Dodaj do ulubionych

Milart - Osiedle na Zagonach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 00:21
witam, zbieram informacje na temat dewelopera Milart oraz jego nowej
inwestycji na Muchoborze Wielkim. Jak sie uklada(la) wspolpraca z Milartem?
czy sa sklonni do negocjacji umowy? Jak jest z terminowoscia realizacji
budowy? Jak z jakoscia oddawanych budynkow? czy sa jakies zapisy w umowie
przedwstepnej na ktore powinieniem zwrocic szczegolna uwage (i ewentualnie
starac sie o zmiane)?
Co myslec o takim zapisie w umowie:
".... MILART Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Mirkowie
oświadcza, że Spółka zaciągnęła kredyt bankowy w BZWBK S.A. na realizację
przedmiotowej inwestycji, zgodnie z umową nr, którego spłata jest
zabezpieczona hipoteką na nieruchomości opisanej wyżej. Spółka zobowiązuje
się przed zawarciem umowy przeniesienia własności lokalu przedstawić
oświadczenie Banku o zwolnieniu hipoteki na wskazanym lokalu mieszkalnym,
wydzielonym garażu, wraz z częściami do nich przynależnymi oraz udziałem w
nieruchomości gruntowej w przypadku gdy kupujący ten lokal wpłacą 100%
środków z tytułu podpisanej umowy sprzedaży lokalu na Rachunek deweloperski
powołanej wyżej spółki w Banku Zachodnim WBK S.A. numer:............. ,
zgodnie z punktem 4a rozdziału IV powołanej powyżej umowy kredytowej..."

Bede wdzieczny za kazda uwage i spostrzezenia. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: 62.233.144.* 08.03.06, 07:41
      ja m.in. z tego powodu zrezygnowałem z zakupu mieszkania w Radwanicach (ale
      generalnie poszło o to, że pan prezes wraz z p. Witkiem nie dotrzymywali
      wcześniejszych ustaleń i próbowali ze mną pogrywać, a tego nie lubię), ale jak
      się okazuje - mieszkania tam powstały, ludzie są chyba zadowoleni, no i
      zaciaganie kredytu pod hipoteke prowadzonej inwestycji staję się coraz
      powszechniejsze. Polecam wątek Radwanice
      • Gość: konserwator Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 07:48
        tzn ze po wynegocjowaniu jakis warunkow przy podpisaniu umowy okazywalo sie ze
        nie ma ich naniesionych? tak mozna to rozumiec?
        • Gość: Piotr Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: 62.233.144.* 08.03.06, 08:05
          nie to znaczy, że po wynegocjowaniu albo doprecyzowaniu pewnych zapisów
          próbowano ze mnie zrobić durnia podkładając mi dokumenty w starej wersji albo
          celowo bez naniesionych zmian, które całkowicie wypaczały sens zapisów w
          umowie. Ponadto wspomniany p. Witek potrafił mi po 2 dniach od rozmowy z
          prezesem powiedzieć, że "po przemyśleniu pewnych kwestii postanowiliśmy nie
          zgodzić się na to i na to" - oczywiście prezes był wówczas nieuchwytny. Po 12
          dniach takiej zabawy dałem sobie spokój.
    • Gość: mmm Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 11.03.06, 19:30
      czy moze ktos juz tam kupil mieszkanie? jak doswiadczenia i kontakt z
      deweloperem?
      • Gość: m&m Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:22
        Hej sama zastanawiam sie nad zakupem mieszkania na zagonach.Mam dużo
        wątpliwości tym bardziej ze juz na samym wstępie mam problemy o których
        piszecie,tzn musze prosic po kilka razy o niezbędne informacje oraz
        materiały.Bede wdzieczna za każdą wskazówke:) A tak pozatym byłam na budowie i
        powiem szczerze,że mieszkania od strony ul.Stanisławowskiej nie będą zapewne
        komfortowe pod względem głośności.Ruch jest spory a mieszkanka blisko ulicy.Nie
        ma tego problemu przy ul zagony
    • Gość: sz1 Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:17
      Poproś jeszcze o promesę banku ,że nie będzie robił problemu z przeniesieniem własności po wpłaceniu 100% wartości nieruchomości. Jak to będziesz miał , to nie ma co się czepiac tego punktu umowy.
    • Gość: zx Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:42
      czy moze ktos kupil juz mieszkanie na zagonach?
      • Gość: zx Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:33
        czyzby nikt z kupujacych ta inwestycje nie mial dostepu do netu ...? :)
        • Gość: awakonaty Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.06, 09:02
          chyba, bo budowa idzie jak strzała a ja tylko słysze ja robotnicy klną na siebi
          i niesie sie po całych zagonach a chciałam pokazać dziecku jak pracuje dzwig....
    • Gość: Klient Milart? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.06, 08:14
      Witamy.
      Rozwarzamy zakup mieszkania w Milarcie, jednakże słyszeliśmy slabe opinie.
      Zasięgnęliśmy języka wśród znajomych i ponoć jeszcze kilka lat temu byli bardzo
      solidną firmą, ale ostatnio dobra koniunktura przewróciła im w głowie. Ponoć
      zdażały się duże problemy z jakością wykonania oraz obsługa przez pracowników
      firmy.
      Czy ktoś coś wie na ten temat?
      Mamy nadzieje, że nie mieliście problemów :).
      Dziękujemy bardzo za wszelkie odpowiedzi - zarówno dobra, no i złe.
      Pozdrawiamy przyszłych mieszkańców!
    • Gość: opl Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: 212.160.138.* 31.03.06, 11:58
      moze ktos ma jakies spostrzezenia odnosnie inwestycji i samego dewelopera?
    • Gość: zxc Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:33
      witam, czy moze jest tu ktos kto zakupil mieszkanie w tej lokalizacji? lub
      przymierza sie do tego?
    • Gość: yyy Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:36
      co sadzicie o tej inwestycji i o deweloperze? czy 3300 zl brutto za metr warte
      jest tej lokalizacji?
      • Gość: gosc Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.04.06, 21:39
        jak za te cene to polecam Os. Morelowe w Atalu - na oko rozklady podobaja mi sie
        tam bardziej a lokalizacja niemal ta sama
        • Gość: i900 Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: 212.160.138.* 04.05.06, 08:15
          lokalizacja rzeczywiscie zblizona tyle, ze w inwestycji Atal-u wzialbym tez pod
          uwage droge dojazdowa - ul. Trawowa, poki co jest to droga gruntowa i raczej
          niepredko przeksztalci sie w cos utwardzonego. Natomiast w Milarcie mimo ze
          bedzie nieco ciasnawo to droge chyba raczej zrobia bo to wewnetrzna:)
          • Gość: camag Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 07.05.06, 14:15
            my kupilismy tam mieszkanie , juz w krótce stowrzę specjalne forum mieszkańców
            abyśmy mogli sie dzielić doświadczeniami z milartem

pzdr.

CAMAG

camag@gazeta.pl
            • Gość: camag Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 07.05.06, 16:50
              www.nazagonach.prv.pl
              Zapraszam na osiedlowe forum
    • Gość: xcv Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 13.05.06, 20:00
      alez cisza zapanowala na tym watku.... pewnie nikt tam jeszcze nie kupil
      mieszkania...
      • Gość: Krzysiek Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.pl / 80.51.194.* 13.05.06, 20:56
        Milart chyba jest OK. A reszta wyjdzie w praniu. Ja nie mam jak na razie
        zadnych uwag. W negocjacji umowy sa elastyczni, blok powstaje w oczach, sami
        sie dopytuja o ewentualne zmiany projektowe scianek, instalacji itp. A
        lokalizacja, wielkosc dzialki itp. to juz rzecz gustu i oczywiscie pieniedzy.
        Jedno jest pewne, jak ktos chce w cenie kurnika miec mieszkanie w Rynku to
        faktycznie moze byc mocno sfrustrowany.
        • Gość: xcv Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 13.05.06, 22:21
          na www.nazagonach.prv.pl jest formum internetowe osiedla, jesli jestes
          mieszkancem to moze sie przylaczysz,
    • Gość: ddt Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 22.05.06, 00:00
      jaka jest obecnie cena za metr? budowa z tego co widac to nawet idzie calkiem
      sprawnie do przodu, tylko troche ciasnawo bedzie - mala dzialka, brak placu
      zabaw.
      • Gość: bb Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.ukonline.co.uk 30.09.06, 09:49
        czytam jak pisaliscie o cene ok3tys a teraz 5 tys netto na Minskiej bedzie
    • Gość: zet7 Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:42
      forum dla przyszlych mieszkancow osiedla "na zagonach" :
      www.nazagonach.prv.pl
      • Gość: tracer Milart-Osiedle na Zagonach---www.nazagonach.prv.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.06, 14:43
        www.nazagonach.prv.pl/ - zapraszamy przyszłych sąsiadów !
        • Gość: anula Re: Milart-Osiedle na Zagonach---www.nazagonach.p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:54
          mam pytanie dlugo czekaliscie od ukazania sie oferty na pierwsza umowe
          intencyjna???
          • Gość: zeb Re: Milart-Osiedle na Zagonach---www.nazagonach.p IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 06.07.06, 07:22
            w ogole nie czekalismy poniewaz od razu podpisywalismy umowe przedwstepna
            sprzedazy mieszkania.
    • Gość: x inwestycja w calosci wyprzedana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:05
      kilka dni temu na stronie milartu pojawilo sie info o wyprzedaniu calej
      inwestycji (w sumie to mieszkania sprzedaly sie raczej nieco wczesniej) ....
    • Gość: i8 www.nazagonach.prv.pl IP: 212.160.138.* 26.07.06, 12:26
      forum dla przyszlych mieszkancow
      www.nazagonach.prv.pl
    • Gość: g654 Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 26.08.06, 21:26
      jak ida prace na budowie? ostatnio Milart chyba wyslal swojego fotografa na
      urlop bo od miesiaca nie zamiescili na stronie WWW zadnych nowych fotek. Moze
      byl ktos ostatnio w tych okolicach ?
      • Gość: mm Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.06, 19:39
        Jestem zainteresowana mieszkankiem budowanym przez Milart(ul.Mińska)Prosze
        napiszcie czy umowe przedwstępną podpisywaliście w formie aktu notarialnego?
      • Gość: boska Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:36
        prace na budowie idą w zaskakująco szybkim tempie. Oby tak dalej :-) Kupiliśmy
        tam mieszkanie i jak do tej pory nie mamy żadnych zastrzeżeń ani co do samego
        developera ani do pracowników budowy (a dość często tam jestem). Lokalizacja
        może nie jest zbyt "ekskluzywna" ale jak za takie pieniądze to i tak jest
        super. Mam nadzieję, że będzie tak dalej.
        p.s
        są już nowe fotki na stronie ale nie ma tam już żadnych wolnych mieszkań.
        • Gość: jola Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: 62.233.250.* 03.10.06, 20:01
          Zazdroszczę tego optymizmu. Ja dopiero szukam i nie wiem co wybrać.
    • Gość: jaki internet i telefonia IP: 212.160.138.* 04.10.06, 16:41
      witam,
      1. czy ktos juz wstepnie myslal o dostawcy internetu? macie jakies propozycje?
      2. telefon bedzie z dialogu czy tepsa?
    • Gość: ag Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: 212.160.138.* 09.11.06, 08:14
      jak tam postepy na budowie? byl ktos ostatnio?
      • Gość: agg Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: 212.160.138.* 01.12.06, 09:23
        a moze jednak ktos byl ostatnio na budowie? albo moze ma jakies inne newsy z
        inwestycji? sa jakies opoznienia? kiedy bedzie montowanie grzejnikow w
        lazienkach? itd itd....
        • Gość: 399 Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.as.kn.pl 06.12.06, 23:58
          podlaczam sie do zapytania....
          • Gość: www.nazagonach.prv Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 11.12.06, 23:42
            nasze forum po paru problemach zostało ponownie uruchomione.
            Niestety nie udało się odzyskać części wpisów wiec... musimy się poznawać
            ponownie

Zachęcam do przeniesienia dyskusji na naszą stronę :
            www.nazagonach.prv.pl

pozdrawiam

Kamil
            • Gość: tomek Re: Milart - Osiedle na Zagonach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.07, 16:02
              jestem zainteresowany kupnem mieszkania 3 pokojowego na tym osiedlu
              prosze o oferty buckii@o2.pl
    • Gość: up www.nazagonach.prv.pl IP: *.as.kn.pl 14.12.06, 23:05
      ruszylo na nowo forum osiedla na zagonach:

www.nazagonach.prv.pl
      • Gość: up Re: www.nazagonach.prv.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 14:58
        jak up to up !

www.nazagonach.prv.pl
        • Gość: asd44 Re: www.nazagonach.prv.pl IP: *.as.kn.pl 04.02.07, 10:56
          przyszlych mieszkancow zapraszamy na forum:
          www.nazagonach.prv.pl
          • Gość: zet Re: www.nazagonach.prv.pl IP: *.as.kn.pl 19.02.07, 20:25
            up.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka