Dodaj do ulubionych

Czy jest tu ktoś zadowolony ze swojego nowego mies

20.05.06, 17:39
Pytam poważnie .Czy na tym forum jest ktoś zadowolony ze swojego developera?
Tak czytam sobie rożne watki i jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś coś o
którymś dobrze powiedział -same fuszerki ,opóźnienia ,bankructwa...
Obserwuj wątek
    • spad_ukp Archicom 20.05.06, 19:29
      Kupiłem mieszkanie w Archicomie i mogę wystawić dwie oceny:
      * ocena bez uwzględniania napraw gwarancyjnych (tak na prawdę jest tylko do
      wyregulowania okno) to 4,
      * naprawy gwarancyjne i wszelkie poprawki przy odbiorze mieszkania to 2+

Wiem, że w innych lokalach trochę spartaczyli, gdy im wysłałem zdjęcia z
      wmurowanymi puszkami po piwie w ścianach to tylko odpisali, że im przykro.
      Niestety puszki zostały. Oczywiście jak każda inwestycja nie obyła się bez
      oszczędzania na przyszłych lokatorach: brak latarni przy parkingu (dopiero
      zarządca na wniosek sąsiadów zamontował coś ala latarnię); zbyt mały parking,
      który starczy na 50% mieszkań; jak najwęższe chodniki, że wręcz trzeba deptać
      zieleń. Dev. zniszczył drogę dojazdową i zostawił wielki bałagan po budowie.
      Oczywiście też są plusy jak: oddanie mieszkań ponad dwa miesiące przed
      terminem; normalnie skonstruowane umowy przedwsteępne i notarialne; dostepność
      mieszkań w trakcie budowy każdego dnia;

Podsumowując na podstawie własnych przeżyć, informacji o innych dev. od
      znajomych, to chyba i tak jeden z lepszych we Wrocławiu developerów i raczej
      skorzystałbym jeszcze raz z ich usług (ale tylko dlatego, że z innymi
      współpracuje się jeszcze gorzej)
    • Gość: Druid Re: Czy jest tu ktoś zadowolony ze swojego nowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 19:02
      Zadowolony , no co Ty :))? Najłatwiej to podpisać dupną umowę z deweloperem a potem narzekać .
      Byłem ostatnio u koleżanki w nowym mieszkaniu . Drzwi wejściowe(antywłamaniowe) odstawały 6 cm od posadzki . Na pytanie jak mogła odebrac taką fuszerke powiedziała ,że musiała , bo nie mogłaby zacząc remontu.Ręce opadają.Pewnie niedługo trafi na to forum:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka