Dodaj do ulubionych

nowe szeregówki Krzyki

IP: *.nfz / 82.160.7.* 19.12.05, 14:46
Czy ktoś słyszał o budowie nowych szeregówek podobno budowanych między ul.
Deszczową a Skarbowców na przeciw nowej inwestycji Janbudu "Osiedla
Pogodnego" proszę o informację
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.us.dcc.pl 19.12.05, 18:17
      Zapewne chodzi Ci o nową inwestycję Budotexu pomiędzy ul. Krzycką i Skarbowców.
    • Gość: mat Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.nfz / 82.160.7.* 20.12.05, 08:15
      Budotex buduje na Cukrowej i nie chodzi mi o ten rejon(www.budotex.com.pl).
      Podobno jest to coś nowego lub będzie. I o ile wiem ma się to mieścić za
      kościołem na Krzyckiej- tak jakby przedłużenie Deszczowej. Na dzień dzisiejszy
      są tam prywatne ogrody.
      • Gość: Piotr Re: nowe szeregówki Krzyki IP: 62.233.144.* 20.12.05, 08:36
        to jednak ja mam rację, przeciez jeżeli wskazujesz lokalizację to domyślam się,
        że nie chodzi o Cukrową.

Krzycka startuje, Cukrowa finiszuje
        Jeszcze w grudniu tego roku Budotex ma rozpocząć inwestycję o nazwie
        Apartamenty Krzycka. W pięciokondygnacyjnym budynku powstanie w sumie 114
        mieszkań, od jedno- do trzypokojowych. Na najwyższym piętrze zaprojektowano
        dwupoziomowe apartamenty i mieszkania z antresolami. Będą to największe lokale
        w całym budynku, z zielonymi tarasami na dachu. Mieszkania będą miały
        powierzchnię od 30 do 80 metrów kwadratowych. Ich ceny będą się zaczynały od
        3500 zł za metr kwadratowy. - Cena będzie uzależniona od piętra, na którym
        będzie mieszkanie położone - wyjaśnia Katarzyna Burzyńska z Budotexu.
        Miejsca postojowe zaprojektowano w części podziemnej i dodatkowo na parkingu
        przy samym budynku. Na parterze przewidziano dwa lokale użytkowe. Zakończenie
        inwestycji zaplanowane jest do końca kwietnia 2007 roku. Całość jest jeszcze na
        etapie dopracowywania szczegółów.
        Jednocześnie Budotex kończy realizację inwestycji "Osiedle przy Parku",
        które powstaje przy ulicy Cukrowej. Do końca roku mają zostać oddane do użytku
        dwa ostatnie budynki z IV etapu, a budynek z V etapu zostanie ukończony do
        czerwca 2006 roku. - Prawie wszystkie mieszkania na osiedlu zostały już
        sprzedane, w ostatnim budynku zostały jeszcze tylko cztery wolne - mówi
        Katarzyna Burzyńska.
        W trakcie projektowania jest również nowa inwestycja na Muchoborze Wielkim.
        Na działce pomiędzy ulicami Trawową, Parandowskiego i Wańkowicza zostanie
        wybudowanych 156 mieszkań. Budowa ma ruszyć w przyszłym roku.

www.nieruchomosci.com.pl/fachowe_informacje/budownictwo/budownictwo_12_2005_nowe_inwestycje_cz3.php
        • Gość: mat Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.nfz / 82.160.7.* 20.12.05, 09:41
          aha, to taka sytuacja, dziękuję bardzo za informację
          • Gość: gość Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.ikatel.pl 20.12.05, 10:13
            Wydaje mi sie, ze mat dobrze pyta.... O te szeregowki, ktore pytasz, to
            prawdopodobnie kiedys powstana, bo sa przewidziane w tym miejscu w planie
            zagodpodarowania czy warunkach zabudowy tego terenu. Ale nic mi nie wiadomo,
            zeby ktos to budował w najbliższym czasie.
        • Gość: marc Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.05, 15:31
          no chyba jednak nie masz racji :)

jeżeli mat wskazuje lokalizację "między ul.
          Deszczową a Skarbowców na przeciw nowej inwestycji Janbudu ", to nie tylko
          prawdopodobne jest,że nie chodzi o Cukrową, ale również to,że nie chodzi o
          Krzycką.

chodzi dokładnie o szeregówki pomiedzy osiedlem Archicomu a jedynym szeregiem
          stojacym samotnie na działce przy Wietrznej. To wszystko jest teren Janbudu
          (dawniej Howella ) - więc u nich trzeba pytać. ja niestety żadnych szczegółów
          nie znam

• jacaroline13 Re: nowe szeregówki Krzyki 27.12.05, 15:36
            Janbud udziela informacji, że ten teren był kiedyś przeznaczony pod szeregówki,
            natomast teraz stanie na nim budynek wielomieszkaniowy - taki jak teraz zaczyna
            Janbud na Wietrznej, tylko z kompleksem handlowo-usługowym...
            • Gość: mat Re: nowe szeregówki Krzyki IP: *.nfz / 82.160.7.* 02.01.06, 09:08
              a wiesz kto tam będzie budował

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka