Dodaj do ulubionych

Osiedle Relaks Partynice

• Gość: Abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.06, 21:04
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=38935974 poczytajcie nic nie
      mówię ani za ani przeciw, firmy Mad Computers nie znalazłem na zadnym forum ,
      więc nie ma żadnych info na temat firmy, w razie co ...leżymy w Dialogu zawsze
      mozna zrobić reklamacje heh w TP SA tez, a tu ... może czytający forum z firmy
      Mad powiedzą coś więcej na swój temat , chyba uczciwa propozycja
      • Gość: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.06, 21:14
        chciałbym jasno zastrzec że to jest tylko przykład obiektywny - nie robię tego
        w celu podważenia Korbanku, uważam że marka broni sie sama co widać w postach,
        chodzi mi oto czy oferta firmy MAD jest przejrzysta, o ile o innych Providerach
        mozna poczytać na forum to o firmie MAD nic, dla Korbanku mam szacunek biznes
        to biznes - dobrze że firma się sama broni jak wspomniałem marka to marka, a są
        na rynku tyle lat - co znaczy, ze produkt jest ok, ale oddsyłam do postów na
        temat Generacji czy Magmy - powodzenia i dobrego wyboru przy podpisywaniu umowy
    • Gość: relaxed Sąsiedzi z 1. budynku IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 27.03.06, 11:36
      czy ktoś z wciąż nielicznie zasiedlonego 1. budynku zagląda na to forum? :)
      • Gość: Maryla Re: Sąsiedzi z 1. budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:37
        Jestem mieszkanką budynku nr 2
        • Gość: abrax wiosna - budują nowe budynki a forum PADŁO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.06, 23:07
          Witam
          przyszła wiosna i budowa rosnie , forum nasze podupadlo, ale pewnie to
          wiosenne przesilenie heh, grill aktualny !!!
          zapisy :abrax@provider.pl
          ponoć ma byc na rondzie ale szczegóły do uzgodnienia
          • Gość: nikaa Re: wiosna - budują nowe budynki a forum PADŁO IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.04.06, 17:47
            Witam ponownie, faktycznie coś cicho na naszym f. Dziś ruszylam maszynę i
            pojechalam na osiedle, praca wre, okna w naszym budynku już wstawione, od
            strony podwórka budynek już ocieplają, pięknie to wszystko wygląda;-)
            Mam nadzieję, że jeszcze ktoś odwiedza to forum, potrzebuję pomocy! Moje
            mieszkanie jest 3-pokojowe, to na "zalamaniu" budynku. W tym tygodniu muszę
            podjąć ostateczną (choć już znacznie spóźnioną) decyzję dotyczacą wyburzenia
            czy też pozostawienia ściany dzialowej pomiędzy kuchnia a pokojem obok. Czy
            jest może jakiś dobry czlowiek w budynku I lub II, który zrobil taką rzecz w
            swoim m? Jeśli tak - serdecznie prosze o odzew! Z góry dziękuję.
            nikaa
            • Gość: relaxed Re: wiosna - budują nowe budynki a forum PADŁO IP: *.vogel.pl 12.04.06, 10:15
              pewnie, że jest :)
              jeśli mówisz o połączeniu pokoju dziennego z kuchnią, to tak zrobiłem. wprawdzie
              u mnie nie dało się wywalić całej ściany (bo to nośna ściana była... ;) - został
              kawałek a la filarek.
              tę zmianę zgłodsiłem jeszcze na etapie projektu budynku, bo wymagało to
              przeliczenia obciążenia przez konstruktora budynku.
              zaglądałem podczas wczesnego etapu budowy do innych mieszkań, w których zostały
              zamknięte kuchnie i zdecydowanie nie polecam pozostawienia ścianki działowej.
              ale - jak zawsze - co kto lubi :)
              • Gość: nikaa Re: wiosna - budują nowe budynki a forum PADŁO IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.04.06, 10:24
                Relaxed, dziekuje za odpowiedź, powiedz proszę tylko czy mówimy o tak samo
                polożonym mieszkaniu - na "zalamaniu" budynku? Jak widzisz etap projektu minąl
                a ja teraz, jak już ściana jest, glośno się zastanawiam - zostawić czy ją w
                drobny mak....;-) Ach, i jeszce jedno, z którego budynku jesteś Sąsiedzie,
                z tych osiedlonych czy tzw VI czyli III?
                pozdrawiam wszystkich mieszkańców i prawie mieszkańców
                • Gość: relaxed Re: wiosna - budują nowe budynki a forum PADŁO IP: *.vogel.pl 12.04.06, 16:11
                  właśnie się zreflektowałem, że chyba zbyt pośpieszenie Ci doradziłem.
                  jeśli Twoje mieszkanie ma taki rozkład:
                  www.smsp.wroc.pl/index_noweinwestycje.html
                  to z tą ścianką pomiędzy kuchnią a pokojem jest zagwozdka...
                  wiem, bo też rozważałem kupno tego 3-pokojowego :)
                  jeśli zamierzasz z pokoju przy kuchni zrobić pok. dzienny (ale wtedy bez
                  balkonu), to wtedy ma sens jej wyburzanie - jeśli nie to... dalej masz dylemat ;)
                  nie wiem, które ściany są tam nośne, bo można by się pokusić o całkowite
                  przearanżowanie tego mieszkania...

ja z I budynku, 4-pokojowe.
                  do zobaczenia na osiedlu :)
                  • Gość: nikaa Re: wiosna - budują nowe budynki a forum PADŁO IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.04.06, 17:04
                    Dziękuje za odpowiedź, ale zdążylam już podjechać dziś na osiedle, na tym
                    etapie nic mi nie wyburzą, ale zaoferowali możliwość wyburzenia tej ścieny po
                    odbiorze technicznym, niech i tak będzie, bo wiem już napewno - nie chcę tej
                    ściany;-) Z księgi przyslów polskich: lepiej późno niż wcale.
                    Pozdrawiam i do zobaczenia na osiedlu
                    • Gość: Zielony Re: wiosna - budują nowe budynki a forum PADŁO IP: *.madcomputers.pl 12.04.06, 19:52
                      Net mi juz hula na Maczka i na razie transfer calkiem rozsadny! a mam ten za 89
                      peelenów wiec chyba warto. A jak by sie znalezli jacys twardziele i twardzielki
                      to mozna by bylo tego grilla juz po swietach rozpalic... W koncu integracja musi
                      byc!! Pozdrowienia dla Zrelaksowanych Maczkowcow
    • Gość: prawie mieszkaniec Zmiana aranzacji wnetrza - przesuniecie scianek IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.04.06, 19:25
      Podpisalem umowe w SMSP, ale chcialbym zmienic ustawienie scianek dzialowych
      (powiekszenie lazienki ktora jest strasznie mala).
      Czy ktos orientuje sie jak to wyglada od strony organizacyjnej i kosztowej?

Czy beda problemy z przesunieciem scianki dzialowej lazienki (rury, itp)?

Pozdrawiam mieszkancow i przyszlych mieszkancow.
      • Gość: abrax Re: Zmiana aranzacji wnetrza - przesuniecie scian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.06, 23:34
        Witam z tego co wiem to w granicach mozliwości nie ma problemu : - ), ale
        koszty czy zakres zapewne uzgodnisz w SM,chyba tylko trza to zgłosić
        odpowiednio wcześniej
      • Gość: relaxed Re: Zmiana aranzacji wnetrza - przesuniecie scian IP: *.vogel.pl 12.04.06, 10:39
        też powiększałem łazienkę (i nie tylko - patrz post wyżej)
        dołączyłem do umowy aneks ze zmodyfikowanym rzutem mieszkania i wg niego mi
        potem postawili ścianki działowe.

przesuwałem też podłączenie pralki, zlewu itp.
        niestety rury SM ciągnie "na wierzchu". więc pierwszą rzeczą jaką zrobiłem w
        kuchni i łazience było ich schowanie = musiałem zburzyć i postawić pół ścianki
        działowej na nowo

pozdrowienia z I budynku :)
    • Gość: Pablo Wesołych Świąt IP: *.wroclaw.mm.pl 15.04.06, 10:54
      Wesołych Świąt, Mokrego Zajączka, Wesołego Jajka i Smacznego Dyngusa dla
      wszystkich, którzy już spędzają Święta przy "Maczka" i dla tych, którzy dopiero
      czekają na swoje "rezydencje" (w tym ja) :) Pozdrawiam wszystkich przyszłych
      sąsiadów :)
      • Gość: aaannn miejsce parkingowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.04.06, 10:57
        witam...
        jakis czas temu zastanawialismy sie na forum jaka bedzie opłata miesięczna za
        miejsce parkingowe....
        ... i juz sie chyba wyjaśniło..
        dostałam osobną fakturę za miejsce postojowe z elektyką...

..jednak oplata za parking nie jest wliczana do czynszu.. bedzie chyba osobną
        dodatkowa miesieczna oplata.. dość wysoką uważam jak za samo miejsce parkingowe,
        nie za zamknięty garaż...
        /./ czy ktos z obecnych mieszkancow dostał juz naliczenie oplat parkingowych?
        • Gość: relaxed Re: miejsce parkingowe IP: *.vogel.pl 18.04.06, 11:13
          jasne, że dostał. nawet za trzy kolejne miesiące.
          nie mam pojęcia skąd oni wzięli tę 1kWh zużycia energii. zwłaszcza, że w I
          budynku parkuje regularnie sześć samochodów.
          też uważam, że wysokość opłaty jest przesadzona.
          zdaje się, że jest na to tylko jedno rozwiązanie... wspólnota :)
          • Gość: Tomek Re: miejsce parkingowe IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 16:51
            Witam,
            Ostatnie zdanie kolegi bardzo mi sie spodobało,zwłaszcza termin "wspólnota".
            Czy nie można kochanej spółdzielni podziękować (za jakiś czas) za wspaniałe
            zarządzanie i wziąć sprawy w swoje ręce? Zastanawiam sie tylko jak to wygląda
            od strony prawnej, kwestia gruntów itp. Sądzę, że w dłuższej perspektywie to
            nieuniknione działanie, bo Nas z torbami puszczą.
            Pozdrawia wszystkich, przyszły mieszkaniec budynku nr3
        • Gość: Maryla Re: miejsce parkingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:55
          otrzymałam racunek za garaz i wtedy dopiero - chyba pierwszy raz sprzatnięto w
          garażu - pozdrawiam
        • Gość: nikaa Re: miejsce parkingowe IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.04.06, 20:45
          Witam, czy moglibyście napisać ile spóldzielnia życzy sobie za miejsce
          parkingowe (miesięcznie), nie jest to chyba jakaś tajemnica - każdy placi tą
          samą stawkę, ale ile?
          • Gość: Arsenia i in. Re: miejsce parkingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:15
            No stawka niestety przesadzona za (tylko) miejsce parkingowe: 51 zł z
            groszami. ;-( Powinno być około połowy z tego !!!
            Uważam, że w tym nowym budownictwie brakuje czegoś takiego jak komórka
            piwniczna czy boks na sezonowe szpargały, czytaj np. : choinka, narty, rower,
            wózek, itp. Jeśli osiedle ma być ogrodzone, z także i nawet w przyszłości
            strzeżone, to może wygospodaruje Spóldzielnia miejsce na takie pomieszczenia i
            w dodatku pod strażą...?
            Jaka TV kablowa działa na naszym osiedlu? Ile kosztuje abonament? Proszę o
            namiar na jej stronkę www, jeśli któryś z miłych mieszkańców byłby tak miły !
            Dzięki serdeczne !
            • Gość: relaxed Re: miejsce parkingowe IP: *.vogel.pl 19.04.06, 12:04
              w 1. budynku są komórki piwniczne. małe bo małe, ale są. zdaje się, że w
              budynkach w kształcie "U" już się nie zmieściły ze względu na większą liczbę
              miejsc postojowych.
              jakieś dwa tygodnie temu nie było jeszcze umowy z żadnym operatorem TV kablowej.
              ale rozmowy były ponoć zaawansowane. podejdę jutro do biura SM i postaram się
              wywiedzieć o szczegóły.
              • Gość: awa Re: miejsce na rowery IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 19.04.06, 15:17
                Jeżeli chodzi o miejsce na rowery w bud.nr II, Sp-nia przymierzała się do
                pomieszczenia przy licznikach, nie wiem jak jest obecnie. Pozdrowiam
                mieszkańców.
        • boskimajkel Re: miejsce parkingowe 18.04.06, 21:55
          Też uważam, że przesadzone sa opłaty za miejsce garażowe, a zwłaszcza kwota za
          prąd. Ale najbardziej denerwujace jest to, że płacimy juz od kilku miesięcy za
          czynsze, a ani razu nie zauważylismy jeszcze żeby ktoś sprzatał klatkę schodową.
          Za co więc pobierają pieniądze? Poczekamy, zobaczymy może sie obudzą i obejdzie
          sie bez telefonu do spółdzielni...
          • Gość: relaxed Re: miejsce parkingowe IP: *.vogel.pl 19.04.06, 12:07
            > Też uważam, że przesadzone sa opłaty za miejsce garażowe, a zwłaszcza kwota za
            > prąd. Ale najbardziej denerwujace jest to, że płacimy juz od kilku miesięcy za
            > czynsze, a ani razu nie zauważylismy jeszcze żeby ktoś sprzatał klatkę schodową

mówisz o II budynku? bo w I bud. sporadycznie pojawia się pani sprzątająca, ale
            mokra ścierka jest jej obca - tylko zamiata schody na sucho. zważywszy na
            trwające roboty wykończeniowe, to za mało.

zapomnij o telefonach. tam trzeba wszystko zgłaszać na piśmie. taki lajf ;)
    • Gość: piotr Re: Czynsz, opłaty, etc. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.06, 12:52
      Witam wszystkich

Przymierzam się do kupna mieszkania o pow. 73,16 m2 (3 - pokojowe parter)+
      miejsce garażowe na osiedlu Relaks - Partynice. Jaki jest realny czynsz za te
      mieszkanie + dodatkowe opłaty? Czy na osiedlu będzie kładziona instalacja
      gazowa? Jak wygląda sprawa tarasów i ich własności - czy będzie możliwość
      odgrodzenia ich w póżniejszym terminie. Czy osiedle będzie monitorowane i
      ogrodzone. Czy termin wybudowania jest jednoznaczny z oddaniem mieszkań.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
      • Gość: Pablo Re: Czynsz, opłaty, etc. IP: *.wroclaw.mm.pl 19.04.06, 21:19
        Piotrze - na taką ilość pytań na pewno precyzyjnie odpowiedzą Ci w biurze
        sprzedaży mieszkań na osiedlu w 1 budynku, a jak dobrze przeszukasz forum to
        też kilka informacji się znajdzie.

Widzę, że wszyscy są neizadowoleni z opłaty za miejsce postojowe - ja również
        uważam, że jak na miejsce postojowe, któe zostało już wykupione to trochę
        drogo! Z tego co wiem to w budynku nr 6 na pewno będzie miejsce na rowery, więc
        w pozostałych budynkach też powinno być.

Widzę, że jeśli chodzi o TV to szybko się zmianiają koncepcje - w SM
        powiedzieli mi, że będzie tylko sygnał z "talerza" na dachu i każdy może kupić
        sobie dowolny dekoder, bo póki co nie przewidują doprowadzenia sygnały
        kablówki - mam nadzieję, że to się zmieni i jedna będzie kablówka na osiedlu.
        • Gość: mz Telewizja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:26
          Czy u Was wczoraj tez nie mozna było odbierac programów telewizyjnych czyzby
          coś z antena pozdrawiam
          • Gość: realxed Re: Telewizja. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.06, 17:29
            tak, wczoraj były zawirowania z odiorem. ze 2 tyg. temu była też była taka
            przerwa w dostawie sygnału TV. nie mam pojęcia z czego się bierze to bierze...
      • Gość: Tommy Sciany IP: *.madcomputers.pl 20.04.06, 22:09
        Hej, napiszcie czy Wam sie tez wydaje, ze budynek jest troche "glosny"? Moze to
        ja jestm przewrazliwiony, ale slysze sasiadow dookola jakby byli u mnie w
        mieszkaniu :). Szczegolnie to slychac jesli ktos ma lazienke przylegajaca do
        mieszkania.
        • Gość: Evan Re: Sciany IP: *.gazoprojekt.com.pl 21.04.06, 08:39
          Sciany silikatowe cechuja sie bardzo dobrymi parametrami
          akustycznymi.....bardzo dobrymi.
        • Gość: relaxed Re: Sciany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.06, 16:20
          heh... akustyka miszkań była moim największym zmartwieniem, kiedy się
          decydowałem na to osiedle - niestety to można sprawdzić tylko w praniu.
          ma razie mogę ocenić akustykę na podstawie odgłosów dobiegających z klatki
          schodowej i z zewnątrz budynku, bo... po prostu dookoła mnie nikt jeszcze
          regularnie nie mieszka.
          mimo to w mojej ocenie kwestia akustyki nie wygląda za ciekawie.
          pozostaje mieć tylko nadzieję, że nie będzie tak źle, jak u sąsiadów po drugiej
          stronie Partynic
          vide:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=16938917&a=39624477
          i następne posty. jeśli się okaże, że jednak z akustyką jest bardzo źle (czyt.
          akustyka nie spełnia norm, co można stosunkowo łatwo pomierzyć), to można
          wystąpić o odszkodowanie. zdaje się, że już były takie przypadki. a jak nie to
          będą ;)
    • boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice 21.04.06, 14:14
      Witam wszystkich ! mam małe pytanko, czy ktos miał może problem z odchodzącą
      farbą ze ścian? podejrzewamy że ściany są wilgotne, ale pewności nie mamy.
      Dlatego pytam czy to tylko u nas czy ktos inny też spotkał sie z czymś podobnym.
      PS czy wiadom o cos o DIALOGU i kablówce na naszym osiedlu i jak tam się ma
      sprawa integracyjnego grillla?
      POzdrawiam
      • Gość: Arsenia i in. Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:23
        do: boskimajkel - malowaliście sami ściany farbą (jaka fima farb??) czy macie
        pomalowane przez spółdzielnie na biało? W jakim miesiacu malowaliscie, mozliwe
        że zimą sie nie przyjęło ? Zagruntowane byly ścany - moze "fachowiec" żle
        wykonał dla was pracę ???? Były wcześniej jakieś oznaki tego, np. bąbelki, ...
        To pzykre ... współczuje. Mój fachowiec musi ponownie malować ściany,
        ponieważ "dekoral" w ogole nie trzyma sie ścian i konieczne jest malowanie 3 i
        4 raz lub zmiana w ogole producenta farb... ;(
        • boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice 23.04.06, 22:38
          naszczęście już jest ok, potrzebne było gruntowanie ale musielismy to robić aż 4
          razy. Mam nadzieję, że teraz juz nie bedzie żadnych problemów. A farba to Dulux
          - Kolory świata, i tez malowalismy 4 razy bo tynki bardzo chłonne są...
          Powodzenia w malowaniu Twojego mieszkanka :)
        • Gość: Arsenia i in. tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 23:25
          Z ciekawości pytam czy na terasach - między kaflami będą fugi czy bez fug ?
          Czy każdy balkon będzie orynnowany czy jak będę myć balkon to będzie każdą
          stroną lecieć sąsiadom z dołu na glowę? Pozdrawiam Sasiadów z Osiedla !
          • Gość: mz Re: tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:39
            miedzy kaflami na tarasach nie bedzie fug poniewaz kafle sa połozone specjalna
            technika aby woda spływała po kaflami i nie zalewała piwnic bardziej ciekawi
            mnnie czy ktos zacznie odgradzac sie na tarasach pozdrawiam
            • Gość: Tommy Re: tarasy IP: *.crowley.pl 09.05.06, 17:08
              Powoli z sasiadka przymierzamy sie do odgradzania poprzez drewniane pergole
              (wysokosc 150-180cm). Poczatkowo prezes spoldzielni chcial zaproponowac wspolne
              rozwiazanie ale na checiach sie skonczylo. Tak wiec powoli w miare przystepnej
              oferty i chyba do wakacji juz pergole powinny stanac. Mozna podjac wspolne
              rozmowy, zeby to przywoicie wygladalo na wszystkich tarasach (oczywiscie jezeli
              inni tez sie chca grodzic). Jak cos znajde ciekawego to puszcze propozycje na
              forum.
              • Gość: mz Re: tarasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:27
                Byłaby to fantastyczna sprawa gdyby wszyscy sie zgodzili na takie odgradzanie i
                aby wszystkie pergole były takie same. jestem bardzo mocno za. Serdecznie
                pozdrawaiam
              • Gość: relaxed Re: tarasy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 11:48
                jesteście z II budynku? bo właściciel skrajnego tarasu w I budynku już się
                odgrodził...
                • Gość: abrax Re: tarasy IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 12:07
                  heh i zaminował pole ?
                  • Gość: Zielony Re: tarasy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 14:43
                    Ja jestem z drugiego budynku i tez sie czaje na opcje z pergolami... Wiec
                    pieknie by bylo dogadac sie z WSZYSTKIMI sasiadami co by to ladnie wygladalo!!
                    A jest ktos na forum z parteru 2 budynQ?? Pozdrawiam
                    • Gość: Tommy Re: tarasy IP: *.crowley.pl 11.05.06, 14:01
                      To dajmy sobie czas, np 2 tygodnie na szukanie (Castorama, Obi, Leroy, sklepy
                      ogrodnicze, itp.). Na koncu porownamy oferty i zobaczymy jak to wyglada. No a
                      pozniej sie spotkamy i uradzimy wspolne rozwiazanie :). Co wy na to?
                      • Gość: Zielony Re: tarasy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 17:18
                        Bajer jesli o mnie chodzi... Musimy tylko wybrac metode glosowania jaka metoda
                        wybierzemy owe pergole. Ale to juz mysle zalatwi jakis dobry grillik z
                        browarkami! A co do grilla to cos cicho sie w sprawie zrobilo wiec moze
                        podejmimy temat... Moze ktorys z najblizszych weekendow?? Integracja musi byc!
                        • Gość: abrax Re: tarasy i grill IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 17:51
                          Witam - co do tarasu to sie nie wypowiadam bo go nie mam, co do grilla to
                          owszem chętnie, ale jeszcze tam nie mieszkam, ale niewątpliwie czas się zbliża
                          na grilla,
              • boskimajkel Re: tarasy 10.05.06, 15:38
                Ja również jestem za wspólnym rozwiązaniem (budynek 2). Może ktoś znalazł juz
                coś ciekawego i ma juz jakieś propozycje??
                • Gość: abrax Re: tarasy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 20:00
                  Ja tarasu nie mam , ale chętnie piwo u sąsiadów wypije, a moje już juz prawie
                  prawie ..... wykonane, brakuje tego i owego ale dach jest, podłogi są i schną,
                  pozostało naprawdę niewielę, aż jestem w szoku ze ta budowa tak szybko idzie ,
                  niebawem leją fundamenty. pod III etap, ogólnie jestem bardzo zadowolony,
                  popatrzcie co się dzieje u innych developerów, mój znajomy 6 miechów czekał w
                  AS BAU, nie mówiąc juz o koszmarze jakim była walka z AS BAU, ale nie tylko
                  wystarczy poczytac forum, heh braciszkowie nie jest żle
    • Gość: awa Re: Osiedle Relaks Partynice właczniki oświatlenia IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.05.06, 21:41
      Witam miłych sasiadów Osiedla Relaks. Mam pytanko: czy może ktoś wie dlaczego
      nie działa jeden z podwójnych klawiszy włączników oświetlenia?Chciałam
      podłączyć żyrandol tak aby można było używać jednej (lub dwie)żarówki i
      wszystkich jednocześnie, ale niestety nie jest to możliwe, gdyż w jednym
      klawiszu nie ma napięcia.Zapytam się o to kierownika budowy po majowym
      wikendzie ale być może ktoś z państwa już rozszyfrował ten problem.Pozdrawiam
      i życzę miłego wypoczynku.
      • Gość: Arsenia i in. Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 12:25
        Uszanowanie dla Sąsiadów! * Mam pytanie do Was, którzy już mieszkają na
        Osiedlu : Jak oceniacie ciśnienie wody (ciepłej i zimnej) w kranach
        (szczególnie w kranie wanny), jakieś porównanie macie choćby z poprzednim
        lokum? Jak na mój gust trochę słabe!!!?? * Czy załatwiliście już formalności
        związane z odbiorem wyremontowanego już mieszkanka? Podpisaliście już
        ostateczne umowy ze Spółdzielnią? * Pozdrowienia * Aha, jaki dzień najlepiej
        pasuje Wam na grilla integracyjnego? Moze za 2 tyg. w sobotę? Odpowiedni czas,
        by się wszyscy dowiedzieli z forum i opowiedzieli o dacie! A może spotkaniena
        piwko w klubie w Rynku ? Czekam na komentarze, papa i do zobaczenia!
        • Gość: abrax Re akty notarialne i grill IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.06, 13:29
          Czesc
          co do spotkania to myslę, ze rynek jest dobrym rozwiązaniem, ale jak sie
          poznamy ? może lepiej grill na osiedlu - np za 2 tygodnie zgadzam się z
          przedmówcą.
        • Gość: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 14.05.06, 17:16
          1) ciśnienie oceniam jako słabe (a porównanie mam dobre, bo mieszkałem we Wro w
          kilkunastu miejscach :) da się przeżyć, ale wanna mogłaby się napełniać szybciej...
          2) I budynek został ostatecznie odebrany i w przyszłym tygodniu mają do
          mieszkańców dotrzeć zawiadomienia o przeniesieniu prawa własności (bez tego nie
          można się uwolnić w banku od ubezpieczenia kredytu do czasu zmiany wpisu w
          księdze wieczystej)
          3) jeśli chodzi o grilla, to piątek wieczorem albo sobota wydają się być
          optymalne :) klubowe piwko oczywiście też wchodzi w grę, ale może udałoby się
          spotkać gdzieś bliżej osiedla?
          • Gość: Pablo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.06, 20:57
            Myślę, że pogPablooda będzie bardzo ładna, więc pomysł z grillem na osiedlu jak
            najbardziej słuszny. Jestem za! {iątek, sobota, dla mnie obojętnie - stawimy
            się na pewno! Niech pozostali mieszkańcy wypowiedzą się za konkretnym terminem
            to ja się dostosuję. Czy macie już może jakieś konkretne miejsce na osiedlu -
            może gdzieś na tarasach?
            • Gość: nikaa Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.05.06, 21:24
              witam,
              my też chętnie przylączymy sie do osiedlowego spotkania przy ruszcie;-). Ktoś
              musi zaproponować termin, więc moze my; piatek godz. 20.oo? ( zgodnie z
              propozycją Arsenii za 2 tygodnie czyli 26 maja) Moze na podwórku budynku I?
              Jakies za, jakieś przeciw, inne propozycje??? Jest ktoś chętny do
              przyniesienia wlasnego grilla? Niestety nie jestem w posiadaniu... Ale slużę
              brykietem lub węglem;-). Czekamy na odzew!
            • Gość: Arsenia i in. Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:18
              Czy rozpalanie grila na tarasie jest zgodne z regulaminem? -Sądzę, że nie...
              Nie wszyscy w danym budynku jednak mogą sobie życzyć takiej imprezowni, zresztą
              w bud.2 jest kilkoro małych dzieci, na pewno ich rodzice nie będą odpalać
              fajerwerków z radości ...
              • Gość: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 16:48
                re grill - na cóż zawsze grilla mozna zrobić na pięknym rondzie - kierując przy
                okazji ruchem na tym zatłoczonym skrzyżowaniu : - )
                • Gość: Arsenia i in. Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:23
                  a'propos: Rondo zostało zagospodarowane już roślinnością ! , tak jak i zresztą
                  nasze osiedle! W oczach pięknieje !! To się chwali, że nie musieliśmy czekać na
                  koniec inwestycji Spółdzielni, tj. bud.6.
          • Gość: Arsenia i in. Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:30
            do Relaxed: ad.2) Czy trzeba czekać aż Spółdzielnia odbierze od wszystkich w
            całym budynku mieszkanka ??? Dopiero? To będzie b. długo trwało !! A wiadomo
            ubezpieczenie jest niemałym obciążeniem! Jakoś to można przyśpieszyć? pozdr !!
            • boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice 15.05.06, 19:17
              Nam mówiono przy odbieraniu kluczy, że mieszkania maja być skończone w ciągu 3
              miesięcy od daty przekazania i po tym czasie każde miało być odbierane we
              własnym terminie. Wychodzi wiec na to, że pod koniec maja powinien byc odebrany
              cały 2 blok.
            • Gość: relaxed końcowe odbiory IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 16.05.06, 10:54
              Arsenia, zdaje się, że teoretycznie nadzór może sobie zażyczyć obejrzenie
              wszystkich mieszkań. ale w praktyce oglądają tylko wybrane. u mnie nie byli :)
              mieszkańcy 1. budynku, którzy zrezygnowali z wyposażenia mieli je "odtworzyć" do
              końca lutego - praktyka okazała się inna, ale jak widać jakoś się to wszystko
              skoordynowało ;) z tym że niedłuo minie 5 mies. odkąd odebrałem klucze, a
              końcowej umowy jeszcze nie mam...

PS
              wlasnie przywiezli zieleń na osiedle!!! w każdym razie wokół 1. budynku sadzą
              jakieś doniczkowe rośliny :)))
        • boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice 14.05.06, 22:11
          Witka dla wszystkich. Ja uważam, że ciśnienie wody jest w miare ok, gorsze
          miewalismy. A co do integracji to piątek godz. 20 jest dobrym terminem. Jeżli
          chodzi o miejscówkę to wszystko jedno jeżli zdecydujemy się grillowac na tarasie
          to chętnie udzielimy swojego. Grilla też mamy tylko z krzesłami słabiutko
          :)Piwo w knajpie jak najbardziej za !!!! Pozdrowionka
          • Gość: Tommy Płotki raz jeszcze :) IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 16.05.06, 20:44
            Jestem po pierwszych rozmowach z sąsiadami z zachodzniego skrzydla II budynku w
            sprwie grodzenia. Wybralismy wstepnie oferte z Castoramy. Jeden segment 180cm x
            180cm kosztuje 118PLN, do tego pare slupkow po 10PLN kazdy + maly segmencik 60cm
            (szer) x 180cm za 60PLN dla dopełnienia. W sumie za dwie strony tarasu trzeba
            bedzie dac okolo 800PLN. Oczywiscie jest do podzialu na dwoch sasiadow. Chcemy
            zaczac grodzenie od tego tygodnia, ewentualnie od przyszlego. Po wiecej
            informacji zapraszam na priva: tomasz.zak@op.pl . Pozdrawiam
            • Gość: jaga-a Re: Płotki raz jeszcze :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.06, 23:25
              witam
              a jak rozwiązujecie grodzenie tych malutkich tarasików (trójkątnych) w rogach
              budynków? Czy nie będziecie ich w ogóle grodzić? Zastanawiam się, czy płotek o
              wysokości 1,80 m nie będzie skutecznie zacieniał tych mieszkań z tym maleńkim
              tarasikiem:) I czy po wygrodzeniu tarasów będzie możliwość wyjścia przez
              mieszkańców parteru na wewnętrzne podwórko, czy nie? Pozdrawiam
            • Gość: mz Re: Płotki raz jeszcze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:53
              Pięknie jestem za - mieszkanka II budynku z tarasem
              • Gość: Tommy Re: Płotki raz jeszcze :) IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 17.05.06, 19:00
                No coz, kazdy sobie grodzi sam :), wiec decyzja zalezy od wlascicieli czy chca
                miec plotki czy tez nie. Nikt nikogo nie bedzie zmuszal... :). Na szeczescie nie
                mam trojkatnego tarasu :P)
                • Gość: Arsenia i in. Re: Płotki raz jeszcze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:18
                  No to się utwierdzam właśnie w decyzji, że dobrze iż nie posiadam tarasu, bo
                  widać juz na horyzoncie dylematy ... i lekkie huśtawki nastrojów Sąsiadów
                  (Myślę, że obie strony - "tarasy: duże i trójkątne" - mają swoje racje).
                  Powiedzcie tak naprawdę, ilu Sąsiadów bardzo chciało mieć tarasy czy po prostu
                  kupili jednak mieszkanko z tarasem, ponieważ się tylko na takie "załapali" ?
                  (ale szczerze!)...
                  • Gość: Tommy Re: Płotki raz jeszcze :) IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 19.05.06, 21:17
                    No coz Arsenia, jak sie nie ma co sie lubi... :P. Ja juz polubilem!
          • Gość: relaxed nowa kanalizacja IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 17.05.06, 01:02
            może ciśnienie wody nam wzrośnie ;) w każdym razie do końca 2007 powinna być
            nowa sieć kanalizacyjna na Partynicach:
            miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3347688.html
            pytanie, czy zmotoryzowanym nie podskoczy ciśnienie, gdyż: "Na utrudnienia muszą
            się przygotować mieszkańcy [...] Partynic (Zwycięska i teren Wyścigów Konnych"
            • Gość: abrax Re: nowa kanalizacja IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 09:13
              Taką cenę warto zapłacić za dobre ciśnienie wody i zapewne jej jakość - moze
              drogę ...poszerzą.... : - ))
              • Gość: Arsenia i in. Re: Zlewozmywak kuchenny- sprzedam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:30
                Sprzedam zlewozmywak kuchenny dwukomorowy nowy nieużywany srebrny, ze
                Spółdzielni !!! Zainteresowanych proszę o pilny kontakt !@!!
            • Gość: Tommy Spoldzielcze prawo do lokalu IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 20.05.06, 21:38
              Wreszcie wydawane sa spoldzielcze prawa do lokalu. Informacja dla "parterowcow":
              nie ma tam slowa, ze taras nalezy do Nas. Chyba trzeba to bedzie wyjasnic, gdyz
              przy podpisywaniu umowy o budowe mila Pani w sekretariacie zapewniala, ze takowy
              zapis znajdzie sie w umowie koncowej. Niespodzianka :)
              • Gość: abrax Re: Spoldzielcze prawo do lokalu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.06, 22:22
                Sprawa tarasów , zawsze budzi kontrowersje w moim przekonaniu, ale mogę się
                mylić - tarasy są częścią wspólną, tzn że nalezą do "wszystkich" - pytanie
                tylko czy placiłeś cos za taras ? bo jesli nie to w zasadzie sprawa jest
                prosta, inaczej jest z garazem : - ), tak więc taras jest takim milym dodatkiem
                ale na papierze chyba tego nie dostaniesz, ale fakt sprawa wymaga wyjasnienia.
                • Gość: Zielono na rondzie Re: Spoldzielcze prawo do lokalu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.06, 22:25
                  bylem dzis z roboczą wizyta na osiedlu i faktycznie robi się pieknie i zielono -
                  cóż grilla na rondzie juz nie zrobimy, ale UWAGA budują juz drugię wiec nie
                  jest żle,
                  Arsenia - zlewozmywak sprzedasz może na www.allegro.pl i to za marne
                  grosze ...więc powodzenia
                  może ktoś wie jak wygląda sprawa z TV ?
                  • Gość: Arsenia i in. Re: Grill już w piątek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:57
                    Kto z Mieszkańców Osiedla ma pomysł, w którym miejscu najlepiej zorganizować
                    tego grilla? Godzina 20 nie za póżno? Najlepiej jakiś trawniczek w okolicach,
                    by nikomu nie szkodzić i nie dymić ! Ile grili przybedzie z nami ;-) (proszę o
                    deklaracje)oraz stolik i krzesełka ? Na ile osób planujmy integracje? Może
                    najlepiej jak każdy przyniesie sobie coś na co ma ochotę, a wegiel drzewny
                    przyniesiemy w miarę możliwości oby wystarczyło, ... Więc o czym jeszcze
                    powinniśmy pomyśleć?... Piszcie, pozdrawiam
                    • Gość: Abrax Re: Grill już w piątek !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.06, 22:22
                      Witam
                      no ja chętnie się sie zapisuje, ale poniewaz jeszcze nie mieszkam, więc liczę
                      na wybór miejsca przez juz mieszkajacych, co do jedzenia - rzeczywiście kazdy
                      niech wezmie to co lubi, a co do grilli to ja nie mam ale mogę pożyczyć od
                      kogoś, moze lepiej ustalmy ile osób będzie ? to jakby sprawę załatwia, moze
                      jednak taras będzie dobrym rozwiązaniem ale czyj ? : - )
                      • Gość: Arsenia i in. Re: Grill już w piątek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:30
                        No to się odliczajmy sami po kolei !! - Łącznie nas już jest 4 uczestników
                        imprezy: Arsenia i Abrax z osobami towarzyszącymi oczywiście ... hehee
                        • boskimajkel Re: Grill już w piątek !!! 21.05.06, 23:52
                          My również wpisujemy się na listę obecności. Grilla przyprowadzimy, a co do
                          miejsca ktoś wcześniej proponował moejscówkę przy budynku 1, szczerze powiem nie
                          byłem więc wypowiadac się nie będę, ale może warto sprawdzić tereny. Pozdrawiam
                          • Gość: nikaa Re: Grill już w piątek !!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.05.06, 15:38
                            Hej, my we dwójke równiez chętnie przylączymy sie do spotkania przy ruszcie,
                            jest więc nas teraz chyba 8 osób chętnych. Kto jeszcze? Podobnie jak Abrax też
                            jeszcze nie mieszkamy, ale pogrillować - czemu nie;-) Proponowalam jakiś czas
                            temu podwórko przed budynkiem I, jest trwka delikatna, kawalek od budynku więc
                            nie specjalnie nadymimy... Do Abraxa: czy to Kolega szanowny wyjeżdżal w
                            piątek z Krzywoustego od Marcina wozem z rejestracją PO? Jeśli tak to ja bylam
                            tą co to dlugimi switlami poświecila, myślalam że to Marcin;-)Pozdrawiam
                            wszystkich i do zobaczenia
                            • Gość: Pablo Re: Grill już w piątek !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.06, 18:24
                              Również mi PIĄTEK godz. 20:00 pasuje. Ja mam takiego małego grilla z
                              supermarketu za 9 zeta, ale myślę, że będzie dobry, więc go wezmę. Miejsce
                              obojętne, coś znajdziemy na terenie osiedla. Więc mamy już 10 osób!
                              Do zobaczenia!
                              • Gość: abrax Re: Grill już w piątek !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.06, 20:25
                                Witam
                                do Nikaa - taak ja wyjezdzałem od Marcina jego autem : - ),więc juz sie znamy
                                heh, my wykupilismy chatkę pod numerem 17a/9 - a Ty ?
                                no 10 osób to juz jest coś, pewnie rzutem na taśmę ktoś dołączy , wiec
                                czytających tez zapraszamy wszyscy,
                                oczywiscie trza ustalic porządek spotkania- czyli wybór przewodniczacego,
                                komitet , radę itp tak żeby każdy miał jakąś funkcję heh, pozdrówka
                                • Gość: Zielony Re: Grill już w piątek !!! IP: *.madcomputers.pl 22.05.06, 21:12
                                  Ho ho ho... chwile sie na forum nie bylo a tu juz takie nowinki... Ja oczywiscie
                                  na grilla sie pisze tylko ustalmy w koncu ostateczna wersje GDZIE, cobysmy po
                                  osiedlu sie nie szukali z plecakami pelnymi kielbas i browarow... Ps w 2 budynQ
                                  sasiedzkie grillowanie na tarasach juz bylo i jakos nikt obiekcji nie zglaszal
                                  wiec moze to jest najrozsadniejsza opcja (grill na ktoryms tarasie w sensie)z
                                  racji chociazby na bliski dostep do muzy czy lodowki...
                                  Ktos cos kiedys swoj taras oferowal jak mnie pamiec nie myli...
                                  Pozdrowka dla sasiadow...przyszlych i obecnych
                                  • Gość: Abrax Re: Grill już w piątek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : - ) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.06, 21:55
                                    Ano Zielony !!! cenna uwaga lodówka + muza wazna rzecz, godzina faktycznie
                                    powinna byc luzna - pomiędzy 19 a 20 , dla szukających z plecakami strzelamy
                                    racę co 30 minut heh, w stronę zabudowań wojskowych, no to teraz jest prawie
                                    cały skład z forum heh brakuje jeszcze kilku osób ale dopiero poniedziałek
                                    pozdrówka
                                    • Gość: relaxed pogoda IP: *.madcomputers.pl 22.05.06, 22:49
                                      zdaje się, że Matka Natura jest przeciwko naszemu grillowi pod gołym niebem :(((
                                      w TV zapowiadali na piątek opady.
                                      prognoza w necie też to potwierdza (weather.yahoo.com/forecast/PLXX0029.html)

mamy plan B na wypadek deszczu? :)
                    • Gość: relaxed Re: Grill już w piątek !!! IP: *.madcomputers.pl 22.05.06, 21:06
                      zgłaszam kolejne 2 osoby, więc aktualny stan ekipy to 12 :)
                      grilla brak. jakieś stołki się znajdą. odpowiedni prowiant też przyniesiemy.

a może zaczniemy o 19? jeśli komuś nie przypasi, to najwyżej dojdzie na 20.

co do lokalizacji grilla, to z tyłu I budynku faktycznie jest sporo miejsca.
                      ale jest jeden problen: "delikatna trawka" do piątku może być już wspomnieniem -
                      wycięli chwasty, rozsadzili rośliny i od soboty rozsypuja świeżą ziemię pod
                      sadzenie trawy. i sądząc po tempie to skończą do środy. zadeptać tę ziemię nie
                      byłoby wskazane. no chyba że się ostanie jakaś "niezasypana" enklawa pod płotem
                      od strony osiedla Wysoka. ale zawsze też można przenieść się na "ziemię niczyją"
                      w stronę Ołtaszyńskiej :) więc może po prostu ustalimy miejsce zbiórki, a
                      dokładne miejsce na ustawienie sprzętu dogramy już w piątek?
                      pozdrowienia z przyczółka w I budynku :)
                      • boskimajkel Re: Grill już w piątek !!! 22.05.06, 22:51
                        Taras oferowaliśmy my i nadal aktualne jest tylko jakieś sprzeciwy były, że
                        sąsiedzi z góry mogą mieć coś przeciwko. W zasadzie z tego co zaobserwowaliśmy
                        nad nami tylko sąsiad mieszka wiec problemu wielkiego chyba by nie było. Zresztą
                        warto pogadaC z sasiadami i omówic temat grilla, bo chyba nie każdy z
                        mieszkańców zagląda na nasze forum, a jak wiadomo integracja dobra jest.
                        PS jak sie ma temet podziału tarasów, może sa juz jakieś ustalenia? Pozdrowionka
                        dla wszystkich i do zobaczenia w piątek.
                        • piootr Re: Grill już w piątek !!! 24.05.06, 18:31
                          Witajcie przyszli sąsiedzi.

Na historyczny pierwszy grill chyba się nie załapiemy, ale zaocznie już
                          pozdrawiamy!

Przy okazji, prawdopodobnie zaocznie będę rownież odbierał mieszkanie (w
                          czerwcu). Przytrafił mi się wyjazd nie do odwołania :] Mam stąd pytanie, jak
                          wygląda taka impreza? Czy macie może namiar na sprawdzonego fachowca, który w
                          imieniu przyszłego lokatora rzetelnie namierzyłby i wyliczył w protokole
                          wszystkie usterki?

Pozdrawiamy serdecznie,
                          Piotr i Mariolka
                      • Gość: Arsenia i in. Re: Grill już w piątek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:55
                        Pogoda nas nie będzie rozpieszczać, ale mam nadzieję, że uczestnicy się nie
                        rozmyślili ? Ja naliczyłam nas 14 osób !!! Brawo !!! Z deklaracji wynika, że
                        grili na pewno będzie: 1 duży i 1 mały (Jeśli ktos ma jeszcze możliwości - gril
                        i stolik - to byłoby OK). Proponuję spotkanie ok. godz. 19, a do godz. 20
                        powinniśmy być w komplecie !!! Zlustrujemy teren za bud.1 lub zagospodarujemy
                        sobie trawke bliżej ul. Ołtaszyńskiej. Pozdrowienia, do zobaczenia
                        • Gość: Abrax Re: Grill już w piątek !!! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.06, 00:35
                          Czesc Witam Wszystkich dnia 10.03.06, 23:05 pierwszy raz wspomniałem o grillu
                          na rondzie heh i dalej szło "Kilka osób jest nam znanych tylko z nicków, ale
                          może ... warto
                          zrobić "integracyjnego " grilla , dla tych co się znają tylko z forum, i dla
                          tych którzy czytają, a się nie wypowiadają, w sumie będziemy skazani na siebie,
                          więc to ułatwi nam życie heh, myśle sobie tak, że gospodarem powinny być osoby
                          które juz tam "mieszkają" a takie są - dajmy im palmę pierwszeństwa - relaxed
                          piłka do Cię. ja załatwię nagłosnienie( Deep Purple sa w zasięgu), Ty załatw 4
                          m2, tyle nam starczy hhe, a Arsenia jest odpowiedzialna za menu ....,
                          oczywiście składka wchodzi w grę, na wjeżdzie jest pyszna grochówka z wkładka
                          heh" do zobaczenia !!!
                          • Gość: Arsenia i inni Re: Grill już w piątek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 07:55
                            Hej Abrax, powtórka z rozrywki ? - ta śpiewka trochę już przebrzmiała, hihi ...
                            Arsenia nie zorganizuje dla wszystkich menu, tym bardziej, że żadne fundusze na
                            moje konto na ten szczytny cel nie wpłynęły (a szkoda..). Wypowiedzcie się
                            chociaż ile osób ostatecznie przyjdzie dziś ??? Słoneczko od rana prześwituje
                            przez chmury, wczoraj nie było tragicznie z pogodą ok. 19-20. Może ktoś
                            dysponuje wielkim namiotem, by nas w razie czego ochronił... pa
                          • Gość: Anna Re: Grill już w piątek !!! IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 26.05.06, 10:18
                            Wprawdzie czytam posty dot.n/osiedla ale poniewaz mój syn tam mieszka więc sie
                            nie wypowiadam co do grila, gdyż go obecnie nie było we Wrocławiu. Wczoraj
                            wrócił i dzisiaj zamierza odwiedzić swoje mieszkanko. Przekazałam mu wiadomośc
                            o spotkaniu integracyjnym przy grilu i prawdopodobnie sie zjawi. Pozdrowienia
                            dla wszystkich i miłej zabawy.
                            • Gość: Zielony Re: Grill już w piątek !!! IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 26.05.06, 10:22
                              dobre....
                        • boskimajkel Re: Grill już w piątek !!! 26.05.06, 12:57
                          może umówmy się przy osiedlowym rondzie o godz. 19 i tam ustalimy dalszy plan. A
                          co do menu to chyba każdy przyniesie to co lubi i na co ma ochotę. Teraz trzeba
                          juz tylko liczyć na dobra pogodę z wieczora :)
                          • Gość: nikaa Re: Grill już w piątek !!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.05.06, 13:29
                            Jasne, spotkajmy się o 19.00 przy rondzie, każdy w dloni niech dzierży kawalek
                            padlinki na grilla - tak się rozpoznamy;-) i coś do popicia;-) Zalóżmy cieple
                            stroje, na wszelki wypadek parasolki niech będą w pogotowiu, uda się na pewno!
                            Do zobaczenia wieczorem.
                            Pozdrawiam wszystkich mieszkańców: tych już osiadlych na wlościach, jak również
                            tych co za miesiąc zabiorą sie za wykończenie wlasnego M!
                            • Gość: Pablo Re: Grill już w piątek !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.06, 14:28
                              Ja na pewno będę miał mniejszego grilla - jeżli ktoś ma w zapasie trochę węgla
                              i podpałki to na pewno się przyda :)
                              • Gość: nikaa Re: Grill już w piątek !!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.05.06, 14:30
                                Węgiel i podpalka przyjedzie z nami z drugiego końca Wroclawia;-)
                              • Gość: Arsenia i in. Re: Grill już w piątek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:34
                                Najprawdopodobniej przyjedzie z nami 3-ci grill na wszelki wypadek, przydałby
                                się stolik lub coś co go przypomina !!! Węgiel oczywiscie mile widziany! ;-)
                                • Gość: Pablo Re: Grill już w piątek !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.06, 16:19
                                  No i niech każdy nie zapomni coś do siedzenia dla siebie przytargać :)
                                  Ja oprócz grilla przyniosę tależyki i sztućce :)
                                  • Gość: Zielony i po grillu... IP: *.madcomputers.pl 27.05.06, 01:39
                                    oj grubo bylo... milo bylo sie poznac i cos mi sie wydaje ze czestotliwosc
                                    organizowania grilla drastycznie wzrosnie. miejmy nadzieje ze reszta sasiadow
                                    przylaczy sie do integrowania! Wielkie pozdro dla wszystkich grillowcow!!
                                    • Gość: nikaa Re: i po grillu... IP: *.be.jnj.com 27.05.06, 02:00
                                      Oj, tak Zielony Marcinie, chyba udal się nam grill, mam nadzieję,że wszyscy,
                                      którzy się stawili, bawili się przednio. Ja tak, pozdrawiamy serdecznie
                                      wszystkich, którzy sie stawili, i tych którzy się wstawili też... (
                                      boskimajkelu - gdzie zaginąleś?)
                                      Dominika i Wojtek
                                      Do zobaczenia nastepnym razem;-)
                                      • Gość: Abrax Re: i po i przed IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 18:56
                                        Witamy serdecznie!!!
                                        wrażenia były po grillu bardzo bardzo ok ...., milo będzie powtórzyc akcje za
                                        jakis niekrótki czas heh, no ja juz nie będę abstynentował hhe heh, po tej
                                        akcji sąsiedzi, którzy nie zdążyli na grilla w piątek mają szanse na nastepnego
                                        ponieważ o terminie będziemy powiadamiać przez radiowęzeł, oraz będzie akcja -
                                        ULOTKA - Jaromir nam druknie na błysku piękne ulotki : - )
                                        p.s.
                                        co prawda Arsenia szybko zniknęła ale następnym razem myślę, ze będzie z nami
                                        do końca : - )
                                        • Gość: Abrax porfel czarny mój !!!!chiałem podziękoważ !!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 19:01
                                          Czesc
                                          chciałbym podziekowac osobie,która znalazła wczoraj w nocy mój porfel z kartami
                                          i dokumentami : - )!!!!!!!! i zostawiła mi pod wycieraczką w samochodzie,
                                    • yaromir Re: i po grillu... 27.05.06, 08:42
                                      tak się właśnie zastanawiałem, czy jeszcze w nocy ktoś klepnie coś na forum, czy
                                      nie... :)
                                      było naprawdę super! też mam nadzieję, że następną razą dotrzemy do mieszkańców,
                                      którzy nie zaglądają na to forum i będzie nas przynajmniej 30stka :)
                                      no i oby jak najszybciej przyszli mieszkańcy 6-stki nie będą musieli losować,
                                      kto prowadzi ;)))

pozdrawiam i do następnego razu :)
    • Gość: yaromir TV SAT IP: *.madcomputers.pl 29.05.06, 21:25
      rozmawiałem dziś z p. Jackiem. ponoć do mieszkań jest już doprowadzony sygnał TV
      SAT (na dachu jest zbiorczy talerz + wzmacniacz). a do odbioru potrzebny jest -
      znowu ponoć - dowolny dekoder. czy komuś już udało się odkodować sygnał TV
      satelitarnej? :)
      bo jakoś nie do końca kumam, jak miałoby to działać...

PS
      a co tak wszyscy zamilkli po grillu? ;)
      • Gość: Abrax Re: TV SAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 21:58
        odnosnie dekoderu - jakos to dla mnie wszystko mgliscie wygląda dekoder dowolny
        i komu za co płacić znowu ? albo jest jakiś operator albo nie bo nic nie kumam
        p.s.
        wszyscy umilkli bo się szykują na nastepnego grilla heh
      • Gość: Arsenia i in. Re: TV SAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 23:35
        Witamy Was serdecznie !!! Oczywiście, że zbieramy siły na następnego grilla
        oraz co też jest oczywiste, że ekipa ta już zintegrowana okazała się cała
        sympatyczna ;-))) A co do dekodera - wracając do rozmowy przy grillu: mówiłam,
        że należy się zdecydować na dekoder, np. Cyfrowy Polsat (199-299 zł dekoder,
        najtańszy abonam. familij.:35 lub 35+19,90 zł, www.cyfrowypolsat.pl) lub Cyfra+
        (149-289 zł dekoder, najtańszy abonam.24,47 lub 58 zł, www.cyfraplus.pl).
        Podłączasz się dekoderem do TVSAT i gotowe. Wybór tematyki w zaleznosci kto co
        lubi, stad zapewne ceny dodatkowych pakietów podrożą abonament !! Pozdrowienia
        i do zaobaczenia na naszym Osiedlu.
        • Gość: yaromir Re: TV SAT IP: *.madcomputers.pl 30.05.06, 11:55
          > A co do dekodera - wracając do rozmowy przy grillu: mówiłam,
          > że należy się zdecydować na dekoder
          [...]
          > Podłączasz się dekoderem do TVSAT i gotowe.

jesteś przekonana, że to tak działa? ;))
          albo inaczej: czy znasz kogoś, kto już zainstalował u nas na osiedlu jakikolwiek
          dekoder?

ofertę Cyfrowego Polsatu i Canal+ znam. jak już ustaliliśmy bez Discovery +
          Planette lub NG Channel nie ma co się osłabiać z TV SAT ;))
          daj znać, jak się już podłączysz.

pzdr z południowej flanki :)
          • Gość: Arsenia i in. Re: TV SAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 15:46
            No tak....najlepiej byłoby zrobić wywiad u sąsiadów w bud.1 (dłużej tam
            pomieszkujecie i tam więcej sąsiadów)! Zanim my z bud.2 podłączymy się do TVSAT
            sporo czasu upłynie (oby zima nas nie zastała) , bo u niektórych z nas nawet
            nie ma na czym siedzieć i samej TV brak, a co tu mówić o Discovery + i innych
            progr. , hehee... - Czekamy na odzew tych bardziej zaawansowanych w testowaniu
            technologii TVSAT na Osiedlu Maczka !!
            • Gość: Tommy Re: TV SAT IP: *.madcomputers.pl 30.05.06, 21:30
              To moze ja :). Wiec z tym dekoderem jest tak, ze program, ktory jest na nim
              ustawiony bedzie widoczny u wszystkich. Do takich kablowych rozwiazan konieczna
              jest "stacja czolowa" czyli miejsce konwertujace sygnaly satelitarne do pasma TV
              a nastepnie taki sygnal mozna "wpuscic" w gniazdko TV (to gdzie odbierana jest
              TV naziemna). To co aktualnie "wychodzi" z gniazdka (czesc SAT) nadaje sie do
              podlaczenia do dekodera SAT.
              Reasumujac mamy dwa rozwiazania: 1.kazdy potrzebuje dekoder (CYFRA+ lub Polsat)
              zeby mozna bylo ogladac co sie chce, 2. Troszke trzeba zainwestowac w taka
              stacje czolowa (pare tys., trzeba sprawdzic) z mozliwoscia podlaczenia kart
              dekodujacych programy Cyfry i Polsatu. Wtedy kazdy uzytkownik bedzie mial taki
              uklad jaki oferuja telewizje kablowe. Inwestycja i tak sie zwroci na tylu
              mieszkancow. Jezeli to troszke zawile to zapraszam na priva po wiecej informacji
              tomasz.zak@op.pl.
              PS. zaluje ze nie moglismy uczestniczyc w imprezie ale nastepnej nie
              przepuscimy... :). Strzalka!!!
              • Gość: Abrax Re: TV SAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.06, 22:01
                Dzieki Tommy za info, ale dla mnie to trochę zawiłe, albo inwestujemy
                całosciowo albo każdy sobie rzepke skrobie, a jak się to ma do sieci która jest
                juz rozprowadzona - czy ją można wykorzystać do dekodera np indywidualnie czy
                tylko przy układzie z bazą czołową ? jesli parę tysi to znaczy ile, czy na
                jeden budynek jedna baza czołowa starczy ? no nie wiem, ale dla mnie zrobił się
                z tym problem - powiem powazny - myslałem że to będzie inne rozwiązanie - takie
                jak np z internetem - mam sieć strukturalna i ok, a tu muszę jeszcze coś
                kupowac heh heh - nic nie można zaoszczędzić - szkoda że nie ma np multimedii
                lub UPC chociaż
                • Gość: Tommy Re: TV SAT IP: *.crowley.pl 31.05.06, 12:12
                  Jak najbardziej jedno urzadzonko wystarczy na cala siec. Jesli chodzi o
                  okablowanie to jedynie pozwala na ta chwile doprowadzic sygnal do kazdego
                  mieszkania, tak jak to jest w kablowkach, czyli nie musimy instalowac anteny
                  sateliarnej w kazdym mieszkaniu. Jedyne co musimy to odebrac sygnal satelitarny
                  z anteny na dachu i "wpuscic" go do naszej budynkowej sieci. W identyczny
                  sposob dziala telewizja naziemna. Antena zborcza jest jedna na dachu i pozniej
                  sygnal telewizyjny jest rozprowadzany po mieszkaniach. Tam tez jest takie
                  zbiorcze urzadzenie ktore sumuje sygnaly w jeden kabel. Problem polega na tym,
                  ze dla telewizji naziemnej urzadzonko jest znacznie tansze niz dla
                  satelitarnej. Rzuce okiem na oferte firm i zobaczymy jak to wyglada.
                  PS. Oczywiscie dystrybuowanie zakodowanych programow Cyfry i Polsatu bedzie
                  nielegalne, placac za jedna karte... Kablowki placa tym platwormom z uzywanie
                  ich programow pare zloty od gniazdka za kazdy program :)) wiec musimy dzialac w
                  wielkiej tajemnicy :)
                  • Gość: Abrax Re: TV SAT - zawiły temat IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 13:10
                    Jasne, ze w tajemnicy no jak inaczej - aby działało, rozumiem ze kazdy budynek
                    musi miec taki sam zestaw i teraz kwestia zebrania wszystkich sąsiadów do tego
                    zabiegu ?
                  • Gość: yaromir Re: TV SAT IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 31.05.06, 14:20
                    a gdzie to "urządzonko" zamierzasz podłączyć? bo chyba nie poprosisz SM o jego
                    wpięcie na odcinku przed rozprowadzeniem sygnału do mieszkań? ;) zbiorcza antena
                    satelitarna + wzmacniacz jest już zainstalowana - przynajmniej w 1. budynku.

coś mi się wydaje, że "rozwiązanie wspólne" umrze śmiercią naturalną i każdy
                    grzecznie kupi sobie dekoder z preferowanym pakietem programów :)
                    • Gość: Abrax Re: TV SAT IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 15:55
                      Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w SM mówili, ze będzie kablówka ( osiedlowa)
                      ztąd jest instalacja strukturalna przecież ?!!!, analogicznie jak internet ,
                      pod coś były kładzione kable przecież, nic nie łapię z tego,przecież kazdy
                      teraz ma kablówkę - a talerz to jak ktoś lubi i ma dużo kasy np
                      • Gość: Tommy Re: TV SAT IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 31.05.06, 21:48
                        Zgadza sie, potrzebujemy zgody spoldzielni. Skoro SM upiera sie, ze nie chca
                        zadnego operatora kablowki wiec moze maja "zaprzyjzniona" firme pana Henia ktora
                        taka instalacje zrobi, podobnie jak bylo z internetem (z ktorego zreszta jestem
                        zadowolony). No nic, poczekajmy jak sie sprawa rozwinie i wrocimy do tematu za
                        jakis czas...
                      • Gość: Arsenia i in. Re: TV SAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:46
                        Obawiam się, że SM nie planuje póki co umożliwić nam podłączenia się do
                        kablówki TV - taką odpowiedz otrzymałam w biurze w tym tygodniu. Sprawa podobna
                        z netem - póki co brak perspektyw na tzw. osiedlówkę NET - do wyboru tylko
                        MadComputers, Dialog i nawet TPSA. ;-(
    • Gość: PeZetKa Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 IP: *.mofnet.gov.pl 31.05.06, 11:30
      Pozdrowionka dla wszystkich "relaksowiczów".
      Czy dołączycie nas do swojego grona forumowiczów osiedlowiczów? Za rok wiosną
      zamieszkamy na Osiedlu Relax. Mamy juz podpisaną umowę, więc wiemy gdzie
      będziemy mieszkać, po nowemu będzie to budynek 5 brama 23a.
      Chcielibyśmy wobec tego odnaleźć tu i poznać sąsiadów z bramy, budynku czy
      osiedla. Czy jest tu jeszcze ktoś taki jak my, kto musi uzbroić sie jeszcze w
      tyle cieprliwości co i my?
      • Gość: Abrax Re: Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 13:12
        Czesc
        jasne , że dołączymy - z radościa im więcej tym lepiej, ja akurat jestem z
        budynku 6 heh, i nie znam nikogo z III Etapu budowy, ale pewnie się nidługo
        odezwą : - )
        • Gość: matin Re: Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:09
          Teraz jesteście wszyscy podekscytowani nowymi mieszkaniami. Poczekajcie kilka
          lat a zobaczycie jak "mili"i "dostępni" są pracownicy spółdzielni z prezesem na
          czele.
      • Gość: yaromir Re: Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 31.05.06, 14:03
        no właśnie się dołączyliście ;) śledźcie bacznie forum, bo jak tylko minie ta
        kwietniowa pogoda, to skrzykniemy się na kolejne grilowanie - zapraszamy! :)

aha, nie żebym siał jakiś defetyzm (zwłaszcza, że SM naprawdę zasuwa z robotą
        :), ale ukończenie budynku 5., to ja widzę raczej na jesieni 2007. no chyba, że
        5. budynek będą robić przed 4. - wtedy chyba jest szansa na (późną) wiosnę :)
        • Gość: PeZetKa Re: Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:48
          wielkie dzięki, już się czujemy jakoś tak swojsko
          Yaromir, nie powiem, żebyś nas ucieszyło to co piszesz o naszym budynku, ale z
          drugiej strony jakie mamy wyjście, będziemy czekac aż nam domek wybudują,
          wszyscy przez to muszą przejść, będzie dobrze, oby tylko poruszanych tu na
          forum problemów robiło się coraz mniej a nie coraz więcej
          Do następnego klikania, hej.
          • Gość: Abrax Re: Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 10:03
            Czesc PeZetKa - w zasadzie to problemów większych nie ma, budowa idzie jak
            burza, jak sam zauwazyłes, przestojów również tez nie ma , a wykonanie jest ok,
            wiec czekaj cierpliwie ... : - )
          • Gość: yaromir Re: Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 IP: *.madcomputers.pl 03.06.06, 10:51
            już się wywiedziałem. 5. budynek będzie kończony przed 4. zaglądnąłem zza płota,
            jak to wygląda przez analogię do wcześniejszych budynków, wydaje mi się, że
            spokojnie wiosną (no najpóźniej wczesnym latem ;) się wprowadzicie
      • 68rotkiw Re: Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 03.12.14, 11:03
        Hej, czy nadal zamieszkujecie Budynek 5 na osiedlu Relax? Dzieki za info :)
        • 68rotkiw Re: Osiedle Relaks Partynice Budynek 5 03.12.14, 11:05
          Hej, hej. Czy są jeszcze mieszkańcy osiedla Relax, którzy obserwują ten wątek? Dzieki za info :)
    • Gość: piotr Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 16:01
      Witam wszystkich

Chciałbym pozdrowić mieszkańców i przyszłych mieszkańców osiedla Relaks
      Partynice w szczególności budynku III - który szybko pnie się do góry :).
    • Gość: majaa Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wro-com.net 02.06.06, 17:46
      to i ja się przywitam, przyszła mieszkanaka budynku nr 3 :)
      mam pytanie do osób zamieszkających już - jak Wam się mieszka na Maczka?
      największe plusy, minusy... mam nadzieję, że głównie te pierwsze :)
      pozdrawiam
      • Gość: Abrax ale wysyp : - ) !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 19:20
        Czesc
        ale się wysypało nowych znajomych : - ) oby tak dalej heh heh
      • Gość: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.madcomputers.pl 03.06.06, 19:48
        no to poniżej krótkie, subiektywne kompendium plusów i minusów osiedla Relaks.
        UWAGA: niektóre plusy/minusy mają większą wagę, więc do bilansu nie należy
        podchodzić ilościowo

MINUSY:
        - w godzinach szczytu utrudniony wjazd na Zwycięską i generalnie coraz większy
        ruch na Partynicach (a do czasu poszerzenia Zwycięskiej będzie coraz gorzej)
        - wysokość czynszu i opłat wyższa niż w przypadku zarządzania przez wspólnotę
        - twarda woda w kranach (sprawdzone testerem)
        - podzielniki ciepła montowane na kaloryferach zamiast liczników
        - zbyt wąski parking podziemny = (niektóre) miejsca parkingowe są byt małe (co w
        połączeniu z dużym samochodem jest irytujące)
        - mimo wszystko za mało miejsc postojowych na zewnątrz budynku (dotyczy
        zwłaszcza niektórych klatek)
        - tylko przeciętna akustyka mieszkań (więc raczej minus – po prostu mogłoby być
        lepiej)
        - kuliste klosze latarni, które ostro dają światłem do wewnątrz (dotyczy tylko
        niektórych mieszkań)
        - brak rynienek/rurek odpływowych na balkonach, co skutkuje spadaniem wody z
        wyższych pięter na tarasy (dotyczy mieszkańców parteru)
        - brak drogi dojazdowej do osiedla z prawdziwego zdarzenia (ma być po skończeniu
        całego osiedla; teraz i tak jest nieźle, bo została usunięta ziemia z płyt
        betonowych – zimą i wczesną wiosną był hardcore :)
        - (na razie ) tylko jeden dostawca Internetu (skutek opieszałości Dialogu w
        przyłączeniu osiedla do sieci telefonicznej i internetowej)
        - brak zaplecza usługowo-handlowego blisko osiedla (jeden jedyny mikro-sklepik
        typu all-in-one przy wjeździe) brak widoków na znaczącą poprawę do czasu
        powstania Galerii-Partynice Awbudu, która IMHO zostanie otwarta nie prędzej niż
        w 2008 roku; ponoć mają być jakieś punkty usługowe w budynku Stalmontu przy
        Zwycięskiej

PLUSY:
        + lokalizacja
        + cisza i spokój (oczywiście o ile nie działa budowa, ale to minie :)
        + brak ujadających psów (na razie? ;)
        + śpiew ptaków za oknem (przynajmniej od południowo-zachodniej strony :)
        + prosty, ładny, nieprzekombinowany wygląd budynków
        + szerokie i bardzo ładnie (!) wykończone klatki schodowe
        + jakość budynków i wykończenia na dobrym poziomie, bez niepokojących, poważnych
        niespodzianek
        + szybki czas reakcji SM w usuwaniu usterek
        + sukcesywne zagospodarowanie terenu przez SM - w miarę oddawania kolejnych
        etapów, bez czekania na zakończenie budowy
        + kultowa grochówka na wjeździe (plus dla nie-wegetarian ;)
        + sprawnie i szybko działający Internet (na razie? :) mimo że to radiolinia
        + fajna ekipa na osiedlu!!!

CZEKAMY NA:
        * pierwszą osobę, która podłączy sobie TV SAT ;)))
        (na osiedlu nie jest przewidziany operator kablówki – każdy musi sobie sam
        zdekodować sygnał telewizji satelitarnej)
        * kontenery umożliwiające sortowanie śmieci (jeśli nie ma ich w planach SM,
        trzeba będzie to koniecznie przewalczyć!)
        * zamykane wózkownie/rowerownie na parkingu (jest kawałek wolnego miejsca, który
        można zaadaptować na ten cel)
        * ogrodzenie (ponoć ma ładnie wyglądać)
        * drogę dojazdową do osiedla
        -------------

mimo minusów (gdzie ich nie ma?) ogólnie jestem bardzo zadowolony z wyboru
        mieszkania na tym osiedlu, czego wszystkim Sąsiadom życzę
        • Gość: Pablo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 03.06.06, 23:14
          Relaxed - Świetne podsumowanie!
        • Gość: majaa Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.lanet.net.pl 04.06.06, 00:10
          wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) część minusów to kwestie tymczasowe,
          bilans wychodzi chyba na plus.
          • Gość: Zielony cool sasiedzi + grill 2 IP: *.madcomputers.pl 04.06.06, 10:17
            Przede wszystkim to swietna ekipa sasiedzka!! Nawet gdyby zadnych minusow nie
            bylo to bez zgranych sasiadow nie byloby az tak sympatycznie... a integracyjny
            grill byl dopiero jeden. Co przy okazji wysuwa na wokande temat kolejnego
            spotkania. Oby tym razem z jeszcze wieksza ekipa!
            • Gość: relaxed Re: cool sasiedzi + grill 2 IP: *.madcomputers.pl 04.06.06, 21:08
              właśnie oglądnąłem długoterminową prognozę pogody. ponoć w przyszły weekend ma
              być w końcu trochę cieplej. ale lato na dobre (25-30 st. C) ma zawitać dopiero
              po 21 czerwca.
              więc wychodzi na to, iż grilla2 najlepiej byłoby machnąć albo 9-10 albo 23-24
              czerwca :)
              • Gość: Arsenia i in. Re: cool sasiedzi + grill 2 :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:36
                My na pewno "zapisujemy się" na grilla II, jednakże już wiem z góry, że data
                9/10.06. na pewno odpada, ponieważ jesteśmy na wyjeżdzie! Zresztą letnia pogoda
                jeszcze nie jest pewna na przyszły weekend ;( Warta zauważenia jest data
                14/15.06 ? (Co Wy na to?). 23/24.06. -jak najbardziej! Byłby sukces gdyby nas
                było choćby 2 razy tyle niż ostatnio (11 osób było obecnych). Ulotki jak
                najbardziej, Yaromirze - uśmiech w Twoją stronę - chodzi o te ulotki !! Pomogę
                w rozwieszaniu info na tablicy ogłoszeń w bud 1 i 2, w tych kolejnych bud.
                musielibyśmy się wykazać kreatywnością, bo tam budowa jest na etapie wylewki...
                Pozdrowienia !!
                • Gość: nikaa Re: cool sasiedzi + grill 2 :-))) IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.06.06, 22:43
                  Hej,
                  po tygodniowej nieobecności zawitałam na forum i .......... widzę mnóstwo
                  nowych wpisów, witamy, przyszłych nowych sąsiadów i pozdrawiamy oczywiście
                  ekipę nam już znaną;-) Jeśli rozważamy termin kolejnego integracyjnego
                  spotkania przy ruszcie, to nam również najbardziej pasuje termin zaproponowany
                  przez Arsenię:23 czerwca, pogoda prawie pewna - zresztą ostatnio pogoda nam nie
                  przeszkodziła;-)
              • Gość: Sobota -budynek VI Re: cool sasiedzi + grill 2 IP: *.crowley.pl 08.06.06, 23:04
                Drogi Relaxed, slyszalam dziś od pana Sławka o grillu integracyjnym i w ogóle o
                forum. Wlazłam tu dzis po raz pierwszy i oceniam to miejsce wysoko (zarówno w
                aspekcie towarzyskim jak i informacyjnym). Poza wszystkimi pytaniami jakie mi
                sie nasuwają dzis zdam jedno najpilniejsze ;)) czy ten grill czerwcowy to JUZ
                BYL? czy dopiero nastąpi, a jeśli tak, to kiedy? Byc moze to dobra okazja wpasc
                poznac milych sąsiadów, ktorych po lekturze forum juz polubilam :) Pozdrawiam
                wszystkich, również ewentualnie czytającą nas ekpię budowy. Chłopaki dają radę
                (i - jak widzialam - nie jestem odosobniona w mej ocenie).
                Do zobaczenia :)
                • Gość: Zielony Re: cool sasiedzi + grill 2 IP: *.madcomputers.pl 09.06.06, 00:41
                  Oj widze ze zapowiada sie gruuuba ekipa na 2 grillu.... kupe nowych twarzy wiec
                  git!! co do terminu to moze jednak tydzien pozniej w piatek tj 30?? Dajcie znac
                  jak Wam ta data pasuje. Pozdrówka
                  • Gość: Abrax grill2 IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.06, 08:40
                    Czesc Zielony no mi pasuje 30 czerwca i 23 równiez , pytanie do reszty ludzi
                    czy im pasuje ów termin, no twarzy coraz więcej i to nawet z budynku VI -
                    pozdrawiam serdecznie - sąsiad z budynku VI : - )
                • Gość: relaxed Re: cool sasiedzi + grill 2 IP: *.madcomputers.pl 09.06.06, 09:33
                  grilla jeszcze nie było - jest w fazie ustalania terminu, ale potem to już
                  pójdzie szybciorem i mam nadzieję, że przyszli sąsiedzi z VI budynku stawią się
                  licznie :)
                  ten 9-10 czy 23-24 czerwca to była tylko luźna propozycja. bo zakładam, że w
                  długi weekend sporo osób pewnie wyjedzie z Wro.
                  mi pasuje zarówno 23., jak i 30.06., jednakowoż ze wskazaniem na ten drugi
                  termin. Abrax, Zielony, to jak? lobbujemy za 30.06.? :)

PS
                  zainteresowanym przypominam, że 23.06. o 21 jest mecz Szwajcaria - Korea Płd., a
                  30.06. ćwierćfinał ;)))
                  • Gość: Abrax mecz + grill 2 IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.06, 13:25
                    czesc
                    no to Jaromir mi dałes zagwódzkę, byc może mecz obejrzymy u Zielonego na
                    wspaniałym "wspólnym" tarasie, jakiś telewizor ( albo rzutnik) się znajdzie,
                    ustalmy ze pożądanym terminem będzie może 30.06.06
                    pozdrawiam i Życzę miłego meczu dziś
                    • Gość: Zielony Re: mecz + grill 2 IP: *.madcomputers.pl 11.06.06, 10:32
                      No cwiercfinal glupio byloby odpuscic... ale mozna tv w oknie postawic i w
                      miedzyczasie grillowac!! oczywicie jezeli nie bedzie to przeszkadzalo
                      najblizszym sasiadom... (jak cos zawsze mozna sie spakowac i przeniesc na
                      miejsce grilla namber łan) w kazdym razie 30 biba na tarasie w budynQ 2.
                • Gość: Abrax panele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.06, 17:12
                  Czesc zapis o panelach chyba jest w regulaminie spółdzielni a nie w umowie heh
        • Gość: Awa Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 04.06.06, 13:27
          Zgadzam sie z opiną Relaxeda. Chciałam dodać, że jest jeszcze jeden sklepik za
          budynkiem pierwszym przy wyjeżdzie z n/osiedla po lewej stronie w kierunku
          Ołtaszyńskiej(jest bliżej niz ten przy bramie).Przejscie przy baraku po
          schodkach w lewo.Jest tam b.dobry chlebek nie kruszący sie(sprawdziłam).
          Poza tym jeżeli chodzi o "rowerownię" to mogłaby byc w pomieszczeniach gdzie
          zamontowane sa liczniki energii.Trzeba tylko zamontować stojaki.Napewno do
          zgłoszenia dla Sp-ni.Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych sąsiadów.
          • Gość: Pablo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.06, 19:18
            Moi wspaniali sąsiedzi - zastanawiam się jeszcze nad dwiema rzeczami:
            - czy w momencie jak SM oddaje mieszkanie to kiedy otrzymuje się dokumenty, na
            podstawie których można się zameldować,
            jeżeli póki co nikt nie wykupił dekodera to rozumiem, że rzadnej TV teraz nie
            może odbierać? czy są może tylko podstawowe kanały?

Jeśli chodzi o drugiego grilla to my oczywiście na 100% się stawimy i
            ściągniemy jeszcze kilku znajomych-sąsiadów, któzy kupoili mieszkania w
            ostatnich budynkach, a nie mieli możliwości być na naszej
            grillowej "inicjacji" :) Przypominam sobie jeszcze ten pomysł z zawiadomieniem
            o planowanym grillu mieszkańców, którzy nie odwiedzają forum - ultoki to
            świetny pomysł
            Pozdrawiam
            • Gość: Pablo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.06, 19:20
              Mmmm co za sierota jestem - napisałem rzadnej przez "rz" :(
              • Gość: Zielony miejsce parkingowe IP: *.madcomputers.pl 04.06.06, 19:52
                A czy z ktos II budynQ chcialby wynajac swoje miejsce parkingowe?? Maxymalnie
                widzialem tam z 7 autek wiec troche dziwnie skoro wszyscy mieszkajacy i tak za
                te miejsca placa... W kazdym razie gdyby ktos chcial sie pozbyc miesiecznej
                oplaty za garaz to czekam na sygnal. Pozdrawiam
                • iga232 Re: miejsce parkingowe 05.06.06, 15:52
                  Witam, mieszkam w drugim budynku i szukam kogoś do wynajęcia garażu. telefon do
                  mnie to 502391482, albo email: 502 391 482
            • Gość: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.madcomputers.pl 04.06.06, 21:01
              > czy w momencie jak SM oddaje mieszkanie to kiedy otrzymuje się dokumenty, na
              > podstawie których można się zameldować

w momencie przekazania mieszkania spisywany jest wstępny protokół
              zdawczo-odbiorczy, a w przypadku osób, które zrezygnowały z wyposażenia do umowy
              kupna dodawany jest jeszczeaneks, w którym deklarujesz się uzupełnić wyposażenie
              do takiego stanu, jaki oferuje SM w standardzie "pod klucz". pierwotnie miały
              być na to 3 miesiące, ale ja np. miałem 2. nie wiem, ile czasu dostaniecie w VI
              budynku :)
              kiedy już wszyscy uporają się z wykończeniem mieszkań budynek jest zgłaszany do
              nadzoru budowlanego, który ma maks. 31 dni na dokonanie odbioru budynku. każdy z
              mieszkańców spisuje też końcowy odbiór mieszkania, na podstawie którego SM
              nadaje ostateczne prawo od lokalu [tu jestem :] i właśnie na podstawie tego
              glejtu możesz się zameldować tudzież udać się do banku w celu uruchomienia
              procedury zmiany wpisu w księdze wieczystej. czyli cały proces trwa 4-5 mies.
              mam nadzieję, że dało się to zrozumieć :)

> jeżeli póki co nikt nie wykupił dekodera to rozumiem, że rzadnej TV teraz nie
              > może odbierać? czy są może tylko podstawowe kanały?

gniazdo ma wyjścia R, TV i SAT. radia jeszcze nie sprawdzałem. w TV jest za
              friko 6 kanałów: TVP 1-3, TVN, Polsat i tv4. do wyjścia SAT dobiorę się wkrótce
              ;)) no chyba, że ktoś zrobi to wcześniej i da znać na forum :)
        • Gość: Arsenia i in. Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:57
          Ładnie Yaromierze wyszło to podsumowanie, w miarę będziemy uzupełniać wykaz !!
          • ann_ch Miejsce parkingowe 04.06.06, 23:41
            Witam,
            Mam do do wynajęcia miejsce postojowe w budynku nr II. Właściwie wolne od
            zaraz. Cena do uzgodnienia.
            pozdrawiam.
          • Gość: Pablo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 05.06.06, 21:20
            Hmmmm..... myślałem, że w ciągu miesiąca jak dostanę klucze do mieszkania będę
            miał dokumenty, żeby się zameldować, ale widzę, że nic z tego! W takim razie
            muszę wymienić sobie prawko na nowe, bo 4 miesiące nie uda mi się wytrzymać na
            starym :/
        • jasbig Re: Osiedle Relaks Partynice 09.09.06, 18:59
          Przeczytałem tą dokładną analizę osiedla z zaciekawieniem. Wiem, że powstała
          strona internetowa osiedla: www.krzykipartynice.pl i w przyszłości będzie
          rónież na niej forum dyskusyjne . serdeczenie zapraszam już dziś

Z Partynic
          • Gość: Zielony Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.06, 16:57
            tak sobie zajrzalem ponownie na nasze stare forum i chcialem tylko rzec ze w
            pelni dzialajce forum osiedla juz jest na www.relaks.forumer.pl

Pozdrawiam
          • Gość: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.madcomputers.pl 15.09.06, 00:06
            forum Osiedla Relaks-Partynice jest tu:

relaks.forumer.pl/
            tam się przenieśli obecni i przyszli mieszkańcy :)
            • Gość: mis Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.madcomputers.pl 25.09.06, 22:48
              Co z tym forum, w ogole sie nie laduje, badziew jakis i tyle.
              • Gość: Zielony Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.06, 14:57
                no wlasnie od prawie tygonia nie dziala.. mam nadzieje ze to tymczasowa awaria
                bo do tej pory forum dzialalo zajebiscie (prawie 1000 postow wpadlo)
                • Gość: abrax forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.06, 19:08
                  no forum padło byc może musi odetchnąć po naszych postach heh
                  • Gość: majaa Re: forum IP: *.wro-com.net 27.09.06, 10:57
                    ponad tydzień już nie działa. to może warto pomyśleć o założeniu nowego? zbliża
                    się odbiór kolejnego budynku, forum jest bardzo potrzebne! :) a z drugiej strony
                    szkoda historii ze starego forum i pracy admina, może warto jeszcze poczekać...
                    w każdym razie ja się już nie podejmuję polecać nowego serwera ;)
                    pozdrawiam,
                    majaa
                    • Gość: abrax nowe forum działa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 23:52
                      www.osiedlerelaks.fora.pl/
    • Gość: relaxed Ulice i osiedla -> Developerzy IP: *.madcomputers.pl 11.06.06, 10:54
      właśnie zauważyłem, że została zmieniona nazwa kategorii forum. zdaje się, że to
      forum dla mieszkańców, a nie budowniczych mieszkań, więc może już czas, by
      wzorem innych mieszkańców, założyć własne forum na jakimś darmowym serwerze? :)
      • Gość: Pablo Re: Ulice i osiedla -> Developerzy IP: *.wroclaw.mm.pl 11.06.06, 17:01
        Relaxed - Zdecydowanie tak! Takie forum przyda się nie tylko w okresie jak się
        wszyscy wprowadzają, ale również później, a chyba lepiej jak nikt nie będzie
        ingerował. Musimy mieć swoje własne forum!
        Zatem jeśli ktoś zna jakiś dobry serwer z fajnym forum to chętnie się przeniosę
        (mam nadzieję, że Wy również) :)
        Pozdrawiam
        • Gość: Zielony Re: Ulice i osiedla -> Developerzy IP: *.madcomputers.pl 11.06.06, 17:54
          ja sie nie znam...ale pojde za tlumem...
          • Gość: Abrax Ulice i osiedla -> Developerzy i Mundial IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.06, 18:30
            Ja się również nie znam, ale fakt internet rządzi światem, jak trza się
            przenieść to się przeprowadzę, zresztą muszę się zacząć wprawiać w
            przeprowadzki : - ) Pablo i Nikaa juz wkrótce ... póki co mamy żałobę , chyba
            mundial nam nie wyszedł :-)
            p.s.
            komu teraz kibicujecie ?
            p.s.
            takie fora prywatne juz widziałem - przyjemna tematyczna rzecz, zawsze mozna
            sie po cichu na browara umówić np. koło budki wyglądającej "jeszcze" jak
            terminal na lotnisku
            • Gość: Zielony Re: Ulice i osiedla -> Developerzy i Mundial IP: *.madcomputers.pl 11.06.06, 23:26
              Ty no jak to komu kibicujemy???? Popchniemy Niemcow 1:0, zloimy Kostaryke i
              wychodzimy z grupy!! Ja ciagle wierze... PS wpisywac sie kto na grillu 30 VI sie
              pojawia!!!
              • Gość: relaxed Re: Ulice i osiedla -> Developerzy i Mundial IP: *.madcomputers.pl 12.06.06, 00:35
                > Ty no jak to komu kibicujemy???? Popchniemy Niemcow 1:0, zloimy Kostaryke i
                > wychodzimy z grupy!! Ja ciagle wierze...

wierzysz powiadasz? daj mi namiary na swojego dilera ;))))
                • Gość: Abrax Re: Ulice i osiedla -> Developerzy i Mundial IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 09:46
                  Czesc - Jaromir - no jest jeszcze cień szansy, Janas ma ponoć tajną broń
                  ustaloną ,poczekamy zobaczymy w środę,aczkolwiek mam juz powazne wątpliwości co
                  do naszego ustawienia i do Janasa : - (
                  • Gość: nikaa Re: Ulice i osiedla -> Developerzy i Mundial IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.06.06, 17:00
                    Halo halo
                    to ja, wierna fanka naszej drużyny. O wynik meczu jestem spokojna, będzie jak
                    zawsze, czyli będziemy mogli podczas naszego spotkania numer 2 pośpiewać: "już
                    za cztery lata, już za cztery lata, Polska będzie Mistrzem Świata", ale na
                    grilla 30.06 stawimy się chętnie, a jakże!
                    Pozdrawiamy
                    • Gość: Pablo Re: Ulice i osiedla -> Developerzy i Mundial IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.06, 20:53
                      No i na grilla wpadniemy i my! Tym razem bez samochodu :/
                      Rozmawiałem ostatnio z Kierownikiem budowy i był zawiedziony, że nie
                      zaprosiliśmy ich na grilla. Dałem mu adres do naszego forum - powiedział, że
                      rzuci okiem.
                      Jak już na 100% ustalimy termin grilla to trzeba będzie zaprosić Panów, którzy
                      ciężko pracują i jakąś "krate" browarka koniecznie postawić - co Wy na to?
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Abrax Grill i Mundial IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 21:13
                        No fakt , byłoby miło, aby na grillu wspólnie z nami pogrillowało grono
                        budowniczych osiedla SM, heh ale będzie tematów,oprócz oczywiście Mundialu !!!!
                        p.s.
                        no to 30/06 chyba jest optymalnym terminem : - )
                      • Gość: Arsenia i in. Re: grill 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:38
                        Witamy Was serdecznie, szczególnie nowych forumowiczów !! Oczywiście termin
                        30.06. jest OK !!!! Bardzo mile widziani są Kierownik budowy i Panowie
                        pracujący na OSM ! pozdrowienia. Mam pytanie: O miejsce na rowery należy sie
                        jakoś szczególnie starać czy sama SM przy okazji sama zrobi??? Yaromirze, w Bud
                        1 od razu miejsce na rowery było dostępne do użytku wraz z oddaniem mieszkanek?
                        Ewentualnie jak długo czekaliście??? ...
                        • Gość: nikaa Re: grill 2 + postepy budynku 3 zwanego 6 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 22:52
                          Cześć, jeszcze raz dziś się uaktywnię. Mam pytanie do Abraxa i Pabla, wiecie
                          kiedy będą oddawali klucze do naszych m? Była mowa o końcu tego miesiąca,
                          jakieś zmiany? nie wpadłabym na pomysł zagadywać Was o tak błahy temat gdyby
                          nie moi znajomi, którzy ostatnimi dniami niemiłosiernie się uaktywnili, zadajac
                          mi pytanie - kiedy się pakujemy i przenosimy na rubieże Wrocławia?
                          ;-0
                          pozdrawiamy
                          • Gość: Abrax postepy budynku 3 zwanego 6 IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 09:46
                            Z tego co wiem, to 30 czerwca jest termin, oddania budynków do zamieszkania : -
                            )
                            • Gość: Pablo Re: postepy budynku 3 zwanego 6 IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.06, 18:40
                              Kierownik mówił, że opóźnień nie będzie, więc klucze oddadzą pewnie zgodnie z
                              planem 30/06
                          • Gość: Sobota Re: grill 2 + postepy budynku 3 zwanego 6 IP: *.crowley.pl 13.06.06, 21:48
                            no wlasnie, tez sie zastanawiam jak to z tymi kluczami, i kiedy.. mogliby nam
                            cos wyslac, jakies zawiadomienia... ha, a co do Janasa i jego tajemniczej
                            broni - najlepiej umie znikać ;) pozdrawiam wszystkich :)

ps/ jak sie juz gdzies przeniesiecie (forum), to dajcie znak brwiami ;) (ale
                            wyraźny, bo ja tez sie nie znam)
                            :)
                        • Gość: relaxed Re: grill 2 IP: *.madcomputers.pl 13.06.06, 00:51
                          w 1. budynku nie ma rowerowni. chyba, że coś mnie ominęło ;)
            • Gość: majaa forum IP: *.wro-com.net 13.06.06, 12:20
              witajcie
              moze tu? forumer.pl/
              wyglada na to, ze wystarczy aby ktos sie zglosil na ochotnika jako administrator
              i zalozyl forum naszego osiedla :)
              • Gość: relaxed relaks.forumer.pl IP: *.madcomputers.pl 15.06.06, 10:01
                mówisz i masz ;)
                postawiłem forum. kategorie na razie wpisałem tak spod dużego palca - jak będzie
                ruch na forum, to się je zmodyfikuje. wszelkie sugestie mile widziane (Forum ->
                Pytania i sugestie)

nie mam poojęcia jak jest z dostępnością serwisu forumer.pl. w każdym razie po
                założeniu forum osiedlowego serwer przez kilkanaście godzin nie odpowiadał, więc
                może być różnie... :/ mam nadzieję, że to przejściowe.

z doświadczenia wiem, że zmiana przyzwyczajeń - nawet w taki dynamicznym medium
                jak Internet - jest procesem długotrwałym i bolesnym ;) tak więc sam jestem
                ciekaw, czy pozostaniemy na forum gazetowym, czy jednak się przeniesiemy na
                swoje podwórko. czas pokaże. w każdym razie zapraszam :]

• Gość: Abrax Re: relaks.forumer.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.06, 10:34
                  Moim zdaniem forum na forumer chodzi, to chyba dobry pomysł, trza sie logować
                  zawsze ?
                  • Gość: relaxed Re: relaks.forumer.pl IP: *.madcomputers.pl 15.06.06, 10:59
                    > Moim zdaniem forum na forumer chodzi, to chyba dobry pomysł, trza sie logować
                    > zawsze ?

no i się zaczeło... nie powiedziałem, że się znam na tym forum, tylko że je
                    postawiłem ;))
                    nie trzeba się zawsze logować - na dole jest sekcja "Zaloguj", w której możesz
                    zaznaczyć opcję "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie"
    • Gość: Abrax budynek nr 6 zwany 3-cim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.06, 23:28
      Witam sąsiedztwo z budynku nr 6, bo cisnienie rośnie( klucze do chatek tuż
      tuż), a to znaczy, że na grillu nr one przybyło osób mało, może warto aby
      czytający to forum, a nie piszący - to nie grzech również skorzystało z
      zaproszenia na grilla!!!! z już tubylcami heh - takie typy Relaxed, Zielony
      Arsenia - a My z 6-tki Nikaa Pablo Sobota powinnismy się wkupić chyba ,
      bo .... nas przegonią ...z ronda przysłowiowego heh, czyli 30/06 My nowi
      organizujemy grilla, wobec tego goście mile widziani : -)
    • Gość: Abrax <a href="http://www.relaks.forumer.pl/" target="_blank">www.re IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.06, 11:34
      Witam wszystkich, dzięki poświęceniu się Relaxeda przeprowadzamy się na forum
      profesjonalne, z podziałem na tematy i ogólne tam sprawy : - ) czyli do
      Ulubionych dodajemy adres www.relaks.forumer.pl/

pozdrawiam kibiców - było niezle ale...Mundial trwa nadal :-)
      • Gość: nikaa Re: <a href="<a href="http://www.relaks.forumer.pl/"" target=" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.06, 17:43
        Hej,
        trochę to trwało, forum się nie chciało otworzyć, ale udało się;-)
        Ale proszę szanownych kolegów, co z wyświetlanym czasem, strefa czasowa nie
        taka, ha? Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu, do zobaczenia na
        forum relaksu
        nikaa
        • Gość: relaxed <a href="http://www.relaks.forumer.pl" target="_blank">www.rel IP: *.madcomputers.pl 15.06.06, 18:09
          to wina serwera. niestety, od wczoraj zaliczył ze 2 padnięcia. w Panelu
          administracyjnym forum czas jest ustawiony prawidłowo.
          • Gość: Zielony Re: <a href="<a href="http://www.relaks.forumer.pl"" target="_ IP: *.madcomputers.pl 18.06.06, 23:59
            no to ja mowie forum gazetowemu "siemano" i teraz jestem juz tylko na
            forumerze... niech przybeda tam wszyscy!
            • Gość: Arsenia Re: <a href="<a href="<a href="http://www.relaks.f" target IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:01
              do Zielony: Czyżbyś nie miał sentymentu do tego gazetowego forum ? Przecież od
              tego się wszystko zaczęło ... Ale coś tam na forumerze tak prosto wszystko nie
              chodzi ... Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia na nowym miejscu w
              komplecie !!
              • Gość: nikaa Re: <a href="<a href="<a href="http:/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.06, 21:34
                To i ja robię skok do nowego forum, żegnam wszystkich zaglądających tutaj i
                zapraszam na nasze forum, jest niezłe, sami się przekonajcie!
                Do zobaczenia
    • Gość: piotr Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:00
      Witam

Od dwu tygodni nie mam dostępu do forum relaks.forumer.pl (
      NIe wiem czy jest to blokada serwera przez TPSA (nesotrada) czy forum poprostu
      nie działa
    • Gość: piotr Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:00
      Witam

Od dwu tygodni nie mam dostępu do forum relaks.forumer.pl (
      NIe wiem czy jest to blokada serwera przez TPSA (nesotrada) czy forum poprostu
      nie działa
      • Gość: majaa Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.lanet.net.pl 28.09.06, 20:48
        nie, chyba z serwerem jest coś nie tak, inne fora na forumer.pl też nie
        działają. Abrax podał powyżej namiar na nowe forum
        www.osiedlerelaks.fora.pl/ ale na razie trochę tam cicho :)
        pozdrawiam
        • lgrela Re: Osiedle Relaks Partynice 29.09.06, 11:38
          witam z żoną bedziemy mieszkanie w budynku III.planowany odbior pazdziernik
          2006 i chyba spoldzielnia da rade. mam pytanie czy ktores forum mieszkancow
          dzila? na www.osiedlerelaks.fora.pl jest tylko 5 osob, a na to wczesniejsze
          niestety nie mozna wejsc. moze bedzie ustalone
        • Gość: agent Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:58
          witam serdecznie,

Super że jest nowe forum:)
          pozdrawiam Wszystkich i zapraszam na www.osiedlerelaks.fora.pl
          czekamy na Was:)
          • Gość: J/M Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.gazownia.pl 03.10.06, 11:37
            Witam,

zaczyna się robić niezły bałagan bo oprócz forum www.osiedlerelaks.fora.pl jest
            jeszcze www.orp.fora.pl

Jest na nim zarejestrowanych 19 użytkowników, w tym kilku ze starego forum i
            zaczyna coś się dziać.

Może admin www.osiedlerelaks.fora.pl dogada się z adminem www.orp.fora.pl i
            niech działa jedno.
            • Gość: Zielony Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 16:13
              Zeby jeszcze bardziej zagmatwac sprawe powiem ze na dniach ruszy forum na PEWNYM
              serwerze z pelna mozliwoscia zapisywania postow itp... Organizuje to nasz
              pierwszy i jedyny admin czyli Relaxed aka Yaromir. Zatem proponuje poczekac
              chwile i cale, najlepiej dzialajce forum (do czasu gdy padlo ;)) czyli ich
              uzytkownikoe ktorych bulo ponad 40 przeniesc wlasnie tam! tylko jeszcze troche
              cierpliwosci
              • Gość: mz Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 09:42
                oj w końcu nas znalazłam. To dobrze ze znów zacznie działac nasze forum. Dobrze
                wiedziec co sie dzieje u nas. A juz miałam pukac do sasiadów i pytac co sie
                stało, bo myślałam ze cos sie mi popsuło w komuterze.
                A wiec czekamy cierpliwie na nowe forum.
                Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: relaxed nowe forum osiedla Relaks-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 16:46
        forumer padł. raczej na dobre.

od dziś dostępne jest forum osiedla Relaks-Partynice pod adresem:
        relaks.madcomputers.pl/
        tym razem forum jest założone na osiedlowym serwerze (jeśli się ktoś łaczy przez
        MAD-a to będzie miał dostęp jak po sieci lokalnej) i możliwa jest pełna
        archwizacja historii forum, więc powtórka z forumera mu nie grozi.
        do korzystania z forum konieczna jest rejestracja - więcej instrukcji w wątku:
        Forum -> Rejestracja -> REJESTRACJA.
        zapraszam :)

• Gość: Zielony Re: nowe forum osiedla Relaks-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 16:53
          no wiec ruszylo...
          zatem wszyscy forumerowicze logowac sie i niebawem odbudujemy te 1000 postow
          ktore zginelo na forumerze!!
          Zatem forum gazetowemu... po raz drugi... mowie nara
          • Gość: abrax Re: nowe forum osiedla Relaks-Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 18:21
            Heh no wreście heh na swoim dzięk i Yaro
            • Gość: J/M Re: nowe forum osiedla Relaks-Partynice IP: *.gazownia.pl 06.10.06, 09:03
              To teraz tylko wszystkich trzeba zwołać i dużo pisać, bo się grilla na 1000
              posta do Wielkanocy nie doczekamy :):)
    • Gość: ANIA KREDYT! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:11
      POLECAM WSZYSTKIM DORADCE FINANSOWEGO, KTÓRY POMOŻE WAM WYBRAĆ NAJTAŃSZY KREDYT
      SPOŚRÓD NAJLEPSZYCH BANKÓW W POLSCE-
      EMILIA WĘGRZYN (emFinanse Grupa BRE Banku SA)
      0502-653-605
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka