało wywieranie nacisku na szybkie zrealizowanie drogi. Ja rozumiem, że tamtędy jeździ ciężki sprzęt, ale to nie tłumaczy stanu tej prowizorycznej drogi i codziennego narażania was na szkody. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka30 odliczenie 16.11.05, 12:02 Sprawdźcie czy to Was dotyczy (II etap). Interpretacja jest z dzisiejszej Wirtualnej Polski. "Czy wydatki poniesione na wykończenie budynku przed tzw. zgłoszeniem do użytkowania, mogą być rozliczane w ramach ulgi remontowej?" "IM: Jeśli budynek nie jest odebrany, mamy do czynienia z budową domu i ulgi na ten cel już się skończyły. Nie można przy nieodebranym budynku wykorzystać ulgi na remont i modernizację." Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: odliczenie 16.11.05, 23:37 Jeżeli nie zdążą z pozwoleniem na użytkowanie to rzeczywiście możemy stracić sporo pieniędzy.... Niestety wydaje mi się, że nikt nie będzie w stanie powiedzieć nam kiedy ono będzie. Musimy po prostu czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 16.11.05, 18:25 Witam, Wciąż nie dostałem odpowiedzi z Geo na nasz list, który wysłałem 18.10. W poniedizałek napisałem więc maila do Krakowa, do którego załączyłem nasz list w e-formie. Tymczasem odpisało mi Geo w sprawie pradu i domofonu przy klatce. Znowu szykue sie awantura, póki co jednak nie odpowiadam, bo sprawę rozliczenia kosztyu naprawy latarnii trzeba dobrze przemyśleć: Mój mail do geo: Dzień Dobry, > Piszę w sprawie inwestycji "Kosmonautów I etap" > Czy wyjaśniło się coś w sprawie kabla, który przeciągnięty jest z > klatki 212 na budowę? Jeśli z klatki pobierany jest prąd to jak > będzie wyglądało rozliczenie kosztów energii? > Kiedy zostanie naprawiona latarnia która została wykrzywiona? > Co z domofonem dla klatki 206? > Pozdrawiam, I odpowiedź Geo: Witam W odpowiedzi na Pana pytania informuję, że prąd w kablu wychodzący z klatki 212 zasila przepompownię ściaków wytwarzanych przez użytkowników budynku przy ul. Kosmonautów 206-212, jak również prąd ten służy do oświetlania lamp zlokalizowanych na terenie działki etapu I. Na w/w prąd znajduje się oddzielny licznik energii w klatce 212 . Pragnę nadmienić ,że budowa etapu II posiada odrębne zasilanie z trafostacji przy ul. Wielkopolskiej. Zarówno latarnia jak i domofonu do klatki 206 zostaną naprawione do końca przszłego tygodnia, w związku jednak z tym ,że były to uszkodzenia mechaniczne już po przekazaniu Państwu obiektu naprawy będą dokonane na koszt Wspólnoty. To tyle. W kazdym razie nie zamierzam płacić za naprawę latarni, bo to Geo przeciagnelo kabel w taki sposób, że poźniej zahaczyła o niego śmieciarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 16.11.05, 19:48 Najlepiej niech tą latarnię zlikwidują 1 pobór energii mniej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 16.11.05, 23:57 Przepraszam, ale chyba czegoś nie rozumiem... tym kablem z 212 prąd do latarni??? A za złamanie latarni to ktoś ponosi winę, napewno nie mieszkańcy. Tak podchodząc do sprawy to można rzec - dobrze, że nie ma drogi, bo wjedzie taka ciężarówka kilkunastotonowa, zniszczy, a my będziemy naprawiać za własne pieniądze, i tak cały czas po każdej ciężarówce... Nie wiem czy to aż taki duży problem dla wykonawcy rozebrać ten cholerny krawężnik i chociaż tutaj zrobić tymczasowy, łagodniejszy wjazd. Po zakończeniu prac z kanalizacją można już jeździć szerzej (tam gdzie krawężnik niższy), ale dlaczego trzeba aż tak kombinować żeby dojechac do swojego mieszkania??? Odpowiedz Link Zgłoś
barnog szczyt bezczelności!!! - musimy utrzeć GEO nosa!!! 17.11.05, 08:01 Nie to już jest szczyt!!!!!!!! Mamy naprawiać latarnie na własny koszt???? Co oni sobie k.... wyobrażają??? Zawsze i wszędzie będę odradzał wszyskim GEO. Zgłośmy sprawę o Związku Firm Deweloperskich, bo to już przechodzi ludzkie pojęcie. Proponuje spotkanie, napiszmy pismo do ZFD, musimy ustalić termin spotkania, czy pasuje Wam sobota. Proponuję również przemyśleć sprawę przekazania sprawy mediom, najlepiej w środowym wydaniu Gazety Wyborczej. Czekam na propozycję terminu spotkania, sobota może być??? o której wam pasuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikaa1 Re: szczyt bezczelności!!! - musimy utrzeć GEO no IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:43 Może przed południem tak około 11? Chyba mamy sporo spraw do omówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: szczyt bezczelności!!! - musimy utrzeć GEO no 17.11.05, 09:55 Popieram pomysł spotkania i skargi w PZFD. Sobota, g. 11 jest dla mnie ok. Pozdrawiam, Irek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Re: szczyt bezczelności!!! - musimy utrzeć GEO no IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:59 Zadzwoniłam do GEO w sprawie drogi, kabla i latarni. Migają się jak mogą a Winiarski jest mistrzem w tym kłamaniu, ciekawe jak zareagują na zbiorowe wystąpienie. A jeszcze jedno Pani z Geo dała mi do zrozumienia że forum przeglądaja bardzo wnikliwie i że to plotki, ale jej nie wierzę juz w nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: szczyt bezczelności!!! - musimy utrzeć GEO no IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:51 Dzisiaj rano idąc do pracy (a mam na bardzo wczesną porę :))) brodziłam po kolana w błocie. MYŚLAŁAM ŻE MNIE SZLAG TRAFIIII!!!! Przecież nie muszą kłaśc całej drogi, no bo wiadomo ciężkie maszyny, ale chociaż jakiś chodnik dla mieszkańców i mogą wyrównać krawężnik przy wjeździe. Za każdym razie walimy w nasze podwozie!!!Spotkajmy się!!!Powiadommy wszystkich możliwych sąsiadów i zacznijmy działać!!!Wieczna masakra z tym GEO!!! Jeszcze na dodatek nie dostaniemy kasy ze zwrotu VAT-u. Odpowiedz Link Zgłoś
barnog SOBOTA 11!!!! 17.11.05, 15:45 a więc spotkanie o 11 w sobote!!! przy śmietniku najwyżej się przejdziemy po sąsiadach i zaprosimy na spotkanko!!! DOŚĆ TEJ ZABAWY Z GEO!!!! Proponuję również omówić sprawę wynajęcia prawnika i skierowania sprawy do sądu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: SOBOTA 11!!!! IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 17.11.05, 21:13 Ok sobota 11 przy smietniku proponuję odwiedzić wszystkich mieszkańców niektórzy nie mają internetu. DAMY IM W KOŃCU CZADU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: SOBOTA 11!!!! 18.11.05, 15:18 Niestety w sobotę o 11 nie mogę, ale z chęcią wysłucham później wszystkiego co zostało na zebraniu ustalone. Z Centrali w Krakowie odpowiedzi brak. Ani listem poleconym, ani e-mailem. Dzisiaj za to odpowiedziałem naszemu oddziałowi w sprawie rozliczenia kosztów naprawy lampy i domofonu: "Szanowni Państwo, Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź. Jednocześnie nie mogę zgodzić się z proponowanym przez Państwa podziałem kosztów napraw. To co Państwo proponujecie kłóci się bowiem z elementarnym poczuciem odpowiedzialności za swoje działania, które w przypadku "Geo, Mieszkanie i Dom" są często nie do końca przemyślane. Nie było pomysłem lokatorów wieszanie kabla na tak niewielkiej wysokości i owijanie go wokół latarni. Nigdzie nie widziałem podobnych rozwiązań. W wyniku tego nieprzemyślanego posunięcia, śmieciarka zahaczyła o kabel, co spowodowało wygięcie lampy. Pokrywanie kosztów naprawy domofonu – to "Geo, Mieszkanie i Dom" wymyśliła jedyny w swoim rodzaju system montowania domofonów. Poza tym czym jest następująca pozycja w rachunku, który przysłał mi Zarządca: "Konserwacja i naprawy bieżące"? Jedynym obowiązkiem Zarządcy nie jest więc chyba przesyłanie mi terminowo rachunków. Proszę więc kwestię podziału kosztów rozważyć raz jeszcze, a na przyszłość dobrze byłoby zastanowić się nad konsekwencjami rozwiązań jakie proponujecie Państwo w realizowanych przez siebie inwestycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiron Odpowiedź zarządcy IP: *.e-net.pl 18.11.05, 20:08 Witajcie, wiadomo, że rozmowy z GEO nie mają większego sensu, więc postanowiłem zapytać o kilka spraw naszego zarządcę. Oto mój list wysłany wczoraj wieczorem: Dzień dobry, mam do Pana kilka pytań i spraw związanych z budynkiem na ul. Kosmonautów. 1) Czy wie Pan coś na temat zagospodarowania terenu (ławki, piaskownica) i zieleni (trawniki, drzewa) wokół budynku (utrzymanie zieleni to przecież część opłat eksploatacyjnych)? Czy rozmawiał Pan w tej sprawie z developerem? GEO zarzekało się, że wkrótce po odebraniu budynku zajmie się tą sprawą... 2) Czy słyszał Pan o podłączonym przewodzie elektrycznym z klatki nr 212 na teren budowy? Czy za zużytą energię płaci Budopol? 3) W wyniku podłączenia rzeczonego przewodu została uszkodzona latarnia. Słyszałem, że developer chce obciążyć kosztem naprawy wspólnotę. To chyba nieporozumienie, gdyż to firma Budopol odpowiada za niewłaściwe zawieszenie przewodu na latarnii. 4) Czy może Pan jakoś wpłynąć na developera w związku z fatalnym stanem drogi dojazdowej (szczególnie chodzi o wysoki krawężnik od ulicy Złotnickiej)? 5) Na dachu, dokładnie nad moim balkonem, jest niepodłączony odgromnik, tj. przewód luźno wisi w powietrzu. Proszę o szybką odpowiedź. A oto dzisiejsza odpowiedź: Witam Ad 1) W planie zagospodarowania terenu są nasadzenia zieleni (trawniki, krzewy, drzewka) oraz plac zabaw. Deweloper jest odpowiedzialny za wykonanie terenu zgodnie z projektem. Państwo nie ponosicie kosztów za obecne utrzymanie tych terenów. Rozmawiałem o tej sprawie z Dyrektorem Kujawskim, przedstawiliśmy nawet ofertę firmy, która zajmuje się zielenią, decyzja należy jednak do dewelopera. Ad 2) Przewód elektryczny z klatki nr 212 zasila przepompownię ścieków dla Wspólnoty 206-212 i będzie on wkopany w ziemię. Przewód ten absolutnie nie zasila budowy. Ad 3) Wg naszych informacji wykonawca - firma Budopol postawi nową lampę w tym miejscu. Ad 4) Zgłaszamy sprawę drogi dojazdowej zarówno deweloperowi jak i wykonawcy (ostatnio 15.11.2005 ). Faktycznie nie należy ona jednak do Wspólnoty przy ul. Kosmonautów 206-212. Zarówno deweloper jak i Budopol twierdzą, że droga będzie poprawiona. Ad 5) Sprawę odgromnika przesyłamy jako usterkę do dewelopera. Z poważaniem Mieczysław Mielniczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Jaki jest e-mail administratora?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:19 Podaj e-mail administratora zawsze to łatwiejsza droga kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
matlik Re: Jaki jest e-mail administratora?? 21.11.05, 14:45 major.domus@pvd.pl pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikaa1 Re: Jaki jest e-mail administratora?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:53 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad przepompownia ścieków i prąd , droga IP: 212.2.100.* 21.11.05, 17:47 Mam pytanie czy ta przepompownia to efekt tego że coś tam z tą kanalizacją nie można było jej podłączyć nie mogli czy coś ???? bo jeśli tak to sory z tym prądem. I bardziej szczegółowo .... czy do czasu aż uda się tym .........( chciałem powiedzieć brzydko ale po co ?) kupimy z dwa worki betonu i podlejemy sobie podjazd pod krawężnik no bo po co tymi podwoziami walić i niszczyć autka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: przepompownia ścieków i prąd , droga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 08:36 Też nurtuje mnie pytanie co z kanalizacją? Już dawno miałbyć skończona. A poza tym nie zamierzam płacić za błędy Geo czy Budopolu, bo z jakiej racji. Odpowiedz Link Zgłoś
radik skrzynki na listy 22.11.05, 12:53 Oto Treść maila jaki dostałem z Major Domus "Witam Skrzynki na listy założymy najpóźniej w pierwszej połowie grudnia 2005 r.. Czekamy jeszcze na większość wpłat czynszów od Państwa, mamy już wybraną firmę i projekt skrzynek. Dziękuję za terminową wpłatę czynszu. Z poważaniem Administrator" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikaa1 Droga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:14 Dostałam maila od Geo, że droga zostanie poprawiona końca bieżacego miesiaca, a najpóźniej w I tygodniu grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: Droga 22.11.05, 14:43 Nie do wiary!!!! Do mnie jeszcze nie przyszła żadna odpowiedź w sprawie naszej petycji, ale bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikaa1 Re: Droga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:57 Ale ja im nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Droga itp IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 22.11.05, 21:16 Ja też GEO nie wieżę zobaczycie że drogi nie zrobią nawet jak im się uda coś z tym tematem zrobić to pewnie tylko kosmetykę która nie przyniesie żadnych oczekiwanych efektów (jak zwykle obietnice bez pokrycia)Uważam że trzeba stworzyć grupę reprezentacyjną minimum 10 osób i jechać do GEO zrobić z tym porządek.Dodatkowo zaprosić zarząd z Krakowa niech pokaże w swoich reklamach jakie stworzyli piękne osiedle przy ul Kosmonautów we Wrocławiu że ich klienci którzy darzyli zaufaniem firmę o takiej reputacji brną w błocie i niszczą swoje samochody (najlepiej jak przyjadą w garniturach ciekawe w jakim stanie z tego bagna wyjdą)dodatkowo mają niejasną sytuację z jakimiś kablami skrzynkami pocztowymi. Myślę że nasze forum śledzą juz wszyscy zainteresowani GEO,BUDOPOL,ZARZĄDZA,NASI SĄSIEDZI Z BLKÓW NA PRZECIWKO I MOŻE ZARZĄD Z KRAKOWA,MOŻE NOWI KLIENCI GEO.Naprawdę w przypadku GEO KRAKÓW jako centrala mocno bym się zastanowił nad formą reklamy na rynku Wrocławskim i oddziałem wrocławskim np na beznadziejne odpowiedzi w które już nikt nie wieży Pana Prezesa (przykładem jest fakt że my mamy zapłacić za uszkodzoną latarnie z przyczyn GEO).Narazie rynek jest chłonny na nowe miezskania ale z czasem to się zmieni zobaczycie jak szybko będą usuwać usterki zeby zadowolić swoich zaufanych klientów. Jednocześnie informuję że miałem kontakt z osobą z Gazety Wyborzcej takie tematy mają od nowego roku być poruszane w wydaniu chyba środowym jak pamiętam gdzie opiniować spółdzielnię lub dewelopera będą nabywcy miszkań od danego producenta.NO MYSLĘ ŻE W KOŃCU GEO I BUDOPOL ZOBACZY JAK DŁUGO MOŻNA WALIĆ TAKĄ ŚCIEMĘ NA RYNKU WROCŁAWSKIM dodatkowo jak ta edycja się ukaże proponuję skontaktować się z nabywcami mieszkań przy Krzywoustego oni też mają wiele do powidzenia. Pozdrawiam Serdecznie Sasiadów i zarząd GEO Wrocław, Kraków i Budopol (bardzo mi przykro jak nie mozna inaczej to trzeba tak!!!!Pisanie pism do Państwa i otzrymywanie bzdur nadzeszło ku końcowi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Spotkanie 22.11.05, 23:51 Podtrzymuję pomysł z sobotniego spotkania o zorganizowaniu ponownego i zaproszenie P. Dyrektora, P. Inspaktora a, jakby nawet miał ochotę i zależałoby mu na opinii na wrocławskim rynku, to P. Prezesa GEO. Być może wtedy doszlibyśmy do jakiegoś porozumienia, słowa i obietnice dane większej grupie mieszkańców prosto w oczy byłyby poważniejsze a tłumaczenia bardziej konkretne i poparte faktami. Ja z moimi sprawami poradzę sobie sam, ale wiem, że jest jeszcze grupa bardzo niezadowolonych ludzi, którzy czekają choćby na jakiś gest ze strony GEO świadczący o tym, że zależy im na swoich klientach, że oni też chcą załatwić wszystkie problemy sprawnie i uniknąć wszelkich powodów do narzekań i krytyki. Narazie czekam cierpliwie a w poniedziałek napiszę jak się sprawy mają. krzych Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: Droga itp 24.11.05, 10:12 Wciąż czekam na odpowiedź na maila od krakowskiego Geo w sprawie drogi oraz wrocławskiego Oddziału w sprawie pokrycia kosztów naprawy lampy. Z tą Gazetą to dobry pomysł, wart rozważenia. DO PRACOWNIKÓW GEO KTÓRZY NASZ CZYTAJĄ!!!! WCIĄŻ WIERZĘ ŻE DOSTANĘ ODPOWIEDŹ NA MOJĄ KORESPONDENCJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 Re: skrzynki na listy 22.11.05, 14:01 wydaje mi się, że skrzynki powinnym być wykonane w ramach inwestycji przez developera, przynajmniej u nas tak było i nie wyobrażam sobie zasiedlania mieszkań bez tych skrzynek, tv czy kluczy od bram. wasz dewpeloper ustanowił "zarządcę" chyba po to aby cześć kosztów przesunąć na was. I prosze pamiętać - wspólnota mieszkaniowa zawiązuje się z mocy prawa wraz z przeniesieniem właśności pierwszego lokalu mieszkalnego - chodzi oczywiście o akt notarialny. Tak więc w świetle prawa nie jesteście jeszcze wspólnotą mieszkaniową.pozdr. anetta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:56 Co ustaliliście na sobotnim spotkaniu? Ja niestety nie mogłam przyjść. Ale jak ktoś był to niech napisze, chciałbym widzieć co w trawie piszczy. U mnie w bramie są już skrzynki, a klucze odbiera się u administratora, ale wcześniej trzeba się z nim umówić. Odpowiedz Link Zgłoś
radik internet już niedługo 25.11.05, 12:09 Napisałem do dostawcy internetu: "Chciałbym zapytać kiedy na Kosmonautów 206 "popłynie internet" :) ? Całe okablowanie jest już gotowe więc teraz czekam na sygnał." i otrzymałem odpowiedź: "na wtorek zamowilem firme do zarobienie światlowodu finalizujemy sprawe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Re: internet już niedługo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:46 A kto będzie ten internet dostarczał? Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Geo Kosmonautów II etap 25.11.05, 17:24 własnie dostałam szczegółowe plany mieszkania, ankietę dotyczącą standardowego wyposażenia i mam do Was pytanie dotyczące parapetów: braliście to, co proponowało Geo, czy robiliście swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: Geo Kosmonautów II etap IP: *.h / *.hdf.com.pl 28.11.05, 09:22 Witam przyszłą sąsiadkę :) Ja też dostałam to rozliczenie i będę rezygnować z wszystkiego (może z wyjątkiem ościeżnic, bo nie wiem ile zachodu kosztuje ich zamontowanie na własną rękę. Parapety z lastryko z białego cementu mam teraz w domu i na pewno ich nie chce mieć w nowym, są bardzo masywne i brzydkie. Tak się tylko zastanawiam..w przypadku rezygnacji z parapetów chyba trzeba dostarczyć swoje przed montażem okien? W ogóle w tym tygodniu wybieram się na spotkanie z inspektorem budowy, bo mam 1000 pytań odnośnie mieszkanka, począwszy od zmian w ściankach działowych (chcemy "wyczarować" trzeci pokoik :)) aż po moją kompletną niewiedzę co do tego gdzie musi być ustawiona armatura, gdzie będą grzejniki itp. A od tego zależy ustawienie wszystkiego. Ech, kupa kombinowania, a czas tylko do 16.12. A jak Tobie idą przygotowania? :) P.S. Będę mieszkać w klatce 5, II piętro, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
matlik Re: Geo Kosmonautów II etap 28.11.05, 11:25 Hej, Jeśli chcesz żeby Ci zamontowali ościeżnice to i drzwi (no chyba że później dokupisz sobie tego samego producenta). Zapytaj w geo czy można sobie wybrać inne drzwi tego samego producenta i dopłącić różnicę (z tego co wiem to drzwi są porta, ale nie jestem pewien - pisze na umowie przedwstępnej). Parapety jak chcesz możesz sobie sam zamontować już po odebraniu mieszkania (nie jest konieczne montowanie tego z oknami - tylko że będziesz miał troche budowlanki do roboty :(). W geo możesz dostać schemat instalacji grzewczej, elektrycznej i wody + rurki spustowe. Dobrze jest to na spokojnie przemyśleć. pozdrawiam Matlik I etap z parapetami bez drzwi i bez białego mozntażu od geo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: Geo Kosmonautów II etap IP: *.h / *.hdf.com.pl 28.11.05, 13:23 Wielkie dzięki za pomoc! :) Zwlaszcza ta informacja o schemacie instalacji itp. mozliwym do pobrania w GEO - na pewno znacznie ułatwi sprawę. Bardzo dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: Geo Kosmonautów II etap Sanity 01.12.05, 13:23 my w sumie też ostatecznie zrezygnowaliśmy ze wszystkiego, co oferuje geo i chcemy wprowadzić dwie małe zmiany w kuchni, więc za tydzień chcemy się spotkać z tym inspektorem. no i pytań do niego też mamy mnóstwo. a mieszkamy w 8 klatce, piętro 3 + poddasze:) Odpowiedz Link Zgłoś
radik klucze do skrzynek - mail od Zarządcy 28.11.05, 07:59 "Klucze do skrzynek na listy wydaje sprzątaczka Państwa budynków Pani Justyna Zagwojska z firmy ABC-SERWIS, codziennie od poniedziałku do piątku, pomiędzy 9:00 a 12:30 na terenie Wspólnoty." Odpowiedz Link Zgłoś
radik JEST ODPOWIEDŹ!!!!!! 30.11.05, 10:50 Jest odpowiedź z której nic nie wynika. Streszczenie: Akapit 1: Cały świat podstawia nogi Geo (grunty kurzawkowe, Generalny Wykonawca) a oni starają sie jak mogą. standard Akapit 2: Jesi są usterki w mieszkaniach to trzeba było zgłaszać je przy odbiorze do poprawki. Geo jakby nie czytało tego co im napisaliśmy, ze odbieraliśmy z usterkami, bo poprawianie w wykonaniu Byudopolu przeciąga się w nieskończoność Akapit 3: Panie w biurze zostały wyczulone, że na "proste zapytania" wysyłane drogą elektroniczna nalezy odpowiadać bez zbędnej zwłoki. Akapit 4: Już niedługo poprawia nam drogę, a punkt XIV umowy na który się powływalismy, bo wg nas zobowiązuje ich do zrobienia drogi, wg Geo zobowiązuje ich tylko do robót na działce 7/2 na której stoi nasz budynek. W tym punkcie umowy nie ma natomiast mowy o numerze działki budowlanej. Poza tym teraz droga będzie poprawiona, ale niedługo będzie znowu rozkopywana, gdyż jest to droga gminna i będzie wzdłuż niej robione oświetlenie i sieć kanalizacji deszczowej. Tak więc Geo ma nas gdzieś. Z takim traktowaniem klientów to Geo powinno zająć się handlem pietruszką, chociaż osobiście twierdzę że standardy obsługi klientów jakie obowiązują na bazarze to i tak dla tej firmy zbyt wysokie progi. Poza tym pismo jest datowane na 22 listopada, a nasze bylo wysłane 18.10. 14 dni na odpowiedź jakie sobie sami narzucili znów okazało się być celem zbyt ambitnym. Zrobilem 5 kserokopii tego pisemka, tak więc zainteresowanym moge dać do poczytania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
martika1 Re: JEST ODPOWIEDŹ!!!!!! 30.11.05, 12:16 A propo drogi. Miałam wczoraj wątpliwą przyjemność przejść się tą drogą i przyznam że rzucałam k...mi. Ugrzęzłam w tym błocku po kostki, choć szłam slalomem żeby jak najmniej się upierniczyć tym szlamem. Nic z tego, spodnie od razu do prania a buty do skrobania. Ciekawa jestem jak by to było gdybym szła tam rano do pracy. Nie miałabym szans pokazać się w takim stanie w biurze bo by mnie od razu wypieprzyli ( panie z biura miały szczęście że było po 16.00 bo pewnie bogu ducha winne zebrałyby ode mnie ostre słowa za pana prezesa ). Myślałam że kupiłam mieszkanie we Wrocławiu a nie na jakiejś wsi, gdzie obuwiem codziennym są gumowce. A pan prezes niech nie będzie taki dowcipny, że droga ma być zgodnie z umową na odpowiednio oznaczonej działce. O tym w umowie nic nie ma ,jest jak byk mowa o drodze dojazdowej do posesji, co oznacza że mam tam dojechać z ulicy a nie podlecieć helikopterem do działki 7/2 a potem przesiąść się na samochód i dopiero pod klatkę. Myślę że jakby znależć odpowiednią osobę która miałaby siły trochę powalczyć to Geo musiało by nam płacić odsetki od przekroczonego terminu oddania inwestycji, bo według umowy budowa ta ,to budynek mieszkalny wraz z drogą dojazdową, a skoro tej ostatniej nie ma to według mnie ( i nie tylko mnie ) inwestycja nie jest zakończona . Panie prezesie , myślę że w XXI w. droga dojazdowa do domu nie jest jakimś luksusem???!!!! Życzę panu codziennego brnięcia piechotką po takim bagnie w garniturku od Armaniego. Pozdrawiam wszystkich uczestników tego cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: JEST ODPOWIEDŹ!!!!!! 30.11.05, 16:10 Ja chodzę tą drogą codziennie i po pierwszej takiej wędrówce zadzwoniłam do GEO i opieprzyłam kogo popadło, a Pan Winiarski powiedział mi bezczelnie że chyba nie umiem chdzić skoro sobie ubrudziłam buty i spodnie, dodał jeszcze że są we Wrocławiu miejsca gdzie jest gorsza droga. Myślę że wypadałoby się spotkać i cosustalić i zacząć w tej sprawie robić wojnę bo tak być nie może. Kto jest za ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Droga itp IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 30.11.05, 20:49 Ja też GEO nie wieżę zobaczycie że drogi nie zrobią nawet jak im się uda coś z tym tematem zrobić to pewnie tylko kosmetykę która nie przyniesie żadnych oczekiwanych efektów (jak zwykle obietnice bez pokrycia)Uważam że trzeba stworzyć grupę reprezentacyjną minimum 10 osób i jechać do GEO zrobić z tym porządek.Dodatkowo zaprosić zarząd z Krakowa niech pokaże w swoich reklamach jakie stworzyli piękne osiedle przy ul Kosmonautów we Wrocławiu że ich klienci którzy darzyli zaufaniem firmę o takiej reputacji brną w błocie i niszczą swoje samochody (najlepiej jak przyjadą w garniturach ciekawe w jakim stanie z tego bagna wyjdą)dodatkowo mają niejasną sytuację z jakimiś kablami skrzynkami pocztowymi. Myślę że nasze forum śledzą juz wszyscy zainteresowani GEO,BUDOPOL,ZARZĄDZA,NASI SĄSIEDZI Z BLKÓW NA PRZECIWKO I MOŻE ZARZĄD Z KRAKOWA,MOŻE NOWI KLIENCI GEO.Naprawdę w przypadku GEO KRAKÓW jako centrala mocno bym się zastanowił nad formą reklamy na rynku Wrocławskim i oddziałem wrocławskim np na beznadziejne odpowiedzi w które już nikt nie wieży Pana Prezesa (przykładem jest fakt że my mamy zapłacić za uszkodzoną latarnie z przyczyn GEO).Narazie rynek jest chłonny na nowe miezskania ale z czasem to się zmieni zobaczycie jak szybko będą usuwać usterki zeby zadowolić swoich zaufanych klientów. Jednocześnie informuję że miałem kontakt z osobą z Gazety Wyborzcej takie tematy mają od nowego roku być poruszane w wydaniu chyba środowym jak pamiętam gdzie opiniować spółdzielnię lub dewelopera będą nabywcy miszkań od danego producenta.NO MYSLĘ ŻE W KOŃCU GEO I BUDOPOL ZOBACZY JAK DŁUGO MOŻNA WALIĆ TAKĄ ŚCIEMĘ NA RYNKU WROCŁAWSKIM dodatkowo jak ta edycja się ukaże proponuję skontaktować się z nabywcami mieszkań przy Krzywoustego oni też mają wiele do powidzenia. Pozdrawiam Serdecznie Sasiadów i zarząd GEO Wrocław, Kraków i Budopol (bardzo mi przykro jak nie mozna inaczej to trzeba tak!!!!Pisanie pism do Państwa i otzrymywanie bzdur nadzeszło ku końcowi. Dodatkowo proponuję złozyć się na jakiegoś adwokata i dać sprawę młodemy dziennikarzowi (oni lubią takie reportarze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Pan W... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:21 W. to kawal zakompleksionego bufona, ktory swoje problemy lozkowe wyladowuje na nas klientach GEO! Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 Re: Pan W... 30.11.05, 23:29 pozdrawiam również, ale ludzie, oni was mają w trąbce i apelowanie do poczuczucia przyzwoitości, kodeksu dobrych praktyk, tudzież do centrali w Krakowie niewiele da. Dalej mało ludzi ma net. a poza tym, mieszkańcy z Krzyuwoustego już dawno wieszali na nich psy i tak się znaleźli klienci na ich nowe inwestycje. Naprawdę szczerze radzę - dobry prawnik i walczcie z nimi na drodze prawnej!! Zrzućcie się na 1 poradę prawną ale znajdźcie napradę dobrego prawnika - adowkata. Niech przeczyta wasze umowy i wskaże wam jak dobrać się do dupy temu developerowi. Może wizja (realna) kilkunastu procesów z klientami obudzi tę firmę.... I radzę wam napradę bezinteresownie, charakter mojej pracy sprawia, iż nie mogę świadczyć pomocy prawnej. pozdr. Anetta. Odpowiedz Link Zgłoś
lkc takie niewinne pytanie... 01.12.05, 10:19 Witajcie dzielni sąsiedzi. Mam takie niewinne pytanie - czy ktoś z Was dokumantuje sytuację koło i w budynku zdjęciami? Myślę że to jeden z lepszych sposobów udowodnienia niedoróbek i ewidentnych błędów (droga). Pomyślcie o tym. Może się przydać. Dobrze wygląda to samo ujęcie w różnych dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Poważna sprawa!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:43 Mam dosyć Pana W i firmy GEO, ich obietnice to jedno wielkie kłamstwo (latarnia, droga, chodniki itp.) Proponuję zorganizować spotkanie i podjąć decyzję czy nie warto iść w tej sprawie do sądu, jest to najprawdopodobniej sprawa wygrana i przy okazji może prasa opsze nasze problemy i wreszcie to my zaleziemy im za skórę a przestaną oni nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: Poważna sprawa!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 20:08 Z tego co mi wiadomo, GEO w najmniejszym stopniu nie zamierza sie przejmowac ewentualna sprawa sadowa. Sa przekonani, ze nasza inicjatywa szybko upadnie... A moze by tak ich zaskoczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2 (wiadomo) Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.12.05, 01:23 Tak żeby nie być gołosłownym: zlotniki.pl.fm.interia.pl/index.htm Zapraszam na stronę przede wszystkim imć pana prezesa, przed wejściem prosze ubrać kalosze!!! P.S. Wiadomość z ostatniej chwili: w okolicach zaczyna brakować reklamówek, panie w sklepach zaczynają zawijać towar w gazetę. Tylko mróz nam dopomoże:) Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 01.12.05, 08:42 bardzo fajna stronka. Myślę, że moze to być zaczątek strony mieszkańców. Proponowałbym dodać link do naszego developera oraz do tego forum. Dobrze byłoby, gdyby każdy mógł z łatwością znaleźć tę stronkę przez google wpisując "Geo Mieszknie i Dom" A Budopol proponuję oszczędzić przed krytyką, bo to nie z nimi podpisywaliśmy umowę. Budopol to problem Geo, więc nie dokładajmy sobie problemów. pzdr i jeszcze raz gratuluję stronki. Jestem pełen podziwu dla poświęcenia jakim trzeba było wykazać się robiąc zdjęcia w tym błocie Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 01.12.05, 08:57 Jest zajebista, popieram projekt poszerzenia jej zawsze mogę pomóc. A teraz z innej beczki też uważam że należałoby się poradzić w sprawie drogi prawnika i ewentualnie wystąpić na drogę sądową, nawet jeśli drogi nie poprawia to przynajmniej za to zapłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza EXTRA STRONA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 09:30 świetna :)) gratuluję!!! Ja proponuję zrobić jeszcze zdjęcia je my mieszkańcy brniemy w reklamówkach przez to błoto!!! A moze zrzucić się na jakiś link sponsorowany??? Wpisujesz GEO i wyskakuje jako pierwsza nasza stronka??? Postaram się wysłać te zdjęcia GDZIE SIĘ DA!!!! Może się uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
itkovian Re: EXTRA STRONA 02.12.05, 18:50 witam komu wysylac zdjecia z cyfrowki ? chetnie z okna kilka fotek strzele. a po drugie to jakby ktos znal sasiadow ktorzy namietnie stawiaja samochody na chodniku kolo klatki i przejscia w bloku. to ja prosze zeby tego nie robili. nie lubie nosic roznych ciezkich rzeczy, szczegolnie zas jak mi sie droga wydluza nagle o dodatkowe metry bo ktos blokuje miejsce. a na dodatek ostatnio niechcacy zaliczylbym stluczke pod blokiem bo jakis rozpedzony wariat z zaluzjami czy cos chcial mnie wprasowac w stojace wlasnie samochody-tam nawet nie ma gdzie na bok uciec jak sie jedzie. pozytyw tego tygodnia -> naprawili mi domofon. bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: EXTRA STRONA IP: *.isp.pl 03.12.05, 14:19 To moje auto blokuje. Postaram się pamiętać o nieblokowaniu. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość chodniki na dziedzińcu IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 04.12.05, 21:01 Ostatnio poszedłem wyrzucić śmieci przez dziedzinieć te piaskowe scierzki to jedno błocisko jak można to proszę o zrobienie zdjęć tego bałaganu i umiezszcenie w zbieranej dokumentacji dla sądu.Jak założymy Geo sprawę a myślę że ten czas nadejdzie już w krótce to będzie kolejny dowód na fuszerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: chodniki na dziedzińcu IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 06.12.05, 16:53 Dziś p. Justyna, nasza szanowna Pani Sprzątająca raczyła (a raczej próbowała) mnie opierniczyc za błoto które zostawił na drodze mój właśnie przeparkowywany samochód.... :))) Uśmiałem się do łez. Pani Justyna pewnie przylatuje do naszego skromnego budynku helikopterem, bo nie zauważyła braku drogi i błota po pas. Ale jaja, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: chodniki na dziedzińcu IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 06.12.05, 22:02 Naprawdę to jest dodatkowy argument dla sądu błotowe ściezki na podwórku (sprawedzałem te chodniki i bałem sie brnąć dalej w ten syf ) widziałem budowlańca na rowerze który wolał zjechać z przysłowiowego chodnika i prowadził rower po trawniku mówił że tak jest bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: chodniki na dziedzińcu 07.12.05, 08:31 Może zaczniemy działać, skoro jest coraz więcej argumentów, bo droga jest koszmarna, a GEO pomimo obetnic nic w tej sprawie nie robi, a nasz wspaniał droga wygląda coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: chodniki na dziedzińcu IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 07.12.05, 21:45 Witam, jestem sąsiadem z budynków na przeciwko zobaczyłem jak o godz 14.45 palą się Wasze latarnie przy parkingu naprawdę żal mnie zaczął ściskać i szkoda mi się Was zrobiło jak pomyślałem ile bezsensownych pieniędzy wyrzucacie w błoto jako część wspólna za oświetlenie. Mój dobry kolega jest elektrykiem na tej nieszczęsnej budowie poprosiłem go żeby coś z tym zrobił i ustawił Wam włączanie światła w okresie zimowym około godz 16 tak jak powinno być w całym miescie naprawdę prąd do tylu latarni to nie są małe pieniadze. A O DRODZE TO NIECHCE MI SIĘ PISAĆ!!!!!!! Zróbcie coś z tym bo Wasze autka długo tego nie wytrzymają. I ponoć macie super błotniste chodniki na podwórku którymi strach chodzić Szczere współczucia wiem że z nimi mozna wygrać miezskałem kiedyś na podobnym osiedlu i wszystko skończyło się dobrze ale trzeba zbierać dowody najlepiej zdjęcia,świadkowie których nie brakuje i walcie smiało do sądu oni na bank mają przegrane najlepiej wezwijcie na początek Inspekcje Pracy i BHP po prostu donos na warunki pracy tamtych robotników w razie wypadku na budowie brak dojazdu służb ratowniczych (często stoi koparka która kopie i nie puszcza samochodów lub ruch wahadłowy co utrudnia działania. Odpowiedz Link Zgłoś
mirai Re: chodniki na dziedzińcu 07.12.05, 22:12 Szczerze żywię nadzieję, że po zapowiedzianych już w prasie zmianach biura firmy Geo (na kosmonautów, od marca), wykonają oni drogę i chodniki. Bo cóż to by była za antyreklama :) -- Mirai, pierwsza, jedyna, niepowtarzalna 12 latka no 1. on p.r.a Odpowiedz Link Zgłoś
barnog spotkajmy się w niedziele-11.12 08.12.05, 07:25 Sąsiedzi!!!! Proponuję abyśmy wszyscy spotkali się w biurze naszego kochanego dewelopera i porozmawiali z Dyrektorem. Moim zdaniem sprawa jest już na tyle poważna, że nie pozostaje nam nic innego jak skierowanie sprawy na drogę sądową. Droga miała być dokończona z tego co ktos pisał w pierwszym tygodniu grudnia i co? jest coraz gorzej a Geo nic sobie z tego nie robi i po prostu ma nas zwyczajnie w ... nosie. Proszę Was o to abyśmy wspólnie ustalili termin spotkania w GEO, takie traktowanie Klientów przez dewelopera jest niedopuszczalne. Moim zdaniem powinnieśmy przygotować pismo do PZFD i to jak najszybciej. Spotkajmy się w niedzielę przed budynkiem i wspólnie ustalmy naszą strategię - przygotujmy pismo i zastanówmy się nad drogą sądową.Myślę że niedziela wszystkim pasuje.Warto byłoby zaprosić też naszego zarządce z Majordomusa, powinien zainterweniować. Sprawy do omówienia: 1)droga 2)zieleń 3) latarnie włączone od 14:30 no poprostu masakra... Drogę muszą zrobić, łaski nam nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: spotkajmy się w niedziele-11.12 08.12.05, 08:41 Jestem za, mam dosyć zwodzenia GEO. Uważam że gdyby sprawa trafiła do sądu oni przegrywają, choćby dla zasady należy im się. O której pasuje Wam spotkanie w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
martika1 Re: spotkajmy się w niedziele-11.12 08.12.05, 10:54 Ja też jestem za spotkaniem , może być niedziela ale po 11.00 ( muszę się w końcu kiedyś wyspać ). Może rozwiesić ogłoszenie na tablicach o spotkaniu, nie każdy czyta forum, ale większość korzysta z pseudo drogi więc może znajdą się też inni zainteresowani spotkaniem sąsiedzi. Jeśli tylko ustalimy konkretną godzinę to mogę wydrukować i powiesić ogłoszenia. Zresztą jeśli mamy tworzyć kiedyś wspólnotę to pora się integrować i poruszyć pewne ważne dla mieszkańców osiedla " Błotniste Ogrody " tematy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: spotkajmy się w niedziele-11.12 08.12.05, 11:14 Może w niedzielę 11-12-2005 o godzinie 12.00. Ja też mogę rozwiesić ogłoszenia, tylko czy pasuje Wam ten termin? Odpowiedz Link Zgłoś
barnog SPOTKANIE NIEDZIELA 11.12 GODZ 12:00 08.12.05, 14:16 ŚWIETNY POMYSŁ Z ULOTKAMI!!!! Myślę ze niedziela godzina 12 byłaby optymalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: SPOTKANIE NIEDZIELA 11.12 GODZ 12:00 IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 08.12.05, 15:01 Niedziela godz 12.00 tylko ulotki trzeba już rozwieszać żeby każdy się dowiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: SPOTKANIE NIEDZIELA 11.12 GODZ 12:00 IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 08.12.05, 21:23 Dziękuję za zaangażowanie i wywieszenie ulotek informacyjnych o spotkaniu W końcu zaczynamy ostrą jazdę z GEO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Re: SPOTKANIE NIEDZIELA 11.12 GODZ 12:00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:28 NIe powiesiłam ogłoszenia w bramie nr 210 bo była zamknięta, czy jest tu ktoś z tej bramy i mógłby powiesić w niej na tablicy ogłoszeń informację o niedzielnym spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
martika1 Re: SPOTKANIE NIEDZIELA 11.12 GODZ 12:00 09.12.05, 09:11 No to do zobaczenia w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
matlik Re: SPOTKANIE NIEDZIELA 11.12 GODZ 12:00 09.12.05, 17:43 Witam sąsiadów, niestety nie będe mógł być obecny w niedziele :(. Z tego co wiem sąsiad Irek też wyjeżdża. Oczywiście jestem za podjęciem dziaąłań zmierzających do poprawy jakości drogi i chodników (a propos latarni można załątwić z major domusem), ale wszystko w ODPOWIEDNIM czasie. pozdrawiam i życzę duuuużo cierpliwości podczas dojazdu do mieszkań Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełDobosz Internet na osiedlu IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 20:07 Uruchomiliśmy dostęp do internetu. Internet Union Paweł Dobosz telefon 888084818 Internet niezalezny od telefonu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: SPOTKANIE NIEDZIELA 11.12 GODZ 12:00 10.12.05, 02:05 MAM INTERNET!!!! Witam wszystkich po kilku dniach nieobecności! Widzę, że przybywa nowych - świetnie, większą grupą łatwiej będzie coś wywalczyć. Strona reklamująca firmę GEO i Budopol (nie wiem kto bardziej winny)zostanie upiększona po niedzieli. Czekam na propozycje tematów do zdjęć (jest droga i latarnia, będą piaskowe chodniczki) Pozdrawiam krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i4 Re: chodniki na dziedzińcu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.05, 22:04 (info ze strony GEO) Uwaga - planowana zmiana adresu we Wrocławiu Informujemy o planowanej zmianie adresu biura we Wrocławiu. Od lutego zapraszamy Państwa na ul. Krzywoustego 9A. Dokładna data zmiany adresu zostanie podana w drugiej połowie stycznia. Także, nie ma żadnych szans na poprawę drogi i chodników na Kosmonautów, bo żadnego biura nikt tam nie planuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cacycacy1 Re: "Geo" dawniej "mieszkanie i Dom" zapytanie? 09.12.05, 13:03 Korzystając z okazji i wiedząc iż kolega z piętra niżej zagląda na to forum przesyłam pozdrowienia dla niego i jego przyszłej żonki - Miska trzymaj się :} cacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Chodniki na dziedzińcu itp IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 11.12.05, 21:06 Witam bardzo serdecznie, proszę o udzielenie i streszczenie informacji ze spotkania 11.12.2005 niestety nie mogłem osobiście uczestniczyć w zebraniu ,ale brdzo prosze o napisanie kilkia słów. ALE JUŻ WIEM ŻE W SĄDZIE WYGRAMY BYŁEM U ADWOKATA Z UMOWĄ I POKAZYWAŁEM MU TĄ FUSZERKĘ.On ze swojej strony poinformuje odpowidnie organy w celu zebrania dowodów. Bardzo proszę o robienie zdjęć wszystkiego co zauważycie niepokojacego na zewnątrz i infrastruktury wiem że wysyłał pismo mailem do GEO w Krakowie oni sprawjają wrażenie jakby o niczym nie wiedzieli (doradził żeby tam wysyłać wszystkie skargi i uwagi jak to nic nie pomoże wtedy uderzy dalej myslę że GEO wie o kogo chodzi) Musimy ustalać konkrtne terminy na poprawę drogi, błotnistych scieżek i latarni inaczej nic nie zrobimy GEO ma nas w ....e ale ich postępowanie na Kosmonautów przychodzi ku końcowi jak macie jakiś znajomych prawników lub adwokatów to zakładajcie Wszyscy sprawy w sądzie im więcej tym lepiej sąd w tej sytuacji bardziej rozpatruje wnioski. P.S Poszkodowany i oszukany klient Geo Odpowiedz Link Zgłoś
martika1 Latarnie i inne kwiatki 12.12.05, 09:51 Dzisiaj kontaktowaliśmy się z Majordomusem i ponoć miesięczny koszt oświetlenia naszego osiedla to 1.000,00 zł. W związku z czym mamy zamiar napisać pismo aby wyłączyli nam co drugą latarnię. Myślę że to wystarczy aby trafić do domu a znacznie obniży koszty, które my ponosimy. Spróbuję skonstruować pismo w tej sprawie i zebrać podpisy. Jak będzie więcej zdecydowanych to prześlemy decyzję do zarządcy i on ma coś z tym zrobić.Ponadto przepompownia chodzi na nasz koszt, gdyż nie posiada osobnego licznika . Nie wiem czy to jest zgodne z prawem aby nas tym obciążać. Wszystkich bardziej zorientowanych w temacie proszę o opinię. Na zebraniu ktoś stwierdził że ponoć budynek jest już oddany i można się meldować. Zasięgnęłam języka w biurze i nic z tego , jeszcze nie ma odbioru. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matlik Re: Latarnie i inne kwiatki 12.12.05, 12:27 popieram !!!! PS Dziś znów latarnie świecą cały dzień :( pzdr Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 12.12.05, 13:02 Ponoć zakopał się dzisiaj tir na super drodze Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: Latarnie i inne kwiatki 12.12.05, 14:51 tak, widzialem z okna autobusu. Z jednej strony dobrze sie stalo - moze budopol zauwazy, ze droga jest tak beznadziejna, ze nawet ciezarowka nie da sie przejechac, z drugiej - wyjazd dla mieszkancow byl chyba na dlugo zablokowany. Odpowiedz Link Zgłoś
k_simba Re: Latarnie i inne kwiatki 12.12.05, 13:19 Odnośnie pisma dot. latarni - proponuje wersję: wyłaczamy te ( przynajmniej od parkingu) które są najbliżej bloku i dają po oczach w nocy - zpstawiamy te dalsze które w zupełności wystarczają, żeby oświetlić parking. Naprawde w nocy jest nie do wytrzymania. Z tego co słyszałam od innych lokatorów - kamienie mogą pójść w ruch jesli ktoś nie wytrzyma nerwowo :) Kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
cacycacy1 Re: Latarnie i inne kwiatki 12.12.05, 13:28 Ja tam jestem jak najbardziej za - faktycznie te latarnie przy oknie to jedno wielkie nieporozumienie - jak ktoś tego nie wyłączy to jadę po naboje :} całuski dla K.S. i dobre klepnięcie po karku dla Miski i Izy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 12.12.05, 15:12 Proponuję wyłączyć te latarnie przy oknach np tą pogiętą bo świeci (przepraszam świeciła) praktycznie u sąsida w domu ale wiem że ma obawy jak włączą to znowu da mu czadu widziałem ten kosmiczny blask i naprawdę współczuje gościowi ponoć był facet co montuje żaluzje i rolety jak to zobaczył to się zwijał ze smiechu mówi ze zakłada zaluzje od 12 lat i czegoś takiego na oczy nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 12.12.05, 20:38 Podziękowania dla zarzadcy za zainteresowanie się latarniami i włączenie co drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cacycacy1 Re: Latarnie i inne kwiatki 13.12.05, 08:03 Mam nadzieję że coś się zmieni z tymi lampami - fajnie że wyłączono co 2 ale po co dalej podtrzymywać iluminację budynku , w nocy w pokoju jest jaśniej niż za dnia , moja propozycja jest taka żeby pozostawić jedynie te lampy które są dalej od okien ( po 2 stronie parkingu ) wtedy wszyscy będą zadowoleni a nie tylko mieszkańcy z co 2 klatki ! Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
k_simba Re: Latarnie i inne kwiatki 13.12.05, 08:09 witam Was - akurat wypadła świecąca lampa na przeciwko mojego okna - co Wy na to, żeby wyłaczyć te lapy przy samym bloku od strony parkingu a za to żeby właczyć jakieś lampy tylko w tym drugim rzędzie przy parkingu ( na osiedlu obok tak jest - i jest to wystarczające jak zauważyłam ). Wiem, że trudno zadowolić wszystkich - ale te lampy doprowadzajaą do szału - sami wiecie. Dajcie prosze znać co Wy na to i z kim moge na ten temat porozmawiać w Majordomusie. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.os.kn.pl 13.12.05, 08:10 Fakt - mnie też to denerwuje ! jestem za!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:05 To nie zarządca tylko ja zaczołem dzwonić w tej sprawie wczoraj po niedzielnym zebraniu w sprawie wyłączenia co drugiej lampy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cacy Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.os.kn.pl 13.12.05, 12:58 Drogi Krzysiu bardzo miło się stało że część lamp została wyłączona i przypuszczalnie Tobie w okno po tym zadrzeniu światełko już nie zagląda lub nigdy nie zaglądało . Zresztą nie wiem jak Ty ale ja odbierałem mieszkanko w porze dziennej i dużym przeoczeniem był z pewnością ten fakt ( niestety miałem 1000 innych usterek do zgłoszenia którw wtedy wydawały mi się najważniejsze ) . Nie wydaje mi się dużym problemem po prostu wyłączyć lampy przy oknach a włączyć te po 2 stronie parkingu - wtedy z pewnością będzie na tyle jasno że nikt nie zwinie Ci samochodziku z parkingu ( choć jak to mówią "najciemniej i tak zawsze pod lampą ) więc t chodzi o odrobinę dobrej woli a nie o wypominanie kto , od kiedy i co walczył . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:28 Zgadzam się z przedmówcami. Mi akurat te lampy od ulicy nie przeszkadzają, bo okna mam tylko od podwórka :), ale również uważam, że powinniśmy je wyłączyć, a zostawic tylko te za parkingiem. Pozdro dla cacy! Odpowiedz Link Zgłoś
cacycacy1 Re: Latarnie i inne kwiatki 13.12.05, 09:40 Teeeee Miska wiesz co muszę oddać Ci honor Ty jak coś powiesz to już powiesz :} - nareszcie oddałeś słuszny głos w słusznej sprawie - Koniec z Kosztowną Iluminacją Budynku - dajcie mi się wyspać w nocy ! nie stać mnie na razie na rolety a przez brak snu moja rodzina cierpi przez cały dzień bo jestem strasznie marudny .......:} Rozwiązanie : dpalamy lampy po 2 stronie parkingu a nie przy oknie ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu_z Re: Latarnie i inne kwiatki 13.12.05, 10:54 Jedno pytanko: gdzie byli wszyscy, którym teraz świeci w okna przez ostatnie kilka miesięcy? Poruszaliśmy ten temat od kiedy tylko te lampy zaczęli stawiać. Trzeba było wtedy się buntować, bo że będą Wam uprzykrzały życie to było wiadomo. Nie wiem czy coś wywalczylibyśmy, ale zawsze można było spróbować ostrzej podejść do problemu, zorientować się czy odległość jest zgodna z prawem budowlanym i innymi przepisami, czy jest jakaś szansa na zmianę "klosza" tak aby światło było skierowane bardziej w kierunku parkingu a nie okien.... Teraz chcemy zmieniać to na co się godziliśmy (-ście) odbierając mieszkania, a to jest trudniejsze. Jak będzie ciemno na parkingu lub pod blokiem i zaczną się jakieś włamania to też będziemy narzekać. Koszt oświetlenia jest rzeczywiście bardzo wysoki... nie wiem czy nie za bardzo - wychodzi po 15 zł na mieszkanie czyli całkiem sporo (no chyba, że jest to całkowity rachunek za energię, więc jeszcze dochodzi przepompownia i może jeszcze coś o czym nie wiemy;) ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: Latarnie i inne kwiatki 13.12.05, 13:39 Zamiast się tak rozpisywać na forum o tym jakby to było fajnie, gdyby wyłączyć latarnie przy bloku, a włączyć na parkingu, proponuję zadzwonić do zarządcy i mu o tym powiedzieć - tel.: 0717857794. Ps. Moim zdaniem to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.05, 21:36 Uważam że obecne rozwiązanie jest ok.Jeżeli wyłączymy lampy przy parkingu to co z mieszkańcami klatki 212 oni są na wjeżdzie do osiedla i tam lampy będą świciły. Gratuluję pomysłu wyłączenia co 2 lampy.Lepiej zająć się drogą i wieloma innymi sprawami!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych_z Re: Latarnie i inne kwiatki 14.12.05, 00:33 To może by tak wyłączyć wszystkie? Narazie nadal co niektórym święcą w okna a z drugiej strony parkingu świeci tylko jedna... i to ta poza blaszanym płotkiem (!). W okna nie chcecie żeby świeciło a po drugiej stronie parkingu prawie nikt nie parkuje, więc też mocniejsze światło jest zbędne (trochę oświetlają lampy z ulicy). Cacy: nic nikomu nie wypominam, tylko na pierwszym spotkaniu przy śmietniku sprawa lamp była poruszana, ujęliśmy to w piśmie do GEO i sprawa ucichła. Mi w okna nie świeci, ale jedziemy na jednym wózku i też mi zależy żeby Wam mieszkało się normalnie. Jak będzie za ciemno to może jednak jakaś zmiana formy tych lamp na bardziej ukierunkowane na parking? Odpowiedz Link Zgłoś
martika1 Re: Latarnie i inne kwiatki 14.12.05, 09:56 Major Domus zgodził się na wyłączenie tych lamp ( wyłączył co drugą ), ale wolałby mieć jakąś podkładkę w formie pisma ( tak to zrozumiałam ), nawet napisałam to pismo, ale jak widzę nie ma w tej kwestii porozumienia. Szkoda tylko że na zebranie przychodzi tak mało osób ( mimo że wywieszona była informacja )a teraz na forum co chwilę ktoś ma inne propozycje.Trzeba się zdecydować w końcu jak mają świecić te lampy i ostatecznie w formie pisemnej przedłorzyć zarządcy. Póki nie ma konsensusu nie ma też co zawracać facetowi głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Re: Latarnie i inne kwiatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:42 Wydaje mi się że należy napisać pismo dotyczące tego co ustaliliśmy na spotkaniu (w sprawie latarni), Ci którzy nie byli na spotkaniu widocznie nie są zainteresowani tym co się wokół ich domu dzieje więc nie powinno im to przeszkadzać. Martika dobrze, że napisałaś to pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Pismo od GEO 14.12.05, 12:25 Witajcie, oto fragment ostatniego maila od GEO. Myślę, że wszystkich te sprawy interesują... --- 1. Zagospodarowanie zieleni następuje od 20.11.2005 . W związku z istniejącą porą roku nie wszystkie prace związane z zagospodarowaniem terenu mogą zostać przeprowadzone, w związku z czym zostaną wykonane w porze wiosennej (np. uzupełnienie trawników). 2. Uszkodzenie przewodu zasilającego latarnię nie wynika z nieprawidłowej wysokości jego zawieszenia, gdyż został wykonany prawidłowo. Sprawa uszkodzonej latarni jest na etapie ustaleń. 3. Naprawa powierzchni drogi oraz wykonanie ścieżki dla pieszych nastąpi od dnia 14.12.2005r. Wykonanie tych robót zostało dodatkowo zlecone Generalnemu Wykonawcy --- Pozdr, Irek Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: Pismo od GEO 14.12.05, 15:57 A ja nie jestem gorszy i tez dostałem maial od Geo ;) Wpierw napisałem do nich: > Dzień Dobry, > > Intersuje mnie kilka spraw: > > 1. Czy mogę wystąpić już do Urzedu Miasta z wnioskiem na > zamieszkanie w moim mieszkniu? Jesli tak, to kiedy nastąpił odbior > budynku? > > 2. Wczoraj zauważyłem, że latarnie przy bloku na ulicy Kosmonautów > włączają się już przed godziną 15, kiedy jest jeszcze zupełnie > widno. Czy latarnie mogłyby być włączane o godzinie 16 (tak jak > jest to najcżeściej), aby mieszkańcy nie ponosili niepotrzebnych > kosztów? > > 3. Zgodnie z ostatnimi obietnicami*, droga dojazdowa miała być > poprawiona do końca listopada. Ta obietnica okazała się być kolejną > niespełnioną. Kiedy więc Geo zamierza poprawić drogę? > > *Pismo z dnia 22.11.2005 L.dz. Mid/3277/2005 podpisane przez > Prezesa Zarządu Adama Zarembę-Śmietańskiego > > 4. Nie doczekałem się dalszego ciągu korespondencji w sprawie > pokrycia kosztów wykrzywionej latarni oraz wygiętego domofonu. > Przypomnę więc: > > Najpierw mail od Geo: > > " Witam > W odpowiedzi na Pana pytania informuję, że prąd w kablu wychodzący > z klatki > 212 zasila przepompownię ściaków wytwarzanych przez użytkowników > budynku > przy ul. Kosmonautów 206-212, jak również prąd ten służy do > oświetlania lamp > zlokalizowanych na terenie działki etapu I. Na w/w prąd znajduje się > oddzielny licznik energii w klatce 212 . Pragnę nadmienić ,że > budowa etapu > II posiada odrębne zasilanie z trafostacji przy ul. Wielkopolskiej. > Zarówno latarnia jak i domofonu do klatki 206 zostaną naprawione do > końca > przszłego tygodnia, w związku jednak z tym ,że były to uszkodzenia > mechaniczne już po przekazaniu Państwu obiektu naprawy będą > dokonane na > koszt Wspólnoty > > pozdrwaiam > > I moja odpowiedź wysłana ok 2 tygodni temu > > "Szanowni Państwo, > > Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź. Jednocześnie nie mogę > zgodzić się z proponowanym przez Państwa podziałem kosztów napraw. > To co Państwo proponujecie kłóci się bowiem z elementarnym > poczuciem odpowiedzialności za swoje działania, które w > przypadku "Geo, Mieszkanie i Dom" są często nie do końca > przemyślane. > > Nie było pomysłem lokatorów wieszanie kabla na tak niewielkiej > wysokości i owijanie go wokół latarni. Nigdzie nie widziałem > podobnych rozwiązań. W wyniku tego nieprzemyślanego posunięcia, > śmieciarka zahaczyła o kabel, co spowodowało wygięcie lampy. > > Pokrywanie kosztów naprawy domofonu - to "Geo, Mieszkanie i Dom" > wymyśliła jedyny w swoim rodzaju system montowania domofonów. Poza > tym czym jest następująca pozycja w rachunku, który przysłał mi > Zarządca: "Konserwacja i naprawy bieżące"? Jedynym obowiązkiem > Zarządcy nie jest więc chyba przesyłanie mi terminowo rachunków. > > Proszę więc kwestię podziału kosztów rozważyć raz jeszcze, a na > przyszłość dobrze byłoby zastanowić się nad konsekwencjami > rozwiązań jakie proponujecie Państwo w realizowanych przez siebie > inwestycjach." > > Wciąż czekam na odpowiedź w tej kwestii. I dzisiaj Pani Agata odpisała mi: Witam Pana , W odpowiedzi na Pana maila informuję co następuje: Ad. 1 Dokumenty odbiorowe budynku zostaną złożone do Powiatowego Inspektoratu Nadzoru do końca bieżącego tygodnia, więc otrzymanie Decyzji - pozwolenia na użytkowanie spodziewamy się do 15.01.2006r. Ad .2 Sprawę regulacji oświetlenia terenu przy budynku prosimy zgłosić do Zarządcy Budynku - firma Major Domus tel. 071 78 57 794 . Sposób ustawienia czujek zmierzchowych jest sprawą eksploatacyjną i nie podlega rękojmi. Ad. 3 Naprawa drogi oraz wykonanie ścieżki dla pieszych zostanie wykonane począwszy od dnia 14.12. Wykonanie tych robót zostało zlecone dodatkowo zlecone Generalnemu Wykonawcy. Ad. 4 Tak jak wcześniej zaznaczaliśmy kwestią napraw - tzn. konserwacji bieżącej, jak i uszkodzeń powstałych w trakcie eksploatacji nieruchomości, od momentu przekazania Państwu mieszkań zajmuje się również Zarządca Budynku Jeśli chodzi o uszkodzenie latarni to sprawa ta jest na etapie ustaleń. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaa1 Re: Pismo od GEO 14.12.05, 18:38 Nie podoba mi się pomysł zwalania na nas kosztów naprawy latarni, poza tym wydaje mi się, że kable nie powinny być "w takim miejscu", raczej powinny byc wkopane, bo zachaczenie o nie było kwestią czasu, Czy ktoś się nie orientuje jakie przepisy to regulują, bo GEO na pewno nie ma racji, ale mogą się próbować z tego wykręcić, chyba że znajdziemy odpowiedni paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
radik droga 15.12.05, 14:32 Dzisiaj około 14 przygladałem sie naszej drodze. Cos tam jest robione - koparka pracuje, byle tylko nie robila nowych dziur :) Póki co droga dalej jednak nie do użytku dla pieszych. Szanowne Geo! Jak już uporacie się z tą drogą, to podeślę listę nowych usterek do poprawki :) W końcu mam na to 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Szturm na GEO ;) IP: *.h / *.hdf.com.pl 15.12.05, 09:45 Wpadłam dzisiaj z rana do biura GEO żeby złożyć pismo o zmianach w lokalu (II etap) i przeżyłam niezły szok - było tam chyba ze 30 osób! Oj będą dziś Panie miały pełne ręce roboty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: Szturm na GEO ;) 15.12.05, 11:11 Sanity, o której byłaś? my byliśmy około 9, też było sporo osób:) oczywiście znajomości sąsiedzkie zostały zawarte, co się od razu przydało, bo całą grupą poruszyliśmy z geo sprawę okropnych drzwi zewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: Szturm na GEO ;) IP: *.h / *.hdf.com.pl 15.12.05, 15:41 No ja też wpadłam przed 9 żeby oddać te moje plany zmian (a było tego sporo!), niestety jednak nie mogłam zostać żeby zapoznać się z sąsiadami, bo trzeba było lecieć na złamanie karku do pracy (na 9);) Szkoda, bo ja z sąsiadami to zawsze chętnie ;) Te drzwi zew. rzeczywiście brzydkie, widziałam jak krązyłam po budynku I etapu, ale znając GEO to chcą tanio, a nie ładnie :) W którym mieszkanu zamieszkasz (-cie)? :) Najwyższa pora wybrać się tam znowu i połazić po naszym M :) Gorące pozdrowienia :) Sanity Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: Szturm na GEO ;) 15.12.05, 17:07 my mamy mieszkanie w 8 klatce na samej górze - dwupoziomowe. obok budowy przejeżdżałam we wtorek i widziałam, że zaczęli stawiać poddasze, więc tempo niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajlana Re: Szturm na GEO ;) IP: *.magma-net.pl 15.12.05, 20:27 Witam! Chyba nie mialysmy okazji poznac sie rano. Jesli chodzi o te drzwi zewnetrzne, to nie ma roznicy cenowej pomiedzy gladkimi drzwiami a tymi z frezami. Wszystko zalezy od techniki wykonania drzwi, uzytych marerialow itp. Generalnie kazdy typ proponowanych drzwi ma siedem modeli frezow + dowolnie wybrany kolor. Proponujemy wieksze spotkanie w celu ustalenia strategii walki o drzwi:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajlana Re: Szturm na GEO (DRZWI !!!) IP: *.magma-net.pl 15.12.05, 19:59 Witam!Dzisiaj rano wszeczelismy akcje "Drzwi". Wedlug rozpiski z zestawieniem technicznym maja to być drzwi płaskie z laminatem bukowym. Generalnie - straszna kicha. Po wizycie u producenta (Porta)dowiedzielismy sie, ze w tej samej cenie co drzwi plaskie mozemy otrzymac drzwi frezowane w dowolnie wybranym przez nas odcieniu. Wazna rzecza jest to, ze frezy i odcien nie decyduja o cenie tych drzwi ale jedynie decyduje o tym model i parametry techniczne. Decydujac sie na wybor danego modelu mamy za kazdym razem do wyboru w tej cenie siedem wzorow wsrod ktorych znajduja sie te tandetne plaskie bukowe a takze te frezowane (do wyboru w cenie modelu!!!). Nie dajcie sie splawic Panu inzynierowi, ktory nie potrafil przeczytac tabelki i generalnie twierdzi, ze to frezy i kolor decyduja o cenie, co jest bynajmniej smieszne! Pamietajcie - decydujac sie na wybor okreslonego modelu, do wyboru jest zawsze SIEDEM wzorow bez dodatkowej oplaty!!!! GEO wybralo najpostszy i najbardziej tandetny, dlatego tez chcemy grupowo zwrocic sie o zmiane tej decyzji, co mamy zagwarantowane w umowie przedwstepnej. Prosimy o kontakt na czacie lub na maila (ajlana@wp.pl). W styczniu mamy czas zeby zglosic odpowiedni wniosek w tej sprawie. Wystarczy polowa podpisow i beda musieli cos z tym zrobic. Pozdrawiamy Nowi Sasiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: Szturm na GEO (DRZWI !!!) IP: *.h / *.hdf.com.pl 16.12.05, 09:10 Kontynuujmy ten watek na forum II etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
matlik niepokojące stukanie 20.12.05, 02:12 Witam, od czasu tego silnego wiatru (od kilku dni) słyszę niepokojące stukanie (mam mieszkanie na ostatnim piętrze). Coś jakby płyty lub deski stukały. CZy ktoś słyszy też coś podobnego ? Zgłosiłem to właśnie do major domusa, ale coś takiego jest ciężkie do wykrycia - najlepiej słychać w nocy lub gdy wieje. PS Oby sufit wytrzymał :( pozdrawiam Marek kosmonautów 206/10 Odpowiedz Link Zgłoś
radik czy remont drogi już się zaczął? 20.12.05, 19:19 Czy widział ktoś naszą drogę w czasie dnia? Czy rzeczywiście są tam prowadzone jakieś prace, aby drogę wyrównać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i4 (II28II) Re: czy remont drogi już się zaczął? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.05, 21:31 Odwiedziłem dzisiaj Zielone Ogrody :). Najbardziej zieleni byli panowie dwaj stojący obok samochodu wielkości Transita na rzeczonej drodze. Niestety nie prowadzili żadnych robót - raczej rozmowy. Byłem około 14.30 więc może już było po robocie? :) Niemniej jednak nie wyglądało na to, żeby ktokolwiek, cokolwiek tam dzisiaj zrobił albo przynajmniej zaczął robić. Aczkolwiek [fajne słowo :)] obok drogi leżały kupy kamieni - coś jak te, które wysypuje się pomiędzy tory kolejowe - i nawet jeden z rowów poprzecznych był nimi zasypany. A więc jednak coś robili?! Brawo Budopol! Czy to jest wyrównywanie drogi? Tak | Nie | Nie wiem | Jestem pracownikiem Budopolu* *niepotrzebne skreślić Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
iiron Re: czy remont drogi już się zaczął? 21.12.05, 10:39 Dzisiaj rano wyjeżdżałem z naszego osiedla samochodem i budopol faktycznie drogę trochę (wręcz śmiesznie mało) poprawił. Daleko jej do przyzwoitości, ale na pewno jest lepiej niż było. Cieszy mnie jednak widok kostek polbruk na poboczu - może ułożą - zgodnie z obietnicą - chodnik?! Pozdr, Irek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: czy remont drogi już się zaczął? IP: *.isp.pl 21.12.05, 12:58 taaak, faktycznie widac te kostki chodnikowe zapakowane na paletach. Pozostaje nam mieć nadzieję, że nie będą tak leżały do wiosny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikaa1 Re: czy remont drogi już się zaczął? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:41 Chba się zaczął, chodzi się nią zdecydowanie lepiej, jest mniej błota, ale pomimo wszystko jest daleka od ideału. Mam nadzieję, że zrobią chodnik przed nastaniem wiosny. Codziennie rano widzę tylko panów stojących i obradujących, a nie pracujących. Zauważyłam też, że powstaje coraz więcej for dotyczących naszego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś