Dodaj do ulubionych

Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu

24.04.05, 22:57
Witam,
szukam sąsiadów naszego domu.
Obserwuj wątek
    • Gość: foksik Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.04.05, 19:21
      Mamy zamiar kupić mieszkanie. Nie wiemy czy warto ale obecne stadium rokuje
      duże nadzieje.Reszta pewnie wyjdzie w praniu.Nie znamy Archicomu a opinie póki
      co są bardzo pozytywne ( Jagodne).Ładna lokalizacja, a powódź? No cóż może nas
      nie zmyje.Pozdrawiamy.Może będziemy bliskimi sąsiadami.
    • Gość: foksik Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.04.05, 19:36
      Robiłem zwiad w UM na temat planów zabudowy okolicy i otrzymałem informację, że
      na razie są to grunty orne.Czy wiesz coś na ten temat?Fajnie gdyby została taka
      przestrzeń i infrastruktura(rzeka,las działki i brak budynków przed
      oknami).Uciekam z As-Bau bo tam już jest jak w PRL-u(wykonastwo,gęstość
      zabudowy,brud itp.)
      • spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 26.04.05, 21:53
        Witam (przyszłego sąsiada:))

Grunty, które są obok bloku na pewno nie będą przerabiane na budowlankę,
        ponieważ tam już jest za miękka ziemia na dom. Właśnie okolice o których
        wspominasz dla mnie miały istotne znaczenie przy wyborze tego mieszkania. Co do
        powodzi to się nie obawiam. Taka jak była w 1997 jest raz na sto lat. Zresztą w
        okolicach Raciborza (Śląskie) pobudowano duże zbiorniki retncyjne, które mają
        ratować Opole i Wrocław. Wrocław to 112 wysp i tak na prawdę najładniejsze i
        najlepiej zurbanizowane okolice znajdują się w obszarze byłej powodzi.
        A sama okolica mieszkania na ustroniu to lasy, parki, rzeki. Z innymi
        dzielnicami miasta bardzo dobra komunikacja autbusowa, a na końcu ul. Górniczej
        (5 min. spacerkiem) masz tramwaj.

Pozdrawiam
        • Gość: Mimi Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 22:28
          Gratuluję świetnego wyboru lokalizacji i zazdroszczę Wam, że będziecie mieszkali
          w tym pięknym miejscu. Ja się wychowałam na Starym Kozanowie i do dzisiaj mam
          sentyment do tego miejsca.
          • spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 27.04.05, 07:32
            Czytałem Twoje starsze wątki, a także innych forumowiczów i nie słyszałem nigdy
            złego zdania o tej dzielnicy. Wszyscy wspominają bardzo miło Kozanów.

pozdrawiam
    • Gość: PARTYZANT Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 07:16
      A WIESZ ŻE BĘDZIE TO PODWODNY DOMEK ;-)
      • spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 05.05.05, 18:29
        Wiem:), choć nie wiem dokładnie jak bardzo by zalało go w 1997 roku. Domyślam
        sie, że cały poszedłby na dno. Niestety we Wrocku najładniejsze dzielnice są
        powodziowe. Ale trzeba być optymistą i taka powódź zdarza się raz na 100lat
        albo i rzadziej. Zresztą jest to chatka na góra 6-7 lat.
        • Gość: pseudonim Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 15:24
          Tak wiec ja bede twoim sasiadem :)
          • spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 30.06.05, 18:21
            Witam,
            a sąsiad z którego piętra bo ja na trzecim.

Pozdrawiam sąsiada:-)
            • Gość: pseudonim Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.media4.pl 01.07.05, 17:41
              Z czwartego ;) Moze sufit w podloge bedziem?!
              I ja rowniez pozdrawiam!

I jeszcze jedno pytanie, nie orientuje sie sasiad odnosnie
              planowanej wysokosci czynszu?
              • spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 01.07.05, 18:23
                co do czynszu, to jest on w umowie administracyjnej: do grudnia 3,2 brutto a od
                1 grudnia 2,7 brutto, oczywiście za metr.
              • spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 01.07.05, 18:24
                Jeżeli kupiłeś kawalerkę, to będę mieszkał pod Tobą:-)
                • Gość: pseudonim Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.media4.pl 03.07.05, 13:29
                  Nie kupowalem kawalerki, umowe administrcyjna przestudiowalem i znalazlem ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka