Dodaj do ulubionych

Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach

IP: *.as.wcom.net 06.05.06, 20:49
Witam serdecznie,
zarezerwowałam ostatnio mieszkanie na Partynicach u tego dewelopera,
przejrzałam forum i trochę zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam:
pisaliście (choć już trochę dawno) niezbyt dobre rzeczy nt. tego dewelopera
typu: opóźnienia na Motylkowej, pani Joasia z marketingu kłamiąca prosto w
oczy, upadłość, że nie mają kasy na rpozpczęcie tej inwestycji itd... Czy
ktoś wie coś nowego na temat sytuacji u tego dewelopera?
Bardzo proszę o jakiekolwiek wieści (może ktoś już kupił i ma dobre lub złe
doświadczenia), rezerwację mam tylko do wtorku - wówczas konieczna jest
ostateczna decyzja.
Dzięki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.06, 22:12
      ten developer ma taką metodę budowania. Najpierw łapie jeleni których okłmuję
      obiecując rychłe rozpoczęcie inwestycji. W ten sposób uzyskuje środki na
      sfinansowanie zakupu działki i pieniądze na skonczenie poprzedniej inwestycji.
      Nstępnie wszytko się odwleka a w międzyczasie kożystając z tego że ceny rosną
      sprzedaje mieszkania znacznie drożej.
      Inwestycja na Partynicach miała rozpocząć się w zeszłym roku następnie w tym w
      kwietniu.
      Pewnie w końcu ją zaczną i z rocznym poślizgiem skończą.
      • Gość: EWA Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: *.as.wcom.net 06.05.06, 22:23
        to prawda, cena w tej chwili na Partynicach jest dość wysoka,a wciąż nie
        wiadomo kiedy ruszą i czy dotrzymaja terminu skoro tam jeszcze nic nie ma (a
        plan jest, że skończą w sierpniu 2007)...
        • Gość: gość Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.06, 20:46
          Stawiam na koniec 2008 r.
    • Gość: sylwia Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: 83.147.141.* 08.05.06, 01:42
      Pani Ewo...zalezy na kiedy potrzebuje Pani mieszkanie bo u tego developera
      poslizg 1,5 roczny to norma a Zwycieska bedzie miala raczej jeszcze wiekszy.
      Nie wiem jakiego mieszkanka Pani szuka ale w tym miejscu buduja jeszcze inni
      developerzy-Prasa,Dom-Invest,Inter-Es a jesli szczegolnie zalezy Pani na
      mieszkaniu dokladnie na tej lini na ktorej bedzie budowac Awbud to Budotex
      rozpoczyna tam swoja inwestycje(dokladnie to miejsce gdzie teraz stoi grochowka
      wojskowa)
      Pozdrawiam
      • Gość: EWA Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: *.europe.hp.net 08.05.06, 19:43
        Dziękuję za wypowiedź na forum.
        Budotex? - bylam dzisiaj w Budotexie i jedyną inawestycją, ktróea oni zaczną
        niedługo i sprzedają jest krzycka. Nic na zwycięskiej/partynicach nie budują.
        Pojawił się w Pani wypowiedzi deweloper Inter-es. Bardzo ciekawa inwestycja,
        ale czy zna Pani/znacie jakieś szczegóły na temat dewelopera?
        Z tego co wiem, to na razie projekty są w urzędzie i pozwolenie na budowę jest
        kwestią kilku/kilkunastu dni... O samym deweloperze wiem niewiele...
        • Gość: sylwia Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: 83.147.139.* 09.05.06, 01:02
          Witam ponownie:))
          Jesli chodzi o Budotex to zakupil on dzialke przy skrzyzowaniu Zwycieskiej i
          Oltaszynskiej(dokladnie przy grochowce-teren jest ogrodzony i powiedzmy
          wyrownany wiec jesli Pani tam pojedzie to latwo znajdzie).
          W tej chwili inwestycja jest na etapie projektu i byc moze dlatego nie
          poinformowali Pani o niej w biurze(ja o tej inwestycji wiem od podwykonawcow
          Budotexu ktorzy beda wysylac do nich oferte przetargowa ).Mam nadzieje ze
          wszystko wyjasni sie na dniach gdyz sama jestem zainteresowana lokalem uslugowym
          w tym budynku i nawet chyba jutro bede dzwonic do nich w tej sprawie.
          Jesli chodzi o Inter-Es to nic nie wiem szerzej o tym developerze....dziwi mnie
          tylko ze na tak malej dzialce chce postawic rownolegle 2 budynki(dawna szkola
          plus nowy budynek).Odleglosc miedzy tymi budynkami bedzie naprawde bardzo
          mala(ja ostatnio chyba liczylam krokami to wyszlo mi 12 metrow-ale to tak a
          oko;))Takze sasiedzi beda mogli sobie przez okna cukier podawac;))Jesli mialabym
          sie decydowac to tylko na najwyzsze kondygnacje(zeby bylo jak najwiecej
          swiatla)i najlepiej skrajne-choc budynek sasiadujacego z ta dzialka Agrometu tez
          jest bardzo blisko:((Najbardziej mi szkoda tych pieknych duzych choinek ktore
          rosna na tej dzialce-beda musieli je wyciac:((
          W tej chwili zaczyna sie tez rewitalizacja 2 bylych budynkow pokoszarowych ktora
          robi firma Atrium....sa tam napewno wolne mieszkanka...2 budynki rewitalizuje
          Dom-Invest a takze jeden buduje od podstaw(nie daje 100% gwarancji ale pewnie
          bedzie to w "dziurze" po starym wojskowym kasynie-takze rownolegle do budynku
          Awbudu ale z tylu).Nie wiem czy Prasa ma jeszcze cos wolnego ale mieli bardzo
          dobra cene...jeszcze 2 miesiace temu jedno mieszkanie 80 metrowe w budynku ktory
          bedzie gotowy za 1,5 roku mial Agromet(ale pewnie juz poszlo bo mieszkania
          sprzedaly sie jak swieze buleczki ze wzgledu na cene-3200!!!)
          Troszke dalej-przy Oltaszynskiej ale juz w Wysokiej buduje Pekabud-Osiedle pod
          brzozkami-(chyba taka nazwa..dokladnie nie pamietam).Jako nieliczni (po
          Agromecie) buduja z cegly!!
          Kiedys obilo mi sie o uszy ze jakas dzialke w tym rejonie ma jeszcze Temar ale
          to takze raczej faza projektowa i nie chca udzielac zadnych informacji.Z tym
          Temarem jednak powtarzam informacje za kims...sama nie sprawdzalam;))
          Pozdrawiam i zycze milego wyboru.
          Moze kiedys bedziemy sie mijac na naszym osiedlu;)))
          • Gość: EWA Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: *.as.wcom.net 09.05.06, 21:55
            Witam,
            bycmoże to prawda z tym Budotexem, ale ponieważ nic nie wiadomo, stwierdziłam
            nie czakać - bo to gra w ciemno.
            Zdecyduje sie chyba na Inter-es. Rozmawiałam z nimi- odległość standardowa: 12
            m miedzy budynkami. Może to nie rewelacja, ale wolę takie rozwiązanie niż
            zabudowa np. w kształcie podkowy typu Agromet (obok Inter-esu).
            Jeśli chodzi o Atrium - to moim zdaniem jak już płacić tak gruba kasę to lepiej
            w nowym budownictwie, a tam nieciekawa jest konstrukjca dobudowy kolejnego
            piętra i dziwne zadaszenie - dla mnie to wygląda nietrwale.
            W Dom-Invescie nie ma muz interesujacych mnie metrazy, a w spoldzielni nie chce
            kupowac, bo cena za metr dzis korzystna a przy ostatecznym rozliczeniu
            inwestycji moga wyjsc niespodzianki.
            Wysoka to ladne okolice, ale jednak za wysokie progi biorac pod uwage
            lokalizacje i koszty zwiazane z dojazdami itd...
            Dzięki za wymianę zdań - do napisania
            C
            • Gość: sylwia Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: 83.147.136.* 10.05.06, 19:02
              Oferta Inter-Es wyglada dosc atrakcyjnie:))Mam nadzieje ze wszystko pojdzie po
              Pani mysli.Co do Atrium to ma Pani racje-pozatym wizualnie ich inwestycje sa
              dosc nieciekawe:((
              Ja wlasnie znalazlam w necie reklame Budotexu na Zwycieskiej:
              www.nieruchomosci.com.pl/wiecej.php?id=232
              niestety zadne szczegoly poza cena nie sa podane;))No i termin oddania daleki...
              Zycze powodzenia w negocjacjach z Inter-Esem.
              Pozdrawiam
          • Gość: Gosciu Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.06, 22:31
            Budotex i Krzycka...??

Na dzień dzisiejszy Krzycka już w 70% wysprzedana!! Budotex podniósł cenę do
            5tyś za metr bo klientów ogrom, a nie wyszli jeszcze z ziemi... Miasto oszalało!

A budują ładnie i dobrze :)
          • Gość: Adam Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.06, 12:43
            Widzę, że jesteś bardzo dobrze zorientowana :). Jak tak sobie to wszystko
            czytam, to włosy mi stają dęba, niedługo się chyba zrobi z okolic Zwycięskiej
            największe osiedle we Wrocławiu. Mam nadzieję, że miasto ma jakieś plany
            związane z przebudową Zwycięskiej, bo teraz jest po prostu strasznie.
            Przydałaby się też jakaś nowa linia autobusowa albo najlepiej parę ;) żeby nie
            trzeba było jeździć z przesiadkami przez dworzec - pomijając fakt, że jak się
            wszyscy wprowadzą to się do autobusu nie da wejść :D. Wiecie coś może o tego
            typu rzeczach? A może warto się skrzyknąć i wysmarować jakieś pisemko do urzędu
            w tych sprawach? Z tego co się zdążyłęm zorientować to prężnie działa Rada
            Osiedla Ołtaszyn-Wojszyce czego niestety nie mogę powiedzieć o Radzie Partynic.
            W każdym bądź razie o niczym nie słyszałem.
            • Gość: awa Re: Awbud-developer - mieszkanie na Partynicach IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 22.05.06, 11:23
              Wejdż na stronę:www.wroclaw.pl/ tam znajdziesz plany zagospodarowania m.in.
              Ulicy Zwycięskiej. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka