Gość: mat IP: *.nfz / 82.160.7.* 19.12.05, 14:46 Czy ktoś słyszał o budowie nowych szeregówek podobno budowanych między ul. Deszczową a Skarbowców na przeciw nowej inwestycji Janbudu "Osiedla Pogodnego" proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.us.dcc.pl 19.12.05, 18:17 Zapewne chodzi Ci o nową inwestycję Budotexu pomiędzy ul. Krzycką i Skarbowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.nfz / 82.160.7.* 20.12.05, 08:15 Budotex buduje na Cukrowej i nie chodzi mi o ten rejon(www.budotex.com.pl). Podobno jest to coś nowego lub będzie. I o ile wiem ma się to mieścić za kościołem na Krzyckiej- tak jakby przedłużenie Deszczowej. Na dzień dzisiejszy są tam prywatne ogrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: nowe szeregówki Krzyki IP: 62.233.144.* 20.12.05, 08:36 to jednak ja mam rację, przeciez jeżeli wskazujesz lokalizację to domyślam się, że nie chodzi o Cukrową. Krzycka startuje, Cukrowa finiszuje Jeszcze w grudniu tego roku Budotex ma rozpocząć inwestycję o nazwie Apartamenty Krzycka. W pięciokondygnacyjnym budynku powstanie w sumie 114 mieszkań, od jedno- do trzypokojowych. Na najwyższym piętrze zaprojektowano dwupoziomowe apartamenty i mieszkania z antresolami. Będą to największe lokale w całym budynku, z zielonymi tarasami na dachu. Mieszkania będą miały powierzchnię od 30 do 80 metrów kwadratowych. Ich ceny będą się zaczynały od 3500 zł za metr kwadratowy. - Cena będzie uzależniona od piętra, na którym będzie mieszkanie położone - wyjaśnia Katarzyna Burzyńska z Budotexu. Miejsca postojowe zaprojektowano w części podziemnej i dodatkowo na parkingu przy samym budynku. Na parterze przewidziano dwa lokale użytkowe. Zakończenie inwestycji zaplanowane jest do końca kwietnia 2007 roku. Całość jest jeszcze na etapie dopracowywania szczegółów. Jednocześnie Budotex kończy realizację inwestycji "Osiedle przy Parku", które powstaje przy ulicy Cukrowej. Do końca roku mają zostać oddane do użytku dwa ostatnie budynki z IV etapu, a budynek z V etapu zostanie ukończony do czerwca 2006 roku. - Prawie wszystkie mieszkania na osiedlu zostały już sprzedane, w ostatnim budynku zostały jeszcze tylko cztery wolne - mówi Katarzyna Burzyńska. W trakcie projektowania jest również nowa inwestycja na Muchoborze Wielkim. Na działce pomiędzy ulicami Trawową, Parandowskiego i Wańkowicza zostanie wybudowanych 156 mieszkań. Budowa ma ruszyć w przyszłym roku. www.nieruchomosci.com.pl/fachowe_informacje/budownictwo/budownictwo_12_2005_nowe_inwestycje_cz3.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.nfz / 82.160.7.* 20.12.05, 09:41 aha, to taka sytuacja, dziękuję bardzo za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.ikatel.pl 20.12.05, 10:13 Wydaje mi sie, ze mat dobrze pyta.... O te szeregowki, ktore pytasz, to prawdopodobnie kiedys powstana, bo sa przewidziane w tym miejscu w planie zagodpodarowania czy warunkach zabudowy tego terenu. Ale nic mi nie wiadomo, zeby ktos to budował w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.05, 15:31 no chyba jednak nie masz racji :) jeżeli mat wskazuje lokalizację "między ul. Deszczową a Skarbowców na przeciw nowej inwestycji Janbudu ", to nie tylko prawdopodobne jest,że nie chodzi o Cukrową, ale również to,że nie chodzi o Krzycką. chodzi dokładnie o szeregówki pomiedzy osiedlem Archicomu a jedynym szeregiem stojacym samotnie na działce przy Wietrznej. To wszystko jest teren Janbudu (dawniej Howella ) - więc u nich trzeba pytać. ja niestety żadnych szczegółów nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
jacaroline13 Re: nowe szeregówki Krzyki 27.12.05, 15:36 Janbud udziela informacji, że ten teren był kiedyś przeznaczony pod szeregówki, natomast teraz stanie na nim budynek wielomieszkaniowy - taki jak teraz zaczyna Janbud na Wietrznej, tylko z kompleksem handlowo-usługowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.nfz / 82.160.7.* 02.01.06, 09:08 a wiesz kto tam będzie budował Odpowiedz Link Zgłoś