Gość: Witek IP: 62.233.144.* 18.10.02, 14:45 Kto z Was podpisął z Budotrx umowę przedwstępną kupna- sprzedazy? Interesuje mnie kilka paragrafów, które nie są zbyt jasne. Może Wam już się coś rozjasniło, to byłoby miło jak dalibyście znać. Pilne ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Witek Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: 212.127.78.* 21.10.02, 15:08 Ponawiam prośbę ! Czy nikt z nimi nie buduje? Jesli tak to dlaczego? Dajcie znać, żeby nie wtopić !!!! Jesli ktos podpisal umowe to na jakich warunkach ????? Witek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynka Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 18:20 Gość portalu: Witek napisał(a): > Ponawiam prośbę ! > Czy nikt z nimi nie buduje? Jesli tak to dlaczego? Dajcie znać, żeby nie > wtopić !!!! Jesli ktos podpisal umowe to na jakich warunkach ????? > Witek wiem o czym mówisz, umowa jest gangsterska i zabezpiecza tylko ich interes, Na pewno nie twój, Daj e-mail to sie skontaktuje z Toba i pogadamy, albo pytaj o konkretne paragrafy umowy - wprost na forum, Chetnie podpowiem pozdrawiam Cynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Do Cynka IP: 212.127.78.* 30.10.02, 14:40 Wiesz co ? mysla ze ty nie wiesz o co ja pytam. Jak miałbyś coś to napisałbys (as) na forum. Niech inni tez wiedza. Ty po prosty sciemniasz. Co za różnica czy mail czy forum ???? Spadajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: Budotex - kto podpisał umowę ? 21.10.02, 21:30 Witam! A ktore punkty umowy sa dla Ciebie podejrzane/niejasne? Pozdrowienia Marcin Stawarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anku Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: 212.127.78.* 22.10.02, 17:50 Patrz temat Cztery Pory Roku, Cukrowa ? Tutaj dodam ze ceny za zarząd Archicomu na Czterech Porzach Roku są ZABUJCZE, nie wiem skad oni je wzieli: 4,90/m2; 3,90/m2; i ostatecznie do koncza zycia 2,90/m2 chyma ze zminicie wspolnotę, ale wrecz pozorom nie bedzie to latwe moim zdaniem, przynajmniej na poczatku. Poza tym Archicom da Wam akt notarialny dopiero w 2005 roku !!! Paranoja zupelna, czyli jak sobie kupisz mieszkanie to nie bedziesz mogl skorzystac z ulgi remontowej na kibelek, zlew itp, panele itp bo formalnie do2005 nie bedziesz wlascicielem bo nie masz aktu notarialnego w reku. Sprytne co ? A przez ten czas roznie sie moze potoczyc, moga np nie zdjac hipoteki, ale to juz jest inna sprawa. Poza tym ze kazdy (prawie) deweloper nagina umowe na swoja strone to uwazam ze ten Archicom nie jest chyba zly (nie biare zadnej odpowiedzialnosci z powyzsze stwierdzenie) chociaz ja u nich nie kupilam mieszkania. Co o tym sadzicie Ci któży podpisali umowę z Budotexem albo Archicomem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan do Anku IP: proxy / 195.205.44.* 25.10.02, 10:16 a widzialas umowe WPBM-moj dom? ciekaw jestem co o tym sadzisz, wole posluchac kogos kto sie zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anku Re: do Anku IP: 212.127.78.* 25.10.02, 11:28 Z tego co pamiętam to chyba jest to jedna z lepszych umów - nie mowie tym samym ze deweloper jest dobry lub zly. Widac tylko ze jest fachowo napisana. Za minus to indeksacja 0,8% miesiecznie i .... odpowiem ci jutro bo nie mam jej dzisiaj przy sobie a nie chciałabym przekłamać. Z tego co pamietam to ktos na forum byl z nich niezadowolony, ale kupowal za 250 tys zloty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anku Re: do Anku IP: 212.127.78.* 28.10.02, 08:57 Z tymi 0,8% to się pomyliłam. U nich czegoś takiego nie ma. Przepraszam za wprowadzenie w bląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: proxy / 195.205.44.* 25.10.02, 10:53 Anku co ty za bzdury opowiadzasz zeby korzystac z ulgi budowalnej nie musisz posiadac aktu notarialnego!!!! poza tym nie rozumiem jednej rzeczy czy to znaczy ze archicom nie oddaje do uzytku mieszkania w ciagu 5 lat? czegos tu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anku Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: 212.127.78.* 25.10.02, 11:39 Jacek - wydaje mi się że nie zrozumiałeś o czym ja mówie. Ja nigdy nie wspomniałam na łamach forum o uldze budowlanej. Ku scisłości to inwestycja musi się zakończyć w ciągu 3 lat a nie 5 zeby skorzystać z ulgi budowlanej (tzw odsetkowej). Ja wspominałam o uldze REMONTOWEJ. Kupijesz mieszkanie i sie urzadzasz np. kupujesz zlew, panele, baterie, kuchenke gazowa - wszystko co możesz odliczyc od podatku w ramach ulgi. I TU JEST KLOPOT - bo Archicom nie da ci aktu notarialnego przenoszacego wlasnosc do konca 2005(cos takiego) roku. Tam jest zapisane ze akt notarialny dostaniesz po zakonczeniu budowy osiedla a nie twojego segmentu w ktorym masz mieszkanie - w tym na maj albo wrzesien. Tak wiec kupisz mieszkanie i chcialbys kupic panele podlogowe i co kupic mozesz ale z ULGI REMONTOWEJ nie skorzystasz. Tak wiec czytaj uwaznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michcior Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: 217.153.95.* 09.01.03, 08:37 Zadaniczy problem z aktem notarialnym jest gdy sie bierze kredyt. Do momentu wpisu do ksiegi placi sie ubezpieczenie kredytu. Akt podpisalem w grudniu, ksiega w Sierpniu, ubezpiecznie wygaslo w pazdzierniku. Ile to jest? mnie kosztowalo jakies 1500 za rok. na ra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: proxy / 195.205.44.* 25.10.02, 10:56 Anku co ty za bzdury opowiadzasz zeby korzystac z ulgi budowalnej nie musisz posiadac aktu notarialnego!!!! poza tym nie rozumiem jednej rzeczy czy to znaczy ze archicom nie oddaje do uzytku mieszkania w ciagu 5 lat? czegos tu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: 212.127.78.* 14.11.02, 12:38 Czytałem tą umowę i stwierdzam że gorszej nie widziałem. Sam jestem ciekaw czy ktoś ją podpisał w takim kształcie czy coś zmienił. Dzwoniłem do nich i ponoć dużo mieszkań już sprzedane. Czy ci ludzie tego nie czytali, czy maja tyle kasy że 150tys tak czy siak dla nich nie ma znaczenia. Proszę o wyjaśnienia od ludzi którzy kupili w Budotex mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: *.mr.com.pl 09.01.03, 11:02 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Czytałem tą umowę i stwierdzam że gorszej nie widziałem. To proponuję Tobie zapoznać się z umową przedwstępną WPB z Grabiszyńskiej (budują osiedle przy ul Przyjaźni).Oni np. indeksują kwotę pozostałą do wpłacenia- 1% w skali miesiąca(!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michcior Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: 217.153.95.* 09.01.03, 15:26 Ja podpisalem juz kiedys. Jest tam punkt o sprawoaniu zarzadu nieruchomoscia, za zrezygnowac z ich wspanialych uslug mozna po 6 miesiacach. potem ten punkt wpisuje w akt notarialny, w postaci "ty masz im placic za zarzad ale co oni maja robic to niewiadomo" i mozna ich pocalowac "tam gdzie pan majster...". Nie informuja mieszkancow o tym ze powinni powolac wspolnote mieszkaniowa tylko wciskaja ten zapis do aktu notarialnego. I organizuja jakies korespondencyjne glosowania ktorych wynikow nikt nie moze zweryfikowac. U nas nie bylo zadnego zabrania, nie mamy rady wspolnoty, wszystkim rzadzi jego milosciwie panujacy Budotex. Troche to jest chyba nielegalne, ale nie mialem okazji skonsultowac sie z jakims prawnikiem. Slyszalem ze w moim bloku jest kilku "kolesi" Budotexu i jak to z kolesiami bywa wszystko rozpieprza. na ra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Budotex - kto podpisał umowę ? IP: 212.127.78.* 09.01.03, 15:56 No właśnie ta firma jest cwana. kilka mieszkań maja pracownicy (prezesi) firmy. Zapewne są to najwieksze mieszkania zeby mieć największy udział w częściach wspólnych. I teraz możecie ich cmoknąć w... Mają wiekszość udziałów i bedą o wszystkim decydować czyli oni ustalą opłaty za zarządzanie bo żadne głosowanie o wyborze nowego zarządu nie przejdzie bo oni mają wiekszość. Ta firma od początku mi smierdziła. Odpowiedz Link Zgłoś