Dodaj do ulubionych

DACH-BUD, ul. Kiełczowska

18.05.06, 21:33
Proszę o opinie na temat developera, budowanym osiedlu na ulicy Kiełczowskiej
i innych zrealizowanych przez Dachbud inwestycjach. Mam zamiar kupić
mieszkanie i chętnie poznam Wasze zdanie:-)

Z góry dziękuję
paweł
Obserwuj wątek
    • Gość: elmumio Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.os1.kn.pl 20.05.06, 20:06
      Widze twoją budowę z okna.Mieszkam w budynku DB właśnie.Mieszkanie kupiłem we
      wrześniu i jest ok.Dachbud zrealizował juz bardzo dużo inwestycji i myślę,że
      jest wiarygodny ,tzn,buduje terminowo i rzetelnie.I co najważniejsze wtedy byli
      najtańsi,teraz cena mieszkan na Kiełczowskiej jest powalająca.Prawie
      4tysiące,przy moich niecałych 2,5....Powodzenia.
      • pawelwach1 Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 21.05.06, 21:11
        Wielkie dzięki za informację,
        pozdrawiam,
        paweł
        • Gość: piotr Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.05.06, 08:56
          zaraz dalej, za ulicą kiełczowską znajduje się osiedle przy ul. Poleskiej,
          numery 17 do 41.
          Zapraszam, przejdź się tam, pooglądaj 5-letnie budynki z sypiącymi się ,
          wyblakłymi i popękanymi elewacjami, porozmawiaj z mieszkańcami, którym się sypią
          tynki na głowę i którzy mają grzyba w nowym mieszkaniu i spadające tynki z płyt
          balkonowych.
          Odradzam Dach-Bud - to firma z najniższej półki, sprzedaje w niskich cenach, ale
          za niską ceną idzie niska jakość.
          • wrotaz Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 24.05.06, 17:26
            Od czasu pierwszych budynków na Poleskiej technologia, w której DB stawia swoje
            budynki zmieniła się już dwa razy. Konstrukcja też. W późniejszych inwestycjach
            nie było z tego (Kromera, Balonowa, Kromera ponownie, Litewska, Poleska
            ponownie), co wiem, podobnych problemów. Mieszkańcy też nie narzekają specjalnie
            na standard i jakość (w porównaniu z innymi deweloperami).

Pozdrawiam!

T.
            • Gość: gosc Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:09
              no i cena bliska 4tys do najnizszych nie nalezy
              • Gość: piotr Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.05.06, 08:17
                nie trzeba iść daleko - w tych nowych zielonych blokach DachBudu przy litewskiej
                ludzie mają podobne problemy - pękające ściany, niedorobione tynki i zaczyna się
                przemarzanie ścian. Nie piszę tego, bo mi na czymś zależy, chcę przestrzec:
                kupując w Dach Budzie kupujesz w mieszkaniowej Biedronce. Masz tanio, ale wiele
                się nie spodziewaj. Kiedy pewnego dnia po powrocie do domu zobaczysz tynk nie na
                suficie a na podłodze, nie dziw się wiele.
                • wrotaz Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 25.05.06, 14:15
                  Hmm. Tak się składa, że mam kilka znajomych rodzin mieszkających w tym budynku i
                  nie słyszałem od nich o takich problemach (a mają kontakt z innymi
                  mieszkańcami). To, że w nowych budynkach pojawiają się rysy na niektórych
                  łączeniach ścian
      • Gość: gosc Re: DACH-BUD, nigdy wiecej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.06, 21:26
        mieszkam na Patrynicach"

mieszkam na Krzykach ok.10 lat.To była ich z pierwszych Inwestycji.Budynek
        totalna porażka od poczatku sciany tak cienkie ze słychac nawet sąsiada w
        toalecie....budynek sypac zacząl sie ok5 lat po stawieniu, drogi dojazdowej
        Chorostkowski nigdy nie zrobił bo po co>Poprostu tanio i na ilość...ale coz
        było sie młodym i nie patrzyło na jakość
        Ja juz tej firmy nie chce znać
        Ponoc materiały z jakich stanał budynek nie spełniają wymogów..-to wiem od
        kolegi architekta,ale ja akurat sie wyprowadzam wiec juz mało mnie to interesuje

pozdrawiam

• alex106 Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 25.05.06, 13:52
      Miszkalam na Poleskiej przez prawie 5 lat. Po prawie trzech latach po wyjciu na
      balkon ledwo uszedl z zyciem moj syn kiedy to spadl na niego tynk. Do dnia
      przeprowadzki usterki nie usuneli. Sasiedzi ze skrajnymi mieszkaniami mieli
      grzyba...Pomieszkac i sprzedac z zyskiem..Pozdrawiam
      • Gość: . Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.06, 17:14
        Z tego wynikia że to firma która buduje coraz lepiej i coraz lepszych
        technologiach .
        Okolica jest dość sympatyczna dużo zieleni ifrastruktura jest dobra dużo
        sklepików i punktów usługowych o jest nawet fitness na inflanckiej i to
        naprawdę super , więc myśle że to dobra okolica na osiedlenie się.Jak zrobią
        drogi to juz będzie Ameryka.
        • Gość: piotr Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.06, 08:38
          witamy na forum pracowników firmy Dach - Bud:_)
          ale mimo wszystko proponuję poważnie zastanowić się nad skorzystaniem z usług
          tego developpera. Ja tutaj nie mam żadnego interesu, tylko mam znajomych, którzy
          mają grzyba, spadający tynk z balkonu i żadnej reakcji od strony Dach Budu od 3
          lat. Po roku ten developper zwija zabawki, oswiadcza że końćzy się gwarancja i
          prestaje się rpzejmować, A wy zostaniecie ze spartaczonym mieszkaniem.
          A na "zieloną okolicę" Psiego Pola radze też sie przejść.
          • wrotaz Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 26.05.06, 23:08
            No tak. Jak ktoś nie ma zastrzeżeń, albo, jeszcze gorzej, coś popiera, to już
            musi być pracownik firmy. Albo uczestnik innego układu. Bez przesady! Nikt nie
            twierdzi, że w pierwszych blokach na Poleskiej nie było problemów, o których
            piszesz. Natomiast twierdzimy, że w późniejszych budynkach, takich problemów nie
            było. Wiemy, bo w nich mieszkamy ;-). Co nie zmienia faktu, że mogą się pojawić
            (tru, odpukać w niemalowane ...). Ale póki co wszystko wygląda dobrze i to jest
            też fakt, o którym, w połączeniu z Twoim stanowiskiem i Twoimi informacjami
            chcemy donieść. I sądzę, żebyś miał coś przeciw temu. No chyba, że jesteś
            pracownikiem firmy konkurencyjnej ;-).

Pozdrawiam!

T.
            • Gość: elmumio Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.05.06, 19:32
              Ja tam na razie nie narzekam,mam nadzieję,że tak zostanie.Faktem jest ze do
              zakupu akurat tego mieszkania skłoniła mnie głównie cena,bo lokalizacja na Psim
              Polu odpowiada mi średnio,ale w tej chwili DB juz nie jest najtańszy,a oferuje
              takie same w zasadzie mieszkania chociażby na Litewskiej,kilka kroków od mojego
              bloku.Nie jestem pracownikiem DB ,i nie mam zadnego interesu aby ich polecać
              poprostu pisze jak jest.wiekszość deweloperów nie stosuje ani lepszych
              materiałów,ani technologii,tylko windują ceny maksymalnie,w myśl zasady,że i
              tak wszystko zejdzie.Mieszkanie kupowałem gotowe,byłem w nim przed podpisaniem
              umowy,która była jasna ,czytelna i bez jakichś haczyków ukrytych,co
              wielokrotnie miało miejsce w przypadku innych firm.Przed podjęciem decyzji o
              zakupie byłem w kilkunastu biurach sprzedaży i musze powiedzieć,że niektóre
              umowy były kompletnie niezrozumiałe i niekorzystne dla klienta.Pod tym względem
              prym wiedzie pewna firma budująca na ul.Kosmonautów,co bardziej mi odpowiadało
              pod względem lokalizacji,ale poza tym dno!Nawet pani w biurze robiła łaskę ,że
              odpowiadała na pytania!ale to tylko tak na marginesie.
              No i może wypowie się ktoś jeszcze osobiscie mieszkający w budynku DB,bo jak na
              razie to tylko informacje z drugiej ręki typu:moi znajomi itp.?
              • Gość: kaja Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.05.06, 20:18
                Też nie powiem na Dachbud złego słowa. Zwłaszcza że kupiłam mieskanie rok temu
                a dziś smiało można je sprzedać za dwa razy więcej. Jakość super bez zarzutów a
                lekkie pęknięcia jeśli ktoś miałby to mogą wynikać z osiadania budynku. Nasz
                kafelkarz przed nami ukłądał płytki w mieszkaniu na Zielnej (ale nie TBS) i
                porównywał obiektywinie, stwierdzając, że nasze mieszkanie to poprostu
                rewelacja w porównaniu do tamtego jeśli chodzi o jakość.A cena wtedy była dużo
                większa...
                • Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: 193.28.0.* 27.05.06, 23:41
                  My też mieszkamy w nowych zielonych od września i jest OK. Fakt pęknięcia są i
                  co z tego - osiądzie zalepi się i będzie git. A co do cen - nioe wierzę żeby
                  technologia budowania domów przez DB było znacząco inna od innych developerów.
                  A i lokalizacja nie jest taka najgorsza.
                  Ale ceny tych nowo budowanych na Kiełczowskiej niestety powalają!!!!!!!!
                  • Gość: ja Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:40
                    ale jak na razie do 5 czerwca jedna z najnizszych ;((((
                    • Gość: paweł Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.media4.pl 01.06.06, 09:20
                      Klamka zapadła, umowa przedwstępna podpisana, teraz to ja poproszę o same
                      pozytywne opinie ;-)
                      • Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.06.06, 10:40
                        będzie git zobaczysz. na początku trochę pomarudzisz a potem się przyzwyczaisz.
                        a i ważna rzecz skoro się wydaje tysiace zotych na chatę to trudno potem
                        narzekać !!!!! więc wpadniesz w tryby opłat pekniętych ścian marudzących
                        współlokatorów brudzących i srających psów wieśniaków co brudzą i syfią na
                        korytarzach, plujących na lustra w windzie i takie tam. powodzenia
                        sasiedzie !!!!!!!!!!!!!!!!!! a i jeszcze jedna sprawa. przedszkole masz zaraz
                        za oknem tylko czy się dzeicko dostanie tego to nawet Bóg nie wie !!!!!! do
                        usłychu i pozdrufka !!!
                        • Gość: ja Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:40
                          a to nie tak jak wszędzie?? może coś polecasz...po co ludziom psuć humor?? nie
                          rozumiem takich ludzi, sorry
                        • Gość: paweł Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.media4.pl 01.06.06, 14:30
                          Proponuje przemyśleć swoje słowa, w szczególności wyrażenia typu "marudzący
                          współlokatorzy". Odnoszę wrażenie, że idealnie pasują do autora tego typu
                          zwrotów. Słów "brudzących i srających psów wieśniaków co brudzą i syfią na
                          korytarzach" komentować nie będę, ponieważ obawiam się, że gramy w zupełnie
                          innych ligach.
                          Uprzedzając ewentualną odpowiedź, nie żądam zachwytów nad budowanym osiedlem
                          tylko konstruktywnych uwag i opinii. Spam najniższych lotów proszę sobie
                          darować.
                          Pozostałym uczestnikom forum dziękuję za opinie, zarówno negatywne jak i
                          pozytywne.
                          • Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.06.06, 14:45
                          • Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.06.06, 14:51
                            dlaczego od razu spam. chciałes wiedziej jak jest to ci pisze a ty że tak
                            powiem co chcesz usłuszeć - kwiatki na korytarzach, w windzie zapachy konwalii
                            a trawniki przystrzyżone jak angielski dywanik !!!!!!!
                            chłopie to jest zwykłe blokowisko a nie jakiś strzeżony penthałs w stylu
                            BULIONERÓW !!!!

A generalnie to jest ok. mieszkania ok choć ściany gdzieniegdzie pekają,
                            sąsiedzi przynajmniej u mnie na piętrze super. na parkingu mało miejsca jak
                            wracasz po 22, można by powiedzieć że wcale ich nie ma !!! Sciasny proste okna
                            po regulacji ok, kanalizacja nie cieknie grzejniki w zimie grzeją !!!!!

A no i największa zaleta mieszkań to brak gazu !!!!!!! tylko prąd coś co w
                            strych 30 letnich blokach jest zmorą. Prąd równa się czystość i bezpieczeństwo
                            w kuchni i w całym mieszkaniu !!!!

Ja kchcesz cos jeszcze usłyszeć pytaj !
                            Przedszkole przy kiełczowskiej nie waham się powiedzieć jedno z najlepszych we
                            WROCŁAWIU !!!!! i nie żebym żartował !!!!

A wasze domki powstają szybciutko - dźwigi praują pełną parą !!!

• Gość: agata Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:39
                        groups.google.pl/group/Wroclaw-Osiedle-Kielczowska?lnk=li
                        zapraszam na forum nowych lokatorów ;) nowe i puste na razie ale zbieramy się
                        jakoś :)

pozdrawiam
                        • Gość: RR Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.06.06, 13:15
                          A to ciekawe, komu zależy zeby aż tak szkalowac Dachbud?:)

Mieszkam na Poleskiej, i to w tych starszych budynkach, nic mi sie nie sypie i
                          nigdy nie sypalo, mieszkanie jest cieplutkie, żednego grzyba nie ma.
                          Owszem elewacje są nie najpiękniejsze, ale to nie tylko przypadłość budynków
                          Dach Bud.
          • Gość: zaciekawiona Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.os1.kn.pl 24.09.06, 21:39
            Nie chcę nic mówić, ale tynk na sufitach to kupujący kładzie sobie sam w
            mieszkaniach z Dach-budu. Więc jeśli sypie się on na głowę, to świadczy o słabym
            wykończeniu przez kupującego... :) Pozdrawiam
    • Gość: mis Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.06.06, 00:13
      Ja mieszkam na litewskiej i jestem bardzo zadowolony, bo mieszkanie jest warte 2
      razy więcej niż za nie dałem, a to najlepsza droga do własnego domku.

Plusy Developera:
      - Cena, cena i jeszcze raz cena
      - Nie trzeba za długo czekać
      - Piękne narożne okna i super widok z wyższych pięter (niestety niedługo)
      - Funkcjonalne rozkłady
      - duże łazienki (jak na bloki)
      - Oddzielna kuchnia
      - Nie trzeba grzać kaloryferami jak ktoś lubi 17st w zimie i gdy grzeją sąsiedzi
      - Wylewki są równo, ściany też są równe jak na tynk maszynowy - nie trzeba robić
      gładzi, na sufitach są płyty GK więc tynk nie ma prawa spaść na głowę
      - Psie Pole, Zgorzelisko, os. krzywoustego, kiełczów, gorlice czy jak tam zwał
      te tereny (zawidawie) to fajna lokalizacja. Nocny autobus, pełno sklepów, super
      butiki, tanie sklepy typu biedronka, lidl, przedszkola, szkoły, przychodnie,
      place zabaw, tereny zielone (głównie nad widawą) itp. Jak przbudują kromera,
      zrobią drui most warszawski, poprowadzą obwodnicę autostradową i śródmiejską to
      w 2010 roku będzie to naprawdę super lokalizacja
      - Dodajmy do tego Galerię sklepów i biur która ma powstać w Hydralu i węzeł taki
      jak na Bielanach który prędzej czy później powstanie przy wylocie na Warszawę-
      aha i jeszcze wschodnia obwodnica wrocławia :)

Minusy:
      - Likwidują pola truskawek przed blokiem :(
      - Jedna winda na 100 mieszkań!!! tragedia
      - Cieńko wykonana instalacja wodna. Już kilka razy nie było ciepłej wody. Były
      też problemy ze stabilnością przepływu.
      - Okropne metalowe futryny
      - Brak komórek lokatorskich
      - Wspólnotę prowadzi potem firma wywodząca się z Dachbudu
      - Jak jest wiatr to wszędzie gwiżdże (przeciąg między wywiewami i specjalnymi
      wywietyrznikami w oknie kuchennym)
      - Drzwi od razu trzeba wymienić na antywłamaniowe, bo obrabiają mieszkania jedno
      za drugim

Wielu znajomych kupiło w różnych lokalizacjach i jakość często mieli gorszą
      • dabbed Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 07.06.06, 12:33
        Fakt, czytalem na stronach miejskich wroclawia o ALTERNATYWNYM planie
        rewalitalizacji tej czesci miasta, tzn. powstaniu czegos a la galeria na
        terenie Hydralu, ale z drugiej strony brzmi to dosc malo przekonywajaco. Masz
        moze jakies bardziej konkretne informacje na ten temat. Pytam, bowiem mam kilka
        dni na podjecie decyzje o kupnie mieszkania w nowo powstajacym osiedlu Dachbudu
        przy Kielczowskiej, ale okolica mnie malo zacheca, choc cena juz bardziej...
      • Gość: agata Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:57
        Minusy:
        - Likwidują pola truskawek przed blokiem :(

dla mnie to fajnie ;)
        - Jedna winda na 100 mieszkań!!! tragedia

na kielczowskiej sa tylko 3 pietra (wlasciwie jedno oprocz parteru i poddasza)
        - Cieńko wykonana instalacja wodna. Już kilka razy nie było ciepłej wody. Były
        też problemy ze stabilnością przepływu.

nizsze bloki moze bedzie lepiej ;)
        - Okropne metalowe futryny

fakt!!
        - Brak komórek lokatorskich

a my mamy!!!
        - Wspólnotę prowadzi potem firma wywodząca się z Dachbudu

no :(
        - Jak jest wiatr to wszędzie gwiżdże (przeciąg między wywiewami i specjalnymi
        wywietyrznikami w oknie kuchennym)

wysoki blok, u nas nie bedzie wialo :)
        - Drzwi od razu trzeba wymienić na antywłamaniowe, bo obrabiają mieszkania jedno
        za drugim

ok!!

pozdro
        groups.google.pl/group/Wroclaw-Osiedle-Kielczowska?
    • Gość: Mija Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.media4.pl 03.06.06, 12:23
      Witam!
      Jak kupiłam mieszkanko na Litewskiej. Blok właśnie kończą, i jak narazie nie
      mogę powiedzieć złego słowa. Mam kilku znajomych którzy mieszkają w blokach
      dachbudu i też nie narzekaja. Osiedle na Kiełczowskiej wydaje się całkiem
      ciekawe i napewno będziesz zadowolony :)
      • dabbed Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 21.06.06, 15:04
        Witam!
        Ha, mysle,ze bedzie sie tam dobrze mieszkalo - juz postanowilem. Oby tylko
        wszystko inne dopisalo... Pozdrawiam i do pogadania...
    • Gość: od 2.06 Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:19
      od 2.06 zmiana ceny za m2- nowa od 4000 pln.
    • Gość: ks Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.winuel.com.pl 21.06.06, 08:05
      A jaka tam będzie kanalizacja? Miejska czy szambo?
    • Gość: forum Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.06, 20:13
      • Gość: . forum ******* DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.06, 20:15
    • Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 10:47
      Fajnie wyglądają ludzie, całe wycieczki ludzi którzy stoją za płotem i palcem
      ręką pokazują pewnie mówiąć o tam widzisz nasze okan. Eh ale to miłe
      sam tak robiłem z żonką.
    • Gość: MK Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.ukonline.co.uk 25.09.06, 12:20
      Ja chcialam bardzo kupic tam mieszkanie ze wzgledu na lokalizacje i rozklad
      mieszkania, lecz postawa developera bardzo mnie zniechecila. Glownie chodzi o
      zapis w umowie, ze jesli by sie nie otrzymalo sie kredytu, zabieraja dla siebie
      2% wartosci mieszkania! Pomimo sprawdzenie zdolnosci kredytowej itd, wiadomo ze
      z bankem moze byc roznie, a 6 tys nie chce dawac im w prezencie. A do tego ich
      zapis ze za 1 dzien po terminie placa 10zl, 300zl za miesiac, troche smieszne
      te ich sumy! Szkoda ze w druga strone to tak nie dziala.
      Dzwoniac do nich napotkalam mur, nie sa wogole elastyczni, wszystkie wazne
      kwestie nie podlegaja zmiana. Nawet notariusza oni wybieraja, choc my mamy za
      niego placic. Lecz dzis ostatecznie moje watpliwosci rozwialo forum na google.
      Polecam tym ktorzy sie zastanawiaja. Ja juz nie bede ich klientem, a szkoda bo
      sam projekt ladny i naprawde zaluje ze nie da sie z nimi dogadac, a nie
      podpisywanie umowy w formie aktu notarialnego, to odbrebna sprawa.
      coz ja zabiera sie za szukanie info o innych interesujacych mnie developerach.
      Pozdrawiam
    • Gość: gogle Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: 62.233.250.* 03.10.06, 19:34
      trudno ocenić dewelopera, bo on zawsze będzie dbał głownie o swoje racje.Dacbud
      ma kilka realizacji we WRoclawiu, a jeżeli utrzymuje sie na runku to chyba jest
      wiarygodny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka