Dodaj do ulubionych

Awbud_partynice

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:34
Witam,
Wlasnie kupilismy mieszkanko u tego dewelopera i ciekawa jestem czy macie moze
cos "ciekawego" do napisanie o tej firmie.
Ewentualnych poprzednich inwestycji lub tez tej aktualnej.
Pozdrawiam wszystkich ewentualnych przyszlych sasiadow:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Awbud_partynice IP: *.europe.hp.net 28.07.06, 19:27
      wystarczy poszukac, o Awbudzie było już kilka wątków
    • Gość: jac Re: Awbud_partynice IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.08.06, 23:28
      to firma która nie płaci wykonawcom. Chcą się szybko dorobić.
    • Gość: gość Re: Awbud_partynice IP: 80.50.30.* 02.08.06, 07:57
      pojedz na Motylkową to jest inwestycja która miała być zakończona w zeszłym
      roku. Nie zazdroszczę ludziom którzy tam mieszkają.
      • Gość: anka Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:29
        znalazłam te wszystkie wypowiedzi - faktycznie można się zdołować:-(
        ale zobaczymy - budowa ruszyła, Panowie dzielnie pracują, problemów z
        załatwieniem czegokolwiek w firmie nie mieliśmy - ...a może to tylko takie
        chwyty marketingowe..
        Dzięki za info i mam nadzieję, że będzie ok.
        Gdyby jednak znalazł się ktoś kto też kupił mieszkanie przy Zwycięskiej to
        zawsze możemy (w razie czego) razem "powalczyć":-)
        Pozdrawiam,
        anka79@vp.pl
    • Gość: lipski Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:53
      Aż dziw bierze, że ktokolwiek u nich jeszcze kupuje...
      • Gość: sulexxx Re: Awbud_partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.06, 15:15
        ciebie sądze stac na wiate przystankową więc nie strasz ludzi i nie pisz głupot
        jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia
        • Gość: anka Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:30
          dzięki:-)
          jedna ostatnio pozytwna wypowiedź:-)
          może ten zakup wymarzonego mieszkanka nie okaże się aż taka tragedią.
          Pozdrawiam:-)
          • Gość: ania Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:01
            Mnie Awbud oszukał z inwestycja na Motylkowej.Duzo by pisac...chcialam kupic na
            samym poczatku-pozniej zmienił sie standart wykonczenia,bylo mnostwo zmian w
            budynku-chcialam kupic duze mieszkanie w budynky gdzie mialy bys same duze i
            maks.2 mieszkania na pietrze-niestety,z braku klientow na takie mieszkania-
            podzieli wiekszosc duzych mieszkan na 2 mniejsze.Nie mialam zamiaru mieszkac w
            mrowkowcu-to miał byc apartamentowiec a nie...W trakcie budowy robiono tez
            zmiay w projekcie-dobudowano lokale usługowe ktorych wczesniej mialo nie
            byc...itd itd.Prezes oszukal mnie na temat słuzebnosci drogi dojazdowej i wiele
            wiele innych,
            • anka7911 Re: Awbud_partynice 04.08.06, 08:57
              wczoraj pojechaliśmy zobaczyc jak im idzie budowanie - jak narazie pracują:-)
              mimo wszystko postaram się byc dalej dobrej myśli.
              Pozdrawiam,
              • Gość: gość Re: Awbud_partynice IP: 80.50.30.* 04.08.06, 11:42
                Pocieszające jest to że wybrali w miarę solidnego wykonwcę "Stalmont". Miałem
                okazje ich obserwowować przy ich inwestycji na Zwycięskiej. Wyróżniali się
                pozytywnie na tle innych firm budujących na tym terenie. Odrębną kwestią jest
                czy Awbud będzie im płacił i czy jest zainteresowany w szybkim zakończeniu
                budowy.
                • Gość: LG Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:07
                  wydaje mi sie z epowinno im zależec na szybkim ukończeniu budowy.
                  Nie wiem czy dobrze gdzieś usłyszałem ale gzdies w okolicy ma powstac fabryka LG
                  czy cos takiego- moze będzie to miało wpływ.
                  wiec moze będziesz miała szczęście i uda się zamieszkać w terminie.
                  pozdr.
                  • Gość: gość Re: Awbud_partynice IP: 80.50.30.* 04.08.06, 12:51
                    Niestety z punktu widzenia dewelopera rozwlekanie inwestycji to czysty zysk.
                    1. na początku sprzedaje się niewielką ilość mieszkań aby spłacić kredyt za
                    działkę i mieć z czym rozpocząć budowę.
                    2. Następne mieszkania im później sprzedany tym większy generują zysk.

Np. Cena mieszkań z Awbudu na Motylkowej wzrosła od 2000 zł na początku
                    inwestycji do 5 000 na końcu. Ten ekstra zysk został sfinansowany pieniędzmi
                    cierpliwie czekających na zakończenie przedłużającej się budowy.
                    • Gość: :) Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 08:52
                      WITAJ,
                      BLEDNIE INTERPRETUJESZ. IM DLUZEJ SIE BUDUJE - TYM WIEKSZE STRATY. WYOBRAZ
                      SOBIE, ZE TRZEBA OPLACIC ROBOTNIKOW, SPRZET, ITP. MATERIALY BUDOWLANE SA CORAZ
                      DROZSZE. CZYLI Z CZASEM BUDOWA MOZE PRZYNOSIC NAWET STRATY.DLATEGO DZIWI MNIE
                      TAKIE NASTAWIENIE. KAZDEMU ZALEZY NA JAK NAJSZYBSZYM SKONCZENIU ROBOT I
                      INWESTOWANIU W INNYM MIEJSCU.ZRESZTA NAWET FAKT,ZE CENY IDA W GORE -
                      ROWNOCZESNIE Z MATERIALAMI - TRACA - NIE SADZISZ:)
                      CALE SZCZESCIE,ZE JUZ RUSZYLI , BO W INNYM PRZYPADKU MIALBYS NAPRAWDE O CO SIE
                      MARTWIC:)
                  • Gość: gość Re: Awbud_partynice IP: 62.233.250.* 03.10.06, 12:11
                    może ten zakup wymarzonego mieszkanka nie okaże się aż taka tragedią.
                    Pozdrawiam:-)
            • Gość: LUNA43 Re: Awbud_partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.06, 15:54
              Cześć Ania

w zeszłym roku zastanawiałam sie nad kupnem lokalu na Motylkowej. Prezes Marek
              K. również naopowiadał mi bzdur w tym okłamał mnie na temat służebności
              przejazdu. Zstanawiam się w dalszym ciągu czy to odpuścić czy zgłosić sprawę do
              prokuratury. Daj znać co o tym myślisz
              • Gość: anka Re: Awbud_partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 07.08.06, 19:36
                zaczynam sie coraz bardziej martwic:-(
                zero pozytywej opinii.
                wyglada na to ze w calym Wrolawiu nikt poza nami sie nie nabral.
                ...coz mimo wszystko mam nadzieje ze bedzie ok:-)
                Pozdr
                A.
                • Gość: Gość Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:11
                  Anka, nie obraź się, wierz mi, życzę wszystkim ludziom jak najlepiej. Co innego
                  jednak nadzieja, a co innego naiwność. Niech będzie dobrze z awbudem i
                  wszystkimi innymi deweloperami, ale wystarczy przejrzeć inne wątki na temat
                  tego przedsiębiorcy, by pozbyć się złudzeń. Dlaczego akurat przy Twojej
                  inwestycji mieliby nagle zmnieć sposób prowadzenia biznesu?
                  • Gość: sulexxx Re: Awbud_partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.06, 15:03
                    Aniu, nos do góry jak poczytasz to forum to sie zorientujesz ze nie ma takiego
                    developera z ktorego wszyscy byliby zadowoleni, chyba ze sie myle i ktos
                    napisze o takim z ktorego byłby zadowolony w 100%. Ty masz szanse na reakcje,
                    znajdz fachowca ktory by wpadał na budowe z Toba i oceniał czy dany etap jest
                    robiony zgodnie ze sztuką budowlaną, jesli nie możesz interweniować.
                    pozdrawiam
                    • Gość: anka Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:20
                      :-)
                      wizyta reglarnie raz w tygodniu - jest:-)
                      i jak narazie ok:-)
                      ..kanapek dla Panów budujących i herbatki nie wożę - zakładam że mimo to będą
                      budować dalej:-)
                      Pozdrawiam serdecznie:-)
                      A.
                      • Gość: KrzychuP Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 09:20
                        Cześć!
                        Też kupiliśmy mieszkanie na Zwycięskiej ;). I też jeździmy z żoną raz w tygodniu
                        poobserwować prace na budowie. Jedyne co do tej pory nas martwiło, to początkowe
                        opóżnienie robót. Ale jak widać na budowie stan "0" już na horyzoncie :) Będę
                        się starał wydobyć od nich harmonogram robót.
                        Mamy znajomych, którzy od 2 lat mieszkają w bloku wybudowanym przez Awbud przy
                        Parafialnej i do tej pory nie mieli większych powodów do narzekania. A jakość
                        wykonania bardziej zależy od wykonawcy niż od developera. Ten drugi może tylko
                        stać nad nim i patrzeć mu na ręce. Zresztą od tego w końcu jest Nadzór.
                        Odezwę się do Ciebie Aniu na maila.
                        Pozdrawiam
                        Krzysiek
                        • Gość: anka Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 10:33
                          Hej Krzysiek:-)
                          Czekam na maila:-)
                          jak narazie nie jset żle:-)
                          Jeździmy na budowę - wczoraj byliśmy i jakoś to wygląda - coraz bardziej
                          przypomina mieszkanie:-))
                          Pozdrawiam serdecznie!
                          Ania
                  • Gość: anka Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:16
                    nie ma o co sie gniewać:-)
                    naiwność tez ludzka cecha:-)
                    ..budowa sie "buduje", prawnik czytał umowę, jak do tej pory nie miałam
                    problemów z załatwieniem czegokolwiek w firmie...
                    zobaczymy:-)
                    ciekawi mnie to co może takiego "złego" zrobic ten deweloper - ukraść moje
                    pieniądze? zmienic warunki umowy?, nie wybudować mieszkania? spóźnić się z
                    terminem zakończenia budowy?
                    wszystko to w jakis sposób zawarte jest w umowie - i wszystko ma swoje konsekwencje.
                    Zastanawiam się ile z tych negatywnych wypowiedzi dotyczy konkretnie awbudu jako
                    dewelopera a nie awbudu jako firmy budującej (w dokładnym tego słowa
                    znaczeniu)domy - ta część firmy faktycznie okazała się sporym niewypałem (tyle
                    się dowiedziałam z poprzednich i wcześnijszych postów).

Pozostnanę jednak przy swojej błogiej naiwności i nadziei że będzie ok a
                    większość negatywnych postów to nic innego jak czarny PR:-))
                    • Gość: sulexxx Re: Awbud_partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.06, 15:59
                      awbud i na motylkowej sie spóźnił z oddaniem, ale z tego co wiem wypłaca
                      odszkodowanie za opoźnienie, ja kupiłem mieszkanie w stanie developerskim ale
                      nie od awbudu ale od własciciela priv, wiec nie mam zadstrzezen co do poslizgu,
                      co do partaniny wewnątrz mam, napisałem pismo z wyszczegolnieniem usterek i
                      dostałem odszkodowanie. Nie mowie zebys kanapki woziła ale zebys wpadała ze
                      swoim człowiekiem który powie czy to co robią to robią zgodnie ze sztuką. Awbud
                      wybudował pare mieszkan, wiec dlaczego tego miałby nie wybudować?
                      • Gość: anka Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 16:13
                        ..z tymi kanapkami to taki żart:-))

w umowie napisali również że za opóźnienia i niedróbki - będa płacić.
                        Będzie ok:-))
                        Pozdrawiam serdecznie w ten mokry dzień:-)
                        ... i pora do domku - KONIEC PRACY!
                        A.
                    • Gość: Zadowolony Re: Awbud_partynice IP: 163.244.63.* 09.08.06, 13:31
                      tez kupilem mieszkanie na zwycieskiej i cierpiliwie czekam, zobaczymy, mnie sie
                      wszystko podoba, moze dlatego ze sie nie boje a moze dlatego ze nie jest to dla
                      mnie jedyna i najwazniejsza rzecz w zyciu
                      nie wiem jak to bedzie z lokalami uslugowymi czy nie beda uciazliwe, ale z
                      drugiej strony calkiem fajnie miec jakas restauracje i kilka sklepow pod nosem,
                      jakby nie patrzec jest kawalek do rynku
                      czy nasz narod musi byc taki pesymistyczny, mieszkalem w roznych mieszkaniach
                      (wynajmowalem) i w kazdym mogloby cos przeszkadzac, znam tez innych developerow
                      i kazdy cos sprartolil wiec jakos mnie to nie stresuje ze ludzie zle pisza o
                      awbudzie - firma jak kazda inna - a napisze lepiej ze mnie smiesza, kazda firma
                      jest po to zeby zarobic i to jest normalne, zaczne sie martwic jezeli termin
                      oddania opozni sie o wiecej niz 6 mies na to jestem psychicznie przygotowany
                      zobaczymy jak to bedzie
                      pozdrawiam sasiadow
                      zadowolony
                      • Gość: gość Re: Awbud_partynice IP: 80.50.30.* 09.08.06, 16:28
                        W takim razie nie należy się pytać jakie są opinie na temat dewelopera lecz
                        założyć wątek. "kupiłem w Awbudzie mieszkanie pocieszcie mnie" myślę że ktoś
                        litościwy zawsze się znajdzie.
                        • Gość: Zadowolony Re: Awbud_partynice IP: 163.244.62.* 09.08.06, 16:50
                          najlepiej pytac sie przed zakupem a nie po, wniosek bardzo prosty

jezeli juz kupilem to po co mam sie doprowadzac do depresji z powodu innych
                          inwestycji, z tego co wiem to nie jest druga (po motylkowej) inwestycja tego
                          dewelopera, bylem widzialem pozostale i jest ok

dzisiaj juz nie mam czasu ale ktoregos dnia zaloze temat dla ludzi ktorzy mysla
                          pozytywnie i chca sie cieszyc z inwestycji, moze umowimy sie na male spotkanie
                          intergracyjne albo cos, czy nie latwiec zyc i myslec w ten sposob?
                          moze rzeczywiscie podlaczylem sie nie do wlasciwego watka - moj blad

czy nie ma na tym forum ludzi zadowolonych, tylko sami narzekacze, krzykacze i
                          pieniacze? Jutro pojawi sie watek:
                          Zainwestowalem w mieszkanie i jestem szczesliwy!
                          co do mojego zadowolenia to podpisalem umowe gdy metr kosztowal 4300 teraz jest
                          4900 czy to nie jest piekne?
                          zycze wiecej optymizmu a nie zarazania innych swoim pesymizmem
                          zycie jest piekne
                          • Gość: anka Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 08:17
                            może faktycznie masz racje:-)
                            mi chyba bardziej od tych negatywnych opinii chodziło właśnie nowe sąsiedzkie
                            znajomości - jak pokazuje doświadczenie zawsze lepiej mieć kogoś przychylnego
                            obok siebie:-)
                            co do tych optymistycznych wieści - my płaciliśmy jeszcze 3500:-)
                            Bardzo Cię serdecznie pozdrawiam i gdybyś jednak miał ochotę na "nawiązanie"
                            nowych-przyszłych sąsiedzkich znajomości - to byłoby miło:-)
                            Anka
                            anka79@vp.pl
                            • Gość: Iwka Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 10.08.06, 14:57
                              Cześć,
                              Dołączam do klubu. Jutro podpisuję umowę przedwstępną na mieszkanie na
                              Zwycięskiej i wpłacam zadatek. Gdzie Wy podpisywaliście umowy? u notariusza, czy
                              w biurze?
                              • Gość: Zadowolony Re: Awbud_partynice IP: 163.244.63.* 10.08.06, 16:53
                                i wydaje mi sie ze to jest dobra decyzja, zobaczymy jak to bedzie jak sie
                                wprowadzimy, ale nawet u najlepszego developera i w najwyzszym standardzie jak
                                ma byc zle to bedzie, moga byc rabnieci sasiedzi (np pieniacze z forum) i chyba
                                to jedyne co mi przychodzi do glowy bo lepiej nie wymyslac nieszczesc...

podpisywalem w biurze
                                pozdrawiam i zapraszam do klubu normalnych ludzi
                                • Gość: gość Re: Awbud_partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.06, 19:17
                                  ale nawet u najlepszego developera i w najwyzszym standardzie jak
                                  ma byc zle to bedzie, moga byc rabnieci sasiedzi

ha ha ha !!!!to chyba nie o Awbudzie ?????

a ci którzy starają się rzetelnie odpowiedzieć to niby pieniacze ????

• Gość: jan to gdzie szukać? IP: *.wroclaw.mm.pl 10.08.06, 19:51
                                    gdzie w takim razie można znaleźć RZETELNE informacje na temat developera w
                                    momencie podjęcia decyzji o kupnie swojego własnego lokum?
                                    Przeglądając większość wątków na forum odniosłem wrażenie, że prawie wszyscy jak
                                    nie wszyscy developerzy mają coś na smieniu lub są poprostu beznadziejni.
                                  • Gość: Zadowolony Re: Awbud_partynice IP: 163.244.63.* 11.08.06, 13:58
                                    pieniacze to ludzi ktorzy pisza: "a o lokalu na restauracje, tez wolcz pani nie
                                    powiedziala" albo insynuacje ze ktos jest czyjas kochanka, nick antyawbud -
                                    typowy oszolom, albo flustracja przerodziala sie w obled... o tych ludziach
                                    pisze, jezeli ktos opisuje swoje problemy i wskazuje awbud jako winnego to
                                    wlasnie po to jest forum i tutaj sie zgodze, ale jak masz chwile przeczytaj
                                    troche wiecj postow i wtedy zrozumiesz o co mi chodzi

nie podaje podaje awbudu jako wzoru i nie stawiam go powyzej sredniej, taka
                                    sama firma jak inna, oddala juz kilka budynkow wiec wiadomo ze buduja i tyle,
                                    obsluga mila wiec o co chodzi?? ktos ma mnie calowac po rekach i sprawic zebym
                                    czul sie jak pan? wszyscy jestesmy takimi samymi klientami i tyle, wydaje mi
                                    sie ze ludzie zrazeni do awbudu powinni im stawic czolo a nie wypisywac
                                    desperackie apele do innych o omijaniu developera! napisz o swoich problemach,z
                                    zachowaniem kultury i taktu, tego chyba wymaga sie od normalnych ludzi
                            • Gość: KrzychuP Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 09:27
                              Ja też bym chętnie nawiązał sąsiedzkie znajomości ;)
              • Gość: ania Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:02
                Jesli masz takie mozliwosci i taka wiedzę to zgłaszaj!My z mezem chetnie
                zostaniemy swiadkami bo to co opowiada ludziom prezes Awbudu to jakaś
                komedia.Moj mąż własnie też mi przypomniał ze pan Marek pokazywał nam plany
                okolicy z ktorych wynikalo ze po drugiej stronie Motylkowej ziemie przeznaczone
                są tylko pod budownictwo jednorodzinne i przekonywał ze już zaden inny
                developer tam nic nie postawi-ma byc kameralnie itd...jak widac rzeczywistosc
                jest inna-Spectrum buduje tam duze osiedle.Pan Marek wmawiał nam także ze linia
                wysokiego napięcia ktora idzie nad parkingami ma byc w najbliższym czasie
                zlikwidowana i przeniesiona gdzie indziej...pewnie miał wielki ubaw wmawiając
                laikom takie banialuki bo my przez kilka dni naiwnie wierzylismy ze może
                jednak....;)
                • Gość: ania Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:06
                  to post do LUNY43
                • Gość: Ikim Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:06
                  mieszkam na Motylkowej służebność jest faktem a co do działek NA PRZECIWKO są
                  przeznaczone pod budownictwo jednorodzinne Spectrum jest ostatnią działką
                  developerską w tym rejonie (sprawdz plan zagospodarowania to nie boli) co do
                  linii nie wiem ale wcale mi ona nie przeszkadza.

Pozdrawiam, zadowolonych z Awbudu.
              • Gość: motyl Re: Awbud_partynice IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.06, 22:42
                Nie wiem co Ci naopowiadał Marek K. ale na temat służebności drogi to jest
                całkowita prawda. Miałem okazję rozmawiać z kobietą, która dokonała tej
                służebności na rzecz Awbudu i w pełni to potwierdziła. Poza tym jest jeszcze
                akt notarialny tej służebności...

Tak więc wal śmiało do sądu jeśli chcesz niepotrzebnie wydać na adwokata.
                pozdr
                • pepsicoco Re: Awbud_partynice 20.08.06, 23:17
                  a jak mogła to zrobić jedna kobieta?W czyim imieniu?Ta droga jest własnoscią
                  wspolnoty mieszkaniowej w której jeszcze rok temu miałam mieszkanie i nikt nie
                  pytał sie mnie o zgodę na użyczenie przejazdu-odwrotnie-mieszkańcy postawili
                  znak z zakazem wjazdu na tą drogę pojazdów nieupoważnionych.Kiedy jakaś kobieta
                  to podpisała?
    • Gość: iwka Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 10.08.06, 22:41
      Czytam właśnie umowę i mam wątpliwości.
      np
      sprawa spłaty rat- dlaczego comiesięczna -a nie po kolejnych etapach robót? i
      inne,ważniejsze- ale wolę na priv.
      iwka@wp.pl
      gg 4385662
      • Gość: ania Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:15
        tak Iwka-musisz płacić niezaleznie od tego czy sa jakies postępy w budowie czy
        nie.Moze byc tak-że za rok bedzie nawet niezaczęte a Ty i tak bedziesz musiała
        wpłacic już całosc.Ja interesowałam sie Motylkową ale zaniosłam umowę swojemu
        prawnikowi i odradził mi-całą ją pokreslił i w każdym prawie punkcie było coś
        nie tak -sama tego bym nie zauważyła-czytałam ją kilka razy i wydawała mi sie
        bardzo OK.Awbud to taka firma która wybuduje Wam Zwycięską jak juz sciagnie
        pieniądze od ludzi ktorzy bedą chcieli kupic od nich nową inwestycję na Gaju-
        tak jak Motylkową budowali za kasę tych ze Zwycieskiej-stąd te wszystkie
        opoznienia.
        • Gość: KrzychuP Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 09:38
          To ciekawe za co budują teraz Zwycięską?! Może bank jakiś okradli albo dotacje z
          budżetu dostali? ;)
          • Gość: ella Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 10:39
            z twojej forsy budują...a myślałes że ze swojej?? naiwniaku??
            hahahahahha
            • Gość: iwka Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 27.08.06, 16:59
              No i po co te wyzwiska... oczywiście,że budują z forsy Krzycha , mojej , Anki
              ...i innych którzy tam kupili mieszkanie czy lokal.
              To jest dziwne?
            • Gość: KrzychuP Re: Awbud_partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:29
              przecież właśnie za to zapłaciłem, żeby zbudowali. Myślenie nie boli.
              Za darmo to można po ryju dostać.
    • Gość: iwka Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 12.08.06, 08:04
      Czy ktoś ma informacje, jak jest z pierwszym piętrem?
      Na rzucie widać przejscie pomiędzy częścią z lokalami a mieszkalną ( 2 pary
      drzwi) . Czy to przejście ma być zamknięte ( np taka śluza przeciewpożarowa?)?
      Jeśli nie to jaki sens będą miały domofony itp, skoro każdy idący do lokalu
      (klienci itp)może wejść sobie na klatkę schodową... Trochę mnie to martwi.
      Jak ktoś się orientuje proszę o kontakt.
      • Gość: i Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 12.08.06, 15:45
        jeszcze jedno... co to za toalety i pomieszczenia socjalne na rzucie 1 piętra,
        dla kogo? Przecież każdy lokal ma takie zaplecze?
        • Gość: :) Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:56
          WIDAC,ZE NIE ZNASZ SIE NA PROJEKTOWANIU, BUDOWNICTWIE I NORMACH - SORRY ZA TO
          STWIERDZENIE. KAZDY LOKAL USLUGOWY MA WLASNE ZAPLECZE SOCJALNE W CZEGO SKLAD
          WCHODZA ROWNIEZ LAZIENKI DLA PRACOWNIKOW. NATOMIAST TE LAZIENKI ZA KORYTARZU -
          TO LAZIENKI DLA KLIENTOW.MUSZA BYC. NORMY DOKLADNIE WYZNACZAJA ILE
          UMYWALEK,PISUAROW, MUSZLI PRZYPADA NA OKRESLONA LICZBE KOBIET, MEZCZYZN .
          ODDZIELNIE JEST DLA MNIEPELNOSPRAWNYCH. WSZYSTKO JEST OK:)
          JEDYNY PROBLEM TO TO ,ZE MI OSOBISCIE NIE PODOBA SIE FUNKCJPNALNE ROZWIAZANIE I
          BRYLA TEGOZ BUDYNKU :)
          • Gość: i Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 01.10.06, 20:54
            Te pomieszczenia socjalne na 1 pietrze raczej nie są dla klientów, lecz dla
            pracowników lokali- z projektu wynika, że tylko w niektórych lokalach na 1p. są
            sanitariaty, reszta ma na korytarzu.
            KAZDY LOKAL USLUGOWY MA WLASNE ZAPLECZE SOCJALNE W CZEGO SKLAD
            > WCHODZA ROWNIEZ LAZIENKI DLA PRACOWNIKOW. NATOMIAST TE LAZIENKI ZA KORYTARZU -
            > TO LAZIENKI DLA KLIENTOW.MUSZA BYC
            Ja obecnie mieszkam w nowym biurowcu, gdzie tylko jest kilka mieszkań- reszta to
            biura i sklepy i nie ma tam żadnych toalet dla klientów.
      • Gość: :) Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:19
        WITAJ:),
        JEZELI CHODZI O LOKALE USLUGOWE - SA ODZIELONE SLUZA.CZYLI TYMI DRZWIAMI
        PODWOJNYMI , O KTORYCH PISZESZ. BEDA ZAMKNIETE. TAM ROWNIEZ BEDA DOMOFONY.
        PRZECIEZ TO JEST LOGICZNE, ZE CZESC HANDLOWA MA BYC ODDZIELONA OD MIESZKALNEJ.
        I NIE CHODZI NAWET O SAME MIESZKANIA,ALE O TE LOKALE. KAZDY MOGLBY W NOCY TAM
        WEJSC - I CO WOWCZAS?
        • Gość: karolina Re: Awbud_partynice IP: 85.134.169.* 01.10.06, 20:19
          Sluchajcie moi Drodzy,
          nie wiem czy ktos z Was pokusil sie zeby sparawdzic spolke awbud przed
          podpisaniem umowy....jesli nie to szkodA.
          Ja sie pokusilam, znajomy ktory sam pracuje u wroclawskiego developewa poradzil
          mi odwiedzenie sadu rejestrowego...przeglad dokumentow nic nie kosztuje a mozna
          sie z nich duzo dowiedziec od poczatku istnienia spolki i o bilansie firmy na
          kazdy rok.
          ..no i rzeczywiscie mozna sie bac. Na spolce budowlanej Awbud siedzi syndyk, a
          sam Awbud-Dev. nie slakadal bilansu od dluzszego czasu. Awbud-dev. bronil sie
          za Awbud-fir.bud. to zupelnie inna firma ale, jak ktos dobrze poczyta papiery
          to latwo zauwazyc ze wlasciciele sa ci sami....

Motylkowa byla spoto opozniona, Zwycieska zaczeto pozniej z powobu upadku firmy
          budowlanej Awbud....

Dokumenty sprawdzalam na przelomie marca/kwietnia. Jesli ktos sie pofatyguje
          teraz do sadu rejestrwego to chetnie dowiem sie czy sytuacja spolki Awbud sie
          polepszyla.
          A takie wzajemne kolo pocieszania sie nic nie da, trzeba sprawdzic faktY.

jakby tak pomyslec dlaczego w awbudzie sa jeszcze mieszkania chociaz sprzedaz
          zaczeto w styczniu i dlaczego ta i sasiednia budowa Rafin sa najtansze w
          miescie a sprzedaja sie juz dlugo czasu... to cos musi byc nie tak NIE?
          • Gość: na razie bez panik Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 01.10.06, 21:22
            >Awbud-Dev. nie slakadal bilansu od dluzszego czasu.

hmm...ja sprawdzałam i księgę wieczystą ("czysta") i widziałam aktualny wyciąg z
            rejestru sądowego i były tam wzmianki o złożonych bilansach.
            Motylkowa byla spoto opozniona, Zwycieska zaczeto pozniej z powobu upadku firmy
            >
            > budowlanej Awbud....
            Faktycznie było spore opóźnienie w oddaniu pierwszych budynków, ale podobno 2
            ostatnie budynki oddano przed terminem.
            dlaczego ta i sasiednia budowa Rafin sa najtansze w
            > miescie a sprzedaja sie juz dlugo czasu
            4900m2 - to najtańsze w mieście? Każdy dew ma coś tam do sprzedania, zawsze
            zostają duże mieszkania i nieciekawe rozkłady, ale w końcu i to ktoś kupi.
            Akurat ten budynek jest moim zdaniem trochę nieszczęśliwie zaprojektowany.
            Połowa mieszkań nie dość, ze po północnej stronie-tak zabudowane, że słońce tam
            nigdy nie dotrze, to jeszcze mają pod sobą dach lokali usługowych- czyli kominy
            wentylacyjne.
            Na razie budowa rośnie jak trzeba,wykonawca- Stalmont ma opinię solidnego( inna
            sprawa jak Awbud będzie im płacił), a do każdego dewelopera można się
            przyczepić, co mozna przeczytać na tym forum. Nawet najlepsi mogą nagle odwinąć
            numer.
            Nie ma się co martwić na zapas:-)
          • Gość: ania Re: Awbud_partynice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:22
            ...a pokusił się pokusił.
            nie wszyscy szastamy gotówką na lewo i prawo żeby sobie tak powpłacać do czyjejś
            kieszeni...
            no i to co sprawdziliśmy jest ok - z innych żródeł takich całkiem prywatnych -
            tez nie było bardzo złych sygnałów.
            Developer jak każdy inny - więc po wszystkich można sie spodziewać "przykrych"
            niespodzianek - patrz ATAL.
            co do realizacji Awbudu to do końca grudnia oddają inwestycję na gaju...
            więc chyba nie jest aż tak źle.
            Niewydaje mi się również żeby powrównywanie do RAFINu było potrzebne - a ceny
            chyba aż tak konkurencyjne nie są...

I jeszcze tak o "wzajemnym" kółku pocieszania się - w większym gronie zawsze
            raźniej np. powalczyć o swoje.
            Pozdrawiam nasze wzajemne kółko pocieszycieli:-)))
            Anka
        • Gość: i. Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 01.10.06, 21:38
          BEDA ZAMKNIETE. TAM ROWNIEZ BEDA DOMOFONY.
          > PRZECIEZ TO JEST LOGICZNE, ZE CZESC HANDLOWA MA BYC ODDZIELONA OD MIESZKALNEJ.
          > I NIE CHODZI NAWET O SAME MIESZKANIA,ALE O TE LOKALE. KAZDY MOGLBY W NOCY TAM
          > WEJSC - I CO WOWCZAS?

Dzięki:-)
          Oby tak było jak piszesz.
          Swojego czasu pytałam w Awbudzie o to i wcale nie było oczywiste, że te drzwi-
          śluza będą zamknięte, powiedziano mi , że to będzie zależało od wspólnoty...Dla
          mnie to bez sensu , uważam że ta cześć powinna być bezwzględnie zamknięta, bo
          tak, klienci będą nam latać po klatkach i odwrotnie- właściciele lokali mogliby
          sie obawiać osób nieupoważnionych.
    • Gość: NOWE FORUM Re: Awbud_partynice IP: 217.11.140.* 14.08.06, 19:27
      Forum dla przyszłych mieszkańcóW Centrum Partynice

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42128
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka