Gość: wiwan IP: *.magma-net.pl 17.05.06, 14:38 skasowali nas z forum "inwestycje",może tu sie uda.Czy są jacyś przyszli sąsiedzi?Na jaki realny termin oddania można liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 22:38 na sierpien nie ma co liczyc. a tak na marginesie - co myslicie o Budmaxie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryt Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 23:36 budmax to kghm, wiec chcyba sa ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:00 Nie dokonca "ok" bo pierwotny termin zakonczenia inwetycji minal pol roku temu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 19.05.06, 18:24 no pięknie.podpisującym w 1 połowie lutego br. mówiono i tak jest w umowie,że 1 sierpnia.i tak nie zdążą :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.korbajt.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.06, 07:36 Niestety od poczatku wystawienia tej inwestycji czyli 2 lata temu tak sie dzieje ze nie dotrzymuje sie terminu zakonczenia inwestycji ,sprzedaz prowadzilo wtedy Biuro Nieruchomosci centrum z Olawskiej rog Szewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.06, 22:23 ale z czego to wynika? maja jakies problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.06, 13:13 nie wyglada to dzis zachecajoca. ledwie pierwsza kondygnacja postawiona Odpowiedz Link Zgłoś
dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 27.05.06, 21:12 A ja wlasnie zrezygnowalem z mieszkania w Silver Housie, ale gryze sie, ze popelnielem blad - co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.prorexim.com.pl 29.05.06, 17:42 a ceny tam rosna, i rosna ostatnie mieszkania poszly za 4,5 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 29.05.06, 20:32 budynek B ledwo 4 piętro,budynek A -drugie.jest koniec maja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 21:29 i juz nie wiem, cz teraz kupowac kafelki, czy czekac??? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 31.05.06, 22:01 z zakupem czekaj.ale zacznij wybierac i orientować sie w cenach.oferta jest bogata.............. Odpowiedz Link Zgłoś
dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 09.06.06, 15:13 I cos ucichlo, a ja jestem z powrotem i to nie tylko na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 11.06.06, 21:41 ucichło bo chyba wiekszość lokatorów traktuje Silwer jak inwestycje kapitałową.Opóznienia nie bardzo ich martwią.dzis budynek A miał niedokończone pietro 3,budynek B - piąte... Odpowiedz Link Zgłoś
dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 12.06.06, 08:22 rozumiem, ze Ty traktujesz mieszkanie w Silver w innych kategoriach - jesli tak, to podobnie jak u mnie. Coz za jakis czas bedziemy sie witali na klatce :) Odpowiedz Link Zgłoś
dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 12.06.06, 14:40 wiwan, a powiedz: nie obawiasz sie, ze Jednosci, szczegolnie w tym miejscu, to troche dokuczliwe miejsce do zamieszkania? Mnie to troche trapi, tym bardziej ze mieszkanie mam od strony ulicy, chociaz z drugiej strony - na 4 pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 12.06.06, 21:49 "dokuczliwośc" to takie subiektywne.nie ma tam-zdaje się,wstyd ,nie sprawdziłem sygnalizacji świetlnej,więc raczej pisku opon ruszających na zielonym nie uswiadzczysz.torowisko po remoncie więc hałas uliczny jak na te lokalizację raczej poniżej sredniej.natomiast z nipokojem ptrzyłem w niedziele na sąsiadów z komunalniaków.to takie klimaty-obawiałbym sie wrzasków spod nocnego i kolumn wystawionych w oknach.ale tak bywa i w "przyzwoitych "okolicach.cóż -signum temporis........ Odpowiedz Link Zgłoś
dabbed Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 13.06.06, 09:38 To takie moje gadanie - klamka zapadla, i tyle. Jedno jest pewne - wlasne M nastraja pozytywnie. Poza tym dzieki nam wlasnie takie klimaty w tych okolicach przejda niebawem do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garna Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.06.06, 21:35 My tez bedziemy miec tam mieszkanko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wader Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.prorexim.com.pl 03.07.06, 15:36 W budynku A jest juz 4 pietro. Ciekawe czy dadza rade do konca sierpnia postawic calosc? Tak obiecuja, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 11.07.06, 13:32 wiem,że to płacz nad rozlanym mlekiem,ale gdy widze jak Silver jest wciśnięty obok tej ruiny - "jaskólczego gniazda " Jedności 93 to żal mi tak zmarnowanej działki.czy naprawde w magistracie nikt nie myśli.Mieszkaja tam może 2 rodziny,budynek się rozsypuje,aż sie prosiło o wyburzenie i wystawienie podwójnej (Jedności 91/93) działki na przetarg.Silver nie trzyma pierwotnej linii zabudowy,utrwali to zachwianie równowagi na lat 150 pewnie.jest zbudowany na wydziwionym planie.A za rok pewnie gdy urocza "sąsiadka " sie rozsypie powstanie druga wydziwiona plomba.tak po polsku :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.06, 15:20 Daj spokój - to nie błąd. Kto chciałby mieszkać w takim miejscu! Obok Krakowskiej, Kleczkowskiej, Pomorskiej to najgorsze miejsca w mieście. Moim zdaniem, zważywszy na cenę, nie ma czego żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.06, 21:44 stawiaja juz ostatnie pietro w budynku A. W B juz stolarka oknienna zamontowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryt Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.06, 19:16 miejmy nadzieje, ze nie bedzie problemow z aktami notarialnymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 24.07.06, 22:15 no i co.36 dni do oddania. nie ma szans na terminowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 28.08.06, 22:04 3 dni do oddania.kurczę,bud. B wyglada na zakończony.czy i z A zdążą -wiecie cos ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.chello.pl 23.09.06, 23:48 Wyglada na to ze skonczy sie na opoznieniu 2 miesiecznym. Wersja od Wrobla to 2 pazdziernika (dla bud. B) - czyli to co wyslali w ostatnim zawiadomieniu. Jak myslicie, zdaza z tym terminem? Podobno chodzi tylko o drzwi ktorych jeszcze nie ma wiec nie ma tez i kluczy... Czy oprocz mnie i mojej zony zamierza sie ktos tam wprowadzic wbrew wszytskiemu jeszcze w tym roku? My jestemy mocno zdeterminowani i wierze ze sie nam uda:) Co myslicie przyszli sasiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 31.10.06, 09:49 dzisiaj klucze odbieramy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Co to jakaś sekta? Amok generalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 10:55 Płacić 4,5 tys PLN za m.kw w tym budynku? Wolne żarty - w tym hałasie i smrodzie to nawet za darmo bym nie chcial żyć. Minimalne nasłonecznienie, z każdej strony stare kamienice, zero zieleni, drzew - chyba że są to miłośnicy "industrialu" i bez smrodu i zgrzytu tramwajów a także ryku samochodów nie potrafią egzystować. Czy Wy już nie potraficie wybierać lepszych miejsc do życia? Chyba że pod inwestycje to może jeszcze przejdzie ta cena? Życzę jednak Wszystkim mieszkańcom tego domu - dużo SŁOŃCA i ZIELENI w codziennym życiu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frak Re: Co to jakaś sekta? Amok generalny? IP: *.gnupg.org 02.11.06, 23:40 Może i tak jest czasami jak piszesz,ale głównym atutem tej inwestycji jest niewątpliwie przystanek tramwajowy , z okna można obserwować tramwaje, spisywać ich numery , porównywać rzeczywiste godziny odjazdów z rozkładem jazdy itd.itp. Jaki smród ? Smród to dopiero będzie jak się urwie rura (ta na trzecim piętrze),ledwie się trzyma i fekalia wiszą na włosku. Ale cóż nie można mieć wszystkiego w życiu za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Co to jakaś sekta? Amok generalny? IP: *.crowley.pl 03.11.06, 12:43 3 tygodnie temu natknalem sie na ogloszenie w gazecie wroclawskiej: sprzedam mieszkanie na jednosci. Zadzwonilem. Okazalo sie ze ktos z klientow budmaxu chce odstapic swoje mieszkanie za 7 tys za metr kwadratowy! Babka mowila ze zainteresowanie ogloszeniem jest spore. Ja kupilem w budmaksie metr za 3200, wczesniej mozna bylo nawet kupic za 2600. Wiec jak ktos mowi ze nie warto tam kupowac mieszkania to niech sie sam postuka w glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: 217.8.190.* 02.11.06, 23:27 dopiero teraz?? chyba że w budynku A... u nas już tylko skonczyc lazienke i się wprowadzamy... choć w B już ktoś "mieszka"... o przedłużaczu:) podziwiam! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 26.11.06, 20:58 czy wiadomo komuś czy Dialog będzie w Silverze.tp juz jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 27.11.06, 10:43 W dialogu powiedzieli ze nie wiadomo kiedy bedzie podlaczenie, trzeba wysylac pisma i czekac na odpowiedz. Kablowki na razie tez nie widac, w vectrze powiedzieli ze moze w przyszlym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 29.12.06, 16:46 dialog mnie zdumiewa.minął kolejny miesiąc,nadal "brak możliwości technicznych" i można 80 razy tłuc im do głowy,że zawsze taka będzie odpowiedz systemu,bo tej kamienicy nie mają w ewidencji,pada też argument o znikomym zainteresowaniu abonentów a w związku z tym z dużym kosztem na łeb.a jakie ma byc zainteresowanie skoro tak odpowiadają. Jeżdzi po mieście wielu dialogowych japiszonów-przepraszam -przedstawicieli handlowych i nie chce im sie zauważyć ,że powstał obiekt na 70 mieszkań,że w obu sasiednich budynkach mają sieć i trzeba pędzić do dewelopera. Tepsa jest juz od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.218.146.194.generacja.pl 01.01.07, 11:32 jest tam www.generacja.pl, (71) 78-56-000 Podłączenie w 1 dzień. Informacje o planach taryfowych do.pl/? a=oferta&b=25 Istnieje możliwość podłączenia internetu na 3 dniowy darmowy test bez zobowiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 03.01.07, 13:40 Niestety generacja z taka oferta cenowa to dla mnie chyba jakis zart. Wole juz pouzywac internetu z komorki i poczekac na kogokolwiek innego. Generacja to dla mnie jeszcze wiekszy bubel niz tepsa. Odpowiedz Link Zgłoś
icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 03.01.07, 22:37 masz jakies ale ? Jak coś masz to pisz. Opluwać to łatwo. Konkret napisać to już ciężej. Co z tą ofertą nie jest tak? 1,5Mb/s za 61 złotych to za drogo czy za wolno? LAN i hub DC źle działa ? W TPSA działa lepiej ? Icek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MH Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 04.01.07, 00:26 Jak się nie ma konkretów to pisze się ogólniki. Może to sposób Staszka na zwrócenie na siebie uwagi ? Staszek polecam Ci TP SA - cudowny operator, który za wspaniałe promocyjne ceny przywiąże Cię do siebie na 3 lata bez możliwości wcześniejszej rezygnacji z umowy, zagwarantuje Ci super limity na pobieranie danych i ekstra działającą sieć LAN i hub DC. Podobna sytuacja jeśli chodzi o internet z komórki - każdy operator ma limit danych 1,5 GB. No chyba że korzystasz tylko z GG to zrozumiem. Poza tym szkoda mi Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 04.01.07, 10:38 Ok, beda konkrety. Po pierwsze subiektywne odczucie o obsludze klienta. Dzwoniac do przedstawiciela handlowego generacji (numer dostalem od budmaxu) dowiedzialem sie ze razem z internetem moge u nich zamowic telefon. Wystarczy pojsc do biura i zlozyc zlecenie. Zanim jednak poszedlem do biura na Krzykach zadzwonilem tam zeby sie upewnic. No i oczywiscie okazalo sie ze telefonu miec nie mozna i otwarcie powiedziano mi ze przedstawiciel blefowal. Ok, jesli wy lubicie byc robieni w bambuko to wasza sprawa, ja nie lubie i juz wtedy sie do nich zrazilem. Mowicie ze generacja ma takie swietne ceny? To porownajcie sobie z Vectra, Dialogiem, a nawet iPlusem. Dla przykladu dostep do internetu 512kb/s, umowa 12 miesiecy: Vectra: 79zl (ale jest w tym kablowka, sam internet w vectrze tez tani nie jest, najlepiej wziac go z kablowka lub telefonem), Dialog: 48zl (z rabatem za umowe na 12 mies), iPlus: 60zl (w UMTSie ktory u nas jest moze nie wyciaga sie zawsze 512kb/s ale nie oszukujmy sie ze u innych operatorow zawsze sie taki transfer osiaga poza tym iPlus mozesz uzywac wszedzie) wasza generacja: 61zl. Liczby mowia same za siebie i te fakty zawsze sie obronia. Podtrzymuje to co powiedzialem: generacja ze swoja oferta jest najmniej atrakcyjna z potencjalnych operatorow na jednosci, a tepsa po oderwaniu internetu od telefonu bedzie tez silna konkurencja. Kolejna rzecz to wyglad i jakosc strony internetowej generacji. Sory, ale chyba ten student co ja robil nie byl nawet studentem. Icek, kazdy widzi ze pracujesz w generacji, bo nie wierze ze ktokolwiek tak za friko umieszczalby reklamy operatora w swojej stopce na forum. Mysle ze po prostu jestes PeHowcem (madremu dosc). MH, wg mnie jestes albo ickiem pod innym nikiem albo innym pracownikiem generacji albo (i to by bylo najgorsze) klientem generacji ktoremu wcisneli ze nie ma lepszej oferty na rynku i nigdy nie bedzie. Moze zamiast ciagnac z huba wez sie matematyke, przyda ci sie. Ja sobie jeszcze z tym internetem przez komorke poczekam. WWW mi dziala dosc dobrze, a maniactwo sciagania pirackich filmow na szczescie mnie nie dotnkelo wiec poki co dam rade bez huba dc i lanu z piratami zlodziejami. Teskno mi tylko do wysylania maili z ciezkimi zalacznikami. Pozdrawiam, Staszek ktory chce zaistniec (oh jeju jak mi na tym zalezy). Odpowiedz Link Zgłoś
icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 20:51 Gość portalu: Staszek napisał(a): > Dzwoniac do przedstawiciel > a > handlowego generacji (numer dostalem od budmaxu) dowiedzialem sie ze razem z taa, na stronie przeczytałeś ten numer, że to do handlowca? Dostałeś numer do osoby, która zajmuje się współpracą z deweloperami i nie ma bladego pojęcia o ofercie. No może blade ale nie jest przedstawicielem handlowym. Pełną ofertę można zawsze uzyskać pod numerem 71-78-56-000. Żaden inny numer nie obowiązuje i nie jest przeznaczony dla naszych abonentów ani potencjalnych abonentów. > Icek, kazdy widzi ze pracujesz w generacji, bo nie wierze ze ktokolwiek tak za > friko umieszczalby reklamy operatora w swojej stopce na forum. Mysle ze po > prostu jestes PeHowcem (madremu dosc). ale ja nigdy się nie kryłem, że pracuję w generacji. Może poprostu mało wiesz ale to widać nie tylko w tym temacie. > MH, wg mnie jestes albo ickiem pod innym nikiem albo innym pracownikiem > generacji albo (i to by bylo najgorsze) klientem generacji ktoremu wcisneli ze taa, icek w 10 osobach ;) podsumowując: 1. dzwonisz byle gdzie i oczekujesz fachowej pomocy 2. nie umiesz czytać oferty bo nasz plan taryfowy 512kb/s w dzień to tez 1,5Mb/s w nocy a jak doliczysz + 30% szybkości za podpisanie umowy na rok to już daje 665,6kb/s w dzień i niemal 2Mb/s nocą za jedyne 61 złotych 3. masz święte prawo zamówić internet u konkurencji co mnie bardzo cieszy nawet gdy weźmiesz to w TPSA. I już widze jak masz ten limit na ilość danych i biedne łącze 512kb/s i ten ich wspaniały hub DC z prędkościami do 10MB/s. ;P Icek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.01.07, 21:20 Moze wiem malo bo jestem jeszcze dosc mlody, ale jak widze ze inni duzo starsi (do ktorych pewnie ty nalezysz) wiedza tylko troszeczke wiecej ode mnie albo nawet tyle samo co ja to serce mi rosnie:) Wobec siebie jestem odrobine krytyczny wiec generalnie zgadzam sie z Toba ze jeszcze malo wiem. Tylko razi mnie to jak ktos kto nie udowodnil ze wie wiecej ode mnie smie mnie pouczac. A tak szczerze, placa ci za to co piszesz na forach takich jak to czy robisz to charytatywnie? Ostatnio wkurza mnie to ze polowa ludzi na forach to przedstawiciele handlowi ale widac Internet (ten pisany z duzej litery, ciekawe czy wiesz Icek dlaczego) i fora internetowe ktore byly jeszcze kilka lat temu trybunem ludu przeksztalcaja sie w narzedzie sluzace wylacznie marketingowi. Nie oczekuje od Ciebie dalszej polemiki, szanuje to ze masz taka prace ze nawet na forach internetowych nie mozesz wyrazac swoich ipinii a tylko piszesz to co szef od Ciebie oczekuje. No coz, zadna praca nie hanbi. Pozdrawiam i zycze premii za prace po godzinach... Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 21:48 Gość portalu: staszek napisał(a): > A tak szczerze, placa ci za to co piszesz na forach takich jak to czy robisz to > charytatywnie? robie to z czystą przyjemnością charytatywnie. A tak naprawde to poprostu piszę jak jest, a nie mydle oczy jakimyś tekstami reklamowymi. Ty natomiast nie wiesz jak jest, a mydlisz oczy jakimiś farmazonami. Jak będziesz starszy to pewnie docenisz robienie rzeczy aby osiągnąć cel a nie "kopać" się dla zasady. Gdyby tak było to jak już dowiedziałeś się, która z sieci osiedlowych jest w Twoim budynku to nawet jak nie masz naszej oferty otworzyłbyś stronę www.generacja.pl, kliknął na tej stronie, która Ci się nie podoba w dział kontakt i otrzymałbyś dane o telefonie do Działu Obsługi Klienta (ciekawe czy wiesz czemy z wielkiej litery). Ty natomiast dręczysz ludzi, którzy mają ściśle określone zadanie jakimiś pytaniami, które są im obce lub przynajmniej w tematach których nie są kompetentni. Jak będziesz chciał zgłosić przeciekający dach to gdzie zadzwonisz? do księgowej czy może pod bardziej właściwy numer ? Jak coś masz niesprawdzone to piszesz: "pewnie tak jest ale nie sprawdziłem ale podejrzewam, że tak jest". Jak natomiast tak jest to piszesz: "sprawdziłem, jest tak i tak i tyle". To tyle w dziedzinie pouczania. To nie ma nic do przedstawiciela handlowego. Jestem administratorem tej sieci. Icek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.01.07, 21:56 Powiem Ci od poczatku do konca jak bylo z generacja a ty wyciagniesz wnioski co do obslugi w waszej firmie. Albo lepiej napisze ci maila. Sprawdz skrzynke za chwil kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 22:48 nie wiem ile to jest chwil kilka ale cały czas czekam. Proponuje abyć wysłał to na icek@do.pl Maila na gazecie mam chyba tylko z przymusu i nigdy go nie użyłem zakładając, że działa. A tak swoją drogą to czy z gprsu Ci lepiej działa ?? Icek Odpowiedz Link Zgłoś
sstaszek2 Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 23:18 Dzieki za odpowiedz na maila, po tym wszystkim skusze sie co najmniej na 3 dni testow. Gprs dziala generalnie slabo. Tak jak widac moge pisac na forach, wysylac maile, przegladac strony itp. Gorzej ze strumieniami danych. Nie mam szans na skype czy youtube. Poki co uzywam prepaida w iplusie (nazywa sie to SimData czy jakos tak), 100kb kosztuje mnie 3 grosze, wiec drogo nie jest jak na internet z komorki... Po tym wszystkim mam tylko nadzieje ze kiedys tam nie bedziesz mnie banowal w sieci;) A jak cos jednak bedzie nie tak to bede wiedzial gdzie szukac winnego;) Pozdr. Staszek PS To tutaj takze dobilismy do EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Antena IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 12:40 A moze ktos wie co z antena zbiorcza? Bedzie jakas? A moze ktos cos slyszal o kablowce, ktora jest dostepna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Czynsz IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 12:42 pytan mam wiecej: kiedy bedzie pierwsze spotkanie mieszkancow, ile wynosic bedzie czynsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Pindy z cukierni IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 12:44 Czy ktos sie moze zajac tymi laskami z cukierni, ktore zostawiaja syf w korytarzu zaraz po wejsciu do budynku A??? Kartony po paczkach, pety pod grzejnikiem, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Pindy z cukierni IP: *.crowley.pl 08.01.07, 17:25 No wlasnie, czy one maja wykupiony ten kawalek na korytarzu gdzie zostawiaja swoje skrzynki? Spotkanie mieszkancow z tego co mowil p. Tomek Wandycz bedzie dopiero jak beda mieli wszyscy akty, a mi sie wydaje ze trzeba do fontisu zadzwonic i juz teraz popytac o to wszystko. Jest ktos wygadany chetny na taka rozmowe?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Antena IP: *.crowley.pl 08.01.07, 17:32 Z tego co powiedzial mojej zonie p. Wrobel to nie planuja anteny zbiorczej, bo podobno kazdy woli kablowke. Ja to bym moze i wolal kablowke ale nadal zadnej nie ma:( W vectrze w grudniu powiedzieli mi zebym zadzwonil po nowym roku ale juz nie mam ochoty przekonywac nikogo do naszych racji. Oswajam sie z mysla o jakims cyfrowym polsacie albo ntv. Mam tylko nadzieje ze nie bedzie problemow jak sobie walne antene satelitarna nad balkonem... Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Antena IP: *.magma-net.pl 08.01.07, 19:59 zatem te gniazda antenowe to atrapy ???? nie wiem tego na pewno,ale wydaje mi się ,że jest wręcz wymóg prawny,aby zarządca budynku wielorodzinnego udostępniał antenę umożliwiającą odbiór emitowanych naziemnie programów publicznych z najbliższego nadajnika.a więc TVP 1,2,3 i PR Wrocław,2,3,Bis ze Ślęży , RAM z Żurawiny i PR 1 z Trzebnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Antena IP: *.generacja.pl 08.01.07, 20:06 Hm, jesli jest taki wymog prawny to mozna jeszcze pomeczyc myster wrobla, tylko najlepiej wiedziec na jakie prawo sie powolywac. No bo przeciez odbior budynku juz byl i budynek ma prawo uzytkowania. A nasze gniazdka to nie atrapy. Jest pewnie zrobione okablowanie strukturalne calego budynku. Czyli jak przyjdzie kiedys jakas kablowka to nie bedzie musiala klasc swoje kable do kazdego mieszkania tylko skorzysta z tych kabli ktore juz sa polozone... Staszek PS Po pierwszych godzinach testowego dostepu z generacji nie jest zle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Antena IP: *.magma-net.pl 08.01.07, 20:43 miałem na myśli atrapowość wyjść anteny tv.gnaizda mają 3 wyjścia-radiowe,tv i cctv.cctv wymaga innych parametrów koncentryka niż zwykła radiowo-telewizyjna.po prostu muszę odkręcić i zajrzeć ,które są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Antena IP: *.generacja.pl 08.01.07, 20:50 Z ciekawoscia czekam na wynik ekspertyzy:) Ale powiem ze jak kiedys chcialem rozebrac to gniazdko przy malowaniu to zrezygnowalem bo nie znalazlem tam zadnej srubki ani zatrzasku ktory mozna poluznic:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Antena IP: *.magma-net.pl 08.01.07, 20:12 Czesc, Budmax powinien pozwolic na wejscie kablowek i byloby po sprawie. Nie wyobrazam sobie, zeby kazdy instalowal "antene nad balkonem" - piekna ufo-choinke bysmy mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Antena IP: *.generacja.pl 08.01.07, 20:27 Ale z tego co wiem to budmax zadnej kablowce wejscia do budynku nie zabrania, to kablowkom sie nie spieszy do nas. Tak samo jak dialogowi... Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 04.01.07, 15:22 Czy ktos wie cos o naszym administratorze? Budmax juz kogos wybral, ale nawet nie zapamietalem jak ta firma sie nazywala. Dowiadywal sie juz moze ktos ile bedzie kosztowal czynsz i kiedy bedziemy w koncu wymienic firme od windy ktora sie stale psuje? Odpowiedz Link Zgłoś
icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 21:49 fontis jak mnie pamięć nie myli Icek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MH Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 04.01.07, 22:36 Icek pracuje w Generacji a ja czyli MH jestem tylko i wyłącznie jego klientem więc nie jesteśmy jedną osobą. To tak dla Twojego info Staszek. I widzisz tutaj Cię zaskoczę. Mam do wyboru 4 dostawców internetu. Dialog, TP SA, Generacja i Lanet. Z całej 4 Generacja jest najlepszym wyborem. Dlaczego? Już Ci piszę. Dialog i TP SA odpada ponieważ dla kilku złotych oszczędności nie mam zamiaru wiązać się z operatorem na 3 lata. Po wysłuchaniu opinii grona znajomych z osiedla Gaj na którym Lanet posiada swoją mocno rozbudowaną sieć na temat działania tam internetu oraz huba DC, zdecydowanie poleciłbym komuś Dialog. Sam wybrałem Generację której abonentem jestem od 3 lat ponieważ mają atrakcyjną cenę abonamentu w porównianiu do całej reszty, transfery z internetu są takie jak określone w umowie, sieć lokalna i hub DC działają wyśmienicie. Dodatkowo od kilku dni mam o 30 % szybsze transfery zgodnie z obowiązującą promocją. I proszę daj sobie na wstrzymanie z tą swoją dyskusją. Nic nie czytam od Ciebie tylko ogólniki, ogólniki..... Nudny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
sstaszek2 Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 04.01.07, 23:02 Skoro nie czytasz moich postow to takze na nie nie odpowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.magma-net.pl 07.01.07, 12:30 no ślicznie sobie podyskutowaliście... 1.wybór na razie jest Tpsa/Generacja, 2.potrzeba mi stacjonarnego telefonu, 3.gwoli ścisłości jest neostrada również na rok,więc argumenty o trzyletnim przywiązaniu do operatora są chybione Odpowiedz Link Zgłoś
icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 07.01.07, 13:00 w generacji telefon stacjonarny będzie uruchomiony nie wcześniej jak z końcem miesiąca. Od pół roku trwają prace mogące udostępnić ten produkt dla większości odbiorców w naszej sieci. W obecnym kształcie usługa funkcjonuje tylko dla testowych abonentów. Odeszliśmy od uruchamiania czegokolwiek na szybko co niestety przynosi więcej problemów niż porzytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.crowley.pl 08.01.07, 17:42 A ja dzis przypadkiem trafilem na taka strone: twoja.generacja.be/ Poza tym od dzis mam w generacji 3 dniowy test. Zobaczymy jak bedzie. Poki co ta stronka troche mnie nastraszyla. Oby bezpodstawnie, choc 3 dni testow to za malo na rozwianie watpliwosci. Uczciwie mowiac nalezy sie uznanie ze generacja udostepnia takie darmowe testy, czego nie mozna powiedziec o innych dostawcach... A przy okazj, nie wiedzialem Panie Michale ze nalezycie do kierownictwa (a moze nawet jestescie wlascicielem) tej firmy. W takim razie glupie bylo moje pytanie czy placa wam za agitowanie na rzecz generacji... Prosze nie odbierac tego postu jako moj kolejny atak na generacje. Nie chce wracac do pyskowek z tamtego tygodnia. Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 08.01.07, 22:02 nie chce być tu postrzegany za taką osobę co się doszukuje wszędzie problemów ale ktoś kto właśnie ma internet od nowego dostawcy zamiast z gprsa pisze od konkurencji a nie z nowego łącza a po drugie to jakoś zawsze się logowałeś a teraz nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 08.01.07, 22:25 Logowalem sie tylko jak mialem potrzebe napisac ci maila. Poza tym mysle ze nikt nie mialby ochoty podszywac sie pode mnie. A jak pisze z ajpika crowley.pl to znaczy ze nie pisze z domu tylko z pracy, co jak wiesz nie znaczy ze pracuje u konkurencji. Teraz jestem w domu i pisze z generacji.pl Stronke generacja.be pokazal mi kolega w pracy, stad tamtem post. Odpowiedz Link Zgłoś
icekicek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 08.01.07, 22:40 nie no spoko. Tamta strona co jej adres podajesz ma mało wspólnego z naszą siecią. Jest zbudowana przez amatorów, którzy mieli złe doświadczenia z siecią i tyle. Każdy ma takich klientów. tpsa ma, dialog ma, crowley ma i każda firma co ma klientów liczonych w tysiącahc zawsze ma kogoś komu coś nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 08.01.07, 22:51 Dzis jeszcze nie moge sie wypowiadac na temat tamtej strony. Poczekamy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymy Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.218.146.194.generacja.pl 08.01.07, 23:03 Poczytałem trochę ten temat i doszedłem do wniosku, że jako abonent firmy Generacja od prawie 3 lat mogę się o niej, w miarę obiektywnie wypowiedzieć. Awarie zdarzają mi się rzadko, a jeżeli już się zdarzają to mogę liczyć na szybką reakcję ze strony administratorów. Co do samych transferów, to bez problemu uzyskuje zagwarantowane prędkości (często nawet z nawiązką). A co do tej całej strony generacja.be to uważam, że równie dobrze mogą powstać podobne o innych operatorach. Ludzie są na prawdę różni i widzą to, co chcą widzieć, a potem powstają jakieś dziwne pretensje. Nie wiem, nie znam tematu więc nie chce się zbytnio wypowiadać. Nie piszę tego żeby kogoś na siłę przekonywać do firmy Generacja - przecież każdy może sprawdzić jak to wszystko działa podczas okresu próbnego. Ogólnie jestem zadowolony z usług i na pewno nie zmienię operatora, choć mam na osiedlu innych dostawców (TP, dialog, vectra itp). Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.generacja.pl 08.01.07, 23:14 Dziwi mnie troche ze na naszym forum silverhouse ni z gruszki ni z pietruszki pojawiaja sie ludzie ktorzy prawie zycie oddadza za generacje. Lukasz, skad sie wziales na naszym forum? Icek tu jest bo mu zalezy na pozyskiwaniu potencjalnych klientow tam gdzie oni dyskutuja, a ty jak trafiles na nasz watek? A my na jednosci musimy chyba zalozyc sobie wlasne forum albo jakas liste dyskusyja z autoryzacja uzytkownikow. A Ickowi dalibysmy dostep przez zasiedzenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymy Re: Silverhouse ul.Jedności Nar. 91 IP: *.218.146.194.generacja.pl 08.01.07, 23:57 Bez przesady nie oddam życia za Generację ;) A trafiłem dosyć przypadkiem bo szukałem info o developerze Triada, który buduję na moim osiedlu nowe budynki. I tak od tematu do tematu, aż trafiłem. Pewnie jeszcze wiele osób tu trafi bo trochę Wrocławia ta sieć łączy. Zresztą nie od dziś czytam tematy na gazeta.pl - bez obaw nikt mnie nie nasłał, abym napisał parę "ciepłych" słów na temat firmy. Zresztą co to by dało, skoro każdy może sam się przekonać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
baksak Może ktoś ma do wynajęcia mieszkanie w Silverhouse 25.01.07, 16:15 Poszukuję do wynajęcia mieszkania, najchętniej dwupokojowego, przynajmniej częściowo umeblowanego i wyposażonego. Jestem pracującą młodą kobietą. Interesuje mnie wynajem na długi okres czasu Kontakt na maila gazetowego lub tel. 609556466 Odpowiedz Link Zgłoś