Dodaj do ulubionych

nie uważacie

IP: 195.205.44.* 14.07.06, 16:26
że ceny mieszkań są za wysokie w stosunku do cen domów
czemu tak jest, że mieszkania drożeją, a domy nie.
Może sprzedać mieszkanie za rok, dołożyć trochę i zamieszkać w domu
przykład (wiadomo smolec, wiadomo do wykończenia):
www.kelar.pl/oferta/2/SBVAH304.aspx
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Nie uważamy. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.07.06, 19:14
      Wiadomo, że nie do wykończenia, tylko prawie całkiem do zbudowania. Brak okien,
      drzwi, instalacji grzewczych, wod, kan, el i in., wylewek, wkładów kominkowych,
      podbitki, dojazdów i dojść to "trochę" co innego, niż stan "do wykończenia"
      oferowany dla budynków wielorodzinnych przez deweloperów, gdzie brak zazwyczaj
      podłóg, wykończenia ścian i stałej zabudowy, ale nie "bebechów" domu.
      Oczywiście komfort życia jest nieporównywalny, ale i różnica w kosztach na tzw.
      komórkę społeczną niebagatelna. Żeby mnie tylko źle nie zrozumiano: nie
      odradzam, stwierdzam tylko, że oferta na rynku gotowych i niegotowych domów
      wcale nie jest tak atrakcyjna, a stan surowy otwarty jest najtańszym z etapów
      budowy.
      Pozdrawiam i życzę mimo wszystko determinacji w dążeniu do swego...domu!
      • Gość: szarak1 Uważam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 19:22
        Tylko jak znaleźć działkę budowlaną w granicach miasta ? Ja np. nie chcę mieszkać w Smolcu , ani żadnym innym Pierdziszewie( bez obrazy).
        • Gość: mariusz Re: Uważam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.06, 20:04
          wuec bzdura jest mowienie o zadziwiajacej stagnacji cen domow
          blisko miasta nie znajdziesz dzialki ponizej 200zł za m2
          czyli juz masz jakies 200tys, generalnie uwazam ze bez 0,5 w dom jednorodzinny
          nie ma co sie zabierac bo bedzie to tralo latami
          • Gość: Ania Właśnie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.07.06, 21:09
            Mnie działeczka (w granicach miasta z uzbrojeniem) kosztowała 165 tys, ale nie
            jest ona taka duża jak ta w Smolcu. A swoje argumenty wyżej skupiłam na samym
            budynku tylko dlatego, że autor wątku na wstępie zaakceptowal taką lokalizację
            jak Smolec. Niestety, nie ma nic za darmo, a za okazjami trzeba się nieźle
            nabiegać, niekoniecznie ostatecznie osiągając oczekiwany efekt :((
            • Gość: mariusz Re: Właśnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.06, 23:25
              to gdzie ta dzialeczka za taka cene w granicach?
              • Gość: bullet Re: Właśnie IP: *.range86-136.btcentralplus.com 14.07.06, 23:54
                mnie sie rowniez wydaje ze to troche drogo jak na taki stan zaawansowania
                budowy.
                To co tam stoi kosztowalo najwiecej 100tys zl. a cena za jaka ma byc sprzedane
                to 270. czyli wychodzi ze dzialka o powierzchni 800mkw w smolcu ma kosztowac
                170tys???
                troche duzo jak dla mnie

ale generalnie temat zbudowania domu w podobnych pieniadzach ajk mieszkanie we
                wroc jest do zrobienia ale na pewno nie na dzialce za 200zl/mkw

-------------------
                www.zlotapodkowa.prv.pl
              • Gość: Ania Re: Właśnie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.07.06, 11:40
                Na granicy Brochowa i Jagodna. Niestety, warunki gruntowe niezbyt korzystne, i
                to będzie trzeba przed przystąpieniem do budowy naprawić (nie za darmo,
                oczywiście), i stąd taka cena.
                • Gość: mariusz Re: Właśnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 19:22
                  uj porzadny drenaz bedzie potrzebny
      • Gość: maklik Re: Nie uważamy. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 20:49
        masz braki informacyjne- w domach czy szeregach brakuje podstawowych elementów,
        gdze jest duży wybór np. schody, kominek, piec i tak dalej jak w mieszkaniu
        podłogi...
        sa okna, drzwi, brama garazowa, czasem zaluzje, a te inne inst też łącznie z
        domofenową i alarmową że o tv, telefonie i internecie nie wspomnie- wiem bo
        kupiłam i już mi kończą
        acha i co ważne są chodniczki, uliczki, płotki, furtki...
        • Gość: w Re: Nie uważamy. IP: 195.205.44.* 20.07.06, 09:12
          no ja uważam. za 0.5 mln można postawić dom w smolcu na działce (pełna
          infrastruktura, uzbrojenie, drogi, płotki, itp.), działka 8arów, dom wykończony
          ze wszystkim(meble, kuchnia, wszystko), pow. domu 140m2. tyle właśnie wyszło
          mojej koleżance. mimo że ma starszne kłopoty i budowa się przeciąga.
          Niech by tyle miało kosztować nawet 100m2 domu.
          teraz prosze policz sobie 70m2*5,5k (archicom na gaju!)+20k za
          garaż+wykończenie!
          • Gość: mariusz Re: Nie uważamy. IP: *.getinsa.pl 20.07.06, 14:03
            dzialeczka troche mala ale zawsze jest gdzie wyjsc
            niestety smolec jest daleko i tym sie rozni od gaju
    • pawel-1231 Re: nie uważacie 20.07.06, 14:37
      masz racje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka