Dodaj do ulubionych

a czy są tu Siechniczanie? :)

11.02.05, 11:11
a zwłaszcza osoby, które kupiły mieszkanie w Polsystemie lub spółdzielni Nova
Locum?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 195.116.30.* 17.02.05, 10:59
      Witam
      W sumie to jeszcze nie jestem Siechniczanką ale już niedługo będe czekam na
      mieszkanko. Będę mieszkać w trójce - POLSYSTEM.
      Pozdrawiam
      • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 17.02.05, 11:20
        takoż i ja - "trójka" :)
        a powiedz czy będziesz korzystać z ekipy wykończeniowej oferowanej przez
        Polsystem? Nie orientowałem się jeszcze w cenach i nie wiem czy naprawdę są
        konkurencyjni.
        I co to w ogóle jest "flizowanie"? :)
        • Gość: gosia Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 195.116.30.* 17.02.05, 12:29
          My nie będziemy korzystać z ekipy remontowej z Polsystemu. We własnym zakresie
          się zorganizujemy. No i nie mam pojęcia czy są konkurencyjni.
          A powiedz na którym piętrze będziesz mieszkał?? Ja już strasznie nie mogę się
          doczekać.
          Powiedz mi czy znasz kogoś kto tam już mieszka, bo ciekawa jestem jak to z tymi
          rachunkami wychodzi no i czy są zadowoleni.
          Pozdrawiam
          • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 17.02.05, 13:07
            na drugim :)
            ja juz też siedzę jak na szpilkach, chyba zacznę się pakować już :D
            Z mieszkańcami ostatni raz rozmawiałem w listopadzie, wtedy jeszcze nie było
            prawdziwej zimy, ale grzali już od października i w zasadzie nikt nie był
            niezadowolony, a nawet dużo osób było pozytywnie zaskoczonych. Nawet osoby
            które mieszkały na parterze, czy miały małe dzieci, więc grzały mocniej.
            Generalnie trochę oszczędzasz na niskim czynszu, nie płacisz też za gaz, ani za
            podgrzanie wody, więc jak zapłacisz więcej za prąd, to i tak powinno być
            znośnie. Poza tym sam prąd tam jest nieco tańszy niż we Wrocku.
        • Gość: marakesh ekipa remontowa IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 24.03.05, 20:10
          Gadałem z gościem z tej ekipy co przy Polsystemie powstała i mówił że wykończenie mieszkania 54m2 to orientacyjnie koszt 5.000 zł robocizna + jakieś 10.000 zł materiały (oczywiście zależy co i za ile się kupi). Takie prace wykończeniowe na gotowo mogą trwać 7 do 10 dni - wchodzi ekipa która robi po 10 godz. dziennie.

Zaznaczam że nie sprawdzałem tylko tak słyszałem! Wszystkie szczegóły i tak trzeba z nimi ustalić no i oczywiście sprawdzić ceny.
    • gosia800 Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 17.02.05, 13:24
      ja też jestem pozytywnie nastawion do tych rachunków :o) (chociaż wszyscy
      straszą że będziemy dużo płacić).
      Mam nadzieje że uda im się oddać te mieszkania w marcu.
      Pozdrawiam
      • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 17.02.05, 13:28
        no, straszą :)
        a na razie planują oddanie po 15 marca, ale jeszcze przed kwietniem.
        • sprosse rachunki 06.03.05, 01:14
          TU to miałem napisać:
          Dzisiaj byłem w Siechnicach, rozmawiałem z lokatorami Polsystemu na temat
          rachunków za prąd.
          za styczeń i luty płacili ok. 200zł/miesiąc (łacznie z ogrzewaniem), a sąsiedzi
          z parteru ok. 300zł. Bojler chodził cały czas na ok. 80%, ale mają kuchnię
          gazową (mają butlę).
          Zakładając niski czynsz i brak pewnych opłat (CO, gaz, podgrzanie wody) ogólnie
          nie jest chyba źle :)
          • Gość: stranger Re: rachunki IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 05.03.06, 16:26
            Hej. Ja za styczen oraz luty dostalem rachunki za prad okolo 250 zl (oczywiscie
            za kazdy miesiac). Przy czym wlaczone na prawiem minimum byly jedynie
            grzejniki, gdyz mieszkam gdzies indzie. Poza tym nie wykonywalem tam zadnych
            prac, wiec tez nie korzystalem z pradu. Chcialbym sie dowiedziec czy to jest
            normalne ze az taki koszt ogrzewania jest? PS Mam mieszkanko z poddaszem (54
            m). Pa
            • Gość: Sprosse Re: rachunki IP: *.ikatel.pl 05.03.06, 22:01
              coś za dużo.
              Nam w lutym wyszło podobnie, a grzalismy cały czas, gotowaliśmy, pralismy itd.
              Mamy 54mkw, ale bez poddasza. W sumie za samo ogrzewanie tej zimy zapłaciliśmy
              dotąd ok. 650zł, więc za cały rok pewnie nie przekroczymy 900zl, co uważam za
              niezły wynik :)
              • Gość: stranger Re: rachunki IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 06.03.06, 22:08
                Dzieki za szybka odpowiedz sasiedzie :) A wogole to z ktorego bloku jestes bo
                ja 6. Z tymi rachunkami w takim razie to faktycznie sporo mi wyszlo. Moze
                jestes na jakiejs specjalnej taryfie? Pa
        • Gość: Gosia rachunki IP: 195.116.30.* 07.03.05, 10:56
          Ja w ubiegłym tygodniu byłam w takim mieszkaniu, gdzie wszystko jest na prąd we
          Wrocławiu (łącznie z kuchenką). Oczywiście zainteresowałam się ich rachunkami
          za energie elektryczną. W zimie ok 350 zł latem 150 zł. Mieszkanie jest z
          poddaszem ok 80m2. Ludzie są bardzo zadowoleni. Myśle że to wszystko wychodzi
          mniej więcej tak jak czynsz w spółdzielni.

A swoją drogą to mogłaby ta zima już dać spokój bo nie oddają nam tych mieszkań
          w marcu.
    • Gość: Agata ogrzewanie podłogowe IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 06.03.05, 22:35
      Doszły mnie słuchy, że w Polsystemie nie sprawdza się ogrzewanie podłogowe w
      łazience. Czy to prawda? Na co jeszcze warto zwrócić szczególną uwagę przy
      odbiorze? Z czym było najwięcej problemów?
    • Gość: magda Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 07.03.05, 13:17
      A czy przy podpisywaniu umowy z Polsystemem lub Novą Locum korzystaliście z
      pomocy prawnika lub radcy prawnego? I jak na to patrzyli sprzedający? Chcę w
      poniedziałek podpisać umowę z NL i mam troche stracha szczerze mówiąc, że
      wszystkiego nie dopilnuję...
      • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 08.03.05, 00:08
        My nie korzystaliśmy z prawników (trochę ryzykownie :), ale na podstawie
        doświadczeń innych lokatorów Polsystemu i generalnie genezy tej firmy (jej
        prezes jest byłym rzecznikiem prasowym Policji, a komenda wojewódzka -
        partnerem) uznalismy, że nie będziemy korzystać z porad prawnych. Rozmawialismy
        ze znajomym notariuszem, która co prawda nie zajmuje się na co dzień umowami z
        deweloperami, ale jakieś tam pojęcie ma i większych zastrzeżeń nie miał.
        W Polsystemie jest chyba możliwość podpisania umowy w formie aktu notarialnego,
        w GW napisali nawet, że jeśli się korzysta z usług notariusza, który obsługuje
        klientów Polsystemu, to jest to korzystniejsze finansowo. Co do Novej Locum, to
        umowa jest tam bardzo podobna do tej z Polsystemu (pisała ją ta sama osoba) a w
        biurze sprzedaży NL byli baRdzo otwarci na negocjacje co do pewnych,
        szczegółowych zapisów w umowie. Ale jak tam podchodzą do podpisywania umowy w
        formie aktu notarialnego, to nie wiem.
        Pozdrawiam!
    • Gość: Gosia Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 195.116.30.* 18.03.05, 14:10
      Wczoraj się dowiedziałam, że dostaniemy klucze do naszego mieszkanka 12 kwietnia
      Bardzo się ciesze i odliczam dni. Od dzisiaj jeszcze 25 dni...
      • Gość: magda Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 18.03.05, 14:16
        A ja kupilam mieszkanko w Novej Locum i muszę czekać aż do stycznia. Ale i tak
        się strasznie cieszę :))) Pozdrawiam
      • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 18.03.05, 15:37
        Właśnie też się dowiedziałem o 12-tym. Czas sie pakować powoli :)
    • Gość: !greg Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.03.05, 22:13
      Nieruchomościa wybudowana przez Polsystem zarządza P. Magdalena Halosińska
      (mah.nieruchomosci@poczta.fm) i mozna do niej kierowac pytania. Babka jest OK.
      Wiec bez stresu.
      • Gość: Bob Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 19:39
        Widzę nowych Siechniczan coraz więcej, a co na to ci starzy?? :))
        • Gość: żaklin Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 21:34
          Ja jako przyszła mieszkanka Siechnic rozmawiałam ze "starymi" mieszkańcami,
          którzy mają nadzieję, że wraz z nowymi przybyszami zmieni się co nieco...
          Najbardziej liczą na to, że będzie jeździł nocny autobus :)))
          P.s. A wiecie, że koło Kościoła mają budować Ratusz?! Ja się właśnie
          dowiedziałam :)))
          • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 22.03.05, 23:56
            i przeniosą nam gminę ze Sw. Katarzyny i bedzie gitara :>
            A ten nocny przydałby się, fakt :)
            • Gość: żaklin Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 23.03.05, 09:06
              Juz po finalizacji zakupu mieszkania w Siechnicach zaleczam miec watpliwosci
              czy dobrze robie przenoszac sie tam z Wrocka, w ktorym mieszkam od urodzenia. W
              zasadzie to blisko Wroclawia, dojazd dobry jest, ale gdzies mi sie tam kolacza
              takie mysli. Chociaz generalnie sie ciesze, ze uciekam po pracy od zgielku
              miasta. Czy Wy tez tak macie? Chodza Wam takie mysli po glowie? Czy ja jestem
              jakas dziwna? :)
              • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 23.03.05, 10:00
                Ee tam wątpliwości :) Ja się bardzo cieszę - miasto za miedzą, korzystasz do
                woli, a potem rachu ciachu do Siechnic, a tam zielono, cicho i sielankowo :)
                Trasy rowerowe, grilla zrobić można, a z czasem, jak się miasteczko rozwijać
                będzie, to się zrobi jeszcze fajniej.
                Jedyny minus, wg mnie, to komunikacja, ale liczę, że raczej będzie robiło się
                lepiej, niż gorzej.
                Poza tym w cenie 2-pokojowego mieszkania w Siechnicach we Wrocławiu miałabyś
                kawalerkę na Nowym Dworze :)
                • Gość: żaklin Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 23.03.05, 10:32
                  A to spoko,skoro tak twierdzisz to rozwiałeś moje wątpliwości zupełnie :))) W
                  zasadzie to się z Tobą zgadzam w 100 %. Ja wprawdzie będę mieszkać dopiero za
                  rok, ale kontakt już trzeba trzymać z przyszłymi "sąsiadami", żeby choć
                  trochę "oswoić" teren i nie czuć się od początku osamotnionym :))) Pozdrawiam
                • Gość: Alexander Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 192.168.1.* / *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 15:31
                  Co do komunikacji, to wiem,ze nie danow było spotkanie mieszkańców z (jeśli
                  się nie mylę ) z wójtem Radwanic na temat więskszej ilości kursów autobusu 610
                  na tej trasie (tzn do Siechnic),więc mam nadzieje,ze coś się zmieni na lepsze w
                  tym temacie...
                  Natomiast na linię nocną - to nie mamy raczej szans, gdyż w tej chwilii żaden
                  nocy autous nie wyjeżdża poza granice miasta.
                  Pozdrowienia dla obecnych i przyszłych:)) mieszkańców Siechnic.
                  • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 29.04.05, 15:44
                    No na razie wiele nie zwojujemy, ale jak się zintegrujemy, to coś razem
                    wymyślimy :)
                    A jak tam prace wykończeniowe? Ja, jak dobrze pójdzie, wezmę dzisiaj pierwszą
                    kąpiel w Siechnicach :D
              • Gość: Gosia Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 195.116.30.* 29.03.05, 13:21
                Ja też im dłużej czekam na to mieszkanie to coraz częściej nachodzą mnie
                wątpliwości czy dobrze robie wyprowadzając się z Wrocławia, ale te wątpliwości
                szybko uciekają jak jade do Siechnic patrze na to nasze śliczne osiedle, dokoła
                cisza i spokój. Będzie fajnie. :o)
          • Gość: Agata Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 24.03.05, 18:22
            Ratusz koło kościoła ??? A dokładnie gdzie? Jakieś mi się to dziwne wydaje...
            Centrum Siechnic jest trochę gdzie indziej... Chyba, że chcą stworzyć nowe :)
            Tuż za moim (już prawie) oknem... Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów! I
            wesołych Świąt !!
            • Gość: marakesh Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 24.03.05, 18:43
              Ratusz i nowe centrum Siechnic ma powstać dokładnie tam, gdzie teraz jest takie duże boisko.

Pozdrowka, Wesołych i Mokrego!
    • Gość: marakesh Re: my też się podłączamy! IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 24.03.05, 18:40
      Wiatjcie nowi Siechniczanie!
      My z narzeczoną też kupiliśmy mieszkanie w 'trójce' na 2 pietrze - 55m2 i jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi w Polsystemie no i przede wszystkim ze standardu mieszkań za ludzką cenę.
      Już też nie możemy się doczekać oddania mieszkania i poznania miłych sąsiadów! Wiele możnaby pisać ale w Siechnicach fajnie jest...
      Polecam stronkę: www.siechnice.prv.pl/ jeśli jeszcze nie odwiedziliście. Dużo fajnych fotek.
      Poza tym polecam: www.sw-katarzyna.pl/trasy_rowerowe.htm no i oczywiście www.sw-katarzyna.pl/wiesci.htm gdzie można sobie poczytać Gazetę Gminną i być na bieżąco :-)
      • sprosse Re: my też się podłączamy! 24.03.05, 18:59
        Hehe, my z narzeczoną też w "trójce" na drugim piętrze :). To będziemy wpadać
        po cukier :>
        • Gość: magda Re: my też się podłączamy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.05, 19:44
          Hej "Polsystemowcy"! Czy "Novolocumowcy" też mogą się do Was podłączyć?! Widzę,
          że tu już się robi zgrana ekipa :))) Aż serce rośnie. Na razie czuję się
          osamotniona bo nie odezwał się tu nikt z Novej Locum... może jeszcze za mało
          sprzedała mieszkanek... pozdrawiam
          • Gość: Bob Re: my też się podłączamy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.05, 20:35
            Ale jak to??
            Ratusz na miejscu boiska?? A gdzie będzie grał Energetyk?
            Nieżle się dzieje ;))
            Wracając do nocnego... To fakt przydałby się, chociaż ze dwa razy w nocy o 1.00
            i 3.00 żeby było jak wrócić z imprezki ;))
            A nawiązując do Żaklin - ja mam podobne obawy, ale spoko, myślę że jakoś się
            przyzwyczimy :)))
          • sprosse Re: my też się podłączamy! 24.03.05, 21:00
            Novolocumowcy mile widziani :) Sami prawie tam kupiliśmy mieszkanko :D
            • sprosse ów ratusz... 29.03.05, 15:30
              Tu o nim było i o lokalizacji też:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=20068326&a=20068326
              O tyle dobrze, że architekt, który to projektuje, sam w Siechnicach mieszka,
              trudno więc spodziewać się, że będzie chciał mieć jakieś dziadostwo w
              sąsiedztwie. A z opisu wynika, że faktycznie będzie między kościołem a
              gimnazjum.
              • Gość: magda Re: ów ratusz... IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 30.03.05, 15:26
                najważniejsze, że miejscowość się rozwija i coś się będzie działo. A
                jednocześnie dużo czasu upłynie zanim zrobi się tam taki rejwach jak we wrocku.
                A może nigdy się nie zrobi... ciekawa jestem na czym w końcu stanie: czy
                przeniosą gminę ze św. katarzyny czy utworzą nową? jakby utworzyli to może by
                się dało tam jakąś prackę załapać... ja bym chciała...
                • sprosse Re: ów ratusz... 30.03.05, 15:41
                  > jakby utworzyli to może by
                  > się dało tam jakąś prackę załapać... ja bym chciała...

To jest myśl :)
                  • Gość: magda Re: ów ratusz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.05, 21:31
                    co nie?! :)
                    kaskę zarabiać na miejscu a do wrocka jeździć puszczać parę złoty... :) hmmmm
                    P.S. Byłam dziś w Siechnicach zobaczyć jak tam Nova Locum się sprawuje i jak
                    tam życie płynie po południu... Jest ok, spokój i umiarkowane tempo życia pod
                    kontrolą. Pozostaje tylko czekać...
            • Gość: kar Re: my też się podłączamy! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.04.05, 12:32
              Cześć.W przyszłym tygodniu finalizuje sprawy kredytowe i tez jako
              novolokumowiec chce do Was dolaczyc.Termin oddania mojego bloku to przelom st-
              luty przyszlego roku...
              • Gość: Magda Re: my też się podłączamy! IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 16.04.05, 13:35
                a to super, że ktoś się w końcu znalazł!!! My też odbieramy w tym samym czasie.
                My w drugiej klatce, a Ty w której??
              • Gość: Marta Re: my też się podłączamy! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.04.05, 12:53
                My też planujemy kupić od nova locum, jak rozmowy będą owocne to ok marca
                bądziemy odbierać mieszkanie.
              • Gość: Marta Re: my też się podłączamy! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.04.05, 13:00
                a w jaki sposób sprawdzałeś czy ukończą inwestycję, bo ja nowe mieszkanie
                kupuję pierwszy raz i trochę się obawiam
                • sprosse Re: my też się podłączamy! 19.04.05, 15:08
                  Chyba standardowo - wszystkie ważne dokumenty muszą być do wglądu (KRS,
                  pozwolenie na budowę, projekt, odpis aktu własności, wzór umowy) + rozmowy z
                  lokatorami mieszkającymi w tym, co już wybudowali(te chyba przekonały do
                  końca). Warto też pogadać z robotnikami na budowie, czasami jak są jakieś hocki
                  klocki z budową, albo firma im nie płaci (czyli ma klopoty finansowe), chętnie
                  o tym opowiedzą :) A ryzyka nigdy do końca się chyba nie wyeliminuje, możesz
                  tylko szacować, jak duże ono jest. Poczytaj dostępne w necie poradniki, tam
                  znajdziesz mnóstwo cennych informacji.
                  Pozdrawiam!

Gość portalu: Marta napisał(a):

> a w jaki sposób sprawdzałeś czy ukończą inwestycję, bo ja nowe mieszkanie
                  > kupuję pierwszy raz i trochę się obawiam
                  • Gość: Marta Re: my też się podłączamy! IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 19.04.05, 21:23
                    Dzieki za info, a moze wiesz co to za wysypisko w Siechnicach ??
                    Nic konkretnego o nim nie znalazlam, niestety
                    • sprosse Re: my też się podłączamy! 19.04.05, 22:00
                      A to jest hałda po hucie, która tam kiedys była. Co z nią zrobią, nie wiem,
                      słyszałem że pójdzie na odzysk :)
                      • Gość: Marta Re: my też się podłączamy! IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 19.04.05, 22:20
                        Podobno z ta hauda jest cos nie tak ale zadzwonie jutro do gminy to moze czegos
                        sie dowiem
                      • Gość: Marta Re: my też się podłączamy! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.04.05, 12:41
                        Podobno ta hałda jest juz sprzedana i idzie na odzysk. Nie wpływa negatywnie na
                        środowisko ani na wody gruntowe tak powiedział mi pan w Gminie. Jeśli byłoby
                        coś z nią nie tak to już byłby podniesiony alarm bo hałda podlega pod teren
                        Mokrego Dworu, skąd częśc Wroclawia zaopatrywana jest w wodę. Tyle udało mi się
                        dowiedzieć.
    • Gość: Senior Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 80.50.49.* 09.04.05, 20:53
      Mam pytanko do osób mieszkających już w blokach wybudowanych przez
      Polsystem.Jaki jest czunsz w nich.
      Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc.
      Pozdrawiam
    • Gość: Alexander Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 192.168.1.* / *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 12.04.05, 11:39
      Dzień dobry,
      ma pytanie do osób mieszkających na osiedlu wybudowanym przez Polsystem.
      Jak jest naprawdę z komunikacją z Wrocławiem czy te przystanki są tak blisko
      jak pisza na stronie Polsystemu oraz jak wygląda sytuacja z zaopatrzeniem,
      chodzi mi o dostępnośc do sklepów itp.
      Serdecznie pozdrawiam
      • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 12.04.05, 18:58
        ja wiem :)
        odpowiadając na pierwsze pytanie: czynsz to 54zł + 7zł za wywóz śmieci od
        lokalu.
        Prąd i woda wg liczników (my dzisiaj mieliśmy odbiór, więc wodę na razie mamy
        ryczałtem)

Przystanek 501 jest faktycznie w zasięgu wzroku, 200m od osiedla. Pętla linii
        jest 200m w druga stronę. Częstotliwośc jest znośna, autobus co 30 minut, w
        szczycie bywa częściej, chociaż generalnie liczymy że będzie lepiej. Rozkład
        jest tu www.wroclaw.pl/zdik/0501/w.htm
        Jak ktoś chce może jeździć PKP albo PKS-em :D

Co do sklepów to jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni, bo krótko mówiąc jest
        ich od groma :) W niedzielę znaleźliśmy czynne 5, w tym takie z warzywami,
        owocami, a także alkoholem. Blisko, czyli w zasięgu jakichś 3-5 minut piechotą
        są przynajmniej 3. Dodatkowo niedaleko mięsny i tosteria, a w niej wysmienite
        tosty za 3,70zł :>
        • sprosse PO ODBIORZE 12.04.05, 18:59
          hej siechniczanie, jak wrażenia po odbiorze? My mielismy dzisiaj :>
          • Gość: Gosia Re: PO ODBIORZE IP: 195.116.30.* 15.04.05, 14:54
            My jesteśmy przeszczęśliwi. Prace remontowe już trwają. Mam nadzieje że z dniem
            1 maja zamieszkamy w naszym nowym mieszkanku.
            Pozdrawiam i do zobaczenia :o)
        • Gość: Alexander Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 192.168.1.* / *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 13.04.05, 12:10
          Cytat: Autor: sprosse
          ja wiem :)
          odpowiadając na pierwsze pytanie: czynsz to 54zł + 7zł za wywóz śmieci od
          lokalu.
          Przepraszam,ale chce sie upewnić, czy 54 złote za całośc czy za metr
          kwadratowy??
          • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 13.04.05, 12:39
            54zł za lokal, czyli za całość.

te 54zł dzielą się na składniki: opłatę administracyjną, opłatę za wspólny
            prąd, utrzymanie czystości i jakieś tam inne. W sumie w mieszkaniu 54mkw wyszło
            1zł/mkw. Dokładne info mogę podać na priv.

Do tego śmieci 7zł/lokal.

• Gość: Bob Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.05, 19:19
              robi nas się tu coraz więcej, to super :))
              pilnujcie żeby wątek był cały czas na wierzchu!

jestem ciekaw jak za rok będzie wyglądał ten wątek na forum
              pozdrawiam wszystkich, a szczególnie tych którzy już odebrali mieszkanka
              • sprosse więcej nas :) 19.04.05, 09:55
                Witamy nowych Polsystemowców i Novolocumowców :) Jak się ogarniemy z
                mieszkania, trzeba będzie zacząć lobbować za nocną linią w DLA :)
                A jak tam odbiory Polsystemie? U nas było parę usterek, ale większość usunięto
                w ciągu tygodnia.
                Aha - polecamy wszystkim odwiedziny w kościele w Siechnicach - z zewnątrz
                niepozorny i niepiękny, wewnątrz zaskakuje niezwykłą archieturą, amfiteatralnym
                układem i gigantycznym witrażem.
                Ciekawe jaki proboszcz :>
                • Gość: Magda Re: więcej nas :) IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 19.04.05, 11:14
                  A propos Kosciola... Podobno proboszcz nieciekawy, ale niedlugo, ze względu na
                  wiek, ma ustapic z urzędu...
                  P.S. Kolezanka przy biurku obok jest urodzona siechniczanka, wiec info z
                  pierwszej reki... :)
          • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 19.04.05, 15:00
            Alexander - odpisałem na priv.

Gość portalu: Alexander napisał(a):

> Cytat: Autor: sprosse
            > ja wiem :)
            > odpowiadając na pierwsze pytanie: czynsz to 54zł + 7zł za wywóz śmieci od
            > lokalu.
            > Przepraszam,ale chce sie upewnić, czy 54 złote za całośc czy za metr
            > kwadratowy??
            • Gość: Richardo Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.do.pl / *.generacja.pl 20.04.05, 19:26
              Sprosse - widzę wyrastasz tu na lidera!!! To ci się chwali, potrzeba nam takich
              ludzi. Na mnie możesz liczyć - jakby co rzucaj hasło z inicjatywą a ja już
              resztę pociągnę :))
              Pozdrawiam - i myślę że na laurach nie spoczniesz :)))))
              • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 21.04.05, 08:43
                eee tam, to początek dopiero :D
                • Gość: Richardo Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.05, 23:32
                  Skoro tak mówisz aż strach pomyśleć co będzie dalej...??
                  Podaj swoje GG, będziemy w jeszcze lepszym kontakcie :))
                  Pozdroo
                  • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 24.04.05, 01:04
                    napisz mi e-maila, to Ci wyslę :)
                    sprosse(at)gazeta.pl
    • Gość: ania Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:08
      ja przeprowadziłam sie z Wrocławia do Siechnic cztery lata temu,jest nawet
      ok,ale mimo wszystko każdą wolną chwilę spędzam we Wrocławiu.Czy macie dzieci w
      wieku szkolnym?pomyśleliście właśnie o szkole?nie wiem jak jest w gimnazjum,ale
      jeśli chodzi o podstawówkę to pozostawia wiele do życzenia.Nauczanie początkowe
      owszem,ale np.wszystkie klasy trzecie we Wrocławiu miały w ramach lekcji w-f
      basen,ale nie u nas,tutaj w ogóle wielkim problemem jest wyjazd z dziećmi (do
      kina jeździ się tylko do Oławy)za to panie nauczania początkowego są osobami z
      tzw.powołania.Tragedia rozpoczyna sie dopiero w czwartej klasie,nauczyciele w
      wiekszości w wieku przedemerytalnym, totalny brak zrozumienia dziecka,gdybym
      wcześniej wiedziała, że sprawy tak sie mają nigdy nie zostawiłabym dziecka w
      tej szkole,znam zreszta takie osoby,które z tych własnie powodów dowożą dzieci
      do Wrocławia.Pozdrawiam
      • Gość: Magda Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 25.04.05, 14:25
        Eee, no chyba nie będzie tak źle. Za dwa lata ma być basen w Siechnicach, więc
        dzieci zdążą się narodzić, podrosnąć i zanim przyjdzie czas szkoły nauczycielki
        przed emeryturą już na niej będą :) Z tego co się orientuję, to większość
        przyszłych mieszkańców Siechnic ma dopiero dzieci w planach więc jest czas żeby
        poczekać na większy rozwój...
        Poza tym większość z nas pracuje we Wrocku, czyli i tak jeździmy i tak
        jeździmy...
        Moim skromnym zdaniem będzie OK!
        • Gość: ania Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:32
          to rzeczywiście jesteście w dobrej sytuacji i pewnie będzie ok życzę wam tego
          • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 25.04.05, 15:20
            Naturalnie zasiedziałych Siechniczan też witamy, wszak integrować się trzeba!
            Proponuję sympatyczne rozmowy przy piwku podczas meczów Energetyka :D
            • Gość: Richardo Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.05, 23:16
              o tak...
              meczyki będą dla nas prawdziwym rarytasem :))
              jak by nie było jedna z niewielu rozrywek w zasięgu ręki...
              a jak się tak zapatrzę to i jeszcze mnie do druzyny powołają :))
              ale by było
      • Gość: Gosia Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 195.116.30.* 26.04.05, 08:27
        A toś mnie nastraszyła tą szkołą. Ja co prawda mam dziecko w wieku
        przedszkolnym ale za dwa lata pójdzie do szkoły. No ale jak koleżanka Magda
        słusznie zauważył nim pójdzie do czwartej klasy to ci starzy nauczyciele będą
        już na emeryturze. Także pewnie wszystko będzie dobrze. A przedszkole zrobiło
        na mnie dobre wrażenie (najlepsze jest to że jest tak blisko domu).
        • Gość: Bob Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.05, 10:32
          przyjeli dzieciaczka bez problemu, czy było jakieś ale??
          i napisz ile kosztuje takie przedszkole
          • Gość: Gosia Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: 195.116.30.* 04.05.05, 10:41
            Do końca kwietnia składało się podania do przedszkola. Pani dyrektor mówiła, że
            przyjmują wszystkie dzieci ponieważ jest tylko jedno przedszkole.
            Co do opłat to w nowym roku szkolnym pewnie się coś zmieni ale teraz było coś
            ok 85 zł stawka podstawowa i 4,50 wyżywienie za dzień. Wszystkie dodatkowe
            zajęcia typu j. angielski oczywiście płaci się dodatkowo.
            Moje dziecko zacznie chodzić do tego przedszkola dopiero od września także nie
            mam bliższych informacji.
            Pozdrawiam
    • mirai Siechnice - forum 04.05.05, 14:25
      Moi drodzy forumowicze :)
      Czy nie myśleliście o tym, aby zalożyć osobne forum poświęcone Siechnicznym (tak
      to odmieniać?) osiedlom Polsystemu i Novej Locum? Podobnie jak to zrobiło
      Osiedle Leśne czy Jagodno?

Osiedle Polsystemu biorę pod uwagę jako potencjalne miejsce zakupu mieszkania,
      dlatego myślałam, że macie już jakiś "swój własny" kąt internetowy.

Przy okazji chcialabym zapytać obecnych już mieszkańców: czy możecie podać firmę
      i model poszczególnych grzejników elektrycznych w pokojach i łazience oraz
      bojlera? Będę bardzo wdzięczna.

A tych którzy już przeżyli zimę w Siechnicach proszę o odpowiedź na pytanie: czy
      bylo zimno w zimie? Jaką temepraturę utrzymywaliście w swoich mieszkaniach i
      jakie racuhnki przyszły? Prosiłabym o informacje w formie metraż/piętro - koszt
      prądu miesięczny w zimie/koszt nie w zimie.

Będę bardzo wdzięczna.

Ach i czy może organizujecie jakieś spotkania integracyjne? Chętnie bym
      przyjechał porozmawiać z obecnymi i przyszłymi lokatotorami, a móże sąsiadami.

Dziękuję i pozdrawiam
      Agata
      • sprosse Re: Siechnice - forum 04.05.05, 15:01
        Jako gorliwy siechnicanin - forumowicz spieszę z odpowiedzią, że forum
        siechniczańskie to dobry pomysł i może sam je wydłubię :)
        Grzejniki jakieś fińskie są, ale z pamięci nazwy nie podam. Maty w łazience też
        nie pamiętam, bojlera zresztą też nie, ale grzeje jak piorun :) Jak sprawdzę to
        podam.
        O rachunkach co nieco już tu było.
        Spotkanie integracyjne ma podobno byc :)
        Pozdrawiam!
        • mirai Re: Siechnice - forum 04.05.05, 15:04
          Witaj,
          będę bardzo wdzięczna jeśli sprawdzisz jakie są te grzejniki pokojowe i
          łazienkowe. No i bojler :)

O rachunkach już czytałam, ale przydałaby się taka tabelka porównawcza odnośnie
          metrażu, jeśli znajdzie się kilku miłych mieszkańców, to pewnie coś napiszą.

Dziękuję i pozdrawiam
          Agata

Ps. Jestem całym sercem za forum osobnym dla Siechnic i osiedla Polsystemu :)
          • sprosse Re: Siechnice - forum 04.05.05, 15:14
            to jeszcze raz ja.
            Nie sądzę żeby mieszkańcy umieszczali tu tabelki. Lepiej pojechać i pogadać z
            lokatorami osobiście. Mili ludzie :)
            A forum to takie ogólnosiechnickie powinno być, co by deweloperkę omówić,
            umówić się na wyjazdowy mecz Energetyka itp :D
          • sprosse Re: Siechnice - forum 04.05.05, 15:20
            mirai - wysłałem Ci e-mail :)
            • Gość: Richardo Re: Siechnice - forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.05, 21:32
              No jak się już kolejni nowi sąsiedzi pojawiają - to aż miło patrzeć.
              A co do tego spotkania integracyjnego, to chętnie. Jestem ciekaw ile osób by
              przyszło?
              Sprosse - trzymaj rękę na pulsie :))
              • mirai Re: Siechnice - forum 06.05.05, 12:54
                No właśnie, chętnie bym się spotkała.
                Kochani mieszkańcy, może by tak jakieś spotkanie?

--
                Mirai, pierwsza, jedyna, niepowtarzalna
                12 latka no 1. on p.r.a
                Proud Member of S.W.A.T. & Woosh Club
                • sprosse Re: Siechnice - forum 06.05.05, 13:14
                  No to może spotkajmy się w końcu. Siechniczanie starzy i nowi, z Novej Locum i
                  Polsystemu, Ci co już mieszkają, wykańczają i czekają na mieszkania :)
                  Proponuję np. sobotę 14-go maja, godzinę 19:00, naturalnie w Siechnicach.
                  Dokładne miejsce jeszcze ustalimy, może być gdzieś nad Oławką, albo na łące za
                  budową Polsystemu (chyba że to czyjaś łączka prywatna :)
                  Pogoda ma być ok

Grill, piwko, winko i gorące dyskusje :D
                  • sprosse no to co, SPOTKANKO? :) 06.05.05, 13:18
                    No to może spotkajmy się w końcu. Siechniczanie starzy i nowi, z Novej Locum i
                    Polsystemu, Ci co już mieszkają, wykańczają i czekają na mieszkania :)
                    Proponuję np. sobotę 14-go maja, godzinę 19:00, naturalnie w Siechnicach.
                    Dokładne miejsce jeszcze ustalimy, może być gdzieś nad Oławką, albo na łące za
                    budową Polsystemu (chyba że to czyjaś łączka prywatna :)
                    Pogoda ma być ok

Grill, piwko, winko i gorące dyskusje :D
                    • Gość: Gosia Re: no to co, SPOTKANKO? :) IP: 195.116.30.* 06.05.05, 13:53
                      Jestem za.
                      • Gość: Magda&Richardo Re: no to co, SPOTKANKO? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.05, 16:54
                        My też jesteśmy za. Rozpuścimy sieci wśród naszych znajomych, zresztą
                        przyszłych Siechniczan :)
                    • Gość: Pan Skórski Re: no to co, SPOTKANKO? :) IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 06.05.05, 18:52
                      My też jesteśmy za ale prosimy na kolanach o inny termin, jakaś komunia nam sie
                      trafiła i musimy lecieć w sobotę 14.05. Proszę traktować ten wniosek bardzo
                      powaznie. Pozdrowionka dla Wszystkich Siechniczan:)))
                      • sprosse Re: no to co, SPOTKANKO? :) 07.05.05, 00:23
                        No jak już wiadomośc poszła to chyba zostaniemy przy 14-tym. No ale to będzie
                        przecież dopiero PIERWSZE nasze spotkanie :D
                        • Gość: Richardo Re: no to co, SPOTKANKO? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.05, 11:08
                          Ja bez Pana Skórskiego nie pójdę !!! :))
                          Sprosse - usprawiedliwisz nam nieobecność?? :))
                          • Gość: Pan Skórski Re: no to co, SPOTKANKO? :) IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 07.05.05, 13:34
                            Ja oczywiście żartowałem z tym odkładaniem imprezki specjalnie dla mnie, ale na
                            następną się już piszę. Dzięki za wsparcie dobrosąsiedzkie:))
                            Życzę udanej zabawy w doborowym towarzystwie:))
                            • sprosse Re: no to co, SPOTKANKO? :) 09.05.05, 09:23
                              Richardo - nie zrobisz nam tego!
                              :)
                              No to spotykamy się w sobotę. Jak ktoś ma jakieś fajne miejsce już "obczajone",
                              niech zaproponuje, a jak nie, to sam znajdę ;D
                              • sprosse SPOTKANKO 14.05 10.05.05, 22:21
                                No to ja zaproponuję, żeby spotkac się o 19:00 przy bocznym wejściu na osiedle
                                Polsystemu (przy ul. Osiedlowej). Zaraz obok konkurencja się buduje, to i
                                sąsiedzi z Novej Locum będą mieli blisko :)
                                Po utworzeniu zwartej grupy udamy się nieopdal i gdzieś na kawałku trawki koło
                                wody w parku koło gimnazjum się rozbijemy.
                                W razie wichury, gradu, deszczu, zrealizujemy plan "B", czyli piwko w
                                barze "Oaza", tudzież restauracji "Pokusa" :)
                                Po zakonczeniu spotkania nie zaleca się kontynuowania prac wykończeniowych :)
                                do zobaczenia w sobotę!
                                Kto ma grilla, niech weźmie, bo ja nie mam :)
                                • Gość: Alexander Re: SPOTKANKO 14.05 IP: 192.168.1.* / *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 11.05.05, 09:32
                                  Ja z moją lady też z chęcią byśmy wzięli udział w tej impreze,ale pododnie jak
                                  pana Skórskiego zatrzyma nas rodzina impreza.Ale na następną z chęcią się
                                  piszemy, bo wobec Sprosse`a mamy mały dług do uregulowania:))
                                  Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyszłych sąsiadów:)))
                                • mirai Re: SPOTKANKO 14.05 11.05.05, 15:12
                                  A czemu tak późno? Aż o 19tej? :(

--
                                  12 latka no 1. on p.r.a
                                  • sprosse Re: SPOTKANKO 14.05 12.05.05, 12:02
                                    A mieszkania to się same wykończą? :)
                                    Mam nadzieję że nie wszyscy mają komunię i ktoś przyjdzie :)
                                    będę czekać :)
                                    • mirai Re: SPOTKANKO 14.05 14.05.05, 22:32
                                      No i przyszlismy. 19:15. A na osiedlu nikogo nie było. W sensie nikogo, kto
                                      mógłby się wydawać kimś, z tego forum :(

--
                                      12 latka no 1. on p.r.a
                                      • sprosse Re: SPOTKANKO 14.05 16.05.05, 08:39
                                        a my byliśmy do 19:10 i też nikogo nie było :(
                                        a potem jeszcze o 19:20
                                        chyba że się widzieliśmy, ale nie wiedzieliśmy, że my to my.
                                        szkoda :(
    • mirai Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 17.05.05, 20:43
      Serdecznie zapraszam obecnych i przyszłych mieszkańców Siechnic na specjalnie
      utworzone forum.

Można znaleźć je tutaj.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29533
      --
      12 latka no 1. on p.r.a
      • Gość: Richardo Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 22:53
        Kochani chwilkę mnie nie było i już nasze forum na drugiej stronie... oj nie
        ładnie...
        • sprosse Re: a czy są tu Siechniczanie? :) 01.06.05, 09:32
          Prace wykończeniowe nas pochłaniają.
          Poza tym warto by rozruszać forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29533 :)
          • Gość: Richardo Re: a czy są tu Siechniczanie? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.05, 20:17
            Niby masz rację, ale do tamtego forum nowym osobom ciężko trafić - tutaj jest o
            wiele łatwiej. No i tam trzeba byc zarejestrowanym a sporo osób nie jest (czego
            jestem najlepszym przykładem).
            Mimo wszystko zachęcam żeby trzymać ten wątek na górze :))
            Pozdrawiam
    • sprosse DNI SIECHNIC 08.06.05, 09:15
      Idziecie? Słuchajcie, w sobotę za boisku będzie grał zespół PRINCE z Czech,
      który wykona przeboje zespołu QUEEN. Mam nadzieję że po czesku!
      Będzie bosko :D
      • gosia800 Re: DNI SIECHNIC 13.06.05, 11:50
        Fajne klimaty na tej imprezie :o). Niestety do głównej atrakcji nie
        doczekaliśmy bo dziecko nam zasneło na boisku i trzeba było wracać do domu. No
        ale ciekawa jestem czy fajnie grali?
        • sprosse NOWE FORUM - Radwanice, Siechnice, Św. Katarzyna 27.07.05, 09:16
          zapraszam w imieniu twórców :)

forum.siechnice.pl
    • Gość: Agata "wrześniówka" IP: 81.219.236.* 04.09.05, 19:52
      Nie wiem, czy się nie wygłupiam, bo może już wszyscy na osiedlu o tym wiedzą,
      ale jeśli nie wiedzą, to niniejszym informuję, że 17-go szykuje
      się "wrześniówka" !
    • Gość: Agata wrześniówka IP: 81.219.236.* 17.09.05, 20:45
      No i po wrześniówce! Bardzo sympatycznie było, tylko hcyba pogoda wsytraszyła
      część mieszkańców, bo frekwencja była kiepska :( Piwo się zmarnuje :( Brawo dla
      koszykarzy z I etapu! Puchar im się należy bezapelacyjnie. Pozdrowienia dla
      wszystkich, którzy nie ulękli się zimna!
      • Gość: wolniak.k nova locum IP: *.wroclaw.mm.pl 05.03.06, 20:04
        Proszę o informacje o wykonawcy-opinie. Mam zarezerwowane mieszkanie w
        Siechnicy. Interesują mnie wszystkie informacje dotyczące tego wykonawcy. Czy
        Ktoś ma jakeś przykre doświadczenia z tą firmą? Na co uwazać?
        • Gość: beata Re: nova locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:48
          JA tez mam zarezerwowane , w poniedziałek podpisuję umowę.Mam pietra,
          sprawdziłąm tylko grunt i zagospodarowanie przestrzenne- jest ok.Nie zdażyłam
          sprawdzić księgi wieczystej. Jesli czegos dowiedziałeś się , to proszę
          napisz.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka