IP: *.bermudy.net / *.net 17.02.05, 23:59
....mam pytanie, jak się mieszka w blokach na Kuźnikach...okolice ul.
Hermanowskiej?....czy osiedle jest ok i okolica miła i przyjemna i cicha i
bezpieczna?;)))...jakie są opinie mieszkańców tamtych rejonów?
Obserwuj wątek
    • Gość: 2tu2 Re: Kuźniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:35
      Wszystko,tylko nie ta wioska!!!!!
      • Gość: akua Re: Kuźniki IP: *.amuz.wroc.pl 21.02.05, 09:19
        serio tak sadzisz???????hmmmm
    • Gość: Pochodzący Re: Kuźniki IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.02.05, 15:46
      Osiedle jest malutkie...społeczność działa jak w maleńkiej wiosce..są
      podejmowane inicjatywy osiedlowe (często nieudolne)...i co ciekawe...jest paru
      gości na których trzeba uważac bo sie wieczorami żądzą...Nikt sobie z nimi nie
      potrafi poradzic... Jeśli idzie o komunikacje to wbrew pozorom jest ok.
    • sasanka21 Re: Kuźniki 23.02.05, 17:10
      Do niedawna mieszkałam na Hermanowskiej. Jedna, wielka zielona kraina, juz
      jadąc od ulicy Nowodworskiej ma sie wrażenie, ze wjeżdża sie do buszu zieleni.
      Miło wspominam ten okres, nic nigdy mi nie ukradziono, było spokojnie i
      przytulnie, jak nie Wrocław. Brzydkie troche to osiedle Kuźniki(mowa o
      budynkach) ale gdyby tak pomalowac kolorowo, to byłoby jak w bajce. Wieczorowe
      towarzystwo tez nie dawało sie we znaki - jak na każdym osiedlu tacy bedą sie
      pałętać, ale z tego, co pamietam, to przesiadywali z piwem na ławeczkach i
      specjalnie nic sie nie działo. Kilka razy wracalismy późno do domu i nie było
      żadnych nawet zaczepek. Teraz na naszym miejscu mieszkają znajomi i są bardzo
      zadowoleni.
      Mam znajomych, którzy mieszkaja w róźnych dzielnicach Wrocławia i juz kilka
      razy zdarzały sie jakies kradzieze, włamania, dewastacje - my mieszkaliśmy na
      Kuźnikach prawie 3 lata i dwa zdarzenia o jakich pamiętam, to złamane lusterko
      w samochodzie zaparkowanym pod blokiem - ktoś miał pecha, oraz wybita szyba w
      drzwiach do klatki - sąsiad wracał zawiany do domu...
      Każdy może mieć inne doświadczenia, wiec określenie "wioska" może mieć bardzo
      pozytywne znaczenie :)

pozdrawiam
    • Gość: akua Re: Kuźniki IP: *.amuz.wroc.pl 24.02.05, 15:15
      no to nizle sie tam dzieje .... ale i tak mysle ,ze nie jest tam najgorzej
      sadzac po waszych opisach .
      • pluto10 Re: Kuźniki 24.02.05, 23:01
        Ale KM jest do kitu.
        pluto10
    • Gość: Madschen Re: Kuźniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:28
      Na kuźnikach mieszkam od 7 lat i bardzo mi się tutaj podoba, rzeczywiście, nie
      jest to ogromnośc, ani jakaś super-hiper-marketowa dzielnica. Nie mam złych
      wspomnień, kradzieży, zaczepek. Jeżeli ktoś poszukuje "złego toważystwa" może
      zajrzeć na osiedle obok Nowy Dwór, tego jest pod dostatkiem, ale oni nigdy nie
      przekraczają progu kuźnik. Wielkie super markety, co prawda malo znane, ale
      bardzo tanie, na Gądowie, rówimnież sąsiedztwie. Niedaleko (Pilczyce) korty,
      stadion. Warto się wybrać od czasu, do czasu na festyny organizowane tam, lub
      mecz. Jeżeli ktos lubi sport moze się tam przenieść na rampę, ściane tenisową
      czy boisko do gry w kosza, siatkę, nogę. Również scna do popisów
      artystyxcznych. I co najwazniejsze - blisko do domu. Prawda jest taka, Jeżeli
      ktoś chce szukać zaczepek, kradzieży to zwsze je znajdzie. Oczywiście nie
      należy dawać okazji do tego typu zaczepek. Pozatym wszyscy si dobrze znaja i
      lubią, sąsiedzi sa życzliwi sklep[ikaże przemili. UWAGA ! jdyne na co można
      naskarżyć to PARAFIA ! "Gruby Bolek" ciągnie kasę od wszystkich. To na budowe
      kościoła, to na tynk, a nigdy nic z tego nie wychodzi! Od razu radzę nie
      wchodzić z nim w porachunki. (Na ambonie, potrafi po nazwiskach wymieniać, kto
      nie przyjął ksiedza pokolendzie i bluzgać niewiernych)Najlepiej zaszyć się
      gdziec w innej parafi, na przykład u ks. Leszka na Gądowie. Mimo, że kuxnik wo
      wioseczka, to dookoła, tetni życiem miastowym ! GORĄCO POLECAM
      • Gość: xxl Re: Kuźniki IP: *.bermudy.net / *.net 26.02.05, 18:44
        za wszystkie szczere odpowiedzi bardzo dziekuje ... chyba sie zdecydujemy na te
        Kuzniki, bo i na nas pierwsze wrazenie zrobiły pozytywne :)thx
    • Gość: Alonzo Re: Kuźniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:52
      Okolica miła, ale rok temu sąsiad wyszedł z domu i nie wrócił. Znaleziono
      martwego w rzece...
      • rotex Re: Kuźniki 04.01.06, 13:01
        az ciarki po plecach śmignęły...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka