Dodaj do ulubionych

ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto ???

IP: *.winuel.com.pl 28.11.05, 10:07
Witam,
Czy ktoś zna dewelopera TELNET-LOKUM i coś wie na temat tej inwestycji?

O ile wiem, działka na której ma być wybudowane osiedle zamknięte nie jest wlasnością developera, a jedynie jest wzięta w dzierżawę wieczysta. Czy to może być powodem, by zrezygnować z zakupu?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: P Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:40
      Jakby to miał być powód to powinni byli zrezygnować wszyscy co kupili
      mieszkania w bloku Dachbudu na Kromera, pierwszego budynku Budotexu i wielu
      innych.
      • Gość: git Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.ppwk.pl 06.01.06, 12:24
        Witam
        Prawdopodobnie zdecydujemy sie na kupno mieszkania wlasnie na Mosieznej. mimo
        paru minusow (np. bliskosc przemyslu)wydaje sie nam, ze oferta jest atrakcyjna,
        a jednoczesnie w miare uczciwa.

Czy moze ktos z was zna jakies inne czynniki, ktore moglyby lub powinny wplynac
        na nasza decyzję kupna mieszkania wlasnie w TELNET-LOKUM na Mosieznej?

pozdrawiam
        • Gość: zainteresowany Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 195.20.110.* 11.01.06, 16:50
          A ile oni sobie życzą za metr brutto, bo podejrzewam, że dużo, nawet nie
          dzwoniłem... i dlaczego tak dużo mieszkań jeszcze zostało wolnych, u innych
          developerów nawet na IV kwartał 2007 już są resztki

Pozdrawiam
          • Gość: git Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.ppwk.pl 11.01.06, 17:47
            3260 za m2 (do 31 gru bylo 3210)

a słabe zainteresowanie (wg twojej opinii) mozna chyba tlumaczyc malo
            atrakcyjnym otoczeniem inwestycji (Fadroma) oraz małym doswiadczeniem
            developera na rynku (to ich dopiera 2 inwestycja, i to tez nie do konca, bo
            pierwsza byla przebudowa, a nie budowa od nowa budynku). Chyba ze sa jakies
            inne czynniki o ktorych nie wiem?

pozdrawiam
    • Gość: gk Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:57
      Byłem też zainteresowany, ale obowiązkowy jest wykup miejsca garażowego oraz
      ogólnie zbyt wysoka rzeczywista cena za metr (znacznie odbiegająca od reklam w
      gazetach). Zdecydowałem się na inwestycję obok - na Spiżowej (3000/m2)- o
      większej atrakcyjności tej inwestycji świadczy to, że pojawiła się później, a
      większość mieszkań jest już wykupiona.
      • Gość: zainteresowany Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 195.20.110.* 12.01.06, 15:12
        A czy mógłbym prosić o podanie adresu tego dewelopera, co buduje
        atrakcyjniejsze mieszkania na Spiżowej i ew. dodatkowe informacje zdobyte
        podczas bezpośredniego kontaktu z nim

Dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: git Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.ppwk.pl 12.01.06, 15:42
        fakt, ze wiekszosc mieszkan w tej inwestycji (Spizowa) zostala wykupiona
        (zostalo pare mieszkan tylko od pln) sprawilo, ze inwestycja ta byla
        ostatecznie dla nas malo atrakcyjna. Na mosieznej sa jeszcze mieszkania od pld
        i od zach (choc od zachodu widok z okna na fadrome nie zachwyca...)
        • Gość: gość Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 195.205.44.* 12.01.06, 16:33
          a na spiżowej jeszcze 1.5 miesiąca temu, zaraz po rozpoczęciu sprzedaży
          mieszkań pytałem dewelopera o cenę-powiedział: 2750 netto jak będzie 100%
          wpłaty od razu. Niezła cena co? Chyba nie spodziewali się takiego
          zainteresowania.
          • Gość: Traktor Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 194.146.219.* 12.01.06, 16:53
            Ale na Spiżowej wyprzedali mieszkania, dopiero w pierwszym budynku C. Jest on zas najmniejszy z całej inwestycji. Jest w nim okolo 50 lokali. A docelowo bedzie 300 A+B+C. Pred swiętami w biurze Triada Dom, mówili że po nowym roku zaczną sprzedaz, z całej puli. Metr w budynku C przed świętami kosztował 3000 netto, mówili tez że ceny pojdą w górę, gdy rozpoczną sprzedaz z całości.Miejsce garazowe (nieobowiązkowe) 15000 brutto.
            • nkabi Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 12.01.06, 18:14
              Inwestycja na spizowej jest bardzo blisko torow, lepiej ustytuowany jest
              budynek na mosieznej.
    • Gość: zainteresowany Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 195.20.110.* 01.02.06, 18:38
      Zarezerwowałem dzisiaj mieszkanie na Mosiężnej. Mimo minusów (fadroma, mało
      wolnej przestrzeni dokoła budynku, brak gazu) odniosłem jednak bardzo dobre
      wrażenie po rozmowie z panią w biurze - wydaje mi się, że chociaż nie są
      doświadczonym deweloperem to się starają. Za 2 tyg - podpisanie umowy
      przedwstępnej. Czy ktoś zorientowany mógłby mnie jeszcze o czymś uświadomić, o
      czym może nie wiem, zanim podpiszę ostateczną umowę?

Pozdrawiam wszystkich być może sąsiadów
      • Gość: git Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.ppwk.pl 03.02.06, 12:35
        Myśmy się już zdecydowali. Poki co nie ma żadnych problemów. I oby nie
        zapeszyć. Przed podpisaniem umowy staraliśmy sie wszystko sprawdzić i
        ostatecznie nic nie wzbudzilo naszych większych podejrzeń.
        A zadowoleni jestesmy przede wszystkim z relatywnie niskiej naszym zdaniem ceny
        oraz dobrej lokalizacji jeżeli chodzi o dojazd do centrum i do teściowej :P

pozdrawiamy
        • Gość: gość Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 195.205.44.* 03.02.06, 12:49
          czyli teściowa mieszka po drugiej stronie miasta?:)
        • Gość: zainteresowany Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 195.20.110.* 03.02.06, 19:14
          Mi się też tak zdaje, że oferta jest uczciwa.
          Ostatnio wprawdzie zdziwiła mnie trochę forma prawna dewelopera: "TELNET Spółka
          z o.o. spółka komandytowa", tzn. spółka komandytowa, której komplementariuszem
          jest spółka z o.o. której (zgaduję) udziałowcami są pewnie te same osoby,
          które są komandytariuszami tej pierwszej. Mam nadzieję jednak, że zamysłem tej
          pokrętnej formy prawnej są raczej oszczędności podatkowe, niż zmniejszenie
          odpowiedzialności za ewentualne niepowodzenie inwestycji.
          Jak na razie jestem też zadowolony z oferowanej przez nich pomocy dot. kredytu -
          immofinance - zobaczymy jak przyjdzie decyzja z banku.
          Jednym słowem na razie "git".

Pozdrawiam

• Gość: mała Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.isp.tvkg.net 08.02.06, 18:52
      witam!

ja również jestem zainteresowana mieszkaniami na mosiężnej - czy ktoś mógłby mi
      napisać,jaki jest negatywny wpływ fadromy??? czy wiąże się to z hałasem? z
      której strony najlepiej wybrać mieszkanie?

pozdrawiam
      • Gość: zainteresowany Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 213.199.196.* 09.02.06, 00:37
        Byłem tam i od fadromy nie ma jakiegoś specjalnego hałasu ani smrodu. Najbardziej tylko widok jest nieprzyjemny - dlatego nie brałbym mieszkania z oknami na zachód.
        • Gość: git Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.ppwk.pl 09.02.06, 10:17
          zgadzam sie - widok tych hal i sześciu kominów od zachodu nie napawa
          optymizmem :)
          Jednakże zgodnie ze Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania
          przestrzennego Gminy Wrocław ( www.wroclaw.pl/m3527/p5784.aspx?
          select=studium ) cały obszar fadromy predzej czy pozniej pojdzie "pod młotek" i
          zostanie przeznaczony pod mieszkania wielorodzinne i budunki uslugowe. Oby
          predzej :P
          • Gość: mała Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.isp.tvkg.net 09.02.06, 12:03
            właśnie miałam wybrać sie do Urzędu Miasta i zainteresować się planem
            zagospodarowania przestrzennego. dzięki za link - spróbuje sciagnac ten ogromny
            dokument:)

pozdr
            • Gość: git Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.ppwk.pl 09.02.06, 12:18
              Z tego co się dowiedziałem w Urzędzie Miasta dla rejonu Mosiężnej, Miedzianej i
              Stalowej nie ma Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego (jest takowy
              np. dla rejonu Spiżowej). Pani nie potrafiła mi wytłumaczyc dlaczego planu
              zagosp. nie sporządzono dla Mosiężnej (mimo, że jest to zapisane w Studium).
              Uspokajała mnie jednak, że zapisy w Studium są wiążące w przypadku braku MPZP.
              A wynika z nich jasno, że dni fadromy powinny być policzone ;)
    • el_chueco Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 14.02.06, 13:54
      Czesc!
      Zarezerwowalem sobie mieszkanie dostalem umowe do przeczytaniai niedoczytawszy
      do kona juz niwe podobaja mi sie dwa podpunkty:
      - wplyw zmiany koncowej ceny prZy odbiorze jesli metraz przekracza 5%
      - wplyw zmiany ceny przy odbiorze przy zmianach podatkowych
      - brak uzaleznienia harmonogramu robot od uwalniania transz kredytoqwych z banku
      kredytowego klienta (no bo ktory klient chce placic do przodu)

Duzy plus to zarabiajac srednio stac mnie na 3 pokojowe mieszkanie w bloku z
      winda prywatne miejsce w parkingu podziemnym i dwie komorki lokatorskie
      • el_chueco Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 14.02.06, 13:55
        BTW prosze o kontakt na priv aklbo tutaj tych co juz kupili mieszkania - moze
        warto juz forum zalozyc?)
      • gg_ii_tt Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 14.02.06, 20:16
        Czesc
        My jestesmy juz po umowie przedwstepnej.
        Jezeli chodzi o zmiane metrazu do 3% to biega im o to, zeby po otynkowaniu i
        wybudowaniu dodatkowych scianek dzialowych (tak jak w naszym przypadku) nie
        zaplacic im mniej za mieszkanie - raczej nie do obejscia sprawa ( no chyba ze
        scianki beda mialy powierzchnie kilku m2 ;) ). Zmiany VATu mogą być tak
        wielkie, ze chyba zaden deweloper nie decyduje sie nie zawrzec takiego
        podpunktu, w którym zmiany wysokosci podatkow nie ponosilby kupujący.
        Najgorzej z tym harmonogramem prac na budowie i wplatami kolejnych transz...
        chcielismy tu mocno negocjowac, ale oni zaslaniali sie tym, ze postepy prac na
        budowie sa bezposrednio powiazane z terminami wplat i to powinno nas uspokoic.
        Ostatecznie dalismy sie przekonac (czy to dobrze to sie mam nadzieje przekonamy
        niedlugo).

Zyczymy powodzenia w czasie podpisywania umowy (my zrobilismy to u notariusza).
        A w sprawie osobnego forum mieszkancow zdajemy sie na ciebie i popieramy pomysl.

Pozdrawiamy
        git
        • el_chueco Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 14.02.06, 23:17
          Własnie wrocilem od prawnika. siedzialem u niego przeszlo 4 godziny i on
          czytajac te umowe powiedzial ze jest nie do zaakceptowania. z przeszlo 6 kartek
          umowy (nie pamietam ile tam stron dokladnie bylo) zostala nam polowa. Umowa jest
          tak niekorzystnie skonstruowana dla kupujacegio (chyba specjalnie), ze naprawde
          trudno to ugryzc. Po szersze info albo napisze jutro albo piszcie do mnie na
          priv ja to szerzej rozrysuje. Bo umowa standartowa naprawde to jest....gniot
          • Gość: opinia Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 195.205.44.* 15.02.06, 09:47
            dla prawników to żadna umowa dewelopera nie jest do zaakceptowania. tyle że po
            ich uwagach, twoja będzie nie do zaakceptowania dla dewelopera. także się nie
            dogadacie.
          • gg_ii_tt Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 15.02.06, 10:01
            Zyczymy zatem powodzenia w negocjacjach. Dodatkowo moge tylko wspomniec, ze
            umowa u notariusza roznila sie od tej, ktora dali jako przykladowa i musielismy
            na miejscu jeszcze zminiac zapisy. Polecamy duzo czujnosci.

No i zgadzam sie ze zdaniem, ze prawnicy i deweloperzy to sie chyba nigdy nie
            dogadaja (chyba ze sa to prawnicy pracujacy dla dewelopera ;) )
            • Gość: ola-wroc Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.206.113.101.telsat.wroc.pl 15.02.06, 16:15
              Ja jutro idę podpisać umowę i jestem ciekawa co w niej zmienialiście..Co było
              dla Was najbardziej nie do przyjęcia. Z góry dziękuję za ewentualne
              wskazówki.Pozdrawiam.
              • el_chueco Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 15.02.06, 16:32
                Wyslij mejla albo priv to Ci wysle zmieniona umowe.
                • makaal Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 15.02.06, 20:00
                  Ja też poproszę zmienioną umowę na priva i informację, czy telnet się zgadza na takie poprawki

Z góry dzięki
                  • Gość: bullet Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.range86-136.btcentralplus.com 15.02.06, 20:52
                    moja siostra kupila u nich mieszkanie na sycowskiej.
                    wszystko jest OK.
                    poza tym firma TELNET jest uczciwa i na rynku istnieje od okolo 10 lat.
                    ja polecam chociaz sam wybralem inna oferte ale to ze wzgledu na lokalizacje.
                • Gość: Gosc-iu Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: 195.20.110.* 16.02.06, 15:59
                  hej, el-chueco, a mozesz i mi podeslac?:)) z gory dzieki:)
                  adjl_12@poczta.fm
                  • Gość: ola-wroc Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto IP: *.206.113.101.telsat.wroc.pl 17.02.06, 16:52
                    I co z tym osobnym forum dla Mosiężnej? Mieszkań widać że ubywa, może warto
                    informować się wzajemnie o nowych wieściach z budowy <:
                    • makaal Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 18.02.06, 00:04
                      Popieram pomysł założenia forum. Tymczasem założyłem taką trochę prymitywną stronę i wrzuciłem na nią parę zdjęć z budowy, bo tych na stronie lokum jest niewiele:

mosiezna.w.interia.pl
                      Gdyby ktoś chciał dodać jakieś zdjęcia, proszę o wysłanie ich do mnie mailem - dodam je do strony. Jeśli będzie tego więcej postaram się też ją nieco ulepszyć, żeby się lepiej oglądało.

Pozdrawiam,
                      makaal
                      • el_chueco Re: ul Mosieżna (dewel. TELNET-LOKUM), czy warto 18.02.06, 14:48
                        Czesc!
                        Nudzilo sie i zalozylem forum - dzialy i fora sa pozakladane - wiec mozna
                        pisac - zostal jeszcze banner na gorze - wlasnie sie za niego biore adres forum:
                        www.cyfrowe.fc.pl/forum/index.php.
              • Gość: R Re: co udalo sie zmienic w umowie? IP: *.ha.pwr.wroc.pl 22.03.06, 21:44
                Czy ktos, kto podpisal umowę przedstępną moze powiedzieć co udało ostatecznie zmienic sie w/w umowie?

Raczej bede podpisywac umowe w formie aktu notarialnego, termin realizacji jest zbyt odlegly ... Czy mozecie polecic jakiegoś notariusza?

Pozdr,
                R.

• el_chueco Nowe Forum 18.02.06, 14:57
      Czesc!
      www.mosiezna.prv.pl -> mozna juz sie rejestrowac i pisac - zapraszam
      PS. Jak po poprzednich postach widzicie, ze jestem tylko przyszlym byc moze
      klientem, zorientowanym na problemy przyszlych kupujacych
      • gg_ii_tt Re: Nowe Forum 18.02.06, 17:55
        Dzieki za forum i za stronke z fotkami. Jako ze poki co mieszkamy w Warszawce
        bardzo sie nam to wszystko przyda. Pozdrawiamy przyszlych i prawie przyszlych
        sasiadow.

git
    • el_chueco Do pracowników biura telnet! 20.02.06, 19:05
      Dzien Dobry!
      W związku ze zostało zalozone nowe wygodniejsze forum
      www.mosiezna.prv.pl chcialbym prosic pracownikow telnet odpowiedzialnych
      za Mosiezna 3 o jawne zarejestrowanie sie na forum, aby moc w przyszlosci
      rozwiazywac rozne kwestie i radzic w przyszlosci przyszlosciowym mieszkancom ul.
      Mosieznej 3
      • Gość: git Re: Do pracowników biura telnet! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 18:01
        hmmmm
        Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności aktywność w tym temacie znacząco sie
        obiżyła po ostatnim wpisie... ;) Ciekawe dlaczego? ;)

Pozdrawiamy
        • Gość: dudu Re: Do pracowników biura telnet! IP: 194.146.219.* 23.03.06, 21:18
          Fajnie, fajnie, nowe mieszkanka budują... Tylko kto naprawi te dziury w jezdni,
          które zrobiły samochody wjeżdżające na budowę?? Powoli robi się dziura na
          dziurze, a zaparkowane samochody wyglądają tragicznie (trzebaby codziennie do
          myjni jeździć). Powoli zaczynam mieć tego dość...
          • deinoo Re: Do pracowników biura telnet! 30.06.06, 03:12
            Tam i tak naokolo teraz gazownia rozkopala :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka