pawelwach1 18.05.06, 21:33 Proszę o opinie na temat developera, budowanym osiedlu na ulicy Kiełczowskiej i innych zrealizowanych przez Dachbud inwestycjach. Mam zamiar kupić mieszkanie i chętnie poznam Wasze zdanie:-) Z góry dziękuję paweł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elmumio Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.os1.kn.pl 20.05.06, 20:06 Widze twoją budowę z okna.Mieszkam w budynku DB właśnie.Mieszkanie kupiłem we wrześniu i jest ok.Dachbud zrealizował juz bardzo dużo inwestycji i myślę,że jest wiarygodny ,tzn,buduje terminowo i rzetelnie.I co najważniejsze wtedy byli najtańsi,teraz cena mieszkan na Kiełczowskiej jest powalająca.Prawie 4tysiące,przy moich niecałych 2,5....Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwach1 Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 21.05.06, 21:11 Wielkie dzięki za informację, pozdrawiam, paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.05.06, 08:56 zaraz dalej, za ulicą kiełczowską znajduje się osiedle przy ul. Poleskiej, numery 17 do 41. Zapraszam, przejdź się tam, pooglądaj 5-letnie budynki z sypiącymi się , wyblakłymi i popękanymi elewacjami, porozmawiaj z mieszkańcami, którym się sypią tynki na głowę i którzy mają grzyba w nowym mieszkaniu i spadające tynki z płyt balkonowych. Odradzam Dach-Bud - to firma z najniższej półki, sprzedaje w niskich cenach, ale za niską ceną idzie niska jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotaz Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 24.05.06, 17:26 Od czasu pierwszych budynków na Poleskiej technologia, w której DB stawia swoje budynki zmieniła się już dwa razy. Konstrukcja też. W późniejszych inwestycjach nie było z tego (Kromera, Balonowa, Kromera ponownie, Litewska, Poleska ponownie), co wiem, podobnych problemów. Mieszkańcy też nie narzekają specjalnie na standard i jakość (w porównaniu z innymi deweloperami). Pozdrawiam! T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:09 no i cena bliska 4tys do najnizszych nie nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.05.06, 08:17 nie trzeba iść daleko - w tych nowych zielonych blokach DachBudu przy litewskiej ludzie mają podobne problemy - pękające ściany, niedorobione tynki i zaczyna się przemarzanie ścian. Nie piszę tego, bo mi na czymś zależy, chcę przestrzec: kupując w Dach Budzie kupujesz w mieszkaniowej Biedronce. Masz tanio, ale wiele się nie spodziewaj. Kiedy pewnego dnia po powrocie do domu zobaczysz tynk nie na suficie a na podłodze, nie dziw się wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotaz Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 25.05.06, 14:15 Hmm. Tak się składa, że mam kilka znajomych rodzin mieszkających w tym budynku i nie słyszałem od nich o takich problemach (a mają kontakt z innymi mieszkańcami). To, że w nowych budynkach pojawiają się rysy na niektórych łączeniach ścian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DACH-BUD, nigdy wiecej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.06, 21:26 mieszkam na Patrynicach" mieszkam na Krzykach ok.10 lat.To była ich z pierwszych Inwestycji.Budynek totalna porażka od poczatku sciany tak cienkie ze słychac nawet sąsiada w toalecie....budynek sypac zacząl sie ok5 lat po stawieniu, drogi dojazdowej Chorostkowski nigdy nie zrobił bo po co>Poprostu tanio i na ilość...ale coz było sie młodym i nie patrzyło na jakość Ja juz tej firmy nie chce znać Ponoc materiały z jakich stanał budynek nie spełniają wymogów..-to wiem od kolegi architekta,ale ja akurat sie wyprowadzam wiec juz mało mnie to interesuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alex106 Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 25.05.06, 13:52 Miszkalam na Poleskiej przez prawie 5 lat. Po prawie trzech latach po wyjciu na balkon ledwo uszedl z zyciem moj syn kiedy to spadl na niego tynk. Do dnia przeprowadzki usterki nie usuneli. Sasiedzi ze skrajnymi mieszkaniami mieli grzyba...Pomieszkac i sprzedac z zyskiem..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.06, 17:14 Z tego wynikia że to firma która buduje coraz lepiej i coraz lepszych technologiach . Okolica jest dość sympatyczna dużo zieleni ifrastruktura jest dobra dużo sklepików i punktów usługowych o jest nawet fitness na inflanckiej i to naprawdę super , więc myśle że to dobra okolica na osiedlenie się.Jak zrobią drogi to juz będzie Ameryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.06, 08:38 witamy na forum pracowników firmy Dach - Bud:_) ale mimo wszystko proponuję poważnie zastanowić się nad skorzystaniem z usług tego developpera. Ja tutaj nie mam żadnego interesu, tylko mam znajomych, którzy mają grzyba, spadający tynk z balkonu i żadnej reakcji od strony Dach Budu od 3 lat. Po roku ten developper zwija zabawki, oswiadcza że końćzy się gwarancja i prestaje się rpzejmować, A wy zostaniecie ze spartaczonym mieszkaniem. A na "zieloną okolicę" Psiego Pola radze też sie przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotaz Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 26.05.06, 23:08 No tak. Jak ktoś nie ma zastrzeżeń, albo, jeszcze gorzej, coś popiera, to już musi być pracownik firmy. Albo uczestnik innego układu. Bez przesady! Nikt nie twierdzi, że w pierwszych blokach na Poleskiej nie było problemów, o których piszesz. Natomiast twierdzimy, że w późniejszych budynkach, takich problemów nie było. Wiemy, bo w nich mieszkamy ;-). Co nie zmienia faktu, że mogą się pojawić (tru, odpukać w niemalowane ...). Ale póki co wszystko wygląda dobrze i to jest też fakt, o którym, w połączeniu z Twoim stanowiskiem i Twoimi informacjami chcemy donieść. I sądzę, żebyś miał coś przeciw temu. No chyba, że jesteś pracownikiem firmy konkurencyjnej ;-). Pozdrawiam! T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmumio Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.05.06, 19:32 Ja tam na razie nie narzekam,mam nadzieję,że tak zostanie.Faktem jest ze do zakupu akurat tego mieszkania skłoniła mnie głównie cena,bo lokalizacja na Psim Polu odpowiada mi średnio,ale w tej chwili DB juz nie jest najtańszy,a oferuje takie same w zasadzie mieszkania chociażby na Litewskiej,kilka kroków od mojego bloku.Nie jestem pracownikiem DB ,i nie mam zadnego interesu aby ich polecać poprostu pisze jak jest.wiekszość deweloperów nie stosuje ani lepszych materiałów,ani technologii,tylko windują ceny maksymalnie,w myśl zasady,że i tak wszystko zejdzie.Mieszkanie kupowałem gotowe,byłem w nim przed podpisaniem umowy,która była jasna ,czytelna i bez jakichś haczyków ukrytych,co wielokrotnie miało miejsce w przypadku innych firm.Przed podjęciem decyzji o zakupie byłem w kilkunastu biurach sprzedaży i musze powiedzieć,że niektóre umowy były kompletnie niezrozumiałe i niekorzystne dla klienta.Pod tym względem prym wiedzie pewna firma budująca na ul.Kosmonautów,co bardziej mi odpowiadało pod względem lokalizacji,ale poza tym dno!Nawet pani w biurze robiła łaskę ,że odpowiadała na pytania!ale to tylko tak na marginesie. No i może wypowie się ktoś jeszcze osobiscie mieszkający w budynku DB,bo jak na razie to tylko informacje z drugiej ręki typu:moi znajomi itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.05.06, 20:18 Też nie powiem na Dachbud złego słowa. Zwłaszcza że kupiłam mieskanie rok temu a dziś smiało można je sprzedać za dwa razy więcej. Jakość super bez zarzutów a lekkie pęknięcia jeśli ktoś miałby to mogą wynikać z osiadania budynku. Nasz kafelkarz przed nami ukłądał płytki w mieszkaniu na Zielnej (ale nie TBS) i porównywał obiektywinie, stwierdzając, że nasze mieszkanie to poprostu rewelacja w porównaniu do tamtego jeśli chodzi o jakość.A cena wtedy była dużo większa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: 193.28.0.* 27.05.06, 23:41 My też mieszkamy w nowych zielonych od września i jest OK. Fakt pęknięcia są i co z tego - osiądzie zalepi się i będzie git. A co do cen - nioe wierzę żeby technologia budowania domów przez DB było znacząco inna od innych developerów. A i lokalizacja nie jest taka najgorsza. Ale ceny tych nowo budowanych na Kiełczowskiej niestety powalają!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:40 ale jak na razie do 5 czerwca jedna z najnizszych ;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.media4.pl 01.06.06, 09:20 Klamka zapadła, umowa przedwstępna podpisana, teraz to ja poproszę o same pozytywne opinie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.06.06, 10:40 będzie git zobaczysz. na początku trochę pomarudzisz a potem się przyzwyczaisz. a i ważna rzecz skoro się wydaje tysiace zotych na chatę to trudno potem narzekać !!!!! więc wpadniesz w tryby opłat pekniętych ścian marudzących współlokatorów brudzących i srających psów wieśniaków co brudzą i syfią na korytarzach, plujących na lustra w windzie i takie tam. powodzenia sasiedzie !!!!!!!!!!!!!!!!!! a i jeszcze jedna sprawa. przedszkole masz zaraz za oknem tylko czy się dzeicko dostanie tego to nawet Bóg nie wie !!!!!! do usłychu i pozdrufka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:40 a to nie tak jak wszędzie?? może coś polecasz...po co ludziom psuć humor?? nie rozumiem takich ludzi, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.media4.pl 01.06.06, 14:30 Proponuje przemyśleć swoje słowa, w szczególności wyrażenia typu "marudzący współlokatorzy". Odnoszę wrażenie, że idealnie pasują do autora tego typu zwrotów. Słów "brudzących i srających psów wieśniaków co brudzą i syfią na korytarzach" komentować nie będę, ponieważ obawiam się, że gramy w zupełnie innych ligach. Uprzedzając ewentualną odpowiedź, nie żądam zachwytów nad budowanym osiedlem tylko konstruktywnych uwag i opinii. Spam najniższych lotów proszę sobie darować. Pozostałym uczestnikom forum dziękuję za opinie, zarówno negatywne jak i pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.06.06, 14:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.06.06, 14:51 dlaczego od razu spam. chciałes wiedziej jak jest to ci pisze a ty że tak powiem co chcesz usłuszeć - kwiatki na korytarzach, w windzie zapachy konwalii a trawniki przystrzyżone jak angielski dywanik !!!!!!! chłopie to jest zwykłe blokowisko a nie jakiś strzeżony penthałs w stylu BULIONERÓW !!!! A generalnie to jest ok. mieszkania ok choć ściany gdzieniegdzie pekają, sąsiedzi przynajmniej u mnie na piętrze super. na parkingu mało miejsca jak wracasz po 22, można by powiedzieć że wcale ich nie ma !!! Sciasny proste okna po regulacji ok, kanalizacja nie cieknie grzejniki w zimie grzeją !!!!! A no i największa zaleta mieszkań to brak gazu !!!!!!! tylko prąd coś co w strych 30 letnich blokach jest zmorą. Prąd równa się czystość i bezpieczeństwo w kuchni i w całym mieszkaniu !!!! Ja kchcesz cos jeszcze usłyszeć pytaj ! Przedszkole przy kiełczowskiej nie waham się powiedzieć jedno z najlepszych we WROCŁAWIU !!!!! i nie żebym żartował !!!! A wasze domki powstają szybciutko - dźwigi praują pełną parą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:39 groups.google.pl/group/Wroclaw-Osiedle-Kielczowska?lnk=li zapraszam na forum nowych lokatorów ;) nowe i puste na razie ale zbieramy się jakoś :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.06.06, 13:15 A to ciekawe, komu zależy zeby aż tak szkalowac Dachbud?:) Mieszkam na Poleskiej, i to w tych starszych budynkach, nic mi sie nie sypie i nigdy nie sypalo, mieszkanie jest cieplutkie, żednego grzyba nie ma. Owszem elewacje są nie najpiękniejsze, ale to nie tylko przypadłość budynków Dach Bud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.os1.kn.pl 24.09.06, 21:39 Nie chcę nic mówić, ale tynk na sufitach to kupujący kładzie sobie sam w mieszkaniach z Dach-budu. Więc jeśli sypie się on na głowę, to świadczy o słabym wykończeniu przez kupującego... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.06.06, 00:13 Ja mieszkam na litewskiej i jestem bardzo zadowolony, bo mieszkanie jest warte 2 razy więcej niż za nie dałem, a to najlepsza droga do własnego domku. Plusy Developera: - Cena, cena i jeszcze raz cena - Nie trzeba za długo czekać - Piękne narożne okna i super widok z wyższych pięter (niestety niedługo) - Funkcjonalne rozkłady - duże łazienki (jak na bloki) - Oddzielna kuchnia - Nie trzeba grzać kaloryferami jak ktoś lubi 17st w zimie i gdy grzeją sąsiedzi - Wylewki są równo, ściany też są równe jak na tynk maszynowy - nie trzeba robić gładzi, na sufitach są płyty GK więc tynk nie ma prawa spaść na głowę - Psie Pole, Zgorzelisko, os. krzywoustego, kiełczów, gorlice czy jak tam zwał te tereny (zawidawie) to fajna lokalizacja. Nocny autobus, pełno sklepów, super butiki, tanie sklepy typu biedronka, lidl, przedszkola, szkoły, przychodnie, place zabaw, tereny zielone (głównie nad widawą) itp. Jak przbudują kromera, zrobią drui most warszawski, poprowadzą obwodnicę autostradową i śródmiejską to w 2010 roku będzie to naprawdę super lokalizacja - Dodajmy do tego Galerię sklepów i biur która ma powstać w Hydralu i węzeł taki jak na Bielanach który prędzej czy później powstanie przy wylocie na Warszawę- aha i jeszcze wschodnia obwodnica wrocławia :) Minusy: - Likwidują pola truskawek przed blokiem :( - Jedna winda na 100 mieszkań!!! tragedia - Cieńko wykonana instalacja wodna. Już kilka razy nie było ciepłej wody. Były też problemy ze stabilnością przepływu. - Okropne metalowe futryny - Brak komórek lokatorskich - Wspólnotę prowadzi potem firma wywodząca się z Dachbudu - Jak jest wiatr to wszędzie gwiżdże (przeciąg między wywiewami i specjalnymi wywietyrznikami w oknie kuchennym) - Drzwi od razu trzeba wymienić na antywłamaniowe, bo obrabiają mieszkania jedno za drugim Wielu znajomych kupiło w różnych lokalizacjach i jakość często mieli gorszą Odpowiedz Link Zgłoś
dabbed Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 07.06.06, 12:33 Fakt, czytalem na stronach miejskich wroclawia o ALTERNATYWNYM planie rewalitalizacji tej czesci miasta, tzn. powstaniu czegos a la galeria na terenie Hydralu, ale z drugiej strony brzmi to dosc malo przekonywajaco. Masz moze jakies bardziej konkretne informacje na ten temat. Pytam, bowiem mam kilka dni na podjecie decyzje o kupnie mieszkania w nowo powstajacym osiedlu Dachbudu przy Kielczowskiej, ale okolica mnie malo zacheca, choc cena juz bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:57 Minusy: - Likwidują pola truskawek przed blokiem :( dla mnie to fajnie ;) - Jedna winda na 100 mieszkań!!! tragedia na kielczowskiej sa tylko 3 pietra (wlasciwie jedno oprocz parteru i poddasza) - Cieńko wykonana instalacja wodna. Już kilka razy nie było ciepłej wody. Były też problemy ze stabilnością przepływu. nizsze bloki moze bedzie lepiej ;) - Okropne metalowe futryny fakt!! - Brak komórek lokatorskich a my mamy!!! - Wspólnotę prowadzi potem firma wywodząca się z Dachbudu no :( - Jak jest wiatr to wszędzie gwiżdże (przeciąg między wywiewami i specjalnymi wywietyrznikami w oknie kuchennym) wysoki blok, u nas nie bedzie wialo :) - Drzwi od razu trzeba wymienić na antywłamaniowe, bo obrabiają mieszkania jedno za drugim ok!! pozdro groups.google.pl/group/Wroclaw-Osiedle-Kielczowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mija Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.media4.pl 03.06.06, 12:23 Witam! Jak kupiłam mieszkanko na Litewskiej. Blok właśnie kończą, i jak narazie nie mogę powiedzieć złego słowa. Mam kilku znajomych którzy mieszkają w blokach dachbudu i też nie narzekaja. Osiedle na Kiełczowskiej wydaje się całkiem ciekawe i napewno będziesz zadowolony :) Odpowiedz Link Zgłoś
dabbed Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska 21.06.06, 15:04 Witam! Ha, mysle,ze bedzie sie tam dobrze mieszkalo - juz postanowilem. Oby tylko wszystko inne dopisalo... Pozdrawiam i do pogadania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od 2.06 Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:19 od 2.06 zmiana ceny za m2- nowa od 4000 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.winuel.com.pl 21.06.06, 08:05 A jaka tam będzie kanalizacja? Miejska czy szambo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.06, 20:13 groups.google.pl/group/Wroclaw-Osiedle-Kielczowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . forum ******* DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.06, 20:15 groups.google.pl/group/Wroclaw-Osiedle-Kielczowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poleska Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 10:47 Fajnie wyglądają ludzie, całe wycieczki ludzi którzy stoją za płotem i palcem ręką pokazują pewnie mówiąć o tam widzisz nasze okan. Eh ale to miłe sam tak robiłem z żonką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: *.ukonline.co.uk 25.09.06, 12:20 Ja chcialam bardzo kupic tam mieszkanie ze wzgledu na lokalizacje i rozklad mieszkania, lecz postawa developera bardzo mnie zniechecila. Glownie chodzi o zapis w umowie, ze jesli by sie nie otrzymalo sie kredytu, zabieraja dla siebie 2% wartosci mieszkania! Pomimo sprawdzenie zdolnosci kredytowej itd, wiadomo ze z bankem moze byc roznie, a 6 tys nie chce dawac im w prezencie. A do tego ich zapis ze za 1 dzien po terminie placa 10zl, 300zl za miesiac, troche smieszne te ich sumy! Szkoda ze w druga strone to tak nie dziala. Dzwoniac do nich napotkalam mur, nie sa wogole elastyczni, wszystkie wazne kwestie nie podlegaja zmiana. Nawet notariusza oni wybieraja, choc my mamy za niego placic. Lecz dzis ostatecznie moje watpliwosci rozwialo forum na google. Polecam tym ktorzy sie zastanawiaja. Ja juz nie bede ich klientem, a szkoda bo sam projekt ladny i naprawde zaluje ze nie da sie z nimi dogadac, a nie podpisywanie umowy w formie aktu notarialnego, to odbrebna sprawa. coz ja zabiera sie za szukanie info o innych interesujacych mnie developerach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogle Re: DACH-BUD, ul. Kiełczowska IP: 62.233.250.* 03.10.06, 19:34 trudno ocenić dewelopera, bo on zawsze będzie dbał głownie o swoje racje.Dacbud ma kilka realizacji we WRoclawiu, a jeżeli utrzymuje sie na runku to chyba jest wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś