Dodaj do ulubionych

Silverhouse ul.Jedności Nar. 91

IP: *.magma-net.pl 17.05.06, 14:38
skasowali nas z forum "inwestycje",może tu sie uda.Czy są jacyś przyszli
sąsiedzi?Na jaki realny termin oddania można liczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 22:38
      na sierpien nie ma co liczyc. a tak na marginesie - co myslicie o Budmaxie?
      • Gość: gryt Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 23:36
        budmax to kghm, wiec chcyba sa ok
        • Gość: gosc Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:00
          Nie dokonca "ok" bo pierwotny termin zakonczenia inwetycji minal pol roku temu!
          • Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 19.05.06, 18:24
            no pięknie.podpisującym w 1 połowie lutego br. mówiono i tak jest w umowie,że 1
            sierpnia.i tak nie zdążą :-((
            • Gość: Anna Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.korbajt.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.06, 07:36
              Niestety od poczatku wystawienia tej inwestycji czyli 2 lata temu tak sie
              dzieje ze nie dotrzymuje sie terminu zakonczenia inwestycji ,sprzedaz
              prowadzilo wtedy Biuro Nieruchomosci centrum z Olawskiej rog Szewskiej
              • Gość: on Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.06, 22:23
                ale z czego to wynika? maja jakies problemy?
            • Gość: jk Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.06, 13:13
              nie wyglada to dzis zachecajoca. ledwie pierwsza kondygnacja postawiona
    • dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 27.05.06, 21:12
      A ja wlasnie zrezygnowalem z mieszkania w Silver Housie, ale gryze sie, ze
      popelnielem blad - co myslicie?
      • Gość: kryska Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.prorexim.com.pl 29.05.06, 17:42
        a ceny tam rosna, i rosna
        ostatnie mieszkania poszly za 4,5 tys.
        • Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 29.05.06, 20:32
          budynek B ledwo 4 piętro,budynek A -drugie.jest koniec maja....
          • Gość: tom Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 21:29
            i juz nie wiem, cz teraz kupowac kafelki, czy czekac??? :):)
            • Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 31.05.06, 22:01
              z zakupem czekaj.ale zacznij wybierac i orientować sie w cenach.oferta jest
              bogata..............
              • dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 09.06.06, 15:13
                I cos ucichlo, a ja jestem z powrotem i to nie tylko na forum
                • Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 11.06.06, 21:41
                  ucichło bo chyba wiekszość lokatorów traktuje Silwer jak inwestycje
                  kapitałową.Opóznienia nie bardzo ich martwią.dzis budynek A miał niedokończone
                  pietro 3,budynek B - piąte...
                  • dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 12.06.06, 08:22
                    rozumiem, ze Ty traktujesz mieszkanie w Silver w innych kategoriach - jesli
                    tak, to podobnie jak u mnie. Coz za jakis czas bedziemy sie witali na klatce :)
                  • dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 12.06.06, 14:40
                    wiwan, a powiedz: nie obawiasz sie, ze Jednosci, szczegolnie w tym miejscu, to
                    troche dokuczliwe miejsce do zamieszkania? Mnie to troche trapi, tym bardziej
                    ze mieszkanie mam od strony ulicy, chociaz z drugiej strony - na 4 pietrze
                    • Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 12.06.06, 21:49
                      "dokuczliwośc" to takie subiektywne.nie ma tam-zdaje się,wstyd ,nie sprawdziłem
                      sygnalizacji świetlnej,więc raczej pisku opon ruszających na zielonym nie
                      uswiadzczysz.torowisko po remoncie więc hałas uliczny jak na te lokalizację
                      raczej poniżej sredniej.natomiast z nipokojem ptrzyłem w niedziele na sąsiadów z
                      komunalniaków.to takie klimaty-obawiałbym sie wrzasków spod nocnego i kolumn
                      wystawionych w oknach.ale tak bywa i w "przyzwoitych "okolicach.cóż -signum
                      temporis........
                      • dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 13.06.06, 09:38
                        To takie moje gadanie - klamka zapadla, i tyle. Jedno jest pewne - wlasne M
                        nastraja pozytywnie. Poza tym dzieki nam wlasnie takie klimaty w tych okolicach
                        przejda niebawem do historii.
                        • Gość: garna Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.06.06, 21:35
                          My tez bedziemy miec tam mieszkanko:)
                          • Gość: wader Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.prorexim.com.pl 03.07.06, 15:36
                            W budynku A jest juz 4 pietro. Ciekawe czy dadza rade do konca sierpnia postawic
                            calosc? Tak obiecuja, ale...
                            • Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 11.07.06, 13:32
                              wiem,że to płacz nad rozlanym mlekiem,ale gdy widze jak Silver jest wciśnięty
                              obok tej ruiny - "jaskólczego gniazda " Jedności 93 to żal mi tak zmarnowanej
                              działki.czy naprawde w magistracie nikt nie myśli.Mieszkaja tam może 2
                              rodziny,budynek się rozsypuje,aż sie prosiło o wyburzenie i wystawienie
                              podwójnej (Jedności 91/93) działki na przetarg.Silver nie trzyma pierwotnej
                              linii zabudowy,utrwali to zachwianie równowagi na lat 150 pewnie.jest zbudowany
                              na wydziwionym planie.A za rok pewnie gdy urocza "sąsiadka " sie rozsypie
                              powstanie druga wydziwiona plomba.tak po polsku :-(((((
      • Gość: Gościu Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.06, 15:20
        Daj spokój - to nie błąd. Kto chciałby mieszkać w takim miejscu! Obok
        Krakowskiej, Kleczkowskiej, Pomorskiej to najgorsze miejsca w mieście. Moim
        zdaniem, zważywszy na cenę, nie ma czego żałować.
    • Gość: krycha Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.06, 21:44
      stawiaja juz ostatnie pietro w budynku A. W B juz stolarka oknienna zamontowana.
    • Gość: ryt Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.06, 19:16
      miejmy nadzieje, ze nie bedzie problemow z aktami notarialnymi
      • Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 24.07.06, 22:15
        no i co.36 dni do oddania. nie ma szans na terminowość.
        • Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 28.08.06, 22:04
          3 dni do oddania.kurczę,bud. B wyglada na zakończony.czy i z A zdążą -wiecie
          cos ?
    • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.chello.pl 23.09.06, 23:48
      Wyglada na to ze skonczy sie na opoznieniu 2 miesiecznym. Wersja od Wrobla to 2
      pazdziernika (dla bud. B) - czyli to co wyslali w ostatnim zawiadomieniu. Jak
      myslicie, zdaza z tym terminem? Podobno chodzi tylko o drzwi ktorych jeszcze nie
      ma wiec nie ma tez i kluczy...
      Czy oprocz mnie i mojej zony zamierza sie ktos tam wprowadzic wbrew wszytskiemu
      jeszcze w tym roku? My jestemy mocno zdeterminowani i wierze ze sie nam uda:) Co
      myslicie przyszli sasiedzi?
      • Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 31.10.06, 09:49
        dzisiaj klucze odbieramy
        • Gość: gość Co to jakaś sekta? Amok generalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 10:55
          Płacić 4,5 tys PLN za m.kw w tym budynku? Wolne żarty - w tym hałasie i
          smrodzie to nawet za darmo bym nie chcial żyć. Minimalne nasłonecznienie, z
          każdej strony stare kamienice, zero zieleni, drzew - chyba że są to
          miłośnicy "industrialu" i bez smrodu i zgrzytu tramwajów a także ryku
          samochodów nie potrafią egzystować. Czy Wy już nie potraficie wybierać lepszych
          miejsc do życia? Chyba że pod inwestycje to może jeszcze przejdzie ta cena?
          Życzę jednak Wszystkim mieszkańcom tego domu - dużo SŁOŃCA i ZIELENI w
          codziennym życiu. Pozdrawiam!
          • Gość: Frak Re: Co to jakaś sekta? Amok generalny? IP: *.gnupg.org 02.11.06, 23:40
            Może i tak jest czasami jak piszesz,ale głównym atutem tej inwestycji jest
            niewątpliwie przystanek tramwajowy , z okna można obserwować tramwaje,
            spisywać ich numery , porównywać rzeczywiste godziny odjazdów z rozkładem jazdy
            itd.itp.

Jaki smród ?
            Smród to dopiero będzie jak się urwie rura (ta na trzecim piętrze),ledwie
            się trzyma i fekalia wiszą na włosku. Ale cóż nie można mieć wszystkiego
            w życiu za darmo.
          • Gość: staszek Re: Co to jakaś sekta? Amok generalny? IP: *.crowley.pl 03.11.06, 12:43
            3 tygodnie temu natknalem sie na ogloszenie w gazecie wroclawskiej: sprzedam
            mieszkanie na jednosci. Zadzwonilem. Okazalo sie ze ktos z klientow budmaxu chce
            odstapic swoje mieszkanie za 7 tys za metr kwadratowy! Babka mowila ze
            zainteresowanie ogloszeniem jest spore.
            Ja kupilem w budmaksie metr za 3200, wczesniej mozna bylo nawet kupic za 2600.
            Wiec jak ktos mowi ze nie warto tam kupowac mieszkania to niech sie sam postuka
            w glowe.
        • Gość: maciej Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: 217.8.190.* 02.11.06, 23:27
          dopiero teraz?? chyba że w budynku A...
          u nas już tylko skonczyc lazienke i się wprowadzamy...
          choć w B już ktoś "mieszka"... o przedłużaczu:)
          podziwiam!

pozdrowienia
          • Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 26.11.06, 20:58
            czy wiadomo komuś czy Dialog będzie w Silverze.tp juz jest...
            • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 27.11.06, 10:43
              W dialogu powiedzieli ze nie wiadomo kiedy bedzie podlaczenie, trzeba wysylac
              pisma i czekac na odpowiedz. Kablowki na razie tez nie widac, w vectrze
              powiedzieli ze moze w przyszlym roku...
              • Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 29.12.06, 16:46
                dialog mnie zdumiewa.minął kolejny miesiąc,nadal "brak możliwości technicznych"
                i można 80 razy tłuc im do głowy,że zawsze taka będzie odpowiedz systemu,bo tej
                kamienicy nie mają w ewidencji,pada też argument o znikomym zainteresowaniu
                abonentów a w związku z tym z dużym kosztem na łeb.a jakie ma byc
                zainteresowanie skoro tak odpowiadają.
                Jeżdzi po mieście wielu dialogowych japiszonów-przepraszam -przedstawicieli
                handlowych i nie chce im sie zauważyć ,że powstał obiekt na 70 mieszkań,że w obu
                sasiednich budynkach mają sieć i trzeba pędzić do dewelopera.
                Tepsa jest juz od dawna
                • Gość: icek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.218.146.194.generacja.pl 01.01.07, 11:32
                  jest tam www.generacja.pl, (71) 78-56-000

Podłączenie w 1 dzień. Informacje o planach taryfowych do.pl/?
                  a=oferta&b=25

Istnieje możliwość podłączenia internetu na 3 dniowy darmowy test bez
                  zobowiązań.
                  • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 03.01.07, 13:40
                    Niestety generacja z taka oferta cenowa to dla mnie chyba jakis zart. Wole juz
                    pouzywac internetu z komorki i poczekac na kogokolwiek innego. Generacja to dla
                    mnie jeszcze wiekszy bubel niz tepsa.
                    • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 03.01.07, 22:37
                      masz jakies ale ? Jak coś masz to pisz. Opluwać to łatwo. Konkret napisać to
                      już ciężej.

Co z tą ofertą nie jest tak? 1,5Mb/s za 61 złotych to za drogo czy za wolno?
                      LAN i hub DC źle działa ? W TPSA działa lepiej ?

Icek
                      • Gość: MH Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 04.01.07, 00:26
                        Jak się nie ma konkretów to pisze się ogólniki. Może to sposób Staszka na
                        zwrócenie na siebie uwagi ? Staszek polecam Ci TP SA - cudowny operator, który
                        za wspaniałe promocyjne ceny przywiąże Cię do siebie na 3 lata bez możliwości
                        wcześniejszej rezygnacji z umowy, zagwarantuje Ci super limity na pobieranie
                        danych i ekstra działającą sieć LAN i hub DC. Podobna sytuacja jeśli chodzi o
                        internet z komórki - każdy operator ma limit danych 1,5 GB. No chyba że
                        korzystasz tylko z GG to zrozumiem. Poza tym szkoda mi Ciebie...
                        • Gość: Staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 04.01.07, 10:38
                          Ok, beda konkrety.
                          Po pierwsze subiektywne odczucie o obsludze klienta. Dzwoniac do przedstawiciela
                          handlowego generacji (numer dostalem od budmaxu) dowiedzialem sie ze razem z
                          internetem moge u nich zamowic telefon. Wystarczy pojsc do biura i zlozyc
                          zlecenie. Zanim jednak poszedlem do biura na Krzykach zadzwonilem tam zeby sie
                          upewnic. No i oczywiscie okazalo sie ze telefonu miec nie mozna i otwarcie
                          powiedziano mi ze przedstawiciel blefowal. Ok, jesli wy lubicie byc robieni w
                          bambuko to wasza sprawa, ja nie lubie i juz wtedy sie do nich zrazilem.
                          Mowicie ze generacja ma takie swietne ceny? To porownajcie sobie z Vectra,
                          Dialogiem, a nawet iPlusem.
                          Dla przykladu dostep do internetu 512kb/s, umowa 12 miesiecy:
                          Vectra: 79zl (ale jest w tym kablowka, sam internet w vectrze tez tani nie jest,
                          najlepiej wziac go z kablowka lub telefonem), Dialog: 48zl (z rabatem za umowe
                          na 12 mies), iPlus: 60zl (w UMTSie ktory u nas jest moze nie wyciaga sie zawsze
                          512kb/s ale nie oszukujmy sie ze u innych operatorow zawsze sie taki transfer
                          osiaga poza tym iPlus mozesz uzywac wszedzie) wasza generacja: 61zl.
                          Liczby mowia same za siebie i te fakty zawsze sie obronia. Podtrzymuje to co
                          powiedzialem: generacja ze swoja oferta jest najmniej atrakcyjna z potencjalnych
                          operatorow na jednosci, a tepsa po oderwaniu internetu od telefonu bedzie tez
                          silna konkurencja.
                          Kolejna rzecz to wyglad i jakosc strony internetowej generacji. Sory, ale chyba
                          ten student co ja robil nie byl nawet studentem.
                          Icek, kazdy widzi ze pracujesz w generacji, bo nie wierze ze ktokolwiek tak za
                          friko umieszczalby reklamy operatora w swojej stopce na forum. Mysle ze po
                          prostu jestes PeHowcem (madremu dosc).
                          MH, wg mnie jestes albo ickiem pod innym nikiem albo innym pracownikiem
                          generacji albo (i to by bylo najgorsze) klientem generacji ktoremu wcisneli ze
                          nie ma lepszej oferty na rynku i nigdy nie bedzie. Moze zamiast ciagnac z huba
                          wez sie matematyke, przyda ci sie.
                          Ja sobie jeszcze z tym internetem przez komorke poczekam. WWW mi dziala dosc
                          dobrze, a maniactwo sciagania pirackich filmow na szczescie mnie nie dotnkelo
                          wiec poki co dam rade bez huba dc i lanu z piratami zlodziejami. Teskno mi tylko
                          do wysylania maili z ciezkimi zalacznikami.
                          Pozdrawiam,
                          Staszek ktory chce zaistniec (oh jeju jak mi na tym zalezy).
                          • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 20:51
                            Gość portalu: Staszek napisał(a):

> Dzwoniac do przedstawiciel
                            > a
                            > handlowego generacji (numer dostalem od budmaxu) dowiedzialem sie ze razem z
                            taa, na stronie przeczytałeś ten numer, że to do handlowca? Dostałeś numer do
                            osoby, która zajmuje się współpracą z deweloperami i nie ma bladego pojęcia o
                            ofercie. No może blade ale nie jest przedstawicielem handlowym. Pełną ofertę
                            można zawsze uzyskać pod numerem 71-78-56-000. Żaden inny numer nie obowiązuje
                            i nie jest przeznaczony dla naszych abonentów ani potencjalnych abonentów.

> Icek, kazdy widzi ze pracujesz w generacji, bo nie wierze ze ktokolwiek tak za
                            > friko umieszczalby reklamy operatora w swojej stopce na forum. Mysle ze po
                            > prostu jestes PeHowcem (madremu dosc).
                            ale ja nigdy się nie kryłem, że pracuję w generacji. Może poprostu mało wiesz
                            ale to widać nie tylko w tym temacie.

> MH, wg mnie jestes albo ickiem pod innym nikiem albo innym pracownikiem
                            > generacji albo (i to by bylo najgorsze) klientem generacji ktoremu wcisneli ze

taa, icek w 10 osobach ;)

podsumowując:
                            1. dzwonisz byle gdzie i oczekujesz fachowej pomocy

2. nie umiesz czytać oferty bo nasz plan taryfowy 512kb/s w dzień to tez
                            1,5Mb/s w nocy a jak doliczysz + 30% szybkości za podpisanie umowy na rok to
                            już daje 665,6kb/s w dzień i niemal 2Mb/s nocą za jedyne 61 złotych

3. masz święte prawo zamówić internet u konkurencji co mnie bardzo cieszy nawet
                            gdy weźmiesz to w TPSA. I już widze jak masz ten limit na ilość danych i biedne
                            łącze 512kb/s i ten ich wspaniały hub DC z prędkościami do 10MB/s. ;P

Icek
                            • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.01.07, 21:20
                              Moze wiem malo bo jestem jeszcze dosc mlody, ale jak widze ze inni duzo starsi
                              (do ktorych pewnie ty nalezysz) wiedza tylko troszeczke wiecej ode mnie albo
                              nawet tyle samo co ja to serce mi rosnie:) Wobec siebie jestem odrobine
                              krytyczny wiec generalnie zgadzam sie z Toba ze jeszcze malo wiem. Tylko razi
                              mnie to jak ktos kto nie udowodnil ze wie wiecej ode mnie smie mnie pouczac.
                              A tak szczerze, placa ci za to co piszesz na forach takich jak to czy robisz to
                              charytatywnie?
                              Ostatnio wkurza mnie to ze polowa ludzi na forach to przedstawiciele handlowi
                              ale widac Internet (ten pisany z duzej litery, ciekawe czy wiesz Icek dlaczego)
                              i fora internetowe ktore byly jeszcze kilka lat temu trybunem ludu
                              przeksztalcaja sie w narzedzie sluzace wylacznie marketingowi.
                              Nie oczekuje od Ciebie dalszej polemiki, szanuje to ze masz taka prace ze nawet
                              na forach internetowych nie mozesz wyrazac swoich ipinii a tylko piszesz to co
                              szef od Ciebie oczekuje. No coz, zadna praca nie hanbi.
                              Pozdrawiam i zycze premii za prace po godzinach...
                              Staszek
                              • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 21:48
                                Gość portalu: staszek napisał(a):

> A tak szczerze, placa ci za to co piszesz na forach takich jak to czy robisz
                                to
                                > charytatywnie?
                                robie to z czystą przyjemnością charytatywnie.

A tak naprawde to poprostu piszę jak jest, a nie mydle oczy jakimyś tekstami
                                reklamowymi. Ty natomiast nie wiesz jak jest, a mydlisz oczy jakimiś
                                farmazonami.

Jak będziesz starszy to pewnie docenisz robienie rzeczy aby osiągnąć cel a
                                nie "kopać" się dla zasady. Gdyby tak było to jak już dowiedziałeś się, która z
                                sieci osiedlowych jest w Twoim budynku to nawet jak nie masz naszej oferty
                                otworzyłbyś stronę www.generacja.pl, kliknął na tej stronie, która Ci się nie
                                podoba w dział kontakt i otrzymałbyś dane o telefonie do Działu Obsługi Klienta
                                (ciekawe czy wiesz czemy z wielkiej litery). Ty natomiast dręczysz ludzi,
                                którzy mają ściśle określone zadanie jakimiś pytaniami, które są im obce lub
                                przynajmniej w tematach których nie są kompetentni.

Jak będziesz chciał zgłosić przeciekający dach to gdzie zadzwonisz? do
                                księgowej czy może pod bardziej właściwy numer ?

Jak coś masz niesprawdzone to piszesz: "pewnie tak jest ale nie sprawdziłem ale
                                podejrzewam, że tak jest". Jak natomiast tak jest to piszesz: "sprawdziłem,
                                jest tak i tak i tyle". To tyle w dziedzinie pouczania.

To nie ma nic do przedstawiciela handlowego. Jestem administratorem tej sieci.

Icek
                                • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.01.07, 21:56
                                  Powiem Ci od poczatku do konca jak bylo z generacja a ty wyciagniesz wnioski co
                                  do obslugi w waszej firmie. Albo lepiej napisze ci maila. Sprawdz skrzynke za
                                  chwil kilka.
                                  • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 22:48
                                    nie wiem ile to jest chwil kilka ale cały czas czekam. Proponuje abyć wysłał to
                                    na icek@do.pl

Maila na gazecie mam chyba tylko z przymusu i nigdy go nie użyłem zakładając,
                                    że działa.

A tak swoją drogą to czy z gprsu Ci lepiej działa ??

Icek
                                    • sstaszek2 Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 23:18
                                      Dzieki za odpowiedz na maila, po tym wszystkim skusze sie co najmniej na 3 dni
                                      testow.
                                      Gprs dziala generalnie slabo. Tak jak widac moge pisac na forach, wysylac maile,
                                      przegladac strony itp. Gorzej ze strumieniami danych. Nie mam szans na skype czy
                                      youtube. Poki co uzywam prepaida w iplusie (nazywa sie to SimData czy jakos
                                      tak), 100kb kosztuje mnie 3 grosze, wiec drogo nie jest jak na internet z komorki...
                                      Po tym wszystkim mam tylko nadzieje ze kiedys tam nie bedziesz mnie banowal w
                                      sieci;) A jak cos jednak bedzie nie tak to bede wiedzial gdzie szukac winnego;)
                                      Pozdr.
                                      Staszek

PS To tutaj takze dobilismy do EOT
                • Gość: tom Antena IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 12:40
                  A moze ktos wie co z antena zbiorcza? Bedzie jakas? A moze ktos cos slyszal o
                  kablowce, ktora jest dostepna?
                  • Gość: tom Czynsz IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 12:42
                    pytan mam wiecej: kiedy bedzie pierwsze spotkanie mieszkancow, ile wynosic
                    bedzie czynsz?
                  • Gość: tom Pindy z cukierni IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 12:44
                    Czy ktos sie moze zajac tymi laskami z cukierni, ktore zostawiaja syf w
                    korytarzu zaraz po wejsciu do budynku A??? Kartony po paczkach, pety pod
                    grzejnikiem, itp.
                    • Gość: staszek Re: Pindy z cukierni IP: *.crowley.pl 08.01.07, 17:25
                      No wlasnie, czy one maja wykupiony ten kawalek na korytarzu gdzie zostawiaja
                      swoje skrzynki?
                      Spotkanie mieszkancow z tego co mowil p. Tomek Wandycz bedzie dopiero jak beda
                      mieli wszyscy akty, a mi sie wydaje ze trzeba do fontisu zadzwonic i juz teraz
                      popytac o to wszystko. Jest ktos wygadany chetny na taka rozmowe?:)
                  • Gość: staszek Re: Antena IP: *.crowley.pl 08.01.07, 17:32
                    Z tego co powiedzial mojej zonie p. Wrobel to nie planuja anteny zbiorczej, bo
                    podobno kazdy woli kablowke. Ja to bym moze i wolal kablowke ale nadal zadnej
                    nie ma:( W vectrze w grudniu powiedzieli mi zebym zadzwonil po nowym roku ale
                    juz nie mam ochoty przekonywac nikogo do naszych racji.
                    Oswajam sie z mysla o jakims cyfrowym polsacie albo ntv. Mam tylko nadzieje ze
                    nie bedzie problemow jak sobie walne antene satelitarna nad balkonem...
                    Staszek
                    • Gość: wiwan Re: Antena IP: *.magma-net.pl 08.01.07, 19:59
                      zatem te gniazda antenowe to atrapy ????
                      nie wiem tego na pewno,ale wydaje mi się ,że jest wręcz wymóg prawny,aby
                      zarządca budynku wielorodzinnego udostępniał antenę umożliwiającą odbiór
                      emitowanych naziemnie programów publicznych z najbliższego nadajnika.a więc TVP
                      1,2,3 i PR Wrocław,2,3,Bis ze Ślęży , RAM z Żurawiny i PR 1 z Trzebnicy
                      • Gość: staszek Re: Antena IP: *.generacja.pl 08.01.07, 20:06
                        Hm, jesli jest taki wymog prawny to mozna jeszcze pomeczyc myster wrobla, tylko
                        najlepiej wiedziec na jakie prawo sie powolywac. No bo przeciez odbior budynku
                        juz byl i budynek ma prawo uzytkowania.
                        A nasze gniazdka to nie atrapy. Jest pewnie zrobione okablowanie strukturalne
                        calego budynku. Czyli jak przyjdzie kiedys jakas kablowka to nie bedzie musiala
                        klasc swoje kable do kazdego mieszkania tylko skorzysta z tych kabli ktore juz
                        sa polozone...
                        Staszek
                        PS Po pierwszych godzinach testowego dostepu z generacji nie jest zle:)
                        • Gość: wiwan Re: Antena IP: *.magma-net.pl 08.01.07, 20:43
                          miałem na myśli atrapowość wyjść anteny tv.gnaizda mają 3 wyjścia-radiowe,tv i
                          cctv.cctv wymaga innych parametrów koncentryka niż zwykła radiowo-telewizyjna.po
                          prostu muszę odkręcić i zajrzeć ,które są
                          • Gość: staszek Re: Antena IP: *.generacja.pl 08.01.07, 20:50
                            Z ciekawoscia czekam na wynik ekspertyzy:) Ale powiem ze jak kiedys chcialem
                            rozebrac to gniazdko przy malowaniu to zrezygnowalem bo nie znalazlem tam zadnej
                            srubki ani zatrzasku ktory mozna poluznic:(
                    • Gość: tom Re: Antena IP: *.magma-net.pl 08.01.07, 20:12
                      Czesc, Budmax powinien pozwolic na wejscie kablowek i byloby po sprawie. Nie
                      wyobrazam sobie, zeby kazdy instalowal "antene nad balkonem" - piekna
                      ufo-choinke bysmy mieli.
                      • Gość: staszek Re: Antena IP: *.generacja.pl 08.01.07, 20:27
                        Ale z tego co wiem to budmax zadnej kablowce wejscia do budynku nie zabrania, to
                        kablowkom sie nie spieszy do nas. Tak samo jak dialogowi...
                        Staszek
    • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 04.01.07, 15:22
      Czy ktos wie cos o naszym administratorze? Budmax juz kogos wybral, ale nawet
      nie zapamietalem jak ta firma sie nazywala. Dowiadywal sie juz moze ktos ile
      bedzie kosztowal czynsz i kiedy bedziemy w koncu wymienic firme od windy ktora
      sie stale psuje?
      • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 21:49
        fontis jak mnie pamięć nie myli

Icek
        • Gość: MH Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 04.01.07, 22:36
          Icek pracuje w Generacji a ja czyli MH jestem tylko i wyłącznie jego klientem
          więc nie jesteśmy jedną osobą. To tak dla Twojego info Staszek. I widzisz tutaj
          Cię zaskoczę. Mam do wyboru 4 dostawców internetu. Dialog, TP SA, Generacja i
          Lanet. Z całej 4 Generacja jest najlepszym wyborem. Dlaczego? Już Ci piszę.
          Dialog i TP SA odpada ponieważ dla kilku złotych oszczędności nie mam zamiaru
          wiązać się z operatorem na 3 lata. Po wysłuchaniu opinii grona znajomych z
          osiedla Gaj na którym Lanet posiada swoją mocno rozbudowaną sieć na temat
          działania tam internetu oraz huba DC, zdecydowanie poleciłbym komuś Dialog. Sam
          wybrałem Generację której abonentem jestem od 3 lat ponieważ mają atrakcyjną
          cenę abonamentu w porównianiu do całej reszty, transfery z internetu są takie
          jak określone w umowie, sieć lokalna i hub DC działają wyśmienicie. Dodatkowo
          od kilku dni mam o 30 % szybsze transfery zgodnie z obowiązującą promocją. I
          proszę daj sobie na wstrzymanie z tą swoją dyskusją. Nic nie czytam od Ciebie
          tylko ogólniki, ogólniki..... Nudny jesteś.
          • sstaszek2 Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 23:02
            Skoro nie czytasz moich postow to takze na nie nie odpowiadaj.
            • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 23:06

EOT
              • Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 12:30
                no ślicznie sobie podyskutowaliście...
                1.wybór na razie jest Tpsa/Generacja,
                2.potrzeba mi stacjonarnego telefonu,
                3.gwoli ścisłości jest neostrada również na rok,więc argumenty o trzyletnim
                przywiązaniu do operatora są chybione
                • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 07.01.07, 13:00
                  w generacji telefon stacjonarny będzie uruchomiony nie wcześniej jak z końcem
                  miesiąca. Od pół roku trwają prace mogące udostępnić ten produkt dla większości
                  odbiorców w naszej sieci. W obecnym kształcie usługa funkcjonuje tylko dla
                  testowych abonentów.

Odeszliśmy od uruchamiania czegokolwiek na szybko co niestety przynosi więcej
                  problemów niż porzytku.
                  • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 08.01.07, 17:42
                    A ja dzis przypadkiem trafilem na taka strone:
                    twoja.generacja.be/
                    Poza tym od dzis mam w generacji 3 dniowy test. Zobaczymy jak bedzie. Poki co ta
                    stronka troche mnie nastraszyla. Oby bezpodstawnie, choc 3 dni testow to za malo
                    na rozwianie watpliwosci. Uczciwie mowiac nalezy sie uznanie ze generacja
                    udostepnia takie darmowe testy, czego nie mozna powiedziec o innych dostawcach...
                    A przy okazj, nie wiedzialem Panie Michale ze nalezycie do kierownictwa (a moze
                    nawet jestescie wlascicielem) tej firmy. W takim razie glupie bylo moje pytanie
                    czy placa wam za agitowanie na rzecz generacji...
                    Prosze nie odbierac tego postu jako moj kolejny atak na generacje. Nie chce
                    wracac do pyskowek z tamtego tygodnia.
                    Staszek
                    • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 08.01.07, 22:02
                      nie chce być tu postrzegany za taką osobę co się doszukuje wszędzie problemów
                      ale ktoś kto właśnie ma internet od nowego dostawcy zamiast z gprsa pisze od
                      konkurencji a nie z nowego łącza a po drugie to jakoś zawsze się logowałeś a
                      teraz nie ?
                      • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 08.01.07, 22:25
                        Logowalem sie tylko jak mialem potrzebe napisac ci maila. Poza tym mysle ze nikt
                        nie mialby ochoty podszywac sie pode mnie. A jak pisze z ajpika crowley.pl to
                        znaczy ze nie pisze z domu tylko z pracy, co jak wiesz nie znaczy ze pracuje u
                        konkurencji. Teraz jestem w domu i pisze z generacji.pl
                        Stronke generacja.be pokazal mi kolega w pracy, stad tamtem post.
                        • icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 08.01.07, 22:40
                          nie no spoko. Tamta strona co jej adres podajesz ma mało wspólnego z naszą
                          siecią. Jest zbudowana przez amatorów, którzy mieli złe doświadczenia z siecią
                          i tyle. Każdy ma takich klientów. tpsa ma, dialog ma, crowley ma i każda firma
                          co ma klientów liczonych w tysiącahc zawsze ma kogoś komu coś nie gra.
                          • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 08.01.07, 22:51
                            Dzis jeszcze nie moge sie wypowiadac na temat tamtej strony. Poczekamy zobaczymy.
                          • Gość: szymy Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.218.146.194.generacja.pl 08.01.07, 23:03
                            Poczytałem trochę ten temat i doszedłem do wniosku, że jako abonent firmy
                            Generacja od prawie 3 lat mogę się o niej, w miarę obiektywnie wypowiedzieć.
                            Awarie zdarzają mi się rzadko, a jeżeli już się zdarzają to mogę liczyć na
                            szybką reakcję ze strony administratorów. Co do samych transferów, to bez
                            problemu uzyskuje zagwarantowane prędkości (często nawet z nawiązką). A co do
                            tej całej strony generacja.be to uważam, że równie dobrze mogą powstać podobne o
                            innych operatorach. Ludzie są na prawdę różni i widzą to, co chcą widzieć, a
                            potem powstają jakieś dziwne pretensje. Nie wiem, nie znam tematu więc nie chce
                            się zbytnio wypowiadać. Nie piszę tego żeby kogoś na siłę przekonywać do firmy
                            Generacja - przecież każdy może sprawdzić jak to wszystko działa podczas okresu
                            próbnego. Ogólnie jestem zadowolony z usług i na pewno nie zmienię operatora,
                            choć mam na osiedlu innych dostawców (TP, dialog, vectra itp).

Pozdrawiam,
                            Łukasz
                            • Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 08.01.07, 23:14
                              Dziwi mnie troche ze na naszym forum silverhouse ni z gruszki ni z pietruszki
                              pojawiaja sie ludzie ktorzy prawie zycie oddadza za generacje. Lukasz, skad sie
                              wziales na naszym forum? Icek tu jest bo mu zalezy na pozyskiwaniu potencjalnych
                              klientow tam gdzie oni dyskutuja, a ty jak trafiles na nasz watek?
                              A my na jednosci musimy chyba zalozyc sobie wlasne forum albo jakas liste
                              dyskusyja z autoryzacja uzytkownikow. A Ickowi dalibysmy dostep przez zasiedzenie;)
                              • Gość: szymy Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.218.146.194.generacja.pl 08.01.07, 23:57
                                Bez przesady nie oddam życia za Generację ;) A trafiłem dosyć przypadkiem bo
                                szukałem info o developerze Triada, który buduję na moim osiedlu nowe budynki. I
                                tak od tematu do tematu, aż trafiłem. Pewnie jeszcze wiele osób tu trafi bo
                                trochę Wrocławia ta sieć łączy. Zresztą nie od dziś czytam tematy na gazeta.pl -
                                bez obaw nikt mnie nie nasłał, abym napisał parę "ciepłych" słów na temat
                                firmy. Zresztą co to by dało, skoro każdy może sam się przekonać. Pozdrawiam.
                                • baksak Może ktoś ma do wynajęcia mieszkanie w Silverhouse 25.01.07, 16:15
                                  Poszukuję do wynajęcia mieszkania, najchętniej dwupokojowego, przynajmniej
                                  częściowo umeblowanego i wyposażonego. Jestem pracującą młodą kobietą.
                                  Interesuje mnie wynajem na długi okres czasu Kontakt na maila gazetowego lub
                                  tel. 609556466

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka