spad_ukp 24.04.05, 22:57 Witam, szukam sąsiadów naszego domu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: foksik Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.04.05, 19:21 Mamy zamiar kupić mieszkanie. Nie wiemy czy warto ale obecne stadium rokuje duże nadzieje.Reszta pewnie wyjdzie w praniu.Nie znamy Archicomu a opinie póki co są bardzo pozytywne ( Jagodne).Ładna lokalizacja, a powódź? No cóż może nas nie zmyje.Pozdrawiamy.Może będziemy bliskimi sąsiadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foksik Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.04.05, 19:36 Robiłem zwiad w UM na temat planów zabudowy okolicy i otrzymałem informację, że na razie są to grunty orne.Czy wiesz coś na ten temat?Fajnie gdyby została taka przestrzeń i infrastruktura(rzeka,las działki i brak budynków przed oknami).Uciekam z As-Bau bo tam już jest jak w PRL-u(wykonastwo,gęstość zabudowy,brud itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 26.04.05, 21:53 Witam (przyszłego sąsiada:)) Grunty, które są obok bloku na pewno nie będą przerabiane na budowlankę, ponieważ tam już jest za miękka ziemia na dom. Właśnie okolice o których wspominasz dla mnie miały istotne znaczenie przy wyborze tego mieszkania. Co do powodzi to się nie obawiam. Taka jak była w 1997 jest raz na sto lat. Zresztą w okolicach Raciborza (Śląskie) pobudowano duże zbiorniki retncyjne, które mają ratować Opole i Wrocław. Wrocław to 112 wysp i tak na prawdę najładniejsze i najlepiej zurbanizowane okolice znajdują się w obszarze byłej powodzi. A sama okolica mieszkania na ustroniu to lasy, parki, rzeki. Z innymi dzielnicami miasta bardzo dobra komunikacja autbusowa, a na końcu ul. Górniczej (5 min. spacerkiem) masz tramwaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 22:28 Gratuluję świetnego wyboru lokalizacji i zazdroszczę Wam, że będziecie mieszkali w tym pięknym miejscu. Ja się wychowałam na Starym Kozanowie i do dzisiaj mam sentyment do tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 27.04.05, 07:32 Czytałem Twoje starsze wątki, a także innych forumowiczów i nie słyszałem nigdy złego zdania o tej dzielnicy. Wszyscy wspominają bardzo miło Kozanów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PARTYZANT Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 07:16 A WIESZ ŻE BĘDZIE TO PODWODNY DOMEK ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 05.05.05, 18:29 Wiem:), choć nie wiem dokładnie jak bardzo by zalało go w 1997 roku. Domyślam sie, że cały poszedłby na dno. Niestety we Wrocku najładniejsze dzielnice są powodziowe. Ale trzeba być optymistą i taka powódź zdarza się raz na 100lat albo i rzadziej. Zresztą jest to chatka na góra 6-7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonim Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 15:24 Tak wiec ja bede twoim sasiadem :) Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 30.06.05, 18:21 Witam, a sąsiad z którego piętra bo ja na trzecim. Pozdrawiam sąsiada:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonim Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.media4.pl 01.07.05, 17:41 Z czwartego ;) Moze sufit w podloge bedziem?! I ja rowniez pozdrawiam! I jeszcze jedno pytanie, nie orientuje sie sasiad odnosnie planowanej wysokosci czynszu? Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 01.07.05, 18:23 co do czynszu, to jest on w umowie administracyjnej: do grudnia 3,2 brutto a od 1 grudnia 2,7 brutto, oczywiście za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu 01.07.05, 18:24 Jeżeli kupiłeś kawalerkę, to będę mieszkał pod Tobą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonim Re: Szukam sąsiadów - Archicom, dom na ustroniu IP: *.media4.pl 03.07.05, 13:29 Nie kupowalem kawalerki, umowe administrcyjna przestudiowalem i znalazlem ;) Odpowiedz Link Zgłoś