Dodaj do ulubionych

Upiorna poczta przy Astrze (Horbaczewskiego)

24.11.05, 19:36
To najgorszy urząd pocztowy, z jakim się kiedykolwiek zetknęłam. Już zresztą
parę razy mieszkańcy publicznie skarżyli się, że strasznie długo czeka się
tam w kolejce. Jest 6 lub 7 okienek, ale z reguły czynne są najwyżej dwa.
Siedzące przy nich panie nie mają nawet czasu, by odetchnąć. W kolejce stoi
mnóstwo osób, które widzą, jak po zapleczu szwendają się święte krowy i
udają, że są bardzo zajęte. Tak fatalnej organizacji pracy nie ma chyba na
żadnej poczcie. Jest to oczywiście tylko i wyłącznie wina kierownictwa tej
placówki. Święte krowy z zaplecza to zapewne dupolizy i najlepsi (wg
kierowniczki) pracownicy tego przybytku, a przy okienku lądują ludzie od
brudnej roboty, których pewnie nawet nie uwzględnia się przy podziale łupów,
czyli premii.
Zresztą jeśli ktoś kiedyś zetknął się bliżej z jakimkolwiek urzędem "od
kuchni", to będzie wiedział, o co tu chodzi.
Zmienić kierownictwo poczty przy Astrze! Kto jest za?
Obserwuj wątek
    • Gość: ed Re: Upiorna poczta przy Astrze (Horbaczewskiego) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.11.05, 21:11
      ciesz się synu że zarabiasz tysiaka i nie grzesz więcej.. po zmianach na
      poczcie każdemu będzie gorzej... już wkrótce
      • gocha1002 Do eda 24.11.05, 21:15
        Stary, pomyliłeś się. Ja jestem klentką tej poczty, nie jej pracownikiem.
        Szkoda, że nie rozumiesz, co czytasz.
        • Gość: B@rt Re: Do eda IP: 193.28.0.* 24.11.05, 21:43
          Ja to bym wszystkie pozamykał, zlikwidował, zburzył nie wiem cokolwiek byle nie
          poczta. U mnie na osiedlu nawet jak się stoi w kolejce jako druga osoba to i
          tak trwa to wieeeeeki. Zarząd poczty pewnie rozkazał tak wolno obsługiwać
          klientów, żeby ci stojąc może wpadli na pomysł by cośjeszce prócz znaczków
          kupić U NICH. A kysz, precz poczta ......
          • Gość: gabbiano Re: UP Astra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:43
            UP przy Astrze rzeczywiście jest koszmarny, a jeszcze ten odorek dymu
            papierosowego, który przeważnie tem się unosi. Ja natomiast złożyłam dyspozycję
            dostarczania poleconych bezpośrenio do skrzynki i nie muszę po każdą bzdurę tam
            lecieć, a listy polecone wysyłam z ulubionej agencji pocztowej (niestety
            mieszcącej się na innym końcu miasta). Zjawiam się tylko w tym cud przybytku po
            odbiór poleconych za potwierdzeniem odbioru i paczek. natomiast jak ktoś ma
            możliowść przyjść rano to po 8.00 jest tam zwykle pusto. A znaczki na listy
            widziałam w Astrze na stoisku papierniczym.
            • Gość: Tiara Amber Re: UP Astra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.05, 14:26
              Faktycznie poczta przy Astrze straszna!!Kolejki jak za komuny.Tez zlozylam
              dyspozycje o wkladaniu poleconych do skrzynki, ale listonosz zniszczyl dwie
              przesylki wpychajac je na sile. Wiec znowu biegam na poczte:-(
    • niania40 Re: Upiorna poczta przy Astrze (Horbaczewskiego) 27.11.05, 18:19
      Od 16 lat jestem klientka tej poczty.
      I mam wazenie ze od 16 lat nic sie nie zmienilo, bo jak ma sie zmienic kiedy
      przez te wszystkie lata widze te same twarze.

Rownie "dobra" jest poczta na Kozanowie,a nawet "lepsza".
    • Gość: Max Re: Upiorna poczta przy Astrze (Horbaczewskiego) IP: *.cermag.com.pl / 212.160.183.* 28.11.05, 11:10
      ZA - zgadza się najgorsza
    • Gość: stasia Re: Upiorna poczta przy Astrze (Horbaczewskiego) IP: *.os.kn.pl 29.11.05, 16:21
      dobrze jest swoje żale zwalić na kogoś innego na zapleczu są pracownice
      skspedycji mają swoje zajęcie sortowanie poczty itd listonosze też sie
      rozliczją z niedoręczonych przesyłek jest ich dużo każdy ma swoje stanowisko
      pracy aco do kolejek to racja za mało jest otwartych okienek idzie jak krew z
      nosa ale żale do dyrekcji z petycją to nam dodadzą ludzi jestem emerytką
      pracowałam na poczcie i wież mi niemają czasu na przerwe cały czas jest robota
      pozdrawiam i życze więcej otwartych okienek
    • Gość: aga Re: Upiorna poczta przy Astrze (Horbaczewskiego) IP: 62.233.250.* 10.03.06, 17:44
      To prawda, ta poczta jest straszna. To skandla, żeby na poczci eobsługujacej
      tak wielkie osiedle czynne były 2-3 okienka. Kolejka zwykle prawie "wychodzi" z
      lokalu, a "zawinięta" jest prawie zawsze, gdy tam jestem. Horror.
      Ale ćó, Poczta Polska generalnie jest instytucją do d. Tepsy można się czepiać
      o wiele, ale oni coś robią, zmienia sie zakres usług, jakos sie to cywilizuje.
      A Poczta? Lepiej nie mówić. Chyba nie lepiej jest na poczcie w Rynku. Tez
      kolejki jak diabli, obsługa niemrawa. Po co obsługa okienek wpisuje dosłownie
      wszystkie dane z druczka do komputera?! Ja za króla ćwieczka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka