Dodaj do ulubionych

Czy istnieje taka religia?

15.03.11, 14:01
Mam pytanie do zorientowanych w temacie. Czy istnieje na swiecie religia, ktora zabrania noszenia mezczyznom koszul w spodniach? Tzn. koszula musi byc zawsze na zewnatrz. Powaznie pytam, byc moze ma ktos jakies linki, lub inne materialy na ten temat. Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka Re: Czy istnieje taka religia? 15.03.11, 17:51
      Nie mam pojęcia. Ale sam temat zakazów religijnych jest wielce ciekawy. Wiedzieliście na przykład, że chrześcijaństwo zabrania jedzenia krewetek!?
      • aeki Re: Czy istnieje taka religia? 16.03.11, 09:28
        Wiedzie
        > liście na przykład, że chrześcijaństwo zabrania jedzenia krewetek!?

podaj źródło
        • 0golone_jajka Re: Czy istnieje taka religia? 16.03.11, 10:15
          Kpł 11, 10-12

" 10 Ale każda istota wodna, która nie ma płetw albo łusek w morzach i rzekach spośród wszystkiego, co się roi w wodzie, i spośród wszystkich zwierząt wodnych, będzie dla was obrzydliwością. 11 Będą one dla was obrzydliwością, nie jedzcie ich mięsa i brzydźcie się ich padliną. 12 Wszystkie istoty wodne, które nie mają płetw albo łusek, będą dla was obrzydliwością. "

A więc nie tylko krewetki, ale mątwy, ośmiornice, kraby, raki, węże, małże, że o kawiorze nie wspomnę wink
          • miriam_73 Re: Czy istnieje taka religia? 22.03.11, 10:56
            Jajco, to nie chrześcijaństwo, a reguły kaszrutu. Owoce morza i niektóre ryby (np. jesiotr czy węgorz, gdyż nie mają łusek) są niekoszerne (trefne). Jak zapewne wiesz od innych piszących, koszer chrześcijan nie obowiązuje.
            • 0golone_jajka Re: Czy istnieje taka religia? 03.04.11, 13:07
              Ja mam kłopot z odróżnieniem co ze Starego Testamentu obowiązuje chrześcijan a co nie...
    • moher-power Re: Czy istnieje taka religia? 01.04.11, 20:43
      Moim zdaniem Twoje pytanie jest genialne na 1 kwietnia. Trochę się pospieszyłeś, ale jeszcze się załapujesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka