Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie gazowe

IP: 192.168.1.* / *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 07.06.05, 16:45
Witam,
szukam osób,które w swoich mieszkaniach mają zainstalowane piece gazowe
dwufunkcyjne.Ponieważ tam,gdzie chciałbym kupić mieszkanie mają one
być,szukam i9nformacji na temat ich pracy oraz kosztów związanych ze zużyciem
gazu.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: mira11 Re: Ogrzewanie gazowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:22
      mam takie w mieszkaniu w bloku i jestem z niego zadowolona. koszty mniejsze niż
      w elektrociepłowni. dodatkowe plusy to: włączasz piec kiedy Ci zimno, a nie jak
      nastanie sezon grzewcz i przez cały rok masz ciepłą wodę (nie interesują Cię
      dwutygodniowe przerwy remontowe fundowane przez elektrociepłownię w lecie),
      przegląd pieca raz w roku (ok. 70-80 zł.) dla własnego i sąsiadów
      bezpieczeństwa. a jak brakuje kasy to zawsze można wyłączyć i siedzieć pod
      trzema kocami.czyli sam ustalasz wysokość rachunku (zamiast haraczu przez cały
      rok). innymi słowy: polecam
      • miralon Re: Ogrzewanie gazowe 09.06.05, 16:46
        Witam
        Jak juz zdecydujesz sie na taki piec to bierz z zamknieta komora spalania.
        Drozszy ale zdecydowanie bezpieczniejszy i nie wymaga specjalnego doprowadzenia
        powietrza do pomieszczenia w ktorym sie znajduje
        Pozdr
        Miralon
        • Gość: Nika Re: Ogrzewanie gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:28
          i też nie warto oszczędzać na piecu - dobry posłuży ci bezawaryjnie paręnaśie
          lat (więc różnica 1000-2000 złotych powinna sie zwrócić) A tak średnio dla
          mieszkania 3 pokojowego latem gaz to wydatek 35-60 złotych /m-sc; zimą od 200-
          350 (przy małych dzieciach) więc nie jest tragicznie :)
      • Gość: miriam Re: Ogrzewanie gazowe IP: *.206.112.242.telsat.wroc.pl 17.06.05, 11:14
        Popieram w calosci! Nigdy wiecej nie chcialabym mieszkac w mieszkaniu
        uzaleznionym od elektrocieplowni. Do zalet dodam jeszcze mozliwosc dowolnego
        ustalania temperatury wody i kaloryferow (a ja zmarzlak jestem wiec to dla mnie
        wazne). Nauczylam sie zeby przed zima troche kaski odlozyc na rachunki, bo sila
        rzeczy w zimie sa wieksze i naprawde jestem zadowolona.
        Jedyny minus - moj piecyk (podejrzewam, ze wszystkie tak maja) musi byc
        podlaczony do pradu (po cos mu to potrzebne), wiec jesli jest awaria pradu, to
        nie mam cieplej wody i zimno w mieszkaniu. Na szczescie to rzadkosc. Piecyki
        gora :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka