Dodaj do ulubionych

Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom

IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.05, 14:37
Witam,
chce kupic 2 pokojowe mieszkanie w "Rezydencja Parkowa" budowanej przez Moj
Dom na Klecinie (Ul. Partynicka)
Czy mozecie cos o tym napisac
1. Developer
2. Polozenie
3. Jakosc
4. Wrazenia osob ktore juz kupily/sasiadow
5. Na co uwazac podpisujac umowe

Bede wdzieczny za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • gadulka77 Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom 06.11.05, 22:09
      Moim zdaniem deweloper jest ok, porządny ale tez ceni się bardzo wysoko...
      POłożenie pewnie sprawdzałeś, sam musisz zadecydować czy Ci odpowiada. Dla nas
      generalnie nie do przyjęcia była bliskość wylotówki i stacji beznzynowej. Jest
      chyba jedna część bloku, ktora dosyć fajnie stoi. Co do jakości nie potrafię
      się wypowiedzeic, bo nic od nich nie kupiłam narazie. Trochę ta rezydencja
      przypomina mi socjalistyczny blok, ale o gustach się nie dyskutuje..!
      • Gość: Avia Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: 62.111.218.* 07.11.05, 11:46
        Hejka. Mieszkam na Prusa, w mieszkaniu budowanym przez Mój Dom. Hmmm... wiem,
        usterki są zawsze, ważne czy są usuwane... Generalnie usuwają dość szybko, ale
        mało skutecznie (kiepsko położony i poprawiony tynk na balkonie znowu zaczyna
        odpadać). Mieszkanie ma 5 lat i jakoś się trzyma.
        Wady, jakie były (na co można uważać, choć twierdzą, że teraz mają innych
        wykonawców) - przeciekający dach (wygraliśmy z nimi w sądzie odszkodowanie,
        teraz sami musimy go naprawiać), cholernie cienkie ściany między mieszkaniami
        (konferencje można urządzać), opadający sufit (poważnie, musieli go poprawiać),
        drzwi wejściowe z kilkucentymetrową szparą, kiepskie drzwi wewnętrzne,
        nieszczelne drzwi balkonowe, ten tynk, i ogromne różnice powymiarowe po
        wprowadzeniu się do mieszkania w porównaniu z planem mieszkania (dopłacałam
        około 4 tysięcy, niestety - nie byłam dopuszczona do obmierzenia
        powykonawczego).
        Zwróć uwagę, czy jest to własność czy nie (teraz rocznie płacę kilka ciężkich
        stów, nie jest to przyjemne).
        Gwarancja i tak przysługiwać będzie, więc nie ma się czym martwić.
        O lokalizacji się nie wypowiadam, każdy ma swoje typy. Że się cenią - wiadomo.
        Ale że mają fatalne podejście do klienta to inna sprawa - olew kompletny.
        Trochę się do nich zraziłam, a oglądając plany na Reja stwierdzam, że
        archiektów wzięli chyba z urzędu pracy z listy bezrobotnych. Koszmarki te
        mieszkania i do tego parking w środku siedmopiętrowej studni. Raj w nocy! Ale
        to inne opowiadanie.
        Pozdrawiam!
    • Gość: konserwator Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: 212.160.138.* 16.12.05, 19:50
      1. moze ktos ma jakies informacje na temat tej inwestycji (oprocz reklamy)?
      2. a moze ktos juz tam kupil mieszkanie?
      3. jak kontakt z developerem? warunki umowy w porzadku?
      4. czy miedzy ta inwestycja a ul. Jezdziecka ma cos powstac w najblizszym
      czasie (jest kawalek wolnego terenu) ?
      5. czy rzeka Sleza w tej okolicy rozlala sie na okolice podczas powodzi w
      latach 90-tych?
      6. jakies inne uwagi dotyczace zalet, wad tej inwestycji?
      • Gość: porazka Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.05, 18:44
        Witam
        Niewatpliwym minusem jest hałas!! Lokalizacja tej inwetycji to pomylka!!
    • Gość: zzzz Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: 203.162.27.* 17.12.05, 20:36
      no
      • Gość: ccc Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.12.05, 19:46
        chyba nie jest az tak tragicznie z tym halasem,,,, moze jeszcze jakies inne
        spostrzezenia?
        • Gość: Iza Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:23
          Zgłupiałam. To w końcu jest tam tak tragicznie z tym hałasem czy też nie? Mam
          możliwośc kupienia tam własnie mieszkania. Chodziłam, patrzyłam, nie wszystko
          mi się podoba, ale inne lokalizacje jeszcze mniej mi sie podobają. Widziałam,
          że jest szosa. Czy te samochody aż tak bardzo będą hałasować? Nie jest to
          najmądrzejsze pytanie ale..... Nie wiem co robić. Jakaś rada od kogoś kto już
          kupił? Z góry dziękuję.
          • Gość: Corso Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: 193.0.116.* 18.07.06, 18:21
            Generalnie lokalizacja i moje wrażenie na temat samej inwestycji jest ok, choć
            gdybym miał kupić mieszkanie z widokiem na cpn to raczej nie zdecydowałbym się.
            Podoba mi się natomiast to, że niedaleko jest tor wyścigów konnych, połączenie
            z centrum miasta jest niezłe a z resztą Polski bardzo dobre (no może poza
            Warszawą ale tam zawsze ciężko jest dojechać). Co do hałasu, to w przy głównych
            ulicach w centrum jest on większy. Poza tym myślę, że nie jest on na tyle
            uciążliwy by nie można się do niego przyzwyczaić.
    • Gość: b.b Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.wroclaw.mm.pl 21.03.06, 21:14
      park jest o.k , okolica jest piękna ,zaproponujcie coś lepszego na krzykach
      obecnie budowanego
      • Gość: mariusz Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: 62.111.218.* 22.03.06, 12:21
        kupowalem na stronskiej
        developer ok usterki byly ale naprawili, dom stoi i wszystko działa
        architektów przynajmniej u mnie mieli chyba z innego swiata, kompletna porazka
        ale terminy dotrzymane i jakosc w normie
        reszta inwestycji to juz indywidualna ocena kazdego
        • Gość: karol Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.media4.pl 26.03.06, 00:06
          niesolidny,kiepska jakość mieszkań,b.dużo usterek, masę niedozwolonych klauzul
          w umowie wstępnej ograniczające uprawnienia i obowiązki strony kupujacej,
          nierównomierne rozłożenie odpowiedzialności za niedotrzymanie umowy, wysokie
          kary dla kupującego, niezgodnie z prawem 3% tolerancja błędu wykonania
          mieszkania działająca na niekorzyść kupującego( płaci więcej za mniejsze
          mieszkanie) itd można by długo jeszcze wymieniać jak kiepskie materiały
          budowlane i wykończeniowe o zaniżonej jakosci, krzywe ściany sufity,podłogi,
          słowem radzę uważać bo cenią się jakby budowali apaetamenty
          • Gość: mariusz Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.06, 00:44
            wysokie kary dla kupujacego
            i co jeszcze mozesz wymyslec kretynie?
            • Gość: karol Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.media4.pl 27.03.06, 00:20
              Sam jesteś kretynem !! widocznie trafiłem na lojalnego pracownika dewelopera.
              Prześledź sobie umowę tępaku a zobaczysz kto ma rację, chyba że nie potrafisz
              czytać paragrafów.
              • Gość: mariusz Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: 62.111.218.* 27.03.06, 10:44
                nie trafiles na zadnego pracownika
                skoro miales pecha to twoj problem u mnie wszystko zrobili ok, sasiedzi tez nie
                narzekaja
                trzeba bylo sobie wziac ekipe i postawic domek, masz dowod ze sa inne materialy
                niz miales w umowie idz do sadu
                • Gość: garfield Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.03.06, 11:34
                  Dla mnie w tej inwestycji smieszna jest przede wszystkim cena- za ta cene mozna
                  dostac naprawde o niebo lepszy standart,architekture no i oczywiscie
                  miejsce.TRudno nazwac Rezydencja wielkokondygnacyjny budynek(kiedy w okolicy
                  budowane sa sa max.3 kondygnacje),z bialymi,plastikowymi oknami stojacy posrod
                  industrialnej zabudowy...Siedze w nieruchomosciach od kilkunastu lat i jestem
                  przekonany ze nie jest to dobra inwestycja,ani na wynajem,ani na sprzedaz tego
                  za pare lat...no chyba ze ktos chce sobie do konca zycia mieszkac w bloku rodem
                  z socjalizmu.
                  • Gość: mariusz Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: 62.111.218.* 27.03.06, 13:36
                    zgadzam sie
                    jako inwestycja, miejsce i cena to lekka przesada
                    wydaje im sie ze teraz mozna wszystko sprzedac
                  • Gość: zett Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: 212.160.138.* 27.03.06, 18:19
                    Skoro Pan obraca sie na rynku nieruchomosci to poprosze o opinie na temat
                    inwestycji Milartu na Muchoborze Wlk przy ul. Zagony. warto zainwestowac
                    pieniadze w ich mieszkania?
                    info o inwestycji na stronie: www.milart.pl
                    • Gość: gosc Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:49
                      biorac pod uwage ciagly wzrost cen, mozna odniesc wrazenie, ze inwestujac dzis w
                      kazda nieruchomosc nalezy spodziewac sie wrostu jej wartosci :)
                  • Gość: Marta Re: Rezydencja Parkowa i Mój Dom - konkrety pliss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:32
                    Ciagle mówicie o tym że rezydencja Parkowa ma wysokie ceny, ale pokazcie mi
                    firmę kóta ma niższe na Krzykach?? I w tej wspanialej lokalizacji o ktorej tez
                    ciągle mowa??
                    Wyogladalam tam juz prawie wszytkie inwestycje i na Boga - nigdzie nie nic
                    takiego nie widzialam! jak juz fajna lokalizacja to bloki jedne na drugim, tak
                    że sąsiadowi z bloku obok mozna kawe przez balkon podawac...

Malo tego! Budotex po 2-miesiecznym zbywaniu z podpisaniem umowy nagle podniosl
                    mi cene mieszkania z 310 tys na 497 tys!! Na Krzyckiej. To jest dopiero cena:-(

Pliss, doradzcie cos konketnego, bo juz jestem zdruzgotana - od pol roku szukam
                    mieszkania i jedyne co widze to wzrost cen... No zawsze jeszcze zostaja np.
                    zalewowe Popowice, al edziękuje uprzejmie spać z dusza na ramieniu, że znowu
                    powódz będzie..
                    • art.decor Re: Rezydencja Parkowa i Mój Dom - konkrety pliss 17.05.06, 15:07
                      a jaki to byl metraż mieszkania za 310tys?Wierzyć sie nie chce nie podniesli do
                      prawie 200tys...
                      • Gość: bullet Re: Rezydencja Parkowa i Mój Dom - konkrety pliss IP: *.range86-142.btcentralplus.com 17.05.06, 16:34
                        sorry ale czy ty naprawde jestes zainteresowane kupnem mieszkania????
                        jak moglas nic nie kupic skoro ceny tak rosna.
                        czekaj tak dalej to za swoje 310 tys kupisz 2 pokoje.
                        pozdrawiam
                        i nie marnuj czasu
                    • Gość: kali Re: Rezydencja Parkowa i Mój Dom - konkrety pliss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:19
                      "Rezydencja" Parkowa ma fatalna lokalizacje.
                      A popowice moga sie nie podobac (mi sie nie podobaja) ale to nie jest
                      teren zalewowy. O ile dobrze pamietam to popowice staly w wodzie
                      podczas powodzi z powodu studzienek kanalizacyjnych. Raczej watpie
                      aby mieszkancom popowic czy innych zalanych terenow spedzala dzisiaj
                      sen z powiek perspektywa powodzi (chociaz stan wod w tym roku byl
                      wysoki). Podczas powodzi plywala wiekszosc dzielnic wroclawkich
                      stare miasto, srodmiescie, psie pole, fabryczna, ale i na krzykach
                      sa rzeczki i strumyczki :)
                      • Gość: gonia Re: mieszkam niedaleko i kupiłam w Rezydencji kole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.06, 21:38
                        a ja mieszkam blisko Powstającej Rezydencji i o hałasie mge powiedziec ze chyba
                        lekko ktos przesadza...? A propos ceny skaczą z "dnia na dzień" i ja kupiłam po
                        2 tygodniach "zastanawiania" sie o prawie 4 tysiące drożej...co do
                        lokalizacji...kochani to jest tak "atrakcyjne" miejsce ze cokolwiek postawią
                        zawsze bedzie zbyt-zobaczycie w przyszłości...Ja zamierzam pomieszkac w
                        Rezydencji troche.potem stawiam dom tez w tych rejonach..
                        Ogólnie o to im chyba chodziło postawic taki a nie inny dom -prawda?
                        Socjalizm?? hmm no moze

pozdrówka
    • Gość: tez zainteresowany Re: Rezydencja Parkowa i developer: Mój Dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:41
      Też czekałem na te informacje i sie nie doczekalem. Zdecydowalem sie na te
      rezydencje. Co bedzie to bedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka