Dodaj do ulubionych

osiedle AS-BAU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:28
tak czytam o developerach i nie widzę wielu opinii na temat AS-BAU. Czy coś
wam o nim wiadomo, bo nie chcę kupować w ciemno....
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: osiedle AS-BAU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.05, 22:30
      Witam! Nie słyszałem złych opinii o firmie, mieszkańcy osiedla przy
      Drohobyckiej napewno wściekają się na budowę kanalizacji i remont okolicznych
      uliczek, wieczne błoto, objazdy a w lecie kurz. Za to jak skończą będzie super.
      Kupiłem mieszkanko w budowanym obecnie budynku, jak dotąd żadnych problemów,
      firma ma opinię solidnej, wykonawca inwestycji - Budopol buduje już dla kilku
      wrocławskich developerów, zobaczymy po oddaniu mieszkań jak tym razem z
      jakością. Podstawowa zaleta tych mieszkań - jak dla mnie - indywidualne
      ogrzewanie gazowe ( piec dwufunkcyjny). Duża wygoda i niezależność, polecam,
      zwłaszcza,że niewiele jest takich ofert na rynku. Pozdrawiam.
      • Gość: Baloon Re: osiedle AS-BAU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.05, 20:16
        Witam,

jestem szczęśliwym posiadaczem 3 pokojowego mieszkania zakupionego w firmie
        AS-BAU. Mieszakam już od roku i nie mam żadnych uwag co do jakości wybudowanego
        mieszaknia. Bałem się, że ewentualne usterki, których nie było podczas odbioru
        kluczy pojawią się w trakcie mieszkania. Ale jak doptąd wszystkow porządu.
        Plusem są rownież bardzo niskie koszty ekspolatacji mieszaknia. Koszty stałe
        (tj. administracja, ubezpieczenie budynku, sprzatanie oświetlenie, wywóz śmieci
        oraz konserwacje) to tylko koszt 0,98 zł, co przy mieszkaniu 70 m, daje kwote
        stałą ok. 70 zł. Pozostałe opłaty to koszty licznikowe według zużycia, czy
        płacę tylko za siebie (no i za moją żonę). Uważam, ze przy zakupie trzeba brać
        pod uwage koszty eksploatacji. Przy zakupie wazne jest również to, ze firma
        współpracuje z dobrymi bankami i pomaga w uzyskaniu preferencyjnego kredytu (są
        róznież niższe prowizje) . Mogę też polecić tą firme jako godną zaufania. Na
        swoje mieszkanie czekałem ponad rok (w tej firmie,zeby kupić fajne mieszkanie
        musisz kupować na poczatku inwestycji) ale miałem pewność, ze firma wybuduje
        mieszkanie bo płaciłem za kolejny wybudowany etap, teraz maja możliowśc wpłaty
        na rachunek powierniczy.

Pozdrawiam i mam nadzieję, ze będziemy śąsiadami
        • Gość: właściciel szereg. Re: osiedle AS-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:16
          Jestem miszkańcem osiedla położonego przy ulicy Drohobyckiej. Zakupiłem w
          firmie As-Bau szeregówkę i prawdę mówiąc nie mam specialnie powodów do
          narzekań. Oczywiście nie wszystko jest tak super jak przedastawił Baloon, ale i
          tak myślę, że obecnie na rynku jest nie wielu tak rzetelnych inwestowrów jak
          firma As-Bau. Rozglądając się za nowym domem, dla siebie i swojej rodziny,
          oberzałem chyba wszystkie możliwe oferty na Naszym (wrocławskim)rynku i muszę
          przyznać, że za tą cenę trudno znależć równie atrakcyjne miejsce zamieszkania.
          Napewno można obecnie narzekać na stan nawierzchni dróg, czy brak kanalizacji,
          ale widać, że przynajmniej coś się w tym kierunku robi, w przeciwieństwie do
          firmy EKO-BAU, gdzie chyba im wszytskim wisi, czy klient będzie miał jako takie
          warunki do mieszkania w przyszłości. Oczywiście, ktoś zawsze może zarzucić, że
          ze zdarzają się usterki, czy opóźnienia, ale ja szczerze wszystkim życzę, aby
          to były iche jedyne zmartwienia, przy zakupie mieszkania. Tyle się obecnie
          słyszy o nierzetelności developerów, o jakiś nieprecyzyjnie sformułowanych
          umowach, czy dziwnych klauzulach. Tu z czymś takiem się nie spotkałem. Cena,
          ani warunki się nie zmieniły, a szereg z opóźnieniem (niewielkim)i z usterkami,
          które szybko zostały naprawione, dostałem. Co się tyczy zaś umów notarialnych,
          czy prądu budowlanego, to nie wszystko zależy zawsze tylko i wyłącznie od
          developera. Ja nie miałem, żadnych problemów z tymi sprawami (trochę
          cierpliwości i wszystko da się załatwić). Reasumując, jak kogoś stać to zawsze
          może kupić sobie mieszkanie w ARCHICOMIE, ale jeżeli, ktoś ceni sobie dobre
          wykonanie, za rozsadną cenę, polecam As-Bau. Prosz zauważyć, że mieszkanie
          zwykle kupuję się na wiele lat, i dlatego przejściowe trudności komunikacyjne
          nie powinny być warunkiem zakupu mieszkania, a to czy jest ono dobrze wykonane,
          z dobrej jakości materiałów, bo w końcu ma służyć wiele lat. A od siebie mam
          nadzieję, że po wybudowaniu dróg (w tym i obwodnicy) oraz kanalizacji cena
          mojej nieruchomości wzrośnie. POzdrawiam obecnych i przyszłych mieszkańców.
    • miralon Re: osiedle AS-BAU 22.02.05, 14:34
      Witam,
      jak już wspomniano - póki co błoto wokół Drohobyckiej jest straszne, ale jako
      mieszkaniec osiedla mam nadzieję, że kiedyś te roboty się skończą. Ogólnie
      firma AS-BAU jako developer jest chyba niezła - też kupując mieszkanie
      robiliśmy "rozpoznanie" i nie było raczej negatywnych opinii o nich.
      Jeśli chodzi o jakość - to tutaj niestety chyba coś zmienia się na gorsze bo w
      mieszkaniach oddanych lokatorom w połowie zeszłego roku jest trochę usterek jak
      np. problemy ze stolarką okienną czy doprowadzaniem powietrza do pieca. Trzeba
      jedna przyznać, że po ostatnich roszadach kadrowych w firmie - jest jakby
      lepiej z chęcią do ich usuwania.
      Rozważając zakup mieszkania KONIECZNIE myśl o miejscu garażowym lub miejscu
      parkingowym. Według przedstawionych nam wizji - na osiedlu na Drohobyckiej NIE
      BĘDZIE miejsc parkingowych ogólnie dostępnych a jedynie kupione lub
      dzierżawione od AS-BAU.
      Co jeszcze z negatywów :) - mieszkańcy budynków oddanych latem 2004 nadal nie
      mają aktów notarialnych czy "normalnej" energii elektrycznej (cały czas tzw.
      prąd budowlany). I w tym punkcie AS-BAU nie zrealizował podpisanych umów w
      myśl, których akty powinny być w terminie DO 6 miesięcy od dnia odbioru
      mieszkania.
      Reasumując: uważam, że developer niezły ale nie idealny:(. No ale takich to
      chyba nie ma....

Miralon
    • Gość: Bono Vox Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.05, 14:41
      .., która będzie Wam przelatywać niemalże pod oknami... To jeden z nielicznych
      minusów..

pzdr.
      BV
      • miralon Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. 22.02.05, 15:49
        Tak to prawda... nie należy o tym zapominać aczkolwiek budeynek który powstaje
        teraz jest w głębi osiedla. Wiem jednakże, że są plany budowy budynków przy
        samej ulicy Gagarina - i to już będzie naprawdę blisko obwodnicy

Pozdr
        Miralon
        • Gość: Artur Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 19:17
          Bez paniki! Wg obowiązujących przepisów od skrajnych zabudowań do osi
          autostrady musi być min. 200m. Poza tym jest jeszcze osiedle na Rakietowej -
          bardziej wysunięte w stronę przewidywanej obwodnicy. Obecne technologie, ekrany
          akustyczne ( to ma być tunel)i plany posadzenia drzew skutecznie zniwelują
          hałas. Olbrzymi plus to bliskość węzła przy lotnisku ( Graniczna), więc
          wracając np z Warszawki - 15min przez Wrocek i obiadek w domciu, zamiast stać
          na "grunwaldzie". No ale przejdźmy od przyjemnej abstrakcji do przykrej
          rzeczywistości, w której, jak sądzę nie zobaczymy jeszcze obwodnicy przez
          conajmniej 5 lat.
          • miralon Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. 22.02.05, 19:32
            Zgadza się. Dlatego też mieszkam na Drohobyckiej... i nie straszna nam
            autostrada ni samoloty (bo te też podobnież latają - czego praktycznie nie
            zauważam). Byle błoto ustapiło nowym ulicom i bedzie naprawdę miło...

Pozdr
            Miralon
            • Gość: Artur Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 22:39
              Kiedyś przyglądałem samolotom stojąc na osiedlu, i z krótkich obserwacji
              wynikło, że samoloty lecące od południowego wschodu ( te co latają mi teraz nad
              głową na Ołtaszynie) przelatują troszkę dalej, bliżej Smolca i są dość ciche (
              wytracają prędkość ??)
              Trafną uwagę podał "właściciel szeregówki". Umowa z As-Bau jest całkiem
              rozsądna pod wzlędem prawnym, zabezpiecza interesy obydwu stron. Konsultowałem
              umowę z prawnikiem i była ona "o niebo lepsza" niż umowy kilku innych firm i
              spółdzielni. Poza tym, na szczęście nie mamy żadnej indeksacji, cena zakupu w
              umowie jest ostateczna i jest to duży plus, wystarczy, że RPP stresuje nas
              stopami procentowymi.

Pozdrawiam Wszystkich!
              • miralon Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. 23.02.05, 21:12
                Witam,
                umowa z AS-BAU jako taka jest ok ( i co więcej- można ją negocjować - duuuużyy
                plus dla AS-BAU). Uważam jednak, że dobra umowa to jedno a jej zrealizowanie to
                drugie. Opóźnienia w ostatecznym sprzedawaniu lokali(akt notarialny) to nie
                jest moim zdaniem drobnostka a poważne uchybienie gdyż to właśnie akt stanowi o
                zrealizowaniu celu umowy przedwstepnej.
                No,ale to moje zdanie. Myślę, że ten wątek nie tego miał dotyczyć.
                Artur, wygląda więc na to, że wkrótce będziemy sąsiadami:)
                Pozdrawiam
                Miralon
                • Gość: Artur Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 22:13
                  Taaaaa.... Nigdy nie będzie idealnie. Czeka mnie ciężki okres odbiorów i
                  wykańczania mieszkania, tylko czasu nie ma ,aby zebrać siły. Martwi mnie
                  kwestia parkowania na osiedlu, na garaż mnie nie stać. Byłoby super zebrać
                  jakąś mocną ekipę z osiedla, jakieś rowery, grile, ogniska itp., a przy okazji
                  wspólnie gonić zarządcę do roboty :)
                  Pozdrawiam
                  Artur
                • Gość: Artur Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 23:41
                  Gdy przedłuża się czas podpisania aktu notarialnego, w przypadku kredytu i
                  hipoteki, pojawiają się ewidentne straty. Nie ma aktu, nie ma księgi
                  wieczystej, a dopuki nie wpiszemy hipoteki doputy płacimy ubezpieczenie
                  kredytu. Poza tym wykańczamy defacto nie swoje mieszkanie.
                  Miralon, jak wygląda sprawa netu na osiedlu i wogóle na Muchoborze Wielkim?
                  • Gość: NIka Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 08:02
                    A jest jakaś "nadzieja" na akty notarialne, tzn skąd wynika ich brak i czy całe
                    osiedle tzn szeregi, "stare" budynki mieszkalne ich nie mają??
                    • miralon Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. 24.02.05, 08:29
                      Witam
                      problemy z aktami dotyczą tylko nowych budynków i z tego co wiem są póki co
                      dwie poważne przeszkody na drodze do formalnego odbioru budynków (a to stanowi
                      podstawę do myślenia o aktach):
                      1/ Brak podłączenia sieci energetycznej (są widoki na zakończenie sprawy, bo
                      coś się dzieje w "tym temacie" - choć trzeba też przyznać że już 3 miesiące
                      się "dzieje")
                      2/ Podłączenie osiedla do sieci kanalizacyjnej ( i tu zahaczamy o wątek
                      dotyczący tempa i sposobu prowadzenia prac przez Hydrobudowę).

Temat 2 dzieje się niejako "poza developerem" - bo na działania Hydrobudowy w
                      zakresie prac kanalizacyjnych na Muchoborze to chyba nikt tutaj nie ma wpływu,
                      a jak moglismy poczytać miedzy innymi w GW Ci którzy mają wpływ uważają, że w
                      zasadzie wszystko jest o.k.

Jeśli więc nie pojawią się dodatkowe okolicznosci (odpukać !!!) to akty powinny
                      być. Kiedy? Na to pytanie chyba nikt nie potrafi udzielić wiążącej odpowiedzi.
                      My liczymy jednak,że będzie to kwestia najbliższych miesięcy...Oby.

Pozdrawiam
                      Miralon
                  • miralon Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. 24.02.05, 08:35
                    Witam,
                    Co do netu..na razie tzw. porażka. Od czasu do czasu słychać coś o wejściu
                    jakiegoś providera ale sprawa ucicha, co o tyle dziwi, że budynki są okablowane
                    więc zbyt wiele roboty z siecią nie ma. Może problem tkwi gdzieś w kwestii
                    dogadania się z zarządcami budynków?? Jeśli chodzi o DIALOG - nie ma go na
                    osiedlu. Jeśli chodzi o TP SA - na chwilę obecną można powiedzieć że nie
                    ma...gdyż inwestycja jest "w toku"- okazało się, że brakło "kabelka" dla nowych
                    budynków. Myślę jednak, że na sierpień kiedy planowane jest oddanie Waszego
                    budynku można liczyć na TP SA i neostradę a może pojawi się jakiś provider - w
                    końcu ten Twój budynek to moim zdaniem "łakomy kąsek" - sporo mieszkań. A na
                    marginesie: w której części kupiłeś mieszkanko? "Normalne" czy z tarasem
                    dachowym?

Pozdr
                    Miralon
                    • Gość: Artur Re: nie zapominajcie o obwodnicy autostradowej.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 10:48
                      Witam. Myślę, że po oddaniu nowej inwestycji pojawi się jakaś firma,
                      ostatecznie założymy neostradę, telefoniczne kabelki będą napewno. Kiedyś
                      podobno jakiś provider interesował się osiedlem, ale było niby za mało
                      chętnych. Teraz to się zmieni, przybedzie 80 mieszkań, a jeszcze bliżniaki przy
                      Słonimskiej i najnowsza inwestycja przy Kunickiego.
                      Kupiliśmy mieszkanko w częci od strony biura, zwykłe z balkonem. Taras jest mi
                      do niczego nie potrzebny :). A Ty gdzie zamieszkujesz? W jednym z tych nowych
                      budynków po naszej stronie? Czy w dużym po przeciwnej?
                      Pozdrawiam
                      Artur.
                      Pozdawiam
    • Gość: ani Re: osiedle AS-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:08
      ja zarazerwowalam dzis mieszkanie w K2 :))) zobaczymy jak to bedzie ... licze
      na to ze bedzie OK i nie bedziemy zalowac tej decyzji ... wkoncu to na lata ...
      firma sprawia wrazenie kompetentnej ... w praniu okaze sie jak jest w
      rzeczywistosci

pozdrawiam :D
      • Gość: Nika Re: osiedle AS-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:43
        No to gratulacje Ani :)
        A jeśli mogę wiedzieć na czym polega rezerwacja ? (jeszcze muszę się dużo
        nauczyć he he)
        • Gość: Radek Re: osiedle AS-BAU IP: *.transports / 195.154.167.* 26.09.05, 18:14
          CZy warto kupowac przy Drohobyckiej ze wzgledu na plany budowy obwodnicy?
          Wiejski klimat zakonczy sie tam wraz z pojawieniem sie ciezarowek.Dajcie znac
          jak to widzicie.
          • Gość: me Re: osiedle AS-BAU IP: *.tele2.pl 26.09.05, 20:27
            Radek???
            Juz nie Krzysiek???
    • Gość: tina31 Re: osiedle AS-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 19:57
      dobra rada ludzi oszukanych : NIE KUPUJ
      • Gość: Krzysiek Re: osiedle AS-BAU IP: *.aster.pl 29.09.05, 07:12
        Chodzi ci o As BAU czy o o lokalizacje w zwiazku z autostrada?
        • Gość: tina31 Re: osiedle AS-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:38
          o AS-BAU
    • Gość: olika Re: osiedle AS-BAU IP: *.wro.tvp.com.pl / *.tvp.pl 29.09.05, 12:04
      As Bau buduje nieźle. To, że ma kłopoty z podwykonawca, to normalka. Każdy
      developer ma takie schody. Natomiast nie każdy deve. ma odwagę przyznać sie do
      tego. Mieszkania u as baua są bardzo ładne a i osiedle spokojne. Jak to
      wszystko będzie już monitorowane, po oddaniu Drohobyckiej myślę, że bedszie
      kameralnie i miło będzie odpocząć we własnym m. A As Bau nie bać się. Czytać
      uważnie umowę i czepiać się jeżeli nie dotrzymują słowa. Wszystko w tej
      sprawie !
      • Gość: KUPILAM - ODRADZAM Re: osiedle AS-BAU IP: 57.66.193.* 29.09.05, 12:20
        handlowcy developera odwiedzaja to forum codziennie - stad pozytywne opinie na
        poczatku wątku !!! Ja nacielam sie przy 2 dniwym poslizgu we wplacie transzy (
        ogromne odsetki).
        Sa mili do dnia podpisania umowy.
        Odbior - droga przez meke - obiecuja termin2 tygodniowy - w sumie trwalo to dwa
        miesiace!!!
        Koszmar!!!
        • dalen3 Re: osiedle AS-BAU 29.09.05, 14:26
          Czy mozesz napisac cos wiecej odnosnie poslizgu w placeniu transzy ?
          Mnie prawdopodobnie tez to czeka, wiec nie wiem z jakimi kosztami i
          konsekwencjami mam sie liczyc od as-bau. Ciekawe czy za swoje opoznienia z
          oddaniem budynku tez tak chetnie placa.
          Pozdrawiam Darek
          • Gość: mariusz Re: osiedle AS-BAU IP: 195.205.73.* 29.09.05, 14:32
            jak sie spoznilas to co sie dziwisz, to chyba normalne ze musisz zaplacic
            • Gość: opoznienie Re: osiedle AS-BAU IP: 57.66.193.* 29.09.05, 15:01
              tyle ze przelew wyszedl w dniu w ktorym powinno byc u nich na koncie - jak sie
              okazalo - byl - najprawdopodobniej na drugi dzien - a oni stwierdzili, ze
              zaksiegowane bylo w trzecim dniu.
              transza wynosila dokladnie 45 tys z groszami a kara za opoznienie 2 dniwe - 350
              zl - nie duzo ktos powie .. ale - bez jaj!!!!
              350 PLN - to jest jak dla mnie DUZO - ja licze sie z kazdym groszem!!!!
              To bylo blisko rok temu.
              Wiem od siostry, ktora miala maly poslizg z bankiem i spoznila sie z wieksza
              transza - 10 dni - nie zaplacila za to - ANI GROSZA !!!!
              Kuopowala w ATALU - z odbiorem tez miala duzo lepiej a za miejsce parkingowe
              zaplacila ( za taki sam metraz - 18 m ) POLOWE tego co ja!!!!!

SKANDAL !!!!
              • Gość: mariusz Re: osiedle AS-BAU IP: 195.205.73.* 29.09.05, 15:19
                jak robisz przelew w dniu kiedy kasa powinna byc u nich na rachunku to sie nie
                dziw, ta sa wlasnie te 2 dni
                ale swoja droga strasznie duzo cie skasowali, wychodzi z tego ogromny procent
                sprawdz sobie w umowie jak naliczaja kare za opoznienie i bedziesz wszystko
                wiedzial
      • miralon Re: osiedle AS-BAU 29.09.05, 20:24
        Moim zdaniem as-bau buduje PRZECIETNIE. OD firmy zrzeszonej w ZPFD można i
        należy wymagać więcej - należy wymagać PROFESJONALIZMU. Moim zdaniem kłopoty z
        podwykonawcą to problemy nie moje jako klienta - wybacz ale ja prowadząc firmę
        nie smiałbym powiedzieć swoim klientom ze nie usuwam usterek bo ten moj
        podwykonawca to był "beee". TO MOJ PROBLEM a nie moich klientów. Wzialem
        kiepskiego podwykonawcę to płacę ja - dla Klienta to ma być niewidoczne. NO ale
        widać w budowlance to nie obowiązuje - wystarczy powiedzieć "że podwykonawca to
        i tamto" i już ma się czyste ręce. Tak uważasz? Ok. każdy ma prawo do własnego
        osądu. Mój różni się od Twojego.
        "Jak to wszystko będzie już monitorowane, po oddaniu Drohobyckiej...."--> no
        własnie JAK BEDZIE. JA MAM zapisane w umowie datowanej sporo czasu temu (juz rok
        tu mieszkam) ZE OSIEDLE BEDZIE ZAMYKANE. I co? I NIC. Mam to w umowie wiec
        pewnie w koncu zbierzemy się w grupę i pójdziemy do sądu. Tylko co to za
        developer i co to za mile odpoczywanie we wlasnym "M" jak z kazdym bzdetem
        musisz isc do sadu. Sorry ale nie uwazam tego za normalnosc.
        Zycze wiec powodzenia w pilnowaniu aby As-Bau dotrzymal slowa. My mieszkajac
        tutaj od ponad roku mamy juz chyba powoli dosc. W moim budynku jest juz kilka
        mieszkan do sprzedania... Ciekawe jak skonczy sie sprawa ogródków. Ci ludzie też
        mają zapisane te ogródki w umowach i czepiają się jak to nazwałaś. Myślisz ze po
        to kupili mieszkania aby włóczyć się po sądach. Wybacz ale inaczej wyobrażam
        sobie normalność w tej kwestii.
        M
        • Gość: greyman Re: osiedle AS-BAU IP: *.crowley.pl 04.10.05, 13:00
          W budowlance tak jest że nie bierze się odpowiedzialności za podwładnych. To
          znaczy przynajmniej w oczach klientów. Moje mieszkanie na Drohobyckiej ma już
          niedługo być oddane (fakt faktem że z ponad miesięcznym poślizgiem). Ale
          wracając do odpowiedzialności za wykonawców to ostatnio jak tam byłem, to z
          rury kanalizacyjnej w toalecie strasznie było czuć moczem. Wniosek - robotnicy
          się odlewają. Wezwany majster ylko wzruszył ramionami i powiedział "No a co ja
          poradzę, ja się tu zajmuję 50 mieszkaniami". No właśnie. Musi grać przed
          klientem, że go to nie obchodzi, a myślę że roboli swoją drogą opieprzył, bo
          ostatnio szczochem już nie waliło.

Pozdro
          • miralon Re: osiedle AS-BAU 04.10.05, 13:56
            Wiedzialem ze nie jestem z tego swiata. A tak ogolnie to podoba mi sie Twoje
            podejscie. Zabaczymy (czego ci NAPRAWDE nie zycze) co powiesz jak np. bedziesz
            mial centymetrowa szpare miedzy oscieznica a skrzydlem drziw balkonowych i
            dowiesz sie ze to nie problem firmy ktora sprzedala ci mieszkanie a Twoj bo ich
            podwykonawca juz z nimi nie wspolpracuje. Powodzenia.

M
      • Gość: tina31 Re: osiedle AS-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:47
        co to za pracownik pisze , po jebało cię ?
      • Gość: tina31 Re: osiedle AS-BAU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:51
        olika , pracujesz tam czy ci za to zapłacili ,czy jesteś niezrównoważona
        psychicznie , może masz coś wspólnego z konsolnet-asbau-slask wrocek (tam na
        ławce siedzi synek prezesunia) , czy o co chodzi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka