Dodaj do ulubionych

Partynice vs Gaj

IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.06, 13:54
Zamierzam kupić mieszkanie. Chciałabym aby było nowe. Znalazłam dwie
interesujące mnie oferty i nie wiem, którą wybrać. Czy trochę taniej, w lekko
niższym standarcie na Gaju (Strońska), Czy drożej na Partynickiej? Nie
poznałam jeszcze dobrze Wrocławia, ale wydaje mi się, że gaj to trochę
blokowisko i oprócz tego, że w miarę blisko centrum nie ma wielkich atutów( a
zależy mi na terenach zielonych). Natomiast Partynicka to dobre połączenie z
centrum , blisko park kleciński.. Dorzdźcie kochani.
Obserwuj wątek
    • Gość: JerzyR Re: Partynice vs Gaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.06, 14:06
      przy ul. Partynickiej słychać ulicę i samoloty
      Poza tym lokalizacja jest na pewno lepsza od osiedla Gaj (tramwaj, remontowane
      drogi do 2007/2008 z ISPA).

JR
      • Gość: mariusz Re: Partynice vs Gaj IP: 62.111.218.* 21.06.06, 15:32
        mieszkam na stronskiej i poza stanem samej drogi na nic nie narzekam
        blokowisko jest obok ale widze je tylko z okna teraz jest fajny supermarket, do
        rynku bardzo blisko, za jakis czas maja ciagnac swieradowska linie tramwajowa
        ale i bez niej komunikacja miejska jest wystarczajaca
    • aurelka10 Re: Partynice vs Gaj 21.06.06, 21:29
      witam..
      nie ma co rozważać nad wyższością jednej lokalizacji nad drugą.
      Proponuję po pracy wsiąść w tramwaj i dojechać do potencjalnego domu. Zależy też
      kto czego wymaga od okolicy, gdzie pracuje, gdzie mieszka mamusia ;) i takie tam.

Ja mieszkam na Gaju przy Rutkiewicz i bardzo sobie chwalę to miejsce. Cicho i
      spokojnie, owszem jeżdżą pociągi, ale nie przeszkadzają. Poza tym komunikacja
      miejska ok, dojazd do rynku też, w pobliżu duża przychodnia Akademi Medycznej i
      super sklepik spożywczy w Ferio.
    • Gość: Krzyki Re: Partynice vs Gaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.06, 10:22
      Ja tam wolę Partynice, trochę ładniejsza okolica, ale muszę przyznać, że to nowe
      centrum handlowe na Gaju jest niezłym atutem. Ale zawsze możesz tam podjechać ze
      Zwycięskiej ;-)
      • Gość: Nadal-nie-wiem Re: Partynice vs Gaj IP: *.wroclaw.mm.pl 22.06.06, 18:14
        Muszę się tam wybrać(tzn na Partynicką bo na Strońskiej byłam nie raz).
        Dziękuję Wam za opinie. Może wiecie jeszcze orientacyjnie ile czasu jedzie się
        samochodem na tę partynicką? Czy jeśli ktoś pracuje w centrum będzie to za
        bardzo dokuczliwe?
        • Gość: JerzyR Re: Partynice vs Gaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.06, 18:25
          z Partynickiej wylatujesz w 30 sek. na Karkonoska - wąskim gardłem jest
          skrzyżowanie z Hallera.
          Do Rynku ok. 10-15 (poza scisłym szczytem komunik.)

JR
          • Gość: Gość Re: Partynice vs Gaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 23:13
            Teraz żeby dojechać do Karkonoskiej trzeba stać w długim korku. Jest to droga
            prowadząca do trasy wylotowej z Wrocławia w kierunku centrów handlowych.
        • Gość: Marcel lepszy Gaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.06, 23:14
          Moim zdaniem, zdecydowanie Gaj. Powstaje wprawdzie blokowisko, ale to samo
          dzieje sie na Partynicach. Zalety Gaju to odległość od centrum, tereny zielone,
          nowa Akademia Medyczna, aquapark i przede wszystkim perspektywa dużych
          inwestycji drogowych: przebudowa Borowskiej, Bardzkiej, Świeradowskiej z pętlą
          tramwajową oraz uliczek osiedlowych. Mieszkańcy Partynic codziennie giną w
          korkach i przez najbliższe lata niewiele się zmieni
      • Gość: arekk Re: Partynice vs Gaj IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.06.06, 19:10
        Obecnie zarowno na gaju jak i partynicach wyrastaja wspolczesne blokowiska,
        podobne do siebie. Ja stawiam na gaj z racji odlegosci do centrum.
    • Gość: ewaewa Re: Partynice vs Gaj IP: 62.87.244.* 30.06.06, 11:17
      Co wy tak na tym Gaju z tą akademią medyczną? Po kiego byłaby mi ta akademia?
      tylko ludzi pełno...
      • aurelka10 Re: Partynice vs Gaj 01.07.06, 07:39
        Po tego, że jak zachorujesz ty, albo ktos z rodziny to blisko macie do
        przychodni w której nie czekasz 4 dni na przyjęcie do internisty. fajnie?
        Poza tym miedzkanie to inwestycja. Bliskość takich obiektów zwiększa jego wartość.
        • Gość: mariusz Re: Partynice vs Gaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.06, 11:34
          co za bzdura
          co ma odleglosc do miejsca w kolejce do internisty?
          • Gość: ja-wiem Re: Partynice vs Gaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.06, 16:52
            Stawiam na Partynice, osiedle będzie spore, ale budynki max 3kondygnacyjne,
            (oprócz inwestycji wzdłłoż Zwycięskiej gdzie obekt mieszkalno - handlowy zwać
            będą Galerią Partynicką) chyba;-) spokój , cisza i już!
            Życzę udanego wyboru
            • Gość: arekk Re: Partynice vs Gaj IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.07.06, 20:27
              Partynice w obrebie Zwycieskiej i owszem bardzo przyjemne miejsce, szczegolnie
              budynki remontowane przez InterInwest sa bardzo klimatyczne :) Jednak na zachod
              od karkonoskiej rozciagaja sie rowniez Partynice.
              • Gość: gosc Re: Partynice vs Gaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:59
                A Rezydencja Parkowa ?
              • jasbig Re: Partynice vs Gaj 09.09.06, 18:54
                Partynice są dość duże a z częścią krzyków tworzą osiedle Krzyki-Partynice
                zapraszam na : www.krzykipartynice.pl
    • aurelka10 Re: Partynice vs Gaj 22.07.06, 10:01
      Jaasne partynice i zwycięska...
      Swietne miejsce .....
      Tam to nie będzie blokowiska......
      Komunikacja miejska nie istnieje, i proszę sobie nie wmawiać, że nie potrzebna,
      bo samochód w domu - bo zwykła polska rodzina z 30 letnim kredytem pozwala sobie
      z reguły na tylko jeden. Z resztą droga dojazdowa to prawie jest, bo mocno wąska
      i jeszcze mocniej dziurawa i do tego wiecznie przytkana w kierunku karkonowskiej
      no i oczywiście bez chodnika, ani nawet pobocza. Z jednej strony zwycięskiej
      budują więzienie ogrodzone drutem kolczastym - już z daleka widać że to osiedle
      strzeżone.
      pozdrawiam
      • Gość: hahahah Re: Partynice vs Gaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:16
        taaaaa
        w Spectrum na Motylkowej o niebo lepiej;))hahahahha.
        • aurelka10 Re: Partynice vs Gaj 22.07.06, 10:18
          > taaaaa
          > w Spectrum na Motylkowej o niebo lepiej;))hahahahha.

ta Motylkowa to Wojszyce - do Gaju jakieś 2 - 3 km.
          • Gość: agacia Re: Partynice vs Gaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:48
            Motylkowa to Oltaszyn ;) A ja szczesliwie sie wynioslam z tamtych okolic,bo
            jeszcze troche i nie bedzie gdzie wychodzic na spacery.Wszedzie cos buduja,a
            droga dojazdowa to wogole katastrofa. Jak autobus przyjedzie punktualnie to cud
            jakis chyba,a jezdzi co 0.5h. Wole nie myslec co tam bedzie sie dzialo jak juz
            wszystko zbuduja i ludzie sie wprowadza. Polecam Gaj,ze wzgledu na kiepski
            dojazd na Partynice i korki.
            • Gość: Marin Re: Partynice vs Gaj IP: 194.146.120.* 20.09.06, 16:21
              Właśnie dojazd. Zaczyna się remont Borowskiej. Do AM ulica będzie dwupasmowa,
              skorysta na tym cały Gaj. W bliskiej perspektywie jest też budowa linii
              tramwajowej. Dojazd do Gaju będzie bardzo dobry. Odległość jest też do centrum
              bliższa niż Partynic czy Ołtaszyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka