Dodaj do ulubionych

Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie?

31.01.06, 15:25
Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? Porównując oferty deweloperów
rzucają się w oczy olbrzymie różnice w cenach metrażu na Krzykach, a np.
Maślicach czy Muchoborze. Czy warto zatem inwestować w nieruchomości na
Krzykach? Dlaczego tam są wyższe ceny? I czy ceny tam będą szybciej wzrastać
niż w innych dzielnicach? Jakie są wasze opinie na ten temat?

Obserwuj wątek
    • Gość: Zadowolony Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 13:11
      Proponuje Klecine.. bardzo dobre położenie, komunikacja miejska (tramwaj),
      bielany.. itd. Ponadto spokój- brak miejskiego zgiełku w sam raz na
      zamieszkanie z rodziną!
      Mozesz o tym tylko pomarzyć na np. Maślicach...

Pozdr.
      • Gość: kacha Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:24
        Klecine???
        Malo ciekawe miejsce, zatloczone, brak drog, fatalny dojazd!
        Swoja droga to jakis fenomen, ze jedno z najbardziej zaniedbanych osiedli
        Wroclawia zyskalo taka popularnosc :)
        • Gość: Tulipan Fenonem Kleciny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:56
          Ktoś potrafii wytłumaczyć fenomen kleciny?? Rzeczywiście infrastruktura
          zaniedbana, dopiero teraz miasto (z pomocą UE) cos chce z tym zrobic.
          O co chodzi z ta klecina?
          • asjabc Re: Fenonem Kleciny? 30.06.06, 14:18
            Powiem Ci....jest fantastycznie cicho, tam, gdzie mieszkam słyszę ptaszki,
            blisko..... Dojady wygodne, szybkie, komunikacja OK. A drogi będą robione. W
            ramach ISPA i kanalizacja też, nowe osiedla są skanalizowane i wpięte w sieć.
            A na spacer z ózkiem mam kilkanaście możliwości spacerku, wszystko wśród zieleni.
            Całe życie spędziłam na Krzykach i zpobłażliwością patrzyłam na Klecinę, teraz
            Klecina jest tak inna. Banki na miejscu, przychodnie też i to kila, szkoła,
            przedszkole, wszystko jest. Na Bielany bliziutko. Satre klecińsakie klimaty
            wymierają, nowa architektura całkiem przyjazna.
            I jest ghdzie zjeść, jak się samemu obiadków nie che robić. Klecina to osiedle,
            które się zmienia i które ma przed sobą fantastyczna przyszłość.
            A możliwości wyjazdu z Kleciny jest 7, wszystkie szybkie....
            Polecam, bom bardzo zadowolona.
            Jak jadę na Maślica, to jadę, jadę i jae. Z Kleciny tramwajem do centrum jadę 17
            minut.
    • Gość: kacha Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:34
      Maslice czy Muchobor to sa osiedla wroclawskie, Krzyki to dzielnica, jakas 1/4
      powierzchni Wroclawia. Dosc ciezko porownac ze soba te obszary. Co do samego
      konfortu mieszkania to sam zakup mieszkania w dzielny Krzyki go nie gwarantuje.
      Jestem pewna, ze wygodniej bedzie sie mieszkalo na Maslicach niz na Krzykach
      przy Karkonoskiej.
      • Gość: Jolka Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.02.06, 17:46
        Zgadzam się z kachą całkowicie. Mieszkałam parę lat na osławionych Krzykach i to
        na jednym z najbardziej popularnych osiedli - Ołtaszynie. Nigdy nie mogłam
        zrozumieć, co ludzi tak ciągnie w te rejony - kiepska infrastruktura, marna
        komunikacja miejska (dwie linie autobusowe jeżdżące dość rzadko i do tego w to
        samo miejsce - do Dworca Głównego, więc koniec przesiadek), a nie każdy ma i
        może wszędzie jeździć autem. Do centrum może i niedaleko, ale na
        Grota-Roweckiego można stracić zęby i zawieszenie jako kierowca, a jako
        rowerzysta czy pieszy nawet życie - brak normalnego pobocza, o chodniku nie
        mówiąc. Na Zwycięskiej podobnie, w dodatku ciągłe stanie w korkach. Nie ma dokąd
        pójść z dzieckiem na spacer, chyba że kogoś bawi spacerowanie pomiędzy domkami,
        niewiele terenów zielonych, wokół same pola.
        • Gość: Guest Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:49
          Ołtaszyn... hmm. rzeczywiscie.

Krzyki: Z miejsc zielonych jeden z piekniejszych parków we wrocławiu: Park
          Poludniowy, a dalej Park klecinski. Do petli Krzyki nie będe wyliczał tramwajów
          bo jest ich mnostwo. Dalej jedzie na klecine 17 (2 latem) do tego autobusy:
          133, 107, D jest też nocny.
          Komunikacja:
          Dobra szeroka powstancow... pozniej karkonoska, jest jeszcze Hallera... i
          blisko autostrada. Wciaz poludnie czeka na obwodnice... juz niedlugo.
          Nie ma lepszego miejsca we Wroclawiu... warto popatrzyc tez w przyszlosc.
          (Bielany, Kobierzyce... inwestycje juz sa- ale to dopiero poczatek).

Bylem ostatnio u kolegi w mieszkaniu na Cukrowej (juz odebral). Na drzwiach
          ogloszenie wynajme tu urzadzane mieszkanie. Pozazdroscic :)
        • Gość: chopin Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 14:34
          Mieszkam 5 lat na "osławionych Krzykach" (GAJ) i jestem bardzo zadowolony.
          Dojazd: z jednej strony 9, 16; z drugiej 2, 6, 7, 17. Pod nosem przystanek 144,
          trochę dalej 136 i 127. Blisko są dwa parki: Południowy i Skowroni. Z rynku
          wracam piechotą jeszcze pijany, wiec nie jest bardzo daleko. Wokół same domki,
          cisza i spokój. ALE KRZYKI TO DUŻA DZIELNICA, nie wszędzie jest tak samo.
          • Gość: las Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:54
            Gaj to tez osiedle przy ulicy Krynickiej, miejsce niebywale atrakcyjne ;)
        • asjabc Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 30.06.06, 14:20
          Co do Ołtaszyna to niestety prawda. Zwycięska zawsze zakorkowana....
          Ale ja mówię o osiedlu Krzyki, albo Borku. Tam jest wspaniale...
    • Gość: Krzyki Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: 195.205.44.* 07.02.06, 14:50
      To: Gaj, Partynice, Ołtaszyn, Jagodno, itd. Chyba tak trzeba na to patrzeć i
      te miejsca porównywać z innymi
      • Gość: mariusz Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: 62.111.218.* 07.02.06, 16:09
        podzielam opinie chopina
        tez mieszkam na gaju teraz doszedl jeszcze ferio gaj wiec nawet do
        hipermarketow nie trzeba latac choc i tak nie byly daleko
        • Gość: doncia Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:11
          A co myslicie o Oporowie? To też stara, trochę zaniedbana dzielnica, ale drogo
          jak ch...A mi najbardziej podoba się na Biskupinie i Sępolnie (ale jeszcze drożej)!
    • Gość: jar Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:43
      polecam Stabłowice, odremontowane już prawie wszystkie drogi, nowe chodniki,
      stadnina koni,trasy rowerowe, dwa parki w okolicy, stawy i przede wszystkim
      SPOKóJ, w pobliżu zamek w Wojnowcach. POLECAM
      • magdip27 Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 15.02.06, 13:26
        a ja najbardziej we Wrocławiu lubię Karłowice, skąd niestety niedługo musze się
        wyprowadzić.
        Świetny dojazd do centrum, na rynek bliziutko, z powrotem nawet na piechotę,
        choć są nocne autobusy, ładnie, zielono, pyszne lody w Bartonie i dobra parafia
        Franciszkanów. Są przychodnie i ścieżki rowerowe, blisko do Leclerca.
        Polecam tę dzielnicę

Magdi
    • Gość: beata Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.206.112.108.telsat.wroc.pl 15.02.06, 14:57
      Krzyki - Skarbowców.
      Spokój,ładna architektura, wszędzie blisko.
      • bez_beretu Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 15.02.06, 15:35
        A nie wiesz, czy w tym roku zamierzają w lecie otworzyć basen na Skarbowców?
        Szkoda, żeby takie fajne miejsce było ciągle zamknięte....
        • Gość: zuza Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.ing.uni.wroc.pl 06.04.06, 10:36
          odradzam Skarbowców,powstają blokowiska czyli przyszle slamsy,waskie uliczki
          zastawiane samochodami co wzbudza wzajemną agresje wśrod mieszkańców,o basenie
          na Skarbowców należy zapomniec - to teren pod następne bloki.
          • bez_beretu Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 07.04.06, 09:12
            Nie no przesadziłaś. Jakie slamsy? Przecież to dzielnica głównie willowa. Poza
            tym to Krzyki, więc jest tam najdroższy metraż we Wrocławiu - czyli raczej
            zamieszkują tam raczej najzamożniejsi. A slamsy to będą tam gdzie najtaniej.
            • Gość: Piotr Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: 62.233.144.* 07.04.06, 09:37
              trochę racji w tym jest - pakują jedno blokowisko po drugim i niedługo po
              dzielnicy willowej pozostanie jedynie wspomnienie
            • Gość: kred Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:13
              Ostatnio ukazal sie artykul w gazecie ... traktowal o zabiegach
              marketingowych deweloperow ... oni te dzialania kieruja chyba do
              takich osob jak Ty. Wystarczy wstawic S-classe na wizualizacji i
              znajdzie sie mnostwo klientow przekonnych o wyjatkowosci inwestycji.
              We Wrocławiu wystarczy budowac na krzykach ... nie wazne co
              (architektoniczny koszmarek Budotexu, rodem z lat 70-tych) nie
              wazne, ze przy wylocie na autostrade (Moj Dom) klienci beda
              przekonani, ze nabywaja lokum w niezwykle atrakcyjnej, ekskluzywnej
              dzielnicy :) Im drozej tym lepiej, gdyz sasiedzi beda bardziej zamozni :)
              Odnosnie "najzamozniejszych", to jestem przekonana, ze wieszosc z nich
              mieszkanka w bloku na Skarbowcow nie wybierze na swoja rezydencje :))
              • asjabc Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 30.06.06, 14:25
                Ale już za stary domek-pudełko z lat 70' na upalnej zapłaci 600-700 tysięcy:P
          • Gość: beata Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.206.112.108.telsat.wroc.pl 07.04.06, 20:19
            Slamsy??
            Może masz na myśli GAj albo Kozanów???
            NA Skarbowców za dużo już nie wcisną i nadal to bedzie dość eksluzywna dzielnica.
            Widziałam sto tysięcy róznych osiedli i akurat Skarbowców jest małe, spokojne i
            jedne z ładniejszych we Wrocławiu.
            Te slamsy mnie powaliły...

• Gość: bullet Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 08.04.06, 15:35
              ja tylko pozwole sobie zacytowac slowa piosenki, ktorej uczylem sie jeszcze w
              przedszkolu:" przes sepolno, zalesie i krzyki niesie piosenke wroclawski wiatr"
              Mysle ze te wlasnie dzielnice byly, sa i beda zawsze najbardziej atrakcyjne.

Uwazam ze pytanie auto tematu jest troche "glupie". to tak jak pytanie jaki
              samochod kupic. Kazdy jest dobry i kazdy jest zly, sa tanie, male, ladne,
              lukasusowe, to wszystko zalezy od tego czego chcemy.
              No ale zawsze sa mercedesy i do takich bym wlasnie zaliczyl wspomniane
              dzielnice. to nie powinno podlegac dyskusji.
              • Gość: kred Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:13
                Sepolno to niewielkie osiedle w dzielnicy srodmiescie, podobnie jak zalesie ma
                to miejsce klimatyczne - niska zabudowa, wszechobecna zielen. Krzyki ze swoimi
                blokowiskami nie moze konkurowac z nimi pod zadnym wzgledem.
                • czarnykluch Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 10.04.06, 15:53
                  a gdzie są te blokowiska na krzykach??? mieszkam tu 20 lat i żadnych nie
                  widziałam, może Ci się krzyki z kozanowem pomyliły?? większość budynków na
                  krzykach to poniemieckie kamienice, wille i domki jednorodzinne, jedyne bloki
                  jakie są to te koło powstańców co mnie osobiście cieszy bo wytłumiają hałas:)
                  • Gość: Piotr Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:10
                    wynika zatem z tego, że dawno nie wychodziłeś z domu ;) A poważnie - prawdziwe
                    blokowiska zaczynają powstawać nie tyle na Krzykach, co na Krzykach-Partynicach
                  • Gość: kred Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:04
                    nalezy zauwazyc, ze Powstancow ciagnie sie praktycznie przez cale krzyki :) Inne
                    przyklady, okolice Krynickiej, Przyjazni ...
                • asjabc Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 30.06.06, 14:27
                  Ij, chyba nie rozróżniacie jest dzielnica krzyki i osiedle krzyki.....
                  proponuje spacer po korfentego, przewspaniałe wille, albo słynne zielone
                  domki....małe śliczne mini miasteczko
    • Gość: arkhan Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.e-wro.net.pl 11.04.06, 14:11
      Myślę, że Krzyki są generalnie przereklamowane. Owszem, jest tam parę atrakcyjnych lokalizacji, ale większości nijak nie da się określić mianem atrakcyjnych.
      Sądzę, że przyszłość Wrocławia to Zachód.
      • Gość: Tolleroi Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.06, 15:36
        Też tak uważam. Dojazd do centrum dużo lepszy - Legnicka, komunikacja miejska
        też nie najgorsza, a po modernizacji Lotniczej będzie dobry wyjazd w kierunku
        Lubina. Wprawdzie Fabryczna to ogromne, nieludzkie blokowiska (vide Kozanów czy
        Kosmonautów, że o Nowym Dworze nie wspomnę), sporo zaniedbanych, obskurnych
        terenów przemysłowych ale myślę, że to się będzie z czasem zmieniać.
        • Gość: Piotr Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:01
          Bo w pytaniu chodziło raczej o to, gdzie warto kupić mieszkanie nie tyle pod
          kątem komfortu samego lokum, ile wartości spodziewanego wzrostu tegoż w
          kategoriach czysto inwestycyjnych właśnie. A pod kątem gdziekolwiek by nie
          kupić we Wrocławiu - nigdy się nie straci, pytanie tylko czy zakup mieszkania
          na tzw. Zachodzie jest bardziej opłacalny niż na Południu :)
          • Gość: bullet Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.range86-142.btcentralplus.com 11.04.06, 23:45
            juz kilka wypowiedzi wczesniej ktos wyjasnial, ze krzyki to duza dzielnica
            zajmujaca 1/5 powierzchni w-wia. I tym, ktorzy chwala krzyki i ich zaciszne i
            spokojne uliczki na pewno nie chodzi o krzyki typu powstancow lub gaj lub huby.
            Jesli mowa o cichych krzykach kazdy wie o co chodzi.
            I w zaden sposob nie zgodze sie z tym ze zachod wroclawia jest fajny. Co w nim
            fajnego???
            ktos napisal wyjazd na lubin??????
            potrzac na to w ten sposob to kazdy koniec wroclawia jest fajny bo ma wyjazd na
            cos....
            i nie gadajcie prosze bzdur ze fajne sa dzielnice gdzie kiedys bylo mnostwo
            fabryk (nazwa Fabryczna z czegos sie wziela) gdzie dzisiaj jest pelno blokow.
            Ja sam mieszkam na sepolnie ale chwale krzyki i zalesie. Niestety na sepolnie i
            biskupinie juz nic nie powstanie wiec temat jest zamkniety. jedyne co ladne we
            wroclawiu zostalo do kupienia to krzyki.
        • Gość: Ponton Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.06, 22:25
          A po co u licha jechać w kierunku Lubina?
    • Gość: rammer Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:23
      Wszystko zależy do tego czego oczekujesz jeśli ma być to inwestycja finansowa
      lepsze śą Krzyki( blisko centrum, szybszy wzrost wartości itp) jeśli chodzi ci
      poprostu o mieszkanie zdecydowanie Maślice jest tu naprawde cicho i spokojnie
      dużo zieleni nieuciążliwy ruch kołowy mieszkania sporo tańsze. Słabą stroną
      osiedla jest słaba infrastruktura połączenie z centrum to 3 linie autobusowe z
      petlą na pl.JP2 dojazd ok 25min, samochodem 10 min za to bez korków, Wydażenia
      kulturalne krótko - brak nawet żeby wypić piwo w cywilizowanych warunkach
      trzeba kawałek odjechać ale ma to też dobre strony jest po prostu spokój
      • Gość: kriss_333 Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:21
        wlasnie dla spokoju wybrałem Siechnice - 10 min na Dominikański autem, nie
        mowiac o cenach mieszkań (2300 za metr jeszcze w listopadzie)
        • bir.ke do tych 2300 za m2 dodaj jeszcze cene maski, rurki 19.04.06, 23:27
          i pletw, bo siechnice to teren zalewowy:)
      • Gość: blue Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 20:40
        Krzyki blisko centrum? Przeciez z miejsc gdzie powstaje najwiecej inwestycji na krzykach jest ok 10km do Rynku!
        Duzo ciekawsze lokalizacje to np oporow czy karlowice
        • Gość: beata Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.206.112.108.telsat.wroc.pl 13.04.06, 07:35
          Krzyki są blisko centrum-nawet jesli mieszkasz gdzieś w okolicy przyjaźni to
          tramwajem w 7 minut jestes w centrum.
          Nawet jesli gdzieś tam na nowym osiedlu na Himalajskiej w tym samym czasie
          znajdziesz się w centrum.
          Przecież każdy, kupując mieszkanie sam sobie wybiera lokalizację-nie rozumiem
          tego ataku na Krzyki.
          czy Krzyki są przereklamowane?
          Nie do końca.
          Kiedy szukałam mieszkania i zwiedzałam rózne okolice i rozne w miare nowe
          osiedla to niestety doszłam do wniosku, że jednak wybieram Krzyki-jak sobie
          przypomnę wyprawę na Muchobór -nie na Hłaski (tam jest okey-chociaż nie powiem
          by było blisko centrum) ale na to nowe osiedle, do którego aby sie dostac trzeba
          było przejśc przez tabuny kurzu,jakąś przedziwną dróżkę- prawie przez kurniki to
          wróciłam potulnie do lokalizacji Krzyki.
          Trudno -ceny masakrystyczne.
          Każdy wybiera wg siebie-masz dobry samochód terenowy to sobie kup mieszkanie w
          Smolcu albo na innym wygwizdowie.
          Ostatnio jechałam 112 i widziałam osiedle Wysoka -bardzo atrakcyjne budynki-ale
          wygwizdów.
          Natomist budowac dom to tylko na Ołtaszynie-oczywiście ceny działek na pewno są
          powalające.

• Gość: gosc Czy napewno jest to miejsce godne polecenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:28
            wroclaw.hydral.com.pl/44452,foto.html
            Ten nielad jest raczej przerazajacy. A podejrzewam, ze to nie koniec inwetycji i
            niebawem zrobi sie jeszcze gesciej
    • Gość: Piotr Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: 62.233.144.* 13.04.06, 09:03
      Trochę mnie śmieszą wypowiedzi niektórych, bo z tonu doradczego szybko
      przeistaczają się w niemalże licytowanie (oczywiście bardzo subiektywne), która
      dzielnica jest lepsza/gorsza. To nie pomaga, ale pozwala się uśmiechnąć pod
      nosem, bo wielokrotnie przypomina potyczki deweloperów. Niemal każdy, kto
      kupuje mieszkanie/dom bierze pod uwagę szereg czynników (oczywiście komfortowo
      byłoby kierować się wyłącznie lokalizacją), wśród których - niestety - bardzo
      często na pierwszym miejscu jest cena, a ta jak wiadomo im rzekomo lepsza
      lokalizacja jest wyższą. Ponadto w takim mieście jak Wrocław naprawdę trudno
      kupić coś w rozsądnej kwocie (mówimy o rynku pierwotnym), gdzie wysoka cena
      metra kwadratowego będzie odzwierciedleniem pozostałych walorów, bo prostu
      coraz mniej miejsca. I tyle. Wybór mieszkania jest sprawą ściśle indywidualną
      i wszelkie dywagacje typu "Maślice lepsze od Krzyków" czy na odwrót należy
      między bajki włożyć, bo przecież ile głosów, tyle opinii... Pozdrawiam
    • Gość: jenny Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.07.06, 13:19
      Zasada jest taka, ze im mieszkanie blizej centrum lub w dzielnicy z dobrym
      dojazddem zawsze jest drozsze.jesli chcesz zainwestowac, to kup mieszkanie na
      Krzykach lub w Srodmiesciu (blisko centrum, latwosc wynajmu, tu ceny rosna
      szybciej i beda rosly jeszcze przez nastepne kilka lat). jesli myslisz bardziej
      o kupieniu i zamieszkaniu w lokalu, wybierz raczej dzielnice oddalone od
      centrum (nizsze ceny)
      • Gość: NowaK Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:55
        Kozanowo-co myslicie,jaki dojazd jest do Prusa?Fabryczna?Mysle o rynku wtornym
        i jestem zainteresowana,poradzcie drodzy Wrocławianie!
        • Gość: mariusz Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.getinsa.pl 01.08.06, 13:28
          nie ma takiej dzielnicy we wrocku
          • nowa27 Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 01.08.06, 13:43
            Chce kupic mieszkanie we Wrocławiu(rynek wtórny).Co sądzicie o
            ul.Kozanowskiej.Czy lepsze są Krzyki?Bede musiała dojezdzac na
            ul.B.Prusa.Prosze o pomoc kochani!
            • Gość: Lopka Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.06, 14:57
              Myślę, że lepsze od Kozanowa byłyby Popowice albo Szczepin (mówimy oczywiście o
              rynku wtórnym). Dosyć blisko centrum, niezła komunikacja (autobusy dzienne i
              nocne, tramwaje), bardzo dobra infrastruktura.
              A Krzyki? No cóż, co kto lubi, ale obecne ceny mieszkań w tej dzielnicy
              przechodzą wszelkie pojęcie. Do centrum dojazd zajmie Ci mniej więcej tyle samo
              co z Popowic, a na pewno na Popowicach mieszkanie będzie tańsze. Ja bym polecała
              ulice bliżej Niedźwiedziej (Jelenia, Rysia), ale to dlatego, że mam do tej
              części Popowic szczególny sentyment i zawsze mi się tam bardziej podobało niż na
              Wejherowskiej. Dodatkowym atutem Popowic jest bliskość Parku Zachodniego, Odry
              (przyjemne miejsce na spacery, rowerek ...), Mostu Milenijnego (z Krzyków
              przejazd na drugą stronę Odry jest masakryczny - znam to niestety z autopsji).
              • Gość: Nowa27 Lopka dzieki za info IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 19:49
                Lopka, bardzi dziekuje za cenne wskazowki,komunikacja itp,to dla mnie bardzo
                wazne,pozdrawiam,wiec szukam w okolicach Popowic
            • nimbus2 Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? 01.08.06, 17:59
              Kozanowska to dośc daleko od Prusa, a po drodze kawałek przez centrum. Ale
              pomimo złej sławy popowodziowej Kozanów wydaje się być dość sympatycznym
              osiedlem. W tym rejonie miasta na uwagę zasługują też z całą pewnością Kuźniki -
              małe osiedle z własnym klimatem.
              Szczepin jest ciekawy bo bardzo blisko rynku i z przyzwoitą infrastrukturą.
              Jeżeli bierzesz pod uwagę Kozanów (blokowisko) to warto by rozważyć Polankę
              albo Różankę (Obornicka,Żmigrodzka Bezpieczna, Chorwacka, Macedońska) - bliżej
              do Prusa i bez konieczności przejazdu przez centrum.
              • Gość: Nowa27 Nimbus2 IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 19:53
                Dzieki za informacje,nie ma jak to mili Wrocławianie:)Zabieram sie do szukania
                mieszkania
            • Gość: aga_ta_78 Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.06, 18:22
              Polecam Różankę, ja też dojeżdżałam na ul. Prusa (na Architekturę) właśnie z
              Obornickiej - tramwajem 10 min.
              • Gość: bullet Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 01.08.06, 18:32
                jesli chcesz aby bylo ladnie to z podanych wczesniej dzielnic tylko krzyki
                takowe sa.
                jesli wazniejszy jest dojazd do pracy to zgadzam sie z przedmowcami, ze
                najlepsze byly by popowice, osobowice, lub rozanka.
                ale kozanow wydaje mi sie za daleko.
                • Gość: Nowa27 Bullet-dzieki IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 19:58
                  wszystcy odpowiedzieliscie podobnie, wiec nie ma przeklaman,dzieki
                  wielkie,pozdrawiam,zabieram sie za szukanie mieszkania zatem!
                  • Gość: co tu Re: Bullet-dzieki IP: *.wroclaw.mm.pl 05.08.06, 17:34
                    "wszystcy"? ty kretynQo
              • Gość: Nowa27 Aga_ta_78-dzieki IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 19:55
                Dzieki za wskazowki, sa mi bardzo potrzebne,jak sie studiuje?
                • Gość: aga_ta_78 Re: Aga_ta_78-dzieki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.06, 20:29
                  Już skończyłam :), a studiowało się super.
    • Gość: sylwia Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 23:29
      Proponuje na kepe mieszczanską, rezydencje leopoldinum, Ul. zdrowa-wbp moj dom,
      lub albo te osiedla na jaracza
      • Gość: gość portalu Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: 62.233.250.* 03.10.06, 12:22
        Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie?
      • Gość: Janusz Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.13.11.vie.surfer.at 03.10.06, 16:34
        Najbardziej prestiżowa część Krzyków to rdzenne Krzyki Krzyki. I to się nie
        zmienia. Są porównywane do Jeżyc w Poznaniu. Dobry adres na dziś to Deszczowa,
        Poranna, Wietrzna, Róży Wiatrów. Mnie niestety w tej chwili nie stać na tę
        lokalizację, podobnie jak nie stać mnie na Biskupin, czy Sępolno.
        Kupuję mieszkanie w Oleśnicy. To bardzo ciekawe miasteczko. Naprawdę można je
        pokochać.
    • Gość: kim Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: 62.233.250.* 03.10.06, 17:33
      To zależy jakie mieszkanie - kawalerke czy wieksze dla rodziny? Kawalerke
      najlepiej w okolicy Rynku, placu Solnego, gdzies na Strym Miescie. Tam są
      najwyższe ceny kupna ale też latwo wynając za dobre pieniądze. Mieszkanie dla
      rodziny "do mieszkania" najlepiej zdala od samego centrum. Krzyki są
      rzeczywiście dobre, bo mają podobno zdrowszy klimat (mniej wilgoci - wilgoć
      jest bolączką Wrocławia). Równie prestiżowe są Biskupin i Zalesie. Jest tam
      dużo osiedli willowych, dużo parków, terenów rekreacyjnych wzdłuż Odry, ale za
      to też komary latem. No i mniej sie tam buduje niestety.
      • Gość: BB Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.ukonline.co.uk 03.10.06, 20:36
        Hm a ja bym powiedziala, ze najwazniejsz jest kupic mieszkanie ktore ci sie
        podoba. Ostatnio dzwonilam, chyba do wszystkich developerow we Wroclawiu i wiem
        co i za ile sie buduje, i nie zauwazylam, zeby byly takie straszne roznice
        cenowe. Tyle samo mieszkanie kosztowalo by mnie na Obroncow Poczty Gdanskiej co
        i w innych rejonach Wroclawia, coz ja wybralam lokazliacje za ktora nigdy nie
        przepadalam, ale ze wszystkich ofert, akurat tam bylo najladniejsze mieszkanie.
        A procz mieszkania, to jeszcze na wybor ma wplyw tresc umowy prrzedwtepnej ( no
        ile od developer sie kupuje). Powodzenia
        • Gość: Janusz Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: *.13.11.vie.surfer.at 04.10.06, 10:18
          To prawda. każdy kupuje takie mieszkanie na jakie je stać. Ja kupuję w
          Oleśnicy. I cieszę się, że będę na swoim. Lepsza gorsza lokalizacja, niż ruina
          na Krzykach. Co z tego, że masz tam mieszkanie, jak nie stać cię na remont. To
          tak jakby lizać cukierek przez papier.
          • Gość: jacek Re: Gdzie we Wrocławiu warto kupić mieszkanie? IP: 62.233.250.* 05.10.06, 20:24
            najlepiej kupowac na wtornym rynku,bo 1 m2 jest tanszy o ok 20%,polecam WGN lub
            Optimax

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka